olszymow 06.02.10, 07:49 Kaczory od urodzenia wiedzieli, że władza ,,stoi,, na służbach specjalnych.Taki ,,młotek,, jak Mariusz K. tzw. BMW bez przeszkolenia specjalnego i doświadczenia zawodowego mógł panoszyć się po kraju. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maruda.r Konspiracyjne przysięgi w muzeum 06.02.10, 08:44 Teraz PiS będzie się zaprzysięgał w Muzeum Powstania Wolskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Mnie się nie kojarzy...?! 06.02.10, 10:31 - Z uwagi na rangę wybraliśmy to szczególne miejsce, kojarzące się Polakom z bohaterstwem i patriotyzmem pokolenia Kolumbów, którzy oddali życie za ojczyznę. Bo tak zadekretował pan prezydent, że Polakom ma się to miejsce tak kojarzyć. 8-/ Odpowiedz Link Zgłoś
drugilol Re: Mnie się nie kojarzy...?! 06.02.10, 23:22 no pięknie.. to jak teraz kaczka pojedzie do Katynia to zacznie się on Tobie kojarzyć z nim?? Co za oszołomizm w tym kraju. Wszędzie tylko jad a to przeciw pis a to po. Muzeum powstania, dobry pomysł etc? A skąd! Ważne tylko k..a który polityk to postawił! I tak do u...nej śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Mnie się nie kojarzy...?! 07.02.10, 15:29 jednym kojarzy się z bohaterstwem i patriotyzmem, drugim - z niepotrzebnym rozlewem krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
jwoj1 Łubudubu...łubudubu... 06.02.10, 09:01 "Łubudubu,łubudubu",niech żyje prezes naszego klubu! Oszołomy-witajcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
van_norden Konspiracyjne przysięgi w muzeum 06.02.10, 09:31 W kanałach powinni składać przysięgi. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Konspiracyjne przysięgi w muzeum 06.02.10, 10:51 van_norden napisał: > W kanałach powinni składać przysięgi. **************************** Podobno w PiS rozważano taki wariant, ale zbyt się z szambem kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Konspiracyjne przysięgi w muzeum 06.02.10, 09:33 I tak "hartowało" się polskie państwo podziemne AD.2005 czyli IV RP, wymierzona przeciwko własnemu Narodowi. Odpowiedz Link Zgłoś
cudoktusk Jak to przypomina lata Gomułki..Brrrrr.... 06.02.10, 10:17 forum.gazetalubuska.pl/Cudowne-przypadki-z-zycia-Kaczynskich-t32235.html Odpowiedz Link Zgłoś
us.sa dziecinada 06.02.10, 10:38 Dziecinada. Czyli "chłopackie" przepisy dwóch dzidziusiów na rządzenie 40 milionowym państwem. Odpowiedz Link Zgłoś
janina38 Re: dziecinada 06.02.10, 20:01 Wyrzucałam sobie brak obiektywizmu i nadużycie, bo Mariuszka i jego zastępy a także służby reformowane przez drogiego Antosia traktowałam jak drużyny zuchów w krótkich majteczkach.Ale w najśmielszych fantazjach nie przypuszczałam,że synkowie aż tak pięknie i z fasonem się zabawiali.Nie dziwota,że na pilnowanie bezpieczeństwa Państwa sił i środków nie starczało.A efekty... wiadomo jakie Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Ja , Ty czyli my za to płacimy! 06.02.10, 10:21 To jest beszczelność tworzyć i opłacać z moich pieniędzy liczne służby specjalizujące się w szczuciu jednych ludzi na drugich. Nie reforma finansów publicznych a reforma organów ścigania i wymiaru sprawiedliwości przyniesie największe korzyści społeczeństwu. Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Niedobór? 06.02.10, 13:14 To bezczelność kazać nam czytać tu słowo "bes czelność"... Niedobór witamin czy słowników? Odpowiedz Link Zgłoś
elsby Re: Niedobór? 06.02.10, 18:53 dar61 napisał: > To bezczelność kazać nam czytać tu słowo "bes > czelność"... > > Niedobór witamin czy słowników? __________________________________________ jak widać , na mendowate wytykactwo literówek ani witaminy, ani słowniki , ani nawet talk na podsypkę świądu zwieracza......... :) Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Re: Niedobór? 06.02.10, 21:53 dar61 napisał: > To bezczelność kazać nam czytać tu słowo "bes > czelność"... > Niedobór witamin czy słowników? Faktycznie - mój błąd, nie zajrzałem do słownika, korzystam z IE. Nie zmienia to jednak sensu mojej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pananatol2 Kaczyński jak Bierut 06.02.10, 10:27 Wiersz ku czci odrodzonych przez PiS służb specjalnych, których zanczenie w IV RP dorównywać zaczęło temu z pierwszych lat PRL (znanych jako okres błędów i wypaczeń) Młodym- aby rośli, dojrzewali. Ojczyźnie- socjalistycznego szczęścia. No a czego mam dziś życzyć wam, towarzysze ze Służby Bezpieczeństwa? Noc noworoczna, jak to noc. Cicha. Księżyc, obłoczki-czyż im nie ufać? Ale wróg w te noc, jak i w inne, czyha. wam w te noc jak we wszystkie inne-czuwać. Towarzysze moi, silni i twardzi, przyjaciele moi, niezawodni, pewni -wybrano was, najlepszych z klasy i partii, byście Rewolucji jak córki strzegli Na horyzoncie - socjalizm ! Aby szybciej doń dotrzeć dołożymy: -jedni węgla serdecznego, drudzy wierszy. A wam - nerwy napinać nocami oczy wytężać dobrze i dłonią nieubłaganą dusić gada dywersji. czuwać. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Kaczyński jak Bierut 06.02.10, 10:58 pananatol2 napisał: > A wam - nerwy napinać nocami > oczy wytężać dobrze > i dłonią nieubłaganą dusić gada dywersji. > czuwać. *********************** Zaje.iste. Wręcz powiało Ziemkiewiczem i Wildsteinem. Odpowiedz Link Zgłoś
jkt2 Konspiracyjne przysięgi w muzeum 06.02.10, 10:37 I smieszno i straszno jak mawiają Rosjanie. Paranoja i mania prześladowcza władców IV RP jest wysublimowana w tych przysięgach. Nikt przy zdrowych zmysłach nie kwestionuje potrzeby istnienia służb specjalnych,ale ufanie tylko im to patologia władzy. Filozofia rządzenia bliźniaków Kaczyńskich wywodzi się wprost z powiedzenia Dzierżyńskiego. "Niema niewinnych są tylko źle przesłuchani" Groteskowym jest też korzystanie wprost z instrukcji NKWD. "Gdy trzech rozmawia ,jednym z nich musi być agent" Amatorów władzy silnej ręki uprzejmie informuję ,że oni też będą inwigilowani i "wzięci za mordę" Pozdrawiam. Ps. proszę nie wpisywać mnie zgodnie z zasadą symetrii do zwolenników PO-jakichkolwiek zwolenników. Odpowiedz Link Zgłoś
mada.kinhcim Dal nam przyklad Hugo-Bader jak zmyslac mamy ;-) 06.02.10, 11:50 o! Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Konspiracyjne przysięgi w muzeum 06.02.10, 12:37 Cytuję Jarosława Kaczyńskiego: "Jesteście (funkcjonariusze CBA) przede wszystkim od tego, by pilnować aktualnie rządzących, czyli nas, rządu Prawa i Sprawiedliwości i koalicjantów. Od korupcji mieli pilnować czy też mieli być pretorianami pilnującymi utrzymanie się Jarka K. u steru rządów? Przy użyciu wszystkich metod? Wyniki "pracy" CBA pod szefostwem Mariusza Kamińskiego mówią same za siebie - co było prawdziwym "powołaniem" tej służby... -- Idę na swoje blogi. Tam mam spokój błogi... Hardy Odpowiedz Link Zgłoś
marek-312 Re: Konspiracyjne przysięgi w muzeum 06.02.10, 13:13 Zgrabnie to ująłeś. "Pilnować aktualnie rządzących", aby rządzili długo i szczęśliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Re: Konspiracyjne przysięgi w muzeum 06.02.10, 19:36 Wolałbym aby to było tylko "zgrabne ujęcie". Niestety to prawda a nie sen...po to została powołana CBA -Centrum Błocenia Antagonistów... PS.I to przy wybitnej pomocy PO, niestety...bez jej wsparcia by nie powstała CBA. A przecież z góry było wiadomo jakie będzie główne zadanie CBA pod wodzą Mariusza Kamińskiego. Jak to mówią - "żmija wyhodowana na własnej piersi"... Odpowiedz Link Zgłoś
szlakuls Kaczyński, inżynier naszych marzeń 06.02.10, 16:06 STALIN, INŻYNIER NASZYCH MARZEŃ Kto twardo w bitwie trwa upartej przeciw ciemnościom i bezprawiu, ten umie pokierować wiatrem, ten słońcu wymagania stawia. Kto strzegł jak oka rewolucji, kto do zwycięstwa wiódł narody, ten umie rzeki bieg odwrócić, ten prawa stwarza dla przyrody. To Stalin lasy w pochód śle, rzekom w pustynie płynąć każe, Stalin - towarzysz, Stalin - wódz, Stalin - inżynier naszych marzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
maria1230 Konspiracyjne przysięgi w muzeum 06.02.10, 18:26 ALE JAJA DO CZEGO ZDOLNI SĄ BRACIA. Tak podział na MY i Oni - gdzie stało ZOMO. Katolicy o dobrym sercu. Łączą a nie dzielą.Do czego to dochodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jagrudz Konspiracyjne przysięgi w muzeum 06.02.10, 22:19 Były w różnych krajach różne przysięgi ; na hakenkroic, czerwoną gwiazdę ? a u nas na ptasie mózgi bo polityków to nie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek4491 Konspiracyjne przysięgi w muzeum 07.02.10, 16:41 SUPER teraz każdy PISIOR ślub na dalszą drogę życia też powinien brać w muzeum bo to takie fajowe miejsce i powinno być wydzielone pomieszczenie na noc poślubną. Odpowiedz Link Zgłoś
izraelska Konspiracyjne przysięgi w muzeum 08.02.10, 09:51 > Przyszli agenci zjeżdżali już z samego rana i przez kilka godzin > ćwiczyli, jak mają zachować się w momencie przysięgi. Jak przed 1 maja, albo 22 lipca :-) Odpowiedz Link Zgłoś