Dodaj do ulubionych

Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego pre...

07.02.10, 07:18
Destabilizacja...
czy to nie Pani Tymoszenko, już teraz, nawołuje i podżega do demonstracji,
protestów bo wie, że "wybory będą sfałszowane" ?
A co będzie jak ona wygra ? Ale zawsze to lepiej uprzedzać fakty. Szczególnie
wtedy jak sie ma niezbyt pewna pozycję.
Obserwuj wątek
    • tadjan Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego pre... 07.02.10, 07:53
      a może nie warto się nimi zajmować? I zająć się własnym burdelem.....
      • naczelny_troll_forum Co te dzieci sobie zaklejały? 07.02.10, 12:35
        Co te dzieci sobie zaklejały? Przecież im jeszcze cycki nie urosły.
        • blue911 Re: Co te dzieci sobie zaklejały? 07.02.10, 12:42
          naczelny_troll_forum napisał:

> Co te dzieci sobie zaklejały? Przecież im jeszcze cycki nie urosły.
          >

Zawsze wiedzialem ,ze Ukrainki sa piekne.
          • fajnypiotr-1987 Re: Co te dzieci sobie zaklejały? 07.02.10, 19:29
            no calkiem niezle te ukrainki, te blondyneczki najlepsze, chetnie bym z nimi
            podemonstrowal:p
    • kazimierzp Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 08:00
      Żadne z kandydatów nie jest z mojej bajki, ale ja nie jestem Ukraińcem i nie mieszkam na Ukrainie! Patrząc się na ich scenę polityczną, na sposób prowadzenia kampanii to gdybym miał wybierać to zagłosowałbym przeciw Tymoszenko, czyli oddałbym głos na Janukowycza. Tak jak w Polsce od kilku lat idę do wyborów aby głosować przeciw którejś grupie politycznej przez wybranie mniejszego zła! A takim byłem entuzjastą w latach dziewięćdziesiątych. Bo nie ukrywajmy nasza klasa polityczna niewiele jeszcze odbiega od ukraińskiej, oni są może bardziej otwarci w tym co robią! Ten nowy rosół zwany demokracją musi się dziesiątki lat gotować aby doszedł do właściwego smaku, a i to zdarzają się "niesmaki"!
      Oby jednak demokracja zwyciężyła, a wyborcy okazywali dojrzałość!!!
    • syn_wojtyly walka rosji i Usa o wplywy a nie niepokoje.. 07.02.10, 08:01
      kazdy to wie
    • bydlo_prof_wb Czy termin wiernopoddańczego hołdu... 07.02.10, 09:30
      naszych autorytetów moralnych już uzgodniony?
    • lubat Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego pre... 07.02.10, 09:36
      "Feministki - znane z wcześniejszych podobnych akcji - przyznały, że przyszły
      do komisji Janukowycza, bo na niej swoją uwagę skupiły media. Twierdzą, że nie
      opowiadają się za żadnym kandydatem na prezydenta. Dlaczego więc nie pojechały
      też do Dniepropietrowska, by poprzeszkadzać Julii Tymoszenko?"

To te feministki poprzeszkadzały Janukowiczowi?
      Jestem zupełnie innego zdania. Jeśli już coś przeskrobały, to raczej jest to
      niedozwolona w dniu wyborów agitacja za tym kandydatem.
    • bogdan331 Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego pre... 07.02.10, 09:47
      A Putin jeszcze nie przesłał gratulacji!Czemu?Spóźnia sie tym razem?
      • nie-tak Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 10:24
        bogdan331 napisał:

> A Putin jeszcze nie przesłał gratulacji!Czemu?Spóźnia sie tym razem?

Umiesz przeżyć jeden dzień bez Putina rusofobie?

------------------------------------------------------------------
        • lubat Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 11:24
          nie-tak napisała:

> bogdan331 napisał:
          >
          > > A Putin jeszcze nie przesłał gratulacji!Czemu?Spóźnia sie tym razem?
          >
          > *****************
          >
          > Umiesz przeżyć jeden dzień bez Putina rusofobie?

Zostaw nieszczęśnika, on jeszcze nie wie, że Putin już ma gotową depeszę
          gratulacyjną, wystarczy tylko wpisać nazwisko zwycięzcy, bo oboje kandydaci są w
          takim samym stopniu "ludźmi Putina":))
          Być może, Julia nawet w większym stopniu, niż Janukowicz, w końcu to ona
          była/jest baronką ropo-gazową.
          • igor-53 Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 11:31
            mnie rowniez dziwia rozne "experty"-rusofoby,co tak goraco popieraja
            Julke.Przeciez goluym okiem widac,ze ta kobitka nie ma w sobie zadnych moralnych
            wartosci,a do tego ma tak ciemna przeszlosc,ze "haki" na nia maja wszysci,jak w
            Rosji,tak i w USA.Biedni Ukraincy,maja wybrac,ale kogo?!
            • nie-tak Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 11:43
              igor-53 napisał:
              Biedni Ukraincy,maja wybrac,ale kogo?!
              Maja wybór miedzy dżumą a cholerą.
              Szkoda narodu że z powodu takich musi cierpieć, Ukraina stoi przecież nad
              przepaścią bankructwa, w prawdzie jest już bankrutem pod tymi obecnymi rządami.
              Dziś pokażą nam swoja dojrzałość obywatelska. Ciekawa jestem na wynik wyborów
              jak i na to co będzie po nich.

--------------------------------------------------------------------
              • igor_uk Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 11:50
                nie-tak,piszesz,ze Ukraincy pokaza dzis swoja dojrzalosc,ale to w jaki
                sposob,przeciez sama piszesz,ze maja wybor miedzy dzuma ,a cholera.To kogo by
                nie wybrali i tak zrobia to sobie na zlosc.BIEDNI UKRAINCY!>
                • nie-tak Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 11:57
                  igor_uk napisał:

> nie-tak,piszesz,ze Ukraincy pokaza dzis swoja dojrzalosc,ale to w jaki
                  > sposob,przeciez sama piszesz,ze maja wybor miedzy dzuma ,a cholera.To kogo by
                  > nie wybrali i tak zrobia to sobie na zlosc.BIEDNI UKRAINCY!>
                  mam nadzieje ze zdadzą sobie sprawę z sytuacji Ukrainy i wybiorą mniejsze zło,
                  jak to które doprowadziło Ukrainę do ruiny i wystawiło ja na pośmiewisko.

-------------------------------------------------------------------
                • walter622 Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 12:46
                  igor_uk napisał:
                  > nie-tak,piszesz,ze Ukraincy pokaza dzis swoja dojrzalosc,ale to w > jaki
                  sposob,przeciez sama piszesz,ze maja wybor miedzy dzuma ,a cholera

Nie-tak niewątpliwie ma rację twierdząc, że Ukraińcy mają bardzo trudny wybór
                  oraz twierdząc, że te wybory będą dla nich pewnym
                  egzaminem odpowiedzialności. Też tak uważam i sadzę, że największym wyzwaniem
                  tych wyborów będzie umiejętność pogodzenia się zwolenników przegranego kandydata
                  z odniesioną porażką. Oba sztaby tak zantagonizowały społeczeństwo, że teraz
                  będzie bardzo trudno
                  opanować sytuację. W tym zakresie decydujące znaczenie będzie posiadała
                  polityczna dojrzałość Ukraińców.
                  • nie-tak Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 13:09
                    Witaj walter622
                    Z góry już wiadomo że na Ukrainie dojdzie do rozróby i to porządnej.
                    Właśnie tu jest pies pogrzebany, czy społeczeństwo Ukrainy da się w tę rozróbę
                    wciągnąć. Jak się zachowa wobec tej sytuacji USA, Unia i Rosja?

• walter622 Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 14:14
                      nie-tak napisała:

> Z góry już wiadomo że na Ukrainie dojdzie do rozróby i to porządnej.

Przypuszczam i mam taka nadzieję, że nie dojdzie. Oni są rozsądni i
                      sporo w ostatnim czasie zrozumieli.
          • nie-tak Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 11:34
            A czy ci plujący na Putina zdają sobie sprawę z tego? Plują aby istnieć i
            "zabłysnąć" rusofobia na forum, to jest ich cel. Oni nie obudzili się jeszcze z
            letargu populizmu, oni nie rozumieją jeszcze tego świata w jakim żyją, po prostu
            są wykorzystywani przez innych do tego celu.
            Takich z niedoczynnością własnej mózgownicy trzeba hamować na forum.

--------------------------------------------------------------------
      • asmall4 Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 11:15
        Pamiętam jak dziś jak Kwaśniewski się z tego wyśmiewał w TV.

Reszta posowieckich satrapów też gratulowało "na zaś" :)

W końcu miało być zaklepane he he
    • kociewiak2 Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego pre... 07.02.10, 09:52
      pani Tymoszenko i Juszczenko rozgrabili wszystko to co dal im narod
      ich zaborczosc na wladze a szczegolnie pani Tymoszenko zemscilo sie.
    • 2nomad Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego pre... 07.02.10, 10:46
      Przestańmy zajmować się Ukraińcami skoro oni chcą mieć za bohaterów Upa i
      pewnie też tych z SS Galitzien to niech sobie radzą sami ja długi czas
      myślałem że trzeba się z nimi dogadać pomóc i reprezentować w UE ale dość tego
      koniec dawania opluwać się przez tych niewdzięczników niech gniją w kołchozach
      • mlotek_na_kaczki Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 10:56
        nie beda plakac jak ich polacy zostawia w spokoju.
        polacy juz raz ich w 1938 uszczesliwiali na sile co z tego wyniklo sam wiesz.
      • asmall4 Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 11:19
        SS-Galizien i UPA powstały przy niemałym "wkładzie" 20 lat rządów komuszków ...

Akcja - reakcja ...
        • malone01 Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 11:46
          asmall4 napisał:

> SS-Galizien i UPA powstały przy niemałym "wkładzie" 20 lat rządów
          komuszków ...
          >
          > Akcja - reakcja

Gdzie na zachodzie Ukrainy - bastionie UPA - było "20 lat rządów
          komuszków" do czasu powstania tej organizacji, ty wierny obrońco
          morderców z UPA?
          • takisobiestatystyk Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 15:41
            Trafna uwaga - asmallowi powinno się zrobić trochę głupio - wkopał
            nie tych, których chciał wkopać...
          • asmall4 Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 17:59
            Zastanów się czemu czemu we Lwowie po 22.06.1941r. UPowcy strzelali do bronących
            sie sowietów za wszystkich dachów ??

Tzw. zachodnia Ukraina też był represjonowana przez komunistów po 17.09.1939r.

Wielu o tym próbuje jak widzę zapominać ....
            • igor-53 Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 18:03
              jest matematyka euklidesowa,gdzie miedzy 1939 i 1941 jest roznica w 2 (dwa)
              lat,a jest matematyka aSSmal,gdzie roznica miedzy 1939 i 1941 wynosi 20
              (dwdziesci) Brawo dla aSSmala-wynalazcy!
              • asmall4 Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 18:09
                Jegorek nie podniecaj się tak.

1 400 000 Ukraińców wywieziono z zachodniej Ukrainy po 1945r. bo sowietyzacja
                dzięki atakowi Hitlera na CCCP trwała tam zbyt krótko.

Był podpisany rozkaz likwidacji Ukrainy ,ale że była zbyt duża zaniechano tego ...
                • igor-53 Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 18:24
                  aSSmal ma taka metode,jak go zlapiesz na klamliwych liczbach,on odrazu podaje
                  nastepne,do tych wczesniejszych nie odnosi sie w zaden sposob.Nieraz mi sie
                  wydaje,ze aSSmal jest botem,takim samym ,jak funny5.Ale jak by to nie bylo
                  naprawde,intelektu aSSmal jest pozbawiony.
                  • asmall4 Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 21:15
                    Wybaczam ci chamstwo jegor chociaż na to nie zasługujesz tępy moskaliku ...

Poczytaj o wdzięczności narodów CCCP ACz i z jakiej narodowości hitlerowcy
                    utworzyli największą armię nie niemiecką :)
    • johnny_english Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego pre... 07.02.10, 11:15
      co to znaczy "niemal półnagie" ???
      czy pokazały jeden cyc???
      może trzeba było napisać "ćwierć nagie"???
    • igor-53 Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego pre... 07.02.10, 11:27
      "Tymoszenko dem1onstracyjnie przeżegnała się przed oddaniem głos",jak zawsze
      ta baba z "bublikom" na glowie robi wszystko na pokaz,nawet przezegnac sie
      szczerze nie potrafi.Calkiem niezla byla by z niej prostytutka,kazdy klient
      wierzyl by,ze jest tym jedynym.
      • nie-tak Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 11:38
        igor-53 napisał:
        > "Tymoszenko dem1onstracyjnie przeżegnała się przed oddaniem głos",jak zawsze>
        ta baba z "bublikom" na glowie robi wszystko na pokaz,nawet przezegnac sie>
        szczerze nie potrafi.Calkiem niezla byla by z niej prostytutka,kazdy klient>
        wierzyl by,ze jest tym jedynym.
        igor-53 wyhamuj!!!
        A co nie robi się w byłym bloku wschodnim na pokaz, przecież jest to norma. Żyje
        się na pokaz dla innych by przewyższyć sąsiada, obojętnie czy kasa na to pozwala
        czy nie. Byle być lepszym od innych. ;-)))

----------------------------------------------------------------
        • igor_uk Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 11:47
          nie-tak,nie musze hamowac sie.Jedna sprawa,kiedy czlowiek chce byc lepszym,nawet
          tylko na pokaz,a inna sprawa demonstracyjnie przezegnac sie.Mnie to i w wielu
          Polakach nie podoba sie,jak ze swoja wiara obnosza sie,jak z orderami.Dumnie
          glosza,jestem Katolikiem,nu i co,a ja nie wierzacy,to co z tego powodu jestem
          gorszym. Moim zdaniem,jak ktos wystawia na pokaz swoi przekonania religijne,to
          tak jak by handlowal tym,wiara musi byc sprawa prywatna,ja by powiedzial intymna.
          • nie-tak Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 11:55
            igor_uk mnie chodziło z tym wyhamowaniem o te prostytutkę.
            Sama jestem wierząca ale na polski "katolicyzm" przymykam oczy, to jest już
            fanatyzm. Jak długo naród będzie tak nierozgarniętym, tak długo będzie fanatyzm.
            Wiara jest prywatna rzeczą każdego człowieka i ona nie powinna obchodzić innych
            jak i być wystawiana na pokaz. W Polsce jest odwrotnie. Porównaj chrześcijaństwo
            na Zachodzie a chrześcijaństwo w Polsce, to są dwie rożne pary kaloszy, których
            nie można nosić albo parzyć razem. Ale nie jest to w tej chwili tematem.
            • igor_uk Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 12:14
              nie-tak,wiem ze ciebie jako kobiete,drazni takie porownanie,ale mnie chodzilo
              tylko o to udawanie,przeciez nie jest tajemnica,prostytutki musza udawac,bo za
              to im placa.
            • gekon1979 jaki znow fanatyzm? 07.02.10, 15:55
              to pospolita glupota
      • asmall4 Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 11:39
        Calkiem niezla byla by z niej prostytutka,kazdy klient
        > wierzyl by,ze jest tym jedynym.

Wiesz z autopsji ??
        • igor_uk Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 11:55
          aSSmal-zboczeniec,jak zwykle pyta o sexie.Coz,jedni maja sczescie korzystac z
          roskoszy sexu,a inni tylko o to pytaja.aSSmal,ty niesczestny impotentie,powiem
          cie szczerze,jak na spowiedzi,nie znam tego z autopsji,poniewaz nigdy nie spalem
          z Timoszenko.Czy ta odpowiedz twoj zboczony umysl zaspokoila? Jak nie,to na
          internetie mozesz znalezc sporo roznych dewiantow,to z nimi i podyskutuj o sexie
          impotenta.
          • takisobiestatystyk Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 15:47
            Oj, coś nie ma dzisiaj szczęścia w dyskusji nasz
            forumowy "specjalista od nudnych cytatów" asmall. Co chwila dostaje
            od kogoś po nosie...
            • asmall4 Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 18:11
              Ja nie siedzę na forum cały dzień jak web_kamanda i nie zamierzam odpowiadać na
              wszystkie chamskie i głupie komenty pod moim adresem .

Poza tym "dyskusje" z idiotami i rusofilami coraz mniej mnie bawią ...
      • walter622 Autentyczność I gatunku 07.02.10, 13:14
        igor-53 napisał:

> "Tymoszenko demonstracyjnie przeżegnała się przed oddaniem głosu"

Parafrazując M. Buhakowa, można stwierdzić, że autentyczność religijnych
        uniesień Julki jest niewątpliwie I gatunku. Uniesień równie autentycznych jak
        kolor jej włosów i ten gigantyczny warkocz.
        Informacja dla forumowych bojówkarzy - Julka uczęszcza do Cerkwi
        Prawosławnej MOSKIEWSKIEGO PATRIARCHATU (a nie Kijowskiego Patriarchatu). Innymi
        słowy jest wyznawczynią przekonania, że
        "Paryż wart jest mszy".

www.youtube.com/watch?v=2od8yID7Ss8
        • jk2007 rosyjski kapital a pomaranczowi 07.02.10, 13:34
          www.politua.su/economy/810.html?mode=print
    • borrka1 Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego pre... 07.02.10, 11:52
      "Feministki - znane z wcześniejszych podobnych akcji - przyznały, że przyszły
      do komisji Janukowycza, bo na niej swoją uwagę skupiły media. Twierdzą, że nie
      opowiadają się za żadnym kandydatem na prezydenta. Dlaczego więc nie pojechały
      też do Dniepropietrowska, by poprzeszkadzać Julii Tymoszenko?"

hahaha,głupie pytanie!ja na miejscu tych dziewoj też nie ryzykowałbym bo gdyba
      tak Julka się rozebrała w odpowiedzi na ich akcję to je przycmiła!Julka to i w
      ubraniu je nokautuje:)))
    • dark_crusader Україна - це  07.02.10, 11:55
      Україна - це бордель!
      Ukraina - to burdel!
      Działaczki z FEMEN mają absolutną rację, hyhy
      • kwiecien45 Українa 07.02.10, 13:15
        "Wezmą dziedzictwo cisi, ciemni, mali ludzie"

"Уста, котрі боронять люд, йому й набриднуть,
        І популярні в масах постаті набриднуть,
        Звитяжців руки чернь дурна повідтинає,
        Наймення, любі всім, байдуже люд минає.

Схолоне світ. Подаленіє пострах грому,
        Верх візьмуть знову непомітні в ньому".

Адам Міцкевич переклад Ігор Мацкевич
    • zablokowany-obrazliwy-nick Piękna demonstracja 07.02.10, 13:25
      u nas by sie takie przydały.
    • konrad.ludwik02 No, no - ale ta Pani Premier wygląda młodo i ... 07.02.10, 13:40
      No, no - ale ta Pani Premier wygląda młodo i do tego urodziwa!
      Ja tam oddałbym na nią głos bez wahania, bo politycznie i ona, i p.
      Janukowycz w równym stopniu są nieprzewidywalni. I Janukowycz może
      sie jeszcze okazać demokratą prozachodnim, i Tymoszenko
      antydemokratką prorosyjską!
      Tak już jest w krajach wschodnioeuropejskich: czy wcześniej ktoś w
      Polsce spodziewał się, że Prezydent Juszczenko, podczas wyborów
      gorąco wspierany przez Polaków, ogłosi bohaterem narodowym akurat
      mordercę Polaków - Stepana Banderę?
    • przyjacielameryki Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego pre... 07.02.10, 14:07
      Igor, Walter, nie tak, - co tak zamartwiacie się "biedną" Ukrainą?????
      Oczywiście najlepszym rozwiązaniem dla Ukrainy byłaby zapewne rezygnacja z
      niepodległości i dobrowolne oddanie się pod ojcowską i matczyną opiekę Rosji.
      Ukraina ma problemy ale stworzenie państwa niepodległego, demokratycznego i
      obywatelskiego po latach destrukcji komunistycznej i zależności sowieckiej nie
      jest prostym zadaniem. Jednak sam fakt zorganizowania i przeprowadzenia
      demokratycznych wyborów dobrze świadczy o Ukrainie, o jej wejściu na ścieżkę
      modernizacji społecznej i gospodarczej oraz do zbliżenia z UE. Z tej ścieżki
      nie zejdzie żaden Prezydent Ukrainy, również Janukowycz. Rosja może tylko z
      zazdrością popatrzeć na prawdziwe, demokratyczne wybory na Ukrainie co dla
      Rosji jest zdarzeniem absolutnie nie osiągalnym!!!!!!
      • igor-53 Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 14:51
        czesc,przyjacielu! A ktoz ma martwic sie Ukraina,jak nie ja? Ja mam tam siostre
        z cala rjej rodzina,to po pierwsze,a po drugie,wbrew temu co tacy znawce
        Wschodu,jak ty, wypisujecie,Rosjanie i Ukraincy to na tyle bliskie sobie
        narody,ze wielu Ukraincow,czy Rosjan,nawet nie potrafia zrozumiec na czym polega
        odrebnosc tych narodow.przyjacielu,tylko nie zaczynaj mnie przywolywac
        wypowiedzi twoich znajomych Ukraincow,co mowia inaczej. Ja ten temat znam nie z
        opowiadan , tobie i tak nie uwierze. przyjacielu,ja widze ze masz wielki mur w
        glowie.Nie wiem czemu,ale dzielisz swiat na lepszych i gorszych,a do tych
        gorszych zaliczasz Rosje.Czemu uwazasz ,ze Ukraina co ma dobry stosunki z Rosja
        bedzie gorsza od tej,co bedzie wrogo do Rosji nastawiona.Zauwaz,ze w ostatnich
        wyborach taka polityka zostala oceniona bardzo negatywnie,wrecz ja by powiedzial
        narod ukrainskij , praktycznie calosc,wypowiedzial sie za jak najlepsze stosunki
        z Rosja.Ja wiem ,ze dla ciebie miec dobry stosunki z Rosja,to znaczy byc
        uzaleznionym od Moskwy,bo ty mentalnie tkwisz w czasach globalnej konfrontacji
        (moge ciebie pocieszyc,takich jak ty jest ogrom,jedni z nie wiedzy,drudzi widza
        w tym interes,a trzecie,jak ty,sa na tyle zaslepione miloscia do USA,ze jak ktos
        nie podporzadkuje sie temu kraju,to z gory mozno zaliczyc do bandyckich).Swiat
        jest na tyle zlozony,tak ciekawy,ze twierdzic,ze lub z nami,lub przeciw nam,to
        jest slepota. A teraz powiedz mnie,o jakiej zazdrosci moze byc mowa?Popatrz co
        sie dzieje na Ukrainie,jeden z kandydatow,twoj faworyt,Timoszenko,jeszcze nie
        zna wynikow,a juz krzyczy ze sa falszywe.Nie odbylo sie jeszcze glosowanie,a juz
        tam sa spekulacji.Przyjacielu,to co stalo sie na Ukrainie 5 lat temu,czyli
        poprzednie wybory,ktory wygral Janukowicz,tak naprawda nikt i nigdy nie potrafil
        udowodnic ze byli sfalszowane (no bo jak by byli sfalszowane,to ktos musi dzis
        siedziec w wiezieniu za to przestepstwo) i wtedy zorganizowany byl
        przewrot,wlasnie wtedy byl polozen kres demokratycznym wyboram na Ukrainie,bo
        okazuje sie,ze wygrywa ten,kto ma wiecej piejedzy i jest wstanie zorganizowac
        protesty.Sam osobiscie rozmowialem z ludzmi,ktory brali udzial w tych
        "protestach".Dniowka-50 grywen,nocleg,zarcie,woda za darmo,do tego koncerty
        gwiazd ukrainskiej estrady (a tak trzeba bylo by zaplacic i nawet 100 grywen -
        to cytat z pamieci mojego rozmowcy).Tak co czego zazdroscic?Takie wybory
        Rosjanie juz mieli,to bylo w roku 1996,kiedy schorowanego,bezwolnego
        czlowieka,do tego alkoholika tuz po zawale zmuszali skakac na scenie,udawajc
        taniec.Wtedy na Kremlu pracowala spora grupa amerykanskich doradcow od wyborow.
        • przyjacielameryki Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 15:12
          igor-53 napisał:

> Rosjanie juz mieli,to bylo w roku 1996,kiedy schorowanego,bezwolnego
          > czlowieka,do tego alkoholika tuz po zawale zmuszali skakac na scenie,udawajc
          > taniec.Wtedy na Kremlu pracowala spora grupa amerykanskich doradcow od wyborow.

Ten wywód Igor jest żałosny!!!! To Amerykanie są winni temu, że Rosja nie
          poradziła sobie z demokracją??????
          Natomiast wiem, że wielu Rosjan(głównie tych lepiej wykształconych) faktycznie
          zazdrości Ukrainie demokratycznych wyborów. Jeżeli dla Ciebie demokracja nie
          jest wartością to Twoja sprawa, natomiast nie opowiadaj głupstw, że Rosjanie i
          Ukraińcy to ten sam naród, że są bliscy sobie itd.Sami Ukraińcy zdecydują o tej
          bliskości a ja życzę im sukcesów w budowie niepodległego państwa i demokracji i
          jestem pewien, że to osiągną ale to nie oznacza że to ma być przeciwko Rosji.
          Dla Ciebie niepodległość Ukrainy i demokracja oznaczają antyrosyjskość???????
          • igor-53 Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 15:22
            przyjacielu,nie przekrecaj moich slow.Ja nie stwierdzilem,ze Amerykanie sa winni
            temu co wydrzylo sie w Rosji,ja tylko powiedzial ,ze wtedy na Kremlu pracowala
            grupa amerykanskich doradcow od wyborow,a kto ich tam zaprosil - powszechnie
            wiadomo,oligarchowie,ktorzy wiedzieli,ze przy tej karykaturze na polityka,beda
            robic wszystko co tylko im przyjdzie do glowy.Tak co wine ponosza wylacznie
            Rosjanie,przeciez to Rosjanie poszli glosowac,poddali sie
            socjotechnice.przyjacielu,nie pisz i takich bzdur-:" Natomiast wiem, że wielu
            Rosjan(głównie tych lepiej wykształconych) faktycznie zazdrości Ukrainie
            demokratycznych wyborów",przeciez tu jest forum,a nie wiec wyborczy.Te slogany
            czytalem juz nie raz w polskiej prasie,tylko jeszcze a nie razu nie uslyszalem
            tego od zadnego Rosjanina.
            • przyjacielameryki Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 15:55
              igor-53 napisał:

Natomiast wiem, że wielu
              > Rosjan(głównie tych lepiej wykształconych) faktycznie zazdrości Ukrainie
              > demokratycznych wyborów",przeciez tu jest forum,a nie wiec wyborczy.Te slogany
              > czytalem juz nie raz w polskiej prasie,tylko jeszcze a nie razu nie uslyszalem
              > tego od zadnego Rosjanina.

To masz pecha, ale rozejrzyj się dobrze to usłyszysz! Zresztą jeżeli Rosjanom
              odpowiada obecny system to ich sprawa. Jednak już widać, że to sami Rosjanie na
              tym tracą - przyznał to sam Miedwiediew że Rosja nie wykorzystała zupełnie
              koniunktury na ropę, że jest zacofana i skorumpowana i przegrywa wszystko!!!
              A co będzie dalej?????
              Popatrz na Polskę, po 25 latach od zmiany ustroju to zupełnie inny kraj(nie
              jedno czy dwa miasta ale cały kraj) a za 4 lata(po wybudowaniu dróg) to już
              będzie kraj porównywalny z innymi krajami UE. Polakom wystarczyło dać możliwość
              swobodnego działania i są efekty. Tylko nie mów o funduszach unijnych bo one tak
              naprawdę dopiera teraz zaczynają działać ale obecnie mają duże znaczenie(w
              budowie dróg również) - ale to tylko przykład efektów związania z tym niedobrym
              Zachodem.
              • igor-53 Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 16:23
                przyjacielu,nie mowmy o pechu,mowmy o prawdomownosci,jestem na 100% pewien,ze ty
                nie rozmowiales z zadnym Rosjaniniem,a co za tym idzie nie mogles slyszec o
                zazdrosci w stosunku do Ukraincow.Akurat tak zlozylo sie,ze ja rowniez o tej
                zazdrosci slyszalem w polskiej TV,ale nie od Rosjan,a to byl komentarz polskiego
                dziennikarza,ktory wlasnie twoimi slowami mowil o tym.Ale zostawimy ten temat.
                Dalej piszesz o 25 latach zmian ustrojowych.Ty od ktorego roku liczysz? Jak od
                wyborow 1989 r.,to 25 lat jeszcze nie minelo,jak liczysz od roku wyboru
                Gorbaczowa na Generalnego Sekretarza KC KPZR,to chiba nie.Ale zostawmy i ten
                temat(moze z matematyka nie masz najlepiej).A teraz powiem calkiem
                serio.Przyjechalem do Polski w 1989 roku,czyli jeszcz za komune.Juz wtedy
                zauwazylem,ze ten kraj kipi energia,ludzi chca i moga dzialac na swoj koszt,dla
                tego nie bylo mowy,zeby razem z zona(Polka) zamieszkali w owczesnym ZSRR,chociaz
                tam materialnie na tam ten czas bylo lepiej niz w Polsce,ale ja wyczulem ten
                potencjal Polakow.Niestety,dzis dla mnie to czas przeszly. Po pierwsze ja
                dostalem od ZUSu,placic takie skladki bylo nie normalnie,probowac dzialac na
                lewo,nie rejestrujac dzialalnosci,to oczewiscie zaden problem,ale oszukujesz
                przedewszystko siebie,przyjdzie czas kiedy zaczniesz ubiegac sie o emeryturu.W
                miescie gdzie my z zona mieszkali,padli praktycznie wszystkie zaklady,ludzi
                ktorych znalem lub wyjechali na zarobki,lub stali pod sklepami i prosili o 20
                gr. na winko,dla tego po 15 latach zamieszkania w polsce podjeli z zona decyzje
                o wyjezdzie do UK i tego kroku nie zalujemy.Bywam co roku w Polsce i wybacz
                mnie,ale nie zauwazam tych zmian,o ktorych ty tak pieknie
                piszesz.Przyjacielu-jestes romantykiem,widzisz swiat takim,jakim by chcial go
                widziec,tylko szkoda,ze ten twoj swiat zatrzymal sie 20 lat temu.
                • przyjacielameryki Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 16:57
                  igor-53 napisał:

po 15 latach zamieszkania w polsce podjeli z zona decyzje
                  > o wyjezdzie do UK i tego kroku nie zalujemy.Bywam co roku w Polsce i wybacz
                  > mnie,ale nie zauwazam tych zmian,o ktorych ty tak pieknie
                  > piszesz.Przyjacielu-jestes romantykiem,widzisz swiat takim,jakim by chcial go
                  > widziec,tylko szkoda,ze ten twoj swiat zatrzymal sie 20 lat temu.

Jeżeli tak piszesz to znaczy że nie znasz Polski(nie jakieś jedno miasto czy
                  miejsce), przejedż się przez Polskę to zobaczysz nowe ładne domy, zadbane wioski
                  i miasteczka praktycznie już w całym kraju. Większość ludzi poradziła sobie,
                  maja firmy, nieżle zarabiają również na wsi(pojedż np. na wieś w Wielkopolsce
                  albo w grójeckie - nie ma różnicy z gospodarstwami nimieckimi!!!!!), Ty po
                  prostu nie znasz Polski!!!!! Do Anglii, Niemiec czy Irlandii wyjechało sporo
                  osób ale Ci z dobrym wykształceniem(informatycy, lekarze, prawnicy,
                  inżynierowie,)maja w kraju b. dobrze płatną pracę, niemniej jednak Ci co
                  wyjechali nauczą się innej pracy, zwyczajów, języka to tez korzyść. To
                  generalnie nazywa się mobilność, niektórym to się nie podoba ale to świadczy o
                  inicjatywie!!!!!!
                  Generalnie wszystko jest ok. jeżeli ktoś chce pracować!!!!!!!!!
                  • igor-53 Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 17:15
                    przyjacielu,juz zwracalem sie do ciebie z prosba,zeby ty nie zachowywal sie jak
                    na wiecu. Ja i bez ciebie znam jak jest w Polsce. Wiem rowniez i o tomn,ze w
                    Polsce dzis napewno jest lepiej niz bylo,a jak ze moze byc inaczej,i w Rosji
                    jest o wiele lepiej niz bylo.Popatrz ile nowych zachodnich aut tam sie
                    porusza,popatrz ile tam wybudowano nowych domow.Swiat nie stoi w miejscu,rozwija
                    sie.Ja cie pisalem,ze mnie zauroczyli Polace swoja energia,to wlasnie ta
                    energia,wbrew rzadzacym ,dokonuje te zmiany o ktorych ty piszesz.
                  • malone01 Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 19:07
                    Jeżeli tak piszesz to znaczy że nie znasz Polski(nie jakieś jedno
                    miasto czy
                    > miejsce), przejedż się przez Polskę to zobaczysz nowe ładne domy,
                    zadbane wiosk
                    > i
                    > i miasteczka praktycznie już w całym kraju. Większość ludzi
                    poradziła sobie,
                    > maja firmy, nieżle zarabiają również na wsi(pojedż np. na wieś w
                    Wielkopolsce
                    > albo w grójeckie - nie ma różnicy z gospodarstwami
                    nimieckimi!!!!!), Ty po
                    > prostu nie znasz Polski!!!!!

Ty naprawdę wierzysz w to co piszesz? To z tego kraju "powszechnej
                    szczęśliwości" ma miejsce masowa emigracja zarobkowa, a nie do niego.
                    • igor_uk Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 19:12
                      malone01 ,przyjacielameryki naprawda wierzy w to co pisze,on jest w swojej
                      naiwnosci uroczy.
                      • przyjacielameryki Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 08.02.10, 09:18
                        igor_uk napisał:

> malone01 ,przyjacielameryki naprawda wierzy w to co pisze,on jest w swojej
                        > naiwnosci uroczy.

Powtórzę, ale już ostatni raz: Polska jest krajem rozwijającym się dynamicznie i
                        osoby z dobrym wykształceniem nie muszą nigdzie wyjeżdżać za pracą i nie
                        wyjeżdżają. Jednak dużo jest jeszcze ludzi tupu homo-sovieticus, nieudaczników
                        ale roszczeniowych, i tych którzy chcą natychmiast się dorobić!!!! W kraju są
                        miejsca o różnej aktywności gospodarczej i ludzkiej ale liczą się solidne
                        umiejętności i nad tym każdy musi indywidualnie pracować a nie oglądać się na
                        państwo!!!!! Obecnie coraz więcej ludzi wraca do kraju(to są oficjalne
                        statystyki w Anglii czy Irlandii)i coraz mniej wyjeżdża. Wszystko idzie we
                        właściwym kierunku(podobnie było w Hiszpanii po jej wejściu do UE)Narzekanie na
                        państwo jest żałosne, robią to tylko nieudacznicy, lenie i ludzie mało zaradni!!!!!!
          • gekon1979 pewnie dlatego na Ukrainie 07.02.10, 16:02
            mozna kupic koszulki z napisem
            Bogu dziekuje, ze nie urodzilem sie Moskalem? :)
            • igor-53 Re: pewnie dlatego na Ukrainie 07.02.10, 16:31
              gekon,na Ukrainie rowniez mozno kupic mape Ukrainy z zachodnia granica , daleko
              za Lublinem i to na zachod. A jak by w tej koszulce banderowca pojawil sie na
              ulicach Kijowa,czy Poltawy,to dlugo by w niej nie pochodzil.
              • gekon1979 Re: pewnie dlatego na Ukrainie 07.02.10, 16:55
                a skad ta pewnosc, ze by nie pochodzil??
                :)
        • nie-tak Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 16:54
          igor-53 scenariusz dla pomarańczowej rewolucji pisali Serbowie w namiotach a
          inspiratorem jej była Ameryka. Przecież zachodni niezależni dziennikarze opisali
          te cale przedstawienie na swoich blogach, dla przykładu jednym z nich jest
          Jürgen Roth.
          --------------------------------------------------------------
          • igor-53 Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 17:30
            nie-tak,o tym jak bylo na Majdanie wiem bardzo dobrze.Rowniez dobrze wiem kto za
            tym stal i za czyje piejedzy bylo to wszystko zorganizowano.Pamjetasz te
            telebimy co" spontanicznie powstali w centrum Kijowa? Akurat tak zlozylo sie,ze
            w czasie tych wydarzen ja osobiscie bylem na Ukrainie,dokladnie w Grodku,to jest
            miasteczko w 40 km od granicy z Polska.Wtedy nie dziala wogole komunikacja
            autobusowa.Wszyskie autobusy,nawet te miejskie "Ikarusy" "spontanicznie" wiezli
            na protesty do Kijowa.
            • nie-tak Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 18:00
              Wcale tego nie przeczę ze tak było, ale jest prawdą którą wyjawili niezależni
              zachodni dziennikarze że scenariusz pisali Serbowie którzy przeprowadzili
              rewolucje i sprawdzili się w Jugosławii pod dyktando Ameryki, nie pisz głupot
              (powyżej pisałeś) że to wyszło z Kremla.

------------------------------------------------------------------
              • igor-53 Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 18:17
                nie-tak,to co ty piszesz ,nie zaprzecza tego co pisze ja.
    • pisz_pan_na_berdyczow Może kiedyś powstaną lepsze elity na Ukrainie 07.02.10, 14:11
      Jak na przykład Petlura i Boroweć:

www.youtube.com/watch?v=bjGtWY98dI4
    • kafrek11 Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 14:30
      ciekawe kto :D

tnij.org/wiadomosc_dnia
    • gekon1979 te feministki, chyba i tak maja 07.02.10, 15:53
      najwięcej sensownego do powiedzenie, w przeciwieństwie do dwójki kandydatów.
      • venus99 Re: te feministki, chyba i tak maja 07.02.10, 15:55
        popieram śliczne ukraińskie feministki.
    • meerkat1 :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 07.02.10, 16:07
      "Wybory wygra zdecydowanie Janukowicz - podało Echo Moskwy."

Ciekawe skąd Echo Moskwy zna już ostateczne wyniki? :-))))))))))))
      • igor-53 Re: :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 07.02.10, 16:33
        meerkat, oprocz naglowkow trzeba przeczytac caly artykul,wtedy nie bedziesz
        zadawac niezbyt madrych pytan.
        • conn-x-5 wrescie ukraincy zmadrzeli i pogonili piekna i pry 07.02.10, 17:15
          pryszczatego w tri p...y

wolskie prawicowe badziewie ma zalobe w swoich szeregach
    • prokuraturarejonowa Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego pre... 07.02.10, 17:17
      Post pewnie zostanie usuniety, jako lamiacy zasady netykiety i forum, ale
      czytajac i patrzac na to co dzieje sie na Ukrainie dochodze do wniosku ze oni
      wszyscy zachowuja sie jak banda dzikusow, a sytuacja identyczna jak w Polsce
      jakies 15 lat temu...

Dobrze ze to oni sa na obrzezach Unii, poza Shengen, a nie my, bo wtedy
      mielibysmy to samo we wlasnym ogrodku...
      • nie-tak Re: Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego p 07.02.10, 19:59
        prokuraturarejonowa napisała:
        ze oni
        > wszyscy zachowuja sie jak banda dzikusow, a sytuacja identyczna jak w Polsce
        > jakies 15 lat temu...
        sadzisz ze w Polsce dziś jest inna sytuacja? Poczytaj forum to zobaczysz.
        ---------------------------------------------------------------------
    • zwykly_troll Wybór Ukrainy: Dziś poznamy nazwisko nowego pre... 07.02.10, 17:50
      "z mężem Ołeksandrem, oraz córka Jewheniją."

co to za ukrainglisz? :D
      • gringo68 totalna klęska Rosji 07.02.10, 19:12
        kolejne wolne wybory, których Ukraińcy sami decydują kto będzie ich
        prezydentem

wolne wybory... zjawisko poza zasięgiem pojmowania "supermocarstwa"
        • nie-tak Re: totalna klęska Rosji 07.02.10, 19:57
          gringo68 napisał:

> kolejne wolne wybory, których Ukraińcy sami decydują kto będzie ich
          > prezydentem>> wolne wybory... zjawisko poza zasięgiem pojmowania "supermocarstwa"
          Aha każde wybory na Ukrainie maja przebiegać na polska notę bo tak sobie Polacy
          życzą? Dobrzy dyktatorzy z tych Polaków. Zobacz!!!
          www.unian.net/
          • gringo68 Re: totalna klęska Rosji 07.02.10, 20:32
            Janukowycz, Timoszenko...wybór Ukraińców, Polacy to szanują...

nie do pojęcia dla was towarzyszko???
            • igor_uk Re: totalna klęska Rosji 07.02.10, 20:51
              cudzoziemiec pod numerem 68,pieprzy calkowite glupoty.Polace szanuja wybor
              Ukraincow?Poczytaj sobie co pisza rozne rusofoby.
              forum.gazeta.pl/forum/w,902,106925221,106929647,Poczekajmy_az_wyjda_falszerstwa_wyborcze.html
              • gringo68 Re: totalna klęska Rosji 07.02.10, 21:47
                Uszanujcie wybór Ukraińcow towarzyszu. U nich nie wyznacza się
                cara...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka