ra-1 12.02.10, 09:52 I na reszcie, jedziesz w góry na narty, deskę wykup sobie ubezpieczenie Dlaczego jest to oczywiste w alpach czy na Słowacji, u nas też może być Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
peidos Cena ratunku w górach 13.02.10, 16:23 masakra, znowu interesiki pana Vd Coghena Odpowiedz Link Zgłoś
pablobodek Cena ratunku w górach 14.02.10, 17:03 Oczywiście , że wykonywanie każdego zawodu, sportu czy hobby łączące się z ponadstandardowym ryzykiem powinno być płatne z kieszeni delikwenta lub jego extra ubezpieczenia. Czemu ty i ja mamy płacić za czyjeś upodobania do szaleńczej jazdy motocyklem, wspinanie się na skały, skoki na bungee czy inne mocne doznania ??!! Odpowiedz Link Zgłoś
ch3heg Cena ratunku w górach 14.02.10, 18:56 Znów ta sama gadka - ja nie chcę płacić za leczenie grubasów i alkoholików a jednak nie mam wyboru - moja składka idzie również na takie przypadki. Teraz państwo chce wyciągnąć swoją pazerną łapę po moje pieniądze i do OBOWIĄZKOWEJ składki którą odprowadzam co miesiąc dojdzie jeszcze dodatkowa opłata - czy w związku z tym składka miesięczna zostanie obniżona? Ludzie dajecie się robić w bambuko a chodzi tylko o wyciśnięcie z nas pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
witold17 Re: Cena ratunku w górach 14.02.10, 19:50 Jeżeli ubezpieczasz samochód, to pytają Cię, czy będzie on wykorzystywany do rajdów czy innych sportów motorowych. Jeśli tak- zapłacisz więcej. Wszędzie w normalnych krajach ludzie rozumieją, że uprawianie narciarstwa wiąże się z ryzykiem- dla narciarza i dla tych co go będą ratować. Płacisz g...na składkę na ubezpieczenie zdrowotne, żal Ci zapłacić jeszcze parę złotych więcej? Bo przecież "się należy" prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Cena ratunku w górach 14.02.10, 19:51 I słusznie.Dlaczego mamy z naszych wspólnych pieniędzy płacić za ratowanie kretynów samobójców szalejących po górach ? Odpowiedz Link Zgłoś