hetmanwiechu 20.02.10, 18:14 dobry tekst, nie rozumiem dlaczego ludzie male noty daja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
witalik Re: Święto brzucha 21.02.10, 19:52 Tekst dobry, ale jak powietrza brakuje dobrych ilustujących zdjęć uzupełniających narację. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofczyz Święto brzucha 21.02.10, 23:53 oglądałem film Jeniec. Wyglądali wtedy przyjaźniej. Ale to nie dla mnie zwłaszcza te bzyki wyrywające ciało. Wolę ciepłe kraje ale tam też są bzyki. W Polsce mniej. Pierwszy raz od kiedyś przeczytałem taki artykuł do końca. Dobry,naprawdę dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
szymon1740s Święto brzucha 24.02.10, 17:45 Rosja jest niesamowitym przykładem olbrzymiego bogactwa i różnorodności. I nawet Leninowi i Stalinowi nie udało się tego bogactwa zniszczyć. Choć trzeba przyznać, że obecna sytuacja nie sprzyja przetrwaniu takich małych narodów. Ciekawie opisywał to Pałkiewicz, a jeszcze ciekawiej - film Michałkowa Urga - kiedyś nawet szedł bodajże w TVP Kultura. Chociaż Mongołowie to nie Nieńcy, ale przepaść kulturowa chyba podobna i podobnie fascynująca. Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Dobry tekst? 01.03.10, 13:43 Ostatnio coraz więcej sztucznych, jakby doklejonych na siłę wtrąceń na temat globalnego ocipienia, pisu, pedałów, albo chociaż w ćwiczeniu Polaków w temacie marności naszego plemienia. Tutaj też musiało zaistnieć globalne ocipienie. Tylko że autor nie wspomina że dzięki o wiele większej zawartości CO2 przyrost biomasy będzie odbywał się o wiele bardziej intensywnie, polecam dawny podręcznik do biologii w LO, że dzięki przesunięciu tundry przesunie się granica występowania drzew, które jak wiadomo zamieniają CO2 na tlen. Więcej tutaj www.youtube.com/watch?v=BbWCdP2MNhQ Odpowiedz Link Zgłoś
ciemny_lud Reporter Bader 01.03.10, 21:47 Czytałem kiedyś w "Wyborczej" ciekawy reportaz Badera o Syberii. Było o ludziach, o przygodach, było trochę poczucia wyższości sahiba nad tubylcami, ale było tez i konkretne spostrzeżenie podróżnicze. Otóż Bader zapewniał, że przemierzał samochodem terenowym Syberię z przeciętna szybkością 60 km na godzinę. Dziwne. Jakoś się nikt nad sensacją nie pochylił. Proponuję,żeby te reporterską prawdę zweryfikować. Może by sie takim audytem Badera zajął wybitny specjalista Domosławski? Odpowiedz Link Zgłoś
mona_3 nieńcy i hugo bader 02.03.10, 14:42 Panie Hugo-Bader: Z uporem maniaka pisze pan od lat (ilu?) reportaże, które nic nikomu tak naprawdę nie dają. Dalekie prymitywnie żyjące ludy pijące krew i wódkę już pan wielokrotnie opisał. Jest pan świetnym reportażystą ale schował się pan na bocznych drogach byłego ZSRR... przepraszam, ale z małym pożytkiem dla wszystkich (poza Nieńcami oczywiście). Odpowiedz Link Zgłoś
thobold Re: nieńcy i hugo bader 02.03.10, 22:10 Jeszcze się taki nie urodził... A kogo ma opisywać Hugo Bader? <Subkulturę maklerów giełdowych w USA? Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_ciemniakow Re: nieńcy i hugo bader 04.03.10, 03:16 Przypomina mi sie rysunek mleczki: dwoch gosci w graniturach, jeden klepie drugiego po ramieniu i mowi 'Pan, panie kolego, lubi wypic. Bedziecie u nas odpowiedzialni za polityke wschodnia.' Moze nasz reportazysta lubi wypic i stad ta specjalizacja. Bardzo lubie jego reportaze, nie przeszkadza mi ze sa pewnie koloryzowane. Swoja droga ciekawy wywiad, w kontekscie ostatnich wydarzen wokol Kapuscinskiego: gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,70447,7204663,Bez_litosci.html?as=1&ias=5&startsz=x Odpowiedz Link Zgłoś
ling-pao Re: nieńcy i hugo bader 05.03.10, 22:56 Wypraszam sobie - niby dlaczego mialabym byc 'nikim'? Nie poczuwam sie. Wiesz, jak mialam 12-13 lat, to przeczytalam "Uczte" Platona i tez nic mi to nie dalo...bo nic z tego nie zrozumialam ;) Zdaje sobie sprawe, ze dla mnostwa osob Rosja=Moskwa, ale moze wypadaloby w koncu rozszerzyc swoje horyzonty, gdyz owe "dalekie prymitywnie żyjące ludy", to nie zadne "boczne drogi", ale wlasnie prawdziwa Rosja. Odpowiedz Link Zgłoś