sharn1 12.03.10, 10:25 No to Tusk się ucieszy. Będzie mógł teraz jarać bez łamania prawa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.janczynski A od kiedy palenie zielska jest chorobą. 12.03.10, 10:37 Pan Kwiatkowski wykazuje totalną ignorancję. Chyba nie zna podstawowych faktów, że marihuana nie uzależnia i nie wyrządza większych szkód zdrowotnych (a ponoć wiele chorób nawet leczy). Jest zakazana z podstawowej przyczyny: straciliby producenci wódy i papierosów na jej legalizacji. Połowa ludzi zamiast truć się wódą i petami pociągałaby zielony, ekologiczny i NIESZKODLIWY dymek. Odpowiedz Link Zgłoś
pestycyd Lecenie powinno być obligatoryjne! 12.03.10, 10:46 Każdy przyłapany na skręcie, powinien być wysyłany przez sąd na leczenie odwykowe. A to z powodu bardzo łatwego uzależnienia się i destrukcyjnych skutków na osobowość. Nie powinno być odwrotu od terapii. Odpowiedz Link Zgłoś
m.janczynski bzdury 12.03.10, 11:30 Marihuana to nie kokaina. Palący jointa to nie narkoman. Narkomanem jest ten co pije wóde i pali faje. Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: bzdury 12.03.10, 11:40 Każdy przyłapany na: - wódce - winie - papierosie - piwie Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Re: bzdury 12.03.10, 12:01 nadzieja jest matką biednych i glupich dowód? posądzenie kwiatkowskiego o myślenie, facet nie używa mózgu nawet w minimalnym stopniu normalny człowiek, bez zapędów totalitarnych, "przypadkiem" nawet nie pomyślałby o leczenie (z czego????) zdrowych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: bzdury 12.03.10, 12:06 pani_bozia napisała: > nadzieja jest matką biednych i glupich > dowód? posądzenie kwiatkowskiego o myślenie, facet nie używa mózgu nawet w > minimalnym stopniu > normalny człowiek, bez zapędów totalitarnych, "przypadkiem" nawet nie pomyślałb > y > o leczenie (z czego????) zdrowych ludzi Droga boziu, przeczytaj bardzo uwaznie tresc artykulu, to zrozumiesz, ze pan Kwiatkowski (znacznie madrzejszy od ciebie) nie mowi o zielsku, tylko ogolnie o narkotykach. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Re: bzdury 12.03.10, 12:12 przeczytałam ponownie wypowiedź kwiatkowskiego odnosi się do marihuany, artykuł jest poświęcony marihuanie i niekaraniu za skręta, więc co, przypadkiem wyskoczył z tym leczeniem? rozumiem, gdyby mowił np o heroinie i pojawił się wątek leczenia ale marihuana, a przygłup wyskakuje z leczeniem? Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Re: bzdury 12.03.10, 12:16 Karanie osoby, którą złapano z przysłowiowym skrętem jest absurdalne - mówi. - Państwo takiej osobie może pomóc, żeby ją uleczyć - mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: bzdury 12.03.10, 12:23 pani_bozia napisała: > Karanie osoby, którą złapano z przysłowiowym skrętem jest > absurdalne - mówi. - Państwo takiej osobie może pomóc, żeby ją uleczyć - > mówi. > Z przyslowiowym skretem", ale mowa jest ogolnie o narkotykach i ustawie antynarkotykowej. Rzecza oczywista jest, ze ktos, kto zapali skreta nie jest narkomanem i zadnego leczenia nie wymaga, dlatego karanie za to jest absurdem, natomiast osoba zlapana z niewielka iloscia heroiny, leczenia juz wymaga - dzisiaj ta osoba jest karana, za to, ze jest chora, bo narkomania, jak i alkoholizm jest choroba. Odpowiedz Link Zgłoś
sdlghsdghhsidhfg Dlaczego mamy się niby leczyć? 12.03.10, 12:45 Chcemy normalnie po pracy przyjść do domu i legalnie zapalić sobie marihuanę. Niech każdy sam decyduje co dla niego dobre. Jeden woli wypić dwa piwa, jeszcze inny woli kontemplację w kościele, a ja wolę sobie zapalić skręta. Dlaczego państwo od razu chce mnie z tego leczyć? Może to mój styl życia. Czy w Polsce legalnie to mogę tylko śmierdzieć alkoholem i papierosami? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Dlaczego mamy się niby leczyć? 12.03.10, 12:49 sdlghsdghhsidhfg napisał: > Chcemy normalnie po pracy przyjść do domu i legalnie zapalić sobie marihuanę. > Niech każdy sam decyduje co dla niego dobre. Jeden woli wypić dwa piwa, jeszcze > inny woli kontemplację w kościele, a ja wolę sobie zapalić skręta. Dlaczego > państwo od razu chce mnie z tego leczyć? Może to mój styl życia. Czy w Polsce > legalnie to mogę tylko śmierdzieć alkoholem i papierosami? A kto ci sie kaze leczyc?! Na prawde tak ciezko jest zrozumiec tak prosty tekst? Kwiatkowski mowi o PRZYSLOWIOWYM SKRECIE, a dotyka problemu wszystkich narkotykow! Czy to tak bardzo trudno zrozumiec, czy moze faktycznie palenie zielska jest szkodliwe na kore mozgowa i palacze traca umiejetnosc cztrania tekstu ze zrozumieniem ? Odpowiedz Link Zgłoś
sdlghsdghhsidhfg Re: Dlaczego mamy się niby leczyć? 12.03.10, 13:42 Ale ja odpowiadałem na komentarz Pestycyda. Po to właśnie forum na Gazecie.pl ma taką niby strukturę drzewka, żeby można było podyskutowac z konkretną osobą, a nie tylko dodać komentarz do samego artykułu. Czyżby wrodzona nienawiść do palaczy też źle działała na korę mózgową? Bo chyba sam masz problem ze zrozumieniem idei działania strony internetowej. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Dlaczego mamy się niby leczyć? 12.03.10, 13:52 sdlghsdghhsidhfg napisał: > Ale ja odpowiadałem na komentarz Pestycyda. Po to właśnie forum na Gazecie.pl m > a > taką niby strukturę drzewka, żeby można było podyskutowac z konkretną osobą, a > nie tylko dodać komentarz do samego artykułu. Czyżby wrodzona nienawiść do > palaczy też źle działała na korę mózgową? Bo chyba sam masz problem ze > zrozumieniem idei działania strony internetowej. Alez ja doskonale rozumiem na jakiej zasadzie dziala strona internetowa, ta strona np. zostala napisana w php i jezeli chcesz moge ci dokladnie wytlumaczyc, jak to sie pisze.Inna strona jest, ze ty nie odnosisz sie do niczyjego postu, wiec nikomu nie odpowiadasz, malo tego, swoj tekst powtorzyles kilka razy w tym watku, co przeczy twoim slowom, na dodatek ja jestem milosnikiem konopii indyjskich i cieszyma mnie slowa ministra...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
endgame222 A skąd wiesz, że ten złapany z heroiną 12.03.10, 12:54 jest uzależniony ? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: A skąd wiesz, że ten złapany z heroiną 12.03.10, 13:02 endgame222 napisał: > jest uzależniony ? Dorosnij...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Nie chodzi o to, czy ktos juz jest uzalezniny, czy jeszcze nie jest uzalezniony, tego typu "leczenie" na calym swiecie jest profilaktyka, czyli czyms w rodzaju kursu, jak nie zostac narkomanem, a w przypadku gdy ten ktos okaze sie uzaleznionym wtedy jest odwyk, a nie kryminal...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
endgame222 Re: A skąd wiesz, że ten złapany z heroiną 12.03.10, 13:10 To ty dorośnij, bolszewiku. Nie widzę żadnych powodów, dla których państwo miałoby przymusowo "leczyć" obywateli. Uzależnienie nie jest chorobą zakaźną nie ma więc żadnych przesłanek, dla których państwo powinno wchodzić z butami w cudze życie. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: A skąd wiesz, że ten złapany z heroiną 12.03.10, 13:13 endgame222 napisał: > To ty dorośnij, bolszewiku. Nie widzę żadnych powodów, dla których państwo miał > oby przymusowo "leczyć" obywateli. Uzależnienie nie jest chorobą zakaźną nie ma > więc żadnych przesłanek, dla których państwo powinno wchodzić z butami w cudze > życie. Nie jestem bolszewikiem, idioto, a panstwo ma obowiazek leczyc ze wszystkich chorob, dlatego, ze obywatel placi za to ubezpieczenie panstwowe, glupi gnojku...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDdd Odpowiedz Link Zgłoś
endgame222 Jesteś bolszewkiem - popierasz przymusowe leczenie 12.03.10, 13:23 W dodatku decydować miałby o nim urzędnik państwowy. To totalitarny koszmar. Tzw. państwowa służba zdrowia to "przywilej" i nie ma przymusu korzystania z jej usług. PS. wróć do dyskusji jak wytrzeźwiejesz. Zielona mgła zaburza twój proces myślenia Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Jesteś bolszewkiem - popierasz przymusowe lec 12.03.10, 13:35 endgame222 napisał: > W dodatku decydować miałby o nim urzędnik państwowy. To totalitarny koszmar. > > Tzw. państwowa służba zdrowia to "przywilej" i nie ma przymusu korzystania z je > j usług. > > PS. wróć do dyskusji jak wytrzeźwiejesz. Zielona mgła zaburza twój proces myśle > nia Dorosniesz, zaczniesz zarabiac na siebie, bedziesz placil ubezpieczenie, to wtedy zrozumiesz, jakim glupim gowniarzem kiedys byles, na dzien dzisiejszy dla twojego gowniarstwa poswiece sie i zostane bolszewikiem...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: Jesteś bolszewkiem - popierasz przymusowe lec 12.03.10, 13:52 On ma rację, znaczy w części o dobrowolności leczenia, a nie Twojej domniemanej bolszewickości ;) Urzędnik państwowy nie będzie decydował czy moje palenie wymaga leczenia czy nie. Gdyby się kierować Twoją logiką, policja powinna łapać na ulicach zakatarzonych obywateli i transportować do najbliższej przychodni. Zarabiam na siebie i płacę podatki, jednak wolę żeby były wykorzystywane w inny sposób niż przymusowe leczenie "chorych". Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Jesteś bolszewkiem - popierasz przymusowe lec 12.03.10, 14:05 oktawianc napisał: > On ma rację, znaczy w części o dobrowolności leczenia, a nie Twojej domniemanej > bolszewickości ;) > Urzędnik państwowy nie będzie decydował czy moje palenie wymaga leczenia czy > nie. Gdyby się kierować Twoją logiką, policja powinna łapać na ulicach > zakatarzonych obywateli i transportować do najbliższej przychodni. > > Zarabiam na siebie i płacę podatki, jednak wolę żeby były wykorzystywane w inny > sposób niż przymusowe leczenie "chorych". > Tylko, ze tutaj zaden urzednik nie kaze ci sie leczyc z palenia marihuany, przeczytaj artykul ze zrozumieniem, to moze dojdzie do zawianej glowki, ze minister podajac przyklad "przyslowiowego skreta" odnosi sie ogolnie do narkomanii. Sprawa prywatnego leczenia to zupelnie inna sprawa, bo takie w Europie w ogole nieistnieje, a w Ameryce juz niedlugo przejdzie do lamusa, osobiscie bardziej przemawia do mnie liberalna idea prywatbnego ubezpieczenia, ale wiem rowniez o tym, ze w spoleczenstwi jest zbyt wielu ludzi, ktorzy z prywatnym leczeniem sobie nie poradzi, bo albo pieniadze na nie przepije, albo wyda na nowy telefon komorkowy. Jak kolwiek, narkomania, alkoholizm sa chorobami patologicznymi, czyli spolecznymi, wiec rodzica oplacajacy ubezpieczenie swoich dzieci maja pelne prawo oczekiwac od panstwa leczenia swoich dzieci w razie, gdy te zostanal narkomanami i nie mylic narkomanii z paleniem zielska, bo ze skreta mozesz palic crac, jak i heroine...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd Odpowiedz Link Zgłoś
endgame222 Re: Jesteś bolszewkiem - popierasz przymusowe lec 12.03.10, 14:48 Po pierwsze - dorosłem kilkanaście lat temu, od kilkunastu lat zarabiam na siebie, płacę podatki i ubezpieczenie Po drugie - nie musisz się poświęcać. Twoje poglądy są bolszewickie, moje wolnościowe - tym się różnimy. Dlatego dla mnie pomysł wysłania na przymusowe leczenie faceta, u którego znaleziono narkotyki jest tak samo idiotyczny i bolszewicki jak pomysł wysłania go do zakładau karnego. Ty zaś czepiasz się kurczowo tego pomysłu jak pijany płotu licząc, że zniknie ten obezwładniający cię strach gdy wracasz z torbą zielska od dilera ... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Jesteś bolszewkiem - popierasz przymusowe lec 12.03.10, 15:03 Roznizca pomiedzy mna a toba polega na tym, ze ty jestes malym, glupim oslem, nie rozumiejacym co czyta i oprerujacym slowami, ktorych znaczenia nie zna (bolszewik), a ja sie z ciebie smieje, glupi pajcu..;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
endgame222 Re: Jesteś bolszewkiem - popierasz przymusowe lec 12.03.10, 15:37 To ty nie rozumiesz co czytasz, naćpany zielarzu. Traktowanie ludzi jak bezrozumne bydło, które trzeba wychowywać i sprawować całkowitą kotrolę, bo inaczej zrobi sobie krzywdę to jeden z elementów bolszewizmu. Skun tak bardzo rozmiękczył ci mózg, że nie potrafisz wrzucić posta bez całej linii liter D na końcu ? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Jesteś bolszewkiem - popierasz przymusowe lec 12.03.10, 18:04 endgame222 napisał: > To ty nie rozumiesz co czytasz, naćpany zielarzu. Traktowanie ludzi jak bezrozu > mne bydło, które trzeba wychowywać i sprawować całkowitą kotrolę, bo inaczej zr > obi sobie krzywdę to jeden z elementów bolszewizmu. > > Skun tak bardzo rozmiękczył ci mózg, że nie potrafisz wrzucić posta bez całej l > inii liter D na końcu ? Jaki ty smarkaczu jestes glupiutki jeszcze...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Jesteś bolszewkiem - popierasz przymusowe lec 12.03.10, 18:06 endgame222 napisał: > To ty nie rozumiesz co czytasz, naćpany zielarzu. Traktowanie ludzi jak bezrozu > mne bydło, które trzeba wychowywać i sprawować całkowitą kotrolę, bo inaczej zr > obi sobie krzywdę to jeden z elementów bolszewizmu. > > Skun tak bardzo rozmiękczył ci mózg, że nie potrafisz wrzucić posta bez całej l > inii liter D na końcu ? CZytaj mlodociany matole, tak zebys wiecej idioty z siebie publicznie robic nie musial...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD pl.wikipedia.org/wiki/Bolszewizm Odpowiedz Link Zgłoś
bojownik_wolnosci Re: Jesteś bolszewkiem - popierasz przymusowe lec 12.03.10, 13:41 Panowie... po prostu cieszmy się ze miany prawa... o ile nastąpi... Przynajmniej nie będzie topienia pieniędzy przez państwo, a to czy ktoś potrzebuje leczenia z nałogu to się okaże. I tak tańsze to będzie niż karanie więzieniem za posiadanie. Równie dobrze mogliby karać za posiadanie papierosów, choć w unii to kto wie:P Zapoznać się: www.emcdda.europa.eu/publications/annual-report/2009 oraz: www.konopialeczy.pl/news.php Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Jesteś bolszewkiem - popierasz przymusowe lec 12.03.10, 13:54 bojownik_wolnosci napisał: > Panowie... > po prostu cieszmy się ze miany prawa... > o ile nastąpi... > Przynajmniej nie będzie topienia pieniędzy przez państwo, a to czy ktoś > potrzebuje leczenia z nałogu to się okaże. I tak tańsze to będzie niż karanie > więzieniem za posiadanie. > Równie dobrze mogliby karać za posiadanie papierosów, > choć w unii to kto wie:P > Zapoznać się: > www.emcdda.europa.eu/publications/annual-report/2009 > oraz: > www.konopialeczy.pl/news.php Wlasnie to chce przekazac tym, ktorzy nie rozumiejac tekstu i maja za zle ministrowi, ze chce ich leczyc, ale co zrobic z pajacami, ktorzy nie rozumieja tego co czytaja, oni juz zawsze beda mialczec, tak na wszelki wypadek...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
don_cicero Re: bzdury 19.03.10, 19:26 To, że ktoś posiada heroinę nie musi oznaczać, że jest uzależniony. Wszakże uzależnia wolniej niż tytoń, a nawet sama uzależniona osoba może być szczęśliwa z własnym nałogiem i zmuszanie jej do leczenia, albo inaczej trafi do więzienia jest metodą totalitarną. Ponadto leczenie powinno być możliwe tylko za zgodą i chęcią osoby uzależnionej, w każdym innym przypadku jest to właśnie zamordyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: bzdury 12.03.10, 12:19 pani_bozia napisała: > przeczytałam ponownie > wypowiedź kwiatkowskiego odnosi się do marihuany, artykuł jest poświęcony > marihuanie i niekaraniu za skręta, więc co, przypadkiem wyskoczył z tym leczeni > em? > > rozumiem, gdyby mowił np o heroinie i pojawił się wątek leczenia > > ale marihuana, a przygłup wyskakuje z leczeniem? Kwiatkowski twierdzi, że teraz państwo nie będzie zależało na ściganiu osób posiadających i zażywających narkotyki, ale na ich leczeniu. - Karanie osoby, którą złapano z przysłowiowym skrętem jest absurdalne - mówi. - Państwo takiej osobie może pomóc, żeby ją uleczyć - mówi. Dalej twierdzisz, ze rozumiesz, to co czytasz...? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
pestycyd Maryśka = Impotencja 12.03.10, 12:22 Leczenie uzależnionych od marihuany jest istotne. Już dawno WHO udowodniło, że trawka prowadzi do impotencji i obniżenia inteligencji oraz do agresywnych zachowań. Z taką patologią należy walczyć bezwzględnie, dla dobra ogółu. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Maryśka = Impotencja 12.03.10, 12:29 pestycyd napisał: > Leczenie uzależnionych od marihuany jest istotne. Już dawno WHO udowodniło, że > trawka prowadzi do impotencji i obniżenia inteligencji oraz do agresywnych > zachowań. Z taką patologią należy walczyć bezwzględnie, dla dobra ogółu. Juz dawno badania WHO zostaly calkowicie obalone, dysponujesz bardzo przestarzalymi materialami. Oczywiscie prawda jest, ze po spaleniu kilku jointow kuska mniej ci staje i troche przyglupawy jestes, ale to wszystko wraca do normy po kilku godzinach i efekty, ktorymi straszylo WHO nie sa stale, tak samo, jak ptasia grypa...;DDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
acidhead Re: Maryśka = Impotencja 12.03.10, 12:33 > pestycyd napisał: > > > Leczenie uzależnionych od marihuany jest istotne. Już dawno WHO udowodnił > o, że > > trawka prowadzi do impotencji i obniżenia inteligencji oraz do agresywnyc > h > > zachowań. Z taką patologią należy walczyć bezwzględnie, dla dobra ogółu. kolejny idiota o nazistowskich zapędach.takich jak ty powinno się LECZYC PRZYMUSOWO! Odpowiedz Link Zgłoś
krzychu2707 Re: Maryśka = Impotencja 12.03.10, 23:17 WHO wyciągneło też wiele innych, ciekawych wniosków :) najpierw zapoznaj się z całym raportem, a potem zabieraj głos :) Odpowiedz Link Zgłoś
jamnnik Re: bzdury 12.03.10, 12:46 kralik111 napisał: > Kwiatkowski twierdzi, że teraz państwo nie będzie zależało na ściganiu osób posiadających i zażywających narkotyki, ale na ich leczeniu. - Karanie osoby, > którą złapano z przysłowiowym skrętem jest absurdalne - mówi. - Państwo takiej osobie może pomóc, żeby ją uleczyć - mówi. > > Dalej twierdzisz, ze rozumiesz, to co czytasz...? ;D co więcej, jest napisane, że państwo będzie pomagać osobom posiadającym (a nie koniecznie używającym), żeby je uleczyć :D Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: bzdury 12.03.10, 12:54 jamnnik napisał: > kralik111 napisał: > > > Kwiatkowski twierdzi, że teraz państwo nie będzie zależało na ściganiu os > ób > posiadających i zażywających narkotyki, ale na ich leczeniu. - Karanie osoby, > > którą złapano z przysłowiowym skrętem jest absurdalne - mówi. - Pa > ństwo > takiej osobie może pomóc, żeby ją uleczyć - mówi. > > > > Dalej twierdzisz, ze rozumiesz, to co czytasz...? ;D > > co więcej, jest napisane, że państwo będzie pomagać osobom posiadającym (a nie > koniecznie używającym), żeby je uleczyć :D Nie. :D Powyzej jest wyraznie napisane, ze teraz państwo nie będzie zależało na ściganiu os > ób > posiadających i zażywających narkotyki.....;DDDDDDDDDDDDDD Kochani, nie robie z siebie pajacow okazujac w tak transparentny sposob brak umiejetnosci czytanie ze zrozumieniem, bo przeciwnicy konopii indyjskich beda mieli dzieki wam niezbity dowod na to, ze palenie marihuany faktycznie rob z mozgu burdel...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Re: bzdury 12.03.10, 13:03 kralik, Ty chyba nie jesteś z Polski? przyznaj się! bo wiesz, my swoje wiemy, swoje przeżyliśmy, uczymy się na błędach i nie kupimy gówna zapakowanego w papierek czytać też umiemy również między wierszami jakby nie patrzeć,(w najlepszym razie, przyjmując optymistycznie, że to Ty masz rację na tym forum) kwiatkowski jest mało inteligentny i mało elokwentny, ma poważny problem z przekazaniem o co mu chodzi i co ma na myśli na szczęście nie wierzę w bajki ja generalnie jestem niewierzaca W NIC zróbmy tak kralik, pożyjemy, zobaczymy (o ile doczekamy) EOT Odpowiedz Link Zgłoś
jamnnik Re: bzdury 12.03.10, 13:11 pani_bozia napisała: > na szczęście nie wierzę w bajki > > ja generalnie jestem niewierzaca W NIC to musisz to zmienić ja np. wierzę w panią_bozię :) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: bzdury 12.03.10, 13:19 jamnnik napisał: > pani_bozia napisała: > > > na szczęście nie wierzę w bajki > > > > ja generalnie jestem niewierzaca W NIC > > > to musisz to zmienić > ja np. wierzę w panią_bozię :) Bozia nie wierzy w NIC, nawet w swoje slowa...;DDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: bzdury 12.03.10, 13:18 Droga boziu, faktycznie, nie jestem z Polski, ale kilka lat temu przeprowadzilem sie do niej na stale. Nistety ten fakt nie ma zupelnie nic wspolnego z tym, ze zupelnie nie rozumiesz tego co czytasz, czym dajesz powod dla przeciwnikow marihuany do jej calkowitej delegalizacji...;DDDDDDDDDDDDDDDDD Jeszcze raz zwroce ci uwage na fakt, ze minister podal tylko przyslowiowy przyklad skreta odnoszac sie nim, do problemu karania za posiadanie niewielkiej ilosci narkotyku (ogolnie), on nigdzie nie mowi, ze palenia marihuany wymaga leczenia i jezeli faktycznie posiadasz umiejetnosc czytania pomiedzy wierszami, to powinnas to bez problemu wylapac...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
jamnnik Re: bzdury 12.03.10, 13:09 kralik111 napisał: > Nie. :D > Powyzej jest wyraznie napisane, ze teraz państwo nie będzie zależało na > ściganiu os > > ób > > posiadających i zażywających narkotyki.....;DDDDDDDDDDDDDD > > Kochani, nie robie z siebie pajacow okazujac w tak transparentny sposob brak > umiejetnosci czytanie ze zrozumieniem, bo przeciwnicy konopii indyjskich beda > mieli dzieki wam niezbity dowod na to, ze palenie marihuany faktycznie rob z > mozgu burdel...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD ok, ok nie będę Cię już prowokował bo w sumie wiadomość pozytywna jest. ale zauważ jedno, jak wprowadzali karalność za posiadanie, pomysł wyszedł z MSWiA a jego przesłanką było ułatwienie glinom ściganie handlarzy. wyszło jak wyszło - najczęściej łapie się bogu ducha winnych nieboraków. dlatego taki tekst o leczeniu zamiast zamykania w pierdlu świadczy jedynie o tym, że mentalność rządzących się nie zmienia i prawdopodobnie dobre intencje i tak zostaną zniweczone fatalną ich realizacją Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: bzdury 12.03.10, 13:16 Raczej bym nie liczył na jakąkolwiek normalizację w tej kwestii. Dla państwa łapanie gościa z "przysłowiowym skrętem" to po prostu interes. Masz przy sobie tzw jedną działkę a koszt sprawy to 1000-2000 i jaki sukces policji! Bez zmiany prawa dalej będzie decydował zdrowy rozsądek sędziów a raczej oficjalna linia postępowania, czyli walka ze straszliwą narkomanią, czyli gościem z lufką w kieszeni... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: bzdury 12.03.10, 13:23 jamnnik napisał: > kralik111 napisał: > > > Nie. :D > > Powyzej jest wyraznie napisane, ze teraz państwo nie będzie zależało n > a > > ściganiu os > > > ób > > > posiadających i zażywających narkotyki.....;DDDDDDDDDDDDDD > > > > Kochani, nie robie z siebie pajacow okazujac w tak transparentny sposob b > rak > > umiejetnosci czytanie ze zrozumieniem, bo przeciwnicy konopii indyjskich > beda > > mieli dzieki wam niezbity dowod na to, ze palenie marihuany faktycznie ro > b z > > mozgu burdel...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD > > > ok, ok > nie będę Cię już prowokował bo w sumie wiadomość pozytywna jest. > ale zauważ jedno, jak wprowadzali karalność za posiadanie, pomysł wyszedł z > MSWiA a jego przesłanką było ułatwienie glinom ściganie handlarzy. wyszło jak > wyszło - najczęściej łapie się bogu ducha winnych nieboraków. > dlatego taki tekst o leczeniu zamiast zamykania w pierdlu świadczy jedynie o > tym, że mentalność rządzących się nie zmienia i prawdopodobnie dobre intencje i > tak zostaną zniweczone fatalną ich realizacją To nie swiadczy o mentalnosci rzadzacych, tylko o mentalnosci spoleczenstwa, rzadzacy tylko mowia to, co spoleczesntwo oczekuje uslyszec, albo to, co spoleczenstwo jest gotowe w bolach przelknac. Niestey dla znacznej czesci spoleczenstwa marihuana jest groznym narkotykiem z ktorego uzaleznienia sie leczy, nie oczekujesz chyba, ze jakis polityk powie tym ludziom, ze tak nie jest, ze sie myla...? ;DDD Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
jamnnik Re: bzdury 12.03.10, 13:54 kralik111 napisał: > To nie swiadczy o mentalnosci rzadzacych, tylko o mentalnosci spoleczenstwa, rzadzacy tylko mowia to, co spoleczesntwo oczekuje uslyszec, albo to, co spoleczenstwo jest gotowe w bolach przelknac. nie jest tak zdanie "społeczeństwa" zupełnie się nie liczy, uwzględnia się tylko głos tych najbardziej się wydzierających (tak dla świętego spokoju) patrz: przywileje dla grup zawodowych, KRUS, aborcja, religia w szkole, żołnierze w Afganistanie, podatki, ZUS itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: bzdury 12.03.10, 14:09 jamnnik napisał: > kralik111 napisał: > > > To nie swiadczy o mentalnosci rzadzacych, tylko o mentalnosci spoleczenst > wa, > rzadzacy tylko mowia to, co spoleczesntwo oczekuje uslyszec, albo to, co > spoleczenstwo jest gotowe w bolach przelknac. > > nie jest tak > zdanie "społeczeństwa" zupełnie się nie liczy, uwzględnia się tylko głos tych > najbardziej się wydzierających (tak dla świętego spokoju) > > patrz: przywileje dla grup zawodowych, KRUS, aborcja, religia w szkole, > żołnierze w Afganistanie, podatki, ZUS itp. itd. W tym przypadku zadni zwiazkowcy cie nie zakrzycza, ale pewne "ogniwa" spoleczne juz tak, chociazby w kosciolach, czy na kolkach rozancowych. Niestety oni sa wyborcami...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: bzdury 12.03.10, 12:02 navaira napisał: > Pierwsza część wypowiedzi mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
woodz_311 Re: Lecenie powinno być obligatoryjne! 12.03.10, 11:35 Twój pomysł jest absurdalny! Od kiedy państwo ma się zajmować równowagą mojej osobowości? Państwo ma pilnować porządku i nadto się nie wpieprzać w życie obywateli. Jeżeli przyjąć taki tok myślenia, to powinno się zakazać dostępu do pornografii, zakazać nadmiernego oglądania telewizji, spożywania alkoholu i wiele innych, które mogą wpływać na "destrukcję osobowości". Jestem dorosły i sam odpowiadam za siebie, i jeżeli będę miał problem z zachwianiem osobowości - to będzie to mój problem. Taki pomysł to jest lobbing w czystej postaci na rzecz różnego rodzaju ośrodków terapeutycznych, zwykłe nakręcanie koniunktury. Odpowiedz Link Zgłoś
sdlghsdghhsidhfg Dlaczego niby mamy się "z tego" leczyć? 12.03.10, 12:49 Chcemy normalnie po pracy przyjść do domu i legalnie zapalić sobie marihuanę. Niech każdy sam decyduje co dla niego dobre. Jeden woli wypić dwa piwa, jeszcze inny woli kontemplację w kościele, a ja wolę sobie zapalić skręta. Dlaczego państwo od razu chce mnie z tego leczyć? Może to mój styl życia. Czy w Polsce legalnie to mogę tylko śmierdzieć alkoholem i papierosami? Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Re: Lecenie powinno być obligatoryjne! 12.03.10, 11:50 pestycyd napisał: > Każdy przyłapany na skręcie, powinien być wysyłany przez sąd na leczenie > odwykowe. A to z powodu bardzo łatwego uzależnienia się i destrukcyjnych skutkó > w > na osobowość. Nie powinno być odwrotu od terapii. tak, to zupełnie tak jak powinno być w przypadku na przyłapaniu wpierdalających potajemnie tłuste kotlety i czekolade widzę, że masz wiele dobrych pomysłów, które nie powinny pozostać niezauwazone, możesz się nimi podzielić pisząc na adres: jestem_jebniety@tworki.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Re: Lecenie powinno być obligatoryjne! 12.03.10, 11:57 zabrakło słowa "polegajacym" ....przypadku polegającym na .... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Lecenie powinno być obligatoryjne! 12.03.10, 12:00 pestycyd napisał: > Każdy przyłapany na skręcie, powinien być wysyłany przez sąd na leczenie > odwykowe. A to z powodu bardzo łatwego uzależnienia się i destrukcyjnych skutkó > w > na osobowość. Nie powinno być odwrotu od terapii. Idiota....;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
bigmarasz Re: Lecenie powinno być obligatoryjne! 12.03.10, 12:01 Palę bo lubię i nic Ci do tego. Jeśli szkodzę to sobie, nie Tobie. Alkohol i przede wszystkim papierosy, ale również hazard, loterie itp, itd są legalne to czemu nie marihuana? Zajmij się sobą kolego, moje życie moja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Podaj jakiś przykład skutecznego zaleczenia tej 12.03.10, 14:49 choroby bez chęci i aktywnego udziału zainteresowanego. pestycyd napisał: > Każdy przyłapany na skręcie, powinien być wysyłany przez sąd na leczenie > odwykowe. A to z powodu bardzo łatwego uzależnienia się i destrukcyjnych skutkó > w > na osobowość. Nie powinno być odwrotu od terapii. Odpowiedz Link Zgłoś
kruczygcw zgadzam się w stu procentach! 12.03.10, 12:01 po ziółku ani agresji ani złego samopoczucia ani kaca! same plusy - wzmożony apetyt (można by niejadkom inhalować dymek) i zdrowy sen! Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_walc Piesiewicza za kokainę nieukarali tojak mogą innyc 12.03.10, 12:44 Wyglądało by niestosownie gdyby polityk legalnie mógł narkotyzować się w babskiej sukience a zwykłego obywatela karali by za jointa. Ci co twierdzą, ze marihuana jest nieszkodliwa en.wikipedia.org/wiki/Long-term_effects_of_cannabis Odpowiedz Link Zgłoś
jamnnik Re: Piesiewicza za kokainę nieukarali tojak mogą 12.03.10, 12:51 czarny_walc napisał: > Wyglądało by niestosownie gdyby polityk legalnie mógł narkotyzować się w babskiej sukience a zwykłego obywatela karali by za jointa. Ci co twierdzą, ze marihuana jest nieszkodliwa przedawkowanie wody mineralnej też może zabić stałe zażywanie aspiryny w większych ilościach też Odpowiedz Link Zgłoś
oranvag Re: Piesiewicza za kokainę nieukarali tojak mogą 12.03.10, 12:54 Heh - czytałeś sam tę notkę z wiki? Chyba nie... Bo jeśli miała być ona argumentem o szkodliwości marihuany, to jest trochę nie na miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś
wbka1 Re: Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 12.03.10, 10:38 bardzo madra uwaga, z gatunku tych, ze Kaczyński moze wreszcie liczyc na przymusowy i skuteczny odwyk. ( leczenie) Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 12.03.10, 10:40 Za to kancelaria prezydenta się nie ucieszy, bo dalej nie będzie mogła handlować kokainą. www.money.pl/archiwum/wiadomosci/artykul/policja;zatrzymala;urzednika;kancelarii;prezydenta,232,0,252136.html Odpowiedz Link Zgłoś
gospodarz_domu_gras Re: Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 12.03.10, 12:35 Handlowała Kancelaria, czy jeden z jej pracowników, ktora zaraz po tym został zwolniony? Jesli przyjmujesz ten tok myslenia to w takim razie za wybryki Pisesiewicza powinna odpowiadac cała PO Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 12.03.10, 18:07 gospodarz_domu_gras napisał: > Handlowała Kancelaria, czy jeden z jej pracowników, ktora zaraz po > tym został zwolniony? > Jesli przyjmujesz ten tok myslenia to w takim razie za wybryki > Pisesiewicza powinna odpowiadac cała PO Tam byla cala szajka, prokuratura wylapala ich tam kilku...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
pucu_sr Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 12.03.10, 10:41 Tak ma być!!:D Yeah:D <jupi> no kur** jak się ciesze:D oby tylko przeszło:( Odpowiedz Link Zgłoś
grenzoid Re: Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 12.03.10, 10:45 Leczenie osoby z przysłowiowym skrętem to też absurd. To tak, jakby leczyć każdego, kto sięgnie po butelkę wina, albo piwa! Odpowiedz Link Zgłoś
ecicha-3 Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 12.03.10, 10:51 No jasne,wszystko wiemy.PO juz pracuje nad swoim elektoratem.Amnestia dla drobnych kiciarzy,i udogodnienia dla cpunow.Tak trzymac.Kampania wyborcza cala para.Ale zeszliscie na psy.A co z druga Irlandia????? Odpowiedz Link Zgłoś
pucu_sr Re: Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 12.03.10, 11:21 tak właśnie jest w Irlandii:) na skręta nikt nawet uwagi nie zwraca(i to nie tylko w Irlandii po prostu zaczynamy powolutku w końcu się zbliżać do całego cywilizowanego świata). Popatrz na kraje UE i powiedz mi gdzie za skręta się karze, jeszcze tak surowo jak w Polsce teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
m.janczynski W polsce mamy niestety moherowe średniowiecze. 12.03.10, 11:32 Za skręta karze się jak za gwałt albo pobicie. To może za piwko na 10 lat? BYłoby sprawiedliwiej Odpowiedz Link Zgłoś
endgame222 W średniowieczu handel narkotykami był legalny 12.03.10, 12:09 Legalny był także przed II wojną światową. Handel narkotykami został zakazany w PRLu, posiadanie na początku tzw. wolnej Polski, a w 2000r. wprowadzono karalność każdej nawet najmniejszej ilości narkotyków. PS. gdyby człowiek ze średniowiecza przeniósł się w dzisiejsze czasy, to bardziej od postępu technicznego zdziwiłoby go w jak dużym stopniu współcześni ludzie są niewolnikami i z jaką pokorą to przyjmują Odpowiedz Link Zgłoś
klarysa1111 Re: Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 12.03.10, 11:32 A Ty jesteś alkoholikiem jak wypijesz 1 piwo? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-ru Re: Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 12.03.10, 11:38 Co w wykonaniu rządu nie jest kampanią wyborczą albo PR-em?Producenci i handlarze narkotyków są przeciwnikami dla władz,a to żeby było mniej ćpunów to rola wychowywania w rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
slawczan Owszem zeszliśmy na psy 12.03.10, 11:54 Ale przynajmniej nie pukamy w dno od spodu.Bo tym jest dla mnie bycie PiSuarem.Powiedziec ,że jesteście dnem to tak jak pochwalic was Odpowiedz Link Zgłoś
faber91 Re: Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 12.03.10, 21:51 Masz rację, lepiej iść się upić, bo "można sobie lubić wypić". A palenie to zło, narkotyki i diabeł. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Czym mniej ukarzemy, tym więcej leczyć będziemy! 12.03.10, 11:26 Odpowiedz Link Zgłoś
keram.keram Pierwszy rozsądny głos na wysokim szczeblu 12.03.10, 11:29 Mam nadzieję, że na słowach się nie skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
ziggyskydive gorzej jak Cie wysla na przymusowy odwyk 12.03.10, 11:35 od marihuany.... Odpowiedz Link Zgłoś
coo-baa Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 12.03.10, 11:34 Machanie chorągiewką przed wyborami, to już było grane Panowie i Panie. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 12.03.10, 11:36 wybory są za dwa lata, matole Odpowiedz Link Zgłoś
jamnnik Re: Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 12.03.10, 13:14 coo-baa napisał: > Machanie chorągiewką przed wyborami, to już było grane Panowie i Panie. a jeśli z tego może wyjść coś pozytywnego to się przyłączę i sam pomacham :) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 12.03.10, 13:57 coo-baa napisał: > Machanie chorągiewką przed wyborami, to już było grane Panowie i Panie. Kolejny niedojeb...;DDDDDDDDDDDDDD Machanie choragiewka byloby wtedy, gdyby teraz trwala kampania wyborcza do sejmu, bo to poslowie, a nie prezydenci skladaja takie obietnice, przymule...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd Odpowiedz Link Zgłoś
cojones Leczyć tych ze skrętem! 12.03.10, 11:37 To jasno wynikało z tego co mówił minister. Czyli nie więzienie, tylko odwyk dla posiadacza jednego skręta. NFZ jest zachwycone. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Leczyć tych ze skrętem! 12.03.10, 14:10 cojones napisał: > To jasno wynikało z tego co mówił minister. > Czyli nie więzienie, tylko odwyk dla posiadacza jednego skręta. > NFZ jest zachwycone. Ty jajowy, przeczytaj dokladnie tekst artykulu, a jezeli nadal posiadasz problemy z jego zrozumienie, to moze rozwazysz kilku dniowa przerwe w paleniu zielska...? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 12.03.10, 11:47 wybory się zblizają i trzeba jakoś zbajerować co bardziej przygłupich frajerów w wieku 15-30 lat kwiatkowski, ja się nie zamierzam wyleczyć z marihuany ,NIGDY Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 12.03.10, 12:35 pani_bozia napisała: > wybory się zblizają i trzeba jakoś zbajerować co bardziej przygłupich frajerów > w wieku 15-30 lat > > kwiatkowski, ja się nie zamierzam wyleczyć z marihuany ,NIGDY Kwiatkowski nie kaze ci sie leczyc z marihuany, tylko z glupoty. Kolejny raz ci powtarzam, przeczytaj jeszcze raz tresc artykulu...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
awatar_sm Łatwiej się rządzi krainą odurzoną: 12.03.10, 11:49 napaloną, nachlaną, naćpaną. Ważne priorytety ochronne - palaczy - brak ograniczeń, pijaków - niskie ceny, ćpaczy - dostępność, niekaralność, Tak powstaje nowa kraina miłości - POLKUO. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 12.03.10, 11:53 kwiatkowski=matoł Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Re: Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 12.03.10, 11:54 nie wie, że palenie marihuany to nie choroba tak jak wypicie lampki wina od czasu do czasu to nie choroba Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Pederaści tez twierdzą, że są całkowicie zdrowi 12.03.10, 12:48 Kazdy ćpun i zboczek to samo powie. Cha, cha. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Pederaści tez twierdzą, że są całkowicie zdro 12.03.10, 12:58 w.i.l napisał: > Kazdy ćpun i zboczek to samo powie. > Cha, cha. No musza byc wystarczajaco zdrowi, skoro sie urodziles...;DDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
bezebubol Re: Pederaści tez twierdzą, że są całkowicie zdro 12.03.10, 13:04 w.i.l napisał: > Pederaści tez twierdzą, że są całkowicie zdrowe > Kazdy ćpun i zboczek to samo powie. > Cha, cha. no i wyszło szydło z wora.koles jestes zwykłym przygłupem,trolem forowym którego należy spuścic w kiblu razem z gównem! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 12.03.10, 12:37 pani_bozia napisała: > kwiatkowski=matoł Ty naprawde jestes idiotka, bo dlaczego nazywasz Kwiatkowskiego matolem, dlatego, ze nie chce karac za posiadanie niewielkiej ilosci narkotyku, czy dlatego, ze jestes tak glupia i nie rozumiesz trersci artykulu...? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
jamnnik Re: Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 12.03.10, 13:55 kralik111 napisał: > Ty naprawde jestes idiotka, bo dlaczego nazywasz Kwiatkowskiego matolem, > dlatego, ze nie chce karac za posiadanie niewielkiej ilosci narkotyku, czy dlatego, ze jestes tak glupia i nie rozumiesz trersci artykulu...? e, tam, musiał sobie czymś więcej naskrobać :) Odpowiedz Link Zgłoś
aeromonas Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 12.03.10, 11:56 Kierunek rozumowania ministra jest dobry. Jednak wykazał się ignorancją. Na czym miałoby polegać "leczenie" osób okazjonalnie wypalającej skręta? Analogicznie należałoby wysłać na odwyk każdego, kto w piątek wieczorem wypija jedno piwo. Nie mówiąc już o palaczach papierosów - ci to dopiero są uzależnieni i w dodatku szkodzą sobie i otoczeniu. A papierosy wciąż można palić legalnie i bezkarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 12.03.10, 12:47 aeromonas napisała: > Kierunek rozumowania ministra jest dobry. Jednak wykazał się > ignorancją. Na czym miałoby polegać "leczenie" osób okazjonalnie > wypalającej skręta? Analogicznie należałoby wysłać na odwyk każdego, > kto w piątek wieczorem wypija jedno piwo. Nie mówiąc już o palaczach > papierosów - ci to dopiero są uzależnieni i w dodatku szkodzą sobie > i otoczeniu. A papierosy wciąż można palić legalnie i bezkarnie. A powiedz sama, w ktorym momecie Kwiatkowski mowi o leczeniu kogos po wypaleniu skreta? Owszem, podaje przyklad karania za "przyslowiowego skreta", ale ten skret jest tylko przyslowiowy, a problem dotyczy ciezkich narkotykow. Skup sie i przeczytaj tekst artykulu ze zrozumieniem, jestem pewny, ze dasz sobie z tym rade...;DDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kruczygcw a w czym zioło jest szkodliwsze od alkoholu? 12.03.10, 11:59 w takim razie wszystkich pijanych ludzi powinno się wysyłać na odwyk Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 12.03.10, 11:59 sharn1 napisał: > No to Tusk się ucieszy. Będzie mógł teraz jarać bez łamania prawa. Ale to jest zla wiadomosc dla kancelarii prezydenta kaczynskiego, bo PiSowcy chandluja kokaina na kilogramy...;DDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
acidhead zalegalizowac!! 12.03.10, 12:00 kiedys palono na stosach za herezje,póżniej gazowano w komorach za przynależnosc rasową a teraz można gnic w pierdlu za posiadanie środka który powoduje wiecej dobrego niż złego.a na marginesie:pale trawe ponad 20 lat i NIE CZUJE SIĘ UZALEŻNIONY!!!!pale kiedy chce-czasem co wieczór a czasem raz na tydzień.nie zamierzam poddawac sie 'terapi'.[w CCCP wysyłano na przymusowe terapie do psychiatryka dysydentów] Odpowiedz Link Zgłoś
bri Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 12.03.10, 12:01 Ile musi trwać odwyk dla kogoś kto wypala jednego skręta raz na dwa miesiące? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bigmarasz Re: Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 12.03.10, 12:02 wolę premiera, który jarał skręty niż takiego który jara się hakami i podsłuchami.I nie tylko ja , na szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
zb1k Re: Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 12.03.10, 12:17 czyli zrobia jak w stanach zlapia cie z 0.06grama tak jak jakiegos lebka i bedziesz mial do wyboru pare lat wiezienia lub 6cio miesieczne leczenie, a po paru latach bedzie dodatkowy argument przeciw legalizacji "bo przeciez tylu mlodych ludzi leczy sie z tego strasznego nalogu" Odpowiedz Link Zgłoś
awatar_sm Petycję o leczenie koką składają 12.03.10, 12:07 niedoćpani Senatorowie i Posłowie. Dodatkowe zaopatrzenie w pety, skręty, trunki, prezerwatywy i wiagrę mile widziane. Piguły dostarczą się same. Odpowiedz Link Zgłoś
acidhead Re: Petycję o leczenie koką składają 12.03.10, 12:15 awatar_sm napisał: > niedoćpani Senatorowie i Posłowie. > Dodatkowe zaopatrzenie w pety, skręty, trunki, prezerwatywy i wiagrę > mile widziane. Piguły dostarczą się same. "piguły dostarczą się same"????hmmm czytając wszystkie posty zwolenników liberalizacji oraz nielicznych tu przeciwników w tym twoje,mam wrażenie że to jednak ty masz problemy z psychiką.czy może łykasz tabletki na recepte? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Petycję o leczenie koką składają 12.03.10, 12:25 awatar_sm napisał: > niedoćpani Senatorowie i Posłowie. > Dodatkowe zaopatrzenie w pety, skręty, trunki, prezerwatywy i wiagrę > mile widziane. Piguły dostarczą się same. Ty sie ciesz, bo juz nikt z kancelarii prezydenta kaczynskiego siedziedz do wiezienia za handel kokaina nie pojdzie...;DDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: formę tego znasz?, pewnie nie, 12.03.10, 12:56 Forme czego, handlu kokaina w kancelarii prezydenta, czy forme o przyjecie do prace w kancelarii prezydenta...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD BUA H AH AH AH AH AH A H AH A HA H AH A H AH A HA H AH AH AH A H AH Odpowiedz Link Zgłoś
krzychu2707 Re: Petycję o leczenie koką składają 12.03.10, 21:51 nie ma jak to wypowiedź chłystka z zerowym pojęciem w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 12.03.10, 12:09 Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" czyli leczenie z palenia marihuany (buehehehe, ale to brzmi, ta "choroba") to wg kwiatkowskiego to nie kara, tylko nagroda :) czy nikt nie może wytłumaczyć kwiatkowskiemu, że milczenie jest zlotem? zwłaszcza dla kogoś kto p.i.e.r.d.o.l.i jak połuczony? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 12.03.10, 12:31 pani_bozia napisała: > Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" > czyli leczenie z palenia marihuany (buehehehe, ale to brzmi, ta "choroba") to > wg kwiatkowskiego to nie kara, tylko nagroda :) > > czy nikt nie może wytłumaczyć kwiatkowskiemu, że milczenie jest zlotem? > zwłaszcza dla kogoś kto p.i.e.r.d.o.l.i jak połuczony? Ty pierdolisz, bo nie rozumiesz tego co czytasz...;DDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
yolo.szwarc Re: Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 12.03.10, 12:10 Nie wiem skad ta zaciekla kampania przeciwko trawie. Czy to taki problem spalic skreta raz na jakis czas? Nie jestem gowniarzem, pracuje jako manager w miedzynarodowej firmie, jakis czas temu mialem goscia z duzego francuskiego koncernu - pytal czy mam ochote na skreta. U nich to naprawde tak naturalne jak butelka wina do obiadu. Nie rozumiem jak przy tej nagonce na marihuane umyka wszystkim problem alkoholizmu. Tysiace pijanych gnojkow, sprzedaz nieletnim, patologie w rodzinach. No ale tutaj kasa idzie do Panstwa, a nie do dilera. Gdyby Panstwo opodatkowalo sprzedaz trawy w np. aptekach byloby inaczej. Diametralnie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 12.03.10, 12:34 yolo.szwarc napisał: > Nie wiem skad ta zaciekla kampania przeciwko trawie. Czy to taki > problem spalic skreta raz na jakis czas? Nie jestem gowniarzem, > pracuje jako manager w miedzynarodowej firmie, jakis czas temu > mialem goscia z duzego francuskiego koncernu - pytal czy mam ochote > na skreta. U nich to naprawde tak naturalne jak butelka wina do > obiadu. > > Nie rozumiem jak przy tej nagonce na marihuane umyka wszystkim > problem alkoholizmu. Tysiace pijanych gnojkow, sprzedaz nieletnim, > patologie w rodzinach. No ale tutaj kasa idzie do Panstwa, a nie do > dilera. Gdyby Panstwo opodatkowalo sprzedaz trawy w np. aptekach > byloby inaczej. Diametralnie inaczej. To byloby piekne, ale wtedy zarobi panstwo, a nie polityk z policjantem...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
krzychu2707 Re: Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 12.03.10, 21:59 niech Państwo zarabia. Nie mam nic przeciwko :) zawsze można sobie zasadzić swoje kwiatki bez opodatkowania :) co z resztą i teraz się dzieje :) Odpowiedz Link Zgłoś
bojownik_wolnosci Re: Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 14.03.10, 15:38 Ciekawe jakim to kołem się to wszystko toczy... Dlatego polecam mały powrót do przeszłości:) od około 6minuty... pogadanka, ale kulminacja to 9 minuta i trzeba się tu przysłuchać: www.wckwadrans.co.cc/wconline/58-09wc Choć nie zgadzam się z częścią sformułowanych tu twierdzeń;) Chciałbym powiedzieć, że regulacja jest lepsza od prohibicji, co już od dawna wiadome było. Ciężko jednak przekonać wierzącego w jedynie słuszną prawdę... niestety. A tu film o konopiach i ich możliwościach: www.youtube.com/watch?v=mtuPJsw_ydo&feature=related No i nasz prorok Kazik: www.youtube.com/watch?v=I3xKz0lk1xQ Odpowiedz Link Zgłoś
bojownik_wolnosci Re: Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 14.03.10, 16:34 A tu trochę stara debata na temat legalizacji marihuany w USA przemawia m.in. Ron Paul - libertarianin (spokojnie ludzie to nie sekta:P) www.youtube.com/watch?v=0ppBYon-_BA&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
abdulgdur O yeah yeah yeah! 12.03.10, 12:16 Wypadałoby właśnie to zaspiewać i zatańczyc jakis taniec zwycięstwa :) nie spodziewam się niestety ze za mojego zycia dojdzie u nas do legalizacji ale przynajmniej banda alkoholików rządząca tym światem spuści troche z tonu :D Przynjamniej nie zamkna mnie za konsumpcje :) no bo jak to jest, że człowiek spełniający wszystkie stawiane przed nim wymagania społeczne i jak najbardziej uczęstniczący bez problemów właśnie w życiu społeczeństwa jet uznawany za zbrodniarza i ćuna tylo dlatego ze pali lolki. A jak ktos pije browarki z kumplami po zajęciach to juz alkoholikem nie jest, heh. A najsilniejszy i najszybciej uzależniajacy narkotyk, który zbiera największe żniwo - papieroski, dalej sa legalne!?!?!?!?! gdyby Philip Morris produkował dżoje to nie daj boze którys z polityków (w ogole na świecie) probował by delegalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
jamnnik Re: O yeah yeah yeah! 12.03.10, 14:11 abdulgdur napisał: > Przynjamniej nie zamkna mnie za konsumpcje :) no bo jak to jest, że człowiek > spełniający wszystkie stawiane przed nim wymagania społeczne i jak najbardziej > uczęstniczący bez problemów właśnie w życiu społeczeństwa jet uznawany za > zbrodniarza i ćuna tylo dlatego ze pali lolki. dzięki temu możemy zaliczyć się do elity nielicznych krajów gdzie do więzień zamyka się ludzi, którzy nikomu nic złego nie zrobili Odpowiedz Link Zgłoś
krzychu2707 Re: O yeah yeah yeah! 12.03.10, 21:53 Dobra wypowiedź. Popieram i pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
eso1984 Re: Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 12.03.10, 12:17 Kwiatkowski zrezygnuj. Z takim podejściem nie powinieneś być ministrem! Jeśli chcemy się pozbyć tego to trzeba to tępić a nie dodawać kasy na leczenie, jest wiele innych osób które chorują nie z własnej winy a im się nie pomaga a ćpunom i dresikom którzy przypalają to lub tamto mamy pomagać, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
acidhead Re: Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 12.03.10, 12:24 eso1984 napisał: > Jeśli chcemy się pozbyć tego to trzeba to tępić a nie dodawać kasy na leczenie,< łał!jak się witasz z kolegami-SIEG HAIL?syndrom małego kutasa wychodzi ty żałosny 'radykale'.... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Kwiatkowski: "To absurd karać za skręta" 12.03.10, 12:41 eso1984 napisał: > Kwiatkowski zrezygnuj. Z takim podejściem nie powinieneś być > ministrem! Jeśli chcemy się pozbyć tego to trzeba to tępić a nie > dodawać kasy na leczenie, jest wiele innych osób które chorują nie z > własnej winy a im się nie pomaga a ćpunom i dresikom którzy > przypalają to lub tamto mamy pomagać, tak? Jestes wyjatkowo glupim czlowiekiem. Amerykanie juz pokazali, jak wyglada "pozbycie" sie narkotyku w postaci alkoholu. Slyszales kiedys przyglupie o prohibicji...? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś