glos_europy Róbta co chceta, pokolenie Owsiaka... 12.03.10, 18:08 więc robią co chcą... o co chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
fo.ka.zkro.ka Re: Róbta co chceta, pokolenie Owsiaka... 12.03.10, 18:25 glos_europy napisał: > więc robią co chcą... o co chodzi ? O to chodzi,że Giertych nie wprowadził więcej lekcji religii, bo jak naukowcy piszą : "wraz z dojrzewaniem u nastolatków silniejsza staje się potrzeba doznań" . Jednocześnie nie zniósł lekcji matematyki bo gówniarze zamiast liczyć na miłosierdzie boskie i inne cuda liczą na łatwą kasę. Nauka o kościele i umacnianie wiary stworzy silne pokolenie mądrych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
glos_europy Re: Róbta co chceta, pokolenie Owsiaka... 12.03.10, 19:21 niedługo całe to pokolenie Owsiaka dorośnie i dopiero wtedy będą mordy, gwałty, napady, bestialstwo... Teraz to luzik, bo pokolenie Owsiaka jeszcze się tylko bawi... Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: Róbta co chceta, pokolenie Owsiaka... 12.03.10, 19:31 glos_europy napisał: > niedługo całe to pokolenie Owsiaka dorośnie i dopiero wtedy będą mordy, gwałty, > napady, bestialstwo... > Teraz to luzik, bo pokolenie Owsiaka jeszcze się tylko bawi... Ja mam 30 lat i też jestem pokoleniem Owsiaka. Jednak nikomu krzywdy nie zrobiłem ani mając lat naście ani teraz. Problemem jest w ogóle istnienie gimnazjów, a nie Owsiak, który nie wiedzieć czemu przeszkadza wszystkim nawiedzonym. Odpowiedz Link Zgłoś
pedro1984 Re: Róbta co chceta, pokolenie Owsiaka... 12.03.10, 20:08 ależ to proste: owsiak zbiera kasę a tym samym wchodzi w paradę klechom i caritasowi. Odpowiedz Link Zgłoś
kireta21 Re: Róbta co chceta, pokolenie Owsiaka... 12.03.10, 20:01 glos_europy napisał: > niedługo całe to pokolenie Owsiaka dorośnie i dopiero wtedy będą mordy, gwałty, > napady, bestialstwo... > Teraz to luzik, bo pokolenie Owsiaka jeszcze się tylko bawi... A jak szanowny rozmówca odróżnia pokolenie Owsiaka od pokolenia JP2? Po krzyżyku wytatuowanym na czole? Czy może jakiś inny znak szczególny? Odpowiedz Link Zgłoś
glos_europy Re: Róbta co chceta, pokolenie Owsiaka... 12.03.10, 20:35 ...po róbta co chceta... Odpowiedz Link Zgłoś
kireta21 Re: Róbta co chceta, pokolenie Owsiaka... 12.03.10, 21:14 Hmm... Więc pokolenie Owsiaka to sama hołota, która jest hołotą ponieważ jest pokoleniem Owsiaka? Można by to nazwać zamkniętym umysłem czy uproszczeniem wynikającym z uprzedzeń (potrzeby poczucia wyższości?). Ew. bardziej dyplomatycznie, można to eufemistycznie nazwać żelazną logiką, nienaruszalną, nie dopuszczającą żadnych wątpliwości i argumentów niezgodnych z jej podstawowym założeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
glos_europy Re: Róbta co chceta, pokolenie Owsiaka... 12.03.10, 21:54 są wyjątki oczywiście, jak w każdym mierzalnym zjawisku... Natomiast priorytetowa zasada: "Róbta co chceta" owocuje tym czym owocuje... Odpowiedz Link Zgłoś
kireta21 Re: Róbta co chceta, pokolenie Owsiaka... 12.03.10, 22:02 "Róbta co chceta" to tylko hasło. Podobnie jak "kochaj i rób co chcesz" Odpowiedz Link Zgłoś
glos_europy Re: Róbta co chceta, pokolenie Owsiaka... 12.03.10, 22:46 "Drang nach Osten" to też było tylko hasło, podobnie jak "Mein Kampf"... rezultat znamy... Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka WOŚP gra raz do roku 12.03.10, 22:04 nie wiem więc skąd przekonanie, że to wpływ Owsiaka ??? Bo w końcu jest 52 niedziele w roku, nie licząc świąt, lekcji religii itd. glos_europy napisał: > Teraz to luzik, bo pokolenie Owsiaka jeszcze się tylko bawi... Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Owsiak???? Przeciez to pokolenie JPII!!! 12.03.10, 18:26 A religia to jeden z najważniejszych przedmiotów w szkole, no i mamy efekty jakie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
irneriusz Re: Owsiak???? Przeciez to pokolenie JPII!!! 12.03.10, 18:51 czym sie objawia ta "najwazniejszosc"? czyzby idealny przyklad reprezentanta religii zwanej ateizmem (ktos kto nie wierzy w religie i boga(ow) to nie wirzacy, ateizm to po prostu religia). Chyba nawet w liceum nie mozna na maturze zdawac religi. Pozatym chyba religia w szkole to ostatnia rzecz, ktora prowadzi do patologii. No ale niedlugo totalitarne prawo wchodzi u nas w zycie (warto przeczytac projekt, bo mozliwosc odbierania dzieci jest bardzo latwa), wiec wiadomo z religia tez trza walczyc Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Owsiak???? Przeciez to pokolenie JPII!!! 12.03.10, 19:01 hahaha, nie można "wierzyć" w rzeczywistość albo fakty. Wiara to właśnie zaprzeczenie faktom i zaprzeczenie rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Skąd wiesz, czy własnie możliwość odbierania 12.03.10, 20:50 dzieci nieudolnym rodzinom nie ograniczy patologii, bo że ona istnieje, nikt rozsądny nie zaprzeczy. A co do religii, to uczy ona a w zasadzie nie sama religia, ale jej piewcy, w dużej mierze obłudy z czym też na co dzień można się zetknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
drmw Re: Owsiak???? Przeciez to pokolenie JPII!!! 12.03.10, 19:03 guru133 napisał: > A religia to jeden z najważniejszych przedmiotów w szkole, no i mamy efekty > jakie mamy. ----------------------------------------------Re: tak,właśnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
4v śmieszny jesteś, kolego. pokolenie JP a nie JP2 12.03.10, 19:09 mainhg.demotywatory.pl/uploads/201003/1267555861_by_norris2601.jpg mam nadzieję że zrozumiesz, choć pewnie nie, zacietrzewionym ignorantom można kłaść do głów, jak anorektyczkom, albo babciom z RM. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 O ile mnie pamięć nie myli to ten omc święty miał 12.03.10, 20:52 ksywkę JPII. Odpowiedz Link Zgłoś
4v no i co z tego? 12.03.10, 21:02 wszyscy wojujący ateiści są tacy niekumaci? nie dociera do Was, że młode pokolenie w dupie ma kościół i religię? chodzą, bo bierzmowanie, albo bo rodzice każą. lekcje religii to śmiech (dosłownie) i tak już było w "moich" czasach, a co dopiero teraz. a "pokolenie JP" jest owszem, bardzo rozpowszechnione wśród młodzieży. poczytaj sobie w necie, co to jest JP i "z czym to się je". po to właśnie zapodałem tego demota, ale widać niektórzy tego nie rozumieją, nie pojmują, nie dociera. Odpowiedz Link Zgłoś
nirelle Re: Owsiak???? Przeciez to pokolenie JPII!!! 12.03.10, 21:27 guru133 napisał: > A religia to jeden z najważniejszych przedmiotów w szkole, no i mamy efekty > jakie mamy. Masz rację idioto jeden z drugim.To wszystko dzięki religii w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk ale z ciebie pielucha 12.03.10, 18:58 zawsze tak było i zawsze tak będzie, kto ma oleum ten wyrośnie i zostanie Panem a kto nie ma to i tak będzie parobkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikowiec Masz tak zakuty łeb 13.03.10, 01:01 że aż szkoda ci odpisywać. Wspomnę tylko, że wiara w magiczną moc haseł jest niezgodna z twoją religią. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 A o uprawianie sexu nie zapytano ??? 12.03.10, 22:51 A o uprawianie sexu nie zapytano ??? Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus każdy badać może 12.03.10, 17:58 "wraz z dojrzewaniem u nastolatków silniejsza staje się potrzeba doznań" stwierdzili naukowcy na podstawie żmudnych dociekań. Kiedy polscy uczeni dojdą do wniosku, że mucha po urwaniu skrzydeł traci zdolność latania? Może lepiej te pieniądze przeznaczyć na bezdomnych zamiast na badania? Odpowiedz Link Zgłoś
szaai Re: każdy badać może / młodzież taka sama od lat 12.03.10, 18:20 a.barbarus -> Chciałam napisać niemal dokładnie to samo! Wydają pieniądze na przygotowanie ankiety, która potwierdza jedynie to, co wiadomo od wielu lat! Z resztą Szanowni Państwo, zapewne pojawi się tu zaraz wiele komentarzy a propos staczającej się młodzieży etc. a prawda jest taka, że piętnastolatkowie zawsze próbowali i próbować będą wszelkich używek, jednak w końcu z tego wyrastają. Proszę nie zapominać, że i Państwo też byli kiedyś młodzi. Ja także próbowałam w takim wieku, nie było to podyktowane żadną patologią w rodzinie czy na podwórku (ot tak, trzeba było zobaczyć o co z tym wszystkim chodzi) a i nie zakończyło się żadnym skrzywieniem. Nie palę (dymu wręcz nie znoszę), a przy alkoholu bawię się nader rzadko. Zapewne i te dzieciaki wyrosną z etapu próbowania wszystkiego co "dorosłe" i wyrosną z nich ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Niestety, ale jesteś daleko od rzeczywistości i 12.03.10, 18:32 życzę ci żeby już nie było gimnazjów, kiedy twoje dzieci znajda się w tym wieku, kiedy wypadało by im do tej szkoły iść. Inaczej szybko zmienisz zdanie, bo problem nie w tym jaka jest młodzież w swojej masie a w tym że tworząc gimnazja, "reformatorzy" spowodowali iz w tych szkołach dominują najgłupsi i najsilniejsi. Dlaczego? Zapoznaj się z psychologią rozwojową dziecka i z socjologią grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
szaai Re: Niestety, ale jesteś daleko od rzeczywistości 13.03.10, 10:14 Mam 19 lat i wielu znajomych w różnym wieku. W tym także takich, którzy gimnazjum opuścili rok temu. Dalej chcesz wierzyć, że to ja jestem daleko od rzeczywistości, i mam o własnym podwórku czytać w "psychologii rozwojowej"? Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: ja wiem co to za naukowcy 12.03.10, 18:37 To byli ci sami naukowcy, którzy po latach badań doszli do wniosku, że gdyby wodę ze wszystkich oceanów, mórz, rzek i jezior wlać do rurki o średnicy 1 cm to ta rurka miała by taką długość, że ja p*ole :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Umundurować, skoszarować i roboty nauczyć! 12.03.10, 18:00 Wyrwać dzieciaków spod gorszącego wpływu ogłupionych telewizją rodziców - bo, rozwydrzone, skoczą im do gardła, jak dorosną! Odpowiedz Link Zgłoś
max_heiliger Re: Umundurować, skoszarować i roboty nauczyć! 12.03.10, 20:44 dokładnie tak, dobrze mówisz. Popieram ! Odpowiedz Link Zgłoś
talbor73 Raport o gimnazjalistach: alkohol, papierosy, n... 12.03.10, 18:01 Dodać należy prostytucję wśród młodych ludzi. Wspaniałe pokolenie nam rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Raport o gimnazjalistach: alkohol, papierosy, 12.03.10, 18:38 no bo przecież przedtem nigdy jej nie było ;) Odpowiedz Link Zgłoś
1a-z to zdegenerowane trujacymi szczepionkami dzieciaki 12.03.10, 18:06 Nie one sa winne, winni sa lapowkarze szczepionkowcy, ktorzy ich zniszczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
not_so_serious Re: to zdegenerowane trujacymi szczepionkami dzie 12.03.10, 18:20 > Nie one sa winne, winni sa lapowkarze szczepionkowcy, ktorzy ich > zniszczyli. Mam nadzieję, że to taki okolicznościowy żarcik, a nie poważny "pogląd"... Odpowiedz Link Zgłoś
1a-z Re: to zdegenerowane trujacymi szczepionkami dzie 12.03.10, 18:43 Gdyby ciebie od pierwszego dnia zycia faszerowano rtecia i innymi trujacymi substancjami w szczepionkach, tez bylbys jak te dzieciaki. Wiekszosc z nich cierpi na ADHD i ma powazne probemy z nauka, tak sa zatrute. Te choroby predysponuja do alkoholizmu i narkomanii. To sa nieszczesne ofiary mafijnego kapitalizmu jaki powstal w PL po 1989 r. Pocieasz sie, ze sa ludzie, ktorzy zarobili na ich nieszczesciu. Byznes farmaceutyczny po trupach dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
not_so_serious Re: to zdegenerowane trujacymi szczepionkami dzie 12.03.10, 19:48 Masz, Przyjacielu absolutną rację! Czasami sam czuję taką dziwną "ciężkość" w stopach - urodziłem się w 1980tym roku, a więc i mnie dotknęło wstrzykiwanie rtęci i innych trucizn. Teraz dzięki Twoim światłym słowom wiem już, że ta ociężałość, którą czasami odczuwam to rtęć która spłynęła mi do stóp i uczyniła je niezwykle ciężkimi... Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: to zdegenerowane trujacymi szczepionkami dzie 12.03.10, 20:04 not_so_serious napisał: > Masz, Przyjacielu absolutną rację! Czasami sam czuję taką dziwną "ciężkość" w > stopach - urodziłem się w 1980tym roku, a więc i mnie dotknęło wstrzykiwanie > rtęci i innych trucizn. Teraz dzięki Twoim światłym słowom wiem już, że ta > ociężałość, którą czasami odczuwam to rtęć która spłynęła mi do stóp i uczyniła > je niezwykle ciężkimi... Jestem z tego samego rocznika i też się tak czuję. W ogóle mi sie wstać z łózka nie chce, a co dopiero działać. Wnoszę, że w przypadku naszego rocznika niebanalną sprawą jest też Czarnobyl. Rtęć, kadm, pluton... Dziw, że nie świecimy :) Odpowiedz Link Zgłoś
not_so_serious Re: to zdegenerowane trujacymi szczepionkami dzie 12.03.10, 21:04 Nie świecisz, bo nie potrafisz.;) Potrzyj dłońmi uszy wieczorem, to zobaczysz, że czytać da się bez elektryczności ;) ..o ile nie przeszkadza Ci taki zimny zielony poblask ;) Odpowiedz Link Zgłoś
1a-z Re: to zdegenerowane trujacymi szczepionkami dzie 13.03.10, 00:14 zal tych dzieci i zal pokolenia obecnych 20-latkow, zmarnowanych przez przez system oparty na chciwosci, wyzysku, zniszczeniu czlowieczenstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Re: to zdegenerowane trujacymi szczepionkami dzie 13.03.10, 00:29 taaaaak, kiedyś to były czasy, jeszcze po drugiej wojnie światowej na lubelszczyźnie, kiedy to dzieci zamiast uczyc się czytać i pisać odrabiały w polu z rodzicami dziesięcinę dla księdza......nie to co teraz: zdziczenie społeczeństwa, upadek moralności, totalna degrengolada, wszystkim się w dupach poprzewracało, pana księdza odsyłają na drzewo lub walić konia, co się stało z tą młodzieżą, ze już nie daje po sobie jeździć jak po burej suce? zapytajmy się siebie, co się stało z tymi biednymi dziećmi? Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Re: to zdegenerowane trujacymi szczepionkami dzie 13.03.10, 00:30 i najwazniejsze jak im(tym biednym dzieciom) pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Re: to zdegenerowane trujacymi szczepionkami dzie 13.03.10, 00:31 złośliwe to, podłe, egoiści, skandal - po prostu skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
gwamoniak religia napewno pomoze, co za ciemnogrod 12.03.10, 18:14 "przed wagarami pomaga chronić też udział nastolatków w praktykach religijnych".... Brak slow .... Odpowiedz Link Zgłoś
not_so_serious Re: religia napewno pomoze, co za ciemnogrod 12.03.10, 18:34 gwamoniak napisał: > "przed wagarami pomaga chronić też udział nastolatków w praktykach > religijnych".... Brak slow .... Przyjacieluuu, nono! Uważaj sobie! Jeszcze kilka takich wypowiedzi i odwiedzi Cię Święte Officjum. A z nimi nie ma żarty! Wleją Ci w serce płomień Prawdziwej Wiary, to popamiętasz! :) Odpowiedz Link Zgłoś
kireta21 Re: religia napewno pomoze, co za ciemnogrod 12.03.10, 19:50 Nikt nie spodziewa się Hiszpańskiej Inkwizycji! Odpowiedz Link Zgłoś
not_so_serious Re: religia napewno pomoze, co za ciemnogrod 12.03.10, 21:06 kireta21 napisał: > Nikt nie spodziewa się Hiszpańskiej Inkwizycji! Naszą największą bronią jest Zaskoczenie.. Strach i Zaskoczenie! :> Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Lek na wagary, onanizm, wyrzuty po mordzie... 12.03.10, 18:37 gwamoniak napisał: > "przed wagarami pomaga chronić też udział nastolatków w praktykach > religijnych".... Brak slow .... Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Kiedy protestowalem przeciwko tworzeniu gimnazjów 12.03.10, 18:23 argumentując to dużym prawdopodobieństwem iż będą to wylęgarnie chamstwa i bandytyzmu, nieudolni reformatorzy polskiej oświaty uważali mnie za wroga. Dzisiaj niestety mam gorzką satysfakcję, bo praktyka wykazuje iż racja była po mojej stronie:( Odpowiedz Link Zgłoś
micro5 Re: Kiedy protestowalem przeciwko tworzeniu gimna 12.03.10, 19:20 Guru mnie też tak osądzali i okazało się że miałem rację ale dyspozycje dla AWS i BUzka Handkego Radziwiłl były inaczej umotywowane, produkuj ograniczonych bo to jest siła robocza , Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 I to w dalszym ciągu jest chyba zasadniczy powód, 12.03.10, 20:56 bo rządzący przekonali się że wiedza to potęgi klucz, bo dzięki nie naród obalił socjalizm biurokratyczny. tamte władze nie były tak przewidujące, krzewiły oświatę i się doczekały:) Odpowiedz Link Zgłoś
marne Raport o gimnazjalistach: alkohol, papierosy, n... 12.03.10, 18:25 GUSLA I ZABOBONY...PRA DZIADZIU PIL...DZIADZIU PIL...TATO PIL..NO I JA PIJE... Odpowiedz Link Zgłoś
amirez : alkohol, papierosy, 12.03.10, 18:28 A winne jest MEN, które poprzestało bodajże na 2 godzinach religii w tygodniu. Jak by było minimum 6 - 8 godzin to wówczas młodzież by nie paliła, nie biła się, nie narkotyzowała a przede wszystkim nie zajmowała się seksem. A tak d.u.p.a. blada! Odpowiedz Link Zgłoś
gcc1 Re: : alkohol, papierosy, 12.03.10, 18:32 ameryke odkryli,wszyscy wiedzą że polskie gimnazja to siedlisko zła,wylęgarnia bandytów Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Re: : alkohol, papierosy, 12.03.10, 19:08 amirez napisała: > A winne jest MEN, które poprzestało bodajże na 2 godzinach religii w tygodniu. > Jak by było minimum 6 - 8 godzin to wówczas młodzież by nie paliła, nie biła > się, nie narkotyzowała a przede wszystkim nie zajmowała się seksem. > A tak d.u.p.a. blada! Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Re: : alkohol, papierosy, 12.03.10, 19:10 zawsze powtarzam, że co najmniej 5 godzin religii tygodniowo i 4 krzyże w klasie,bo młodzież odwraca się od boga Odpowiedz Link Zgłoś
p4nther Re: : alkohol, papierosy, 12.03.10, 19:29 Nie wierzę, żeby religia cokolwiek pomogła. To jest na tyle nudny i w większości wypadków nieudolnie nauczany przedmiot, że nie wniósłby żadnych autorytetów, wartości moralnych... Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Ankiety w szkole ;-)) 12.03.10, 18:35 Pamietem jak pod koniec liceum rozdawali nam podobne ankiety. Mieliśmy niezłą zabawę przy ich wypełnianiu. Zgodnie z nią wszyscy mieliśmy kontakt z milicją (ówczesną jeszcze), byliśmy 100% ogierami którzy mieli po 5 panienek tygodniowo itp. :) :) Jedno jest pewne: w prawdziwość tych ankiet najbardziej będzie starała się uwierzyć osoba która wzięła za nie kase :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.ryska Re: Ankiety w szkole ;-)) 12.03.10, 18:49 Badania wykazały także, że do czynników ochronnych przed takimi zachowaniami jak: agresja, wykroczenia i wagary, należy pozytywny stosunek nauczycieli do uczniów kolejne "przełomowe" odkrycie...Proponuję panowie i panie, którzy potrzebowaliście AŻ ankiet, wielu godzin pracy do jej analizy, środków pieniężnych, nagród, premii itp. itd, żebyście popracowali trochę w gimnazjum i wtedy wszystko będziecie mieli jak na dłoni. Żadne bzdurne ankiety nie będą Wam potrzebne. Nie rozumiem jak można zabrać się za taki temat opierając się na ankietach, a nie przede wszystkim na kontakcie z uczniami, poznania ich potrzeb, a przede wszystkim rozmów, rozmów i jeszcze raz rozmów. Może wtedy zrozumieliby, że zachowania o których napisaliście jako odkrycie niemal godne Nobla, są oczywiste dla wieku oraz wiąże się nierozelwalnie z wieloma problemami rodzinnymi o których nikt nie chce słyszeć w szkole, a czasami jest jedyny klucz aby zrozumieć niektórych "niegrzecznych" nastolatków. Odpowiedz Link Zgłoś
soyokaze Re: Ankiety w szkole ;-)) 12.03.10, 18:59 Nie wiem, czemu sądzisz, że tak nie jest. Mało tego, widziałem na własne oczy, że czasem jest gorzej. Pogadaj z pierwszym lepszym wychowawcą. Wątpię, by od razu powiedział ci jakie bagno czasem istnieje w tych szkołach, bo to wstyd dla nauczycieli. Nie mogą z tym za dużo zrobić, bo takiego nowotworu, jakim są gimnazja, dobrymi chęciami i nożyczkami nie da się wyciąć. I to nie sami gimnazjaliści są winni. W tym wieku prawie każdy dostaje głupawki, a odizolowanie ich od młodszych i starszych, zrobienie z nich "prawie" dorosłych to pokazanie im, że "prawie" wszystko mogą. Wciąż są jednak zbyt niedojrzali, by to "prawie" robiło im jakąkolwiek różnicę, parafrazując popularną właśnie wśród gimnazjalistów reklamę, lub by pomyśleli o konsekwencjach swoich działań. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.ryska soyokaze 12.03.10, 19:12 soyokaze napisał: > Nie wiem, czemu sądzisz, że tak nie jest. Mało tego, widziałem na własne oczy, > że czasem jest gorzej. Pogadaj z pierwszym lepszym wychowawcą. Wątpię, by od ra > zu powiedział ci jakie bagno czasem istnieje w tych szkołach, bo to wstyd dla n > auczycieli. Nie mogą z tym za dużo zrobić, bo takiego nowotworu, jakim są gimna > zja, dobrymi chęciami i nożyczkami nie da się wyciąć. > > I to nie sami gimnazjaliści są winni. W tym wieku prawie każdy dostaje głupawki > , a odizolowanie ich od młodszych i starszych, zrobienie z nich "prawie" dorosł > ych to pokazanie im, że "prawie" wszystko mogą. Wciąż są jednak zbyt niedojrzal > i, by to "prawie" robiło im jakąkolwiek różnicę, parafrazując popularną właśnie > wśród gimnazjalistów reklamę, lub by pomyśleli o konsekwencjach swoich działań > . Wiem jak wygląda gimnazjum od środka:) i chodziło mi bardziej o fakt, ze w tej ankiecie nie ma nic odkrywczego czego by wczesniej nie widział nauczyciel oraz przeciętny Kowalski. Wszystko to wiadomo od dawna i takie ankietowanie to jawny przykład ignorancji i szkoda tylko drzew na takie cuda... I też mnie denerwuje, że szukają nadal problemu/ktory i tak wiadomo jaki jest/ a nie szukają przyczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
g.suss Re: soyokaze 12.03.10, 20:50 paulina.ryska napisała: > chodziło mi bardziej o > fakt, ze w tej ankiecie nie ma nic odkrywczego czego by wczesniej > nie widział nauczyciel oraz przeciętny Kowalski Tyle, że dla nauk społecznych przekonanie przeciętnego Kowalskiego to dosyć słabe narzędzie poznawcze. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Zmarnowałem dzieciństwo... 12.03.10, 18:45 ...Teraz to by było, żyć nie umierać! Tyle by się człowiek narżnął, że by mu do głowy nie przyszła żeniaczka! Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Lepiej rznac, niz 12.03.10, 19:35 organizowac Holocaust jak Twoi skoszarowani mlodziency. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Bez moich i ty byś poszedł do gazu 12.03.10, 19:48 kylax1 napisał: > organizowac Holocaust jak Twoi skoszarowani mlodziency. > Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Skoszarowany robot to ideal hitlerowcow. 12.03.10, 19:55 Czyli takze Twoj, jak wynika z jednego z wczesniejszych wpisow. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Co z moich wpisów wynika to za trudne dla ciebie.. 12.03.10, 20:00 kylax1 napisał: > Czyli takze Twoj, jak wynika z jednego z wczesniejszych wpisow. > Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Czytac. 13.03.10, 00:29 forum.gazeta.pl/forum/w,902,108614566,108615152,Umundurowac_skoszarowac_i_roboty_nauczyc_.html Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Lepiej się powiesić, niż z głupim żartować... 12.03.10, 19:54 kylax1 napisał: > organizowac Holocaust jak Twoi skoszarowani mlodziency. > Odpowiedz Link Zgłoś
super-optymista ale to już było... 12.03.10, 18:50 Straszne piją, palą, narkotyzują się...Straszne, mój rocznik 86, jako pierwszy zasilił gimnazja i jak widzę nic się nie zmieniło. Paliła większość klasy, zdarzało się, że uczniowie na bombie do szkoły przychodzili i morał z tego taki, że to trwa od lat i nie pojawiło się wczoraj... Odpowiedz Link Zgłoś
4v ... ale nie do końca 12.03.10, 19:06 jest sporo gorzej, niż miało Twoje "pokolenie", które znam o tyle dobrze że moja 2Połówka z niego się wywodzi, a sam przecież więcej niż trochę starszy nie jestem. oj gorzej jest, gorzej, jak tak sobie porównujemy... już sam fakt stworzenia nastoletnich gett, czyli gimnazjów, był poroniony. druga sprawa, to rodzice - młodsze pokolenie ma kretyńskich rodziców, z których 30% to pracoholicy, 30% żule a 30% "udaje normalnych" (a tak naprawdę to straszna dulszczyzna co ma pełno brudów, tylko zamiata je pod dywanik). tylko 10% normalnych rodziców, więc jak dzieciaki mają być normalne. i trzeba przyznać, że moje obserwacje się pokrywają z tym co tu piszą - idą dzieci do gimnazjum, i są słodkie i niewinne. w 1 klasie jeszcze jakoś to wygląda, bo "poznają teren". w 2 klasie zaczyna się "zabawa". moja rada - zlikwidować gimnazja, przyjrzeć się rodzicom. to tak na początek. nastolatki lat 13-15 powinny mieć większy kontakt zarówno z dziećmi, jak i starszymi nastolatkami, a nie gnić moralnie w swoim getcie, wierząc w to że są najmądrzejsze, nieśmiertelne itd. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.ryska 4v 12.03.10, 19:15 4v napisał: > jest sporo gorzej, niż miało Twoje "pokolenie", które znam o tyle dobrze że moj > a > 2Połówka z niego się wywodzi, a sam przecież więcej niż trochę starszy nie > jestem. oj gorzej jest, gorzej, jak tak sobie porównujemy... już sam fakt > stworzenia nastoletnich gett, czyli gimnazjów, był poroniony. druga sprawa, to > rodzice - młodsze pokolenie ma kretyńskich rodziców, z których 30% to > pracoholicy, 30% żule a 30% "udaje normalnych" (a tak naprawdę to straszna > dulszczyzna co ma pełno brudów, tylko zamiata je pod dywanik). tylko 10% > normalnych rodziców, więc jak dzieciaki mają być normalne. > > i trzeba przyznać, że moje obserwacje się pokrywają z tym co tu piszą - idą > dzieci do gimnazjum, i są słodkie i niewinne. w 1 klasie jeszcze jakoś to > wygląda, bo "poznają teren". w 2 klasie zaczyna się "zabawa". > > moja rada - zlikwidować gimnazja, przyjrzeć się rodzicom. to tak na początek. > nastolatki lat 13-15 powinny mieć większy kontakt zarówno z dziećmi, jak i > starszymi nastolatkami, a nie gnić moralnie w swoim getcie, wierząc w to że są > najmądrzejsze, nieśmiertelne itd. popieram w 100%!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kireta21 Re: ale to już było... 12.03.10, 19:57 > Straszne piją, palą, narkotyzują się...Straszne, mój rocznik 86, jako pierwszy > zasilił gimnazja i jak widzę nic się nie zmieniło. Paliła większość klasy, zdar > zało się, że uczniowie na bombie do szkoły przychodzili i morał z tego taki, że > to trwa od lat i nie pojawiło się wczoraj... Czyli nic się nie zmieniło i od mojej edukacji szkolnej, może poza tym że wtedy to się nazywało VII-ma i VIII-ma klasa :D. Odpowiedz Link Zgłoś
aeromonas Raport o gimnazjalistach: alkohol, papierosy, n... 12.03.10, 18:56 No to porażka "katolickich wartości". Czego ci księża katecheci młodzież uczą? Jak chodziłam do szkoły, to nie było w niej religii, tylko normalne przedmioty, których trzeba było się poważnie uczyć. Oczywiście na imprezach trochę popijano i popalano, ale okazjonalnie i wszyscy "wyszli na ludzi" aż miło. Odpowiedz Link Zgłoś
barbar61 Re: Raport o gimnazjalistach: alkohol, papierosy, 12.03.10, 19:29 o przepraszam, religia jest potrzebna w szkole, bo - jak mówią moi synowie - wtedy najlepiej odrabia się prace domowe ze wszystkich przedmiotów, poza religia oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
wayne96 Re: Raport o gimnazjalistach: alkohol, papierosy, 12.03.10, 21:01 przepraszam bardzo, od czego są rodzice, jeśli rodzice na to pozwalają to nie ma się co dziwić że jest jak jest, co księża mają ich śledzić cały czas czy jak???sam jestem w I gim i też mam parę osób które lubią wagarować, ale ja mam świetnych rodziców zachowuję się jak na normalnego ucznia przystało i ocenki nie najgorsze- 4.83 na półrocze Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Raport o gimnazjalistach: alkohol, papierosy, 12.03.10, 21:08 Do wayne96 : Ale czy te odpady społeczne nie przeszkadzają ci w nauce w szkole ? Odpowiedz Link Zgłoś
barbar61 Raport o gimnazjalistach: alkohol, papierosy, n... 12.03.10, 19:07 od dłuższego czasu poszukuję logicznej odpowiedzi na pytanie - komu i dlaczego tak bardzo zależało na utworzeniu takiej jednostki jak gimnazjum - czyt. bomby hormonalnej. nietrudno chyba zauważyć że nastolatkowie obecnie czekają, by szybciej pójść do gimnazjum, bo tam są 'dorośli'. dawniej ośmioklasiści nie mieli takiego 'parcia' na dorosłość, być może fakt bycia w podstawówce nie był bez znaczenia. Chyba już czas przemyśleć ten fakt - powrót do szkół ośmioklasowych może tu być jakimś wyjściem, tylko czy MEN jest w ogóle zainteresowany uzdrowieniem tej chorej sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś
micro5 Jesteśmy za to wdzięczni AWS czyli Po i PiS w post 12.03.10, 19:15 Jesteśmy za to wdzięczni AWS czyli PO i PiS w postaci pana Hankde i pani Radziwiłl dzieki nim otumania sie nmłodzież zgodnie z wytycznymi mocodwców. O ile w czasach socjalizmu dawano doskonałe podstawy młodziezy do dalszej nauki i rozwoju to w czasach demokracji zniczono wiedzę i możliwości rozwoju jej. Wdzieczni jesteśmy dozgonnie Solidarności . Odpowiedz Link Zgłoś
jamnnik Re: Jesteśmy za to wdzięczni AWS czyli Po i PiS w 12.03.10, 19:53 micro5 napisał: > Jesteśmy za to wdzięczni AWS czyli PO i PiS w postaci pana Hankde i > pani Radziwiłl dzieki nim otumania sie nmłodzież zgodnie z > wytycznymi mocodwców. O ile w czasach socjalizmu dawano doskonałe > podstawy młodziezy do dalszej nauki.... taaaa, i większość kończyła na zawodówce Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher ..Spoleczenstwo Donalda Tuska........ 12.03.10, 19:21 Miejmy nadzieje.To nie wypali.Wygraja ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 To ma tez zalety. :) 12.03.10, 19:36 W koncu 15-16 latki nie maja oporow przed pojsciem do lozka. :) Odpowiedz Link Zgłoś
jamnnik Re: To ma tez zalety. :) 12.03.10, 19:52 kylax1 napisał: > W koncu 15-16 latki nie maja oporow przed pojsciem do lozka. :) > mów za siebie :D Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 No widzisz, nawet z jamnikiem gadasz! 12.03.10, 20:02 kylax1 napisał: > Hehe :) > Odpowiedz Link Zgłoś
max_heiliger za hitlera bylo lepiej. 12.03.10, 19:42 Młodzież należała do HJ lub BDM i był porządek i spokój.szystko co tylko można sobie wyobrazic. A dzisiaj macie, swój zasrany liberalizm Odpowiedz Link Zgłoś
max_heiliger ludziom 12.03.10, 20:06 już wyjaśniam komu - 90% społeczeństwa było beneficjentami systemu, który jakby nie patrzeć miał w nazwie socjalizm. Nie wdając się w szczegóły ale była praca, szacunek dla pracownika, wczasy i rejsy z KdF dla każdego ( słynny statek Wilhelm Gustloff, kojarzysz ? ) autostrady i volkswageny. Młodzież w HJ miała szybowce, motocykle, i co jeszcze tylko dusza zapragnie. 10 % społeczeństwa miało z kolei przesrane, ale to są ci, którzy wcześniej się nakradli.Pózniej zapłacili za to głową. Dzisiaj te same 10 % złodziei spod znaku międzynarodowego kapitału ma dobrze, a reszta, czyli 90 % żyje w nędzy pod ich butem. Odpowiedz Link Zgłoś
jamnnik to nie byli ludzie 12.03.10, 20:14 taaaaa, tak im było dobrze, że wymordowali pół europy Odpowiedz Link Zgłoś
max_heiliger nie przesadzajmy 12.03.10, 20:42 ale wine za to ponoszą także ci z Londynu i Waszyngtonu. Odpowiedz Link Zgłoś
cehaem Re: ludziom 12.03.10, 23:04 > już wyjaśniam komu - 90% społeczeństwa było beneficjentami systemu, który jakby > nie patrzeć miał w nazwie socjalizm. Nie wdając się w szczegóły ale była praca > , szacunek dla pracownika, wczasy i rejsy z KdF dla każdego ( słynny statek Wil > helm Gustloff, kojarzysz ? ) autostrady i volkswageny. Młodzież w HJ miała szy > bowce, motocykle, i co jeszcze tylko dusza zapragnie. 10 % społeczeństwa miało > z kolei przesrane, ale to są ci, którzy wcześniej się nakradli.Pózniej zapłacil > i za to głową. Dzisiaj te same 10 % złodziei spod znaku międzynarodowego kapit > ału ma dobrze, a reszta, czyli 90 % żyje w nędzy pod ich butem. Sttatki KdF z bliska widzialo kilka tysiecy, na Volkswageny wolno bylo oszczedzac parenascie lat a autostrady..... Ale za to Blockwart mogl sobie szantazowac ludzi do woli, a biada temu, co nie mial ochoty na Eintopf, jak byl Eintopfsonntag. Walnij sie w glowe. Mocno. Mlotem. Pneumatycznym. Moze pomoze.... Odpowiedz Link Zgłoś
jamnnik skoro na początku szkoły więcej dzieci 12.03.10, 19:46 niegrzecznych jest w gimnazjach publicznych a na koniec ilość ta jest równa dla publicznych i niepublicznych, to wniosek: szkoły niepubliczne bardziej deprawują młodzież :D Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Bo szkoła niepubliczna i dom publiczny to to samo 12.03.10, 19:58 jamnnik napisał: > niegrzecznych jest w gimnazjach publicznych a na koniec ilość ta jest równa > dla publicznych i niepublicznych, to wniosek: szkoły niepubliczne bardziej > deprawują młodzież :D Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy I zero seksu? 12.03.10, 19:53 Kul. Twórcy Galerianek przesadzili? Odpowiedz Link Zgłoś
0nik Raport o gimnazjalistach: alkohol, papierosy, n... 12.03.10, 19:57 Co w tym dziwnego? Nie odbiega to od norm zachowań młodzieży w tym wieku. Nie tragizujmy i poszukajmy dla młodych lepszej alternatywy. Za moich czasów za fajki zawieszali w prawach ucznia i mogli wywalić przed maturą.A dziś? Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: Raport o gimnazjalistach: alkohol, papierosy, 12.03.10, 20:11 0nik napisał: > Co w tym dziwnego? Nie odbiega to od norm zachowań młodzieży w tym wieku. Nie > tragizujmy i poszukajmy dla młodych lepszej alternatywy. Za moich czasów za > fajki zawieszali w prawach ucznia i mogli wywalić przed maturą.A dziś? Szkoły boją się rozhisteryzowanych mamusiek, które robią raban. Ponadto, obecnie nauka w szkole jest obowiązkowa do 18. roku życia i nie można dzieciaka wywalić, bo każda następna szkoła nie będzie chciała go przyjąć wiedząc o jego zachowaniu, a do szkoły chodzić musi. No i gimnazja: przed reformą taki szmaciarz lądował w zawodówie, zaś uczniowie, którzy chcą do czegoś dojść szli do liceum lub technikum , gdzie mogli spokojnie się uczyć. Teraz trzyma się szmaciarzy razem z normalnymi i mamy, jak mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Raport o gimnazjalistach: alkohol, papierosy, nark 12.03.10, 20:04 a wszystko podlane przymusową katechezą! Śmieję się do rozpuku!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Dzieciny pokolenia JP2 12.03.10, 20:52 cillian1 napisał: > a wszystko podlane przymusową katechezą! > Śmieję się do rozpuku!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
balrog008 Re: Dzieciny pokolenia JP2 13.03.10, 16:47 Dzieciny w obecnym wieku gimnazjalnym mają najczęściej mgliste pojęcie o tym kimkolwiek był Jan Paweł II. Poza "polskim papieżem" wiele więcej nie wiedzą. Pokolenie JP2 już wyrosło. Także nie bredź. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Stracone pokolenie nie wyrośnie nigdy, ale durniów 14.03.10, 11:15 balrog008 napisał: > Dzieciny w obecnym wieku gimnazjalnym mają najczęściej mgliste pojęcie o tym > kimkolwiek był Jan Paweł II. Poza "polskim papieżem" wiele więcej nie wiedzą. > Pokolenie JP2 już wyrosło. Także nie bredź. ...może napłodzić jeszcze sporo... Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawjacek Re: Raport o gimnazjalistach: alkohol, papierosy, 14.03.10, 11:12 cillian1 napisał: > a wszystko podlane przymusową katechezą! > Śmieję się do rozpuku!!!! Cóż i dzieciakom i tobie brakuje wyobraźni co by było gdyby nie katecheza. Znany jesteś z rozpowiadania kłamstw na temat kościoła o ktorym nie masz pojęcia bo do niego nie należysz. Katecheza nie jest obowiązakowa i nikt nie dzieli mlodzierz na gorsza i lepsza. Ciekawie by wypadły statystyki jak się zachowuje młodzierz uczeszczajaca na religię jak i tak kotra nie uczeszcza. Ty pewnie znalazłbyś sie w tej gorszej części bo choć nie wiem czy piłeś paliłeś i ćpałeś gdy byłeś nieletni to to co robisz na forach jest jeszcze gorsze od opisywanych zachowań. Dizeciak który kopie budkę telefoniczną to taki sam wandal jak ty. Ty też starasz się zniszczyć w ludziach wiarę tylko dlatego ze sam jej nie posiadasz. Jesteś podłym. małym człowieczkiem a o życiu wiesz tyle co ta zepsuta młodzież. Cześć z nich zrozumie kiedyś jak głupio postępowała ale cześć się jeszcze bardziej zdegeneruje. Tak samo i ty za np 20 -30 lat dojrzejesz i przestaniesz ludziom świnić. Dziś jesteś złym człowiekiem i idę o zakład ze nie chodziłeś na religię . Mama ci nie pozwalała czy to był twój wybór ? Jęsli Twój to daj innym wybierać. Jedni wybiorą narkotyki a drudzy religię . Zauważ ze biorących narkotyki jest mniejszość a to głównie za sprawą wychowania w wierze. Zatem eksperymentuj na swoich dzieciach zabraniając im chodzić na religie . Przyjdzie czas że będziesz mógł porównać ich zachowania z zachowaniami dzieci wychowywanymi po staremu. Warto abyś tez poczytał statystyki do przestępczości nieletnich. Linkować statystyk nie będę bo do ciebie i tak nie dotrze. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 To są skutki 12.03.10, 21:05 wychowywania bezstresowego ( albo czasem żadnego ) w dzieciństwie - dogadzanie dzieciom, które jak dorosną trochę to im w głowie odbija . Wychowanie beż żadnej kary , bez kary klapsa - bo to agresja - to prosta droga do poczucia bezkarności . Takie pokolenie . To już widze polską gospodarkę za kilka lat jak te bezczelne i leniwe szczeniaki pójdą do pracy !! Odpowiedz Link Zgłoś
devileczek Wychowanie bezstresowe 13.03.10, 12:10 Mieszkam w Wielkiej Brytani od 6 lat, codziennie wracajac z pracy widze 'dzieci' wychodzace ze szkoly - 10-12 latki. To jest koszmar, dzicz. Widze nauczycieli zwracajacy uwage po kilka razy na zle zachowanie i slysze tylko 'sorry' i robia dalej swoje. Znam tez wielu mlodych brytyjczykow, ktorzy pokonczyli te 'harvardy' i poszli do pracy. Zderzenie z rzeczywistoscia jest okrutne, stres niszczy ich od srodka, popadaja w depresje ( mozna wtedy wziac L4 i zasilek) czasem popracuja 2-3 dni i rezygnuja, bo nie moga wytrzymac 'rygoru'. Przecietny brytyjski szef jest 3 razy lagodniejszy od polskiego. Mlodemu brytyjczykowi bez doswiadczenia nie mozna zwrocic uwagi, ze popelnia blad, lub ze cos mozna zrobic lepiej. Trzeba to robic bardzo delikatnie, najlepeij poprzez tzw. szkolenia, gdzie wszyscy musza przez nie przejsc i nie wytyka sie bledow personalnie. Zawsze mialem w planie by zalozyc rodzine w Polsce, bo tutejszy system wychowania dzieci mi nie odpowiadal. Teraz widze ze moda na 'bezstresowe wychowanie' dotarla do Polski, podobnie jak pracoholizm wymuszony przez zycie ponad stan ( kredyty, pozyczki etc). Dzieci chowaja sie same lub w tych gettach zwanych 'gimnazjami'. Marnie widze te spoleczenstwa. Przyjdzie dzien ze beda psychologow wieszac za ich pomysly. Odpowiedz Link Zgłoś