Dodaj do ulubionych

Walczymy z bublami prawnymi

22.03.10, 18:33
Vat od firm uczących języków obcych i zwolnienia od tego podatku dla
firm, które uzyskają akredytację kuratoriów (zapewne na podstawie
tak ważnych dla nauki języków obcych "parametrów" jak wielkość sal
lekcyjnych: przecież powszechnie wiadomo, że nauka języka obcego w
małym pokoju, w sześciooosobowej grupie jest o wiele mniej skuteczna
niż w sali mieszczącej trzydzieści osób) - to dopiero będzie bubel!
Obserwuj wątek
    • kar-24 308 dni na pozwolenie na budowę - 48 aktow 22.03.10, 18:54
      "W Niemczech przedsiębiorca na pozwolenie na budowę czeka 100 dni. Czech - 180. Słowak - 287 dni. A Polak? Aż 308! Tak wynika z raportu "Doing Business" Banku Światowego na rok 2009.(...)"
      Do tego nalezy dodac ze polskie "Prawo Budowlane" jako bubel zarowno prawny jak i budowlany w przeciagu 15 lat bylo zmieniane 48 razy (wg strony sejmowej 48 aktow zmieniajacych) oznacza to przecietnie 1 zmiana co ok 100 dni.
    • qumaczek Walczymy z mafią urzędniczą! 23.03.10, 00:26
      Szkoda gadać, zapraszam na mojego bloga w którym opisuję, poprzez
      załączone publikacje w mediach, historię walki z mafią urzędniczą.
      Adres: mafiaurzednicza.pl
      Polecam uważnej lekturze.
    • apendula_niewdziosek Podatek od braku pieniędzy nie przedawnia się! 23.03.10, 20:37
      Mi też nie zapłacono faktury i też muszę płacić podatek od niezarobionej kasy.
      Teoretycznie przedawnia się to po 5 latach, niestety skarbówka może przerywać
      bieg przedawnienia w nieskończoność. Wystarczy prosty program komputerowy i
      wszczęcie postępowania egzekucyjnego i kolejne zajęcie pustego konta firmowego
      na miesiąc przed terminem przedawnienia. Zatem morderstwo się przedawni -
      podatek od braku pieniędzy nie!

Nie stać mnie jednak na spłacanie (odsetki rosną szybciej niż byłbym w stanie
      spłacać). Żona na rencie i wymaga opieki - na etat nie pójdę, zresztą komornik
      zostawiłby tylko najniższą krajową - za mało dla nas. Pozostają zlecenia,
      które komornik może zająć w 100%. Aby nie zdechnąć z głodu pozostaje zwykła
      ordynarna praca na czarno - bez umów, składek, podatków. Zamiast płacić
      podatki na miarę swoich możliwości - tracę czas i energię na ukrywanie się
      przed komornikami. I to teoretycznie może do śmierci. Nie dlatego, żebym to ja
      kogoś oszukał i okradł, ale dlatego że to mnie oszukano i okradziono, a
      państwo mieć mnie "wyjętego spod prawa" niż odpuścić coś, czego i tak nie odzyska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka