abhaod 24.03.10, 10:29 warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,7599215,Powstaje_meczet_dla_11_tys__warszawskich_muzulmanow.html islamski reżim buduje swój ośrodek propagandy, kościoły w Polsce buduje się ze składek polskich wiernych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abhaod Re: budowa meczetu za saudyjskie pieniądze... 24.03.10, 11:33 www.euroislam.pl/index.php/2010/03/radykalny-islam-i-antysemityzm-na-warszawskim-uniwersytecie/ Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: budowa meczetu za saudyjskie pieniądze... 24.03.10, 17:57 Ze składek polskich wiernych buduje się Świątynię {albo Centrum} Opatrzności? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: budowa meczetu za saudyjskie pieniądze... 24.03.10, 18:04 "Jak długo potrwa jeszcze budowa Świątyni Opatrzności Bożej? Nie wiadomo, gdyż prace były i będą nadal realizowane głównie z pieniędzy indywidualnych darczyńców. 20 milionów złotych przyznane na budowę świątyni z budżetu państwa to prezent nie do przyjęcia Dlaczego? Właśnie się okazało, że uchwała Sejmu z lutego bieżącego roku (która przeznaczyła na rzecz Fundacji Budowy Świątyni Opatrzności Bożej 20 mln złotych z rezerw celowych budżetu państwa) nie może być zrealizowana. "Pieniądze te można bowiem przeznaczyć jedynie na konkretne zadania związane z ochroną dziedzictwa narodowego. A na tym etapie budowy takich celów nie można wyodrębnić" poza tym nie dokłada do niej żadne obce państwo Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Saudyjskie pieniądze do kieszeni polskich firm 24.03.10, 18:04 budowlanych, nie wiem o co ci chodzi. O zazdrość że po sfinansowaniu operacji rozdzielenia polskich bliźniaczek, po raz kolejny, Saudyjczycy robią coś pożytecznego w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Saudyjskie pieniądze do kieszeni polskich fir 24.03.10, 18:13 twoi bracia w wierze...i działaniu www.euroislam.pl/index.php/2010/03/hipokryci-znad-zatoki/ Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Moi bracia w "wierze" to ateiści. 24.03.10, 18:19 A hipokryzja? Któż nie jest trochę hipokrytą? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Moi bracia w "wierze" to ateiści. 24.03.10, 18:27 ty lortea? kryjący się za damskimi nickami ? tchórz i antysemicki troll, jesteś obrazą dla ateistów www.racjonalista.pl/kk.php/s,7142 Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Ja na pewno nie jestem Twoim 'bratem'. 24.03.10, 18:44 Mimo, ze tez jestem ateista. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Budowa terrorystycznego osrodka korzystna? 24.03.10, 18:43 Lortea znowu potrzebuje pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
muledet.3 Re: Saudyjskie pieniądze do kieszeni polskich fir 24.03.10, 18:56 Jeszcze jeden Polaczek naiwniaczek. Mysla,ze zlapali Allacha za jaja.Niech mysla,ockna sie jak bedzie za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
chelmiak Drugie półbiedy 24.03.10, 18:27 To że budują to pierwsze półbiedy. O to że nie za polskie pieniądze głowa mnie nie boli. Czym ja się niepokoję to to że to wygląda na wsunięcie jednej stopy w drzwi do cudzego domu. Teraz zapewniają że to tak naprawdę nie minaret i że brodaty nie będzie krzyczał przez megafon jak ten Niemen. Tacy grzeczni na razie. Popatrzmy co się dzieje w innych krajach Europy, z którymi tak nam zależy na integracji. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Drugie półbiedy 24.03.10, 18:37 chelmiak napisał:że brodaty nie będzie krzyczał przez > megafon jak ten Niemen. Niemena nie trzeba bronić, sam to robi. www.tekstowo.pl/piosenka,czeslaw_niemen,spokojnym_krokiem.html Odpowiedz Link Zgłoś
chelmiak Re: Drugie półbiedy 24.03.10, 18:51 Masz rację. Tak wyrażała się moja babcia gdy ja podgłaśniałem za bardzo. Popatrz, wsród starszym tamtych lat, Niemen miał opinię przyszywanego Polaka. Zwracano szczególnie uwagę na jego wymowę głoski „ł”. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Drugie półbiedy 24.03.10, 18:54 co ty koleś kombinujesz, najpierw piszesz o nim drwiąco, a teraz pozytywnie, walnij się w dekiel Odpowiedz Link Zgłoś
chelmiak „wrzeszczy jak ten Niemen” 24.03.10, 19:03 Wyrażenie „wrzeszczy jak ten Niemen” po prostu figuruje w mowie polskiej. Jakiej się tu drwiny doszukujesz? Jeśli znasz jego dorobek to zastanów się czy krzyk nie był jego charakterystyczną cechą? I chwała mu za to. Odpowiedz Link Zgłoś
chelmiak Korekta: „jęcząc jak ten Niemen" 24.03.10, 19:10 Yahoo podpowiada że ten wariant jest bardziej powszechny. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: „wrzeszczy jak ten Niemen” 24.03.10, 19:10 nie rób ze mnie durnia, napisałeś "Teraz zapewniają że to tak naprawdę nie minaret i że brodaty nie będzie krzyczał przez megafon jak ten Niemen.", ty może nie rozumiesz co piszesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
chelmiak Widzę że szukasz zaczepki 24.03.10, 19:17 W takim razie powiedz mi Abdullah jak to się stało że za tą sytuację z meczetem nie daje się obwinić Putlina i kacapczyków? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Widzę że szukasz zaczepki 24.03.10, 19:20 Co to jest Trolling, trollowanie, trolowanie, trolling, troling? - pojęcie trollowania wywodzi się od angielskiego określenia trolling, stosowanego w rybołóstwie. Pewien rodzaj ludzi (tzw. troll) lubi krążyć po grupach dyskusyjnych czy forach trollując, czyli wywołując kłótnie i bezsensowne dyskusje. Postują tylko po to, by wkurzyć innych. Wdawanie się w dyskusje z trollem pozbawione jest sensu z dwóch powodów: - prowokuje go do dalszego trollowania - trollowi zależy tylko na wywołaniu zamieszania; nie interesuje go temat dyskusji, a więc i wnioski z tejże. forum.gazeta.pl/forum/w,902,90463445,108167773,Re_Dzieki_Ewie_pozbylismy_sie_Komarowa_a_.html Odpowiedz Link Zgłoś
chelmiak Chwyt 29. Dywersja 24.03.10, 19:32 Jeżeli Abhaod spostrzega, że zaczyna przegrywać, to może zastosować dywersję, tzn. rozpoczyna nagle mówić o czymś zupełnie innym, jak gdyby to należało do rzeczy i było argumentem przeciwnym. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Chwyt 29. Dywersja 24.03.10, 19:37 chelmiak napisał: spostrzega, że zaczyna przegrywać, to może zastosować > dywersję, tzn. rozpoczyna nagle mówić o czymś zupełnie innym, jak > gdyby to należało do rzeczy i było argumentem przeciwnym. ach, czyżby forum.gazeta.pl/forum/w,902,109148587,109173060,Widze_ze_szukasz_zaczepki.html Odpowiedz Link Zgłoś
chelmiak Jaką rolę w tym mają Putin i Piataja Kułumna? 24.03.10, 19:41 Ten mądrala już dzisiaj nam ujaśnił że jeśli chodzi o incydent z Bushem to „chamstwo zaczyna się na wschód od Bugu”, czy jakoś tam. Ujaśnij więc sytuację z meczetem. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Jaką rolę w tym mają Putin i Piataja Kułumna? 24.03.10, 19:44 no comment Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Drugie półbiedy 24.03.10, 18:49 Masz rację.U siebie,czyli w Arabii saudyjskiej mogą robić co chcą i robią.A nawet nie uznają innych religii.A czego szukają u nas?Ja nie chcę chodzić w burce,chcę wychodzić bez męskiej obstawy i mieć pełne prawa jako obywatel.Może czas jak w Szwajcarii zrobić referendum i zablokować takie charytatywne ciągotki i już.A co by był za wrzask gdyby ktoś w AS próbował wybudować kościół,cerkiew lub świątynię buddyjską? Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Drugie półbiedy 24.03.10, 19:12 gdyby budowli cerkiew, synagoge czy swiatynie dla buddystów to nie miałby zadnych obiekcji ale dla tych barbarzynców miejsca w europie byc nie powinno Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: budowa meczetu ... 24.03.10, 19:29 Nie powinno sie pozwolic na budowe meczetu dopki wszystkie kraje islamskie z Arabia na czele pozwola na swobodna budowe swiatyn innym religiom, a islam zniesie glupie prawo czy tez zwyczaj zabijania tych mahometan, ktorzy przechodza na inne religie. Tutaj przede wszystkim Arabia lamie wolnosc religii w barbarzynski sposob. Dziwnym trafem eurolewactwo jakos na to nie reaguje???! Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: budowa meczetu ... 24.03.10, 20:01 ja jednak uwazam ze religia islamska powinna byc zakazana w Arabi Saudyjskiej tez Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: budowa meczetu za saudyjskie pieniądze... 24.03.10, 20:08 Syjamskie bliźniaczki ur. Janikowie rozdzielono za saudyjskie pieniądze.Więc meczetu nie można za te same pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
chelmiak Obawa przed napływem islamu 24.03.10, 20:41 Absolutnie masz rację tyle że źródło finansowe nie jest problem dla większości dyskutujących. Problemem jest obawa przed napływem islamskiej kultury i ludności, czego budowa meczetów jest spostrzegana jako preludium. Polskość jest wartością godną podtrzymywania. Jednakowoż wielu Polaków trafnie można zapytać czy ich uczucia przywiązania do ojczyzny są bardziej intensywne niż ich uczucia nienawiści do Rosji, na przykład. Można by też kwestionować czy ich przywiązanie do kraju jest silniejsze niż chęć wyższego standartu. Jako przykład zacytuję wypowiedz naczelnego rusofoba z tego forum, Komarowa. „I g-no mnie obchodzi czy ich bukwowy kacapski język brzmi podobnie jak mój. Mnie bratem jest angielski, włoski, niemiecki czy amerykański [...]” Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: velgie 25.03.10, 13:12 veglie napisał: > Syjamskie bliźniaczki ur. Janikowie rozdzielono za saudyjskie pieniądze.Więc meczetu nie można za te same pieniądze? Pomysl troche! Mieszasz groch z kapusta. To sa dwie zupelnie inne sytuacje, ktore sa absolutnie nieporownywalne. Co ma wspolnego hojnosc superbogacza z absolutnym brakiem tolerancji wyznam chrzescijanskich? Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski wet3 25.03.10, 15:58 wet3 napisał: > Co ma wspolnego hojnosc superbogacza z absolutnym brakiem > tolerancji wyznam chrzescijanskich? (Naturalnie chodzi ci o brak tolerancji wobec wyznan chrzescijanskich.) W podobny sposob nietolerancja w Arabii Saudyjskiej nie powinnna pociagac za soba nietolerancji w Polsce (w tym wypadku wobec muzulmanow). Odpowiedz Link Zgłoś