savrin 09.04.10, 07:17 widać szukają szczęścia gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katolak "Puls Biznesu": Gracze odwracają się od Totaliz... 09.04.10, 07:17 tja, niech zrobią jeszcze zakład po 10 zeta i na pewno od razu im skoczą dochody; przed podwyżkami, kupując w saloniku gazety zawsze puszczałem zakład za dychę czy dwie, a teraz wydając tę kwotę nawet nie ma za bardzo co sprawdzać; także proponuję podwyższyć do dychy za zakład i na pewno firma wyjdzie na prostą; Odpowiedz Link Zgłoś
speev Re: "Puls Biznesu": Gracze odwracają się od Total 09.04.10, 07:28 No i gdzie te OBIECANE (buhahahaha) kilkudziesięciomilionowe kumulacje Panowie? A wzrost ceny zakładu do 3 zł wyleczył mnie z hazardu całkowicie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
canisparvus Re: "Puls Biznesu": Gracze odwracają się od Total 09.04.10, 07:41 To, to, to! Cwaniaki zwiększyły częstotliwość gier, ceny za zakład systematycznie podwyższano 1.00 - 1.20 - 2.00 - 3.00, próbując najwyraźniej, ile rynek wytrzyma. Mają odpowiedź. Przy takich manipulacjach zastanawiam się, czy program obsługujący zakłady i maszyna losująca nie są w jakiś sposób powiązane, mianowicie w taki, żeby wygranych było jak najmniej. Niby wiem, że to raczej niemożliwe, ale trudno mi się wyzbyć podejrzeń. W każdym razie, gdyby się okazało, że takie sprzężenie faktycznie istnieje, moje zdziwienie nie byłoby specjalnie duże. Odpowiedz Link Zgłoś
naczelny_troll_forum Chytry dwa razy traci 09.04.10, 07:48 Chytry dwa razy traci, a chytry i głupi zawsze głupio się tłumaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ipta Re: "Puls Biznesu": Gracze odwracają się od Total 09.04.10, 08:04 Proste to jak machanie cepem,jeden komputer na bieżąco zapisuje zakłady a drugi losuje ,przecież do takiego interesu się nie dokłada,chyba że tylko u nas w Dzikim Kraju gdzie owce golą a nie strzygą jak wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
klaun.szyderca Re: "Puls Biznesu": Gracze odwracają się od Total 09.04.10, 08:26 Bez obaw. Prawdopodobieństwo trafienia czegokolwiek jest tak niskie, że firma spokojnie może zdać się na ślepy los i wychodzić na swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
ankecenamon Re: "Puls Biznesu": Gracze odwracają się od Total 09.04.10, 08:42 To prawda, ale kiedys blokowano numery w lotomatach , do czego zreszta Totolotek się przyznał , a teraz moga sobie sami te szóstki zakumulowane losowac.Zamiast łapówki , z której sie ciezko wytłumaczyc , wygrywa sie 6 w Totka dobrze zakumulowaną i wszystko jest OK. Piskorski tez doszedł do kasy wygrywajac pieniadze w kasynie, teraz by pewnie wygrał w Lotto. Odpowiedz Link Zgłoś
do_kompletu to przez wpadkę z Ruminii czy Bułagrii 09.04.10, 09:31 Pamiętacie jak to wylosowano wtedy dwa razy pod rzad ten sam zestaw liczb, ludzie wyciągnęli wnioski - g..o to a nie przypadek czy gra losowa. Szkoda kasy lepiej kupić sobie czekoladę Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_mrowek Dużym błedem była zmiana dni losowania 09.04.10, 16:14 Milion w środe milion w sobote to była znana marka. A to przydatne zwłaszcza teraz gdy losowanie sie pałeta gdzie po róznych telewizjach. W pierwszej kolejnosci zmieniłbym wiec (przywrócił) losowania w srode i sobote. Cena pojedynczego losu to sprawa dyskusyjna. Panowie dyrektorzy Lotto zapomnieli tez ze zmiana marki ("Duzy Lotek"===> Lotto to KOSZTOWNA zmiana i trzeba wydac znaczne pieniadze na promocje marki. Powinna byc zmasowana reklama i jakosciowa zmiana. Niby jest ale jakas mglista i nieprzekonywujaca. Zmiana dni, zmiana nazwy, zmiana ceny, zmiana zasad, za duzo tych zmian jak na trwanie. Przy takiej rewolucji konieczna jest zmasowana kampania reklamowa a nie typowa bieżaca - "przypominajaca". Odpowiedz Link Zgłoś
anarchoateo Re: "Puls Biznesu": Gracze odwracają się od Total 09.04.10, 08:07 > Niby wiem, że to raczej niemożliwe, Wystarczy żeby kule które mają wypaść były lżejsze od tych które nie mają wypaść i całe wywody matematyczne i obliczenia prawdopodobieństwa , przypadkowości i itp. można sobie wsadzić tam gdzie plecy tracą swoją szlachetną nazwę. Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu.pl No i jeszcze komisja kiwających starych dziadków 09.04.10, 08:51 do czego oni potrzebni? mają uwiarygodnić oszustwo? a żyja oni chociaż? Odpowiedz Link Zgłoś
dexterek011 Re: "Puls Biznesu": Gracze odwracają się od Total 09.04.10, 08:54 Tak jak przypadek w Bułgarii, gdzie w dwóch losowaniach pod rząd zostały wylosowane te same liczby. Ktoś po prostu zapomniał wymienić kule po przekręcie na normalne. Lub przypadek w Czechach, gdzie losowania zamiast być transmitowane na żywo w telewizji, były odtwarzane z taśmy, a właściwe losowanie odbywało się 2 godziny wcześniej. A przypominam, że zarówno w Bułgarii jak i w Czechach, losowania obsługuje ta sama firma. Odpowiedz Link Zgłoś
do_kompletu Re: "Puls Biznesu": Gracze odwracają się od Total 09.04.10, 09:47 To jest oczywista oczywistość ze losowania sa ustawiane. Kiedyś grywałam od czasu do czsau - od afery w Bułagrii zamiast do kolektury idę zrobić sobie mała przyjemniość kupuję czekoladę i śmieję się z tych co wciąż grają i mają nadzieję. Ja wygrywam zawsze czekoladę oni zawsze przegrywają :-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rainmonk Re: "Puls Biznesu": Gracze odwracają się od Total 09.04.10, 07:31 ...Właśnie - Ci eksperci są funta kłaków warci. Ludzie odeszli bo za drogie zakłady, a nie że zima i zmiana zasad. No, ale każdy musi w coś wierzyć... heh Odpowiedz Link Zgłoś
88i88 "Puls Biznesu": Gracze odwracają się od Totaliz... 09.04.10, 07:30 To znaczy,że stajemy się coraz rozsądniejsi i wierzymy w siebie a nie w cuda!Pozytywna wiadomość! Odpowiedz Link Zgłoś
araya Re: "Puls Biznesu": Gracze odwracają się od Total 09.04.10, 09:44 Cuda to masz w KK. Tutaj to się nazywa rachunek prawdopodobieństwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
sebor_022 Re: "Puls Biznesu": Gracze odwracają się od Total 09.04.10, 09:58 co mają takie loterie wspólnego z rachunkiem prawdopodobieństwa ? chyba nic (hehe)jak chcesz ich dorabiać za frajer (darmo) to twoja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
robal_pl "Puls Biznesu": Gracze odwracają się od Totaliz... 09.04.10, 07:31 Proste. Zmienili dobrą i znaną markę "Duży Lotek" na mało znane Lotto i podnieśli cenę. Gdyby jeszcze podnieśli wygrane za trafienie 3, 4 czy 5... Odpowiedz Link Zgłoś
keram.keram może nie ufają ? 09.04.10, 07:38 Ja np podejrzewam, że losowanie nie jest transmitowane na żywo. Odpowiedz Link Zgłoś
pkowwroc Re: może nie ufają ? 09.04.10, 09:42 Nie może, a na pewno. Mam świadka oraz dowód w postaci rejestracji takiego losowania sprzed ponad roku. Pani prowadząca niby pomyliła poniedziałek z środą!!!Poza tym rachunek prawdopodobieństwa podpowiada, że częściej powinna padać szóstka. Kumulacje są "sztucznie" kreowane aby podsycać emocje i zachęcać do zawierania coraz to większej liczby zakładów. Grałem dość systematycznie, po tej ich wpadce zaprzestałem zupełnie. Odpowiedz Link Zgłoś
themoth zabili dojną krowę 09.04.10, 07:38 2 zeta to już było za dużo, a 3PLN to jest jakaś masakra, gratuluję zarządowi podjętej decyzji i strzału w dziesiątkę, samobójczy gol. Racja niech podniosą cenę do 10PLN to wyjdą na prostą. Ja w ogóle nie rozumiem, mając 6PLN mogę wysłać 2 skreślenia - nie skorzystam, gdybym mógł wysłać 12 skreśleń zrobiłbym to na 100%, statystycznie kasy w totalizatorze było by tyle samo, tyle że więcej wygranych i większa szansa na wygraną. Co prawda spadły by wtedy wysokości wygranych, ale nie każdy gra o miliony, niektórzy chcieli by wygrać np 200PLN. tak więc Lotto zamiast moich 6PLN ma gówno (może i moje 6PLN mają w d... ale nie jestem sam). życzę dalszych sukcesów i proponuję podnieść od 1maja cenę do 5PLN Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: zabili dojną krowę 09.04.10, 07:42 Za dwa złote porządnego piwka nie kupię... a za trzy już tak :) Myśliciele z Lotto :) Odpowiedz Link Zgłoś
trv Jak to nie? 09.04.10, 09:03 Jak to nie? Leżajsk z biedronki 1,99 całkiem dobre piwo, wg mojej prywatnej opinii klasę lepsze niż wszystkie warki, tyskie i żywce razem wzięte. Odpowiedz Link Zgłoś
dexterek011 To Leżajsk jeszcze jest?? 09.04.10, 11:11 Czy to ten sam Leżajsk, co 15 lat temu? Czy też może tylko nazwa została? Odpowiedz Link Zgłoś
vigilansx Re: zabili dojną krowę 09.04.10, 08:06 themoth napisał: > 2 zeta to już było za dużo, a 3PLN to jest jakaś masakra, gratuluję zarządowi > podjętej decyzji i strzału w dziesiątkę, samobójczy gol. > > Racja niech podniosą cenę do 10PLN to wyjdą na prostą. > Ja w ogóle nie rozumiem, > mając 6PLN mogę wysłać 2 skreślenia - nie skorzystam, > gdybym mógł wysłać 12 skreśleń zrobiłbym to na 100%, > statystycznie kasy w totalizatorze było by tyle samo, tyle że więcej wygranych > i większa szansa na wygraną. Co prawda spadły by wtedy wysokości wygranych, > ale nie każdy gra o miliony, niektórzy chcieli by wygrać np 200PLN. > > tak więc Lotto zamiast moich 6PLN ma gówno (może i moje 6PLN mają w d... ale > nie jestem sam). > > życzę dalszych sukcesów i proponuję podnieść od 1maja cenę do 5PLN dawno dawno temu, czyli jeszcze w latach 90-tych podczas studiów, gdy z forsą było naprawdę cienko, nie było dla mnie problemem obstawienie całego kuponu ze zdaje się sześcioma zakładami, grałem wówczas wielkrotnie częścierj niż obecnie, obstawienie całego kuponu, czyli 6 zakładów, juz po denominacji kosztowało ponizej 1zł, obecne 1 zakład kosztuje 3 zł, czyli jeden zakład kosztował 15 gr, obecnie jest 20 razy wiecej, a jak przy tym wyglada wzrost wygranych? no nijak, i dlatego graczy będzie coraz mniej, ciekawe jaki procent graczy obstawia teraz cały kupon, czyli osiem zakładów Odpowiedz Link Zgłoś
g_m11 Re: zabili dojną krowę 09.04.10, 08:47 Dla mnie tez przesadzili. Poprzednio kupowałem system z 7 teraz pojedynczy z 6 i to raczej rzadko . Poniewaz traktuje to jako zabawę a nie hazard nie jestem skłonny płacić wiecej.Jezeli nie jestem wyjatkiem to róznica w przychodach jest widoczna. Odpowiedz Link Zgłoś
dexterek011 Re: zabili dojną krowę 09.04.10, 09:01 > gratuluję zarządowi podjętej decyzji i strzału w dziesiątkę, > samobójczy gol. Jak to mówi mój znajomy: Headshot w kolano Odpowiedz Link Zgłoś
monsiu46 Re: zabili dojną krowę 09.04.10, 11:54 Nie mogę posiąść się ze zdziwienia nad małostkowością tu piszących. Ja patrzę z podziwem na Zarząd, który pragnął przyjąć do pracy zdolną córeczkę "Rysia",nawet smaczny Rosół był tak uprzejmy nosić osobiście jej podanie.No nie wyszło - trudno! Za to reszta pracowicie tnie gałąź, na której siedzi, i udowadnia nam, że to dla naszego dobra! A już majstersztykiem jest nowo wprowadzony Joker. Co za finezja i dbałość o klienta.My tylko podamy numerek, a resztę za nas zrobi maszyna. Bo to dawny Numerek, tylko gorszy. Tam były 4 z 45, a teraz 4 z 50. Matematycy do dzieła : o ile więcej wzrosły nam szanse? Myślę, że za wybitną innowacyjność zarząd Totalizatora przyznał sobie wysokie nagrody i premie. Bardzo tęgie głowy musiały na tymi innowacjami medytować. Panie Ministrze Rostowski: czy naprawdę jest Pan aż taka niedojda, że toleruje Pan na kosztownych posadach ludzi nieudolnych, którzy zarzynają na Pana oczach dojną krowę? Odpowiedz Link Zgłoś
stach.pl Przede wszystkim fatalny podział 09.04.10, 07:38 Zmiany w zasadach wypłacania wygranych w Dużym Lotku są fatalne. Większość puli pieniędzy jest wypłacana za szóstkę. A szóstkę wygrywa jeden na ok. 13 500 000 zakładów. To jest tyle ile jedna osoba na 135 stadionach po 100 000 osób na każdym. Gra pociąga jeśli się raz przegrywa a raz wygrywa. Jeśli za trójki, czwórki i piątki są symboliczne pieniądze. to ile razy można grać i nie wygrywać, a jeśli już wygrać, to tego wcale nie odczuć. Ci, którzy wprowadzili tak fatalne zmiany powinni wylecieć z hukiem z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
asdf401 Totalizator 09.04.10, 07:49 Fatalne są też tzw zdrapki. Otóż grywałem w zdrapki w zaprzyjaźnionym kraju i wygrywałem/przegrywałem ale często można było wygrać tam równowartość 60 zł albo 150 zł. W Polsce w zdrapki dosłownie NIKT NIC NIGDY nie wyrywa bo tak szanse ustawiono . Efekt: nikt nie gra. Wspomnę tylko, że niektóre badziewie jest tak słabo wykonane, że się nie daje fizycznie ..zdrapać. Wystarczy poczytać na stronce Totalizatora jakie "cele" ma ta firma- to jakaś dziwna "organizacja" Odpowiedz Link Zgłoś
nieomylny Re: Totalizator 09.04.10, 08:14 grywałem w zdrapki w zaprzyjaźnionym kraju i wygrywałem/przegrywałem ale często można było wygrać tam równowartość 60 zł albo 150 zł. W Polsce w zdrapki dosłownie NIKT NIC NIGDY nie wyrywa Prawda, też jakiś czas temu jak pracowałem w USA to dla zabawy kupowałem takie zdrapki, które tam są bardzo popularne i kosztują psie pieniądze - średnio, co trzecia wygrywała; a z wygranych co druga przewyższała wartość losu. W Polsce kiedyś znajomy na wesele kumpla opórcz kasy w kopercie dał mu w tej kopercie chyba coś z 50 losów za 2 złote. Jak się potem dowiedział, wygrane były cztery losy - wygrana w każdym z tych czterech wynosiła 2 złote :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ojime Re: Totalizator 09.04.10, 16:00 W Polsce kiedyś znajomy na wesele kumpla opórcz kasy w kopercie dał mu w tej > kopercie chyba coś z 50 losów za 2 złote. Jak się potem dowiedział, wygrane był > y > cztery losy - wygrana w każdym z tych czterech wynosiła 2 złote :)) Moja kuzynka poprosiła wszystkich - ponad 100! - gości, żeby na ślub zamiast prezentu dali w prezencie kupony lotka. Większość kupiła po kilka losów. I co? I nic, nie było nawet trójki... Odpowiedz Link Zgłoś
jamnnik Re: Przede wszystkim fatalny podział 09.04.10, 08:58 stach.pl napisał: > Zmiany w zasadach wypłacania wygranych w Dużym Lotku są fatalne. > Większość puli pieniędzy jest wypłacana za szóstkę. A szóstkę > wygrywa jeden na ok. 13 500 000 zakładów. cztery razy bardziej prawdopodobne jest, że w danym dniu zginiesz w wypadku niż, że trafisz szóstkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
galilleo A co z kretynskimi sms-ami w TV??????????????????? 09.04.10, 07:48 dalej gracie? wysylacie na rozne sondy za ktore sie placi a swita tv zyje sobie jak w darmowym raju. Odpowiedz Link Zgłoś
h5n1_kaczory Re: A co z kretynskimi sms-ami w TV?????????????? 09.04.10, 11:53 Nie, nie gramy!!! Zobacz sobie na listę zwycięzców ostatniego "pustego sms-a", a zobaczysz dlaczego. www.pusty-sms.pl/lista.html To ma być loteria(?!?) - pani Natalia Sabatura z Gdańska DZIEWIĘĆ razy wygrywała!!!??? Inni tak samo po kilka razy "wygrywają". Te same imiona i miejscowości praktycznie we wszystkich loteriach, np. pan Mariusz z Klęczan dwa razy "wygrał" w pustym sms-ie, BMW w Orange już na drugi dzień "wygrał": www.bmw.orange.pl/zwy.html w Mokate też wygrał Fiata 500 (lektor w reklamie telewizyjnej go czytał) i skuter chyba też. Dokładnie tego nie da rady już sprawdzić, bo zarząd Mokate usunął stronę www.loteriamokate.com.pl/lista.php z sieci. Widocznie poczytali sobie trochę tu i tam media2.media.com.pl/article/64742/mokate-rozdaje-fiaty-500-i-skutery i wstyd im się zrobiło bardzo. Miała być promocja, a wyszła anty-promocja. Wniosek jest jeden: Wszystko jest ustawiane! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr456 "Puls Biznesu": Gracze odwracają się od Totaliz... 09.04.10, 07:49 Ja również przestałem grać, gdyż dla mnie, to ta podwyżka ceny zakładu z 2 na 3 zł była prawdziwą aferą hazardową. Dziwne, że tak czujni zazwyczaj dziennikarze nie zareagowali na podwyżkę o 50% - gdyby chleb zdrożał z dnia na dzień o 10% to byłby to temat na pierwszą stronę. A tu nic, choć uzależnienie od hazardu jest traktowane jak choroba i państwo powinno być ostrożne przy ustalaniu cen zakładów. Jeszcze dla porównania: we Włoszech płaci się 1 euro za 2 zakłady; w Niemczech jeden zakład kosztuje 75 centów. Czyli u nas jest w tej chwili drożej, a jakoś nie ma kumulacji po kilkanaście czy kilkadziesiąt milionów euro. Odpowiedz Link Zgłoś
drugiobserwator Re: "Puls Biznesu": Gracze odwracają się od Total 09.04.10, 08:15 I bardzo dobrze zrobili.Teraz mają mało kasy i głupio się tłumaczą ,że była zima.Hi,hi-ich nie było i też była zima.Pan min.Rostowski powinien już dawno ich wypier... i jeszcze kazać zapłacić za straty.Tylko takie barany ,jak obecne szefostwo totka, mogli wymyślić coś takiego,jak podnieść opłatę za zakład o 50% a najniższą wygraną o 25%.No i się przeliczyli i h.im w d. Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel lepiej idźcie do pracy zamiast grać ;) 09.04.10, 07:51 Widziałem kiedyś domek jednego prezesika z Lotka. Mercedesy w garażu i pawie w ogrodzie. Wątpie żeby grał we własną grę ;) Lepiej weźcie się do pracy. A swoją drogą to zakład za 3zł miał być objawieniem dla graczy tymczaem nic nie wniósł nowego a większość ludzi zareagowało oburzeniem. Myslę że to oduczyło wielu okazyjnych graczy i odstraszyło masę ludzi. Raczej totek nie wyjdzie na prostą bo cofnięcie sumy spowrotem do 2 zł... lol to jak próba przyszywania głowy ściętej na gilotynie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: lepiej idźcie do pracy zamiast grać ;) 09.04.10, 09:05 To fakt, natomiast gdyby zmniejszyli cenę zakładu np do 1zł to może by coś na tym zyskali. Odpowiedz Link Zgłoś
mnikodem "Puls Biznesu": Gracze odwracają się od Totaliz... 09.04.10, 07:52 Dokladnie, z tymi 3zl to juz kompletnie przesadzili. Np. we Wloszech w Superenalotto (Sisal) zaklad kosztuje 0,5€ wiec powiedzmy 2zl, mozna wygrac przy dobrej kumulacji kilkadziesiat milionow euro (ekstremalnie w ostatnich 2 glosnych kumulacjach bylo >130.000.000€); do tego nalezaloby jeszcze uwglednic sile nabywcza statystycznego obywatela. Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 "Puls Biznesu": Gracze odwracają się od Totaliz... 09.04.10, 07:52 Od czasu do czasu wysyłam zakład,ale od czasu podwyżki robię to rzadziej,wydaje mi się że była za wysoka,i chyba to jest główny powód spadku zainteresowania.Zmiana nazwy "duży lotek",też nie była potrzebna,gracze byli przyzwyczajeni do starej,i większość grających dalej się nią posługuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ankecenamon "Puls Biznesu": Gracze odwracają się od Totaliz... 09.04.10, 08:01 A moze po prostu ludzie przestali sie sami opodatkowywac. NIe dosc ze zabieracie im prawie wszystkie pieniadze to jeszcze chcecie by wam dobrowolne skladki przynosili? A tak wogóle szanowni eksperci od kombinowania czemu gra coraz mniej ludzi w lotto , odpowiedx moze byc dla was straszna !. Ludzie przestali grac w grę w która nie mozna wygrac! Odpowiedz Link Zgłoś
janu39 Re: "Puls Biznesu": Gracze odwracają się od Total 09.04.10, 09:56 Wszystko się zgadza co piszecie. Po zmianie systemu i nazwy przestałem wygrywać, nawet nędzne 3-ki. Kiedyś grałem dużo "mocniej". Teraz, po 3 zł, wysyłam tylko dwa zakłady za 6 zł, kiedyś za 36 zł co losowanie (aż się wyleczyłem). Wczoraj zagrałem kolejny raz za 6 zł, przy okazji sprawdziłem kilkanaście takich losowań za 6 zł - wszystkie nie trafione. Czyżby szczęście mnie opuściło? Podejrzewam, że nie - tylko jakieś machinacje. Szkoda nie grać, ale podwyżka na 3 zł i ten cały podejrzany biznes jest nie do zaakceptowania. Kiedyś grałem jak była kumulacja 5 mln - takie sobie ustawiłem minimum. Teraz będę grać tylko wówczas jak będzie kumulacja min. 15 mln. Co Panowie (i Panie) z LOTTO na to? Wiem, że Panowie dalej będą hodować drugie brody (tłuściutkie, i jakie zdrowe, ekologiczne !!!) i pielęgnować żelem łysiejace "czupryny". Powodzenia LOTTO - BYE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
do_kompletu Re: "Puls Biznesu": Gracze odwracają się od Total 09.04.10, 10:36 janu39 ok ustawimy odpowiednia kumulacje tylkooo zagraj Odpowiedz Link Zgłoś
macharras2 "Puls Biznesu": Gracze odwracają się od Totaliz... 09.04.10, 08:01 durne pytanie . czy Polacy nie chcą zostać milionerami ? nie czytałem artykułu , bo mi się nie chciało . wiedziałem , że tak się stanie . niech TS podniesie opłaty , zrobi losowanie co godzinę na wszystkie gry i niech pocałuje się w dupę . taki będzie koniec . źle było ?, za mało kasy wpływało ? to teraz wypad. Odpowiedz Link Zgłoś
ipta Re: "Puls Biznesu": Gracze odwracają się od Total 09.04.10, 08:08 Z dnia na dzień podwyższyć podatek od głupoty i jeszcze się głupio pytać dlaczego normalni ludzie nie chcą go płacić.Dziki Kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
dziadybaba Lotto to podatek dla nieuków i debili 09.04.10, 08:05 Nie uważałeś na matematyce w szkole? To bul za lotto matole! Odpowiedz Link Zgłoś
do_kompletu Re: Lotto to podatek dla nieuków i debili 09.04.10, 09:36 dobre :-)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nieomylny niech zrobią jeden zakład za 5 złotych ! 09.04.10, 08:06 Już 2 złotych to było zdecydowanie za dużo, a teraz podwyższyli do 3 za jeden tylko zakład ! Zakładając, że ktoś wysyła tylko dwa zakłady na jedno losowanie, które się odbywają trzy razy w tygodniu to miesięcznie wydaje na to 72 złote ! Zdecydowanie za dużo dla np. emerytów, którzy kiedyś w lubili grywać jak i ludzi, którzy traktowali to jak zwykłą zabawę... Jakiś geniusz z Totalizatora pomyślał, że jak zakład zdrożeje z 2 do 3 złotych to im zyski wzrosną o 50%. No to mają teraz swoje zyski. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisllaw Powodem jest wiatr pół-wsch od środka ziemi 09.04.10, 08:07 niech nie pieprzy ten z totolizatora ,że powodem była jakaś zima ,a może wiatr północno -wschodni. Powodem jest bardzo wysoka kwota zakładów 3 zł. Ja byłem kiedyś systematycznym graczem na dwa trzy zakłady przy cenie 1,20 zł. , a potem jeden dwa zakłady przy cenie 2 zł, ale jak podnieśli do 3 zł to mam ich w dupie i teraz wyślę zakład raz na dwa trzy miesiące za 3 zł , kiedy kumulacja jest za około 20 mln zł. To jest podstawowy powód spadków obrotów - wysokość zakładów. A żaden wiatr północny czy wschodni lub śnieg nie jest tego powodem Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Powodem jest wiatr pół-wsch od środka ziemi 09.04.10, 08:26 z tym podniesieniem do 3 złotych to naprawde skandal pensje wogole nie rosna teraz zdrozeje zywnosc bo podniosa podatki od produktów zywnosciowych 3 krotnie i ludzie beda mieli do wyboru chleb czy lotto wiec nie beda mieli wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
rojblik "Puls Biznesu": Gracze odwracają się od Totaliz... 09.04.10, 08:17 Podniesienie opłaty za zakład z 2 do 3 pln jest przyczyną tego, że przestali grać ci, którzy wolą kupić za tę sumę chleb. Wg mnie powinno się obniżyć stawki do 1 pln za zakład. Znany jest psychologiczny fakt, że drobniaki staramy się szybko wydać nie patrząc na co. Jeszcze ten nieprofesjonalny ruch czyli zamiana znanej marki "Duży Lotek" na "Lotto", to szczyt nieudacznictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ilr Re: "Puls Biznesu": Gracze odwracają się od Total 09.04.10, 08:28 rojblik napisał: > czyli zamiana znanej marki "Duży Lotek" na "Lotto", to szczyt nieudacznictwa. A kto ma prawa do nazwy Lotto? Po tej zmianie zapewne właściciel dostaje niezłą kasę za umożliwienie używania nazwy. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 "Puls Biznesu": Gracze odwracają się od Totaliz... 09.04.10, 08:18 Przestałem w to grać,ponieważ sądzę że wyniki tej gry są manipulowane a i nowa cena za lotka jest chora niech sobie sami grają.Kumulacje to lipa,porównując do lotka w innych krajach zbliżonych Polsce parametrami takie zjawiska występują niezwykle rzadko,więc lotek to oszusty.Wolę przez internet za 1 euro raz w piątek zagrać w Euro-milion tam są i wygrane i uczciwość a ta gra jest w całej europie ale nie u nas w bananowej republice. Nie grajcie w lotka to oszustwo na masową skalę. Odpowiedz Link Zgłoś
szadoka "Puls Biznesu": Gracze odwracają się od Totaliz... 09.04.10, 08:19 czy ktos moze mi wyjasnic jaki wplyw ma zima na ilosc kupowanych zakladow??? Znaczy co, ludzie nie chca stac w kolejkach do totalizatora na mrozie? Ja grywam sporadycznie za 3 zl. Cena zakladu jest stanowczo zbyt wysoka. Odpowiedz Link Zgłoś
spam_box Re: "Puls Biznesu": Gracze odwracają się od Total 09.04.10, 10:09 Bo wew zime, trza kunia wyciąg zeze stajni, pozbierać we wsi piniondze ode każdego, ponotować w kajeciku kto ile zakładów zakupywa, potem tym kuniem 40 kilometry jechać i to tylko wew jednom strone! A wew mieście to se podjesz kapuśniaka co ją żonka przygotowała w termosiku i ze dwa schabowe. Jeszcze powrót. Jak cie zadymka złapie to tragedyja albo wew bryczce oś alebo koło pizdnie... No to i wew zime sie nie robi takich wypraw. Stąd mniejsze wpływy. Tak sobie to tumaczę. Odpowiedz Link Zgłoś
tylko1raz Ja podejrzewam wielką ściemę 09.04.10, 08:30 Przy dzisiejszej mikro technologii, zaawansowanym komputerom i DUŻYMI pieniędzmi jakie za tym stoją, organizatorzy mogą sterować wynikami. Jaki to jest problem zebrać przed "losowaniem" dane i wskazać wynik, którego nikt nie obstawił. Skrzyneczka, w której następuje "losowanie" jest przeźroczysta i może mieć dwie odrębne przestrzenie: jedną dla kulek losujących się a drugą dla tych co mają być "wylosowane". Kamera nie zobaczy dwóch przeźroczystych płaszczyzn na czarnym tle. - to tylko najpostszy przykład. Magik Copperfield nie takie rzeczy robił przed kamerami. Można jeszcze sterować wagą czy też ruchami kulek, mozliwości są ograniczone wyobraźnią, gyż budżet jest nieograniczony. Jakikolwiek nakład kosztów ze strony organizatorów, zwróci się natychmiast. Odpowiedz Link Zgłoś
do_kompletu Re: Ja podejrzewam wielką ściemę 09.04.10, 09:41 ...aż miło czytać takie wypowiedzi wreszcie ludkowie poszli po rozum do głowy i nie daja się bezmyslnie dymać. 2 czy 3 zł to też pieniądz a swoje pieniądze trzeba szanować i nie wyrzucać ich w błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
pkowwroc Re: Ja podejrzewam wielką ściemę 09.04.10, 09:55 Sterowane losowanie jest prawie pewne. Za czsów ręcznych losowań przez ludzi oraz późniejszej maszyny na ciężkie kulki, szóstki padały relatywnie częściej, a rachunek prawdopodobieństwa jest ten sam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vexo Re: Ja podejrzewam wielką ściemę 09.04.10, 11:14 Rachunek prawdopodobieństwa jest taki sam, ale liczba grających i zakładów mniejsza. Jeśli założymy, że jest 3 razy mniej zakładów (bo cena wzrosła z 1 na 3zł) to szóstek (i niższych wygranych) będzie 3 razy mniej (statystycznie). Jeśli spadek liczby zakładów jest jeszcze większy, to liczba wygranych będzie odpowiednio jeszcze mniejsza. I nie trzeba tutaj jakiś oszukańczych maszyn. To zwykła matematyka. Odpowiedz Link Zgłoś
lorneta.i.meduza Re: Ja podejrzewam wielką ściemę 09.04.10, 11:20 Myślisz, że: "Sterowane losowanie jest prawie pewne" ? Otóż sterowanie JEST NA 100% PEWNE ! Wystarczy sobie przypomnieć jak mówiono, że podniosą cenę zakładu do 3zł, ale w zamian ZWIĘKSZY SIĘ WIELKOŚĆ I ILOŚĆ KUMULACJI. I tu jest pies pogrzebany: ilość kumulacji w grze "losowej" można zwiększyć tylko drogą manipulacji. W ten oto sposób Lotto przestało być grą losową i stało się typową mafijną ustawką. Żegnajcie oszuści/manipulatorzy...i pocałujcie mnie w 3zł Odpowiedz Link Zgłoś
do_kompletu LOTTO to mafijna ustawka 09.04.10, 12:17 LOTTO to mafijna ustawka trafiłaś w samo sedno. Nawet sami sie z tym za bardzo nie kryją licząc na ludzką pazerność i głupotę ("....zwiększymy ilość kumulacji..." ). Odpowiedz Link Zgłoś
pedro1984 bredzisz 09.04.10, 17:46 > Wystarczy sobie przypomnieć jak mówiono, że podniosą cenę zakładu > do 3zł, ale w zamian ZWIĘKSZY SIĘ WIELKOŚĆ I ILOŚĆ KUMULACJI. > I tu jest pies pogrzebany: ilość kumulacji w grze "losowej" można > zwiększyć tylko drogą manipulacji. Jeśli ludzie mają przeznaczoną stałą kwotę niezależnie od ceny zakładu, to podniesienie ceny oznacza spadek liczby zakładów. To z kolei oznacza spadek 6-ek, a więc wzrost kumulacji. Wystarczy pomyśleć, zamiast wszędzie wsadzać teorie spiskowe. Odpowiedz Link Zgłoś
miecio1313 "Puls Biznesu": Gracze odwracają się od Totaliz... 09.04.10, 08:32 pazerność totalizatora wychodzi. były zakłady tańsze to ludzie kupowali po parę, parenaście- za dychę było pieć. każdy chciał zwiększyć szanse wiekszą ilością zakładów- było co sprawdzać. teraz za to samo mamy trzy. chcąc mieć pięć zakładów trzeba wydać piętnaście zł a szanse mimo wiekszej sumy pozostają takie same. więc ludzie myślą- jak mam wygrać to wygram za trzy zł i kupują jeden zakład czy dwa. Chyba w totalizatorze rządzi ten sam z ministerwa finasów co kiedyś jak zwiększali akcyzę za samochody. też miały być krociowe zyski dla budżetu. pamiętam tą argumentację- teraz samochody kupuje np milon osób a akcyza wynosi np 5 procent, więc jak zwiekszymy do np 8 czy 10 to jak mam do budżetu przybędzie. i co- i g... rynek samochodowy się załamał a w kasie mniej niż przed. to samo z totkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ankecenamon TAK TAK Geniusze! 09.04.10, 08:34 Co , pokończyło sie rózne śmieszne studia pt. ekonomia psychologia marketing i coś tam jeszcze i próbowało sie te bzdury z ksiazek wprowadzić w życie, hehe! A tu taka wpadka.Oprócz szkoły trzeba mieć jeszcze mózgi wy hieny z totalizatora ! Mam nadzieję że teraz wasi partyjno-Sbeccy koledzy pokażą wam gdzie wasze miejsce , bo pozabwiliscie ich niezłej sumki swoimi kretyńskimi decyzjami! Już Totalizator sportowy próbowal podnosic swoje opłaty za zakład , i co podniósł to gorzej aż w końcu zdechł bo godobili bukmacherzy , którzy akurat systematycznie obnizają stawki za jeden zakłąd , ale to firma prywatne , a nie państwowy moloch w którym upych się kolesi- debili zebysobie pozarzadzali. Odpowiedz Link Zgłoś
pjanu Re: TAK TAK Geniusze! 09.04.10, 10:35 Akurat, gdyby ukończyli porządną ekonomię to by takiego błędu nie zrobili;) Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba casino - Las Vegas -zabrało największych maniaków 09.04.10, 08:41 hazardu. Tych budek narosło jak grzybów po deszczu i zbierają spora kasę. /Prawdopodobieństwo wygrania w tych budkach jest znacznie większe niż w rządowym monopolu - coć oczywiście w końcu zawsze wygrywa włąściciel/. Oczywiście nie tłumaczy tu głupiej pazerności totolotka - ceny o 50% w górę i ilość losowań /gier taka, że ciężko uzbierać sensowną pulę do wygrania. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Chyba tylko u nas z fajnego biznesu amatorzy wolą 09.04.10, 08:42 zrobic afery,aferki.Pazerny zawsze traci:(Nawet komuna rozumiała,że to dochodowy szpas. Odpowiedz Link Zgłoś