sharn1 21.04.10, 08:49 Stąd uważam, że trzeba zostawić ten kawałek świata i wracać do domu. Niech kozo... znaczy sie taliby rządzą się tam sami. Ta wojna jest nie do wygrania (no chyba, żeby "odparować" wszystkich). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sufler2006 Polacy pod ostrzałem 21.04.10, 09:12 Jeśli tam nie zostaniemy to wojna przyjdzie do Ciebie. Jeśli nie bedzie spokoju w Afganistanie to nie będzie spokoju w Pakistanie a jeśli nie będzie w Pakistanie to masz wojne globalna.W wyniku fundamentalnego islamizmu. I wtedy ty odparujesz wraz ze swoimi myślami w błysku atomowego grzyba. Odpowiedz Link Zgłoś
byathread Re: Polacy pod ostrzałem 21.04.10, 09:20 Przeceniasz możliwości Islamu, to jedno. Trochę to naiwne. A drugie, to Afgańczycy nie walczą ze względu na Islam, proroka czy cokolwiek innego. Walczą, bo zawsze to robili - czy to w XIX wieku z Brytyjczykami, czy w XX wieku z ZSRR, czy wreszcie teraz z USA i resztą marionetek. To twardzi, dzicy według naszych standardów górale, co innego im pozostało? Odpowiedz Link Zgłoś
33mirka Re: Polacy pod ostrzałem 21.04.10, 16:38 pgratulowac globalnego myslenia Odpowiedz Link Zgłoś
was2000 wracac do domu 21.04.10, 11:40 ja jak bym żył w kraju zaatakowanym przez amerykanów to równierz bym strzelał do koleśi co im pomagają WSTYD DLA POLAKÓW że sa pachołkami ameryki trzymam za powrotem z tej kureskiej wyprawy jak najszybciej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
was2000 jecze jedno 21.04.10, 11:43 dlaczego większość wojen jest tam gdzie jest gaz albo ropa dzieci wiedzą a tumany wierzą że to dla spokoju na świecie . Tak to tylko dla spokoju ale .... finansowego ameryki Odpowiedz Link Zgłoś
agora_do_wora "Z rakiet"? Rakietami, człowieku! 21.04.10, 15:59 Bo w końcu doczekamy się informacji, że jacyś demostranci rzucali "z kamieni" w policję... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_dobrze_poinformowany A co robią polscy snajperzy ?????????????????????? 21.04.10, 16:16 Przyglądają się tylko jak tzw. talibowie podchodzą pod bazę ??? Dlaczego nie zaminują tego terenu wokół bazy ??? Dlaczego nie zainstalują działek podłączonych do wykrywaczy ruchu lub na podczerwień ??? Rozbrajania powinien dokonywać tylko robot a nie żywy człowiek !!! Odpowiedz Link Zgłoś