elinkan 21.04.10, 19:54 i bardzo dobrze. w ogóle nie powinni podróżować nigdzie, chyba, że na ośle, jak ich mahomet. z powrotem do średniowiecza, śmierdziele Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pangea_ultima Do paszportu bez chusty 12.02.11, 17:35 Nie muszą się fotografować, jeśli nie chcą podróżować? Chcą podróżować, muszą się dostosować. My wyglądamy na tzw zdjęciach biometrycznych często, jak przestępcy, ale dajemy radę. Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: Do paszportu bez chusty 12.02.11, 17:42 Jeżeli zorganizują im łańcuch kobiet (kobieta fotograf, kobieta wywołująca zdjęcia, kobieta sprawdzająca paszport na granicy Algierii, plus lista krajów, które zapewniają analogiczną usługę), to w czym one widzą problem? A jeżeli do danego kraju nie będzie takiego wjazdu (Polska :-)), to nie muszą do nas przyjeżdżać. Jak katoliczka jedzie do Arabii Saudyjskiej, nie może mieć na szyi krzyżyka. Jak mam w paszporcie stemple izraelskie, Syria mnie nie wpuści. A propos, Żydzi są chyba mądrzejsi. W szabat nie wolno pracować, aż do absurdu, ale jak czegoś wymaga bezpieczeństwo, to biorą jakiegoś mądrego rabina, który im zaświadcza, że wolno, bo w judaizmie życie jest ważniejsze od szabatu. Widziałam tego typu napis przy bramce do wykrywania metali przy Ścianie Płaczu (był w kilku językach): że tu chodzi o ochronę życia, więc wolno religijnym żydom obsługiwać toto tudzież poddawać się kontroli. Przecież identyfikacja podróżnych też jest dla bezpieczeństwa... Odpowiedz Link Zgłoś