buenabuelo Wybory 2010. Intelektualiści apelują: Jarosławi... 23.04.10, 20:23 Kto mi powie co to za towarzystwo podpisało się. Oprócz tej kiecy z Krakowa, to nie znam nikogo. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Na tej liście zaskakuje (niemile!) nazwisko ... 23.04.10, 20:24 Na tej liście zaskakuje (niemile!) nazwisko ks. Zaleskiego! A co do meritum: gdyby Jarosław Kaczyński miał pewność wygranej w wyborach - z pewnością wystartowałby. Ale wie przecież, że szansa wygranej jest znikoma, a przegrana oznaczałaby prestiżową porażkę lidera partii, której się nie da odrobić. Porażkę tę natychmiast zdyskontowaliby młodzi arywiści partyjni, dotąd przyczajeni, stąd uzasadnione wahanie się Pana Prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
chiton Wybory 2010. Intelektualiści apelują: Jarosławi... 23.04.10, 20:26 Podobno Jarosław Kaczyński ma zal do matki ,że nie powiła trojaczków,oczywiście jednojajowych.Teraz nie miałby takiego kłopotu. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Wybory 2010. Intelektualiści apelują: Jarosła 23.04.10, 20:39 W tej chwili w Warszawie burza z piorunami i ulewa.Trwa przejazd ostatnich trumien na Wólkę.Te puioruny to napewno głos Najwyższego,który chce upomniec Kaczyńskiego jarosława i pogroził paluszkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wiezap Re: Wybory 2010. Intelektualiści apelują: Jarosła 23.04.10, 21:30 Bóg doświadcza tego, którego miłuje. Pan Jarosław jest wybrany przez Boga w trudnym darze cierpienia. Bóg zsyła cierpienie tym, których wiara jest na tyle mocna, że wie iż Go nie odrzucą. Pan Jarosław jest wielki, bo skoro takie pioruny tutaj na niego lecą... Przecież piorun nie trafia w byle nic... Życzę Panu Jarosławowi powodzenia w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
pedro1984 Re: Wybory 2010. Intelektualiści apelują: Jarosła 23.04.10, 21:55 strasznie pokrętna ta twoja logika. skoro wie, to po co skazuje na cierpienie tego kogo kocha? bezsens. Odpowiedz Link Zgłoś
wiezap Re: Wybory 2010. Intelektualiści apelują: Jarosła 23.04.10, 23:05 Sens cierpienia znają ci, którzy cierpią, a jeszcze więcej ci którzy cierpieli. Cierpienie może zniszczyć człowieka, ale może go tak rozwinąć, udoskonalić, oderwać od rzeczy materialnych, od przywiązań, czyli doprowadzić go do pełni wolności(do jakiej został powołany w akcie stwórczym) i w konsekwencji do Boga. To takie pozorne sprzeczności, ale bardzo spójne logicznie, gdy ma się już pewne doświadczenie życiowe za sobą. Można sięgnąć do św Jana od Krzyża, do św Teresy Wielkiej z Avila Odpowiedz Link Zgłoś
sprawiedliwybezinteresowny Wybory 2010. Intelektualiści apelują: Jarosławi... 23.04.10, 20:44 Ja też się podpisuję!!!!!!Liczę na Pana ,P.Jarosławie. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Wybory 2010. Intelektualiści apelują: Jarosła 25.04.10, 14:27 Ja też się podpisuję!!!!!!Liczę na Pana PORAZKE:) ,P.Jarosławie. Odpowiedz Link Zgłoś
althea1 Zaczyna się medialna manipulacja 23.04.10, 21:01 Tak jak w przypadku zmarłego Prezydenta i jego żony. Tylko popatrzcie na zdjęcie Jarosława, które zamieściła GW przy tekście.A jeszcze nawet nie wszystkie ofiary pogrzebane... Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Że tak będzie zrozumiałem 2 dnia po katastrofie. 23.04.10, 21:17 I faktycznie zaczęło się następnego dnia od "Nie na Wawelu". Zepsuło to żałobny spokój i oburzyło ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Zaczyna się medialna manipulacja 25.04.10, 14:28 althea1 napisała: > Tak jak w przypadku zmarłego Prezydenta i jego żony. Tylko > popatrzcie na zdjęcie Jarosława, które zamieściła GW przy tekście.A > jeszcze nawet nie wszystkie ofiary pogrzebane... A PISACTWO JUZ W CMENTARNYM NATARCIU Odpowiedz Link Zgłoś
ewa3214 Wybory 2010. Intelektualiści apelują: Jarosławi... 23.04.10, 21:11 Isakowicz ani to ksiądz ani to żaden autorytet po prostu pieniacz. Czekam na konkretne rządy PO.Niestety tak szybko zmieniła się moja opcja. Pisy dały popis.Wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kotloskot Odp Kamykowi 23.04.10, 21:13 Odpowiedz Kamykowi, Trudno, trzeba sie pogodzic z tym Kamyk, ze jestes idiota, ale to nie Twoja wina, Kot Odpowiedz Link Zgłoś
drasyr Wybory 2010. Intelektualiści apelują: 23.04.10, 21:15 Jacy intelektualiści taki i kierunek działania. Uchowaj nas Boże od takich światłości. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 To samo było na tym forum o Lechu. 23.04.10, 21:19 Katastrofa nie mogła zmienić ludzi pozbawionych wrażliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
m-szalik Wybory 2010. Intelektualiści apelują: Jarosławi... 23.04.10, 21:27 Te intektualisty to chcą żeby ich nazwiska wypłynęły na forum publicznym, bo poza Dałkowską to o reszcie chyba niewielu zwykłych ludzi słyszało. Konia kują a PISowska żaba nogę podstawia. No chyba, że to jest noga podstawiona Jarusiowi, bo jakby nie daj Boże wygrał i poszedł w prezydenty toby o PISowską schedę po nim jego kundelki skoczyły sobie do gardeł i rozerwały PIS na strzępki. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek słowo "intelektualista" strasznie się dewaluuje... 23.04.10, 21:42 Odpowiedz Link Zgłoś
asienka2009 Wybory 2010. Intelektualiści apelują: Jarosławi... 23.04.10, 21:44 Jak czytam niektóre posty to włos mi się jeży na głowie. Ludzie przecież czy aby być patriotą trzeba być zacofanym?. Chyba tak. Taki jest Jarosław Kaczyński. Owszem patriota może z niego jest tylko co z tego skoro jest człowiekiem niereformowalnym i tak naprawdę jeżeli wygrałby wybory to cofniemy się do zaścianka. Czy tego właśnie chcą nasi intelektualiści. Drodzy Państwo można być patriotą nawet mimo XXI wieku. I nie twierdźcie że Jarosław Kaczyński to jedyny patriota. Owszem jedyny patriota niereformowalny. Odpowiedz Link Zgłoś
velvet_demon Re: Czy wszyscy sa rzeczywiscie glupcami ??? 23.04.10, 22:00 Sorry, ale ja faktycznie uważam, że żeby sterczeć 20 godzin w kolejce żeby sobie okiem na trumnę rzucić to trzeba być idiotą. Idiotą, który nie ma nic ciekawszego i pożytecznego do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
wiezap Re: Czy wszyscy sa rzeczywiscie glupcami ??? 23.04.10, 22:56 Są potrzeby serca, których nie da się racjonalnie wytłumaczyć. Może to był rodzaj ekspiacji za aroganckie wypowiedzi w stosunku do Prezydenta za życia. Po wyborze naszego Ojca Św. cały Kraków przez całą noc tętnił entuzjazmem i tłumy ludzi w różnym wieku chodziły jego ulicami. I nikt nie mógł położyć się spać, bo to była ta wielka chwila historii. Tak samo i wtedy w Warszawie, ci ludzie zrozumieli, iż uczestniczą w wielkiej chwili historii Polski, oni to czuli. Zawsze lepiej jest tworzyć historię i w niej uczestniczyć, niż ją oglądać w TV. Odpowiedz Link Zgłoś
velvet_demon Re: Czy wszyscy sa rzeczywiscie glupcami ??? 23.04.10, 23:17 Po pierwsze koleś zasłużył praktycznie na każdą jedną arogancką wypowiedź jaka go dotyczyła, po drugie uczestnictwo w historii poprzez stanie 20 godzin w kompletnie bezsensownej kolejce, by stać się tłumem bez twarzy z urzędu przypisanym do zwolenników PiS? To ja dziękuję za takie uczestnictwo w historii. Odpowiedz Link Zgłoś
wiezap Re: Czy wszyscy sa rzeczywiscie glupcami ??? 23.04.10, 23:59 Serce nie sługa..., to stara śpiewka. Chodzenie bez celu po ulicach Krakowa też było bezproduktywne (z pozoru). Stojąc tyle godzin można było zrobić przegląd swojego życia od deski do deski, życie i stan państwa w sytuacji kryzysowej, wzajemne odniesienia, sens swojej egzystencji tak kruchej i tak ważnej, sens tej tragedii i wyciągnięcie wniosków... To tylko dowody mądrości takiego stania z pozoru bezproduktywnego... Nikt nie wie co człowiek potrafii zrobić i jaki pożytek odnieść z chwili którą posiada. Odpowiedz Link Zgłoś
velvet_demon Re: Czy wszyscy sa rzeczywiscie glupcami ??? 24.04.10, 00:09 Przegląd życia - a to dobre. Sorry, ale to jest kompletnie bzdurne pitu pitu. Po godzinie bolały ich nogi, po dwóch byli już wnerwieni, że kolejka posuwa się tak wolno, po trzech doszli do wniosku, że to głupota, ale nie odejdą bo wyjdą na tych "gorszych" Polaków, co to nie wiedzą co to patriotyzm, po czterech było im centralnie wszystko jedno po co tam sterczą. Na końcu rzucili na trumnę okiem przez 3 sekundy i zostali przypisani do wielbicieli prezydenta i PiS na wieki wieków amen. Głupota i egzaltacja. Odpowiedz Link Zgłoś
wiezap Re: Czy wszyscy sa rzeczywiscie glupcami ??? 24.04.10, 01:25 Mogło i tak być, aby się pokazać, ale tego nigdy sie nie dowiemy i może jedna sugestia - nie osądzajmy, bo sądy mogą byc tak skrajne jak nasze. Możemy siebie osądzać i ja w zasadzie napisałam co bym sama zrobiła z tym czasem; gdybym nie miała nic do czytania, to pewnie bym się jeszcze modliła za zmarłych i dotkniętych tym nieszczęściem. Fakt jak ono podziałało na mnie, to widać, bo jestem na L4 i mam czas na dyskusje. Nie jest to wszystko takie proste. Zwykły PIT-37 wypełniałam całą sobotę i pewnie bym go nie wypełniła, gdybym nie wyłączyła radia. Później tez się tym wyłacznikiem ratowałam, bo nie zasnęłabym w nocy. A ci co stali, też mogli tak się czuć, a może mieli złudzenie, że odrobią starcony czas... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Wykształciuchy? 23.04.10, 22:16 Przecież nie ma pewności, czy Lech Kaczyński zdecydowałby się na kandydowanie. Dlaczego Jarosław Kaczyński ma kandydować? Dajcie mu spokój, niech sam decyduje i rozważy swe realne szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
dobryczlowiek123 Wybory 2010. Intelektualiści apelują: Jarosławi... 23.04.10, 22:34 Nie wiem jak do was ,ale do mnie nazwisko Profesora Nowaka przemawia najbardziej.Profesor Bandera tez powinien to podpisac. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Polacy apeluja:Jaroslawie Kaczynski kandyduj 23.04.10, 22:52 Zakłady pracy to były za komuny. Teraz są przedsiębiorstwa. Zakład pracy to coś między zakładem karnym a obozem pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
jaol1 Wybory 2010. Intelektualiści apelują: Jarosławi... 23.04.10, 23:30 Tak, niech kandyduje ale w Gabonie! Odpowiedz Link Zgłoś
gar1 Wybory 2010. Intelektualiści apelują: Jarosławi... 23.04.10, 23:34 Dziś apelują intelektualiści,jutro ojciec Rydztk a w niedzielę PRZECZKOLACY.Do wyborów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wiezap Re: Wybory 2010. Intelektualiści apelują: Jarosła 24.04.10, 00:18 Zda się często przyjmujemy właśnie stereotypy, myśląc iż są to nasze oryginalne sądy. Tak jak w sloganie reklamowym - "Bądź sobą - pij Pepsi". Przyłączając się do tzw. większościowej grupy czujemy się pewniej i lepiej, no bo w końcu, kto lubi przegrywać. Tym niemniej grupa może być sterowana przez inną grupkę, ale już nie przypadkowo dobranych ludzi, mających swoje interesy i cele. Zawsze warto samemu sprawdzić, zanim coś się zawyrokuje. Teoretycznie statystyczna większość, wrzaskliwość, natężenie, liczba powtórzeń nie weryfikuje wiarygodności. Media zbyt często stosują najcięższą broń, jaką jest ośmieszanie, by ktoś ich w ogóle słuchał. A my ulegamy im i mówimy - o tak ten jest niski i gruby, jakkolwiek tamten był jeszcze niższy i tęższy. Może jeszcze jako przykład podam Stalina, który był niskiego wzrostu. Wszystkie jego zdjęcia były robione z dołu, by był wysoki i potężny jak całe państwo radzieckie. Aż się dziwię jak mocno pracuje zasada - "kłam, kłam, a zawsze coś zostanie". Ależ, tak dokładnie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Wybory 2010. Intelektualiści apelują: Jarosławi... 24.04.10, 01:37 A ci apelujący na pewno są intelektualistami ? Bo zdaje się, że coś nie tak u nich z intelektem... Odpowiedz Link Zgłoś
mecenasa Wybory 2010. Intelektualiści apelują: Jarosławi... 24.04.10, 03:31 Jacy z was intelektualisci. Spojrzcie na zdjecie i spytajcie sie waszych dzieci, albo dzieci waszych znajomych /pokazujac zdjecie J.K./Czy ten czlowiek moze decydowac o naszym losie? Odpowiedz Link Zgłoś
kibic_rudego A gdzie jest ta prof od Serca Jezusa ? 24.04.10, 05:40 Taka wielka intelektualista i nie podpisała ? Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: A gdzie jest ta prof od Serca Jezusa ? 24.04.10, 07:23 Dla kazdegokandydata pisu mam slowa "klasyka"-Spieprzaj dziadu:) - PS. W Moskwie bylem tylko raz.. Fakt, jest jak wszedzie: wszedzie sa piekne Rosjanki:) Odpowiedz Link Zgłoś
uszatek_1 Wybory 2010. Intelektualiści apelują: Jarosławi... 24.04.10, 10:17 Szanowny panie Jarosławie K.Już kiedyś zachwycił pan Polaków swoimi rządami.Widzieliśmy to z bliska.Wczoraj proszono nawet pana WIERSZEM o kandydowanie(poziom poezji-biegunka werbalna).My już panu dziękujemy !!!Niech pan drugi raz już nas nie zachwyca. Odpowiedz Link Zgłoś
liza_s Wybory 2010. Intelektualiści apelują: Jarosławi... 24.04.10, 10:20 Czy jest gdzieś dostępna pełna lista apelująych? Odpowiedz Link Zgłoś
starduster Wybory 2010. Intelektualiści apelują: Jarosławi... 24.04.10, 12:00 Miło poczytać jak skowycze i miota się nienawistny forumowy motłoch rzucający obelgami i inwektywami....A JK i tak zostanie prezydentem palikoto-niesiołkowaci "mędrcy".... Odpowiedz Link Zgłoś
m_bozena do starduster 24.04.10, 17:40 i fajnie! będzie się z kogo pośmiac, A poza tym - mamy jeszcze jednego tupolewa, może na następną wycieczkę i Ty się załapiesz jako wierny klakier pisu? widze że aż się palisz do tego żeby zostać mitem i męczennikiem, bo prawdziwym patriotą to bez watpienia jesteś w przeciwieństwie do wykształciuchów pisujących na tym forum, Ale na Wawel na Twoim miejscu nie liczyłabym zbytnio Odpowiedz Link Zgłoś
starduster Re: do starduster 24.04.10, 18:24 Czego się naćpałaś "intelektualistko" spod znaku głupiego jasia palikota? Pewnie palikotki...idż powal się i wytrzeżwiej a potem walnij się zakuty łeb....Ale rokowania są żadne...W pustym łbie nic się nie zmieni.... Dobrze ci wali w dekiel godna politowania nienawistna kreaturo... Odpowiedz Link Zgłoś