godeep 25.04.10, 21:38 Proszę się szczerze przyznać. Czy komukolwiek z was jest szkoda tego mężczyzny? Czy chcielibyście jego powrotu do Polski? Właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bukraba Polski paragraf 22 25.04.10, 21:54 Brawo ABW. Kochamy naszych wielce zasłużenie Tatarów. Chwała im. Reszta muzułmanów precz z naszego kraju. Nie róbny sobie drugiej Francjii, czy też Niemiec, że o Skandynawi nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
wrd6611 Polski paragraf 22 25.04.10, 22:03 ABW dziala bardzo dobrze. Nie wierze muzulmanom bo klamstwo w stosunku do niewiernych jest usprawiedliwione przez koran. Meczetw Warszawie tez bedzie budowany podstepnie za pieniadze radykalnego Wahabity (kamienowanie i inne atrakcje) z Arabii Saudyjskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
dark_crusader Czy oprócz otwierania oczu na świat 25.04.10, 22:06 Czy oprócz otwierania oczu na świat bohater artykułu sprzedał również p. A. Lenart wirusa HIV, jak pewien zasłużony antyfaszysta roku? Odpowiedz Link Zgłoś
wrd6611 Re: Czy oprócz otwierania oczu na świat 25.04.10, 22:09 Nasuwa mi sie tu jedno pytanie - dlaczego Marokanczyk zna srodowisko Arabow? Sam nie jest arabem tylko afrykanczykiem. Moze ABW wie cos wiecej? Terrorysci islamscy tez pochodzili z politechniki w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
xraymutation666 Re: Czy oprócz otwierania oczu na świat 25.04.10, 22:45 Marokanczycy sa Arabami w wiekszosci. Nie liczac Berberow z poludnia, ktorzy reprezentuja odmienna kulture. Odpowiedz Link Zgłoś
wrd6611 Re: Czy oprócz otwierania oczu na świat 25.04.10, 23:00 Hmm,rozmawialem z pewna Iranka ipowiedziala ze Arabowie to mieszkancy Plw. Arabskiego i nie mozna wszystkich nazywac Arabami bo sie moga obrazic. Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: Czy oprócz otwierania oczu na świat 25.04.10, 23:43 Toś sobie eksperta wybrał... Odpowiedz Link Zgłoś
2lkad1 Re: Czy oprócz otwierania oczu na świat 26.04.10, 09:25 Pytań nasuwa się bardzo dużo. Niektóre zadaje (retorycznie) sam pan Marakszi (tak zawsze piszesz, Gazeto - fonetycznie), tyle, że na nie nie odpowiada, albo odpowiada wymijająco. Próbka: "Zapraszali mnie, bo jestem członkiem Towarzystwa Polsko-Marokańskiego, byłem koordynatorem wymiany studenckiej między Polską a Marokiem. Amerykańska ambasada organizowała konferencje o islamie. Zapraszali mnie. A że znam nieźle polski i angielski, więc byłem tłumaczem marokańskich dyplomatów. Ci z ABW chcieli jakichś szczegółów na temat tych moich znajomości. Ciągle mnie o nie wypytywali, ale ja nie miałem im nic do powiedzenia. Tłumaczyłem, że nic nie wiem. Że ja tylko chciałem, żeby Polacy i Marokańczycy się rozumieli. Nawet nasz król Muhammad IV przesyłał mi podziękowania "za budowanie przyjacielskich relacji pomiędzy Polską i Marokiem". Od polskich prezydentów Kwaśniewskiego i Kaczyńskiego też mam takie listy. A z Markiem Jurkiem to nawet zdjęcie. Zaraz prześlę te wszystkie pisma...". Był spontanicznych, samozwańczym koordynatorem, nie umiał/chciał tego wytłumaczyć, ale pism popierających od w/wymienionych pani redaktor jednak nie zobaczyła, prawda? Ciekawe... wrd6611 napisał: > Nasuwa mi sie tu jedno pytanie - dlaczego Marokanczyk zna srodowisko Arabow? Sa > m > nie jest arabem tylko afrykanczykiem. Moze ABW wie cos wiecej? Terrorysci > islamscy tez pochodzili z politechniki w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
tratatouille Dlaczego popieram ABW? 26.04.10, 14:23 Bo nikt nie zaprzeczy ze istnieje, chocby i mala, szansa na to, ze ABW ma racje - i gosc jest zwiazany z jakas grupa terrorystyczna. Kto wtedy wezmie na siebie odpowiedzialnosc? Nasze sluzby sa od tego zeby sprawdzaly takich gosci i jesli ich zdaniem facet stanowi zagrozenie to dowidzenia. Wyobrazacie sobie zeby w Stanach ktos protestowal przed wydaleniem z kraju przez FBI? Niech sobie protestuje, ja popieram decyzje Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
xraymutation666 Polski paragraf 22 25.04.10, 22:40 Szkoda mi chlopaka, wlasnie wrocilem z Maroka i naprawde zycze mu, zeby mogl do wrocic do PL. Do autora: krol Maroka to w tej chwili zdaje sie Mohammad VI, a nie IV. Mohammad V to w 50tych wyzwalal kraj spod protektoratu Francji. Ale moge sie mylic.. Odpowiedz Link Zgłoś
xraymutation666 Re: Polski paragraf 22 25.04.10, 22:43 mi jest go szkoda. a Pana/ni jeszcze bardziej, bo reprezentujecie to czego sie za czesc naszych rodakow wstydze - zakompleksienia i zaslepienia,a na pewno zamkniecia na wszystko co nieznane,bez zadnej woli zrozumienia. godeep napisał: > Proszę się szczerze przyznać. Czy komukolwiek z was jest szkoda tego > mężczyzny? Czy chcielibyście jego powrotu do Polski? Właśnie... > Odpowiedz Link Zgłoś
syn_jana Re: Polski paragraf 22 25.04.10, 22:54 Bo każdy publicysta Wyborczej, a także forumowicz, wie lepiej od ABW, komu należy się możliwość pobytu w Polsce. Gratuluję dobrego samopoczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
bukraba Re: Polski paragraf 22 25.04.10, 23:10 Ja cię k...wa nie rozumiem. Nie czytasz tego co poprzednicy napisali?. W większości zgadzają się z decyzją ABW. Brońmy się przed muzułmańską nawałą. Nie mam tu na myśli Was, patriotów, Tatarów. Chylę przed Wami czoła. Wiernie służyliście Rzeczpospolitej. Koran można odczytać na 1729(?) sposobów. Nasi muzułmanie odczytują go prawidłowo. Chwała im za to. Odpowiedz Link Zgłoś
2lkad1 Co tu mają do rzeczy polskie stereotypy? 26.04.10, 09:34 Bardzo irytująca jest ankieta towarzysząca artykułowi, a dotycząca stereotypu. Co konkretny przypadek konkretnego obywatela Maroka ma wspólnego ze stereotypami? Czy podejrzany o kradzież homoseksualny kieszonkowiec ma prawo do obrony przez organizacje gejowskie? Przecież nie, z całym szacunkiem dla jego seksualnej odmienności. Chyba, że to sam pan z Marakeszu zażyczył sobie tej ankiety. syn_jana napisał: > Bo każdy publicysta Wyborczej, a także forumowicz, wie lepiej od ABW, komu > należy się możliwość pobytu w Polsce. Gratuluję dobrego samopoczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
nektarist Polski paragraf 22 25.04.10, 22:58 Niewinny jak noworodek. Tylko wszyscy się na niego uwzięli.Przykra sprawa. A wyborcza taka łatwowierna i współczująca. Odpowiedz Link Zgłoś
pampuh Poufne: Matko, jakie to komiczne !!! 25.04.10, 23:04 "Informacje dotyczące zagrożenia dla bezpieczeństwa i obronności kraju są pod szczególną ochroną." A lista ludzi co lecieli z Kaczorem samolotem po smierc, poufna juz byc nie musiala ? Więcej... wyborcza.pl/1,76842,7794181,Polski_paragraf_22.html? as=3&startsz=x#ixzz0m9LVSGkG Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek-gdansk Czyż islam nie jest z nami w stanie wojny? 25.04.10, 23:05 Czy legalne służby naszego państwa nie mają prawa do inwigilowania cudzoziemców na naszym terytorium? Kto ma czyste sumienie ten się inwigilacji obawiać nie powinien. Muzułmanie przybywający do naszego kraju, i w ogóle do Europy, powołują się na prawa człowieka, które w ich, nawet tych bardziej cywilizowanych krajach, nie tylko nie są respektowane, ale nawet nie istnieją. Dziwią się, że się ich inwigiluje, tak jakby islamski terroryzm nie istniał. Niestety, islam toczy z nami wojnę,różnymi sposobami. "Najazd" muzułmańskich studentów jest jednym z tych sposobów.Nasze służby są od tego aby chroniły nasze państwo i jego obywateli od niebezpieczeństw. Nękanie kogokolwiek nie jest ich celem. Mają działać wyprzedzająco. Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku Kto ma czyste sumienie ten się inwigilacji obawiać 25.04.10, 23:11 stara śpiewka totalitarystów wszystkich - spod znaku gwiazdy, swastyki i czego tam chcecie niewinny nie musi się bać.... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek-gdansk Anarchizm nie jest roziazaniem 01.05.10, 18:22 Wolność jednego człowieka kończy się tam gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka. Granica jest bardzo nieostra a jednak istnieje. Ludzkość stara się ją wyznaczać każdego dnia przez tysiąclecia swojego istnienia na tej ziemi. Ergo, mam chyba prawo do wolności w Europie ograniczoną jedynie dorobkiem mojej cywilizacji? Prawa do tej wolności chcę bronić. Nawet dla tego Marokańczyka. Sęk w tym, że on chce urządzać mi mój "świat" na swój sposób, i ma za plecami legiony. Odpowiedz Link Zgłoś
bukraba Re: Czyż islam nie jest z nami w stanie wojny? 25.04.10, 23:13 I ja się mogę z Tobą tylko zgodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
antylewar Brawo. 25.04.10, 23:30 Dobrze, że go wydalili. Nie potrzeba nam tu terrorystów. Odpowiedz Link Zgłoś
1sz-truten Re: Brawo. 26.04.10, 00:05 Dobra terrorysta to martwa terrorysta dlatego dobry kandydat na terrorysta powinien siedziec w Maroku dobrze pracuja a jak by tak wysadzil dupsko za kilka lat ? np w czasie mistrzostw w pilce ? to wtedy sprawdzano by kto mu dal obywatelstwo ? kto przedluzyl karte pobytu ciekawe jak by brzmialy wasze wpisy w wyborczej po informacii ze naukowiec z Krakowa wysadzil wlasna dupe kilkoma kg trotylu na stadionie podczas finalowego spotkania ? to oczywiscie do tych co tak go zaluja ! Odpowiedz Link Zgłoś
drmuras Za Irak pod trybunał stanu 25.04.10, 23:55 Tyle słyszeliśmy o broni masowego rażenia o jakiś chu- wie jakich zagrożeniach i wszystko lipa. Potem Buzek i inni sprzedawali nam kity o super interesach dla polskiej gospodarki w IRAKU i też chu wielki z tego. Może GW ze swoimi super dziennikarzami prześledzi kto dał ciała dlaczego nie ma polskich firm w Iraku dlaczego paliwo jest droższe niż za Saddama.Co nas obchodzi jakiś samolot i czarne skrzynki , odpowiedzcie na pytanie dlaczego nas wyrucha na Iraku i kto zawalił sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
kurosuke Re: Za Irak pod trybunał stanu 26.04.10, 01:13 Wreszcie wlasciwie postawione pytanie! Klopotow z Islamem wczesniej specjalnie nie bylo, budowalismy drogi w Iraku i inych krajach. Problemy zaczely sie i nadal beda trwac jak bedziemy walczyc o bezpieczenstwo Stanow Zjednoczonych, takjak teraz, hen, az w Afganistanie. Wczesniej juz walczyclismy w obronie Ameryki i wolnego swiata w Iraku. Te wyrzucone miliony w bloto i ci polegli zolnierze sa wystarczajacym dowodem by pociagnac za to niektorych politykow do opowiedzialnosci. Politycy nie pracuja spolecznie, za swoja prace pobieraja wynagrodzenie powinni tez ponosic odpowiedzialnosc za bledne decyzje. Powinnismy byc ostrozni i nie pchac palcow miedzy drzwi w imie amerykanskich interesow. Oni najpierw szkolili islamskich fundamentalistow poniewaz Ci potrzebni im byli do walki z Sowietami. Gowno ich obchodzily poglady tych ludzi,nie przeszkadzalo ze dla nich prawem byl szariat itd, itd. Teraz z kolei Amerykanie walcza z nimi bo przymierza sie odwrocily. Nie jest polska racja stanu slepe popieranie polityki USA. Lepiej zrezygnowac ze starych zdezelowanych Herkulesow, psujacych sie F-16 i nie przejmowac sie tym czy Obama gral w golfa czy nie. Utrzymywac przyjzane stosunki z Rosja, handlowac z nimi, integrowac sie UE bo to jest szansa dla naszego kraju a meczety budowac ale Polskim Tatarom,ktorzy od wiekow zintegrowani sa z polska kultura. Odpowiedz Link Zgłoś
smutnybelg Drmuras. Dzieki za ten wpis. 07.05.10, 18:59 MAsz swieta racje. USA to najwiekszy swiatowy terrorysta. A nas zrobili niezle w bambuko z tym Irakiem. Oslanialismy zlodziejom i mordercom amerykanskim dupe swoimi chlopakami. I co z tego mamy jako kraj???? USA nas za to tak wielbi, ze nawet pieprz.....ych wiz nam nie znioslo. POdobnie z offsetem na F16. Odpowiedz Link Zgłoś
femina123 Panowie komentatorzy na forum, jestescie koszmarni 26.04.10, 00:52 Niestety, nic wiecej nie moge dodac po przeczytaniu tych stekow bzdur, swiadczacych wylacznie o obskuranckim, malym i podlym postrzeganiu swiata i innych kultur. Odpowiedz Link Zgłoś
mops1111 Re: Panowie komentatorzy na forum, jestescie kosz 26.04.10, 01:03 Ta tzw. kultura islamska, gdy juz zdobedzie panowanie nad swiatem, a przy obecnym rozwoju demograficznym nastapi wkrotce, zdekapituje ciebie femino np. tylko za to, ze jestes "niewierna". Chyba, ze juz jestes "wierna", to wspolczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek-gdansk Tak bardzo niewiele możesz napisać? 01.05.10, 17:40 Tak bardzo niewiele możesz napisać, choć twierdzisz autorytatywnie, że wyłącznie Ty jesteś znawczynią kultur. Domagasz się bezgranicznej tolerancji dla kultury, która nie toleruje nikogo poza sobą.Do czasu ataku na wieże w NY, do czasu wysadzenia zabytkowych posągów Buddy w Afganistanie też sądziłem, że kultura islamu jest jedną z wielu. Przekonałem się jednak, że jestem w błędzie. Kultura islamu jest JEDYNĄ i nie spocznie dopóki nie zwycięży. Lubie poznawać inne kultury, odnoszę się do nich z szacunkiem, ale to nie znaczy, że chcę w nich żyć. Chcę mieć wybór i tyle. Takiego wybory muzułmanie nie dają innym muzułmanom. Konwersja równa się wyrokowi śmierci. Jeżeli to co napisałem nazywasz nadal stekiem bzdur to jesteś impregnowana na fakty, albo jesteś kulturową ignorantką. Odpowiedz Link Zgłoś
mops1111 [...] 26.04.10, 00:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
allexamina.live Polski paragraf 22 26.04.10, 02:08 90% postów pod tym artykułem łamie regulamin. Ładny rekord. Odpowiedz Link Zgłoś
sarah007 Re: Polski paragraf 22 26.04.10, 08:27 Nie wiem czy 90%, w wielu innych watkach tez sa wpisy lamiace regulamin...Cenzura ma to do siebie, czasem, ze pozwala udowodnic tezy wygodne dla cenzora. Nie mam pojecia co wie ABW, moze popelnila powazny blad a co, jesli nie? Pamietam wypowiedzi sasiadow, tych, ktorzy wysadzili sie w londynskim metrze..."To byl taki mily, spokojny czlowiek, student, nikt by nie przypuszczal...". Jesliby osoby powiazane z terroryzmem mialy na czole wypisane, ze sa terrorystami to zdecydowanie byloby ich widac, nieprawdaz? To oczywiscie hipotetyczne rozwazanie, byc moze sad uwzgledni odwolanie i ten Marokanczyk bedzie mogl nadal mieszkac w Polsce. Ciekawa jestem jakby sie czul sedzia, ktory zgodnie ze swoim sumieniem, wydal wyrok zezwalajacy na pobyt a za kilka miesiecy osoba uniewinniona dokonalaby zamachu?I czy wtedy tez, wszyscy obroncy i zwolennicy otwarcia na inne kultury i przeciwnicy obskurantyzmu tez nie mieliby sobie nic do zarzucenia?Jak widac, na razie, podobne przypadki sa rzadkoscia w Polsce i wyciaganie wnioskow o niecheci, ksenofobii sa wyssane z palca. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek-gdansk Mimo, że podzielam ... to jednak ... 01.05.10, 17:54 Nie muszę chyba pisać, że podzielam większość twoich tez, ale jednej nie.Ksenofobia w Polsce jest, to pewne. W tym przypadku jednak chodzi o nasze bezpieczeństwo i sprawność naszego państwa w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
siciliano Koleś popełnił jeden podstawowy błąd 26.04.10, 09:24 Koleś popełnił jeden podstawowy błąd - dał się wkręcić w trefne spotkania z funkcjonariuszami ABW dlatego słusznie został uznany za zagrożenie. Zwykli ludzi nie wchodzą w takie gierki bo nigdy nie ma pewności czy gość który siedzi drugiej stronie jest z ABW, Mosadu, Kaidy, od Masy, Boczka czy kartelu z Medellin itd. A tak na marginesie to z pozostałych postów ostro powiało rasizmem a moderator śpi... Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Rasizm rasizmem... 26.04.10, 10:10 ... ale błąd zwijmy błędem: "... Agnieszka Kulig (...) obroniła dyplom ..." Jeśli to dyplom magistra czy bakałarza, to się go nie broni, a zdaje egzamin, pani redaktorko Małgorzato K.-S. Broni się tylko pracy doktorskiej. Tytuł profesora jest decyzją prezydenta ... A tytuł redaktora? Cóż ... Odpowiedz Link Zgłoś
romulus_remulus Polski paragraf 22 26.04.10, 15:02 większość terrorystów (zarówno z World Trade Center, Madrytu itd) mieszkali w Europie uczyli się tu, sąsiedzi ich chwalili bo zawsze się uśmiechali, byli grzeczni i mówili dzień dobry :) no a później ... klops. Dlatego popieram działania ABW i jakoś bardziej im wierzę niż w to co opowiada ten pan, który może wymyślać i opowiadać jakieś bajki. ABW robi dobrą robotę. Odpowiedz Link Zgłoś
szpil1 Re: Polski paragraf 22 26.04.10, 17:28 Jakoś nie przekonuje mnie tłumaczenie,że on nie występował o zezwolenie na pobyt stały, tylko wolał co roku starać się o zezwolenie na czas określony. Nie umiał sobie poradzić z procedurami? Bez przesady, mógł się zwrócić o pomoc prawnika. Mętne to jakieś. Odpowiedz Link Zgłoś
hapita Polski paragraf 22 26.04.10, 20:55 A szanowni piszący tu internauci jak myślą, czy z podobnymi problemami polscy emigranci nie spotykali się w Ameryce i Europie Zachodniej?Przez analogię pytanko:,ilu polskich wspaniałych działaczy opozycji demokratycznej zostało agentami obcych służb specjalnych? Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Polski paragraf 22 27.04.10, 02:22 godeep napisał: > Proszę się szczerze przyznać. Czy komukolwiek z was jest szkoda tego > mężczyzny? Czy chcielibyście jego powrotu do Polski? Szczerze mówiąc, bardzo mi szkoda. Nie poszedł na współpracę, to mu dokopali. Nie ma nic gorszego niż brak możliwości obrony własnego imienia. Empatia jest cechą, którą nie wszyscy są obdarzeni... Odpowiedz Link Zgłoś
3miastoorg Wraca nowe: stare sposoby straszenia opozycji 27.04.10, 13:29 W Trójmieście był ostatnio przypadek rodem z komunistycznego PRL. Służby specjalne nachodzą społecznych aktywistów, namawiają do współpracy, jak ci się nie godzą zaczynają odwiedzać ich sąsiadów. Więcej: cia.bzzz.net/oswiadczenie_fa_trojmiasto_dot_dzialan_policji_i_abw Odpowiedz Link Zgłoś
ravvir Polski paragraf 22 28.04.10, 13:11 OK moraliści! jedno pytanie: czemu nie wysadził po prostu czegokolwiek na początku? 9 lat w kraju... mało czasu było na zorganizowanie ataku ? mógł wysadzić uczelnie !!! był tam jak ja; w rektoracie w siedzibie samorządowej; w otoczeniu konsuli; na imprezach w studenckich gdzie były masy ludzi. Jak tak można !!! spaprali chłopakowi życie i to moje prywatne zdanie. Bo gdyby chciał cokolwiek namieszać to miał czas i to wystarczająco dużo ... by rozpieprzyć choćby pół Krakowa. Na co miał się czaić ? że co ? że aż ABW go zauważy i zrobi mu wjazd na chatę? Gdybym ja był terrorystą to na nic bym sie nie czaił i planowałbym atak jak najszybciej... Nim ktokolwiek sie zorientuje o co kaman ... a przedłużanie pobytu; sklepik; studia... przecież to ściąga uwagę i jak dla mnie to niepotrzebne zwracanie na siebie uwagi! Myślcie - a później komentujcie. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek-gdansk to twoje prywatne zdanie 01.05.10, 18:02 Na szczęście to jest twoje prywatne zdanie - jak napisałeś, ale słabo przemyślane. Odpowiedz Link Zgłoś
aniol.milosci Bóg miał wobec 28.04.10, 13:50 Ciebie inny Plan:) Ciesz się, ze Allach nie kazał Ci jeszcze robić tego: interia360.pl/artykul/znowu-zostal-meczennikiem,34265 Odpowiedz Link Zgłoś
rita.1 Re: Polski paragraf 22 29.04.10, 10:15 Tak. Szczerze jest mi żal tego mężczyzny i chciałabym jego powrotu do Polski. Pewnie były lepszym obywatelem naszego kraju, od niejednego tzw. prawdziwego Polaka i patrioty. Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Polski paragraf 22 08.05.10, 23:19 Zrób inaczej. Wspomóż Maroko czy skąd on tam jest i wyjedź tam. Idiotów w Polsce i tak jest dostatek, jednego mniej zawsze będzie ulga. Odpowiedz Link Zgłoś
emde9 Polski paragraf 22 03.05.10, 23:43 Przykro mi z powodu tego chłopaka, jeśli to czyta, życzę mu żeby mógł wrócić do Polski (jeśli po tym wszystkim nadal tego chce)i żeby jego kariera potoczyła się tak, jak sobie wymarzył. Trzymam za niego kciuki i życzę wszystkiego dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś