si-si2 Coś w tym jest. 30.04.10, 22:11 Ja mam wyższe wykształcenie techniczne - dwa fakultety, obracam się głównie wśród ludzi z wyższym wykształceniem - wszyscy popierają PIS. Tymczasem znajomi ze średnim popierają PO i Tuska. Ewidentnie z tego wynika, ze ludzie, którzy mają kompleksy, chcą się dowartościować. Obnoszenie się z poparciem dla PO ich niejako nobilituje i , w ich mniemaniu, pozwala zaliczyć do inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
bravissimo999 Re: Coś w tym jest. 30.04.10, 23:44 "Ja mam wyższe wykształcenie techniczne..." Hmmm, osoba wykształcona nie zaczyna zdania, a tym bardziej wypowiedzi od słowa "ja". Odpowiedz Link Zgłoś
archimago7 Teraz to są wybory Prezydenta. 01.05.10, 01:30 Przypominam jak ktoś z tych wyżej wykształconych nie zauważył. Teraz to są wybory prezydenta a nie parlamentarne czy do samorządów. Wybieramy tylko jednego człowieka a nie partię. Jedyni odnowieni moralnie Prawi i Sprawiedliwi wystawili kandydata najgorszego z możliwych .Wszyscy widzieli co wyczyniał w czasie dwuletnich rządów i następnych kilku lat kiedy to zdalnie sterował swoim bratem .Prezydent Jarosław Kaczyński byłby już kompletną katastrofą gospodarczą i polityczną dla Polski .WETO ,WETO,WETO. Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestyiczwarty Re: Coś w tym jest. 30.04.10, 22:21 si-si2 napisała: > Ja mam wyższe wykształcenie techniczne - dwa fakultety, obracam się głównie > wśród ludzi z wyższym wykształceniem - wszyscy popierają PIS. Tymczasem > znajomi ze średnim popierają PO i Tuska. > Ewidentnie z tego wynika, ze ludzie, którzy mają kompleksy, chcą się > dowartościować. Obnoszenie się z poparciem dla PO ich niejako nobilituje i , w > ich mniemaniu, pozwala zaliczyć do inteligencji. Zapomniales jeszcze o najwartosciowszym elektoracie PO ,ktory siedzi w wiezieniach. Przestepcy trzymaja sie razem. Odpowiedz Link Zgłoś
michal1990able Re: Coś w tym jest. 30.04.10, 22:28 na pewno coś w tym jest, raczej wątpie, żeby było aż tylu POmyleńców, co to na bronka by zagłosowali, zresztą wystarczy przejrzeć ten materiał filmowy, aby dowiedzieć się na którą z partii głosowanie jest największym obciachem www.youtube.com/watch?v=fUjV6DLXrdQ&feature=PlayList&p=56B85A10847A746B&playnext_from=PL&in dex=0 Odpowiedz Link Zgłoś
bravissimo999 Re: Coś w tym jest. 30.04.10, 22:35 Możesz mieć i sto fakultetów z czego tylko chcesz, a być dalej zakompleksionym głąbem kapuścianym. Chorób psychicznych, ludzkich kompleksów ani osobowości paranoicznej (poczytaj np. w Wiki co to jest) żadne wykształcenie nie zlikwiduje. Poza tym z jak widać Twoje fakultety Ci nie służą, bo ostatnie zdanie Twojej wypowiedzi jest pozbawione sensu, ale za to mówi co nie co o Tobie (dlaczego poparcie PO ma nobilitować, a poparcie PiS nie?). Odpowiedz Link Zgłoś
zwykly_troll Re: Coś w tym jest. 30.04.10, 23:09 si-si2 napisała: > Ja mam wyższe wykształcenie techniczne - dwa fakultety, obracam się głównie > wśród ludzi z wyższym wykształceniem - wszyscy popierają PIS. Tymczasem > znajomi ze średnim popierają PO i Tuska. > Ewidentnie z tego wynika, ze ludzie, którzy mają kompleksy, chcą się > dowartościować. Obnoszenie się z poparciem dla PO ich niejako nobilituje i , w > ich mniemaniu, pozwala zaliczyć do inteligencji. uch - och, to się rasowy wykrztałciuch trafił. i co, skończyłeś w mękach te studia na trójeczkach i myślisz, że pana boga za ogon złapałeś? że to cię czyni inteligentnym? coś ci powiem, synku: ktoś cię straszliwie okłamał... Odpowiedz Link Zgłoś
dudecs Re: Coś w tym jest. 30.04.10, 23:42 @si-si2 To ciekawe. Ja jestem swietnym inzynierem zarabiajacym kupe kasy w USA, moja zona jest lekarzem, a nasi znajomi sa zarowno ludzmi z wyzszym jak i srednim wyksztalceniem. I wszyscy uwazamy PiS za ciemnogrod. Ja mysle, ze Ty wcale nie jestes inteligentem, tylko matolem po studiach. Nie trzeba konczyc studiow, a juz tym bardziej dwoch fakultetow, zeby zaliczac sie do "inteligencji". Inteligencja nie wynika wylacznie a wyksztalcenia, raczej ze swiatlosci umyslu. Twoja zarowka jest wyraznie przepalona. Odpowiedz Link Zgłoś
tom23pl Re: Coś w tym jest. 01.05.10, 02:01 "Ja mam wyższe wykształcenie, chociaż studiów nie skończyłem" - Tekst znanej i lubianej piosenki. No to się cieszę że będziesz kierował Polskę w stronę ciemnogrodu i zacofania, bo słaba gospodarka i słaba waluta to dla mnie plus, ponieważ mój ojciec(nie uwierzysz ale mam 17lat:O ) zarabia za granicą w euro, więc im Polska słabsza tym ja bogatszy(chociaż większość cen(np. nieruchomości) jest podawana w euro i tylko przeliczana po obecnym kursie)... Jako osoba z WYŻSZYM wykształceniem powinieneś wiedzieć jakie skutki niesie za sobą populistyczna polityka PiSu oraz mieszanie się w sprawy gospodarki która jak wiemy najlepiej sobie radzi jak państwo nie pcha tam swoich brudnych rączek(austriacka szkoła ekonomii)... Pozdrawiam PS Czyli moi rodzice muszą się na siłę dowartościować mimo że mają doktoraty i znaczny dorobek naukowy? PS2 Wiedz że największe obiekcje jeśli chodzi o podniesienie zarobków kadr kierowniczych w Polskich spółkach skarbu państwa miał właśnie PiS;) Więc głosując na tych "krzykaczy ludu" kopiesz sam pod sobą dołek. Odpowiedz Link Zgłoś
vince11 Re: Coś w tym jest. 01.05.10, 02:08 tom23pl napisał: słaba waluta to dla mnie plus, ponieważ mój ojciec(nie > uwierzysz ale mam 17lat:O ) zarabia za granicą w euro, więc im > Polska słabsza tym ja bogatszy(chociaż większość cen(np. > nieruchomości) jest podawana w euro moi rodzice muszą się na siłę dowartościować mimo że mają > doktoraty i znaczny dorobek naukowy? > PS2 Wiedz że największe obiekcje jeśli chodzi o podniesienie > zarobków kadr kierowniczych w Polskich spółkach skarbu państwa miał > właśnie PiS;) niesamowita histeria. twoi rodzice maja wszystko, ale zapomnieli o tobie. wiesz, moj syn jak mial 17 lat to gral z chlopakami w pilke, jezdzil na wrotkach, sluchal muzyki i nie bzdzial na forach jak maly oszolom Odpowiedz Link Zgłoś
tom23pl Re: Coś w tym jest. 01.05.10, 02:33 To straszne:O o nie! Wyrażam swoją opinie na forum! Moi rodzice za poważne zaniedbanie jakiego się dopuścili w stosunku do mojej osoby powinni być pozbawieni praw rodzicielskich! Gram w piłkę a nawet słucham muzykę, a od jutra zaczynam się uczyć jeździć na wrotkach. Czy ja mimo że mam inne zainteresowania od twojego syna(nie mówię że lepsze) to już nie jestem normalnym 17latkiem. I czy w dyskusji jaka powstała na forum nie mogę brać czynnego udziału tylko ze względu na mój młody wiek mimo że poziomem nie odstaję od reszty? Tak widzisz demokrację, a może kobiety nie powinny mieć prawa głosu bo za dawnych czasów nie było do pomyślenia by kobieta miała prawo wyrażać własną opinię(patrz moj syn jak mial 17 lat... i nie bzdzial na forach jak maly oszolom)? Odpowiedz Link Zgłoś
vince11 Re: Coś w tym jest. 01.05.10, 02:48 tom23pl napisał: od jutra zaczynam się uczyć jeździć na wrotkach. > Czy ja mimo że mam inne zainteresowania od twojego syna(nie mówię że > lepsze) to już nie jestem normalnym 17latkiem. I czy w dyskusji jaka > powstała na forum nie mogę brać czynnego udziału tylko ze względu na > mój młody wiek mimo że poziomem nie odstaję od reszty wierze ze dupsko Ci nie uroslo od gniecenia klawiatury po nocach. Bylo by ciezko wrotkom utaszczyc Twoje cielsko. Synu,poziomem przewyzszasz nas tutaj. Mnie wliczajac. Tyle ze poziom ma sie nijak do rzeczywistosci, jezeli zatraciles takt i intuicje. Spij fajnie. Pamietaj,przed snem wazelina wyzwoli z Ciebie dodatkowe emocje i soczysty okrzyk w koncowce uniesienia. I nie zatrzesz sie Synu. Wyhamuj w czas bo mama rano nakrzyczy na Ciebie ze jestes synem pana kleksa Odpowiedz Link Zgłoś
tom23pl Re: Coś w tym jest. 01.05.10, 03:00 No i pokazałeś właśnie klasę! Muszę cię zdziwić ale jestem chudy i wysportowany. Jeśli ja dopuściłem się niesamowitej zbrodni nie śpiąc jeszcze o tej godzinie, to ty również. Nie będę komentował ostatniej części wypowiedzi ponieważ jakiekolwiek odwoływanie się do takich bzdur jest poniżej standardów przyjętych przez normalnego człowieka. A dla ciebie mam radę, może idź spać a od jutra zajmij się jakimś konstruktywnym zajęciem, najlepiej znajdź dodatkową pracę i postaraj się poprawić standard życia twojej rodziny. A najwięcej do powiedzenia o konfrontacji ze światem rzeczywistym mają najczęściej żule, i osoby którym się nie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
sidian Re: Coś w tym jest. 01.05.10, 03:13 Nie karm trolla. Przeciez ewidentnie widac, ze to debil, albo pijany matol cieszacy sie, ze moze kogos wirtualnie powkurzac. Po prostu... ignoruj. I tyle. Moze sie kiedys znudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
tom23pl Re: Coś w tym jest. 01.05.10, 03:23 Mam nadzieję że zanim on się znudzi to ktoś znajdzie sposób by takich z forum usunąć. Odpowiedz Link Zgłoś
vince11 Tomus, slowo jeszcze do Ciebie 01.05.10, 03:08 tom23pl napisał: Tak widzisz > demokrację, a może kobiety nie powinny mieć prawa głosu bo za > dawnych czasów nie było do pomyślenia by kobieta miała prawo wyrażać > własną opinię Sadzilem ze jestes geniuszem. Ilez dociekan w twoich rozwazaniach. Imponujesz mi. Szkoda ze corki nie mam. Juz bym Cie widzial jak swojaka. A tak, tylko pozalowac moge. Dawniej kobiety nie mialy nijakich praw.Teraz nawet moga byc sztygarami w kopalniach. Zyjemy w innych czasach Synu. Kiedy Ty urodziles sie i sowite kupy robiles w pampersy, swiat ruszyl z kopyta. Ci co zostali na starcie sa karceni za ich pokracznosc. Sadze ze wiesz o tym ze Amerykanie walcza w Iraku po to by tamtejsze kobiety mogly jezdzic na rowerach. zabijaja tamtych jak twoja babcia muchy paca po scianach. Wiem ze nie pamietasz, za mlody Jestes,zbyt wrazliwy i delikatny by taka muche zabic. Wracajac do meritum,szybciusko ucz sie jazdy na wrotkach. Jakis oszlom wymysli ze kryteroim ocalenia jest wlasnie umiejetnosc jazdy na wrotkach i Cie wysle w zaswiaty. Pieknie mi sie gaworzy z Toba Synu. Posluchaj moich rad i pedz do lozka. Lekkie poddenerwowanie wskazane. Szybsze uniesienie w szortach, a o emocjach nie wspomne. Odpowiedz Link Zgłoś
tom23pl Re: Tomus, slowo jeszcze do Ciebie 01.05.10, 03:22 Mówisz o Iraku, a nie znasz realiów tam panujących, zapewne nie potrafisz pokazać tego kraju na mapie. Tamte kobiety nie chcą praw(większość, nie mówię że wszystkie), a jedynym powodem wojny jest ropa naftowa, ale nie zaprzeczam również że Saddam był wielkim złem które trzeba było zniszczyć. Idź spać już żeby do południa wytrzeźwieć. Odpowiedz Link Zgłoś
vince11 Re: Tomus, slowo jeszcze do Ciebie 01.05.10, 03:25 tom23pl napisał: Tamte kobiety nie > chcą praw(większość, nie mówię że wszystkie), a jedynym powodem wojny > jest ropa naftowa, ale nie zaprzeczam również że Saddam był wielkim > złem które trzeba było zniszczyć. Idź spać już żeby do południa > wytrzeźwieć. jak bede trzezwy uznam cie za debila, takze popiszmy poki jestem pijany Odpowiedz Link Zgłoś
tom23pl Re: Tomus, slowo jeszcze do Ciebie 01.05.10, 03:47 To może wtedy pogadamy ponieważ już od początku mam cię za debila w dodatku pijanego, niestety nie mam tej jakże czasem przydatnej umiejętności do olewania pijanych półgłówków którzy piszą takie głupoty jak ty. Jednak uważam że nawet zmiana twojego stanu nie zmieni faktu że jesteś przygłupem. Więc idź spać tylko nie zapomnij zabrać ze sobą gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
bart.kawinski Tom... 01.05.10, 07:41 tam się nie przejmuj. Fajnie staremu dziadkowi poczytać głos młodego myślącego i mającego swoje zdanie Polaka. Czy się z Tobą zgadzam, czy nie, to zupełnie inna kwestia. Akurat się zgadzam :D Trzymaj się tam chłopie i nie przejmuj jakimiś dyrdymałami wypisywanymi tutaj... pozdr. Bart Odpowiedz Link Zgłoś
o.beyzyma Re: Coś w tym jest. 01.05.10, 08:59 To mi coś przypomina... Podczas ostatnich wyborów samorządowych pewien kandydat otrzymał tylko jeden głos w komisji, gdzie głosował. Zarzucił fałszowanie wyborów, bo wg niego powinien otrzymać przynajmniej 3 głosy, bo podczas głosowania towarzyszyły mu żona i teściowa... Odpowiedz Link Zgłoś
kcramsib Wybory 2010. Radio Maryja publikuje "prawdziwy"... 30.04.10, 22:11 Tak samo wiarygodne te sondaże jak te dające 50% PO i Komorowskiemu... bo i wiarygodność obu mediów (Wybiórczej i Radia Maryja) podobna... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Wybory 2010. Radio Maryja publikuje "prawdziw 30.04.10, 22:42 kcramsib napisał: > Tak samo wiarygodne te sondaże jak te dające 50% PO i > Komorowskiemu... bo i wiarygodność obu mediów (Wybiórczej i Radia > Maryja) podobna... Tyle, że te dające 50% Komorowskiemu to nie tylko badania zlecane (a nie wykonywane) przez Gazetę Wyborczą ale i te zlecane przez pozostałe media, nawet przychylne PiSowi. Czyli twój post to g***prawda. Ot raczej kolejna próba PiSowskiej (antysalonowej) próby dyskredytacji GW. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyzajaczek Re: Wybory 2010. Radio Maryja publikuje "prawdziw 30.04.10, 23:04 ciekawe że dotąd nie widziałem nigdzie sondażu przeprowadzonego przez PGB, jedyną firmę która dość trafnie przewidziała m.in. wynik ostatnich wyborów prezydenckich mam wrażenie że jest jakaś nieformalna cenzura nałożona na badania przeprowadzane przez najbardziej rzetelną grupę badawczą w Polsce dziwne że żadne medium nie chce zlecić im badania, i móc się chwalić potem najdokładniejszymi przewidywaniami... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Wybory 2010. Radio Maryja publikuje "prawdziw 01.05.10, 21:10 Przewidywania PGB Wynik wyborów Pierwsza to przewidywanie PGB; druga wynik wyborów: Platforma Obywatelska 35% 41,51% Prawo i Sprawiedliwość 31% 32,11% Lewica i Demokraci 17% 13,15% Polskie Stronnictwo Ludowe 8% 8,91% Liga Polskich Rodzin (LPR, UPR, PR) 5% 1,30% Samoobrona 3% 1,53% Jak widać "trochę" zaniżyli dla PO i "trochę" zawyżyli dla LiD; LPR i SO. Jak spojrzysz na stronę: www.estymator.com.pl/PGB/index.htm Widać, że PGB zaprzestało działań po tych badaniach. Ot masz już rozwiązanie twojego "spisku" ciemnych sił medialnych i "cenzury". Odpowiedz Link Zgłoś
krethov Re: Wybory 2010. Radio Maryja publikuje "prawdziw 30.04.10, 22:42 zawsze mnie ciekawi co tacy "fani" GW robią na jej forach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tuitam_online Re: Wybory 2010. Radio Maryja publikuje "prawdziw 30.04.10, 23:45 krethov napisał: > zawsze mnie ciekawi co tacy "fani" GW robią na jej forach ;) To proste, przez nas agora musi mieć mocniejsze serwery, żeby zadowolić swoich fanów. ;-ppp Odpowiedz Link Zgłoś
pitor24 Re: Wybory 2010. Radio Maryja publikuje "prawdziw 01.05.10, 02:12 Żeby się z was pośmiać głupole Odpowiedz Link Zgłoś
vince11 Re: Wybory 2010. Radio Maryja publikuje "prawdziw 01.05.10, 02:15 pitor24 napisała: > Żeby się z was pośmiać głupole tez sie smieje ze mi sie to i owo trzesie. Odpowiedz Link Zgłoś
tom23pl Re: Wybory 2010. Radio Maryja publikuje "prawdziw 01.05.10, 02:50 To się pośmialiśmy! Idę poczytać Gazetę polską i pooglądać Pospieszalskiego;) To się dopiero pośmieję!! Hoho Odpowiedz Link Zgłoś
michal1990able 64 powody dla których nie zagłosuję na kandydata 30.04.10, 22:12 platformy www.youtube.com/watch?v=fUjV6DLXrdQ&feature=PlayList&p=56B85A10847A746B&playnext_from=PL&in dex=0 przesyłajcie znajomym link do tej playlisty, nie możemy pozwolić aby pełnia władzy spoczęła w rekach PO. Te filmiki naprawdę otwierają człowiekowi oczy - mówię to szczerze jako były wyborca PO. miłego oglądania Odpowiedz Link Zgłoś
astrolog-2 Kto popiera Platformę ? 30.04.10, 22:21 " inteligencja" uzbrojona w plugawy język ziejacy nienawiścią i rzucający ohydne oszczerstwa. A przykład biorą z nieokrzesanych kmiotów wychowanych na POlepach - Największych CHAMÓW RP - Stefana N. i Janusza P. Odpowiedz Link Zgłoś
nicram112 co watek to sie wpisujesz - ile masz od postu? 30.04.10, 22:23 biorac pod uwage ze praca smutna jak dawanie d.. na pigalaku to pewnie dostajesz co najmniej 1.5 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
michal1990able Re: co watek to sie wpisujesz - ile masz od postu 30.04.10, 22:32 wreszcie jakiś leming się oburzył, widzę że prawda boli towarzyszu, ale to dobrze, twoja reakcja pokazuje że moja praca daje efekty, skoro tak cię to zabolało, no i brak argumentów - to cecha charakterystyczna dla lemingów, może odnieś sie do tej playlisty, co cwaniaku? Odpowiedz Link Zgłoś
nicram112 to nie twoja praca daje efekty 03.05.10, 21:43 tylko ci leki nie dzialaja. A wypisujac brednie nie mow o argumantach - te wymagaja logiki (obce ci slowo) Odpowiedz Link Zgłoś
jupiter116 Re: Bartoszewski to profesor! prawie... 30.04.10, 22:14 A u was Murzynów biją... Odpowiedz Link Zgłoś
lightcik BLACK JACK 30.04.10, 22:16 STOP ZLODZIEJA I SZKODNIKOM POLITYCZNYM !!! HWD PLATFORMIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tom23pl Re: BLACK JACK 01.05.10, 02:53 Jakże wysoki poziom wypowiedzi. Rozumiem że polityka budzi duże emocje, ale jedną z rzeczy która odróżnia człowieka od zwierząt jest to że potrafi się wyrażać, tobie jak widać trochę jeszcze brakuję ale mam nadzieję że nadrobisz zaległości i zostaniesz zaliczony do naszego gatunku! Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
kumir-ek17 Wybory 2010. Radio Maryja publikuje "prawdziwy"... 30.04.10, 22:17 A sondę robiono koło rozgłośni w Toruniu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Wybory 2010. Radio Maryja publikuje "prawdziwy"... 30.04.10, 22:18 "- Okazuje się, że przed 10 kwietnia Lech Kaczyński miał dwa razy więcej poparcia niż Bronisław Komorowski." No, jakoś trzeba uzasadnić słuchaczom, że za "zamachem" na Lecha Kaczyńskiego stała PO, prawda? marcelam napisała: > Rafał Broda, w odróżnieniu od Władysława Bartoszewskiego, jest profesorem > (Uniwersytetu Jagiellońskiego). O jak to GW boli. Jest profesorem FIZYKI. Więc gdyby wypowiadał się na temat fizyki, pewnie miałby coś do powiedzenia. Jak się wypowiada na temat sondaży albo sam je przeprowadza nie mając pojęcia o metodologii takich badań, to się ośmiesza tak samo jak gdyby socjolog wypowiadał się na temat prawdziwości teorii względności. Nie wiem, czy prof. Broda jest naprawdę "wariatem", czy działa na zamówienie Rydzyka. Jedno jest pewne: to cholernie przemyślane działanie ze strony Radia M. Po pierwsze - jak napisałem wyżej - to napuszczanie słuchaczy Radia na PO i "całą resztę" ("Bo oni na pewno wiedzieli, że Lecha Kaczyński te wybory wygra i dlatego go zabili!"). Po drugie - gdyby Jarosław Kaczyński wygrał wybory (co jest mało prawdopodobne, ale nie niemożliwe w tej sytuacji) - Radio będzie miało okazję zakrzyknąć "A nie mówiliśmy?!". Ale po trzecie, co gorsza, jeśli wybory wygra Komorowski, Radio-M-słuchacze będą już odpowiednie ustawieni i będą mogli żywić głębokie przekonanie, że "wybory zostały sfałszowane, bo przecież prawdziwe sondaże jednoznacznie wskazywały na zwycięstwo kandydata PiS." Pewnie myślicie, że to po prostu śmieszne - ale mnie to nie śmieszy. Coraz bardziej zaczyna mi to przypominać kampanię endecji przed wyborami które wygrał Gabriel Narutowicz. Ciekawe, ilu Eligiuszy Niewiadomskich słucha z zapartym tchem tego, co im objawiają o. Rydzyk i jego współpracownicy... Jeśli coś w tym wszystkim jest naprawdę śmieszne, to fakt że kilka tygodni temu Radio M. oficjalnie ogłosiło że nie poprze Lecha Kaczyńskiego w nadchodzących wyborach... Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Wybory 2010. Radio Maryja publikuje "prawdziw 01.05.10, 10:12 puuchatek napisał: > ...Jeśli coś w tym wszystkim jest naprawdę śmieszne, to fakt że kilka tygod > ni temu Radio M. oficjalnie ogłosiło że nie poprze Lecha Kaczyńskiego w > nadchodzących wyborach... Czyżby już wiedzieli? Boję się wyciągać wnioski... Odpowiedz Link Zgłoś
jantos51 Wybory 2010. Radio Maryja publikuje "prawdziwy"... 30.04.10, 22:20 Normalni ludzie nie chodzą w sukienkach. W konstytucji powinno być zabronione agentom obcego państwa ingerencji w wewnętrzne sprawy kraju pod każdym względem. Odpowiedz Link Zgłoś
bleblecz myli sie co do PiSu 30.04.10, 22:21 PiS ma 154% poparcia, ale mu spada. Odpowiedz Link Zgłoś
wolo Wybory 2010. Radio Maryja publikuje "prawdziwy"... 30.04.10, 22:23 Bo to sondaż wśród "prawdziwych" Polaków był. Niedługo będą publikować "prawdziwe" wyniki totolotka. Odpowiedz Link Zgłoś
a_l_e_x Zamiast wyśmiewać przypomnijcie sobie wybory 2005 30.04.10, 22:24 Przypomnijcie sobie jak to było z tzw. sondażami w wyborach w 2005 roku. Jak to PO miala zwyciestwo w kieszeni, juz ukladali scenariusze na rzadzenie i prezydenta, a pozniej sie okazalo ze tez wszystkie sondazownie nie sa nawet psa warte. Skompromitowaly sie do granic możliwości. W moim przekonaniu był to najlepszy dowód na to, że nie prowadzą one rzetelnych badań, ale działają na zlecenie polityczne tych "właściwych" partii Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia_71 Re: Zamiast wyśmiewać przypomnijcie sobie wybory 30.04.10, 22:39 a_l_e_x napisał: > Przypomnijcie sobie jak to było z tzw. sondażami w wyborach w 2005 roku. Jak > to PO miala zwyciestwo w kieszeni, juz ukladali scenariusze na rzadzenie i > prezydenta, a pozniej sie okazalo ze tez wszystkie sondazownie nie sa nawet > psa warte. Skompromitowaly sie do granic możliwości. W moim przekonaniu był to > najlepszy dowód na to, że nie prowadzą one rzetelnych badań, ale działają na > zlecenie polityczne tych "właściwych" partii Owszem, skompromitowali się. Tyle że skompromitowani w tym kraju mają się dobrze... nawet bardzo dobrze. Czasem aż warto się skompromitować - konsekwencje żadne. Odpowiedz Link Zgłoś
tom23pl Re: Zamiast wyśmiewać przypomnijcie sobie wybory 01.05.10, 02:46 Dla mnie większą kompromitacją są politycy którzy rzucają oszczerstwa bez żadnych dowodów, ponieważ oczernić łatwiej niż się wybielić. Niestety jaki kraj taka scena polityczna, więc widać na nich zasłużyliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
o.beyzyma Re: Zamiast wyśmiewać przypomnijcie sobie wybory 01.05.10, 09:04 PO miała zwycięstwo w kieszeni, ale w II turze PiS wszedł w porozumienie z Samoobroną: Lepper poparł Kaczyńskiego za udział w rządzie... Odpowiedz Link Zgłoś
judas1 Wybory 2010. Radio Maryja publikuje "prawdziwy"... 30.04.10, 22:26 Ta...110% Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Wybory 2010. Radio Maryja publikuje "prawdziwy"... 30.04.10, 22:29 Nie jestem entuzjastą "Radia Maryja" lecz najwyższym zdumieniem napawa mnie prowadzona od lat kampania nienawiści do tego środowiska. Dodajmy, tradycyjnie już animatorem nagonki przeciwko "Moherom" jest jaśnie oświecona "liberalna" "tolerancyjna" i "demokratyczna" latarnia "inteligencji"- Gazeta Wyborcza. Słuchaczom RM zarzuca się jednostronność, fanatyzm, fundamentalizm czy niepohamowaną agresję. Niewątpliwie teza ta jest przynajmniej częściowo prawdziwa- wszycy mamy przed oczami babcie pomstujące na żydów czy rzucające jajami w nielubianych celebrytów. Jednocześnie każdy przyzwoity i trzeźwo myślący człowiek zapyta: "i kto to mówi??". Zastanawiam się, dlaczego wiodący na krajowym rynku dziennik z tak wściekłą, niemal inkwizytorską pasją zwalcza skromną, średniej wielkości rozgłośnię, której wpływ na społeczeństwo jest niczym w porównaniu z salonowymi tuzami w stylu Radio Zet i która powinna być tolerowana choćby ze względu na hasła "tolerancji" "demokracji" czy "pluralizmu" wypisane na salonowych sztandarach. Istnieje bardzo przekonująca teoria, która mówi, że największą nienawiścią darzą się zawsze wyznawcy dwóch odmian tej samej ideologii np. Katolicy i protestanci, naziści i bolszewicy, czy zwolennicy Guns&Roses i Nirvany. Wiele mówi się o zagrożeniu "moherowymi beretami" a jednocześnie zupełnie niezauważone pozostaje znacznie poważniejsze zagrożenie dla polskiej demokracji, jakim są "dzieci Wyborczej". Czym wpatrzona w Michnika tłuszcza różni się od moherowców? Po pierwsze jest znacznie liczniejsza, po drugie bez porównania bardziej agresywna i sfanatyzowana. W "Rodzinie Radia Maryja" dominują osoby starsze, które choćby z racji wieku i doświadczenia stać na większą dozę dystansu i krytycyzmu. Tymczasem orszak Michnika złożony jest z toczących pianę na ustach młodych hunwejbinów, którzy pomimo widocznego już na pierwszy rzut oka braku wiedzy, charakteru i kręgosłupa bez żadnej żenady pozwolili się koronować na "inteligencję". MIałem kiedyś w ręku "Nasz Dziennik" i przyznam, że choć to pismo nie z mojej bajki, to byłem szczerze zdumiony jak bardzo ta gazeta jest zrównoważona i umiarkowana w sądach na tle toczącego pianę od pierwszej do ostatniej strony organu Michnika. Także portal "inteligenckiej" gazety, na którym piszę te słowa, stanowi dziś chyba najgorsze bagno w polskim internecie- często wyśmiewany z racji prymitywizmu czytelników onet.pl na tle "gazety" wygląda niekiedy, jak klub kulturamnych, zrównoważonych gentlemanów. Pewnie wszystko byłoby OK, gdyby szemrane towarzystwo złożone z postkomunistycznych "autorytetów" i wpatrzonych weń "lemingów" stało z boku walki politycznej. Niestety dla Polski, ludzie ci mają ogromną ambicję kształtowania naszego kraju stosownie do swoich wąskich horyzontów i podrzędnych gustów. Od jakiegoś czasu nasza polityka ukrainizuje się. Jako były wyborca PO ze zdumieniem odkrywam, że w swojej niefrasobliwości oddałem głos na polskich odpowiedników Partii Regionów- ugrupowania Wiktora Janukowycza. Ferajna Tuska, podobnie jak ukraińscy (nomen-omen) "koledzy" jawi się jako niekompetentna, bezideowa zbieranina, której jedynymi celami jest trwanie przy władzy i zabezpieczanie interesów zaprzyjaźnionych klanów bizensowych, realizowanymi przy pomocy powtarzania jałowych haseł "walki z nacjonalizmem", "modernizacji" czy "pojednanania się z Rosją". Na Ukrainie tylko PR mają gorszy. "Fachowcy" z rządu PO okazali się niezdolni nie tylko do szumnie zapowiadanych "reform" ale nawet do prostego administrowania państwem. Rostowski, Klich, Kopacz, Grad, Grabarczyk- ci ludzie powinni natychmiast odejść z resortów. Niestety nie ma kim ich zastąpić, gdyż jedyną kompetentną osobą w rządzącej partii jest minister bez teki- M. Boni, który odwala czarną robotę za cały gabinet. Racjonalnie myślący wyborcy już dawno zreflektowaliby, że program autostradowy PO nie ma szans na realizację, że służba zdrowia jest w zapaści, że armia znajduje się w totalnej zapaści i chaosie, że nasz kraj "zielona wyspa" pod rządami "najlepszego ministra finansów zanotował większy deficyt sektora publicznego, niż sąsiedzi dotknięci niemal 5% recesją. O dodatkowych smaczkach w postaci Sawickiej czy "Rycha, Zbycha i Mira" nie ma sensu nawet wspominać. NIestety pomimo, że obecny rząd nalezy do jagorszych w historii wolnej Polski i merytorycznie wypada bez porównania gorzej, niż "fasystowskie" gabinety Marcinkiewicza i Kaczyńskiego, wspomniane przeze mnie "dzieci Wyborczej" w jakimś dzikim amoku zamierzają podtrzymywać dotychczasową, samobójczą polityka. Pomimo, że serce mam po lewej i daleko mi do PiS, mam zamiar zatkać nos i w najbliższych wyborach oddać głos na Jarosława. Nie dopuścmy do tego, by "inteligentni inaczej" zrujnowali Polskę. PS: Wklejam rozmowę Mazurka ze znanym salonowcem - I. Krzemińskim. ciekawe... Robert Mazurek: Nie chcę się znęcać nad konkurencją, ale w pańskiej książce wiele miejsca poświęcacie manipulacjom „Gazety Wyborczej”. Ireneusz Krzemiński: Moi studenci – współpracownicy – przeanalizowali publicystykę „Wyborczej” na temat Radia Maryja. M: I wyszło tak: „Uderzający w dyskursie »Gazety Wyborczej« jest brak dyskusji. Cały przekaz jest zgodny: »my, episkopat i papież chcemy jedności Kościoła«, a oni go rozbijają. „Całe artykuły ograniczają się do pokazania wad Radia Maryja”. K: Bo to prawda, ale od razu muszę zadeklarować, że opcja i poglądy wyznawane przez redaktorów „Gazety Wyborczej” są mi bliższe niż te z Radia Maryja. M: Nikt nie podejrzewa, że jest inaczej. K: Niemniej jednak obraz świata, jaki konstruuje „Wyborcza”, ma wiele wspólnego z obrazem świata konstruowanym przez Radio Maryja. I to również wyszło z analiz moich studentów, z których jeden jest zagorzałym czytelnikiem „Gazety Wyborczej”. M: Powiem więcej, z książki wynika wręcz, że Radio czasem dopuszcza, iż świat może być bardziej skomplikowany i wielobarwny, „Gazeta Wyborcza” – nigdy. K: Tu jest kwestia bardziej złożona, bo rzeczywiście w audycjach radia Maryja, nawet tych sztandarowych, jak „Rozmowy niedokończone”, ukazuje się często inne punkty widzenia, odmienne od głoszonych przez twórców radia. Można też znaleźć inne modele religijności niż ten preferowany przez Radio Maryja. Ojciec Rydzyk dopuszcza czasem do głosu wypowiedzi z kompletnie innego świata, który posługuje się językiem otwartym, językiem soborowym. I to było miłe. M: Czytam, że „sposób prezentowania tematyki związanej z radiem przez »Gazetę Wyborczą« każe zastanowić się nad problemem obiektywności prasy”. To bardzo poważny zarzut. K: No i co ja mam z tym cytatem zrobić? M: Powtórzyć własnymi słowami i dokonać samobójstwa towarzyskiego. K: Podpisałem się już pod tą książką, choć akurat to zdanie nie moje. M: Stawiacie tezę, że „Wyborcza”, stygmatyzując i wykluczając słuchaczy Radia Maryja, spowodowała wzrost popularności populistów. Michnik wyhodował Leppera i Giertycha? K: Nie on jeden, ten zarzut należałoby postawić także innym. Czwarta władza jest władzą realną i ma wpływ na rozwój sytuacji politycznej. M: Już na koniec. Czytam, że „Wyborcza” nie dość, że dyskredytowała i ośmieszała słuchaczy, posuwając się do manipulacji, to jeszcze „wobec episkopatu wysuwała prośby, żądania, a nawet groźby, byle tylko zneutralizował Radio Maryja”. K: To moje? M: Pańskich studentów. A pan się z tym zgadza? K: (milczenie) Tak było. M: Mam cytować jeszcze? O tym, że „Wyborcza” wzywała Kościół do stosowania cenzury. K: (śmiech) Nie mam nic do dodania. Odpowiedz Link Zgłoś
tomeknowak-ue Re: Wybory 2010. Radio Maryja publikuje "prawdziw 01.05.10, 12:29 Niestety Pan Szatek100 w ostatnim akapicie podaje przesłanie wyborcze (parafrazując): "jestem człowiekiem lewicy, będę głosował na Jarosława", przez co cały tekst nad którego wpisaniem spędził sporo czasu traci argumentację. Panie Szatek100, na przyszłość: Albo to, albo to. Inaczej nie przejdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
zagore Wybory 2010. Radio Maryja publikuje "prawdziwy"... 30.04.10, 22:32 Żal mi, że GW publikuje takie informacje... Nie macie się czym zajmować? Chyba po prostu się przerzucę na Onet albo Interię... Żegnam... ta informacja sięga dna, bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
ciagciulaciag Te wyniki to dowcip z dluuuuga Broda, panie psorze 30.04.10, 22:33 Odpowiedz Link Zgłoś
gwinter Wybory 2010. Radio Maryja publikuje "prawdziwy"... 30.04.10, 22:35 Może i Pan Broda ma rację. Ja bym sobie tego życzył bo niestety wizja nowej przyjaźni polsko-rosyjskiej roztaczana przez Donka i Bronka zbudowanej na tragedii Smoleńskiej, która już za tydzień ma być przypieczętowana umową gazową zupełnie Polsce niepotrzebną (zdaniem nawet rosyjskich ekspertów) niespecjalnie do mnie przemawia więc oby Radio Maryja miało jednak rację. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 Radio ma w ryja publikuje dane 30.04.10, 22:41 Dobrze - zmobilizuje normalnych by zaglosowali przeciw kaczce i moherom Odpowiedz Link Zgłoś
pontrikontri pan Broda słynie z tworzenia fikcyjnych podpisów 30.04.10, 22:41 ...na listach takich jak ten: www.polskie-wici.pl/listy-podpisow-zbieranych-droga-tradycyjna/39-lista-nr-31-przygotowana-przez-prof-dr-hab-rafala-brode-oraz-kpt-zw-zbigniewa-sulatyckiego-793-podpisy znajduje sie tam kilka wykreslonych nazwisk po interwencji osób zainteresowanych , ktore nigdy tych podpisów nie skłaały Odpowiedz Link Zgłoś
sher-rif Re: pan Broda słynie z tworzenia fikcyjnych podpi 04.05.10, 09:21 Składanie fikcyjnych podpisów to oszustwo!!!! Nie zainteresowała się tym prokuratura?! Odpowiedz Link Zgłoś
reerwer Wybory 2010. Radio Maryja publikuje "prawdziwy"... 30.04.10, 22:42 A od jutra Radio Maryja będzie podawało prawdziwe wyniki LOTTO. NARESZCIE!!! Wreszcie skończą się te podłe manipulacje.... Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Wybory 2010. Radio Maryja publikuje "prawdziwy"... 30.04.10, 22:47 50% poparcia wśród studentów niższej szkoły Rydzyka to słaby wynik jakiś LOL fizyk robi sondaże LOL aż boję się zapytać co robi chemik a jednak radio ma ryja Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Wybory 2010. Radio Maryja publikuje "prawdziwy"... 30.04.10, 22:47 a_l_e_x napisał: > Przypomnijcie sobie jak to było z tzw. sondażami w wyborach w 2005 roku. Jak > to PO miala zwyciestwo w kieszeni (...) Nieprawda. Sondaże w 2005 r. w miarę zbliżania się wyborów pokazywały stałą tendencję: PO ma przewagę, ale jej spada, PiS jest drugi, ale mu rośnie. Na dwa dni przed wyborami przewaga PO w sondażach była już bardzo nieznaczna - a potem zapadła cisza wyborcza i nie można już było publikować sondaży, a (najwidoczniej) te krzywe (rosnąca i malejąca) szły dalej i w końcu się przecięły. Zwróć uwagę, że w 2005 r. PiS miał nad PO przewagę zaledwie bodaj 2,5 punktu procentowego. Natomiast dwa lata później sondaże bardzo trafnie przewidziały zwycięstwo PO, która wygrała z PiS o jakieś 12 punktów procentowych. Odpowiedz Link Zgłoś
kenzoo3 ja tez uważam ,że PIs ma 50% poparcia, patrząc na 30.04.10, 22:48 to co wyrabia banda tuska, nie sądze ,żeby Po miała więcej niż 25%. Odpowiedz Link Zgłoś
3-kuleczka Re: ja tez uważam ,że PIs ma 50% poparcia, patrzą 30.04.10, 22:53 banda tuska - ? hamuj język i idż zajmij sie dzieckiem czy pomóż zonie przy garach, nie zaśmiecaj buraku forum, każdemu wolno miec swoje przekonania i własnie charakterystyczne dla wielbicieli braci kaczek jest obrazanie ludzi wzorem swoich idoli [małpa w czerwonym czy spieprzaj dziadu] Odpowiedz Link Zgłoś
kicikicituptuptup Re: ja tez uważam ,że PIs ma 50% poparcia, patrzą 30.04.10, 23:10 mogą być bracia kaczki, może być i banda tuska Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_mazurek Re: ja tez uważam ,że PIs ma 50% poparcia, patrzą 01.05.10, 11:26 > banda tuska - ? hamuj język i idż zajmij sie dzieckiem czy pomóż to może banda mira, rycha, grzecha? lepiej? Skarbnikiem kampanii komorka będzie pewnie sobiesiak? To może nie jest banda, bo w bandzie trzeba mieć jakieś zasady i cele. Oni mają tylko własne kieszenie i Polską w głębokim poważaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
bacowa Re: ja tez uważam ,że PIs ma 50% poparcia, patrzą 30.04.10, 23:30 kenzoo3 napisał: > to co wyrabia banda tuska, nie sądze ,żeby Po miała więcej niż 25%. wg. Rydzyka i Yara PiSobolszewia ma 150% poparcia, a może nawet 250% Odpowiedz Link Zgłoś
tom23pl Re: ja tez uważam ,że PIs ma 50% poparcia, patrzą 01.05.10, 03:10 Widząc po tym co wyrabiał pis i sld to najwięcej poparcia musi mieć partia krasnali ogrodowych! Znajdź mi rząd z którego funkcjonowania jest zadowolony ogół! Może w Grecji? Odpowiedz Link Zgłoś
sher-rif Re: WZYWAM pana Brodę by opisał 04.05.10, 09:24 swoje badania fizyczne choćby w "Świecie Nauki".Jak nie Nobla to medal Fieldsa ma pewny. Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Wybory 2010. Radio Maryja publikuje "prawdziwy"... 30.04.10, 22:48 Jaki profesor takie wyniki. Nawet małpę można nauczyć kilku wzorów matematycznych ale widać z logiką dziejów i logiką ogólnie u profesora to trochę słabo. Ja też na co dzień sprawdzam jak wygląda Kaczyński i jego PiS. Wychodzi słabo, na poziomie błędu statystycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
3-kuleczka Wybory 2010. Radio Maryja publikuje "prawdziwy"... 30.04.10, 22:50 poszoł won pisuarku GW jest dla inteligencji a nie buraków Odpowiedz Link Zgłoś
awe Re: Wybory 2010. Radio Maryja publikuje "prawdziw 30.04.10, 23:06 buahhahah, inteligencja to musi samodzielnie myśleć i wysnuwać wnioski na podstawie wielu źródeł a nie wypluwać z siebie to co przeczytała w GW:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
sher-rif Re: Wybory 2010. Radio Maryja publikuje "prawdziw 04.05.10, 09:25 Pod warunkiem ,że nie są to źródła toruńskie i nie chodzi o geotermię. Odpowiedz Link Zgłoś
kicikicituptuptup Re: Wybory 2010. Radio Maryja publikuje "prawdziw 30.04.10, 23:11 Ha, ha, ha... Chyba zaoczne kończysz, co? 3-kuleczka napisała: > poszoł won pisuarku GW jest dla inteligencji a nie buraków Odpowiedz Link Zgłoś
makaveli11 Re: Wybory 2010. Radio Maryja publikuje "prawdziw 01.05.10, 10:00 Ja wszystkich ludzi szanuje bez względu na przekonania polityczne ale ty przesadzasz z tymi obraźliwymi słowami sam(a) jesteś burakiem skoro zniżasz się do takiego poziomu a jesteś burakiem do kwadratu Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_mazurek Re: Wybory 2010. Radio Maryja publikuje "prawdziw 01.05.10, 11:28 > poszoł won pisuarku GW jest dla inteligencji a nie buraków dla ćwierćinteligencji chciałeś powiedzieć. Tylko ćwierćinteligenci dają się prowadzić na postronku gw i tow. michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
leffot Wybory 2010. Radio Maryja publikuje "prawdziwy"... 30.04.10, 22:52 Nie wiem skad "ojciec" Rydzyk? Taka forma zwyczajowo przynalezy ksiezom. Pan Rydzyk wraz ze swoimi alchemikami i fizykami zajeliby sie przynaleznymi im sprawami. Od polityki W A R A tym oszczercom i pseudo -naukowcom. Mohery jak i reszta jego zwolennikow zapomnieli co wygadywal na sp Pania prezydentowa. Teraz z tragicznej smierci robia bohaterska itd. Badania jakichs tam "specjalistow" to w dalszym stopniu nic innego jak swinskie spekulacje. Mozeby tak pan Rydzyk zorganizowal piesza pielgrzymke do Katynie, by uczcic smierc tam poleglych. Juz widze jak Rydzyk maszeruje. Nie-to nie on. Lepiej mu podjudzac i szczuc. Jakie obrzydliwe to torunskie towarzystwo!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
3-kuleczka Re: Wybory 2010. Radio Maryja publikuje "prawdziw 30.04.10, 22:59 też sie zastanawiam nad tym ojcem... czyzby miał tyle dzieciątek ? Odpowiedz Link Zgłoś