q-ku 01.05.10, 18:36 wypada usunąć Włochów z filmów np amerykańskich:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j666 Re: Włoski filmowiec nie może już patrzeć na Kasi 01.05.10, 18:42 I z polskiej telewizji ! I z restauracji ;-) ----- > wypada usunąć Włochów z filmów np amerykańskich:-) Odpowiedz Link Zgłoś
benny_nihill Nacjonalistyczny SyfiliPis 01.05.10, 20:27 to zjawisko ponadnarodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelw Re: Nacjonalistyczny SyfiliPis 01.05.10, 21:12 POmylilo Ci sie POmiocie...... Odpowiedz Link Zgłoś
benny_nihill Re: Nacjonalistyczny SyfiliPis 01.05.10, 21:17 aurelw napisał: > POmylilo Ci sie POmiocie...... _____________________________________________ pocałuj mnie w beatę kempę Odpowiedz Link Zgłoś
babatakajaga la dolce vita 02.05.10, 00:23 Niestety, we Włoszech tak jak i we Francji, z ust bardzo wykształconych i wyrafinowanych osób często słyszy się szokująco prymitywne rasistowskie i nacjonalistyczne komentarze. I tak sobie żyją w swoich czarujących skansenach, świat je odwiedza, kupuje trochę serów i pamiątek i prze do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
pultorakh Re: la dolce vita 02.05.10, 00:47 W pełni się zgodzę, gdyby nie ciotka z północnych Włoch nigdy więcej bym do tego dziadowskiego kraju nie pojechał. Po dwóch wizytach we Francji, powiedziałem, że nigdy to tego zapatrzonego w siebie chamstwa i prymitywnej chołoty nie pojadę. Poza tym ten "reżyser" nie ma racji co do tego, że we francuskich filmach grają tylko francuskie aktorki. Pierwszy film jaki mi się kojarzy to "Nie patrz w wył" czy jakoś tak, w której obok Marceu występuje produkt eksportowy Italii niejaka Belucci. O nowoczesnych filmach francuskich da się dużo złego powiedzieć, w tym i to, że ostatnio prawie w ogóle nie grają tam Francuzi, a jacyś zaimportowani lub zaasymilowani Marokańczycy czy Algierczycy. Tytułów nawet nie chce szukać w pamięci wystarczą dwa tytuły - Prorok oraz Taxi. Kino włoskie także w ostatnim czasie zeszło na psy, chyba ostatni film to Giallo z Adrienem Brody, który dobitnie pokazał żałosną rzeczywistość włoskiej policji. A jeden film z tą polską aktorką (Smutniak?)to nawet oglądałem, w filmie grali też aktorzy z Francji, a i główny bohater co nieco mówił w tym bełkotliwym narzeczu. Generalnie kino włoskie i francuskie to żałosny cień minionej epoki. Odpowiedz Link Zgłoś
malfleur Re: la dolce vita 02.05.10, 18:30 hołoty, przez samo h, za pozwoleniem... A tak na marginesie, to w naszym kraju rowniez hołoty nie brak, a i na brak chamstwa nie mozna narzekac. Odpowiedz Link Zgłoś
pultorakh No tak ,zawsze mam z tym wyrazem problem. 02.05.10, 23:50 Mimo, że z ortografią u mnie zawsze było w porządku. A co do tej hołoty, to myślę, że owszem jest wszędzie, ale im bardziej na południe tym jednak jest jej więcej. Nie ważne czy kraj jest bogaty czy nie, czy ma ropę czy nie, po prostu dziwnym trafem słońce nie służy na głowę. A Włochów akurat w miarę znam, mimo, że nie byłem na południu (i nigdy tam nie pojade), to patrząc nawet na bogatą Lombardię czy Piemont, Makaroniarze to jednak zakompleksione, zapatrzone w siebie,skrajnie ograniczone mentalnie i umysłowo dupki. Podobnie jest z Francuzami, Grekami czy Hiszpanami. Odpowiedz Link Zgłoś
dyngos Re: No tak ,zawsze mam z tym wyrazem problem. 03.05.10, 06:33 To naucz się: Polskie - Bogdan, Wschodnie - Bohdan Polskie - Bogdan, Wschodnie - Bohdan Bohomaz - bogomaz, czyli ikona (namalowany bóg), potocznie kiczowaty obrazek Hańba - gańba (od ganić) Hołota - gołota, czyli goła (biedna) szlachta, bez poważania. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
maga164 Re: No tak ,zawsze mam z tym wyrazem problem. 03.05.10, 13:05 Etymologia nie ma tak wielkiego znaczenia - pewne słowa i zwroty się utarły w świadomości społecznej i nie ma co drzeć szat ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
oblomoff Szowinistyczna hołota to na tym forum jest 03.05.10, 09:20 pultorakh napisał: > Makaroniarze to jednak zakompleksione, zapatrzone w siebie,skrajnie ograniczone mentalnie i umysłowo dupki. Podobnie jest z Francuzami, Grekami czy Hiszpanami. Odpowiedz Link Zgłoś
pultorakh Jakbyś poczytał moje posty to byś wiedział 03.05.10, 09:50 że do szowinizmu i do nacjonalizmu nawet bardzo mi daleko. Niestety, patrząc na badania CBOS czy OBOP Polacy mają tendencję do lubienia i sympatii narodów, które nas nie lubią i które sobą nic pozytywnego nie reprezentują a nie lubią tych które są do Polski pozytywnie nastawione i które są dużo bardziej "ucywilizowane" i mniej szowinistyczne wobec innych niż ci pierwsi. Przykład - najbardziej lubiane narody to: Czesi, Francuzi, Hiszpanie, Włosi, Irlandczycy, Anglicy. Najbardziej nielubiane: Arabowie(!!), Cyganie, Rumunii(!!!), Ukraińcy (!!), Białorusini (!!!!), Rosjanie(!!), Niemcy(!!) Teraz pytanie, gdyby zrobić badanie i popatrzeć na wypowiedzi ludzi, nie tylko na forach pod adresem tych nacji śmiało można by powiedzieć, że większość Polaków to szowinistyczna hołota bo nie lubi tak wspaniałych narodów jak Rumunii (nie Romowie, tylko Rumuni),Białorusini, Rosjanie, Niemcy czy Ukraińcy, a nawet tzw. Arabowie (ciekawe czy chodzi o tych z Syrii czy z Maroka). Ja sam miałem kontakt ze wszystkimi tymi nacjami, łącznie z Syryjczykami i powiem jedno, ci którzy są "najsympatyczniejsi" w badaniu to największe chamstwo i hołota z Włochami i Francuzami na czele, a Ci którzy są najbardziej pogardzani są najfajniejsi, z Ukraińcami, Niemcami, Rosjanami czy Arabami (w moim przypadku Syryjczykami i Libańczykami) na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
chn506 Re: No tak ,zawsze mam z tym wyrazem problem. 04.05.10, 22:50 problem to masz nie tylko z ortografia!inaczj widze ludzi tych krajow o ktorych piszesz,mozliwe,ze nie odwiedzamy tych samych hoteli i restauracji,ja w Wenecji w hotelu San Danieli czy na Capri spotkalam uroczych i o wysokiej kulturze ludzi,moze powinienes zmienic srodowisko,bo populas na calym swiecie zostanie populas, zle wychowane i kurwujace na ulicy co pol minuty! nawet wychodzac z kosciola! Odpowiedz Link Zgłoś
pikorpikor Re: Włoski filmowiec nie może już patrzeć na Kasi 02.05.10, 06:27 W normalnym kraju wyeliminowanoby tego gościa. Ale cuszsz wot Jweropa:( pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis No ale o co biega? 02.05.10, 06:57 przeciez Polki sa najbardziej "chetne"... Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Włoski filmowiec nie może już patrzeć na Kasię ... 02.05.10, 09:49 Carlo Rossella jest dziennikarzem, najwyzej managerem. Filmowcem na pewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
retropercepcje No i wyszło szydło z worka.... 02.05.10, 13:57 włoski amant ma teraz chrapkę na jakieś świeże mięsko... fajnego premiera mają tak na marginesie. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Włosi są jak najbardziej świadomi własnej... 02.05.10, 16:41 ...niedoskonałości. Na tym tle rodziły się po kolei ksenofobia, rasizm i wreszcie finis coronat opus faszyzm. Tak jak nas, tak i ich wyzwoliciele niczego nie oduczyli... Olali po prostu i ich, i nas. Sami o sobie Włosi opowiadają dowcip, że Pan Bóg zrobił jedną rzecz dobrą i jedną złą: stworzył Włochy i dał je Włochom... Wystarczy wyjść na ulicę w Mediolanie, czy Rzymie, żeby już po kilku krokach przekonać się, że Słowianki górują urodą nad Włoszkami, po prostu tłuką je na pysk. Problem w tym, że od 90% wschodnioeuropejskich "aktorek" wieje takim prymitywizmem, że aż przeciąg powstaje tam, gdzie się pojawiają. (Inna sprawa, że z aktorami nie wolno robić wywiadów - co jest wiadome wszem i wobec od czasów Mieszka I...) Odpowiedz Link Zgłoś
sugga Re: Włosi są jak najbardziej świadomi własnej... 02.05.10, 16:57 Słowianki przy Włoszkach to arystkokratki. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Kochanie, arystokratką może być i pokraka... 02.05.10, 17:12 sugga napisała: > Słowianki przy Włoszkach to arystkokratki. ...Artykuł i komentarze traktują problem urody kobiecej. Prymitywizm ją wprawdzie niszczy zdecydowanie, ale pochodzenie arystokratyczne oraz towarzysząca jemu kultura osobista i ogłada nie są wystarczającym panaceum na brzydotę... Odpowiedz Link Zgłoś