blanzeflor 04.05.10, 11:05 Arłukowicz gada z sensem, to teraz jaśniejszy punkt lewicy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
an1005 tabloidy kontra debata 04.05.10, 11:11 Wiadomo wyborcy to taka bezmyslna masa glosujaca na dziadziusia na hulajnodze. Fakt, wielu tak pewnie tak robi ale jak mi sie wydaje jest to zdecydowana mniejszosc. Jedno napewno sie zmienilo przez smolenski wypadek: wielu ludzi otrzasnelo sie z marazmu (pewnie wciaz za malo) i zaczelo sie interesowac tym co nasi 'politycy' robia a nie tylko mowia i pokazuja via bilbordy czy tabloidy Odpowiedz Link Zgłoś
oskoloklda Re: tabloidy kontra debata 04.05.10, 11:29 Jeśli trauma przeszkadza kandydatowi pokazywać się publicznie, to jaka jest gwarancja, że w momencie wyboru na prezydenta mu minie? Czy jest to trauma taktyczna, wyliczona co do dnia? Głosujący mają prawo wiedzieć, w jakim stanie psychicznym jest ten, na kogo mieliby oddać głos i jak katastrofa smoleńska zmieniła jego spojrzenie na świat. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: tabloidy kontra debata 04.05.10, 11:52 już ty się za nas, pisowców nie martw, zajmij się swoim idolem. Odpowiedz Link Zgłoś
superzgredzik Re: tabloidy kontra debata 04.05.10, 12:53 oskoloklda napisał: jak katastrofa smoleńska zmieniła jego spojrzenie na > świat. Zmieniła je na tyle, że odsunął od kampanie bullteriera Kurskiego i żmijowatego Ziobrę Odpowiedz Link Zgłoś
oskoloklda Re: tabloidy kontra debata 04.05.10, 13:40 superzgredzik napisał: > Zmieniła je na tyle, że odsunął od kampanie bullteriera Kurskiego > i żmijowatego Ziobrę Odsunął albo nie odsunął. Na razie wychodzi na to, że to jego odsunięto od kampanii, żeby sam sobie nie zaszkodził. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Czekanie na Godota 04.05.10, 11:19 "Debata ma to do siebie, że potrzebuje partnerów, a Polacy czekają na to, aż kandydaci powiedzą jaka powinna być Polska." ______________ Mniejsze partie się denrwują chcą przedwyborczego starcia, ale nie ma szans. PO nic nie powie, przycupnęła wystraszona i czeka na to, co powie Kaczyński. Więc wszystkim przyjdzie pewnie czekać. A Kaczyński milczy i trzyma ich w potrzasku, w który sami się wpędzili. Odpowiedz Link Zgłoś
rb.j Trzyma Kozak Tatarzyna 04.05.10, 11:55 eva15 napisała: Mniejsze partie się denrwują chcą przedwyborczego starcia, ale nie ma szans. PO nic nie powie, przycupnęła wystraszona i czeka na to, co powie Kaczyński. Więc wszystkim przyjdzie pewnie czekać. A Kaczyński milczy i trzyma ich w potrzasku, w który sami się wpędzili. Kaczyński zaszachował konkurentów. Odpowiedz Link Zgłoś
justas32 Zabierz babci dowód ! I nie daj jej zabrać swojego 04.05.10, 11:40 Młodzieńcze - nie chcesz żyć w republice polskich talibów - zabierz babci dowód. Nie będzie głosów na PIS i SLD. I pamiętaj - nie daj jej zabrać swojego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Zabierz babci dowód ! I nie daj jej zabrać sw 04.05.10, 11:54 babciu, zabierz wnukowi dowód. nie dopilnowałaś poprzednio szczyla i popatrz co mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
justas32 Re: Zabierz babci dowód ! I nie daj jej zabrać sw 04.05.10, 12:23 No i co mamy ? Normalność. A nie syf, do którego chcecie - ale nie możecie doprowadzić ... Odpowiedz Link Zgłoś
olias "Kandydaci będą się pokazywać między zupą a dez... 04.05.10, 11:51 dobra, dobra. marszałek Komorowski ma trudniej bo jak pokaże rodzinę to nawet zaciekli zwolennicy PO pójdą hurmem głosować na Jarosława Kaczyńskiego. Mam nadzieje że świat zobaczy Panią Martę Kaczyńską w roli Pierwszej Damy Rzeczpospolitej. Alternatywa może nas wiele kosztować. Odpowiedz Link Zgłoś
paczka111 Re: "Kandydaci będą się pokazywać między zupą a d 04.05.10, 11:58 Jeśli naród nabierze się na te sztuczki naszego maluśkiego Marcela Marceau, to faktycznie - najlepsza dla nich Marta Kaczyńska, Pierwsza Dama. Łoj. Odpowiedz Link Zgłoś
antydupek pis a kazirodztwo 04.05.10, 12:57 > Mam nadzieje że świat zobaczy Panią Martę Kaczyńską > w roli Pierwszej Damy cóż, po tych dziwolągach można się i tego spodziewać... Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: "Kandydaci będą się pokazywać między zupą a d 04.05.10, 11:52 tylko pretensje ma lekko wydumane Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Kandydaci POPiSu tym lepiej wypdają im mniej 04.05.10, 11:55 się pokazują. Dlatego nie chcą brać udziału w debatach. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem "Kandydaci będą się pokazywać między zupą a dez... 04.05.10, 12:02 GW, TVN24 i TVP usilnie wmawiają społeczeństwu, że nie mają innego wyboru jak głosować na kogoś z POPiSu... Odpowiedz Link Zgłoś
mark230 Re: "Kandydaci będą się pokazywać między zupą a d 04.05.10, 12:08 No właśnie !!! a nie ma innej alternatywy, innych kandydatów PO, PIS podobne mieliśmy już i jaki spektakularny efekt - żaden - zamieniają się tylko władzą Odpowiedz Link Zgłoś
inv28 "Kandydaci będą się pokazywać między zupą a dez... 04.05.10, 12:17 Bardzo się dziwię, że pani Marta Kaczyńska dała się wmanewrować w grę swego stryja, Jarosława Kaczyńskiego. Pamiętam, jak w czasie poprzedniej kampanii prezydenckiej, pani Marta Kaczyńska wraz z mamą, mężem i dziećmi, występowała u boku Lecha Kaczyńskiego na bilbordach wyborczych i na okładkach czasopism. Występowała wraz z mężem, mimo postępującego upadku ich związku. Co więcej jej i jej męża udział w kampanii miał wtedy podkreślać wartość rodziny, w systemie wartości Lecha Kaczyńskiego. Niedługo po wyborach 2005, małżeństwo pani Marty rozsypało się, a pani Marta wyszła za mąż powtórnie. Tabloidy rozpisywały się wtedy o wymownej nieobecności Jarosława Kaczyńskiego, na ślubie bratanicy. Dziś Jarosławowi Kaczyńskiemu, najwyraźniej przestały przeszkadzać sympatie i powiązania rodzinne obecnego męża pani Marty. Dziś Jarosław zamierza doprowadzić do sytuacji, w której pani Marta zostanie, wciągnięta w wir kampanii. Wtedy Jarosław Kaczyński będzie próbował ugrać kilka punktów na obronie swej bratanicy, przed nikczemnymi atakami jego konkurentów. Szkoda mi tej kobiety, bo straciła oboje rodziców, dała się wmanewrować ich pochówek z dala od domu, a teraz jest wciągana w nową grę, która może jej przynieść kolejną dawkę bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
superzgredzik Re: "Kandydaci będą się pokazywać między zupą a d 04.05.10, 13:02 inv28 napisał: > Bardzo się dziwię, że pani Marta Kaczyńska dała się wmanewrować w > grę swego stryja, Jarosława Kaczyńskiego. Marta Kaczyńska to nie jest bezwolny manekin. Wie co robi. Chce wesprzeć Kaczyńskiego to go wspiera, chciała pochować rodziców na Wawelu i pochowała. Nie widzę powodów aby traktować ją jak marionetkę. Odpowiedz Link Zgłoś
inv28 Re: "Kandydaci będą się pokazywać między zupą a d 04.05.10, 15:12 Ja jednak myślę, że zachowanie Marty Kaczyńskiej, w znacznym stopniu wynika z wywieranych na nią nacisków. Bo jeśli tak nie jest, to jak wytłumaczyć uczestnictwo pani Matry w rodzinnej sesji zdjęciowej w 2005 roku, w czasie, zaawansowanego rozkładu jej pierwszego małżeństwa? Przecież użyczyła wtedy swego wizerunku, do budowy modelu szczęśliwej rodziny, wiedząc, że sprawy jej małżeństwa szybko idą w kierunku rozwodu i nowego związku. Jak nazwać takie zachowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
anakonda22 !!!!!!!!!! 04.05.10, 12:42 ..kaczor w ciszy długo nie wytrzyma..I ZNÓW BĘDZIE WALIŁ JADEM... Odpowiedz Link Zgłoś
wladekryba "Kandydaci będą się pokazywać między zupą a dez... 04.05.10, 13:02 I CO MI Z TEGO ŻE TERAZ POKAŻE FAŁSZYWE OBLICZE POD PUBLIKĘ.BYŁ JEST TAKIM JAKIM MILIONY LUDZI GO ZAPAMIĘTAŁO.KTO NIE Z NIM TO NIE JEST POLAKIEM I JEST PRZECIWKO.ZOMO,DZIADU-WYŁĄCZNOŚĆ NA RACJĘ,RESZTA SIĘ NIE LICZY TYLKO MY PISOWCY. Odpowiedz Link Zgłoś
maksiu73 "Kandydaci będą się pokazywać między zupą a dez... 04.05.10, 13:17 Ja tez jestem zdania, ze z obrazka nic nie wynika... jak kandydaci wygladaja kazdy wie... I co to ma znaczyc, ze na debaty jest czas??? Wlasnie, ze go nie ma... wyborcy chca wiedziec, co ktory kandydat ma do zaproponowania... ja sie jedynie obawiam, ze te debaty beda polegaly jedynie na tym, ze kandydaci zamiast przedstawiac swoj pomysl na lepsza Polske, beda sobie wyliczac bledy z przeszlosci... nie da sie ukryc, ze bledy byly i to z kazdej strony, ale o tym slyszymy w kolko ze wszystkich mediow... ja nie chce w kampanii slyszec co bylo wczoraj, ale jakie propozycje maja kandydaci na jutro... Odpowiedz Link Zgłoś
grzeniu22 Re: "Kandydaci będą się pokazywać między zupą a d 04.05.10, 14:46 A po co ta cała kampania majowa? Kandydaci będą pięknie kadzić, Olechowski jak to zwykle kłosy w dłonie brał będzie i... nic z tego nie wyniknie. Kandydatów (głównych) znamy i raczej wiemy, czego się po nich spodziewać. Co zmieni ich gadanie i ogolona, pięknie wyglądająca gębusia pokazana przed zupką a po pigułkach na sraczkę? No, ale niestety- mamy jakiś (duży???) % cielaków, którzy zagłosują na niebieskie oczęta albo wybitny tembr męskiego głosu :) Już wyżej pojawiły się uwagi co do aparycji przyszłej I-szej damy. A przepraszam, jakie to ma znaczenie dla rozwoju PL? Odpowiedz Link Zgłoś
organmaster czy aby... 04.05.10, 15:39 mówiąc: "polacy czekają na wizję polski" zakłamujemy rzeczywistość; oto np.: kumpela, mieszkanka takiego radziwia, pekinu np.(znacie te klimaty?) śmiejąc się z żartu o kaczorze przysłania dłonią usta ( wiecie o co biega?) i, głosuje na... prywatyzującą służbę zdrowia platformę; nie wiąże nieboże przyczyny ze skutkiem, rzeczywistość polityczną postrzega podprogowo; ma dziewczyna wizję?! pewnie ma: żeby były pieniądze na - w szerokim rozumieniu - prąd?; do grona wyborców w tym kroju przemawiają bodźce specyficzne: raczej rys swojactwa, niż opisanie ojczyzny; zrozumieli to platformersi, i zgrywają schemacik: ja dobry, a panu się ręce pocą; na koniec - złamał się jarosław?... no bo jak inaczej interpretować fotoreportaż super expresu; zatem - żądanie debaty to socjotechniczna sztuczka, szukanie okazji do zadania niewinnego pytanka: pan pewnie nie ma pojęcia ile kosztuje kajzerka?! Odpowiedz Link Zgłoś
fan-po "Kandydaci będą się pokazywać między zupą a dez... 04.05.10, 16:43 Jarosław Kaczyński jest w głębokiej żałobie ale inni kandydaci mogą już debatować i przedstawiać społeczeństwu swoje programy wyborcze. Program naprawy państwa PIS-u jest niezmienny i sympatycy dobrze go znają.Dla szerszego ogółu zostanie przedstawiony w terminie póżniejszym.Będzie to program jak wiadomo kontynuacji programu byłego prezydenta - czyli kontroli i niewłaściwych,rujnujących kraj zapędach obecnie rządzącej Platformy i jej szefa - czyli Donalda Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.pussy Program Jarosława będzie prosty 04.05.10, 17:00 Najpierw Żałoba Narodowa przez dwa lata, a potem się zobaczy :-( Odpowiedz Link Zgłoś
owca_baran Re: "Kandydaci będą się pokazywać między zupą a d 04.05.10, 17:20 Mam dość mówienia o żałobie niejakiego JK i jego bratanicy, jeżeli startuje w wyborach to niech przestanie PiS mówić o jego bólu tylko o tym co chce w naszym kraju zmieniać. Po drugie ile kosztuje kupno bólu bo przydało by mi się kilka dodatkowych groszy. Odpowiedz Link Zgłoś
siwy19469 Re: "Kandydaci będą się pokazywać między zupą a d 04.05.10, 17:30 owca_baran napisała: > Mam dość mówienia o żałobie niejakiego JK i jego bratanicy, jeżeli > startuje w wyborach to niech przestanie PiS mówić o jego bólu tylko > o tym co chce w naszym kraju zmieniać. My wiemy a ślepi i głusi POpaprańcy nie muszą niech żyją w swojej ciemnocie.Niech nadal płaczą że nie są doinformowani. I dla nich to było by na tyle - bo ich OLEWAMY! Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman no własnie dlaczego sfory dziennikarskie 04.05.10, 17:55 warczą że Jarek Kaczyński, Marta Kaczyńska i jej mąż chcą uczestniczyć w życiu publicznym - nie straszcie nas tragedią Smoleńską, nie czyńcie z niej parawanu dla swojej niemocy Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman Arłukowicz też zamiast apelować aby inni mówili 04.05.10, 17:51 sam przedstawiłby program prezydencki i cele prezydentury Napieralskiego wszyscy tylko nawołują, apelują, a merytorycznej dyskusji o problemach nie ma, nie ma też merytorycznych pytań, dziennikarze wolą ujadać albo pisać o pseudo problemach czy ktoś spróbował podjąć temat i zadać kilka pytań co sztabowcy wyborczy i kandydaci sądzą o roli tanich połączeń kolejowych dla zwiększania mobilności i integracji społeczeństwa, likwidacji różnic międzyregionalnych i ograniczania bezrobocia Odpowiedz Link Zgłoś
tc2 Re: Arłukowicz też zamiast apelować 07.05.10, 17:35 wreszcie "koń struktywna" propozycja, brawo jkerdman. Aż by sie przydała tabeleczka który kandydat jakie ma zdanie na jaki KONKRETNY PRZYZIEMNY problem. I wielu, np. ja, ma głęboko w dupie ich zdanie na tematy typu skrobanki, in-vitro, Katyń1.0, Katyń2.0, ekumeniczna preambuła konstytucji itp "słoń a sprawa polska". Natomiast czy kupować samochód do długich tras, bo na koleje i samoloty nie można liczyć, czy raczej mały do kręcenia się po mieście, bo na dalszą trasę pojadę tanio i wygodnie w inny sposób, to mnie interesuje o wiele bardziej. I czy ubezpieczać się prywatnie i wysoko, bo NFZ nie pomoże mi nigdy w niczym, czy przeznaczyć tę forsę raczej na porządny dach, by za dziesięć lat nie ciekło znowu. I czy rzucić w pierony pracę i życie, i wyjechać "na zmywak" do UK, czy dalej pracować na 2k zł, w nadziei, że w końcu kiedyś zacznę zarabiać jak człowiek i żyć bez lęku nie tylko o juro, ale nawet o dziś. Tymczasem z konkretów daje się nam takie: włochata klata piersiowa, brat w krypcie, fryzura i dykcja w czasie mowy pogrzebowej, pistolet+wibrator, peron w Pcimu, dziadek w dupie, POWIERZCHOWNA ESTETYKA FASADY (jakbyśmy wszyscy byli "panienkami blond", albo "pedałami pci obojga") zamiast funkcji, zamiast "parametrów silnika". Tomasz też wkurzony abstrakcyjnością wyboru jaki nam się daje Odpowiedz Link Zgłoś