pimpus18 53-latka zmarła w rosyjskim więzieniu. Lekarze ... 05.05.10, 12:33 Ciekawa sprawa: Według propagandystów z GW w rosyjskich więzieniach siedzą wyłącznie niewinni - do tego ciężko chorzy, którym lekarze zalecają pilny bezstresowy wypoczynek w łagodnym klimacie lub UK. Nadgorliwi propagandyści osiągają mimowolnie poziom kabaretowy. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: 53-latka zmarła w rosyjskim więzieniu. Lekarz 05.05.10, 12:49 Za dużo cukru podają więźniom? Czy może z dodatkiem izotopu rutenu? Odpowiedz Link Zgłoś
melody_10 Re: 53-latka zmarła w rosyjskim więzieniu. Lekarz 05.05.10, 13:24 No ta wlasnie notka nie jest propagandystska, ani jakas stronniczo antyrosyjska. Nie rozumiem jakie moga byc zastrzezenia tym wagledem do GW, bo ilosc pozytywnych tekstow o Rosji do niegatywnych wynosi ostatnio cos typu 5:1 jesli nie wieciej. A znalesc cos zlego co sie wydarzylo w Rosji rzeczywiscie mozna zawze. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: 53-latka zmarła w rosyjskim więzieniu. Lekarz 05.05.10, 13:33 melody_10 napisała: > bo ilosc pozytywnych tekstow o Rosji do niegatywnych wynosi > ostatnio cos typu 5:1 jesli nie wieciej. Co w Rosji w ostatnim czasie zdarzyło się właściwie dobrego? Nie mam na myśli Tu-154. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: 53-latka zmarła w rosyjskim więzieniu. Lekarz 05.05.10, 15:11 Już jest pierwsza płatna KGB-owska ku..wa. Czekamy na następnych, eva15 zaraz się tez pojawi. A może śmieciu odniesiesz się do tego, ze nawet Miedwiediew nakazał śledztwo w tej sprawie? pimpus18 napisał: > Ciekawa sprawa: Według propagandystów z GW w rosyjskich więzieniach siedzą wyłą > cznie niewinni - do tego ciężko chorzy, którym lekarze zalecają pilny bezstreso > wy wypoczynek w łagodnym klimacie lub UK. > > Nadgorliwi propagandyści osiągają mimowolnie poziom kabaretowy. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: 53-latka zmarła w rosyjskim więzieniu. Lekarz 05.05.10, 15:16 To stara "dobra" efcia w innym wydaniu lub jej klon. Nadaje z Maskwy dokładnie z : Institute for Problems in Mechanics Russian Academy of Sciencies Widocznie za mało roboty tam mają i dorabiają pisaniem na polskojęzycznych forach. Odpowiedz Link Zgłoś
melody_10 E... what??? 05.05.10, 17:14 > Nadaje z Maskwy dokładnie z : > > Institute for Problems in Mechanics > Russian Academy of Sciencies Ale to moj affiliation! Ale skad wiesz? Polski wywiad?? Wow :-) Jestem pod wrazeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
melody_10 Ale na powaznie... 05.05.10, 17:41 Asmall, troche sie poczulam nieladnie... Nie wiem skad wiesz gdzie pracuje....nie wiem co jeszcze o mnie wiesz i skad. W runecie w pare miejsc podawalam swoje nazwisko i miejsce pracy, nie jest to jakas tajemnica, ale i nie podoba mi sie, ze ktos to "wykryl" i mnie "demaskuje" bez mojej zgody. Jest to czyn wrogi. Dlaczego to robisz? Nie jestem wrogiem Twojego kraju :-) Moze niespecialnie udane gdzies zazartowalam, ale nie pisalabym na polskim forum, gdyby nie mialam do Polakow sympatji. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: 53-latka zmarła w rosyjskim więzieniu. Lekarz 05.05.10, 12:34 jerjar napisał: > Umęczyli kobietę. Gdyby ta kobieta jeszcze była winna - ale nie była! Zbrodnia podwójna. Odpowiedz Link Zgłoś
aligator.1 Re: 53-latka zmarła w rosyjskim więzieniu. Lekarz 05.05.10, 14:21 Niestety, w tamtym kraju to normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
chimera03 Re: 53-latka zmarła w rosyjskim więzieniu. Lekarz 05.05.10, 12:35 Jeżeli Miedwiedjew naprawdę chce zrobić coś dobrego to mu współczuję - będzie walczył z wiatrakami. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Very? 05.05.10, 12:48 W języku polskim przyjęło się używać imienia "Wiera". Od trzech głównych cnót: Wiera, Nadieżda i Ljubow. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 [...] 05.05.10, 13:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kruczygcw trzeba by wymienić 141mln ludzi, żeby naprawić ten 05.05.10, 12:54 brudny zacofany dziki kraj Odpowiedz Link Zgłoś
melody_10 Re: trzeba by wymienić 141mln ludzi, żeby naprawi 05.05.10, 13:08 Nie ma tyle Polakow zeby wszystkich wymenic. Ale gdyby jeszcze Niemcy sie dolozyly... Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: trzeba by wymienić 141mln ludzi, żeby naprawi 05.05.10, 15:13 Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: trzeba by wymienić 141mln ludzi, żeby naprawi 05.05.10, 18:42 Ta liczba "141" jest nieaktualna a będzie jeszcze nieaktualniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: trzeba by wymienić 141mln ludzi, żeby naprawi 05.05.10, 19:41 Ze 139 mln trzeba by pomnożyć przez 7x procent ... Rosjan w CCCP było pod koniec 48% . Później musieli oddać ziemię by podwyższyć procent swoich na kontrolowanym terytorium. Od 1991 % Rosjan w obecnej bandyckiej Federacji dalej spada. Wnioski są oczywiste ... Odpowiedz Link Zgłoś
melody_10 Czemu ne odpowiadasz? 05.05.10, 19:56 Asmall, to co na temat mojego miejsca pracy, moich wcielen i bycia klonem kogos? To kim do cholery jestes - uprawiasz tutaj jakies funkcje moderacyjne? Ja pisze tylko pod jednim nickiem tutaj i moge napisac kim jestem gdy jestes ciekaw. Mozna na priva. Nie rozumiem, co to byli za dziwne najazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
kruczygcw Re: trzeba by wymienić 141mln ludzi, żeby naprawi 05.05.10, 19:46 zigzaur napisał: > Ta liczba "141" jest nieaktualna a będzie jeszcze nieaktualniejsza. > a nie wiem, nie liczyłem tego bydła (mam nadzieję ze krowy się nie obrażą za użycie tego sformuowania), dane brałem z wikipedii, inne źródło podaje 145mln w 2002r, no ale może 4mln normalnych by się tam znalazło :) Odpowiedz Link Zgłoś
melody_10 Re: trzeba by wymienić 141mln ludzi, żeby naprawi 05.05.10, 19:49 Krowy nie, a ludzie tak. Niladny temat dla zartow sobie panstwo wyszukalo :-( Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: trzeba by wymienić 141mln ludzi, żeby naprawi 05.05.10, 19:50 Dane statystyczne zawsze są dostępne z pewnym opóźnieniem. A poza tym, państwowe służby zawsze lubią "upiększać" statystyki, zwłaszcza w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
krawat23 53-latka zmarła w rosyjskim więzieniu. Lekarze ... 05.05.10, 13:03 System sadowo-wiezienny wszedzie jednakowy. Podobne przypadki mozna spotkać w wielu krajach. Ostatnio w NIE został opisany bulwersujacy przypadek byłego posła Łyzwińskiego. Obiecał zająć sie ta sprawą redaktor Żakowski. Ogłosił to publicznie w TokFM. Później albo mu coś wytłumaczono, albo był zajety wazniejszymi sprawami- w sprawie Łyzwińskiego cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: 53-latka zmarła w rosyjskim więzieniu. Lekarz 05.05.10, 18:42 A niech ten knur zdechnie. Kradł, gwałcił, wyłudzał. Kto go będzie żałował? Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: 53-latka zmarła w rosyjskim więzieniu. Lekarz 05.05.10, 21:59 Pewnie krokodyl po nim zapłacze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
znak 53-latka zmarła w rosyjskim więzieniu. Lekarze ... 05.05.10, 13:07 do autora "ps" artykułu: bucu, jeśli Vera, to Trofimov, ale jeśli Trofimowa, to Wiera, w tłumaczeniu na polski "wiara"; pewnoś w szkole klasyków omijał z daleka.\ A może ... matura w jeden rok? to dzisiaj bardzo popularne. Jak i kiepskie artykuliki. Odpowiedz Link Zgłoś
znak Re: 53-latka zmarła w rosyjskim więzieniu. Lekarz 05.05.10, 13:15 znak napisał: > do autora "ps" artykułu: > bucu, jeśli Vera, to Trofimov, ale jeśli Trofimowa, to Wiera, w > tłumaczeniu na polski "wiara"; pewnoś w szkole klasyków omijał z > daleka.\ > A może ... matura w jeden rok? to dzisiaj bardzo popularne. Jak i > kiepskie artykuliki. Przepraszam, pomyliłem jej nazwisko:P Trifonowa, oczywiście, nie Trofimowa. Nie rozumiem, po co robić szum z jednego przypadku. W prasie rosyjskiej codziennie można znaleźć przynajmniej kilka artykułów o zwyczajach i upodobaniach tamtej policji i służb więziennych. Ten tu przypadek niczym szczególnym się nie wyróżnia. I to właśnie jest straszne ! Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: 53-latka zmarła w rosyjskim więzieniu. Lekarz 05.05.10, 13:40 znak napisał: > Nie rozumiem, po co robić szum z jednego przypadku. W prasie > rosyjskiej codziennie można znaleźć przynajmniej kilka artykułów o > zwyczajach i upodobaniach tamtej policji i służb więziennych. Ten tu > przypadek niczym szczególnym się nie wyróżnia. I to właśnie jest > straszne ! To właśnie pokazuje, na siłę Rosji i daje szansę na świetlaną tam przyszłość. Ile to tam czcigodnych, szlachetnych, zacności ludzi! Właściwie sami. W każdym razie do więzień trafiają tam same anioły. Stąd można wnioskować, że na wolności spotkać tam można takich na każdym kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
horwitzer Re: 53-latka zmarła w rosyjskim więzieniu. Lekarz 05.05.10, 15:01 Na wolności są ci, którym udało się dokonać przestępstwa, bo za niewielką część ukradzionych pieniędzy wychodzą na wolność. Chyba że ostatnio w rosyjskich sądach zmieniono cenniki. Odpowiedz Link Zgłoś
voluptas 53-latka zmarła w rosyjskim więzieniu. Lekarze ... 05.05.10, 13:21 Dziki, nieludzki kraj. Nic się tam nie zmieniło i nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 53-latka zmarła w rosyjskim więzieniu. Lekarze ... 05.05.10, 13:45 Zadne reformy ani policji ani tez wieziennictwa niczego nie zmienia.To jest najzwyklejsza walka o prezydenture (chyba wybory beda w 2012r)pomiedzy Miedwiediewem a Putinem.Jesli prezydent chce cos madrego zrobic to natychmiast jest to blokowane przez Putina i jego ludzi.Putinowi nie sa potrzebne jakies zmiany,on chce utrzymac to co jest,bo przy przeprowadzonych reformach i zmianach z tym zwiazanych premier stracilby wplyw na struktury silowe.A przed wyborami one moga okazac sie bardzo przydatne i pomocne w wygraniu wyborów.Zwalczal Putin opozycyjnych kandydatów przed wyborami faworyzujac jedynie nieistotne wynalazki rosyjskie typu Ziuganow,Zirinowski i jakis nieistotny dodatek do tego towarzystwa,ale nie przewidzial ze wychoduje najwiekszego wroga i to na najwyzszym urzedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Czy to takież niezwykłe? 05.05.10, 13:54 W Rosji umierają w więzieniach a u nas popełniają "samobójstwa" w czasie zatrzymań i przeszukań. Prawda Panie Europośle? Odpowiedz Link Zgłoś
aligator.1 53-latka zmarła w rosyjskim więzieniu. Lekarze ... 05.05.10, 14:20 A czego innego można się spodziewać po dzikim narodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
pyzz Re: 53-latka zmarła w rosyjskim więzieniu. Lekarz 06.05.10, 10:57 No właśnie... A naród polski to taki znowu mniej dziki? Bo więźniów na pewno w żaden BARDZIEJ cywilizowany sposób nie traktuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Nic nowego w Rassiji. 05.05.10, 14:25 Nowosc bylaby, gdyba owa Wiera wyszla w podobnym stanie, jak weszla. :) Odpowiedz Link Zgłoś
horwitzer Niezgłębiona i nieprzewidywalne rosyjska dusza 05.05.10, 14:42 Któż ją pojmie? Co prawda powolne mordowanie kalekiej staruszki nie jest najgorszą rzeczą, której można się po nich spodziewać, ale poprawy nie widać Wewnętrzne siły okupacyjne Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Dusza rassisjka vs dusza amerykanska 05.05.10, 14:47 dusza amerykanska: www.1americansong.com/photo_gallery/eagle.jpg dusza rassijska: 4.bp.blogspot.com/_931gr8XgT7g/R6lECw2tW3I/AAAAAAAAAF4/3r0NnmStYeQ/s400/drunk+russians.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
pyzz 53-latka zmarła w rosyjskim więzieniu. Lekarze ... 05.05.10, 14:56 Nawet Rosjanie, uważani powszechnie przez polaków za rzekomych brutali i barbarzyńców zaczynają cywilizować swój system sprawiedliwości. Tylko polska - państwo, w którego więzieniach siedzi najwięcej ludzi w UE ciągle nie chce. Takie rzeczy jak opisana w artykule są w polskich aresztach i więzieniach na porządku dziennym (dość wspomnieć sprawy Claudiu Crulica, czy Dzieciaka), jednak przeciętny polak uważa, że wszystko jest w porządku, że to nieprawda. Tymczasem, prawdopodobnie w dziedzinie barbarzyńskich zwyczajów to polska akurat nie musiałaby się niczego uczyć od Rosji, a być może już niedługo polska BĘDZIE się musiała uczyć od Rosji przestrzegania praw człowieka. Cóż. To być może nie przypadek, że Dzierżyński był polakiem... Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: 53-latka zmarła w rosyjskim więzieniu. Lekarz 05.05.10, 16:04 Polskie więzienia nie są tematem tego wątku trollu. Odpowiedz Link Zgłoś
reality_show To tylko w Rosji... 05.05.10, 15:37 Jedzą ludzi i traktują ich jak konie. Odpowiedz Link Zgłoś
maryshaa Re: 53-latka zmarła w rosyjskim więzieniu. Lekarz 05.05.10, 16:06 Polecam wszystkim lekturę książki "Pandrioszka" Krystyny Kurczab-Redlich... Takich śledztw było i będzie na pokaz sporo, tylko po to by oprawców uniewinnić... I nie chodzi o to, że w więzieniach są niewinni, ale o to, że nawet winny ma prawo do traktowania go jak człowieka a nie ja zwierze. A niestety Rosja od czasów conajmniej Piotra I ma tendencje do trkatowania ludzi jak przedmioty i więzienia tam nie różnią się niczym od gułagów.Gdzie człowieka można upodlić, pobić na śmierć, zmusić do samobójstwa bez rekacji władz, a nawet za ich cichym przyzwoleniem. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: 53-latka zmarła w rosyjskim więzieniu. Lekarz 05.05.10, 19:51 Od Iwana IV Groźnego, moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kermit.dolomit 53-latka zmarła w rosyjskim więzieniu. Lekarze ... 05.05.10, 17:29 dlaczego tak brzydko piszecie o slowianskich braciach ktorzy dokonali razem z dwoma mocarstwami rozbiorow na 123 lata toczyli wojne bolszewicko polska wyzwalali polske w 1939 od wyzyskiwaczy a w 1944 od niemcow i pozostali do 1993 roku kochajmy ich oni zawsze chcieli dobrze dla polski tylko tak im jakos wyszlo pora na pojednanie Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta U nas tylko...niewygodni popełniają samobójstwa 05.05.10, 17:46 My kulturnyj kraj -:))) Odpowiedz Link Zgłoś