pe11 05.05.10, 22:48 Chore pomysły fundamentalistów religijnych. Na całym świecie fundamentaliści wywołują wojny i powodują najgorsze zbrodnie. Strzeżmy się fundamentalistów, by nigdy nie mieli szansy sięgnąć po władzę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hanna69 Więzienie za in vitro? PO i Lewica: Odrzucić pr... 05.05.10, 22:55 Tak, będzie też kara więzienia za onanizm(ludobójstwo) i seks oralny (kanibalizm). Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Więzienie za in vitro? PO i Lewica: Odrzucić 05.05.10, 23:00 hanna69 napisała: > Tak, będzie też kara więzienia za onanizm(ludobójstwo) i seks oralny > (kanibalizm). ***************************** O kurcze, to teraz tirówka będzie ludożerką? Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin ponad 50% debili 06.05.10, 00:29 Jakby jeszcze za niskie podatki były. Wszystko powinno być refundowane (ankieta), ale zapłaćcie za to ze swojej kieszeni, ja nie mam zamiaru nikomu niczego refundować i nie chce, żeby mi ktokolwiek coś refundował. Moje pieniądze niech zostaną w mojej kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
arturkosmal Re: to się nazywa demokracja stalinowski potomku 06.05.10, 08:18 Zabieranie pieniedzy jednym by dac (zrefundowac) innym ? Na tym polega socjalizm, a nie demokracja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: to się nazywa demokracja stalinowski potomku 06.05.10, 09:19 arturkosmal napisał: > Zabieranie pieniedzy jednym by dac (zrefundowac) innym ? Na tym polega socjaliz > m, a nie demokracja ;) > Niestety jedno ma coraz więcej wspólnego z drugim. W demokracji politycy kupują głosy za nasze pieniądze. Jak? Ano obietnicami, że nic się nie będzie musiało robić, a kasa będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 Re: ponad 50% debili 06.05.10, 08:52 alcabin napisał: > Jakby jeszcze za niskie podatki były. Wszystko powinno być refundowane > (ankieta), ale zapłaćcie za to ze swojej kieszeni, ja nie mam zamiaru nikomu > niczego refundować i nie chce, żeby mi ktokolwiek coś refundował. Moje pieniądz > e > niech zostaną w mojej kieszeni. To samo mówiłeś jak podpiywano konkordat? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: ponad 50% debili 06.05.10, 09:32 dybko2 napisał: > alcabin napisał: > > > Jakby jeszcze za niskie podatki były. Wszystko powinno być > refundowane > > (ankieta), ale zapłaćcie za to ze swojej kieszeni, ja nie mam > zamiaru nikomu > > niczego refundować i nie chce, żeby mi ktokolwiek coś refundował. > Moje pieniądz > > e > > niech zostaną w mojej kieszeni. > To samo mówiłeś jak podpiywano konkordat? Gwoli ścisłości, to organizacje "pozarządowe" też są utrzymywane z naszych podatków. Organizacje gejowskie, feministyczne, ot dla przykład taka "Krytyka Polityczna" jest dotowana ze skarbu państwa. Więc dla równowagi można i kościół. Albo wszyscy, albo nikt. Tylko, kto by wtedy słyszał o Biedroniu, Środzie, Sierakowskim... Zniknęliby w niebycie historii jak niejaki Ikonowicz... Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: ponad 50% debili 06.05.10, 11:16 Przepraszam, twqierdzić, ze skarb państwa płaci Srodzie pensję za nic? No sorry, kolego, ale ona akrat wyklada na uniwersytecie. To smao dotycyz Sierakowskiego. Biedroń mnie nie interesuje. Bo wiec ZANIM zaczniesz pisać o czymś, chociaz sprawdz realia. Odpowiedz Link Zgłoś
grubymisiek1 Re: ponad 50% debili 06.05.10, 09:02 alcabin napisał: > Jakby jeszcze za niskie podatki były. Wszystko powinno być refundowane > (ankieta), ale zapłaćcie za to ze swojej kieszeni, ja nie mam zamiaru nikomu > niczego refundować i nie chce, żeby mi ktokolwiek coś refundował. Moje pieniądz > e > niech zostaną w mojej kieszeni. Sam jesteś debilem. zabierają Ci 10% na NFZ czy Ci się podoba czy nie. Chyba, że jesteś jednym z tych oszustów zwanych przedsiębiorcami. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: ponad 50% debili 06.05.10, 09:39 grubymisiek1 napisał: > alcabin napisał: > > > Jakby jeszcze za niskie podatki były. Wszystko powinno być refundowane > > (ankieta), ale zapłaćcie za to ze swojej kieszeni, ja nie mam zamiaru nik > omu > > niczego refundować i nie chce, żeby mi ktokolwiek coś refundował. Moje pi > eniądz > > e > > niech zostaną w mojej kieszeni. > Sam jesteś debilem. zabierają Ci 10% na NFZ czy Ci się podoba czy nie. Chyba, ż > e > jesteś jednym z tych oszustów zwanych przedsiębiorcami. Ciekawy jestem, czy miałbyś na tyle jaj, żeby nazwać mnie oszustem w oczy?? Ale pewnie jesteś tym internetowym cwaniaczkiem z małym kutasikiem, który wyżywa swoje kompleksy na forach... Odpowiedz Link Zgłoś
sidian Re: ponad 50% debili 06.05.10, 11:31 andrzejto1 napisał: > grubymisiek1 napisał: > > > alcabin napisał: > > > > > Jakby jeszcze za niskie podatki były. Wszystko powinno być refundow > ane > > > (ankieta), ale zapłaćcie za to ze swojej kieszeni, ja nie mam zamia > ru nik > > omu > > > niczego refundować i nie chce, żeby mi ktokolwiek coś refundował. M > oje pi > > eniądz > > > e > > > niech zostaną w mojej kieszeni. > > Sam jesteś debilem. zabierają Ci 10% na NFZ czy Ci się podoba czy nie. Ch > yba, ż > > e > > jesteś jednym z tych oszustów zwanych przedsiębiorcami. > > Ciekawy jestem, czy miałbyś na tyle jaj, żeby nazwać mnie oszustem w oczy?? > Ale pewnie jesteś tym internetowym cwaniaczkiem z małym kutasikiem, który > wyżywa swoje kompleksy na forach... > Ja jestem jednym z tych oszustow zwanych przedsiebiorcami. Zatrudniam kilka osob, prowadze firme. Wiesz, taki tam normalny zywot oszusta. Place podatki, place pensje, ZUSy i inne pierdoly. Dlaczego nazywasz mnie oszustem? Dlatego, ze probuje placic jak najnizsze podatki w granicach prawa? Nie oszukuje nikogo, jedynie wykorzystuje mozliwosci, ktore dal mi prawodawca. Po co mam zatrudniac na etat kogos, kto pracuje u mnie 2 miesiace w roku? Zatrudniam na umowe zlecenie albo o dzielo i tyle. To jest to oszustwo? Nie widze sposobu, w jaki mozna az tak oszukiwac, ale nie dziwie sie ludziom, ktorzy to robia. Panstwo to taki tlusty robal lezacy odwlokiem na przedsiebiorcach, ktory tylko bierze, a reszte ma w dupie. VAT trzeba zaplacic najpierw, niewazne, czy klient zaplacil fakture. Podatki zaokragla sie w gore a odliczenia w dol. Panstwo nic nie robi, zeby pomoc przedsiebiorcy w potrzebie, po prostu wlaza na konto decyzja administracyjna i windykuja, windykuja, windykuja. Zabieraja od reki, zwracaja miesiacami. Kiedys raz US wszedl mi na konto za niezaplacony VAT na kwote 3.500pln. Problem polega na tym, ze dzien przed decyzja zaplacilem ten zalegly podatek, ale ktos komus nie powiedzial, weszli mi na konto i zgarneli drugie 3.5 klocka. Pieniadze dostalem z powrotem po 4.5 miesiaca. Nawet nie chcieli mi zaliczyc na poczet przyszlego podatku, gnoje. Dziwisz sie, ze ludzie takie urzedy kiwaja? Ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
pika-100 Re: ponad 50% debili 06.05.10, 09:23 jak powsadzają do więzień, to i tak z Twoich podatków ich będą w tych więzieniach utrzymywać... :) Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Miłosierny koscioł chce zamknac Polakow do wiezien 06.05.10, 09:01 Niestety, religia nie ma sie czym sie bronic, dlatego chca przeforsowac rozne bzdurne paragrafy w kodeksie karnym. Stad mamy "obraze uczuc religijnych". Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Re: Może być 05.05.10, 23:19 Już niedługo. Tylko to nieśmieszne jakieś się robi. W jakim kraju my żyjemy?...... Odpowiedz Link Zgłoś
coelka Re: PO też ma swojego taliba katolickiego ......G 06.05.10, 04:20 w Po sporo jest tych katolickich wtyk, kiedys byli w Unii Wolnosci i Porozumieniu centrum czy ZCHN a teraz są w PO dlatego Polsce jest potrzeba, nowoczesna i na europejskim poziomie lewica, której w Polsce nie ma ale wole SLD niz tych oszołomow Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: PO też ma swojego taliba katolickiego ......G 06.05.10, 09:42 coelka napisała: > w Po sporo jest tych katolickich wtyk, kiedys byli w Unii Wolnosci i > Porozumieniu centrum czy ZCHN a teraz są w PO dlatego Polsce jest potrzeba, > nowoczesna i na europejskim poziomie lewica, której w Polsce nie ma ale wole SL > D > niz tych oszołomow Ciekawe co robili na przykład jak mieli pełnię władzy?? Przeca to za czasów rządów SLD komisje majątkowe sporo majątku naciągały. Teraz to drą mordy jaki to kościół jest be, a jak mieli sejm, senat, premiera i prezydenta, to pisali "i czasopisma" w ustawach. Porządku w państwie zrobić się nie umiało... Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu.pll Re: Miller osobiście bywał na dywaniku biskupów 06.05.10, 10:09 myślał że go wspomogą w wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
coelka Re: PO też ma swojego taliba katolickiego ......G 06.05.10, 19:54 konkordat to chyba Suchocka nam jeszcze załatwiła i ówczesna Unia Wolności, za SlD to jednak koscół miał mniej do powiedzenia niż za PO, dlatwego wolę SLD bo teraz połowa platformy to była UW, oszołmy a Tusk też się juz publocznie kiedys modlił i wychwalał katolicyzm , tylko ludzie pamiętaja to co chcą, mnie osobiście podobaja sie rozwiązania holenderskie a PO napewno nam tego nie zapewni, dlatego uważam, ze lewica powinna się wzmocnić i przjęc rządy ale w polskim katolicko-liberalnym społeczeństwie ukształtowanym przez kosciół lub skrajnych liberałów dojście lewicy do władzy będzie trudne, wystarczy poczytac kmentarze Odpowiedz Link Zgłoś
malfunktion Re: Więzienie za in vitro? PO i Lewica: Odrzucić 06.05.10, 01:57 ide zbierac chrust na stos do spalenia wyczekiwanych dzieci a osiagnietych dopiero dzieki invitro. To jak w koncu Panowie sukienkowi? Chronimy życie czy zakazujemy prawa do niego? Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu.pll Re: PiS z Gowinem na czele zbudowali II Irlandię 06.05.10, 07:23 efekt to powszechna pedofilia w kościele i obrona pedofilów w sutannach przez wiernych talibów katolickich chętnie oddający swoje dzieci pod "opiekę" plebana. Odpowiedz Link Zgłoś
dio62 Re: Więzienie za in vitro? PO i Lewica: Odrzucić 06.05.10, 05:47 za to nie będzie,bo to ulubiony sport czarnych Odpowiedz Link Zgłoś
newyorker77 Więzienie za in vitro? PO i Lewica: Odrzucić pr... 05.05.10, 22:57 Boze w swojej laskawosci chron mnie przed takim krajem, gdzie tworzacym prawo wszystko kojarzy sie z doooopa. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotkot Re: Więzienie za in vitro? PO i Lewica: Odrzucić 06.05.10, 00:09 newyorker77 napisał: > Boze w swojej laskawosci chron mnie przed takim krajem, gdzie tworzacym prawo > wszystko kojarzy sie z doooopa. :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek0712 Więzienie za in vitro? PO i Lewica: Odrzucić pr... 05.05.10, 22:58 Puk,puk-pukam w głowy posłów,którzy podpisali się pod projektem.I co?Nic-cisza.Ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh a u mnie gamety jak na razie za darmo 05.05.10, 23:00 najpierw in vitro, potem wezmą się za in vivo, a na koniec Kononowicz zostanie prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski zakaz domagania się przestrzegania prawa 05.05.10, 23:03 Projekt Gowina również utrudnia domagania się przestrzegania ustawy antyaborcyjnej i uzyskiwania tych resztek wolności, które ta ustawa daje. Odpowiedz Link Zgłoś
puchacz_sceptyk Re: zakaz domagania się przestrzegania prawa 05.05.10, 23:30 r.maszkowski napisał: > Projekt Gowina również utrudnia domagania się przestrzegania ustawy > antyaborcyjnej i uzyskiwania tych resztek wolności, które ta ustawa daje. Każdy gimnazjalista nawet wie, że Gowin to pisowska wtyka w siostrzanej Placformie. Takiego jak on moherowego oszołoma, można znaleźć na pęczki w kaczym bajorze i temu podobnych koteriach. Diabli wiedzą, co ten ortodoksyjny katol robi w PO? Odpowiedz Link Zgłoś
legenda67 Re: zakaz domagania się przestrzegania prawa 06.05.10, 01:30 Nie wybierać Go i już. A swoją drogą PO jest w porządku, że nie rozpatruje tych projektów. Prawo, które obowiązuje nie pcha się w osobiste życie par. Kto chce próbować mieć potomstwo tą metodą - niech próbuje. A innym co do tego? Odpowiedz Link Zgłoś
sidian Re: zakaz domagania się przestrzegania prawa 06.05.10, 11:25 Spiesze z odpowiedzia. Katolicy z reguly i z natury walcza o sumienia wszystkich ludzi. Tak nakazuje im religia. Tak nakazuje kazda religia. Oni naprawde wierza, ze Ty czy ja nie wierzac trafimy do piekla pomimo tego, ze mozemy byc obiektywnie i wedlug ich przykazan lepszymi ludzmi niz oni. Takie zalozenia musi miec kazda religia, w przeciwnym wypadku bedzie pozbawiona glownej motywacji wzrostu - oddolnego nawracania kolejnych niewiernych. Stad ostro prowadzona polityka unifikacji polskiego prawa z katolickim sumieniem. Poki jednak sil mi starcza bede walczyl z takim ciemniactwem, gdzie tylko sie da. Nie wyobrazam sobie, jak ksiadz moze miec sumienie powiedziec w twarz kochajacemu sie malzenstwu, dla ktorych jedyna szansa na dziecko jest in vitro, ze przeciez moga adoptowac, a in vitro to grzech smiertelny. Naprawde trzeba byc ostatnim sk...nem. Odpowiedz Link Zgłoś
op_par Więzienie za in vitro? PO i Lewica: Odrzucić pr... 05.05.10, 23:08 Rzekomo dobrzy i milosierni katolicy w walce o dokopanie biednym i najbiedniejszym, nieszczésliwym bezdzietnym! To robiá zgarniajácy grubá kasé na poslowaniu ( przedtem moze na aborcjach jak p. doktór Piecha, tak! Kompletny opar niewiedzy przeslania milosc do ludzi! Bogaci, jak zawsze majá w nosie i to i prawo o aborcji bo maja kasé i zrobiá co chcá poza granicami RP landu!(Rydzykowych Podnózków) Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Więzienie za in vitro? PO i Lewica: Odrzucić pr... 05.05.10, 23:19 Jeszcze trochę, a w Polsce leczyć ludzi będą pleban i baba ze wsi, bo cała normalna reszta sprzeda ostatnią koszulę, by kupić bilet i wyjedzie za granicę. Odpowiedz Link Zgłoś
poskromienie_zlosnicy Więzienie za in vitro? PO i Lewica: Odrzucić pr... 05.05.10, 23:19 Taaa, głosujcie na Kaczyńskiego - będziemy siedzieć nawet za nasze grzeszne myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Więzienie za in vitro? PO i Lewica: Odrzucić 06.05.10, 09:16 Przeciez gowin jest z PO. To jest prawdziwa twarz PO, a nie ta usmiechnieta, ktora teraz pokazuje Komorowski. Glosuj na komorowskiego, a bedziesz rodzic pod plotem, bez dostepu do cesarki, znieczulenia i badan w czasie ciazy (bo wedlug oszolomow to sa mody, prawdziwa kobieta rodzi naturalnie, przezyje i nawet nie pisnie). Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Więzienie za głupotę i lenistwo.. 05.05.10, 23:22 ciekawy jestem, jak za kilka lat fffszyscy nihilidci i komunidci beda sie tłumaczyc ze swoich mądrosci. ale jezdeśta mundre.... a ja nie wiem...po prostu nie wiem. I niech tym zajmuja sie lekarze i teolodzy -również naukowcy.. Odpowiedz Link Zgłoś
puchacz_sceptyk Re: Więzienie za głupotę i lenistwo.. 05.05.10, 23:48 slavik222 napisał: > ciekawy jestem, jak za kilka lat fffszyscy nihilidci i komunidci > beda sie tłumaczyc ze swoich mądrosci. > ale jezdeśta mundre.... > a ja nie wiem...po prostu nie wiem. > I niech tym zajmuja sie lekarze i teolodzy -również naukowcy.. Znasz powiedzonko o góralskiej prawdzie? Bo to, co napisałeś jest ostatnią opcją graduacji prawdy, czyli: goowno prawda. Lekarze są po to, aby ludziom pomagać, A NIE SZKODZIĆ. Jeśli któremuś wiara zasłoniła horyzonty myślowe i zmusiła do swobodnegj interpretacji jego obowiązków, niech otworzy prywatną praktykę z wielkim szyldem deklarującym jego widzimisię. A teolodzy? Nie bądź śmieszny. Ich domeną jest interpretacja i tworzenie praw obowiązujących w odłamie kościelnym lub religijnym, któremu chcą służyć. Większość praktykujących katolików nie ma zielonego pojęcia o Prawie Kanonicznym, któremu są podporządkowani w stopniu nie mniejszym, niż prawo świeckie. A co z tymi, którzy mają te kościelne normy głęboko w doopie? A jeśli wierni absolutnie nie zgadzają się ze średnowieczną treścią ich postanowień? Muszą mimo to słuchać, jak stado bezrozumnego bydła? I to nie tylko kościelnych dygnitarzy, ale nawet swojego Sejmu z rządem i durnych jego postanowień? Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Re: Więzienie za głupotę i lenistwo.. 06.05.10, 00:04 Teolog to taki sam naukowiec jak astrolog i alchemik. Choć prawdę powiedziawszy, ci ostatni mają więcej zasług w badaniu rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
puchacz_sceptyk Projekt "obywatelski"? 05.05.10, 23:25 Cha, cha, cha, koń by się uśmiał. Pod czyimi auspicjami: pisuarowych moherów czy sługusów watykańskiego okupanta? Ciekawe, co za idioci taki wniosek podpisali (lub, czy wiedzieli co podpisują). Pewnie stado stertyczałych dziadów i takichże bab po klimakterium tudzież wieśniactwa nie widzącego dalej, niż opłotki swojego gumna i dzwonnicy najbliżej parafii. Bo napewno nie normalnie myślący ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
snooka Więzienie za in vitro? PO i Lewica: Odrzucić pr... 05.05.10, 23:54 Krecią robotę ultrakatoli: Gowina i Niesiołowskiego szlag trafi. Strzeżmy się moherów platformianych! Odpowiedz Link Zgłoś
thazin Więzienie za in vitro? PO i Lewica: Odrzucić pr... 05.05.10, 23:55 coraz weselej ..... w Polsce niedlugo wszyscy beda bardziej swieci od papieza. Ciekawe dlaczego w ogole powstal taki projekt ustawy? Czy w Polsce ludzie uwierza i podpisza wszystko za czym ksieza agituja? Proponuje karac wiezeniem tez za badania prenatalne ... Albo np. badania kobiet u ginekologa. Tak wrocimy na skroty do sredniowiecza. Czy wyjasniaja dlaczego invitro ma byc traktowane jako przestepstwo? No ciekawe czy ktos z problemow z nieplodnoscia bedzie mial watpliwosci na kogo glosowac... Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Więzienie za in vitro? PO i Lewica: Odrzucić pr... 05.05.10, 23:57 Nalezy rozpoczac od dokladnych regulacji prawnych co do zapladniania in vivo. Nie mozna juz dluzej sobie pozwolic na spontaniczne wygibasy przy tym waznym akcie. Przeciez nie mozna wykluczyc, ze nowe zycie poczete w jakiejs koslawej pozycji bedzie juz az do smierci nieudane w jakis sposob. Projekt powinien przedlozyc episkopat. Moga zasiegnac rad wielu proboszcy i wikariuszy. W razie koniecznosci biskupom nalezy udzielic dyspensy na czas pewien aby wlasno... recznie mogli zdobyc doswiadczenie w tak waznej sprawie. Wlasciwie mogli by potem prowadzic naukowe badania nad poczynaniem naturalnym az do konca swoich dni jak to jakis przeor od rycerzy chrystusa juz zapoczatkowal. Maja zakony zenskie wiec badania moga byc prowadzone w ciszy i skupieniu klasztornych murow. Przy okazji wzrosnie znaczaco liczba powolan. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Za kondony też bym wsadzał do więzienia! 06.05.10, 00:00 Cała nadzieja w świątobliwym pośle Gowinie, który poświęcił się i utaplał u liberałów aby jak ten Walenrod ratować naród przed niegodziwą aborcją inwitrem. Odpowiedz Link Zgłoś
krzywelustro Za mięso w piątek - golenie głowy! 06.05.10, 00:14 Za jedzenie mięsa w piątek - golenie głowy, za niewpuszczenie księdza chodzącego po kolędzie - publiczna chłosta, za śmianie się z dowcipów o Mocherowym Papie - wypalanie piętna na czole, za głosowanie na liberałów - ukamienowanie. Aha, byłbym zapomniał, a za plotkarstwo i obrabianie tyłka sąsiadom - trzy zdrowaśki. Odpowiedz Link Zgłoś
sydio A ile za nocne zmazy?... 06.05.10, 00:20 Muszę wiedzieć, bo nie zasnę ze strachu Odpowiedz Link Zgłoś
trippinonahole Jahwe, czemuś mnie opuścił? 06.05.10, 00:21 Kościół i nauka. Dwa przeciwstawne światy. Nie mam zamiaru pisać o bezmiarze ignorancji i zwyczajnej ciemnoty werbalizowany w poglądach KK na przestrzeni wieków na różne kwestie medyczne, ale mam dziwne wrażenie, że i w przypadku in vitro tradycja zobowiązuje. Czytelniku racjonalny! Zapnij proszę pasy przed odpaleniem tegoż linku! Będzie bujało! www.rodzinakatolicka.pl/index.php/publicystyka/5- komentarze/14872-szczepionki-doktora-frankensteina Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Re: Potwierdzam. Faktycznie buja. 06.05.10, 01:23 :). Jakb tak wyglądał świat, to byśmy się modlili przynajmniej po dwie godziny przed każdą rzeczą, którą mamy zrobić, albo np. przed każdą wizytą przedstawiciela polskich władz gdzieś tam. Bo przecież ostatnio jest W Kościele tendencja do utożsamiania polityki z religią. Wszystko się miesza. Tylko, że ciemnota pozostaje podatna na taki prawicowy marketing. Czy ta strategia uda się Kościołowi i pewnym politykom?... Odpowiedz Link Zgłoś
puchacz_sceptyk Re: Jahwe, czemuś mnie opuścił? 06.05.10, 03:19 trippinonahole napisał: > Kościół i nauka. Dwa przeciwstawne światy. Nie mam zamiaru pisać o > bezmiarze ignorancji i zwyczajnej ciemnoty werbalizowany w poglądach > KK na przestrzeni wieków na różne kwestie medyczne, ale mam dziwne > wrażenie, że i w przypadku in vitro tradycja zobowiązuje. > > Czytelniku racjonalny! Zapnij proszę pasy przed odpaleniem tegoż > linku! Będzie bujało! > > www.rodzinakatolicka.pl/index.php/publicystyka/5- > komentarze/14872-szczepionki-doktora-frankensteina Kuźwa! I są ludzie, którzy nie tylko te paranoidalne bzdury (na linku) czytają, ale nawet w nie wierzą??? To ja już nie mam więcej pytań o to, dlaczego w tym śmisznym kraiku tak szerzy się ciemnota i ślepy zabobon. O bezkarnym panoszeniu się watykańskiego zaborcy już nawet nie warto wspominać, bo już wszystko jasne. Myślałem, że Rydzyjek-tatulo Muchomorek to już szczyty hipokryzji i bezczelnego naigrywania się ze stada owiec i baranów. Jakże bardzo się myliłem; bo tu mamy czystą formę religijnego (???) zaślepienia. Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 eeee tam 06.05.10, 07:30 myślałem że pójdą po bandzie i ogłoszą, że rodzice szczepiący dzieci pójdą do piekła. A tu tylko jakiś raport wymieniający z imienia trzy firmy, które nie sponsorują misji watykańskich w trzecim świecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 Odłożyć to na okres po wyborach, 06.05.10, 01:13 bo różni ajatollahowie znowu jawnie włączą się w kampanię wyborczą po stronie wszystkich prawych i sprawiedliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszko Więzienie za in vitro? PO i Lewica: Odrzucić pr... 06.05.10, 01:19 wyrzućmy wreszcie watykańskie czarne g...o z naszego kraju Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Więzienie dla katolikow? 06.05.10, 01:54 zawsze uwazalem ze Jesus urodzil sie na zasadzie ,,,in vitro,, chyba ze ktos twierdzi ze Maryja miala sex z Bogiem,a Jozef to akceptowal???. Bo jak inaczej mzna wytlumaczyc ze Maryja zostala ,,,,,nawiedzona.. tak czy inaczej katole podcinaja galaz na ktorej sami siedza..;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
legenda67 Re: Więzienie dla katolikow? 06.05.10, 02:13 I to jest bardzo logiczne. Pierwsze in vitro na świecie? Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah jestem za kara wiezienia!!!!! 06.05.10, 01:59 dla poslow za IDIOTYCZNE POMYSLY, Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: Więzienie za in vitro? PO i Lewica: Odrzucić 06.05.10, 03:10 od czasu upadku komuny w Polsce,odwaga staniała, rozum podrożał. Odpowiedz Link Zgłoś
jagopa 8 nowych ustaw. 06.05.10, 03:37 W kolejce czekaja ustawy o: . . 1. Zakazie uzywania srodkow koncepcyjnych 2. Zakazie wspolzycia przedmalzenskiego 3. Zakazie stosunkow dla przyjemnosci ( dozwolone tylko dla prokreacji ) 4. Zakazie ogladania stron pornograficznych 5. Zakazie tatuazy 6. Zakazie siedzenia w kosciele 7. Zakazie modlenia sie za darmo i na koniec: . 8. Zakazie bycia normalnym Odpowiedz Link Zgłoś
tess.1 Re: 8 nowych ustaw. 06.05.10, 03:50 jagopa napisała: > W kolejce czekaja ustawy o: > . > . > 1. Zakazie uzywania srodkow koncepcyjnych > 2. Zakazie wspolzycia przedmalzenskiego > 3. Zakazie stosunkow dla przyjemnosci ( dozwolone tylko dla > prokreacji ) > 4. Zakazie ogladania stron pornograficznych > 5. Zakazie tatuazy > 6. Zakazie siedzenia w kosciele > 7. Zakazie modlenia sie za darmo > > i na koniec: > . > 8. Zakazie bycia normalnym Dokladnie tak jak piszesz... juz normalnym nie mozna byc bo czekaja cie KTATKI!! Kupa wariatow , debili i ludzi co nie maja pojecia jak wyglada normalne zycie normalnego czwoieka... Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: 8 nowych ustaw. 06.05.10, 03:51 jagopa jak znam PiS nawiedzonych to obawiam sie ze na "osmiu" sie nie skonczy, Odpowiedz Link Zgłoś
jagopa Re: 8 nowych ustaw. 06.05.10, 04:04 Masz racje, to tylko poczatek. Mozesz sobie wyobrazic co bedzie, jak wybiora nam PiSmiennego na prezydenta?Zabraknie drukarek do drukowania zakazow. Odpowiedz Link Zgłoś
anarcho-emeryt Re: 8 nowych ustaw. 06.05.10, 07:41 Punkt #6 juz jest w realizacji!!!!! Sprobuj wejsc do kosciola np. w Krakowie , pomiedzy mszami. ZAMKNIETE NA 7 SPUSTOW!!!! Jakbys chcial komus odwiedzajacemu pokazac jakis kosciol -zabytek to tylko zostaje ci Mariacki za sowita oplata. Buisness is buisness. Odpowiedz Link Zgłoś
pika-100 Re: 8 nowych ustaw. 06.05.10, 10:05 jagopa napisała: > W kolejce czekaja ustawy o: > 1. Zakazie uzywania srodkow koncepcyjnych Moim podstawowym środkiem koncepcyjnym jest "musk" :), ale masz rację,zakaz myślenia jest nawet zrozumiały.. ciemnotą łatwiej sterować :) Odpowiedz Link Zgłoś
pika-100 Re: 8 nowych ustaw. 06.05.10, 10:19 jagopa napisała: > W kolejce czekaja ustawy o: > . > . > 1. Zakazie uzywania srodkow koncepcyjnych Moim środkiem koncepcyjnym jest "musk", ale masz rację zakaz myślenia jest nawet zrozumialy.. ciemnotą łatwiej sterować :) ironia jakby kto nie zakapował :) > Odpowiedz Link Zgłoś