modraczek.2 po kielichu... 07.05.10, 00:06 i jeszcze dodam...napisał Pan jak po dobrym kielichu. I tak naprawdę to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać? Może przeczekać gdzieś lepiej pod kamieniem? Co by wypełznąć gdy następna zbieranina różnych nieudanych partii spoi się w całość i przybierze inną nazwę niż PO? Do przemyslenia zostawiam Panu ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
zg13 Re: Profesor Staniszkis grozi "Wyborczej" wojną n 07.05.10, 00:08 "Otóż dziadek mój handlował przed wojną artykułami sanitarnymi w Radomsku. W Katyniu go nie było, pojechał do Treblinki. Chodził w chałacie, więc gdyby w latach 30. wybrał się do Warszawy na Krakowskie Przedmieście, to mógłby dostać po mordzie od tatusia Jadwigi, który wtedy z kolegami z ONR Falanga polował na Żydów." tak tendencyjne, ze nie tylko zalosne, ale i komiczne wykorzystywanie przez redaktorow GW swojego zydowskiego pochodzenia by, jak im sie zdaje, dzieki temu miec prawo aby kazdego moc obrzygac, jest zachowaniem podlym i haniebnym, pokazuja tym, ze dla nich hiena dziennikarska i dziennikarz to jedno i to samo Odpowiedz Link Zgłoś
rozterka47 Re: Profesor Staniszkis grozi "Wyborczej" wojną n 07.05.10, 02:48 zg13 napisał: > "Otóż dziadek mój handlował przed wojną artykułami sanitarnymi w Radomsku. W > Katyniu go nie było, pojechał do Treblinki. Chodził w chałacie, więc gdyby w > latach 30. wybrał się do Warszawy na Krakowskie Przedmieście, to mógłby dostać po mordzie od tatusia Jadwigi, który wtedy z kolegami z ONR Falanga polował na Żydów." tak tendencyjne, ze nie tylko zalosne, ale i komiczne > Tndencyjne? Po prostu prawdziwe , a odwoływanie się do przodków, praprzodków itd. jest bez sensu. I to właśnie Pan Blumsztajn chciał pokazać. A profesor Staniszkis się ośmiesza. Odpowiedz Link Zgłoś
zg13 Re: Profesor Staniszkis grozi "Wyborczej" wojną n 07.05.10, 12:31 nie moze Staniszkis osmieszyc sie kretynska wypowiedzia Blumsztajna, wypowiedz Blumsztajna osmiesza tylko jego Odpowiedz Link Zgłoś
marek.oliwa Re: Profesor Staniszkis grozi "Wyborczej" wojną n 07.05.10, 23:43 Mnie Blumsztajn rozbawił do łez. Niedługo Dawid Warszawski napisze wzruszające, równie prawdziwe story o swoim dziadku. Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek Panie Blumsztajn 07.05.10, 00:10 pisze Pan: "Jadwiga Staniszkis, która na pewno będzie jedną z gwiazd komitetu honorowego kandydata na prezydenta Jarosława Kaczyńskiego," Profesor Bartoszewski już zajął analogiczne miejsce, może skomentuje Pan jego wypowiedź? Jak Panu odpowiada styl prowadzonej przez Bartoszewskiego propagandy analnej* /uwaga, użyłem metafory!/??? __________________________________ * kiedyś mówiło się "do dupy" Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Panie Blumsztajn 07.05.10, 00:18 trajkotek napisał: > pisze Pan: "Jadwiga Staniszkis, która na pewno będzie jedną z gwiazd komitetu h > onorowego kandydata na prezydenta Jarosława Kaczyńskiego," > > Profesor Bartoszewski już zajął analogiczne miejsce, może skomentuje Pan jego w > ypowiedź? > Jak Panu odpowiada styl prowadzonej przez Bartoszewskiego > propagandy analnej* /uwaga, użyłem metafory!/??? > > __________________________________ > * kiedyś mówiło się "do dupy" bardzo trafna wypowiedź proszę Pana.Dodam jeszcze,że P.Jadwiga Staniszkis zaproponowała tylko podobną metodę walki jak Państwo i skąd takie oburzenie?... Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 raz jeszcze 07.05.10, 00:12 i jeszcze dodam...napisał Pan jak po dobrym kielichu. I tak naprawdę to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać? Może przeczekać gdzieś lepiej pod kamieniem? Co by wypełznąć gdy następna zbieranina różnych nieudanych partii spoi się w całość i przybierze inną nazwę niż PO? Do przemyslenia zostawiam Panu ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzatagorska Cicho sza ! Znowu o Żydach. O la boga ! 07.05.10, 00:14 Staniszkis niemadrze i nie chcący wywołała burzę o Żydów, na co Wyborcza tylko czeka. Żeby jątrzyć, ROBIĆ ZAMIESZANIE, wywołać odpowiednie reakcje i oskarzyć PiS, polski naród o antysemityzm. Ona tylko na to czeka. NIC SIE JUZ NIE DA ZROBIĆ, BO SAMI REDAKTORZY Z WYBORCZEJ BĘDA PISAĆ ANTYSEMICKIE KAWAŁKI I PODSZYWAC SIE POD PiS. Juz to przerabialiśmy na Onecie, gdzie specjalnie w trakcie "prawyborów" przepuszczano albo nawet fabrykowano antysemickie komentarze atakujące żonę R. Sikorskiego, a wstrzymywano inne komentarze zawierające kulturalna polemikę z Sikorskim. Mój komentarz dopuszczono dopiero wtedy, gdy na próbe wysłałam agresywny komentarz pod adresem tejże żony R. Sikorskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzatagorska Na taką awanturę jak ta czekała Wyborcza 07.05.10, 00:26 Własnie o to jej chodziło, żeby zamącić nastrój powagi i żałoby, żeby był zamęt, pyskówki i żeby zdemobilizować sympatykow PiS. A wy sie dajecie podpuszczać. BEZ WALNIECIA W STÓŁ KLUZIK-ROSTKOWSKIEJ I POWIEDZENIA "DOSYĆ TEGO", "NIE CHCEMY TEGO" - NIE OBEJDZIE SIĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Profesor Staniszkis grozi "Wyborczej" wojną na ... 07.05.10, 00:52 Kiedy Jadzi tak odbiło ? Odpowiedz Link Zgłoś
kurosuke Wanda Wasilewska pis 07.05.10, 00:52 Staniszkis to po prostu taka Wanda Wasilewska PIS-u. Ta starsza pani, niby niezalezny komentator polityczny juz w otwarty sposob opowiedziala sie po stronie Kaczynskiego. Juz wczesniej przy wielu okazjach nie ukrywala swoich sympatii. Jej retoryka o zaginieciu laptopow, pochowku na wawelu i wielkosci Prezesa PIS, ktory przeciez juz przez 2 lata swych rzadow pokazal wszystkim co potrafi stawia ja w jednym szeregu z Kurskim, S.p. Gosiewskim i innymi Pisowskimi zderzakami.od komentatora politycznego chyba mozna oczekiwac czegos wiecej niz jedynie nostalgii za starymi czasmi kiedy podczas jakiegos strajku pilo sie wodke z Kaczynskimi jak sama to przyznala w pewnym wywiadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa dlaczego GW szczuje na PIS? 07.05.10, 00:56 GW od jakiegoś czasu ciągle starszy dzieci(wyborców) PIS-em, zupełnie jak kiedyś straszono Niemcem. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa kiedy GW zacznie patrzeć władzy na ręce? 07.05.10, 00:58 czy doczekamy się wypełniania dziennikarskiego obowiązku czyli rozliczania władzy? Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa dlaczego GW każdego o odmiennych poglądach obraża 07.05.10, 00:59 i etykietuje? Dlaczego każdy kto nie zgadza się z GW nazywany jest "PIS-owcem", moherem, oszołomem itd? Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa GW dzieli polaków i jedna sie ze swoimi braćmy 07.05.10, 01:02 ze wschodu. A kiedy wschodni przyjaciele GW wyjaśnią sprawę Litwinienk, Politkowskiej itd? Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa ale GW ma wyzawców, jeden okrzyk do ataku 07.05.10, 01:04 i fala nienawiści przewija się przez portal. I kto tu dzieli. Kto sieje nienawiść. Kto jest inicjatorem chamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: 07.05.10, 01:58 Ty premier - przeczytaj sobie to, co tu nawyPiSywałeś i po lekturze tych swoich wypocin będziesz miał więcej jasności co do tego "Kto tu dzieli. Kto sieje nienawiść. Kto jest inicjatorem chamstwa"... Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa ale jadu i nienawiści potrafią wylać wierni czytel 07.05.10, 01:07 czytelnicy GW i wyborcy postępowych partii. Szok. I jeszcze uważają się za wykształconych europejczyków. Dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
h-mol Re: ale jadu i nienawiści potrafią wylać wierni c 08.05.10, 12:43 Ludwik Dorn o Jarosławie Kaczyńskim, oraz PiS: "Uznałem, że potężna część napięć to rodzaj szantażu emocjonalnego. W stadzie pawianów jest jeden samiec alfa i choć pawiany są orientacji heteroseksualnej, od czasu do czasu ten główny gwałci te niżej stojące w hierarchii. Chodzi o dominację i władzę, a nie o seks. Te słabsze same od czasu do czasu nadstawiają się, żeby samiec alfa je spożytkował. To daje im bezpieczeństwo, że nie będzie ich lał. Ja się nie nadstawiałem, stąd pretensje pana Kaczyńskiego". O jad i nienawiść zapytaj pisowskich cyngli - Pośpieszalskiego, Ziemkiewicza i Wildsteina! Odpowiedz Link Zgłoś
h40s O co chodzi w tym fragmencie z artykulu na wp.pl? 07.05.10, 01:29 "Gdybym chciała grać tak samo brutalnie jak "GW" mogłabym zapytać, czy zdają sobie sprawę, że w dokumentach katyńskich są też zapewne nazwiska polskich komunistów z Wilna i Lwowa, którzy służyli jako tłumacze i - w pewnym sensie - selekcjonerzy przyszłych ofiar (chodzi o wypełniane przez nich "ankiety"). Wielu z tych ludzi było potem dygnitarzami w PRL. A także ojcami, teściami i przyjaciółmi rodziny. Więc Nie zaczynajmy znów wojny na trumny, bo może się okazać obosieczna!prof. Jadwiga Staniszkis" To cytat z wiadomosci.wp.pl/kat,91682,title,Gazeta-probuje-sprowokowac-Jaroslawa-Kaczynskiego,wid,12226969,wiadomosc.html O co dokladnie chodzi w tym fragmencie i do kogo sa skierowane te slowa? Dziekuje z gory. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_321 Racja... 07.05.10, 01:37 ...wypada wstydzić się za prof. Jadwigę Staniszkis, która "na pewno będzie jedną z gwiazd komitetu honorowego kandydata na prezydenta Jarosława Kaczyńskiego", nie zaś za prof. Władysława Bartoszewskiego, który jest w komitecie honorowym marszałka Bronisława Komorowskiego. On przecież stwierdza wyraźnie: - "Nie prowadzę kampanii żadnej partii, a jak będę głosował, to inna sprawa, o tym będę potem mówił." Więcej... wyborcza.pl/1,75248,7851338,Bartoszewski__Uzylem__nekrofilii__jako_metafory__a.html#ixzz0nC9rPaah Więcej... wyborcza.pl/1,76842,7851306,Profesor_Staniszkis_grozi__Wyborczej__wojna_na_trumny.html#ixzz0nC8q63QO Odpowiedz Link Zgłoś
nietuskaczka Re: Profesor Staniszkis grozi "Wyborczej" wojną n 07.05.10, 01:38 Jeszcze nie tak dawno temu Profesor Staniszkis wieszczyla Braciom Kaczynskim, ze odejda w nieslawie. Odpowiedz Link Zgłoś
lese_majeste Sewerynie nie wstydź się za moralne zero 07.05.10, 01:41 co więcej powiem, że gdyby twój ojciec w chałacie udał się na Krakowskie Przedmieście teraz i napotkał kolegów Jadwigi to pewnie by go coś złego spotkało, ci ludzie tylko udają, że odżegnują się od antysemityzmu czy komuchów, to przecież oni zawierali pakt z najgorszym bo powiatowym komuszym mętem (Samoobroną), oni przyłączają do siebie takich ludzi jak sędzia Kryże, czy włączają do swoich rodzin bubeków (bubek = były ubek) - jak najbliższa rodzina Jarka Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Profesor Staniszkis grozi "Wyborczej" wojną na ... 07.05.10, 01:53 Jadzia opamiętaj się ! "Nie idź tą drogą"... Odpowiedz Link Zgłoś
misianty Czyżby nazwisko Szechter majaczyło w oddali:-) 07.05.10, 01:56 skoro wyborcza się tak zdenerwowała... Odpowiedz Link Zgłoś
sie-nna Profesor Staniszkis grozi "Wyborczej" wojną na ... 07.05.10, 05:29 Mnie nie jest wstyd bo nie jest moja kolezanka ale uwazam ze sie skompromitowala, jej zdanie nie ma dla mnie juz zadnej wartosci. Kompletnie zglupiala a moze zawsze byla tak glupia. Jak mozna popierac Kaczynskiego podpierajacego sie zmarlym i nieudanym prezydentem? Jak mozna podpisywac sie pod ta cala szopka krakowska z jego pogrzebem. Gdyby normalnie umarl narod by nie poszedl na jego pogrzeb. I jak mozna popierac tak chora partie jak PIS? Inteligentna osoba tego by nie zrobila. Odpowiedz Link Zgłoś
libertinus Sprytna Pani Staniszkis ? 07.05.10, 06:15 Pani Staniszkis chce chyba wzorem Pana Migalskiego uprawiać proPiSowski PR wypowiadając się ex-cathedra by zasłużyć na jakąś intratna synekurę. Migalski w poglądach przesunął się na prawo czym dochrapał się 40 tys. diety europosła. Czego dochrapać się pragnie Pani Staniszkis? Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi piękna riposta 07.05.10, 06:24 piękna riposta Pana Blumsztajna, wielkie dzięki za możliwość przeczytania tego tekstu! a co do pani profesor to już tu niedawno napisałam - czas na emeryturę i to jak najszybciej Odpowiedz Link Zgłoś
jot10 Profesor Staniszkis grozi "Wyborczej" wojną na ... 07.05.10, 06:54 Nie zgadzam się z poglądami pani profesor Staniszkis. Jednak tak jak wy Ją traktujecie,mierzi mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
klarneta8 Prof Staniszkis- klamca, ''naukowiec'', cytujacy 07.05.10, 07:14 Sniadka, kt. okrada biednych pracownikow za cene wlasnego dobrobytu. Widac,ze te ordery prezydenckie potrafia przewracac w glowach. Odpowiedz Link Zgłoś