belajsia 07.05.10, 15:50 No dziadek tez dosyc miernie wyglada, ledwo na wlasnych nogach stoi,.... to moze i jego tak..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emma1189 Zabił psa, bo "nie chciał stać i źle wyglądał" 07.05.10, 15:53 No właśnie!Dziadek kiepsko stoi i źle wygląda...diagnozę mamy więc...dzo dzieła! Odpowiedz Link Zgłoś
3miastoorg zabiłem dzisiaj psa 07.05.10, 15:55 zabiłem dzisiaj psa za bardzo kręcił się w obejściu szczekał, warczał, siorbał, mościł se jego psia natura uwłaczała mi nieduży był to pies mieszanina pudla, krzesła i ratlera tak, że kopnąć go czy przypierdolić smyczą i już gracko siedział całą noc pod szafą bo pies to pies nic tu dodać, nic tu ująć, nic zakadzić bo pies to przecież pies to jest mądre, to jest godne - jubileusz teraz trochę mi żal nie psa i nie ma żony ni bachora coś tu w chacie cichuteńko jak w Stuthoffie nic nie sapie, boczy, droczy, wierzga, kwęka zabiłem dzisiaj psa i nie mam już na kogo zwalić winy co za nieznośne uczucie upodlenia jutro kupię sobie sztuczny, czarny penis Odpowiedz Link Zgłoś
itsgettingcolder Re: zabiłem dzisiaj psa 07.05.10, 17:50 Hehe, dokładnie to samo chciałem zacytować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz1974 Zabił psa, bo "nie chciał stać i źle wyglądał" 07.05.10, 15:57 dla dziada jest lekarstwo - pawulon sie nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
chimera03 Zabił psa, bo "nie chciał stać i źle wyglądał" 07.05.10, 16:08 To skandal, za zabicie psa tylko rok więzienia. Wiem ze pies to pies no ale zawsze. JP II> Odpowiedz Link Zgłoś
kibic_rudego To policja nie ma już co robić ? 07.05.10, 16:15 A gdzie KK jest ze nie można zabić psa ? A może policjanci są nad uczuleni i kojarzą ze jak można zabić psa to można również .... Policjanci, uwaga, uwaga, uwaga na zagroznie od 81 letniego mężczyzny Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiekzer Zabił psa, bo "nie chciał stać i źle wyglądał" 07.05.10, 17:49 Może to okrutne ale jeszcze 20 lat temu to było normalne. Nie było ratowania chorych psów za wszelką cenę, a ten Pan niestety żyje jeszcze tamtymi realiami. Nie pochlebiam takich czynów, ale z tego co wiem to na życzenie właścicieli można uśpić chore zwierzę więc jeśli dziadek zrobił to w sposób humanitarny nie zrobił nic złego. A teraz sobie poczytam wypowiedzi zagorzałych obrońców zwierząt, którzy kilogramami pochłaniają drób obdzierany z piór za żywca, a ich marne życie to klatka 25/25/25 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
chimera03 Re: Zabił psa, bo "nie chciał stać i źle wyglądał 07.05.10, 18:01 Zabijanie psów to temat rzeka... Odpowiedz Link Zgłoś
siqlle Re: Zabił psa, bo "nie chciał stać i źle wyglądał 07.05.10, 19:41 A ja się zastanawiam co z wami jest nie tak, że w informacji o facecie, który podpalał własny dom i zabił psa bo "źle wygląda i krzywo stoi" widzicie prawego gospodarza, który zabija humanitarnie psa bo jest stary i niedołężny. To się nazywa wyobraźnia! Ja widzę różnicę między kurą a psem taką, że kurę zabija się z jakiegoś powodu: dla pożywienia. Jakby ktoś zatłkukł kurę bo się brzydko patrzy to też byłabym oburzona. Tak jak z owadami: jak mi pająk chodzi po ścianie to go trzepnę gazetą, ale nie wyobrażam sobie wyrywania mu na żywca nóżek. To się nazywa okrucieństwo bez powodu i jak dla mnie jest zbrodnią i zaburzeniem czy to wobec człowieka czy psa, czy kury. Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 Re: Zabił psa, bo "nie chciał stać i źle wyglądał 08.05.10, 10:10 Nie było ratowania ch > orych psów za wszelką cenę, a ten Pan niestety żyje jeszcze tamtymi realiami. N > ie pochlebiam takich czynów, ale z tego co wiem to na życzenie właścicieli możn > a uśpić chore zwierzę kesli jest chore aleto moze stwierdzic weterynarz a nie dizadek poza tym musi byc smiertelnie chore psa z przeziebieniem nie uspisz Odpowiedz Link Zgłoś
pantoflarnia Re: Zabił psa, bo "nie chciał stać i źle wyglądał 08.05.10, 15:06 krzysiekzer napisał: > Może to okrutne ale jeszcze 20 lat temu to było normalne. Nie było ratowania ch > orych psów za wszelką cenę, a ten Pan niestety żyje jeszcze tamtymi realiami. N > ie pochlebiam takich czynów, ale z tego co wiem to na życzenie właścicieli możn > a uśpić chore zwierzę więc jeśli dziadek zrobił to w sposób humanitarny nie zro > bił nic złego. > A teraz sobie poczytam wypowiedzi zagorzałych obrońców zwierząt, którzy kilogra > mami pochłaniają drób obdzierany z piór za żywca, a ich marne życie to klatka 2 > 5/25/25 cm. Czy lubię mięsko czy nie to nie ma znaczenia bo ludzi, którzy topią młode kociaki, trują je czy zabijają psy w szopie czy gdziekolwiek indziej np. szpadlem w łeb, powinno się karac bardzo wysokimi grzywnami i zakazem posiadania zwierząt. Więzienie?? I jeszcze taki dziad miałby być utrzymywany z moich podatków? Odpowiedz Link Zgłoś
cyrix22 Dlaczego w prawie pies jest ważniejszy niż kura? 07.05.10, 18:10 kurę można zabić przy domu a psa nie? Odpowiedz Link Zgłoś
chimera03 Re: Dlaczego w prawie pies jest ważniejszy niż ku 07.05.10, 18:19 też nie mam pojęcia dlaczego psy mają tyle przywilejów i są tak ważne. Dla mnie pies to pies. Odpowiedz Link Zgłoś
emze-tka Re: Dlaczego w prawie pies jest ważniejszy niż ku 07.05.10, 18:39 Dla ciebie nic nie znaczy a dla mnie jest przyjacielem wiernym takiego wśród ludzi nie znajduję.Miłość jego bezwarunkowa jest. Odpowiedz Link Zgłoś
hokan Re: Dlaczego w prawie pies jest ważniejszy niż ku 07.05.10, 19:18 Naprawdę coś się dzieje niedobrego ze starszymi ludzmi w tym kraju. Gdy zobaczyłem zdięcie tego pana to zrazu myślałem że to mój sąsiad,ale miejscowość inna.Pomyślałem- wreszcie pan B wpadł. Pan B to człowiek w podeszłym wieku (ok.85 lat),jego rozrywką było znęcanie się nad kurami,ale sąsiedzi zagrozili że nie będą więcej tolerować wrzasków maltretowanej gadziny,więc pan B zlikwidował stadko.Teraz rozrywką starego człowieka stało się polowanie na wałęsające się koty.Tym razem ja zaprotestowałem i powiedziałem mu wprost że jeśli jeszcze raz znajde martwego kota lub zobacze słaniającego się psa(truje) to dzwonie na policje.Oczywiście zostałem wrogiem numer 1 no bo jestem przecierz młody smark i nie mam prawa straszyć i pouczać kogoś w wieku pana B. Gdy mu się zwraca uwagę to bezczelnie twierdzi że w jego wieku sądy mogą mu...ZOBACZYMY. Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 Re: Dlaczego w prawie pies jest ważniejszy niż ku 08.05.10, 10:16 Gdy mu się zwraca uwagę to bezczelnie twierdzi że w jego wieku sądy > mogą mu...ZOBACZYMY. i ma racje znaim bediz eporces zanim sprawa tuszy to minie ze2 lata pozatym jaki masz dowod? widziales? nie masz zadnego dowodu a nie sadze zeby sad skazywal na wiezienie 85 letniego starca bez dowodu nicmu nie zropbisza slowo przeci w slowu to za malo zeby kogos skazac Odpowiedz Link Zgłoś
ku.ku.lka Re: Dlaczego w prawie pies jest ważniejszy niż ku 18.05.11, 15:03 @hokan Bystrzak z Ciebie. Świetna obserwacja...prawie bym się pod nia podpisał. Oczywiście młodzież mamy z wartościami i szlachetną. Jak choćby Ci kolesie z podkarpackiego co sprawdzali wytrzymałość szyi huskiego. Buhahahaha. Nie bierz do siebie ale czytanie ze zrozumieniem to trochę głębsza analiza niż tylko o dziadku bo akurat artykuł masz pod ręką. To tak na przyszłość. Gdyby ode mnie zależało to większość ludzi miałaby zakaz posługiwania się samochodami, telefonami i opieki nad zwięrzętami. Nie wspomniałem o prokreacji? A no to wspominam. Dlaczego, bo efekty sa dramatyczne...ale nie chodzę po ulicach i ich "eliminuję" jak "dziadek" psa. Szkoda zwierzaka. Obawiam się, że "dziadek" nie będzie rozumiał o co się pienią wszyscy wokół. Szkoda psa ale jest tak dużo złego, że dziadek jest tylko kroplą w oceanie. "Dziadka" nie wyedukujemy...a psu życia nie przywrócimy... Odpowiedz Link Zgłoś
tamade Re: Dlaczego w prawie pies jest ważniejszy niż ku 07.05.10, 18:50 kura to ptak z małym móżdżkiem, a pies jest ssakiem z mózgiem i inteligencją dziecka 4-letniego. Rozumie kilkaset słow i poleceń, przynajmniej moje tak mają. Jest zwierzęciem bardzo odczuwającym emocje, stadnym, współpracującym z człowiekiem. Nie jest zwierzęciem hodowanym na mięso w naszym kręgu kulturowym. W innym (kraje Azji) bywa hodowany na mięso, ale np w Chinach coraz mniej jest "smakoszy" takiego mięsa. W jeszcze innym kręgu kulturowym (Afryka Środkowa, może jeszcze niektóre wyspy Pacyfiku) jada się ludzkie mięso. I co? My też mamy jadać? To może szanowni dyskutanci poświęcą kawałek półdupka na szyneczkę w ziołach? Odpowiedz Link Zgłoś
sztos-1 Re: Dlaczego w prawie pies jest ważniejszy niż ku 07.05.10, 19:20 krowa i swinia to tez ssaki Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiekzer Re: Dlaczego w prawie pies jest ważniejszy niż ku 07.05.10, 19:28 A może nie zabijajmy świń. które naukowcy dowiedli że są inteligentniejsze niż psy. A konie ??? MNIAM " kura to ptak z małym móżdżkiem" Zastanów się co piszesz bo porównywając cię i twój mózg do Płetwala błękitnego z największym mózgiem wśród zwierząt wychodzisz na skończoną... Wielkość mózgu o niczym nie mówi, pamiętaj że człowiek w odróżnieniu od reszty zwierząt jest "sapiens" jeśli cito coś mówi:) Odpowiedz Link Zgłoś
jaibrat Re: Dlaczego w prawie pies jest ważniejszy niż ku 07.05.10, 19:03 W pierwszych słowach swojego postu chcielismy z bratem pogratulować donosicielce za obywatelska postawę. U nas w Kraju donosicielstwo ma długą tradycję a od pewnego czasu IPN niepewnie tłumaczy nam wszystkim,że donosić na bliźniego jest brzydko! Pies to rzeczywiście tylko pies i tradycja wiejska każe pozbyć się chorej czy niewydolnej sztuki z obejścia czy zagrody. Chodowcy psów ograniczają mioty bez ceregieli zapewniając tym samym reszcie dostatni start życiowy.Taka polityka dotyczy też psów użytkowych, pasterskich czy ogólnie biorąc "wojskowych". Czym innym jest utrzymywanie psa dla przyjemności,czym innym dla spełniania zadań w służbie. Pies "do pilnowania" jest czymś innym niż "kanapowe pieścidełko" a kto tego nie rozróżnia ten kiep. Jeszcze raz pozdrawiamy donosiciela! To takie miłe wiedzieć,że tradycja TW nie zanikła! Odpowiedz Link Zgłoś
calagan Re: Dlaczego w prawie pies jest ważniejszy niż ku 07.05.10, 21:00 A tys glupi jak but. Co tez juz jest niestety tradycja Polska. To, co na zachodzie jest norma, u nas ze wzgledu na poprzedni system uwaza sie za rzecz amoralna i niegodna. Dlatego tez zlodzieje, mordercy i wszelkiego rodzaju dewianci maja sie tak dobrze w Polsce - nawet jak ktos zobaczy, ze kradnie, morduje, gwalci, to i tak nie zglosza policji - bo to donos. A donosicielstwo - wedle durnych standardow z czasow komuny - jest be. Wiec zycze ci, aby obilo ci twarzyczke paru oprychow w srodku dnia, na oczach tlumu i wtedy zobaczysz jak to jest, gdy przyjedzie policja i stwierdzi, ze nie ma swiadkow zdarzenia, ze nikt nic nie widzial. Wtedy moze zrozumiesz czym jest donosicielstwo jakie mialo miejsce w czasach komuny od postawy obywatelskiej w okresie demokracji i wolnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
jamnnik Re: Dlaczego w prawie pies jest ważniejszy niż ku 07.06.10, 13:52 jaibrat napisał: > Jeszcze raz pozdrawiamy donosiciela! > To takie miłe wiedzieć,że tradycja TW nie zanikła! A co? Ktoś już doniósł na Ciebie gdy prałeś żonę kablem? Dlatego jesteś taki anty? Odpowiedz Link Zgłoś
pantoflarnia Re: Dlaczego w prawie pies jest ważniejszy niż ku 08.05.10, 15:00 Kura to drób, zwierzę hodowlane. Pies to nie zwierzę hodowane by je zjeść, przynajmniej nie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
judas1 Zabił psa, bo "nie chciał stać i źle wyglądał" 07.05.10, 19:23 Do pudła z nim... Zobaczymy czy ustoi i jak będzie wyglądał... Odpowiedz Link Zgłoś
aduerin Re: Zabił psa, bo "nie chciał stać i źle wyglądał 07.05.10, 23:54 chyba sobie nie wyobrazacie, ze dziadek na zabitej dechami wsi bedzie jechal do weterynarza, i placil za uspienie psa?? przejedzcie sie na wies, madrale obroncy zwierzatek, bo dawno u dziadkow nie byliscie, zobaczcie, w jakich warunkach i na jakim pzoiomie zyje biedna polska wies - a takich jest w PL tysiace i nie chrzancie o humanitaryzmie tym, ktorych domy sa w stanie mniej wiecej takim jak psia buda Odpowiedz Link Zgłoś
pantoflarnia Re: Zabił psa, bo "nie chciał stać i źle wyglądał 08.05.10, 15:11 aduerin napisała: > chyba sobie nie wyobrazacie, ze dziadek na zabitej dechami wsi > bedzie jechal do weterynarza, i placil za uspienie psa?? przejedzcie > sie na wies, madrale obroncy zwierzatek, bo dawno u dziadkow nie > byliscie, zobaczcie, w jakich warunkach i na jakim pzoiomie zyje > biedna polska wies - a takich jest w PL tysiace i nie chrzancie o > humanitaryzmie tym, ktorych domy sa w stanie mniej wiecej takim jak > psia buda Idąc Twoim tokiem myślenia to takiego wiejskiego człowienia tez można bezkarnie zabić skoro jest stary i schorowany. Kto z takim pojedzie do lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
jamnnik Re: Zabił psa, bo "nie chciał stać i źle wyglądał 07.06.10, 13:56 aduerin napisała: > chyba sobie nie wyobrazacie, ze dziadek na zabitej dechami wsi > bedzie jechal do weterynarza, i placil za uspienie psa?? przejedzcie > sie na wies, madrale obroncy zwierzatek, bo dawno u dziadkow nie > byliscie, zobaczcie, w jakich warunkach i na jakim pzoiomie zyje > biedna polska wies - a takich jest w PL tysiace i nie chrzancie o > humanitaryzmie tym, ktorych domy sa w stanie mniej wiecej takim jak > psia buda ich domy mają wygląd pasujący do ich XVI wiecznej mentalności Odpowiedz Link Zgłoś
intern-autka Nie bronię tego człowieka,ale... 10.05.10, 13:38 skoro ma 81 lat może nie wiedzieć co się wokół niego dzieje-demencja starsza, jakaś inna choroba itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kravman Zabił psa, bo "nie chciał stać i źle wyglądał" 10.05.10, 14:36 uspic dziada Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Zabił psa, bo "nie chciał stać i źle wyglądał" 18.05.11, 15:18 Zmiany starcze i miazdzyca. Odpowiedz Link Zgłoś
jeruzalem51 Zabił psa, bo "nie chciał stać i źle wyglądał" 18.05.11, 19:09 wiejskie gowno, skonczyc z nim Odpowiedz Link Zgłoś