devill.robert 08.05.10, 19:23 JESZCZE NIBY NIE WIADOMO CO SIĘ STAŁO NAPRAWDĘ A TEN JUŻ ODZNACZENIA ROZDAJE...JAKIM PRAWEM? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
podwojne_widzenie Rosjanom walczacym o prwdę katyńska należą się med 08.05.10, 19:26 ale ale i podziw za odwagę. To nie Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
rozpredatorez "Komorowski odznaczył Rosjan biorących udział w... 08.05.10, 23:20 akcji po katastrofie polskiego samolotu pod Smoleńskiem." Ale w jakiej akcji? Czy tak wygląda akcja ratunkowa? www.youtube.com/watch?v=HqMkqyAFob0&feature=related ???!!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Komorowski odznaczył Rosjan 08.05.10, 19:38 A za co urzędas daje urzędasom odznaczenia? Za wykonywanie obowiązków? Cholerny, aparatczyk, kolejny na tym urzędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
gdziekucharek6 Re: Komorowski odznaczył Rosjan 08.05.10, 19:47 na szczęście to nie są odznaczenia od prezydenta wybranego demokratycznie, więc są nic nie warte. Odpowiedz Link Zgłoś
zwykly_troll Re: Komorowski odznaczył Rosjan 08.05.10, 19:51 33qq napisał: > A za co urzędas daje urzędasom odznaczenia? Za wykonywanie obowiązków? > Cholerny, aparatczyk, kolejny na tym urzędzie. własnie. i jeszcze jakies bezsensowne kawałki metalu ze wstążka rozdaje. poprzedni prezydent rozdawał o niebo pożyteczniejsze prezenta, choćby te słynne małpki na przykład Odpowiedz Link Zgłoś
face42 Re: Komorowski odznaczył Rosjan 08.05.10, 20:12 takich miernot, jakie odznaczał Wawelski nie znajdziesz nigdzie poza Polską Odpowiedz Link Zgłoś
dornjuan Protestowałeś jak Kamiński i Kurtyka dostali ? 08.05.10, 20:20 Protestowałeś jak Kamiński i Kurtyka dostali od jak to mówisz "urzędasa Kaczyńskiego" odznaczenia za nic albo w najlepszym przypadku za wykonywanie pracy za którą dostawali wynagrodzenie ? Twoja obecność na forum to znowu parę głosów więcej na Komorowskiego. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: Protestowałeś jak Kamiński i Kurtyka dostali 08.05.10, 20:35 Osiołku. To,że Kaczyński był aparatczykiem, tym bardziej powinna piastującemu urzędasowi dać do myślenia. Za wykonywanie swojej roboty należy się wypłata, nie medal. Ale takich rzeczy twardogłowi nie zrozumieją. ty nie zrozumiałeś, żyjesz gościu jakimś życiem partyjnym, być może sameś urzędnik i w życiu coś takiego do ciebie nie dotrze Odpowiedz Link Zgłoś
muzzyczny Komorowski odznaczył Rosjan 08.05.10, 19:47 towarzysz KOmorowski nagradza za wybitne osiagniecia w promowaniu narodu rosyjskiego. Razem towarzysze ku chwale Silnej Rosji i odzyskanych ziem polskich uwaga nadchodzi kolejny system !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora odpowiedź dla "muzzyczny" 08.05.10, 20:00 "muzzyczny" ty kundlu, jakim prawem zwracasz się do Marszałka Komorowskiego per towarzysz. Taki zwrot ma jednoznacznie perjoratywne znaczenie w Polsce. Jak Komorowski narażał siebie i rodzine, jak go zamykali to ty zapewne należałeś do PZPR, albo cie jeszcze na swiecie nie było. Jestes prymitywną świnią!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gdziekucharek6 Re: odpowiedź dla "muzzyczny" 08.05.10, 20:05 za obrazę prezydenta idzie się do więzienia. za obrazę pełniącego obowiązki prezydenta - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
deval Re: odpowiedź dla "muzzyczny" 08.05.10, 20:18 Też. "Przysługuje pełnia obowiązków i praw, w tym elementy specjalnej ochrony prawnej." Odpowiedz Link Zgłoś
gdziekucharek6 Re: odpowiedź dla "muzzyczny" 08.05.10, 21:36 Ale fajnie! Czyli nie można powiedzieć nic złego na Komorowskiego podczas kampanii wyborczej! Piękny, kochany nasz wodzu Bronisławie! Bądź pochwalony! Odpowiedz Link Zgłoś
acer0 Re: odpowiedź dla "muzzyczny" 08.05.10, 22:27 gdziekucharek6 napisał: > Ale fajnie! Czyli nie można powiedzieć nic złego na Komorowskiego podczas > kampanii wyborczej! > > Piękny, kochany nasz wodzu Bronisławie! Bądź pochwalony!Niech ziemia ci ciężką będzie Odpowiedz Link Zgłoś
acer0 Re: odpowiedź dla "muzzyczny" 08.05.10, 22:24 deval napisał: > Też. "Przysługuje pełnia obowiązków i praw, w tym elementy specjalnej ochrony > prawnej." Ale nie psa Moskwy Odpowiedz Link Zgłoś
face42 Re: odpowiedź dla "muzzyczny" 08.05.10, 22:41 do acer-zero szlachetniej być psem, niż mendą, która go kąsa... Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_merlin Re: odpowiedź dla "muzzyczny" 08.05.10, 20:35 Tak, tylko to nie powinno byc jedynym kryterium postepowania, czy ja za cos pojde do wiezienia czy tez nie. Nie jest czysta hipokryzja podnoszenie ciagle krzyku, ze ktos mnie obraza, ze ktos jest agresywny, ze ktos przedstawia mnie w falszywym swietle a pnastepnie twierdzenie, ze ja to moge, bo za to sie nie idzie do wiezienia? Odpowiedz Link Zgłoś
honeybeam Re: odpowiedź dla "muzzyczny" 08.05.10, 21:55 gdziekucharek6 napisał: > za obrazę prezydenta idzie się do więzienia. > za obrazę pełniącego obowiązki prezydenta - nie. O przepraszam, sąd RP stwierdził, że mówienie do prezydenta RP "chamie" nie jest przestępstwem - o ile dobrze pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Chola mopanku 08.05.10, 20:19 Agentów było ci w ,,S'' dostatek. Po latach ,,szydło z wora ''wychodzi. Oczywiście szydło typu Bronisław K., bo min.Szydło się pozbyliście ruskie pachoły ,agenty ,zbrodniarze. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora odpowiedź dla "amanasunta" 08.05.10, 20:23 "amanasunta" ja czytałem całą Twoją teczke w IPN i wiem jakim byłeś kapusiem, więc siedź po cichu szmato ubecka. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnoludek67.2 Re: odpowiedź dla "amanasunta" 08.05.10, 21:56 henryk-sikora napisał: > "amanasunta" ja czytałem całą Twoją teczke w IPN i wiem jakim byłeś > kapusiem, więc siedź po cichu szmato ubecka. Oj niegrzecznie,wyzywać od szmat.A może ći ulży na wątrobie jak zwymiotujesz trochę żółci,która Ciebe zalewa.Czytałeś teczkę Komorowskiego? To zmienisz zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
acer0 Re: odpowiedź dla "amanasunta" 08.05.10, 22:30 henryk-sikora napisał: > "amanasunta" ja czytałem całą Twoją teczke w IPN i wiem jakim byłeś > kapusiem, więc siedź po cichu szmato ubecka. A ty byłeś i należysz do IPN- czyli- Jesteś Palantem Niedorobionym Odpowiedz Link Zgłoś
krasnoludek67.2 Re: odpowiedź dla "muzzyczny" 08.05.10, 21:49 henryk-sikora napisał: > "muzzyczny" ty kundlu, jakim prawem zwracasz się do Marszałka > Komorowskiego per towarzysz. Taki zwrot ma jednoznacznie > perjoratywne znaczenie w Polsce. Jak Komorowski narażał siebie i > rodzine, jak go zamykali to ty zapewne należałeś do PZPR, albo cie > jeszcze na swiecie nie było. Jestes prymitywną świnią!!!! Kundel kundlowi zazdrości ? Oj nieładnie,nieładnie Henryku Sikora. Odpowiedz Link Zgłoś
acer0 Re: odpowiedź dla "muzzyczny" 08.05.10, 22:20 henryk-sikora napisał: > "muzzyczny" ty kundlu, jakim prawem zwracasz się do Marszałka > Komorowskiego per towarzysz. Taki zwrot ma jednoznacznie > perjoratywne znaczenie w Polsce. Jak Komorowski narażał siebie i > rodzine, jak go zamykali to ty zapewne należałeś do PZPR, albo cie > jeszcze na swiecie nie było. Jestes prymitywną świnią!!!! ------------------------------------------------------------ Komorowski to kundel PZPR i KGB . Został oddelegowany do opozycji w celu węszenia i donosił wraz z Wałęsą na strajkujących i całą opozycję. To zdrajcy narodu jak całe PO Odpowiedz Link Zgłoś
face42 Re: odpowiedź dla "muzzyczny" 08.05.10, 22:45 ciebie acer-zero i tak to nie dotyczy, bo jesteś tego narodu wstydliwym marginesem Odpowiedz Link Zgłoś
gabewa Re: odpowiedź dla "muzzyczny" 09.05.10, 00:43 henryku sikora czy zrozumiłeś co napisałeś???? Nie jestem świnią, jetem kaczką, jetsem moherem i jestem z tego dumna i nie rozumiem za co komorowski Pełnoiący obowiązki prezydenta a NIE PREZYDENT rozdaje odznaczenia w moim imieniu!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: odpowiedź dla "muzzyczny" 09.05.10, 11:56 A za co rozdawal Kaczynski? Ponadto: Pelniacy obowiazki prezydenta ma dokladnie takie same obowiazki, uprawnienia, prawa, zadania etc. co prezydent. Jedynym wyjatkiem jest to, ze nie moze skrocic kadencji Sejmu. Przeczytaj art. 131 Konstytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
pistulka3 Komorowski odznaczył Rosjan 08.05.10, 20:03 Ważne że nie Vatykański system - w pizdiec ! Odpowiedz Link Zgłoś
acer0 Re: Komorowski odznaczył Rosjan 08.05.10, 22:22 pistulka3 napisał: > Ważne że nie Vatykański system - w pizdiec ! Znowu zabory się zaczęły. A na tronie polskim zasiadają pachołki moskiewskie Odpowiedz Link Zgłoś
intasie Re: Komorowski odznaczył Rosjan 08.05.10, 20:03 devill.robert napisał: > JESZCZE NIBY NIE WIADOMO CO SIĘ STAŁO NAPRAWDĘ A TEN JUŻ ODZNACZENIA > ROZDAJE...JAKIM PRAWEM? No właśnie! A jeśli się okaże, że to Memoriał z pomocą tych strażaków dokonali tego "ludobójstwa", to będzie obciach. A na poważnie: "...ROZDAJE...JAKIM PRAWEM?..." A takim, że zgodnie z Konstytucją, której to tak zażarcie bronił zmarły prezydent, Komorowski pełni obowiązki Prezydenta i nadawanie odznaczeń jest jego prawem (PRAWO i Sprawiedliwość! Skąd u Was taka przewrotna nazwa?). Nie traście nadziei. Przecieś twierdzicie, że Jarosław wygra wybory. On im te medale zabierze i pogoni tych Ruskich do wszystkich diabłow. Znamy Go i wiemy, że go na to stać. Nic nie jest jeszcze stracone. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lutek89 Komorowski odznaczył Rosjan 08.05.10, 20:04 Ja tam poki co zadnej prawdy nie uslyszalem Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora odpowiedź dla "lutek89" 08.05.10, 20:25 "lutek89" bo Ty ciemniak jesteś i do ciebie nic nie do ciera. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnoludek67.2 Re: odpowiedź dla "lutek89" 08.05.10, 21:58 henryk-sikora napisał: > "lutek89" bo Ty ciemniak jesteś i do ciebie nic nie do ciera. A do Ciebie nie dociera,że nie pisze się nie do ciera-cielę na niedzielę. Do szkoły !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
naczelny_rabin_iranu Włącz Radyjo, Ojdyr... 09.05.10, 02:51 tłucze do łepetyn przygłuchych słuchaczy(m.in. stojących nad grobem, świeżo nawróconych stalinowskich prokuratorów i dziadków PZPRowców) prawdy objawione z samego królestwa niebieskiego. Przekazał to wszystko mu Jezus lub Sierotka Marysia, a że ten współczesny Komtur Torunia wyżłopał więcej niż Sławoj Flaszka i "ubogaca" prawdę o najdłuższej wojnie nowożytnej jewropy, to poczekaj na kolejne kwiatki. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek12341234 Komorowski odznaczył Rosjan 08.05.10, 20:06 Nareszcie ktoś myśli o unormowaniu stosunków z Rosją cała Europa współpracuje z nimi tylko Polska ma wieczny problem co takie złe nastawienie do Rosji daje młodym Polakom. Prawdę Katyńską z 1940r należy wyjaśnić lecz nie przez pryzmat możliwych korzyści finansowych dla potomków ofiar tylko przez pryzmat nauki dla przyszłych pokoleń. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: Komorowski odznaczył Rosjan 08.05.10, 20:22 a co tu wyjaśniać? My wiemy, Rosjanie wiedzą, a dzięki szarży Kaczyńskiego wiedzą chyba nawet też Papuasi i Eskimosi. Reszta to jest problem historyków. Trzeba przyjąć gesty Rosjan, bo tylko na takie ich dziś stać, będą lepsze stosunki w przyszłości to i gesty będą serdeczniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
sandwich1 Re: Komorowski odznaczył Rosjan 08.05.10, 21:17 Słusznie. Mnie tam nic wyjaśniać nie trzeba było od kiedy zacząłem pojmować świat. A to że Jelcyn , czy wcześniej Gorbaczow przyznali się do winy było zupełnie wystarczające. Paru oszołomów oczekuje.. No właśnie. Nie wiem czego oczekują. Odpowiedz Link Zgłoś
devill.robert Re: Komorowski odznaczył Rosjan 09.05.10, 01:46 POPATRZ MATOLE JAK POSTĘPUJĄ INNI EUROPEJCZYCY...ILU ODWOŁAŁO UDZIAŁ-JAK MYŚLISZ DLACZEGO? Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Kompromitacja na całego ... 08.05.10, 20:16 Ruski pachoł Bronek ,agent WSI czyli polskiego oddziału FSB. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek12341234 Re: Kompromitacja na całego ... 08.05.10, 20:26 Takie gadanie głupiego czy ty potrafisz podpisać się pod swoją wypowiedzią by się naprawdę wyrazić czy plujesz na oślep! Może potrzebujesz pomocy na kozetce u lekarza zapraszam to jest do zaleczenia i wrócisz do społeczeństwa. ZAPRASZAM! Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora odpowiedź dla "amanasunta" 08.05.10, 20:26 "amanasunta" ja czytałem całą Twoją teczke w IPN i wiem jakim byłeś kapusiem, więc siedź po cichu szmato ubecka. Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 Komorowski lepszy niz Jaruzelski 08.05.10, 20:19 ciekawe ilu Czeczencow jutro zamorduja Rosjanie Odpowiedz Link Zgłoś
sisigma Komorowski odznaczył Rosjan 08.05.10, 20:23 "Udział w akcji po katastrofie" - jakiej "akcji"??? Chciałabym wiedzieć ZA CO te odznaczenia tak sie hojnie posypały z rąk pana marszałka. Jak dotąd nawet nie wiadomo o której była ta katastrofa... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek12341234 Re: Komorowski odznaczył Rosjan 08.05.10, 20:42 Jak strażak uratuje życie lub je poświęca to mówimy że zasługuje na nagrodę. Jak pracownik który przyjdzie do pracy w dzień wolny od pracy i pracuje mówimy że zasłużył i dajemy nagrodę. Jak człowiek dobrze pracuje i dostał nagrodę to chcemy to podkreślić!. W stosunkach międzynarodowych trzeba być politykiem i to jest zadanie osób które reprezentują interes całego narodu umieć wykorzystać sytuację.Niech tragedia z 10.04.2010 i śmierć naszych rodaków przyniesie nam prawdę która ustabilizuje nastroje a nasze dzieci będą dzięki temu świadome i MĄDRZEJSZE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sisigma Re: Komorowski odznaczył Rosjan 08.05.10, 21:28 jacek12341234 napisał: > Jak strażak uratuje życie lub je poświęca to mówimy że zasługuje na nagrodę. Ja > k > pracownik który przyjdzie do pracy w dzień wolny od pracy i pracuje mówimy że > zasłużył i dajemy nagrodę. Jak człowiek dobrze pracuje i dostał nagrodę to > chcemy to podkreślić!. W stosunkach międzynarodowych trzeba być politykiem i to > jest zadanie osób które reprezentują interes całego narodu umieć wykorzystać > sytuację.Niech tragedia z 10.04.2010 i śmierć naszych rodaków przyniesie nam > prawdę która ustabilizuje nastroje a nasze dzieci będą dzięki temu świadome i > MĄDRZEJSZE!!! A czaję! To teraz za robotę w wolną sobotę będą dawali medale? Idę podstawić pierś! I niech dzieci od tego będą MĄDRZEJSZE! A ja tak prymitywnie brałam po prostu za nadgodziny, kiedy trzeba bylo żądać orderu! Strażaka praca polega na tym że gasi pożary. Nawet jeśli to robi w wolną sobotę. Inaczej nie byłby strażakiem. Czy od dziś pan p.o. będzie odznaczał wszsytkie OSP? Czy nasze dzieci dowiedzą się, przynajmniej tego o której spadł samolot? Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_keyser_soze Re: Komorowski odznaczył Rosjan 08.05.10, 21:35 Ciekawe, że niektórym tak trudno jest pojąć, że ta praca nie była ani łatwa, ani lekka, ani przyjemna. Tak, to obowiązek, ale wykonany dobrze na rzecz sąsiedniego państwa, które nie ma wielu możliwości okazania wdzięczności jak właśnie tak. Tak żal ci tych medali dla ludzi, którzy na kolanach zbierali szczątki naszych rodaków? Odpowiedz Link Zgłoś
devill.robert Re: Komorowski odznaczył Rosjan 09.05.10, 01:52 A HONOR GDZIE U CIEBIE JEST?WY Z PO NIE MACIE ŻADNYCH WARTOŚCI.TUSK ZEBRAŁ MOTŁOCH I DOSZEDŁ DO WŁADZY A RESZTA KTÓRA GŁOSOWAŁA BYŁA OGŁUPIONA BO PIS NIE ZAJMOWAŁ SIĘ PROPAGANDĄ TYLKO COŚ CHCIAŁ ZMIENIĆ I TA BANDA TO WYKORZYSTAŁA Odpowiedz Link Zgłoś
mumba17 Re: Komorowski odznaczył Rosjan 08.05.10, 20:29 Akurat tych pierwszych trzech to chciał odznaczyć wasz ukochany prezydent Lech K. Tak więc wasza reakcja pokazuje, że was nie obchodzi jak było naprawdę, wy zawsze musicie być przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
tetratec Komorowski odznaczył Rosjan 08.05.10, 20:31 A ja tylko spytam czy to są pierwsze przyznane przez niego odznaczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
domektomek No,no 08.05.10, 21:25 Ten gest z pewnością nie zwiększy mu frekfencji wyborczej.Odznaczać Rosjan za prace nad katastrofą smoleńską jeszcze przed zakończeniem prac komisji to delikatnie mówiąc gruba przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: No,no 09.05.10, 00:32 Przeciez nie odznaczyl czlonkow komisji sleddczych tylko ludzi ktorzy pracowali nad m.inn. zbieraniem ludzkich szczatkow. Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st Re: No,no 09.05.10, 00:53 polemika z domektomek nie wydaje mi sie zasadna Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Komorowski odznaczył Rosjan 08.05.10, 21:26 To jest dobry krok.Rosjanie kochaja medale.... Odpowiedz Link Zgłoś
michr Re: Komorowski odznaczył Rosjan 08.05.10, 21:34 devill.robert napisał: > JESZCZE NIBY NIE WIADOMO CO SIĘ STAŁO NAPRAWDĘ A TEN JUŻ ODZNACZENIA > ROZDAJE...JAKIM PRAWEM Nie wiesz co się stało w Katyniu 70 lat temu? Odpowiedz Link Zgłoś
honeybeam Przypadkiem Sołtys vel Komorows przechodził 08.05.10, 21:52 z medalami??? A co będzie następne? Na Helu albo w zatoce umieści flotę rosyjską??? Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Przypadkiem Sołtys vel Komorows przechodził 09.05.10, 00:32 Raczej w twojej wannie. Odpowiedz Link Zgłoś
raven40p Re: No Putin rozkazal wiec trzeba to zrobic 08.05.10, 23:14 Co za hipokryzja. Ten agent WSI kontynuuje to co zaplanowal razem z Putinem. Niech Polacy otworza oczy, to lezy jak na dloni co tu sie dzieje. Najpierw zaplanowali te katastrofe, wykorzystuja tarcia miedzy rzadem a Prezydentem, przeprowadzili zamach, teraz realizuja konsekwentnie akcje wybielajaca Rosjan. Co za hanba. Sami zdrajcy. Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszeblogi żart roku 08.05.10, 23:51 nie sądziłem, że Komorowski ma takie poczucie humoru:) kalendarzswieta.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st ty musisz bawic sie setnie 09.05.10, 01:01 bardzo wartosciowy wpis , najlepsze blogi, bez watpienia Odpowiedz Link Zgłoś
pitor24 Komorowski odznaczył Rosjan 09.05.10, 00:53 Komorowski zapomniał odznaczyć pośmiertnie orderem Orła Białego akademika Nikołaja Burdenkę za wielkie zasługi w wyjawianiu prawdy o Katyniu i pogłębianiu przyjaźni polsko-rosyjskiej Odpowiedz Link Zgłoś
pitor24 Re: Komorowski odznaczył Rosjan 09.05.10, 01:06 Kamorrowski zapomniał odznaczyć pośmiertnie orderem Orła Białego akademika Nikołaja Burdenkę za wielkie zasługi w poznawaniu prawdy o Katyniu i pogłębianiu przyjaźnij polsko-rosyjskiej Odpowiedz Link Zgłoś
kakanek81 Komorowski odznaczył Rosjan 09.05.10, 03:55 Witam!!! Ja to się tylko trochę znam na.....ale Swoje powiem. Dziś w Moskwie obchodzona będzie uroczyście 65 rocznica podpisania aktu kapitulacji przez nazistowskie Niemcy określana jako DZIEŃ ZWYCIĘSTWA.Na Placu Czerwonym,na którym byłem osobiście,defilować będzie m.in.pododział Wojska Polskiego.Jestem dumny z naszych Szwejków chociaż nie będę oglądał ich występu.Nie lubię parad.Paradować to ja lubię po swoim mieszkaniu w rozwleczonym,starym T-shircie i gatkach. Niedługo w Warszawie świt.Zamierzam pojechać środkiem komunikacji publicznej 504 i zapalić trzy lampki pod obeliskiem na cmentarzu mauzoleum CA.Będę tam pierwszy raz w moim życiu,chociaż przejeżdżałem tamtędy "milion" razy.Lampki trzy dlatego,że od nas trojga.Tylko jedno z nas urodziło się podczas wojny.Pozostała dwójka już po.Ironia losu polega,że aczkolwiek wszyscy jesteśmy obywatelami polskimi,to te trzy lampki symbolizować będą pamięć dwóch zaprzyjażnionych obecnie narodów.Jak??? Ironia losu polega również na tym,że moskiewski Dzień Zwycięstwa nie jest jednocześnie dniem zakończenia II Wojny Światowej.Po nim była "Enola Gay" z "Fat Boy" nad Hiroshimą i inny samolot nad Nagasaki.Nad Światem złowieszczo wyrósł atomowy grzyb,który straszy do dziś dnia.Kto go spowodował tzn.jakie państwo?? Jest stara rzymska maksyma: CHCESZ POKOJU,GOTÓJ SIĘ DO WOJNY. To trwa do dziś i obawiam się,że będzie trwać w nieskończoność. Wojna,to znakomity business,swego rodzaju naturalny regulator populacji ludzkości,przyczynek postępu cywilizacyjnego ludzkości itp."Homo homine lupus est" zatem wojna jest tylko kwintesencją tej maksymy.Czy już tak być musi na zawsze??? Urodziłem się już po wojnie w tzw."komunie".Akurat ze mną ONA obeszła się ze mną łaskawie ale nie wszystkim to się udało.Z zasady "wszystkim według potrzeb w uznaniu za ich zasługi" zostało tylko "kto nie rabotajet tot nie kuszajet".To nie był komunizm,a zwykłe niewolnictwo i dlatego słowo "KOMUNIZM" wywołuje "gęsią skórkę"Obawiam się niestety,że ludzie nigdy do tej pięknej idei nie dojrzeją.Czy tak być musi?Czy zawsze piękna utopia "komunizm" musi przynosić tak straszliwe ofiary??? Niedługo w Warszawie świt.Jadę zapalić lampki na grobach LUDZI. WIECZNA CHWAŁA I CZEŚĆ ICH PAMIĘCI. Odpowiedz Link Zgłoś
face42 Re: Komorowski odznaczył Rosjan 09.05.10, 07:59 Dobry pomysł, ale nie do pojęcia dla całej tej zgrai jadowitych mend opluwających GW czy TVN, a jednocześnie grasujących zachłannie po forach tych mediów z obślinonymi pyskami. Odpowiedz Link Zgłoś
upierdek07 Rosjanie kochaja medale 09.05.10, 07:41 niech rozdaje to polubia polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Komorowski odznaczył Rosjan.......... 09.05.10, 10:04 a przy okazji pojechal z polska opozycja.Agent na obcych uslugach, walczacy przeciw Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś