Dodaj do ulubionych

Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał st...

09.05.10, 14:56
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • tacx Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 14:59
      to oświadczenie to żart? Kpina czy żałosna próba wpasowania się w sytuację?
      kaczyński wcale nie chciał jechać do Moskwy, kwaśniewskiego 5 lat temu PIS
      nazwał zdrajcą a dziś PIS daje sygnały do tego że za sprawą katastrofy mógł
      stać zamach sił rosyjskich. brak słów po prostu.
      • 1andy_b Żenujące, ale medialnie nośne. 09.05.10, 15:07
        W końcu ktoś się zorientował, że Polacy dość mają rusofobii i generalnie polityki opartej na nienawiści. Ale coś dziwnie nie wierzę w szczerość intencji... A co teraz będzie z Gruzinami? Odpowie mi ktoś?
        • bogda35 Re: Żenujące, ale medialnie nośne. 09.05.10, 15:25
          no ale niespodzianka dla PIS -patriotów.powinien byl ich uprzedzic że zrobi im
          taki kawał.Ale rozumiem - przymrużaja oko - to dla hece,panowie ,aby do
          wyborów.Potem damy ruskim popalić co sie zowie...
          • ipsilon2010 Hmmm No nie powiem. Kaczyński zaczyna mi imponować 09.05.10, 15:28
            Najpierw 3x wiecej poparcia id podpisów od wąsacza a teraz to
            przemówienie. Znów o wiele lepsze od wąsacza. Wydaje mi się, że Komorak
            przegra sromotnie. Komorowski przy Kaczyńskim teraz to jak Doda przy U2
            • pssz Prawdziwy polityk zmienia poglądy w 0.1 sekundy 09.05.10, 15:43
              W tym wystąpieniu kaczyński pokazał, że jest prawdziwym politykiem.
              • gyubalwahazar kaczyzm jest wciąż niebezpieczny!!! 09.05.10, 16:16
                Trzeba bardzo uważać aby Jarek na trumnach nie wjechał do Pałacu.
                • borow4 zgrywus z tego J ze hej 09.05.10, 16:33
                  trzeba uwazac bo zaserwuje nam to samo co Hitler Niemcom w 1933
                  nie spodziewalem sie takiej obludy
                  • miszczu.pll Re: hiacynt z dwoma lojalkami 09.05.10, 17:23
                    • frankyy Tego nawet Gombrowicz by nie wymyslił 09.05.10, 17:44
                      Srebrny imbryczek do kawy (na pierwszym planie!) - jest symbolem naszych
                      aspiracji kolonialnych, Polacy lubią kawę - Polacy polubią Jarka, który ma ładny
                      imbryczek,robacy kawy wam nie zabraknie!

Serwetka na stole - jest symbolem polskich tradycji i więzi z ludem (coś dla wsi
                      i kół gospodyń wiejskich)

księgi w tle - symbol wiedzy, Jarek umie czytać, ma książki - znaczy nadaje się
                      na Prezydęta

lampy w tle - symbole jasnego oświecenia, które ma się dokonać za jego panowania

okulary - symbol intyligęcji, wiadomo wszyscy mądrzy prezydęci noszą okulary

Co za wyrafinowana PRowska robota, Rosjanie leją łzy ze wzruszenia i wdzięczności!
                      • maciej_aszek Re: Tego nawet Gombrowicz by nie wymyslił 09.05.10, 18:03

A nuty na pianinie co mają znaczyć???

Że łże jak z nut?

A do tego ktoś w końcu wysłał Kaczyńskiego do logopedy.

Myślę, że determinacja pisu żeby pozostać w pałacu jest wielka- wszystkie ręce
                        na pokład.

• gcz5 Re: Tego nawet Gombrowicz by nie wymyslił 09.05.10, 18:21
                        W tej scenerii brakuje jeszcze kota.
                        • edek47 Kaczor jest dobry... 10.05.10, 06:56
                          POWIADAJA BOBRY!!!Kaczy kot nie bedzie szczal w palacu prezydenckim!
                      • naczelny_troll_forum Re: Tego nawet Gombrowicz by nie wymyslił 09.05.10, 18:54
                        Założył okulary i wydaje mu się, że normalni ludzie pomyślą, że niby przejrzał
                        na oczy.
                        • frankyy Nakręcili to w antykwariacie na Nowogrodzkiej! 09.05.10, 19:10
                      • evvelinda Tymochowicz? 09.05.10, 19:17

Tymochowicz to szykował, czy teraz inny spec jest na topie?
                        • machabeusz_1 Re: Tymochowicz? 09.05.10, 22:37
                          evvelinda 09.05.10, 19:17 Odpowiedz cytując Odpowiedz

Wytrzeźwiej nie pisz po pijanemu,możesz z elementarza skorzystać !
                          _____________________________________________________________
                          Zdognie z nanjwoymszi baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier
                          przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i
                          otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w
                          niaedziłe i nie satwrza to polbemórw ze zozumierniem tksetu.
                          Zdognie z nanjwoymszi baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier
                          przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i
                          otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w
                          niaedziłe i nie satwrza to polbemórw ze zozumierniem tksetu.
                          ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
                          Pilnuj swego kraju przeniosą ci go na 2 półkulę !
                          Hihihi nie łapię z tego NICCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC!
                      • xxy_yzz Re: Tego nawet frankyy by nie wymyslił 09.05.10, 22:19
                        frankyy napisał:

> Srebrny imbryczek do kawy (na pierwszym planie!) - jest symbolem
                        naszych..................
                        -----------------------------------------------------
                        Twój niedoszły w stakańczyku czaj popija - kupisz mu nowy stakan !
                        frankyy
                        ^^^^^^^^ przemyśl sobie na kogo zagłosujesz POwodzenia !
                    • anuszka_ha3.agh.edu.pl Tutaj tłumaczenie z polskiego na nasze: 09.05.10, 18:22
                      Tutaj tłumaczenie z polskiego na nasze:
                      pfg.blox.pl/2010/05/Manifest.html
                      Bo widzę, że pilnie potrzebne.
                      • frankyy W następnym orędziu zaproponuje aneksję Rosji 09.05.10, 18:56
                        i ogłosi się Carem.
                      • lucjia Re: Tutaj tłumaczenie z polskiego na nasze: 09.05.10, 20:03
                        czytam nie głupot
                      • bart.kawinski Anuszka 10.05.10, 06:29
                        dzięki za linke, dobry tekst :D

Twój komentarz z cytatami przepyszny

pozdr. Bart
                    • business3 To Bronek POdpisał 2 lojalki ??? 09.05.10, 23:46
                      To Bronek POdpisał 2 lojalki ???
                  • color.one Mars Attacks... 09.05.10, 19:47
                    ten jaro jest niczym filmowi marsjanie z ich mową do narodu "We came in peace (pis)"

szczyt obłudy i arogancji...
                    • frankyy umiłowany Brat, ukochany Przywódca - Korea Półn? 09.05.10, 23:15
                  • business3 Kolejny idiota z PO... 09.05.10, 23:46
                    Kolejny idiota z PO...

borow4 napisał:

> trzeba uwazac bo zaserwuje nam to samo co Hitler Niemcom w 1933
                    > nie spodziewalem sie takiej obludy
                • business3 Psy (z PO) szczekają, karawana idzie dalej... 09.05.10, 23:45
                  Psy (z PO) szczekają, karawana idzie dalej...
                • mirawayne Re: kaczyzm jest wciąż niebezpieczny!!! 10.05.10, 08:47
                  ====gyubalwahazar napisał:

> Trzeba bardzo uważać aby Jarek na trumnach nie wjechał do Pałacu.
                  ========================================================
                  niestety wygląda na to!!!
              • sumienie.lk Ekspiacja do absurdalnej potęgi 09.05.10, 16:20
                J.Kaczyński to cięzko chory człowiek. Chory na żal, a to jest
                choroba nieuleczalna...
                • representation1 Porażająca podłość komentarzy na forum GW 09.05.10, 16:46
                  > J.Kaczyński to cięzko chory człowiek.

Chory jesteś ty, chorzy wszyscy, którzy wylewają pomyje na Kaczyńskiego.
                  Niezależnie od tego, co Kaczyński powie i tak zmieszacie go z błotem.

Jedno sobie tylko zadaje pytanie: kiedy wasz wściekły jazgot jest większy, czy
                  wtedy, gdy Kaczyński używa wojowniczego języka, czy też wtedy, gdy przemawia
                  pojednawczo?

Myślę, że bardziej nienawidzicie Kaczyńskiego, który przytłoczony ogromem
                  osobistej tragedii, nie używa już języka konfrontacji. Wy nie chcecie takie
                  Kaczyńskiego. To wywołuje waszą wściekłość. Dla was jest on potworem, któremu
                  odmawia się wszelkich ludzkich uczuć, którego honor bezwzględnie się depcze.
                  Przeraża was myśl, że on mógłby wygrać wybory.

Ja mam nadzieję, że prezydentem Polski zostanie najlepszy kandydat. A najlepszym
                  kandydatem dla naszego kraju jest dziś właśnie Jarosław Kaczyński.

Nie interesuje mnie, czy uważacie jego słowa za kłamstwo i wyborczy blef.
                  Powiedział do Rosjan to, co ja sam chciałbym im powiedzieć. Jest więc moim
                  reprezentantem.

• babaqba Re: Porażająca podłość komentarzy na forum GW 09.05.10, 17:12
                    representation1 napisał: (...)> Nie interesuje mnie, czy uważacie
                    jego słowa za kłamstwo i wyborczy blef.
                    > Powiedział do Rosjan to, co ja sam chciałbym im powiedzieć. Jest
                    więc moim
                    > reprezentantem.

Ale właśnie w tym problem, że już w przeszłości dowiódł iż jest
                    kłamcą bez honoru, gotowym na każde świństwo, byle tylko dorwać się
                    do władzy. Teraz skierował słowa pod publiczkę typu
                    "representation", wcześniej podlizywał się najciemniejszemu
                    katolstwu. Ale tak naprawdę on nie jest po niczyjej stronie. On jest
                    po stronie Kaczyńskiego. To bardzo niebezpieczna dla Polski i
                    Polaków postać. I żadne nowe piórka tego nie odmienią. Ty dałeś się
                    nabrać. Pozostaje mieć nadzieję, że inni są mądrzejsi.
                    • modraczek.2 Re: Porażająca podłość komentarzy na forum GW 09.05.10, 17:16
                      babaqba napisała:

>
                      >
                      > Ale właśnie w tym problem, że już w przeszłości dowiódł iż jest
                      > kłamcą bez honoru, gotowym na każde świństwo, byle tylko dorwać
                      się
                      > do władzy. Teraz skierował słowa pod publiczkę typu
                      > "representation", wcześniej podlizywał się najciemniejszemu
                      > katolstwu. Ale tak naprawdę on nie jest po niczyjej stronie. On
                      jest
                      > po stronie Kaczyńskiego. To bardzo niebezpieczna dla Polski i
                      > Polaków postać. I żadne nowe piórka tego nie odmienią. Ty dałeś
                      się
                      > nabrać. Pozostaje mieć nadzieję, że inni są mądrzejsi.

niebezpieczna bo zbyt inteligentna? :) Tak jest zagrożeniem dla
                      ludzi sprzedajacych Polskę, niewątpliwie.
                      • miszczu.pll Re: Porażająca podłość komentarzy na forum GW 09.05.10, 17:22
                        sam sprzedał budynek partyjny jakiejś żydowskie spółce dla forsy więc nie pitol
                        bzdetów
                      • representation1 Re: Porażająca podłość komentarzy na forum GW 09.05.10, 18:25
                        > Ale właśnie w tym problem, że już w przeszłości dowiódł iż jest
                        > kłamcą bez honoru, gotowym na każde świństwo, byle tylko dorwać
                        > się do władzy.

A co dowiódł Tusk? Ja na niego głosowałem w 2005 roku i na PO w 2007. Pamiętam
                        jak w 2005 roku Tusk głosił poglądy nie mniej radykalne i prawicowe od tych,
                        prezentowanych przez PiS. I co z tego zostało? Nic. Nie na takich polityków
                        głosowałem. Nie na Palikota, nie na szalonego Niesiołowskiego i chamskiego
                        Kutza, nie na Komorowskiego broniącego WSI i wroga IPN. Rząd PO i Tusk mnie
                        oszukali.

> To bardzo niebezpieczna dla Polski i Polaków postać.
                        > I żadne nowe piórka tego nie odmienią. Ty dałeś się nabrać.

Na całym świecie politycy obiecują i oszukują. Na kogo powinniśmy zatem
                        glosować? Myślę, że trzeba brać pod uwagę równowagę polityczną. Nie może być
                        całej władzy w rękach jednej partii. Politycy z różnych opcji muszą patrzeć
                        sobie na ręce i trzymać w szachu. Dla Polski bardzo niebezpieczny jest monoPOl i
                        rządy, które nie prowadzą suwerennej polityki, zgodnej z interesami naszego kraju.
                        • miszczu.pll Re: Teraz gtłosujesz na Jakubiak, Migalskiego 09.05.10, 18:51
                          Kurskiego, Karskiego, Brudzińskiego?
                          Młoteczek i walnij się w czerep, łżesz jak Kaczyński PiSbolszewiku
                        • abalys stary chwyt, kiedyś głosowałem na PO ale.......... 09.05.10, 19:01
                          zmieńcie ta starą płytę, bo na każdym forum można znaleźć to samo
                          • representation1 Miej pretensję do PO 09.05.10, 19:14
                            > zmieńcie ta starą płytę, bo na każdym forum można znaleźć to samo

To PO zmieniła płytę, a ja nie chciałem takiej muzyki.
                            • abalys Re: chcesz wciskać kit to idź do szklarza 09.05.10, 19:23
                              • representation1 Kto komu wciska? 09.05.10, 20:34
                                Zarzucasz mi kłamstwo?

Tu jest początek mojej polemiki na forum z 2007 roku, kiedy byłem zwolennikiem
                                PO i broniłem jej racji:

forum.gazeta.pl/forum/w,902,70561462,70563738,Kwasniewski_byl_tym_razem_dobrze_zaprogramwany.html
                                • jendrek121 wbrew ujadaczom 10.05.10, 01:51
                                  ja się z Tobą zgadzam. Wierzyłem w POPIS, przykro mi było że do tego nie doszło.
                                  Pamiętam PIS-owi poparcie dla Tybetu, walkę z korporacjami prawniczymi, pamiętam
                                  te (dziś możę trochę naiwne) walki z nieudolnym sądownictwem, poparcie dla IPN,
                                  walkę z korupcją, status funkcjonariusza dla nauczycieli. To za ich czasów
                                  powstał strach przed łapówkarstwem. Czyli dużo dobrego.
                                  Ale też pamiętam poparcie Rydzyka, koalicję z SO, LPR, awanturnictwo, agresję i
                                  wiele napięcia.
                                  PO (w koalicji z SLD): podatek liniowy, nieuleganie naciskom związków
                                  zawodowych, ulgowy ZUS ale też rozwalenie mediów publicznych, oraz bajzel w
                                  wojsku. Nic nie wyszło z zapowiadanych reform i właściwie w obecnej kadencji nie
                                  wiem co mógłbym powiedzieć na obronę tej partii. Zaczęło się już fatalnie od
                                  pieprz-nia 4 godziny na expose Tuska, potem ten koszmarny Niesiołowski, Kutz,
                                  Palikot. Ta partia nie umiała się nawet bronić gdy PIS wbił im nóż w plecy
                                  reklamówką wyborczą z pusta lodówką. Patrzyłem i oczom nie wierzyłem. To było
                                  jedynie atakowanie przez PIS i żadnej strategii obrony PO - jak dzieci zapędzili
                                  ich w kozi róg. Musiałem przyznać że Kaczory rozwaliły Donalda&co.
                                  Zasadniczo jest mi obojętne kto wygra. Jeśli Kaczyński to odciągnie go to od
                                  partii, która może wtedy ewoluować. Jeśli Komorowski to z kolei Kaczyński z
                                  odium porażki będzie miał duży problem z parlamentarnymi. Nie wiem po co to mu
                                  było.
                                  Wracając do artykułu - Kaczyński zrobił genialny krok, bardzo mi się to podoba.
                                  Jeśli by robił tak w przeszłości miałby znacznie mniej negatywny elektorat i nie
                                  zmarnowałby tylu nadziei w nim pokładanych.
                                  Nie rozumiem tego plemiennego podziału ludzi na zwolenników PO PIS SLD itd.
                                  Ludzie, przecież każda z tych partii zrobiła was w balona. Nie okopujcie się tak
                                  strasznie na waszych pozycjach bo to głupie
                  • miszczu.pll Re: UBek zaczął jadaczyć 09.05.10, 17:12
                    nie wycieraj sobie ryja Polska francuziku
                    • representation1 Re: UBek zaczął jadaczyć 09.05.10, 18:26
                      forum.gazeta.pl/forum/w,902,111198330,111205284,representation1_mieszkajacy_w_Polsce_to_pisze.html
                  • verytall Re: Porażająca podłość komentarzy na forum GW 09.05.10, 18:19
                    Przytłoczony pragnieniem władzy chyba a nie
                    tragedią.Pozatym co za aktorstwo ! Okulary jak
                    dobrane!
                    • representation1 Re: Porażająca podłość komentarzy na forum GW 09.05.10, 18:28
                      > Pozatym co za aktorstwo ! Okulary jak dobrane!

Takiego aktorstwa, jak w wydaniu Komorowskiego u nikogo innego nie zobaczysz.
                      • miszczu.pll Re: jakiego? nie wali idioty jak Kaczyński 09.05.10, 18:53
                  • yoko00 Re: Porażająca podłość komentarzy na forum GW 09.05.10, 22:12
                    representation1 napisał:

(sumienie.lk głupawo ci - nasz Jarek będzie Prezydentem !)
                    ( sumienie.lk 09.05.twój będzie mopa pilnował tylko !)
                    ---------------------------------------------------------
                    > Chory jesteś ty, chorzy wszyscy, którzy wylewają pomyje na
                    Kaczyńskiego.
                    > Niezależnie od tego, co Kaczyński powie i tak zmieszacie go z
                    błotem.
                    >
                    > Jedno sobie tylko zadaje pytanie: kiedy wasz wściekły jazgot jest
                    większy, czy
                    > wtedy, gdy Kaczyński używa wojowniczego języka, czy też wtedy, gdy
                    przemawia
                    > pojednawczo?
                    >
                    > Myślę, że bardziej nienawidzicie Kaczyńskiego, który przytłoczony
                    ogromem
                    > osobistej tragedii, nie używa już języka konfrontacji. Wy nie
                    chcecie takie
                    > Kaczyńskiego. To wywołuje waszą wściekłość. Dla was jest on
                    potworem, któremu
                    > odmawia się wszelkich ludzkich uczuć, którego honor bezwzględnie
                    się depcze.
                    > Przeraża was myśl, że on mógłby wygrać wybory.
                    >
                    > Ja mam nadzieję, że prezydentem Polski zostanie najlepszy kandydat.
                    A najlepszy
                    > m
                    > kandydatem dla naszego kraju jest dziś właśnie Jarosław Kaczyński.
                    >
                    > Nie interesuje mnie, czy uważacie jego słowa za kłamstwo i wyborczy
                    blef.
                    > Powiedział do Rosjan to, co ja sam chciałbym im powiedzieć. Jest
                    więc moim
                    > reprezentantem.
                    >
                    Dzięki za pozytywny post jestem tez tgo zdania POwców szlag trafia
                    hihi!
                  • ml2403 Re: Porażająca podłość komentarzy na forum GW 09.05.10, 22:33
                    Tylko jedno pytanie : na jakiej podstawie sadzisz, że 60-letni człowiek, który całe życie wszystkich atakował nagle stanie się dobrotliwym barankiem ?
                  • business3 GW, TVN i PO zrobiła wodę z mózgów POlakom !!! 09.05.10, 23:48
                    GW, TVN i PO zrobiła wodę z mózgów POlakom !!!
                    • metalin Re: GW, TVN i PO zrobiła wodę z mózgów POlakom !! 09.05.10, 23:54
                      Za długo żyję by ktokolwiek mógł mi wodę z mózgu zrobić.Takiego fałszu, obłudy i
                      cynizmu jaki prezentuje od lat JK jeszcze nie widziałam.Głupotą dzielnie mu
                      wtóruje Jakubiak.
              • janek-007 Całkowicie się z tobą zgadzam... 09.05.10, 16:47
                Całkowicie się z tobą zgadzam. Kaczyńscy i PiS nigdy nie byli
                rusofobami i przeciwko normalizacji stosunków z Rosja opartych na
                prawdzie i na wzajemnym szacunku
                . Sytuacja w globalnej polityce
                się zmienia, Obama i jego skorumpowana ferajna znowu nas chce
                przehandlować za poparcie Rosji w awanturach na Bliskim Wschodzie.
                Świetny przekaz J. Kaczyńskiego do Rosjan. Komorowski i jego
                poplecznicy nie są oczywiście w ciemię bici i wiedza skąd wiatr
                wieje ale ten zwrot w tył zrobili tak prymitywnie i prostacko ze
                nawet wstyd komentować. Z J. Kaczyńskim i z PIS stosunki z Rosja
                mogą nareszcie zostać ułożone w należyty sposób i na wzajemnym
                szacunku.
                • pe1 Re: Całkowicie się z tobą zgadzam... 09.05.10, 16:53
                  Nie kłam. Kaczyńscy i PISS od zawsze byli skrajnymi rusofobami. Mały włos
                  i by wpędzili nas w wojnę z Rosją.
                  • janek-007 Chyba nie o tym PiSie i nie o tych Kaczyńskich... 09.05.10, 16:58
                    Chyba nie o tym PiSie i nie o tych Kaczyńskich piszesz. A niby to
                    jak mieli to zrobić.
                    • babaqba Re: Chyba nie o tym PiSie i nie o tych Kaczyńskic 09.05.10, 17:14
                      W Gruzji nasze mikropresidento wypowiedziało niemalże wojnę Rosji.
                      Obraźliwe oskarżenia wysuwało co po chwila. Śmieszna była kwestia
                      polskich awantur wokół gazociągu. Polscy politycy zachowywali się jak
                      bezrozumne dzieci w piaskownicy a przewodził im nie kto inny, jak
                      Kaczyński.
                      • janek-007 Bajki opowiadasz. Gruzja to była... 09.05.10, 17:19
                        Bajki opowiadasz. Gruzja to była awantura zaaranżowana nie przez
                        LK ale przez kogoś innego
                        . Pisząc tak o LK udowadniasz wszem i
                        wobec ze nie masz bladego pojęcia co było i co jest grane w
                        polityce, nie myl polityki z dezinformacja PO i Komorowskiego.
                        • verytall Re: Bajki opowiadasz. Gruzja to była... 09.05.10, 18:20
                          Gruzję wymyślił Tusk hahaha
                        • tugen_axalla Re: Bajki opowiadasz. Gruzja to była... 09.05.10, 23:54
                          A to pewnie krasnoludki wymyśliły:

www.polityka.pl/swiat/analizy/274526,1,prezydent-kaczynski-pod-ostrzalem-w-gruzji.read?backTo=http://www.polityka.pl/swiat/analizy/264549,1,polska-dyplomacja-a-wojna-w-gruzji.read
                          Bardziej się postaraj bondzie!
                    • miszczu.pll Re: o PiSie który wywodzi się ze złodziejskiego PC 09.05.10, 17:15
                      • janek-007 Złodziejska to jest ferajna z PO... 09.05.10, 17:27
                        Złodziejska to jest ferajna z PO i od Komorowskiego.
                        • miszczu.pll Re: PC PiS wywodzi się z szamba telegrafu 09.05.10, 17:31
                          • janek-007 PO wywodzi się z neoliberalnych cuchnących... 09.05.10, 17:39
                            PO wywodzi się z neoliberalnych cuchnących ścieków ludzkich odpadów.
                            • miszczu.pll Re: PiS szwenda się po ulicach 09.05.10, 18:47
                              ciągnąć za sobą trupy smoleńskie, czy one cuchną to tobie zostawiam osąd.
                            • a.k.traper PO wywodzi się z tych samych korzeni co PiS 09.05.10, 20:59
                              Róznica nastąpiła po wojnie na górze, kiedy to część ludzi postawiła
                              na przebudowe państwa a część na obsade stołków, nie wierzysz to
                              sprawdź działalność ZZ które silnie popierają PiS, szczególnie
                              polecam pkt.1 Porozumień Sierpniowych.
                              Rzucasz hasła ale nie piszesz jaki program chce wdrożyć PiS, jak ma
                              wyglądać rynek pracy, opieka medyczna, socjalna i działalnośc firm,
                              czy te sprywatyzowane będa znacjonalizowane a prywatny biznes
                              ograniczony?
                              Nie wiem tez czy zwróciłes uwage jakie decyzje podjał rząd Rosji w
                              temacie fabryk zbrojeniowych, to że nie będzie wspierał tych co
                              produkuja przestarzały sprzęt, stawiaja na nowoczesność a jeżeli
                              fabryka znajdzie kupca na starocie to ok, ale armia nie kupi.
                              W 2005 miałem nadzieję iż bracia Kaczyńscy przejda do historii jako
                              mężowie stanu i reformatorzy polskiej gospodarki i twórcy podwalin
                              silnej gospodarki, niestety, ldzi którzy zajęli stołki to zupełnie
                              nie interesowało bo się na tym nie znali i nie mieli odwagi, zaczęli
                              w stylu rewolucji bolszewickiej, od skłócenia ludzim bez pomysłu na
                              te przemiany, po klęsce obwiniali PO zamiast przemysleć swoje błędy,
                              trzeba było tragedii by niektórzy zaczęli mysleć, ale część nadal
                              szuka winnych wśród PO zamiast uderzyć się we własne piersi.
                • verytall Re: Całkowicie się z tobą zgadzam... 09.05.10, 18:20
                  łżesz jak bielan
                • orinus Re: Całkowicie się z tobą zgadzam... 09.05.10, 18:42
                  Głupoty pieprzycie! Kaczyńscy przyjaciółmi Rosji! Zaprzeczenie
                  rusofobii! Ich wizja pojednania to Putin i Miedwiediew w pokutnych
                  worach na Krakowskim Przedmieściu.
                  • anuszka_ha3.agh.edu.pl Wypowiedź Jarosława 14.2.2007 09.05.10, 18:46
                    Hm, Lech Kaczyński miał stać na Placu Czerwonym? Co się stało pomiędzy 14.2.2007
                    a 10.4.2010, że już warto tam jeździć?

Rosja po prostu nie akceptuje nowej rozszerzonej Unii. Rozmawia z
                    najsilniejszymi, a takich jak my, którzy kiedyś byli w jej strefie wpływów – po
                    prostu ignoruje. Aleksander Kwaśniewski bez przerwy jeździł do Moskwy i to
                    kompletnie nic nie dało.

Jarosław Kaczyński, wywiad dla Gazety Polskiej nr 7, 14 lutego 2007
                    pl.wikiquote.org/wiki/Rosja
                  • anuszka_ha3.agh.edu.pl Wypowiedź Jarosława 01.02.2006 09.05.10, 18:48
                    Zdaję sobie sprawę, iż Rosjanie nie są w stanie zaakceptować tego, że Polska
                    to suwerenny kraj. Okazuje się, że w Rosji syndrom imperialny jest bardzo mocno
                    zakorzeniony.

nafta.wnp.pl/jaroslaw-kaczynski-o-prywatyzacji-rosjanach-i-energetyce-8230-rok-temu,7392_1_0_1.html
                    • abalys i nie zmienił swojego podejścia do dzisiaj 09.05.10, 19:03
                      założył tylko maskę
                  • anuszka_ha3.agh.edu.pl Wypowiedź Jarosława 05.03.2010 09.05.10, 19:06
                    Przyjaciele Rosjanie!!!

„Tam, gdzie można, należy odwołać się do pieniędzy, by zablokować transfer
                    technologii i spowodować, że Rosja będzie zagrożona” - podkreślił Jarosław
                    Kaczyński.

www.pis.org.pl/article.php?id=16909
                    Podkreślam, to jeszcze wciąż wisi na witrynie PiS...
                    • representation1 Wybiórcze cytowanie 09.05.10, 23:54
                      Za pomocą zdania wyrwanego z kontekstu wszystko można udowodnić.
                      Szkoda, że nie dajesz całości, bo nie każdemu będzie się chciało się wejść na
                      podaną stronę.

1. Przyjaciele Rosjanie!!! to odezwa do narodu rosyjskiego.

2. Kaczyński trzeźwo myśli i dba o polską rację stanu, a tu masz, taka
                      wdzięczność. Gdybyś znała rozmowy przywódców Rosji o Polsce, to przekonałabyś
                      się, że w polityce nie ma sentymentów.

3. Tylko Rosja niedemokratyczna i imperialna jest zagrożeniem dla Polski. O
                      obronie Polski przed taką Rosją mówił Kaczyński.
                  • anuszka_ha3.agh.edu.pl Mówi Przewodniczący Komitetu Wykonawczego PiS 09.05.10, 19:15
                    Ukochany brat Lech Kaczyński miał stać na Placu Czerwonym?

Mówi Przewodniczący Komitetu Wykonawczego PiS, Joachim Brudziński (28.03.2010):

Czy według Pana prezydent Kaczyński powinien polecieć do Rosji?

J.B.: Powinniśmy robić wszystko, żeby nasze relacje z naszym sąsiadem były dobre
                    bo tego wymaga polska racja stanu. Każdy przejaw racjonalizacji stosunków z
                    Rosją jest dobry, ale nie stać nas na to żebyśmy siedzieli w piątym rzędzie obok
                    przedstawiciela np. Turkmenistanu. Jeśli prezydent Kaczyński postanowi się nie
                    pokazać 9 maja w Rosji, to będzie to motywowane polską racją stanu.

www.pis.org.pl/article.php?id=17079
                    Przypominam, wszystko to wisi na witrynie PiS!
                    • trans.sib Re: Mówi Przewodniczący Komitetu Wykonawczego PiS 09.05.10, 22:13
                      Zawiesiłaś się? Masz jakiś napad? Czy może jesteś żoną wąsacza Komora?
                      • c.rayback Re: Mówi Przewodniczący Komitetu Wykonawczego PiS 09.05.10, 22:38
                        Cos zle napisala?Prawda w oczy kole?Czy Tobie tez nie wmowia ze czarne jest
                        czarne a biale biale?
              • wyspaskarbow1 Re: Prawdziwy polityk zmienia poglądy w 0.1 sekun 09.05.10, 17:29
                Tak, to przemówienie było niezwykłe.

Może gdybym nie widziała i nie słyszała nigdy wcześniej Jarosława Kaczyńskiego,
                dałabym się nabrać. Ale dzisiaj jakoś trudno uwierzyć, że ten człowiek tak
                bardzo się zmienił. Szacunek jednak, za przełamanie się i powiedzenie czegoś
                takiego, w taki sposób.
                • miszczu.pll Re: Prawdziwy polityk zmienia poglądy w 0.1 sekun 09.05.10, 17:33
                  widział go kto kiedy w okularkach? Bielana robota tak jak wysłanie bliźniaka do
                  Katynia, może i tego gdzieś wyśle.
              • wyspaskarbow1 Re: Prawdziwy polityk zmienia poglądy w 0.1 sekun 09.05.10, 17:30
                Tak, to przemówienie było niezwykłe.

Może gdybym nie widziała i nie słyszała nigdy wcześniej Jarosława Kaczyńskiego,
                dałabym się nabrać. Ale dzisiaj jakoś trudno uwierzyć, że ten człowiek tak
                bardzo się zmienił.
            • fidelxxx Re: Hmmm No nie powiem. Kaczyński zaczyna mi impo 09.05.10, 16:16
              Kartony z podpisami są numerowane, PKW sprawdziła 100 tysięcy z kartonu z
              numerkiem "1". W reszcie pewnie były stare numery Naszego Dziennika.
            • miszczu.pll Re: i mohery raptem zaczna kochać ruskich? 09.05.10, 16:40
              walnij główką o ścianę
            • kontemplator07 Re: Hmmm No nie powiem. Kaczyński zaczyna mi impo 09.05.10, 17:38
              Mało Tobie było tych rządów? Facet walczy o być albo nie być i
              wpisuje się w tę traumę jak w każdy rodzaj wcześniej uprawianej
              histerii - czyli dobrze i sprawnie. By nie zniknąć z polityki przed
              nadchodzaca emeryturą i piętnem porażki ważne jest, by z Belwederu
              deprecjonować rządy Tuska i osiągnąć w ten sposób trwałą hegemonię w
              kraju. Jest to niezwykle proste, gdy jako prezydent nie ponosi się
              istotnej odpowiedzialności.
            • ml2403 Re: Hmmm No nie powiem. Kaczyński zaczyna mi impo 09.05.10, 22:30
              Jeżeli zakładasz, że Komorowski przegra sromotnie to postaw na to znaczną kwotę u bukmacherów. Możesz dużo zarobić, ale jak nie będziesz chciał postawić, to się stąd wynieś.
            • business3 Kaczyński na Prezydenta niepodległej Polski !!! 09.05.10, 23:44
              Kaczyński na Prezydenta niepodległej Polski !!!

ipsilon2010 napisał:

> Najpierw 3x wiecej poparcia id podpisów od wąsacza a teraz to
              > przemówienie. Znów o wiele lepsze od wąsacza. Wydaje mi się, że Komorak
              > przegra sromotnie. Komorowski przy Kaczyńskim teraz to jak Doda przy U2
          • a.k.traper tez chciałbym wierzyc w jego szczerość, 09.05.10, 20:46
            ale patrząc na jego otoczenie nijak nie mogę.
            Rozumiem żal i ból ale nie wierze w możliwość współpracy dla dobra
            Polaków.
            To że miał tam stać Lech Kaczyński wszyscy wiemy, zabrakło mi
            zwyczajnych słów prawdy w których by przeproszono część
            społeczeństwa za obelgi oraz pamięć swego brata za wpychanie go w
            sytuacje nieprzyjemne i osmieszające, być może to kilku panów z
            otoczenia prezesa powinno na kolanach do Smleńska pielgrzymować ale
            to ich zasługa przeogromna.
            Niestetym dla mnie pozostanie żałosnym człowieczkiem który nie
            liczył się z nikim by osiągnąć włąsne cele.
            Pani Jakubiak powinna zamilknąć bo wywołuje swymi wypowiedziami i
            agresję i śmiech, nie dojrzała do rozwiązywania problemów ponad
            osiedlowy warzywniak.
          • business3 Kaczyński na Prezydenta! Niepodległa Polska! 09.05.10, 23:43
            Kaczyński na Prezydenta! Niepodległa Polska!
        • uploadhelski Re: Żenujące, ale medialnie nośne. 09.05.10, 17:03
          Kim jest ten człowiek, że wygłasza do Rosjan jakieś orędzie, przedtem narzuca
          miejsce pochówku swojego brata na Wawelu?! Po co media cytują szefa po prostu
          partii opozycyjnej, nikogo więcej?
        • blue911 Re: Żenujące, ale medialnie nośne. 09.05.10, 20:43
          1andy_b napisał:

> W końcu ktoś się zorientował, że Polacy dość mają rusofobii.

CZY KTOS MOZE UWOLNIC NAROD OD TEGO IDIOTY ZE SKRZYWIONA PSYCHIKA???
          ZABIERZCIE TEGO IMBECYLA SPRZED KAMER! DOSC KACZYNSKICH - NA
          ZAWSZE!!!!!!!! ALBO POD SAD.
          • yoko00 Re: Żenujące, ale medialnie nośne. 09.05.10, 23:04

1andy_b napisał:
            Co jest rusofobia,wytłumacz dla yoko000 nie łapię ?
            UWOLNIC CIĘ OD Z IDIOTYZMU I SKRZYWIONEJ PSYCHIKI to masz na myśli ?
            • blue911 Re: Żenujące, ale medialnie nośne. 10.05.10, 02:18
              yoko00 napisał:

>
              > 1andy_b napisał:
              > Co jest rusofobia,wytłumacz dla yoko000 nie łapię ?
              > UWOLNIC CIĘ OD Z IDIOTYZMU I SKRZYWIONEJ PSYCHIKI to masz na
              myśli ?

Nastepny sklerotyk bedzie ciagnal ten kraj do dna! Tylko skoczyc z
              taboretu i sie powiesic. Czemu tem kraj przyciaga samych
              nieudacznikow?
      • makmag Porzygam się od tego fałszu! 09.05.10, 15:08
        Tak, tak, jestem złym Polakiem i lumperliberałem, który stoi tam
        gdzie ZOMO, ale k..wa, porzygam się od tego pisowsiego fałszu.
        Uwielbiam Kubę Wojewódzkiego, któy miał odwagę powiedzieć to o czym
        wszyscy myślą, ale brak im jaj żeby nazwać rzeczy po imieniu. Po
        trupach do celu. I NIENAWIDZĘ KOTÓW :))) Taki ze mnie prorosyjski i
        proniemiecki łżeelit. Ale za to powiem zgodnie z własnym sumieniem:
        ten cały pisowski cyrk to wyrachowane, cyniczne wykorzystywanie
        wszystkiego co się da, bez szacunku dla nikogo tylko po to by się
        dorwać do żłoba powoduje u mnie torsje. Niech was diabli... Możecie
        dobrze spać i patrzeć w lustro przy goleniu?
        • po_etry Re: Porzygam się od tego fałszu! 09.05.10, 15:11
          Bo ci żyłka pęknie!nie patrz na to, po prostu:)
        • bogdan.tadus Re: Porzygam się od tego fałszu! 09.05.10, 15:12
          Zmień zdanie w sprawie kotów. Są cool!
          • makrama1 Re: Porzygam się od tego fałszu! 09.05.10, 15:57
            Tak, tak w sprawie kotów zmień. W końcu nawet taki Alik, co on
            winien...
          • ostygly_lechu Re: Porzygam się od tego fałszu! 09.05.10, 15:59
            Tez tak mysle. Koty to duzo bardziej inteligentne zwierzaki jak kaczki.
            • ecicha-3 Re: Porzygam się od tego fałszu! 09.05.10, 16:37
              Mniej cpajcie,to nie bedziecie zygac,a myslec,kompletne wodoglowia.
          • yoko00 Re: Porzygam się od tego fałszu! 09.05.10, 23:10
            bogdan.tadus napisał:

> Zmień zdanie w sprawie kotów. Są cool!
            ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
            makmag 09.05.10 i ty nie lubisz zwierząt bogdan.tadus ?
            Przemyśl to źle świadczy to - jesteś człowiekiem używaj rozumu swego.
        • janek344 Re: Porzygam się od tego fałszu! 09.05.10, 17:08
          Jestem z Tobą makmag. Myślę i czuję tak jak Ty. Mam nadzieję, że jednak wygramy
          ale nawet w przeciwnym razie zdania nie zmienię. Trzymaj się !
        • zapluty_karzel_moralny Re: Porzygam się od tego fałszu! 09.05.10, 17:47
          Bądź sobą, wyraź co myślisz:

Pełno w Was nienawiści, pisiorki jedne! Wy podłe gnidy i robale, nie mogę
          słuchać już Waszej agresji wy kundle zajadłe, niedorżnięte, no!!!
          • modraczek.2 Re: Porzygam się od tego fałszu! 09.05.10, 17:52
            zapluty_karzel_moralny napisał:

> Bądź sobą, wyraź co myślisz:
            >
            > Pełno w Was nienawiści, pisiorki jedne! Wy podłe gnidy i robale,
            nie mogę
            > słuchać już Waszej agresji wy kundle zajadłe, niedorżnięte, no!!!

i kto tu jest zajadły?...
        • ml2403 Re: Porzygam się od tego fałszu! 09.05.10, 22:28
          Zgadzam się ale dodałbym jeszcze jedno, trzeba się dodatkowo sprężyć bo to już nie tylko walka o prezydenturę ale o zapewnienie dobrej pozycji czarnym. Oni zwietrzyli swoją szansę i będą po trupach do celu dążyć. Widać to po wypowiedziach nawet na tym forum. Sugeruje się, że rząd ma coś do ukrycia w sprawie katastrofy, że unika prawdy itp. Typowe PR-owskie zagrania, które maja doprowadzić do wniosku, że spowodował ją rząd, a może osobiście Tusk. Wszystko wbrew logice i zdrowemu rozsądkowi, ale jak mówił klasyk ciemny lud to kupi. Jeżeli odrzucic tezę, że pilot był samobójcą, to naprawdopodobniej to, że lądował w takich warunkach bło sprawą nacisku z zewnątrz. Jeżeli był nacisk to tylko prezydenta, bo trudno przypuszczać, by on był przeciw, a bardzo chciał np. pan Szczygło i pilot jego posłuchał. Gdy natomiast przyjąć zasadę, kto skorzystał na katastrofie to przede wszystkim PiS, więc tu obecni szukający spiskowych teorii niech szukają zamachowców wśród członków PiS.
      • bodo9 Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 15:11
        To kpina z rozumnych Polaków i nie tylko,a jad,
        który nie ma upustu teraz, wybuchnie z zdwojoną siłą
        po wyborach, przegranych, czy nie daj Boże wygranych.
        To mamy jak w banku!!!
        • 1andy_b Tfu, na psa urok! Nawet o tym nie myśł, żebyś nie 09.05.10, 16:06
          wykrakał. Ja wierzę jednak, że limit katastrof na ten rok już się wyczerpał!
      • darnoc31345 Tak przemawia mąż stanu 09.05.10, 15:19
        Lech Kaczyński chciał jechać do Moskwy, więc nie rozmijaj się z rzeczywistością.
        A to co mówi jest bez dwóch zdań oczywiste- Pojednanie z Rosją jest możliwe w
        oparciu o prawdę.
        • ostygly_lechu Re: Tak przemawia mąż stanu 09.05.10, 16:02
          To nie mąż to zakompleksiony kryptopederasta.
      • jankbh wszystko da się sprzedać 09.05.10, 15:50
        tacx napisał:

> to oświadczenie to żart? Kpina czy żałosna próba wpasowania się w
        sytuację?
        > kaczyński wcale nie chciał jechać do Moskwy, kwaśniewskiego 5 lat
        temu PIS
        > nazwał zdrajcą a dziś PIS daje sygnały do tego że za sprawą
        katastrofy mógł
        > stać zamach sił rosyjskich. brak słów po prostu.

Fałszywe słowa w fałszywych ustach. Kampania idzie, trzeba sprzedać
        wszystko co pod ręką i ustawiac się tam, gdie jest kamera i ludzie
        patrzą.
      • klara551 Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 15:50
        Nic nie rozumiesz,on powinien stać tam gdzie zamiast jego brata stał
        Komorowski.To on powinien być P.O.prezydenta i stąd to przemówienie
        przywódcy opozycyjnej partii do sąsiadów Rosjan.On już czuje się
        prezydentem prawych Polaków i to CZUCIE daje mu prawo informowania
        zagranicy o jego i brata poglądach.To mu zapewnia testament brata.My
        jesteśmy złem koniecznym i dodatkiem do jego prezydentury
        • moniek481 Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 16:17
          klara551 napisała:
          On już czuje się
          > prezydentem prawych Polaków i to CZUCIE daje mu prawo informowania
          > zagranicy o jego i brata poglądach.To mu zapewnia testament brata.My
          > jesteśmy złem koniecznym i dodatkiem do jego prezydentury

Baju,baju będziesz w raju.Zacznij pisać bajki dla dzieci bo w fantazjowaniu
          jesteś dobra.Powodzenia.
          • klara551 Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 17:27
            Nie zauważyłeś ironii?Ale fajnie!
        • bogdan.tadus Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 16:20
          Jasne! "Misję" i "stanie" to niech sobie w domu praktykuje. Polska
          potrzebuje rzetelnych urzędników. Wizje i halucynacje to raczej
          ewentualnie coś na czas wolny od obowiązków.

klara551 napisała:

On już czuje się
          > prezydentem prawych Polaków i to CZUCIE daje mu prawo informowania
          > zagranicy o jego i brata poglądach.To mu zapewnia testament
          brata.My
          > jesteśmy złem koniecznym i dodatkiem do jego prezydentury
      • angelika_20 Ale czy miał być? 09.05.10, 15:53
        Bo do końca nie zdecydował
        www.prezydent.pl/aktualnosci/najnowsze-informacje/art,1324,pawel-wypych-nie-ma-jeszcze-decyzji-ws-wyjazdu-
        prezydenta-do-moskwy.html
        • arius5 Miał stać, ale nie stał. To juz rozdział zamkniety 09.05.10, 16:57
          Lech Kaczynski to juz przeszłosc, koniec, historia.
          Tak jak i Katyn.
          Teraz trzeba myslec przyszłosci, bo zycie biegnie dalej.
      • doncorleonemro Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 17:01
        Tak tylko spytam. Gdzież to ten "niedobry" PiS odwołuje się do tego, że Rosjanie
        stoją za katastrofą? Proszę o konkretny cytat i publikację chętnie przestudiuje.

A co do orędzia. Wyważone, jak na Jarosława Kaczyńskiego. Pozytywne zaskoczenie.
        Może on coś jednak wyciągnie z tej żałoby. Bo niestety niektórzy politycy już są
        w formie
      • drmuras Jarosław Kaczyński podziękował Rosjanom 09.05.10, 19:27
        A może tytuł jak powyżej? Gazeto Wybiurcza...coraz więcej osób odwraca sie od
        Was - najniższa sprzedaż w całej waszej historii nie bierze się znikąd...
        • golurad Re: Jarosław Kaczyński podziękował Rosjanom 09.05.10, 19:39
          Traci przez internet i tracić będzie. Zobacz nakład Rzeczpospolitej.
        • yoko00 Re: Jarosław Kaczyński podziękował Rosjanom 09.05.10, 23:23
          drmuras napisał:

> A może tytuł jak powyżej? Gazeto Wybiurcza...coraz więcej osób
          odwraca sie od
          > Was - najniższa sprzedaż w całej waszej historii nie bierze się
          znikąd...
          -----------------------------------------------------
          Coraz więcej zwrotów robię jej z kiosku to prawda !
          Kupują ją jeśli wsadza płytę CD
      • trans.sib Mój Prezydent Jarosław Kaczyński 09.05.10, 21:30
        Komorowski to w ogóle nie ta liga. Wystąpienia Komora wyglądają jak
        recytacja wiersza przez 6 latka na szkolnej gali.

Panie Kaczyński, ma Pan mój głos. Jest Pan jedynym godnym kandydatem na
        urząd Prezydenta RP.
        • ml2403 Re: Mój Prezydent Jarosław Kaczyński 09.05.10, 22:43
          Panie Kaczyński nie masz pan mojego głosu, każdy inny będzie lepszy, gdybym miał tylko wybór między JK a Lepperem to wybrałbym Leppera.
          • trans.sib Re: Mój Prezydent Jarosław Kaczyński 09.05.10, 23:39
            Chyba lepiej zagłosować na Leppera niż na Komorowskiego. Leppera
            wizażyści doprowadzili do stanu politycznej użyteczności, czego o
            wąsaczu powiedzieć się nie da...
            • metalin Re: Mój Prezydent Jarosław Kaczyński 09.05.10, 23:48
              Qrcze, nawet się nie wzruszyłam....a takie piękne to wideło było, w
              sepii, że o brylkach nie wspomnę....

Jak dla mnie , DNO!
      • cirano Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 10.05.10, 07:02
        Nie pokazuj nam więcej tej fałszywej gęby, gazeto. U wielu wywołuje ona odczucia
        "zwrotne"
    • bydgoszczanin3 Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał st... 09.05.10, 15:01
      mina sierotki Marysii,łamiący sie głosik,Niezly teatrzyk ogolnie
      • dan3iger Breżniewa na sznurkach odtworzyli z taśmy 09.05.10, 15:06
        Następnego Breżniewa na sznurkach odtworzyli z taśmy. Ciekawe czy prezydenturę
        też by sprawował z taśmy. Kaczyński to zakała i wtyd dla Polski.

• maciekgr Re: Breżniewa na sznurkach odtworzyli z taśmy 09.05.10, 16:28
          Wypiłeś - NIE PISZ!
          Piszesz - POMYŚL!
          • pe1 Re: Breżniewa na sznurkach odtworzyli z taśmy 09.05.10, 16:49
            Kaczyński jest jak Stalin - po trupach do władzy.
        • blue911 Re: Breżniewa na sznurkach odtworzyli z taśmy 09.05.10, 21:55
          dan3iger napisał:

> Następnego Breżniewa na sznurkach odtworzyli z taśmy. Ciekawe czy
          prezydenturę
          > też by sprawował z taśmy. Kaczyński to zakała i wtyd dla Polski.
          >
          >
          >
          Kiedy tego pogrobowca i komedianta z KPZR zdejma z wizji?? Nigdy
          wiecej faszyzmu! Nigdy wiecej Kaczyzmu!!!! Nigdy.
    • nehtus Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał st... 09.05.10, 15:02
      Kaczor już maci!!! Co Polska zawiniła żeby ją karać takimi "personami"?! :/
      Niech lepiej założy sobie konto w banku...
      • ifares Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 15:06
        Teatrzyk jednego aktora.Żenujący mówca i w dodatku zakłamany jak
        cholera.
        • x2468 Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 22:13
          Raczej teatr jednego Kaczora.
      • beria_lawrientij Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 15:07
        nehtus napisał:

> Kaczor już maci!!! Co Polska zawiniła żeby ją karać
        takimi "personami"?! :/
        > Niech lepiej założy sobie konto w banku...

Madoff tez nie mial konta. Grecja dyszy. 110 mimiardow pozyczki.
        Madoff ukradl 160 miliardow dolarow.
      • kolegamichnika Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 15:33
        Żyd wszędzie próbuje ubić interes!!
    • jerjar Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał st... 09.05.10, 15:04
      Mimo że pojednawcze w tonie, to mało wyraziste i bardzo blade. Może to chwilowe, ale wydaje się, że wyszło z niego powietrze i chęć walki.
      • poskromienie_zlosnicy Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 15:08
        Może, ale on będzie sobie stał w cieniu, a harcownicy pisowscy odwalą czarną i
        krecią robotę.
      • makmag Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 15:12
        jerjar napisał:

> Mimo że pojednawcze w tonie, to mało wyraziste i bardzo blade.
        Może to chwilowe
        > , ale wydaje się, że wyszło z niego powietrze i chęć walki.

Założę się o milion dolarów że to dopiero początek! Bredzi tak, bo
        mu się w głowie przewróciło od tych 1,6 mln podpisów i sądzi że już
        jest Prezydentem :))
        • zapluty_karzel_moralny Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 17:50
          makmag napisała:

w głowie przewróciło od tych 1,6 mln podpisów

2 mln, z czego 1,7 złożone w PKW.
      • tinley Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 15:13
        "czekići" - to posłanka jakubiak dziś powiedziała o PO
        "rosjanie narzucają nam to święto" - to posłanka jakubiak powiedziała dziś o
        Rosjanach
        Wielokrotnie mawiał że za wujazdami Kwacha do moskwy na rocznice stoją jakies
        teczki i że to jakieś ciemne interesy. Czyżby lech teżm iał teczkę w moskwie?
        • beria_lawrientij Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 15:17
          tinley napisał:

> Wielokrotnie mawiał że za wujazdami Kwacha do moskwy na rocznice
          stoją jakies
          > teczki i że to jakieś ciemne interesy. Czyżby lech teżm iał
          teczkę w moskwie?

czyzby, czyzby, czyzby, czyzby mial trzy. ty masz swoja pusta
          eunuchowata torbe i zamknij papaja
          • zbig1113 Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 15:41
            Jestem pod wrażeniem rzeczowości i taktu zawartego w twojej
            wypowiedzi. Że o braku chamstwa nie wspomnę.
            • 1410_tenrok a ty zbig chociaż wiesz, 09.05.10, 15:50
              co to jest chamstwo???
              • zbig1113 Re: a ty zbig chociaż wiesz, 09.05.10, 15:54
                Mam z tym problem, bo staram się w swoich tekstach go unikać.
      • mangold Może na prochach jest ? 09.05.10, 15:28
        jerjar napisał:

> Mimo że pojednawcze w tonie, to mało wyraziste i bardzo blade. Może to chwilowe
        > , ale wydaje się, że wyszło z niego powietrze i chęć walki.
      • chiton Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 15:39
        jerjar,bardzo się mylisz,nic z niego nie uszło,to perfidna gra dla
        ciemnego ludu.On nam dopiero pokarze jak nie daj Boże dzięki głosom
        sklerotycznych babulinek ,kierowanych przez księza wygra wybory
    • gdsta Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał st... 09.05.10, 15:06
      a to zmiana
      znalazł się własciel sukcesu w porozumieniu z Rosją
      odpowiedzialnosc za wyprawę do Smoleńska juz rozrzucili
      teraz zajęli się zagarnianiem efektów naprawy stosunków z Rosją;
      no cyrk to mało!
      a jeszcze wpadł PiS na pomysł zeby wieńce składać pod Pałcem - ciekawe czyżby
      dzień zwycięstawa PiS obchodzili;
    • boykotka Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał st... 09.05.10, 15:07
      cóż za słowa ...
      Nie sądziłam, że może istnieć aż taka hipokryzja.
      Sądziłam, że Bartoszewski, trochę przegioł - dzis przyznaję mu rację.
      • zippopot Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 19:39
        W czym przegiął "nekrofil" Bartoszewski?
        ps slowo nekrofil to tylko metafora.

boykotka napisała:

> cóż za słowa ...
        > Nie sądziłam, że może istnieć aż taka hipokryzja.
        > Sądziłam, że Bartoszewski, trochę przegioł - dzis przyznaję mu rację.
    • zaem Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał st... 09.05.10, 15:07
      Z tego co mówili urzędnicy kancelarii prezydenta, Pan Lech Kaczyński
      zastanawiał się czy poleci. Pan Stasiak mówił, że JEŚLI poleci, to
      znajdzie się miejsce w samolocie dla gen Jaruzelskiego. Widać więc,
      że ta przemowa to wykorzystywanie katastrofy w celach namieszania
      ludsziom w głowach, żeby ogłupiali poszli głosować na Jarosława.
    • last.man.standing Wielkie brawa dla Jarosława Kaczyńskego! 09.05.10, 15:08
      Bardzo piękne i zrównoważone przemówienie - o wiele głębsze niż
      Komorowskiego. Z perspektywy straty jaką ten człowiek doznał
      - przemówienie zasługujące na wyjątkowe uznanie.

Życzyłbym sobie aby na takie słowa mógł zdobyć się Komorowski.

Życzyłbym sobie również aby przedstawiciele strony rządowej na
      czas kampanii zaprzestali mowy nienawiści.

• ziel2 Re: Wielkie brawa dla Jarosława Kaczyńskego! 09.05.10, 15:18
        Myślę jednak że wygra juz w I turze.Rozjuszeni politycy PO już nie
        wiedzą jak kąsać .Niesiołowski, Kutz , Nowak,Bartoszweski są tak
        bezsilni, że spodziwewam się np. samospalenia któregoś z nich w
        proteście przeciw zagrażajacej Polsce prezydenturze Jarosława
        Kaczyńskiego.Panie Jarosławie nie dać się sprowokować ...niech się
        wyszczekają ,nic im to nie pomoże!!!
      • bodo9 Re: Wielkie brawa dla Jarosława Kaczyńskego! 09.05.10, 15:18
        Ty inteligentny inaczej,Komorowski w tym tonie
        wypowiadał się od zawsze z drobną różnicą,-szczerze.
        A kaczor zakpił sobie z nas dla potrzeb kampanii
      • uniwr Re: Wielkie brawa dla Jarosława Kaczyńskego! 09.05.10, 15:22
        Wiesz co, last man standing? Lepiej już się połóż.

Wykształciuch :)
      • no_nick Re: Wielkie brawa dla Jarosława Kaczyńskego! 09.05.10, 15:23
        Prymitywne i koniunkturalne,obliczone na niepamięć ludzi,kierowane teorią Kurskiego o ciemnym ludzie,który wszystko kupi. Jak widać po wcześniejszych wpisach naród jednak wyraźnie pamięta,że panowie Kaczyńscy zionęli chorobliwą nienawiścią do wszystkich z wyjątkiem USA i krajów dla których Polska była mocarstwem i uosobieniem zachodu - takich jak Gruzja czy Ukraina.

Teraz prymitywne próby podlizania się tej części opinii publicznej,która szczerze dziękowała Ruskim za pomoc w Smoleńsku okaże się - mam nadzieję - bezskuteczna.Czego serdecznie życzę panu Jarosławowi,podobnie jak szczerze życzę mu aby swój żal przeżywał w samotności na łonie rodziny , w kręgu zaufanych kapciowych typu pani Jakubiak i tym podobni , ponieważ w tym stanie jeszcze bardziej nie nadaje się do sprawowania jakichkolwiek urzędów - jeszcze bardziej niż przed 10.04 , kiedy był ogarnięty zwykłym szaleństwem.Teraz do tego zwykłego szaleństwa dodano poczucie niebieskiego testamentu ukochanego brata, co kwalifikuje go do zamkniętego leczenia.Po ludzku naprawdę szczerze mu współczuje i dlatego sugeruję, by z podniesioną głowa wycofał.
      • stopp5 Re: Wielkie brawa dla Jarosława Kaczyńskego! 09.05.10, 15:26
        Zaskoczył mnie na plus. Ciekawe jak taką woltę przyjmie jego tradycyjny
        elektorat, którego przedstawicie mający dostęp do netu już się "popisali" w
        wątku o defiladzie w Moskwie.
      • toshiro32 Re: Wielkie brawa dla Jarosława Kaczyńskego! 09.05.10, 15:28
        Wiadomo że coby nie zrobił geniusz z żoliborza to będzie lepsze od
        Komorowskiego. Tyle tylko że to wasza-pisuarowo-moherowa opinia. Na
        trumnie "spieprzaj dziadu" daleko nie zajedziecie. Fałsz i obłuda
        wyłazi wyraźnie.
      • bogda35 Re: Wielkie brawa dla Jarosława Kaczyńskego! 09.05.10, 15:30
        last.man.standing napisał:

> Bardzo piękne i zrównoważone przemówienie - o wiele głębsze niż
        > Komorowskiego. Z perspektywy straty jaką ten człowiek doznał
        > - przemówienie zasługujące na wyjątkowe uznanie.
        >
        > chyba nie słuchasz co Komorowski mówi prawie codziennie.A człowiek z
        poniesionej straty zrobił sobie trampoline do władzy i żadne draństwo obłuda mu
        nie obce.Nie wiadomo czy sie śmiac czy płakac słuchając tego zakłamania.
        >
        > Życzyłbym sobie również aby przedstawiciele strony rządowej na
        > czas kampanii zaprzestali mowy nienawiści.
        >
        • last.man.standing @boga35 09.05.10, 15:48
          Tak słucham co Komorowski mówi codziennie. I oczywiście znam zasadę: To co mówi
          Komorowski jest szczere. To co mówi Kaczyński - fałszywe. Gratuluję rozeznania.
          • anna_s Re: @boga35 09.05.10, 19:25
            Pan Jarosław Kaczyński, a raczej jego doradcy, zorientowali się, że
            25% głosów ludzi najmniej wykształconych i myślących życzeniowo, to
            za mało żeby wygrać wybory, więc postanowili pozyskać paru
            "wykształciuchów". Tyle, że sami będąc mało wykształceni i myślący
            życzeniowo (tak samo jak ich twardy elektorat), nie mieli pojęcia w
            jaki sposób myślą ludzie jako tako zorientowani w realiach. Zagrali
            więc tandetkę zgodnie z ich własnym wyobrażeniem o tym, co podoba się
            wykształciuchom. Problem w tym, że wybrana scenografia to serialowy
            stereotyp "wyższych sfer" w ludowych wyobrażeniach o życiu tychże.
            Pozdrowionka, kangurku! Nie przeskoczysz!
      • r.a.f5 raczej dla jego spin-doctor-ów 09.05.10, 15:47
        nieźle jest to wyreżyserowane
        • last.man.standing Re: raczej dla jego spin-doctor-ów 09.05.10, 15:57
          Tak jak napisałem wcześniej - gdy Komorowski coś powie to jest to szczere a spin
          doctorzy nie przykładali do tego ręki. Gdy powie coś Kaczyński to jest to
          fałszywe i na pewno to robota spin doctorów. Tak jak Twojemu koledze post wyżej
          - gratuluję rozeznania i życzę dalszych sukcesów.
          • stopp5 Re: raczej dla jego spin-doctor-ów 09.05.10, 16:12
            Że Komorowski jako PO słucha "kręcimózgów" to wiadomo, więc nikogo to nie
            wzrusza, ale że Jarosław zaczął się zastanawiać jak jest spostrzegany - no no ;)
            Nie boi się utraty autentyczności? To chyba jego ostateczny atut.
            A tak bez żartów - dobrze, że zaczął wreszcie też słuchać.
        • stopp5 Re: raczej dla jego spin-doctor-ów 09.05.10, 16:06
          To może też, ale jest to pozytywny objaw, że jakichkolwiek doktorów słucha ;)
          Naprawdę, gdybym życie pozwoliło wybierać między Lechem a Jarosławem, to wybrała
          bym Lecha. Była nadzieja, że Maria mu co dziwniejsze pomysły wyperswaduje. A
          Jarosław - może i dobrze, że zaczął słuchać czegoś więcej niż miauków Alika i
          podszeptów oszołomów, niemniej po paru latach obserwacji jego poczynań, a przede
          wszystkim poczynań grupy ludzi którzy postanowili sobie uczynić totem z "brata
          zmarłego tragicznie prezydenta", a którzy niewątpliwie będą chcieli mieć
          decydujący wpływ na postępowanie prezydenta - zagłosuję "przeciw".
          Dla mnie to rodzaj politycznej porażki, bo bardzo bym chciała kiedyś głosować
          "za". Niemniej sytuacja polityczna jest taka, że wybór Komorowskiego jest dla
          mnie wyborem zła - tyle że mniejszego.
          Pozostali kandydaci nie mają szans i tak prawdę mówiąc - wcale nie uważam by
          byli "jeszcze mniejszym złem"
          • representation1 Re: raczej dla jego spin-doctor-ów 09.05.10, 17:02
            > bo bardzo bym chciała kiedyś głosować "za".

I chciałabym, i boję się.

Zaryzykuj. Wybierz Kaczyńskiego, bo głosowanie na monoPOl jest właśnie większym
            złem.
            • stopp5 Re: raczej dla jego spin-doctor-ów 09.05.10, 17:24
              Nie boję się, potrafię odróżnić chwilowe zaciekawienie od głosu rozsądku ;)
            • mikado111 Re: raczej dla jego spin-doctor-ów 09.05.10, 17:25
              Jeżeli monopol władzy jest złem, to dlaczego w 2005 głosowałeś na
              PIS w parlamencie i Lecha Kaczyńskiego jako prezydenta?
              • miszczu.pll siedzi na du_pie we Francji więc mu Polska zwisa 09.05.10, 17:30
                za to szczekac na forum potrafi
                • representation1 representation1, mieszkający w Polsce to pisze 09.05.10, 17:59
                  Choćbym tysiąc razy powtarzał, to i tak nie dotrze do takich, jak ty, że
                  presentation1 vel prawdziwy-moher to nie ja.

Ja, representation1, mieszkający w Polsce, pod rządami PO to mówię.
              • representation1 Jak PO oszukała wyborców 09.05.10, 18:05
                > Jeżeli monopol władzy jest złem, to dlaczego w 2005 głosowałeś na
                > PIS w parlamencie i Lecha Kaczyńskiego jako prezydenta?

Ja kiedyś opowiadałem się po stronie PO, w 2005 roku, i nawet w 2007. Ale PO
                mnie oszukała. Mam jeszcze gazety sprzed kilku lat, w których Tusk prezentował
                swoje poglądy. Były to poglądy radykalne, prawicowe, niewiele różniące się od
                tych, głoszonych przez PiS. PO i PiS nie dogadały się w sprawie stołków i nie
                doszło do koalicji. Wina była po obu stronach. Parę spraw jednak wspólnie
                załatwiono. IPN zrobił dużo dobrej roboty (sprawa lustracji to tylko ułamek) pod
                wodzą Kurtyki, który notabene został zgłoszony na swój urząd przez PO.
                Rozwiązano WSI głosami PiS i PO, z niechlubnym wyjątkiem Komorowskiego. Na tym
                jednak koniec. Dziś PO jest zupełnie inną partią, partią Palikota, Mira, Zbycha
                , Zdzicha i innych szemranych gości. To jest partia Sobiesiaka i różnych grup
                trzymających przywileje. Tusk zrobił im dobrze swoim nicnierobieniem. Rząd PO w
                dodatku nie potrafi prowadzić suwerennej polityki. Widać to dobitnie w ostatnich
                dniach.
                • modraczek.2 Re: Jak PO oszukała wyborców 09.05.10, 18:09
                  tak tak było i jest
                  • vinc0 Re: Jak PO oszukała wyborców 09.05.10, 18:47
                    modraczek.2 napisała:

> tak tak było i jest

Niezwykle treściwy komentarz. Obetrzyj ślinę z brody zewrzyj rozdziawioną japę.
      • verytall Re: Wielkie brawa dla Jarosława Kaczyńskego! 09.05.10, 18:26
        last.man.standing napisał:

> Bardzo piękne i zrównoważone przemówienie - o
        wiele głębsze niż
        > Komorowskiego. Z perspektywy straty jaką ten
        człowiek doznał
        > - przemówienie zasługujące na wyjątkowe uznanie.
        >
        > Życzyłbym sobie aby na takie słowa mógł zdobyć
        się Komorowski.
        >
        > Życzyłbym sobie również aby przedstawiciele
        strony rządowej na
        > czas kampanii zaprzestali mowy nienawiści.
        >
        Bardzo fałszywe przemówienie .Życzylibyśmy sobie
        aby politycy Pisu zaprzestali mowy nienawiści w
        stosunku do rodaków.ZDROWIA ŻYCZĘ
    • marzeka1 Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 15:10
      Dlaczego odmawiasz mu wygłoszenia tego oświadczenia? Bo jesteś z tej
      "cywilizowanej", lepszej strony???
      • pe1 Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 16:52
        Nie. Dlatego, że to same kłamstwa i czysta hipokryzja. Wiadomo, co JK do tej
        pory wygadywał na temat Rosjan. PISS ustami swoich przedstawicieli (np.
        Macierewicz w Radio Maryja) opowiada dyrdymały o zamachu, oskarża Rosjan o
        zabicie LK, a tutaj takie kłamliwe gadki-szmatki.

Pluję wam w twarz, zakłamane gnomy, TFU!!!
      • ml2403 Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 23:01
        Proponuję od razu ogłosić Jarosława świętym. Tylko św. Paweł mógł tak szybko, za pomocą pojedynczego objawienia zmienić się o 180 stopni. On który całe życie pluł na Rosjan teraz robi do nich umizgi. Co do Lecha to do końca nie wiadomo było, czy będzie w Moskwie, a już o czym będzie myślał to może wiedziałby Wielki Brat z Big Brothera, a tutaj całe zagranie wyraźnie pod publiczkę. Czy jednak nie przejadą się na popierających ich zatwardziałych rusofobach, którzy musieli się wściekać.
    • crimen Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 15:11
      Facet jak zwykle tkwi w świecie własnych urojeń. I takie "coś"
      miałoby zostać prezydentem Polski??? Koszmar!
      • survivor2 Czyś agencik, czy tylko miernota? 09.05.10, 15:40
        Większość zaślinionych nienawistników, mimo że J. Kaczyński ledwie
        wypowiedział parę słów i to rzeczywiście bardzo mądrych a nawet
        bardzo ugodowych w swojej kampanii, już zawzięcie ujada .
        Specjalizują się w tym dwa typy antypolaków: jedni to kacapskie
        szczekaczki angenturalne, które czuć onucami na odległość. Drugi
        zaś, to tępe gnojki z wypranymi nachalną propagandą mózgami, bez
        jakiejkolwiek wiedzy historycznej (i nie tylko), zeszmacających się
        z racji swej natury i tępoty. Ujadaj dalej, ale może kiedyś historia
        zamknie pyski tobie i tobie podobnym.
        • purpurat1 Re: Czyś agencik, czy tylko miernota? 09.05.10, 16:05
          survivor2 napisał:
          Ujadaj dalej, ale może kiedyś historia
          > zamknie pyski tobie i tobie podobnym.

Marzy ci się tradycyjnie kapliczka i strzał w tył głowy?. Nie
          doczekasz się, już jesteście na śmietniku historii i poza nawiasem
          społeczeństwa polskiego.
        • m-szalik Re: Czyś agencik, czy tylko miernota? 09.05.10, 17:16
          Brawo gościu, twoja kultura porazi nawet dzikusów z maczugami
        • verytall Re: Czyś agencik, czy tylko miernota? 09.05.10, 18:29
          survivor2 napisał:

> Większość zaślinionych nienawistników, mimo że
          J. Kaczyński ledwie
          > wypowiedział parę słów i to rzeczywiście bardzo
          mądrych a nawet
          > bardzo ugodowych w swojej kampanii, już
          zawzięcie ujada .
          > Specjalizują się w tym dwa typy antypolaków:
          jedni to kacapskie
          > szczekaczki angenturalne, które czuć onucami na
          odległość. Drugi
          > zaś, to tępe gnojki z wypranymi nachalną
          propagandą mózgami, bez
          > jakiejkolwiek wiedzy historycznej (i nie tylko),
          zeszmacających się
          > z racji swej natury i tępoty. Ujadaj dalej, ale
          może kiedyś historia
          ANTYPOLAKIEM NR 1 jest ojcie Rydzyk , nr 2 to
          Kaczyński , historia ich oceni sprawiedliwie
          podobnie jak Polacy dzisiaj , czyli NEGATYWNIE.
        • crimen Re: Czyś agencik, czy tylko miernota? 09.05.10, 19:17
          survivor2 napisał:

> Większość zaślinionych nienawistników, mimo że J. Kaczyński ledwie
          > wypowiedział parę słów i to rzeczywiście bardzo mądrych a nawet
          > bardzo ugodowych w swojej kampanii, już zawzięcie ujada .
          > Specjalizują się w tym dwa typy antypolaków: jedni to kacapskie
          > szczekaczki angenturalne, które czuć onucami na odległość. Drugi
          > zaś, to tępe gnojki z wypranymi nachalną propagandą mózgami, bez
          > jakiejkolwiek wiedzy historycznej (i nie tylko), zeszmacających
          się
          > z racji swej natury i tępoty. Ujadaj dalej, ale może kiedyś
          historia

Za to bezmózgie pisuary dostają orgazmu na odgłos każdego
          pierdnięcia "Wodzusia". Odrobina percepcji pozwoliłaby ci ocenić
          bezmiar kaczej hipokryzji. Niestety intelekt jest poza zasięgiem
          pisiego elektoratu:)
    • darnoc31345 Bardzo dobry głos 09.05.10, 15:11
      Pojednanie z Rosją jest mozliwe w oparciu o prawdę.
    • hanklo Ale mnie nabrali.... 09.05.10, 15:11
      Ale mnie nabrali..patrze ,patrze Jarek? Nie, ktos inny wystrojony, podmalowany
      w okularach, przyjazny, dobrotliwy,slodki,madry, surowy ale sprawiedliwy kto
      to?? Az przypomnial mi sie fragmet z filmu sami swoi jak przefarbowali swinie
      ktora miala udawac dzika. Patrzy Pawlakowa i mowi Kargul toz to nasza Locha.
      Imy go poznamy jak sie rozbryka
      • hera9 Re: Ale mnie nabrali.... 09.05.10, 15:59
        DOBRE!!!!! bardzo dobre porownanie
      • maciekgr Re: Ale mnie nabrali.... 09.05.10, 16:30
        Wypiłeś - NE PISZ!
        Piszesz - POMYŚL!
        • pe1 Re: Ale mnie nabrali.... 09.05.10, 16:54
          Kaczyński jest jak Stalin - po trupach do władzy.
    • poprawna_nazwa Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał st... 09.05.10, 15:11
      O kurna, nawet mu okulary założyli. A teraz najlepsze - dla dalekowidzów,
      które powiększają oczy i zmiękczają rysy twarzy... Jarciu-Potulny będzie nowym
      prezydentem tego cyrku na kółkach. Stawiam konserwę Żywca.
      • lelontm2 Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 15:33
        Jarciu-Potulny będzie nowym
        > prezydentem tego cyrku na kółkach. Stawiam konserwę Żywca.

Tylko Żywca? Postaw flaszke, bo inaczej ciezko bedzie to przyjąc na klate.
        • poprawna_nazwa Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 15:39
          wybacz, ale o połówki, to zakładam się w istotniejszych sprawach... :]
      • tess.1 Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 16:14
        Uwazam ze powinien sobie zalatwic szkla kontaktowe:-)) Te bryle co
        mial wygladaja jak dna od butelki:-))Zaden Make over mu nie pomoze
        niestety..samym przemowieniem pokazal jak to "KOCHAL BRATA" ten to
        ma tupet!!Monus napisany 'Wzruszajaco" nawet powiedzial bez bledu
        wooow,ciekawe czy umie odspieawc Polski Hymn? Moze na tym
        fortepainie trenuje?:-)zeby nie dac plamy jak jego brat...I nadal
        mydlenie oczow ..Ciekawe kiedy ludzie sie obudza ...Glupta ludzka
        nie zna granic..
    • snooka Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał st... 09.05.10, 15:11
      Bardzo dobre przemówienie ucinające spekulacje elektoratu PO na
      temat rzekomego przekonania PiS o udziale Rosjan w katastrofie
      smoleńskiej. Rzeczowo i konkretnie, a w tym samym czasie nekrofil
      Komorowski klęczy na miejscu katastrofy, łudząc się że tańcem na
      trumnach powstrzyma spadające sondaże.
      • zbig1113 Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 15:38
        Ten tekścik niczego nie ucina.
        A z drugiej strony, ciekawym jest, że gdy wycieczka licealistów
        szwęda się po torfowisku pod Smoleńskiem jest to oddanie hołdu
        tragicznie zmarłym. Gdy zaś, osoba pełniąca obowiązki Prezydenta
        Polski, składa tam kwiaty, to już nekrofilia.
        • snooka Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 15:59
          Licealiści nie prowadzą kampanii wyborczej - taka drobna różnica.

• zbig1113 Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 16:07
            Oddanie hołdu zmarłym jest be, bo Komorowski prowadzi kampanię, ale
            już wykorzystywanie śmierci brata w kampanii Kaczyńskiego jest
            chwalebne. Interesujące.
      • carol4210 Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 16:35
        Co innego mówił a co innego myślał, już to znamy, Rosjanie jeszcze nie znają.
      • verytall Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 18:31
        snooka napisał:

> Bardzo dobre przemówienie ucinające spekulacje
        elektoratu PO na
        > temat rzekomego przekonania PiS o udziale Rosjan
        w katastrofie
        > smoleńskiej. Rzeczowo i konkretnie, a w tym
        samym czasie nekrofil
        > Komorowski klęczy na miejscu katastrofy, łudząc
        się że tańcem na
        > trumnach powstrzyma spadające sondaże.
        Marne przemówienie , zupełnie nie
        przekonywujące.Nawet prosty człowiek którego PiS
        wraz z Rydzykiem ogłupia wyczuje fałsz.
    • slaw1973 Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał st... 09.05.10, 15:12
      jak wygra to znowu zacznie swoja stara gadke ze rosjanie zli ze niemcy be itp PO TRUPACH DO CELU!!!
    • mike1976 Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 15:13
      atyczarownico napisał:

> Diabeł przebrał się w ornat i ogonem na mszę dzwoni.
      > Groteska i teatr absurdu - ciekawe kto się na ten pisowski cyrk da nabrać?

Doskonały komentarz. 10/10!
    • yesname Nie pokazujcie.... 09.05.10, 15:13
      juz tej mordy. Przecież to czysty Breżniew i z wyglądu, i z zachowania
      i z przekonań politycznych. Dajcie już spokój z tą żałobą i z tym
      wszystkim.
      • maciekgr Re: Nie pokazujcie.... 09.05.10, 16:34
        Chamie! Słoma Ci z butów wystaje!
        Zanim zaczniesz pisać toaletowo - rusz głową!
        • pioma1easy Re: Nie pokazujcie.... 09.05.10, 18:52
          Na razie to cham przez ciebie przemawia.Czytając twoje posty myślałem,że junkier
          zmienił nik, ale teraz wyprowadziłeś mnie z błędu, sorry junkier,że
          podejrzewałem cię o taki upadek.
    • stolat3 Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 15:13
      tadjan napisał:

> szubrawiec, przed niczym się nie cofnie...... siadaj łajdusie na
      > trumny i jazda pod kreml.

Dalej dają POPIS chamstwa i obłudy.To przesłanie jest tak szczere
      jak apel o zapaleniu świeczek.Jak wykopywali szczątki żołnierzy
      radzieckich z różnych miast i bezcześcili pomniki to nie widziałem
      żadnych apeli.Chamstwo , obłuda i zakłamanie po to tylko by dorwać
      się do koryta.
    • czyczydwa Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał st... 09.05.10, 15:13
      Całe lata Kaczyńscy nie chcieli poprawy stosunków z Rosją, robili co
      mogli żeby je popsuć, a teraz Jarosław się cieszy?! co za
      bezczelność. Rozumiem i popieram Kutza i prof.Bartoszewskiego!!!
    • beria_lawrientij wasze wypowiedzi sa monotonne, czerwone 09.05.10, 15:13
      oblizujecie jeden drugiego. takie wzajemne pocieszanie, adorowanie
      sie.
      folwar zwierzecy
    • jonwol Jaro, przestań narodowi w doopę włazić! 09.05.10, 15:14
      To już się zrobiło żałosne!
      • maciekgr Re: Jaro, przestań narodowi w doopę włazić! 09.05.10, 16:35
        W zadzie narodu Jaro trafił na nogi Donalda!
    • robin4123 I myślałby także o ... 09.05.10, 15:14

Dlaczego musiałem zabrać ze sobą tego
      komucha Jaruzelskiego ...
      Ile punktów zyskam w wyborach jak mnie
      pokażą na tym placu ...
      Dobrze , że nie ma Obamy i Sarcoziego !
      Nie trzeba im podawać ręki i udawać , że
      coś się mówi ...
      Szkoda , że ta Niemra przyjechała - nie
      wiadomo : podać rękę czy w nią cmoknąć ?
      Jezu !!! Którzy to nasi defilują , żebym
      nie klaskał ruskim ...
      Trzeba by eee , zadzwonić do Jarka , ale
      jakoś nie wypada teraz - znowu pismaki
      powiedzą , że nic sam nie potrafię ...

Jaka szkoda , że miesiąc temu , pod Smoleńskiem ,
      nie kazałem pilotowi lądować w tej mgle i , że
      wylądowaliśmy w Mińsku przez co spóźniłem się
      do Katynia . Eeeech , kilka procent poszło
      się ...........

:-))))))))))))))))
      • maciekgr Re: I myślałby także o ... 09.05.10, 16:36
        Uderzył się głowę z rana
        Mimo tego zabrał się do pisania!
        • robin4123 Re: I myślałby także o ... 09.05.10, 18:38

To do mnie ?
          Czy do tego , który stałby na placu ?
          Używaj nie tylko podmiotów i orzeczeń
          ale i określeń osoby , czasu i miejsca !

Widzisz różnica między nami polega na tym ,
          że ja po uderzeniu w głowę napisałem coś ,
          co jest składniejsze od Twojej pisaniny
          ( bez uderzenia ) ...

Może spróbuj jednak i ... tak lekko , o ścianę ...

Cześć !!

:-)))))
    • kato28 A od kiedy 09.05.10, 15:14
      dla niego Rosjanie to przyjaciele?? Drugi Kaczyński uwielbiał grać Rosjanom na
      nosie a ten coś o przyjaciołach bredzi. Taki dziadek pierdoła się z niego zrobił
      co to na litość wyborców bierze.
      • gdziekucharek6 Transmisja z antykwariatu 09.05.10, 15:16
        dziesięć punktów za zardzewiały imbryczek
        • madrediez Gdyby stary cap mordą nie kłapał... 09.05.10, 15:34
          www.dziennik.pl/polityka/article439427/Kaczynski_o_Putinie_Po_co_go_zaproszono_.html

jego ukochany brat zostałby zaproszony do Katynia razem z Tuskiem.
          I nie musiałby ratować się rozpaczliwie przed kolejną katastrofą wizerunkową
          ("biegłem, ale nie zdążyłem") i lądować na ślepo w Smoleńsku.
        • ipsilon2010 Kaczyński -szacun! 09.05.10, 15:38
          przy Tobie komórak jak Doda przy U2 teraz
      • darnoc31345 Odróżniaj władze od zwykłych ludzi 09.05.10, 15:24
        Ten filmik adresowany jest do tych drugich, a nie do rosyjskich władz.Do Rosjan
        wszyscy mamy szacunek, więc filmik jest bardzo dobry.
    • q_vw Pisowski cyrk wyborczy... 09.05.10, 15:15
      No i się zaczęło, będzie jechał na trumnie brata ku prezydenturze. Żałosne
      przedstawienie... a swoją drogą, stara się o rosyjskie głosy czy melduje na
      Kreml, że będzie wypełniał instrukcje ? Przyznaję, że jest to dziwne, by lider
      partii opozycyjnej, nie sprawujący żadnej funkcji, pozwalającej zabierać głos
      wobec przedstawicieli zagranicy, wygłaszał "orędzie"...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka