janci0 12.05.10, 10:04 Tak, jak PiS gra na tragedii to normalne, jak ktoś im to wypomina - prowokacja. Poncyliusz zapomina że tam było 96 osób. Nie wszyscy z PiS. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
henryk-sikora Poncyljusz: List rodzin ofiar tragedii to prowo... 12.05.10, 10:08 No tak, uprzejma prośba o uszanowanie żałoby bliskich to już jest prowokacja. Jak śmią cokolwiek mówić rodziny ofiar, skoro tak dobrze idzie kampania wyborcza drugiego bliźniaka. JAK PANU NIE WSTYD PANIE PONCYLIUSZ???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sydio Re: Poncyljusz: List rodzin ofiar tragedii to pro 12.05.10, 10:35 Chyba dość łatwo zauważyć, że zjawisko wstydu w świecie poncyliuszowym nie występuję. Politykowanie bezwstydne, rzec by można. Odpowiedz Link Zgłoś
von_seydlitz Żdnej tragedji nie było, wszyscy żywi? 12.05.10, 10:42 Dziwna logika, nawet jak ktoś nie miał tam kogoś bliskiego to przeżywa. Nie można tego wymazać, chyba, że w "trumiennych" argumentach PO, to ich zwykła taktyka: apelować do kogoś żeby nie robił czegoś, czego i tak nie robi.... Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 PiS chce dfojść do władzy po trupach 12.05.10, 11:03 I to wg Poncyliusza jest OK. A ja i tak zagłosuję na komorowskiego, bo: PiS miał już 100% władzy i pokazał, co potrafi. Model "rząd PO - prezydent PiSu" też przerabialiśmy, po co to powtarzać? Trzeba głosować na Komorowskiego, bo: 1. Jest to nowy wariant. 2. Jest to jedyny sposób, by powiedzieć PO "sprawdzam" i zmusić ją do realizacji obiecanych reform pozbawiając ich wymówki "bo prezydent nam wszystko wetuje". Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Katastrofa i trumnami ofiar to gra PO... 12.05.10, 12:16 Katastrofa i trumnami ofiar to gra PO, Tuska, Komorowskiego, SLD np. pani Senyszyn. Nie macie powodu ujadać PO-owce wystarczy poczytać wypowiedzi waszych przedstawicieli. Swat nie zgłupiał, to wy zgłupieliście i proponujecie pana Komorowskiego na prezydenta RP. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Ucieczka Pocyliusza i towarzyszki przed pytaniami 12.05.10, 12:58 dziennikarzy były znamienne. No jak jakieś dziennikarzyny mogą zadawać pytania zamiast przyjąć to co chcemy im przekazać i jeszcze dziękować. Witajcie w IV RP. Dziennikarze będą mieli zakaz wstępu do sejmu. Dorn się kłania. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Ucieczka Pocyliusza i towarzyszki przed pytan 12.05.10, 13:07 krzych.korab napisał: > dziennikarzy były znamienne. No jak jakieś dziennikarzyny mogą zadawać pytania > zamiast przyjąć to co chcemy im przekazać i jeszcze dziękować. > Witajcie w IV RP. Dziennikarze będą mieli zakaz wstępu do sejmu. Dorn się > kłania Cienki "Bolek" z tego Poncyliusza i tow. od wszystkiego. Podpisuję się pod Twoim postem. Odpowiedz Link Zgłoś
arsenmagus Re: Ucieczka Pocyliusza i towarzyszki przed pytan 12.05.10, 13:15 rtg napisał: > krzych.korab napisał: > > > dziennikarzy były znamienne. No jak jakieś dziennikarzyny mogą zadawać py > tania > > zamiast przyjąć to co chcemy im przekazać i jeszcze dziękować. > > Witajcie w IV RP. Dziennikarze będą mieli zakaz wstępu do sejmu. Dorn się > > kłania > Cienki "Bolek" z tego Poncyliusza i tow. od wszystkiego. Podpisuję się pod Twoi > m > postem. Judzasz JK i P. www.youtube.com/watch?v=JfDEAjoo1f4&feature=player_embedded Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Stare wraca 12.05.10, 20:34 czarny_walc napisał: > www.youtube.com/watch?v=MbvVjRcXiGY Rwie husaria trumienna, wolska cecha znamienna. Ojciec wymierza karę. Za serce i niezdarę. Aż matka zatrwożona. Z Lenina i Napoleona. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7872365,Senyszyn__Kaczynskiemu_teraz_przypisuje_sie_wszelkie.html Z na biegunach konikiem. Podwórka wojownikiem. W nogę słupkiem bramki. Trumna zamiast kasztanki. Drewniany koń trojański. W alabastrze watykański. Czarnym wojem Jego Klacz. Mieczem żałoba i płacz. Wolskie trumny oczywiste. Te polskie narowiste. Pójdą na ujeżdżenie. Lub pójdą w zapomnienie. Goni Wolak na trumnie. Wzbudza litość w tłumie. Drogę mu znaczą znicze. Skupia lewice - prawice. Co czarne i czerwone. Na życie zatracone. Krwi i ciała pragnienie. Dla życia zagrożenie. Ich władza weźmie wszystko. Ksiądz, sługa to panisko! www.youtube.com/watch?v=pY-rPDwzM9M Odpowiedz Link Zgłoś
metalin Re: Stare wraca 12.05.10, 20:50 Wstydzę się, że jesteś z mojego miasta.... to do Poncyliusza. Odpowiedz Link Zgłoś
husyta1 RadyjoMaryjiwcy to kupią 13.05.10, 00:12 tak jak kupili PiSuickie insynuacje, jakoby katastrofa była rezultatem zamachu. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Katastrofa i trumnami ofiar to gra PO... 12.05.10, 13:08 Dorn w swojej książce mówi o PiS, że jest to stado pawianów: "Uznałem, że potężna część napięć to rodzaj szantażu emocjonalnego. W stadzie pawianów jest jeden samiec alfa i choć pawiany są orientacji heteroseksualnej, od czasu do czasu ten główny gwałci te niżej stojące w hierarchii. Chodzi o dominację i władzę, a nie o seks. Te słabsze same od czasu do czasu nadstawiają się, żeby samiec alfa je spożytkował. To daje im bezpieczeństwo, że nie będzie ich lał. Ja się nie nadstawiałem, stąd pretensje pana Kaczyńskiego". janek-007 to właśnie taki pawian co nadstawia tyłka Odpowiedz Link Zgłoś
amen-666 Re: Katastrofa i trumnami ofiar to gra PO... 12.05.10, 14:55 Ten cytat z Dorna daje do myślenia. Nawet ci PiSowcy, których inteligencja i kultura osobista przekracza partyjną średnią, mają dziwną wewnętrzną potrzebę podporządkowania się Wielkiemu Przywódcy. Poncyljusz po ostanim zjeździe PiS, wkrótce przed katastrofą, nawet niechcący napisał w Internecie, co myśli o jedynie słusznej linii Jarosława, ale szybko "przywołał się" do porządku. Pani K.-R. oraz jej dwie ś.p. koleżanki to kompetentne i inteligentne osoby, ale w pamiętnym spocie "z aniołkami" pozwoliły z siebie zrobić coś w rodzaju sekretarek Wielkiego Pawiana. Odpowiedz Link Zgłoś
semantyczne_naduzycie Klamstwo 1000 razy powtórzone staje się prawdą 12.05.10, 13:14 stosujecie PiSowcy tą zasadę Goebbelsa do znudzenia. Od początku graliście trumną - jedną, która miała przysłonić pozostałe. Teraz oburzacie się, że ludzie wskazują, że wasz as jest nie tylko z rękawa, ale i z innej talii i innej gry. Waszym hasłem - Po trupach do celu. www.youtube.com/watch?v=wrghNPpOf8s Odpowiedz Link Zgłoś
krukowy Re: Katastrofa i trumnami ofiar to gra PO... 12.05.10, 16:44 podzielam Twoje zdanie, wydaje mi sie ze rodziny byly inspirowane przez Tuska. Gdzie tym rodzinom to szczerych i prawdziwych uczuc takich jak corki jednego z politykow z Krakowa ktora nie znala przyczyny smierci ojca i by ja poznac zazadala natychmiastowej ekshumacji i przeprowadzenia sekcji zwlok przy udziale niezaleznych ekspertow. To jest szczery i nieinspirowany bol. Odpowiedz Link Zgłoś
rybolow Re: PiS chce dfojść do władzy po trupach 12.05.10, 16:57 Co do Poncyliusza to w początkowej fazie jako polityk , robił nawet dobre wrażenie młodego obiecującego polityka ,obecnie ,podejmujac się przedsięwzięcia agitowania na rzecz JK stracił /przynajmniej w moich ozach wszelki szacunek-nie chcę tego bliżej określać/. Co do mojego ewentualnego wyboru to myślałem ,że będę mógł głosować na kogoś innego.ale nie mam wyboru i wybiorę mniejsze zło,niż to ,które proponuje mi Pan Poncyliusz. Odpowiedz Link Zgłoś
gresiek Re: PiS chce dfojść do władzy po trupach 13.05.10, 01:01 dzieki za sensowna i racjonalna wypowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
jkmjkm Re: "argument" grania trumnami 12.05.10, 11:21 Skończcie PO-wcy z tą kampanią nienawiści - Pan Prezes Jarosław Kaczyński może chować swojego podwładnego gdzie chce, choćby na Wawelu bo on wykonał zadanie i na to - po prostu - zasłużył. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: "argument" grania trumnami 12.05.10, 13:14 jkmjkm napisała: > Skończcie PO-wcy z tą kampanią nienawiści - Pan Prezes Jarosław Kaczyński może > chować swojego podwładnego gdzie chce, choćby na Wawelu bo on wykonał zadanie i > na to - po prostu - zasłużył. Jestem pewien; nadejdzie taki czas, że świadomy Naród Polski oceni "skok na Wawel" i podejmie właściwe kroki w stosunku do skaczących powyżej poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
jkmjkm Re: "argument" grania trumnami 12.05.10, 13:36 Przyłącz się do nas, na Wawel nie ma już raczej szans ale na zaszczytny tytuł "prawy Polak", jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Przeżywa się intymnie, publicznie się wygłupia. 12.05.10, 11:06 To ta "drobna" różnica wytknięta już 2 tyś lat temu w Biblii w której Jezus porównał modlitwę faryzeusza i celnika. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Psychoterapia kosztem narodu 12.05.10, 12:51 - Dziwię się trochę temu listowi. Bo to tak jakby część rodzin mówiła: Jarosław Kaczyński nie ma prawa przeżywać po swojemu utraty jednej z najbliższych osób z rodziny I fundować sobie psychoterapię kosztem 38 milionów ludzi?! Ratunku! Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab On doskonale wie co robi i nie potrzebuje psychote 12.05.10, 13:00 -rapi. Odpowiedz Link Zgłoś
bogda35 Re: Żdnej tragedji nie było, wszyscy żywi? 12.05.10, 12:25 ciekawe co mysli Poncyliusz patrząc na siebie w lustrze ? Obłuda i łgarstwa tych ludzi staja sie juz po prostu smieszne.Oczywiście - któżby zawłaszczał tragedię? jakis drań chyba - ale PIS? to niemozliwe ,pan Poncyliusz jest zdumiony - no oczywiście pod listem podpisały sie rodziny zmarłych z PO - czyli spisek wykryty ! to ohydna PO zawlaszcza tragedię ! Odpowiedz Link Zgłoś
do_kompletu rodziny maja dosc Komorowskiego 12.05.10, 10:56 ...list był skierowany do KOmorowskiego ktory w typowo politycznym celu pojechał do Smoleńska. Udawał smutek Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu.pll nie wycieraj sobie ryja cudzymi nieboszczykami 12.05.10, 11:12 łachudro pisowska Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Re: nie wycieraj sobie ryja cudzymi nieboszczykam 12.05.10, 13:01 Faktycznie Jarosław Kaczyński nie ma prawa traktować żałobę (nawet własną)jako polityczną rozgrywkę by po tych trupach dojść do władzy. To co robi teraz PiS jest świętokradztwem i obrażaniem pamięci ofiar katastrofy. Zbierają poparcie ogłupionych ludzi kosztem profanowania ich śmierci. Zgroza i bezprecedensowy tupet ! Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 cham Poncyliusz jest gorszy od Kurskiego 12.05.10, 14:47 bo Kurski atakował dziadkiem z Wertmachtu przeciwnika politycznego,a Poncyliusz atakuje rodziny ofiar mordu katyńskiego Jaruś i jego PiS po trupach do celu idą Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_merlin Re: Poncyljusz: List rodzin ofiar tragedii to pro 12.05.10, 10:42 henryk-sikora napisał: > No tak, uprzejma prośba o uszanowanie żałoby bliskich to już jest > prowokacja. Jak śmią cokolwiek mówić rodziny ofiar, skoro tak dobrze > idzie kampania wyborcza drugiego bliźniaka. JAK PANU NIE WSTYD PANIE > PONCYLIUSZ???!!! Po prostu nie moge uwierzyc, ze mozna cos takiego powiedziec. Dolaczam sie do pana i rowniez chce zadac to pytanie. JAK PANU NIE WSTYD PANIE PONCYLIUSZ???!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lowca_trolli_online Re: Poncyljusz: List rodzin ofiar tragedii to pro 12.05.10, 11:02 henryk-sikora napisał: > JAK PANU NIE WSTYD PANIE PONCYLIUSZ???!!! a jaki to Pan?! toz to zwykly CHAM jest, ot taka zwykla pisowska szmata jak jego pryncypal.. SPIEPRZAC DZIADY! Odpowiedz Link Zgłoś
makrama1 Re: Poncyljusz: List rodzin ofiar tragedii to pro 12.05.10, 16:45 Gdyby chociaż jego wypowiedź przyspieszyła moment otrzeźwienia w narodzie. Oby nastąpiło to przed wyborami. Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu.pll Re: Poncyljusz gno_jek ktory dostał w ry_j od Yara 12.05.10, 11:05 za to ze miał swoje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Poncyljusz: List rodzin ofiar tragedii to pro 12.05.10, 11:37 No pewnie,że prowokacja ,skoro apelu nie pospisał najważniejszy żalobnik.prowokacja,bo wyraźnie w liście nie zaznaczono,że cały jest skierowany do PO Odpowiedz Link Zgłoś
maki669 Poncyliusz nie szanuje prawa 12.05.10, 12:45 Przed ostatnimi wyborami w trakcie ciszy wyborczej moje miasto bylo notorycznie obklejane jego parszywa facjatą. To szuja a nie polityk. Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Na trumnie brata do władzy-Motto PiSu!! 12.05.10, 10:12 |Uderz w stół nożyce się odezwą".Tylko debile nie widzą jak nekrofile z PiSu wykorzystują Katastrofę dla celów politycznych. Pozbawieni honoru,przyzwoitości bezczelni PiSowscy cynicy wiedzą lepiej co czują Rodziny ofiar. Bezczelność tych gadów powiększa fakt, że każdy myślący Polak wie kto jest odpowiedzialny za Katastrofę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Na trumnie brata do władzy-Motto PiSu!! 12.05.10, 11:33 Ale myślących polaków jest niewielu. Albo inaczej polaków próbujących zrozumieć świat rozumiem a nie sercem. Dlatego PiS ma takie poparcie. Dla mnie sytuacja wygląda tak: z zacietrzewienia została zorganizowana kolejna wycieczka prezydenta do katynia mimo tego ze kilka dni wcześniej groby odwiedzane były już przez przedstawicieli RP - czysto polityczne zagrania bo np. dlaczego prezydent nie odwiedził grobów pomordowanych w charkowie czy miednoje - czy oni gorsi? czy może intencja nie było odwiedzenie grobów tylko pokazanie sie w katyniu jak to zrobił premier. Kolejna rzecz to oczywiście sama podróż - najbardziej prawdopodobna hipotezą wydaje sie być naciska na pilota w kwestii ladowania a pojawiające sie szczepki informacji ze śledztwa uprawdopodobniają te hipoteze coraz bardziej mimo tego że wszyscy zdawali sobie z tego sprawe od początku. A juz po tragedii rozkręciła sie prawdziwa operetka w wydaniu PiSu - okazało sie że martwy prezydent jest dla tej partii bardzie użyteczny niż żywy, urzędujący bez szans na reelekcje. Był do tego potrzebny pochówek na wawelu aby uczynić z LK rodzaj symbolu który bedzie bardzo użyteczny w kamani - to co sie teraz dzieje to pis-operetka nad trumnami - ale poczciwe polskie serce smuci sie razem z jarosławem... i wybierze go na prezydenta z litości. Ptrezydent nie z woli lecz z litości narodu... piękne Odpowiedz Link Zgłoś
gresiek Re: Na trumnie brata do władzy-Motto PiSu!! 13.05.10, 01:06 na dodatek uroczystosci z 10 kwietnia nazywaly sie oficjalnie jako "centralne uroczystosci 70 rocznicy...", to znaczy ze uroczystosci z udzialem tuska i walesy byly uroczystosciami pobocznymi? ta pyszalkowatosc kaczynskiego nawet w katyniu musiala wylezc w swojej calej okazalosci. rzygac sie chce na takich "mezy stanu" Odpowiedz Link Zgłoś
len122 Poncyljusz: List rodzin ofiar tragedii to prowo... 12.05.10, 10:12 "Zdaniem Poncyljusza, o tym że list może być inspirowany politycznie, miałaby świadczyć lista osób które się pod nim podpisały. - Są tam żony generałów, ale też bliscy polityków Platformy Obywatelskiej - stwierdził w rozmowie z Michałem Karnowskim." Dowódców sił zbrojnych mianował Lech Kaczyński na wniosek ministra Szczygły . Czyżby Szczygło był wtyką PO u prezydenta ? Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Poncyljusz: List rodzin ofiar tragedii to pro 12.05.10, 10:48 i Lech Kaczyński przydzielał mieszkania rodzinom wojskowych? Odpowiedz Link Zgłoś
lukasiklukasik Re: Poncyljusz: List rodzin ofiar tragedii to pro 12.05.10, 11:02 W kancelarii prezydenta byl agent wplywu i to on spowodowal balagan i goraczke wyborczo-patriotyczna, ktora zaskutkowala spoznionym wylotem i katastrofa. To jest jasne... Panie Poncyliusz, uwazalem, ze szkoda Pana twarzy do kampanii klamstwa. Teraz juz tak nie uwazam! Jest Pan podlym czlowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
squadack Żadne krzyki i płacze rodzin ofiar nie przekonają 12.05.10, 10:13 PiS, że czarne jest czarne a białe - białe. www.youtube.com/watch?v=F_Oxtn000L8 Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Poncyljusz: List rodzin ofiar tragedii to pro 12.05.10, 10:15 Akurat po dość wyważonym Poncyliuszu takich idiotycznych słów się nie spodziewałam. Odpowiedz Link Zgłoś
dorasia Poncyljusz:mam jakieś dziwne przeczucie 12.05.10, 10:17 Ja nawet nie ma przeczucie. Jestem pewna, że Poncyljusz ma nierówno pod pułapem. Bo niby co - Jaruś owinięty kirem żałobnym jest ok, a reszta to sroce spod ogona wypadła? Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Poncyljusz:mam jakieś dziwne przeczucie 12.05.10, 10:19 To PiS już nie potrzebuje Jarusia by się kompromitować? Całe szczęscie, że PP pokazał czym tak partia stoi i jest niezmienna w swoich zachowaniach. Aby tak dalej piarowcy z pisu. Odpowiedz Link Zgłoś
j.chmurka Poncyljusz: List rodzin ofiar tragedii to prowo... 12.05.10, 10:18 to byla zaloba narodowa. Tragedie mamy wszyscy.Tragedia spowodowala, ze teraz mamy wybory.Startuje wielu kandydatow z roznych formacji. O co tu chodzi, ze ciagle wytyka sie PIS, ze wykorzystuje tragedie.W czym to wykorzystuje? bo ja niczego takiego nie widze. Odpowiedz Link Zgłoś
steve69 Do okulisty się wybierz... 12.05.10, 10:25 Jeśli nie widzisz jak PiS "gra trumnami" tragedii smoleńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
erin32 Re: Poncyljusz: List rodzin ofiar tragedii to pro 12.05.10, 10:44 Oczywiście, że nie widzisz, bo tego po prostu nie ma. Ale fani Donka i Bronka zawsze coś zobaczą. A jeśli nie - patrz punkt pierwszy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Poncyljusz: List rodzin ofiar tragedii to pro 12.05.10, 11:02 Wystarczy posłuchać wywiadów lub dyskusji studyjnych z udziałem p.PiS- Jakubiak,która każdą rozmowe zaczyna od słów:"Prezes Jarosław jest w bardzo trudnej i dramatycznej sytuacji osobistej..itd." Odpowiedz Link Zgłoś
fletcher_live Re: Poncyljusz: List rodzin ofiar tragedii to pro 12.05.10, 10:51 PO w tak chamski sposób próbuje grać na tej tragedii, że jest to aż żenujące. Ta partia już zupełnie zdyskredytowała się w moich oczach. To że nie mają honoru, to już od jakiegoś czasu jest wiadome, ale to co robią obecnie jest obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
tugen_axalla Re: Poncyljusz: List rodzin ofiar tragedii to pro 12.05.10, 11:01 PiS w tak chamski sposób próbuje grać na tej tragedii, że jest to aż żenujące. Ta partia już zupełnie zdyskredytowała się w moich oczach. To że nie mają honoru, to już od jakiegoś czasu jest wiadome, ale to co robią obecnie jest obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasiklukasik Re: Poncyljusz: List rodzin ofiar tragedii to pro 12.05.10, 11:25 Brawo! Trzeba pis-bazyliszkowi podstawiac zwierciadlo! Ironia i humor ich zabije, bo za grosz nie maja dystansu do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
lowca_trolli_online Re: Poncyljusz: List rodzin ofiar tragedii to pro 12.05.10, 11:06 fletcher_live napisał: bleee idz sie lecz kretynie Odpowiedz Link Zgłoś
border Re: Poncyljusz: List rodzin ofiar tragedii to pro 12.05.10, 11:00 kazdy czlowiek w Polsce w swietle przepisów po pogrzebie swych bliskich ma sie stawic w pracy i basta. Nie dotyczy to jednak Najwyzszego Wodzusia i jego partii, ktorzy swoj ból celebrują juz miesiac i nim rozgrywaja NASZĄ PRZYSZŁOŚĆ. przedwczoraj tłum spod Pałacu przeszedł pod Operę (na transparentach - PANIE PREZESIE, ZWYCIĘŻYMY- GRUPY WSPARCIA), gdzie spiewał Wielki JAN PIETRZAK zas RZEKOMY MARSZ W MIESIAC PO SMIERCI, przerodzil sie szybko w WIEC WYBORCZY WIELKIEGO BRATA. trzeba bylo posłuchac, jak skandowali: JA-RO-SŁAW, JA-ROS-SŁAW a potem TU-JEST-POL-SKA,TU-JEST-POL-SKA Bojówki PiSu - machały -wybijajac rytm- polskimi flagami Było niczym na Placu Czerwonym lub Stadionie w Norymberdze... Ciarki na plecach... Groza... Odpowiedz Link Zgłoś
gresiek Re: Poncyljusz: List rodzin ofiar tragedii to pro 13.05.10, 01:10 no to bedzie ciekawe jak jaracz wygra, kolejne 5 lat stracone w historii polski, juz wolalem jak rzadzili bo sie pieknie kompromitowali z dnia na dzien. aha, sorry zapomnialem, to nie bylo kompromitowanie tylko nagonka liberalnych mediow Odpowiedz Link Zgłoś
wojciechste Poncyljusz: List rodzin ofiar tragedii to prowo... 12.05.10, 10:22 Oto mamy prawdziwa twarz PISUAROW !!!!! Podlota ich siega wszystkich granic. Nawet smierci nie sa w stanie uszanowac. Odpowiedz Link Zgłoś
erin32 Re: Poncyljusz: List rodzin ofiar tragedii to pro 12.05.10, 10:57 wojciechste napisał: > Oto mamy prawdziwa twarz PISUAROW !!!!! > Podlota ich siega wszystkich granic. > Nawet smierci nie sa w stanie uszanowac. Dobrze, że POkemony ją szanują. To dopiero jest coś! Fuj, ależ ta partia jest obrzydliwa, fuj :/ Odpowiedz Link Zgłoś
wnioski-1 Poncyljusz: List rodzin ofiar tragedii to prowo... 12.05.10, 10:24 Można powiedzieć uderz w stół,a nożyce się odezwą. Pan Poncyliusz jest bezczelny. Jak on śmie móić, że list ten jest inspirowany politycznie. Bardzo współczuje rodzinom, które straciły swoich najbliższych w tej katastrofie. Zostali w jakiś sposób uwikłani w grę polityczną, nie mogą w spokoju przeżywać swego bólu. Według Poncyliusza tylko J.Kaczyński jest w trudnej sytuacji i przeżywa swą stratę. Atak nie jest i nie może być. Skoro ktoś stracił bliską sobie osobę i trudno z tym sie uporać(co jest zrozumiałe) nie powinien startować w wyborach prezydenckich. Skoro zdecydował się na to to powinien być traktowany tak jak każdy inny kandydat i nie może mieć taryfy ulgowej. Odpowiedz Link Zgłoś
chakal85 Re: Poncyljusz: List rodzin ofiar tragedii to pro 12.05.10, 10:59 Odwracając... "Według Poncyliusza tylko J.Kaczyński jest w trudnej sytuacji i > przeżywa swą stratę. Atak nie jest i nie może być. " To wg autorów listu, tylko J. Kaczyński nie ma prawa przeżywać swojej straty. Nie mówiąc o tym, że ja tego nie widzę, a zwolennicy PO nie potrafią wskazać konkretnie ani jednego takiego przypadku, mimo, że ciągle o tym mówią. No i tej taryfy ulgowej Kaczyński nie ma, co widac po ciągłych atakach. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Poncyljusz: List rodzin ofiar tragedii to pro 12.05.10, 13:14 wnioski-1 napisała: > Można powiedzieć uderz w stół,a nożyce się odezwą. Pan Poncyliusz jest > bezczelny. Jak on śmie móić, że list ten jest inspirowany politycznie. Bardzo > współczuje rodzinom, które straciły swoich najbliższych w tej katastrofie. > Zostali w jakiś sposób uwikłani w grę polityczną, nie mogą w spokoju przeżywać > swego bólu. Według Poncyliusza tylko J.Kaczyński jest w trudnej sytuacji i > przeżywa swą stratę. Atak nie jest i nie może być. Skoro ktoś stracił bliską > sobie osobę i trudno z tym sie uporać(co jest zrozumiałe) nie powinien > startować w wyborach prezydenckich. Skoro zdecydował się na to to powinien być > traktowany tak jak każdy inny kandydat i nie może mieć taryfy ulgowej. ---------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
michal747 Re: Poncyljusz: List rodzin ofiar tragedii to pro 13.05.10, 16:49 12.12a1 napisał: > ---------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
o.beyzyma Re: Poncyljusz: List rodzin ofiar tragedii to pro 12.05.10, 14:33 Skoro ktoś stracił bliską > sobie osobę i trudno z tym sie uporać(co jest zrozumiałe) nie powinien > startować w wyborach prezydenckich. Skoro zdecydował się na to to powinien być > traktowany tak jak każdy inny kandydat i nie może mieć taryfy ulgowej. Absolutnie się z tym zgadzam. Przypominam, że gdy matka premiera Tuska była umierająca, to zarzucano premierowi, że "stchórzył" i nie pojechał na barburkowe spotkanie z górnikami. Nie było wtedy taryfy ulgowej. Ale też premier jej nie oczekiwał. Przypominam jak po śmierci matki Tuska prezydentowi ledwo przez gardło (na pytania dziennikarzy) przeszły banalne słowa kondolencji... Odpowiedz Link Zgłoś
zojek2 Re: Poncyljusz: List rodzin ofiar tragedii to pro 13.05.10, 16:40 @wnioski-1: calkowicie Cie popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Poncyljusz: List rodzin ofiar tragedii to prowo... 12.05.10, 10:25 Należy przypuszczać, że wg PiSu prowokacją jest fakt, że śmieli umrzeć razem z Nim. Skoro jednak już, to niech ich rodziny skorzystają z okazji i siedzą cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
jarokibic Poncyljusz walnij się w główkę!! 12.05.10, 10:26 Panie Poncyliusz nie wiedziałem,że pan jest zwykłym chamem.Każdy sądzi po sobie.Jak pan śmie mówić,że list to jest sprawa polityczna.Trzeba być ograniczonym umysłowo.Obraził pan rodziny osób które zginęły w katastrofie.Wstyd gracie na trupach i boicie się,że wypadnie Wam jedno z Waszych haseł. Odpowiedz Link Zgłoś
2lkad1 Re: Poncyljusz walnij się w główkę!! 12.05.10, 11:07 Pan Poncyljusz odrabia stratę zaufania u kierownictwa partii, zawinioną zbyt szczerymi wypowiedziami. Ma teraz udowodnić, że jest bardziej błaszczacki od Blaszczaka, bezczelny od Mularczyka i tępszy od Marzeny Wróbel. To dobry chłopak, ale wpadł w fatalne towarzystwo. Odpowiedz Link Zgłoś
kontakt-gw Re: Poncyljusz walnij się w główkę!! 12.05.10, 12:22 2lkad1 napisał: > To dobry chłopak, ale wpadł w fatalne towarzystwo. Jest takie stare polskie przyslowie: Kto z kim przestaje taki sie staje Odpowiedz Link Zgłoś
bogda35 Re: Poncyljusz walnij się w główkę!! 12.05.10, 12:33 2lkad1 napisał: > Pan Poncyljusz odrabia stratę zaufania u kierownictwa partii, zawinioną zbyt sz > czerymi wypowiedziami. > Ma teraz udowodnić, że jest bardziej błaszczacki od Blaszczaka, bezczelny od Mu > larczyka i tępszy od Marzeny Wróbel. > To dobry chłopak, ale wpadł w fatalne towarzystwo. ten dobry chłopak walczy o ciepły stołek opróżniony przez kolegów-ofiary katastrofy.musi odzyskac zaufanie prezia ,o ktorym śmiał wyrazic sie krytycznie - cóż sie dziwic że przesciga sie w łajdactwie ? Odpowiedz Link Zgłoś
zojek2 Re: Poncyljusz walnij się w główkę!! 13.05.10, 16:42 @jarokibic: jedno haslo? Jedyne! czy ktos uslyszal chociazby jeden argument merytoryczny, dlaczego nalezy glosowac za Jaroslawa K.? Odpowiedz Link Zgłoś
konikdrewniany07 bezczelność Poncyljusza 12.05.10, 10:26 Poncyljusz przekroczył granicę "piśdzielstwa" używając w tym momencie słowa "prowokacja" obraził w tym momencie wszystkie rodziny poszkodowane w tym wypadku Odpowiedz Link Zgłoś
karkolomniada Poncyljusz: List rodzin ofiar tragedii to prowo... 12.05.10, 10:29 uderz w stół a nożyce się odezwą. w samym apelu nie ma ani słowa, ani sugestii, o którą partię chodzi. ciekawe, że pis siedzi na sprawie smoleńskiej bez przerwy, zgłaszając rezolucje itp. byle tylko nie pozwolić opaść emocjom z nią związanym - bo to one ich niosą. ciekawe, że sld, po i inni tego nie robią. każdy z kandydatów mówi "zagłosujcie na mnie, bo jestem fajny", tylko jarosław mówi "zagłosujcie na mnie to WY będziecie fajni, a ja jestem biedny" dzieląc ludzi i grając na ich emocjach. jak widać taka strategia działa. ale przecież ewidentnie jadą na tej tragedii. ciekawe, że pierwszym ,który krzyczy, że ten list to prowokacja, jest poncyliusz. uderz w stół. Odpowiedz Link Zgłoś
lamerka Opadaja maski z powaznych i kulturalnych twarzy 12.05.10, 13:06 Poncyliusza i Kluzik-Rostkowskiej. Klamstwo i manipulacja wpisane sa w program i statut PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
m-szalik Poncyljusz: List rodzin ofiar tragedii to prowo... 12.05.10, 10:32 Cóż.Politykiem się bywa szują się jest. Trzeba być niespotykanym szują, żeby ludziom, którzy cierpią po stracie najbliższych odpowiedzieć takim chamstwem. To skala makro nawet jak na standardy PISu. Odpowiedz Link Zgłoś
1szansa Poncyljusz: List rodzin ofiar tragedii to prowo... 12.05.10, 10:34 PROSZĘ PANA, BYŁY MOMENTY ZE PAN NIEŹLE GADAŁ ALE TA WYPOWIEDŹ TO JAKIŚ KOSZMAR. DAJCIE WRESZCIE OFIAROM KATASTROFY SPOCZYWAĆ W SPOKOJU, CZY NIE DOCIERA DO WAS BŁAGANIE RODZIN I NAZYWACIE TO POLITYCZNYM CHWYTEM. CZY NIE OBAWIACIE SIĘ, ŻE MOŻECIE PRZYCZYNIĆ SIĘ DO KOLEJNYCH OFIAR, BO KTO JEST W STANIE PRZEŻYĆ TAKIE DRAPIEŻNE DOBIJANIE SIĘ DO WŁADZY I ZWRÓCENIA NA SIEBIE UWAGI NA GROBACH OFIAR TRAGICZNEJ KATASTROFY - ZAMILCZMY A KTO CHCE I POTRAFI NIE POMODLI SIĘ W CISZY. PODPOWIADACIE LUDZIOM, ŻE MOGĄ BYC EKSPERTAMI TEGO TRUDNEGO ŚLEDZTWA - TO JAKIEŚ BŁĘDNE KOŁO WYKORZYSTYWANIA LUDZI... Odpowiedz Link Zgłoś
border Poncyljusz: List rodzin ofiar tragedii może być... 12.05.10, 10:34 no, tak bezczelny to Poncyljusz jeszcze nie był ! b Odpowiedz Link Zgłoś
michu-najlepszy To co w gnoju bujnie rosnie na gnoju kończy 12.05.10, 10:35 taka jest natura i jej nie oszukasz, ale politycy mogą o tym nie wiedzieć dlatego należy zrobić na ten temat szkolenie i również o tym co to jest najbliższa rodzina i dlaczego jej najwięcej czasu poświęcamy i najbardziej jesteśmy związani z nią uczuciowo. Psycholodzy macie olbrzymi rynek wśród polityków możecie zarobić dużo kasy w waszym zawodzie a nie w reklamie kto ma rację. Z poważaniem Odpowiedz Link Zgłoś
1szansa Poncyljusz: List rodzin ofiar tragedii może być... 12.05.10, 10:36 Mam nadzieję, że "im Ciebie więcej tym mniej" Odpowiedz Link Zgłoś
mzastaw Poncyljusz: List rodzin ofiar tragedii może być... 12.05.10, 10:37 Szanowny Panie! Co dzisiaj nie jest grą? Odpowiedz Link Zgłoś
cegor słyszałem plotkę, że wypadek samolotu 12.05.10, 10:37 słyszałem plotkę, że wypadek samolotu prezydenckiego został precyzyjnie zaplanowany i wykonany przez braci bliźniaków !!! Co o tym myślicie ???? Nie mieli przecież najmniejszych szans na wygraną w wyborach prezydenckich - teraz dzięki tragedii smoleńskiej jest zupełnie inaczej !!!!!. Byłoby to straszliwe posunięcie i nieliczenie się z nikim. Ale z drugiej strony są na świecie terroryści, którzy przypinają sobie do pasa bomby i idą na pewną śmierć dla jakiejś idei. Tu przecież wystarczyłoby, żeby dogadało się trzech ludzi - ideowców. Dwaj bracia i pilot. Odpowiedz Link Zgłoś
gucio60 Re: słyszałem plotkę, że wypadek samolotu 12.05.10, 10:51 był sprowokowany przez kaczystów ? to nie plotka, to fakt, wypytać Kaczyńskiego i kancelarie byłego ..., kiedy człowiek niepytany zwala winę na innych ? wówczas gdy czuje się winny .... Już pisałem, że prostactwa i chamstwa nie da sie zasłonić nawet najlepszym dyplomem. Mamy teraz tego dowód. Niby dobrze ułożony, wypowiadający się z rezerwą Poncyliusz odkrył swoje ja. Nerwy puściły i się odsłonił. Oto dlaczego na zachodzie uważa się Polaków (np. polityków w UE) za prostaków. Są w miarę układni póki nie wypiją albo nie poczują się sprowokowani. Wówczas wychodzi słoma z butów. Odpowiedz Link Zgłoś
erin32 Re: słyszałem plotkę, że wypadek samolotu 12.05.10, 11:02 gucio60 napisał: > był sprowokowany przez kaczystów ? to nie plotka, to fakt, wypytać > Kaczyńskiego i kancelarie byłego ..., kiedy człowiek niepytany zwala > winę na innych ? wówczas gdy czuje się winny .... > Już pisałem, że prostactwa i chamstwa nie da sie zasłonić nawet > najlepszym dyplomem. Mamy teraz tego dowód. > Niby dobrze ułożony, wypowiadający się z rezerwą Poncyliusz odkrył > swoje ja. Nerwy puściły i się odsłonił. Oto dlaczego na zachodzie uważa > się Polaków (np. polityków w UE) za prostaków. Są w miarę układni póki > nie wypiją albo nie poczują się sprowokowani. Wówczas wychodzi słoma z > butów. > Zacznij się leczyć - i to jak najszybciej, bo będzie za późno. Od tej nienawiści w łebkach się przewraca, oj przewraca :/ Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: słyszałem plotkę, że wypadek samolotu 12.05.10, 11:12 Odkąd to fakty są nienawiścią? Odpowiedz Link Zgłoś
jojo148 Kto tu gra? 12.05.10, 10:41 Jak może Poncyljusz w tak ohydny sposób imputować krewnym poległych w katastrofie smoleńskiej osób złych intencji? To jest niegodne i ohydne!! PiS ustami Poncyljusza odmawia rodzinom zmarłych prawa do wyrażanie swych uczuć. Takie prawo. według Poncyliusza, ma zapewne mieć tylko PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
chakal85 Re: Kto tu gra? 12.05.10, 11:03 Trawestując: "Takie prawo, według PO i autorów listu, mają zapewne wszyscy tylko nie PIS." Prawo prawem, a PIS i tak tego nie robi, no chyba, że sam start uznamy za granie trumnami. Odpowiedz Link Zgłoś
do_kompletu Kutz wyrasta na stylistę narodu Polskiego 12.05.10, 11:04 To Potuskancy probuja wszystkim narzucic sposob przzywania tragedii. To oni wrzeszcżą jak obłąkani ze ktos ubrał się na czarno (oczywiscie w celu politycznym). Niedługo wszyscy będziemy musieli meldować się przed wyjsciem z domu i uzyskać akceptacja Potuskańców na ubiór. Bedzie zakaz noszenia czerni. Co za syfiasci ludzie (mysle tu o Kutzu bo to on darł gebe ze sztab Kaczki był zle ubrany stylista po...ny) jojo148 napisała: > Jak może Poncyljusz w tak ohydny sposób imputować krewnym poległych w > katastrofie smoleńskiej osób złych intencji? To jest niegodne i ohydne!! PiS > ustami Poncyljusza odmawia rodzinom zmarłych prawa do wyrażanie swych uczuć. > Takie prawo. według Poncyliusza, ma zapewne mieć tylko PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
erin32 Re: Kto tu gra? 12.05.10, 11:05 jojo148 napisała: > Jak może Poncyljusz w tak ohydny sposób imputować krewnym poległych w > katastrofie smoleńskiej osób złych intencji? To jest niegodne i ohydne!! PiS > ustami Poncyljusza odmawia rodzinom zmarłych prawa do wyrażanie swych uczuć. > Takie prawo. według Poncyliusza, ma zapewne mieć tylko PiS. A jak mogą to robić gwiazdy z PO, jedynej (podobno) prawej i uczciwej partii? No, jak oni mogą? Im wolno, nie? Nie to, co PiS. To dopiero jest zbrodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Kto tu gra? 12.05.10, 11:06 tak Was czytam (zwolennicy PO ) i coraz częściej dochodzę do wniosku,że nawet gdyby cały PiS wymarł w sposób naturalny, to i tak byście go oskarżali i opluwali, że zrobił to specjalnie. Niestety NIGDY WIĘCEJ RZĄDÓW TUSKOWYCH, prowokuje on same pomówienia, niezdrowo nakręca naród i leń nic nie robi aby wszystkim było lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
drugi.maja Re: Kto tu gra? 12.05.10, 13:06 Prawo do żałoby po najbliższych ma każdy ale tej sprawie należałoby się przyjrzeć dokładniej bo uważam że są ludzie którzy są w stanie posunąć się do wszystkiego nawet do prowokacji a jeżeli tak by było to wstydzić się powinni właśnie ci ludzie co namawiają ludzi pogrążonych jeszcze w rozpaczy do popierania swoich dążeń Odpowiedz Link Zgłoś
kontakt-gw Testament Andrzeja Sariusza-Skapskeigo 12.05.10, 10:45 Czy niewygloszone przeslanie Andrzeja Sariusza-Skapskiego tez bylo prowokacja polityczna? Czy obecnosc 60 poslow PiS na miejscu w Katyniu nie byla poczatkiem wykorzystania tragedii (wtedy jeszcze tylko tej sprzed 70 lat) w konepcji kampanii "historycznej" sp Prezydenta? Panie Posle. Do tej pory dzielilam politykow na przyzwoitych i nieprzyzwoitych (bez wzledu na przynaleznosc partyjna). Obecnie mam powazne watpliowsci, czy w szeregach Pana partii sa w ogole ludzie przyzwoici. Czy obowiazuje Panstwa dyscyplina partyjna nie zezwalajaca na sprzeciw wobec grania tragedia smolenska - w TVP1 lub przy rezolucji, tzw "pytaniach", ostentacyjnym skladaniu wiencow? Obecne wywolywanie wojny polsko-polskiej, "mobilizacja" potencjalnego elektoratu PiS (tej "porawdziwej" POlski z Jasnej Gory - cytat z kandydata) na bazie szerzenia niepewnosci i podsycania zlej atmosfery wokol wyjasniania tragedii smolenskiej oceniam moralnie jako cos znacznie gorszego niz koalicja z Lepperem i Giertychem. Gorszego gdyz koszmary podzialow z tej kampanii beda nas straszyly jeszcze dlugo. Przy okazji apel do forumowiczow. Krytyka tych amoralnych postaw z uzyciem jezyka szamba, to wpisanie sie w kampanie PiSu, grajaca na najgorszych instynktach frustratow Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Re: Testament Andrzeja Sariusza-Skapskeigo 12.05.10, 11:40 kontakt-gw napisała: > Przy okazji apel do forumowiczow. Krytyka tych amoralnych postaw z uzyciem jezyka szamba, to wpisanie sie w kampanie PiSu, grajaca na najgorszych instynktach frustratow< Przyłączam się do apelu, choć nie bardzo wierzę w jego skuteczność. Osobiste obelgi to gangsterska robota. W tamtych działaniach wystarczająco dużo jest zła. Można je tępić, bez obrażania konkretnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
goooral Hahaha, jak łatwo obnażyć prawdziwą twarz PiSu 12.05.10, 10:48 Panie Polucjusz - to że Prezesunio tańczy wyborczego kankana na trumnie braciszka to jest OK, a jak rodziny pozostałych proszą żeby z wyjaśniania przyczyn katastrofy i ich bólu nie robić cyrku - to już prowokacja - i co - I NIC SIĘ NIE ZMIENIŁO - dalej wy jesteście tam gdzie kiedyś - A MY TAK GDZIE KIEDYŚ STAŁO ZOMO ! Odpowiedz Link Zgłoś
o.beyzyma Re: Hahaha, jak łatwo obnażyć prawdziwą twarz PiS 12.05.10, 14:39 Stoję tam, gdzie stało ZOMO, jestem małpą w czerwonym, nie jestem prawym Polakiem i ... jest to powodem mojej dumy! Odpowiedz Link Zgłoś
keram.keram Ci idioci przebijają hieny cmentarne 12.05.10, 10:49 Co za podłe, zakłamane mordy. Odpowiedz Link Zgłoś