kamil.ran 13.05.10, 10:33 brawo panie Poncyliusz, najważniejsze to umieć przyznac sie do błędu. Dlatego serdecznie życzę zwycięstwa w wyborach panu Kaczynskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
8pasazer Re: Wybory 2010. Poncyljusz przeprasza rodziny of 13.05.10, 10:42 "Przeprosił" jak Kurski za Wehrmacht. Żałosne i z góry zaplanowane. Nic się nie zmieniają w tej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 W PiSie po staremu... Najpierw opluwają, a potem 13.05.10, 10:46 przepraszają po cichu albo wcale. Pomówienia i inSynuacje. Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 Komorowski to jedyny logiczny wybór: 13.05.10, 10:47 PiS miał już 100% władzy i pokazał, co potrafi. Model "rząd PO - prezydent PiSu" też przerabialiśmy, po co to powtarzać? Trzeba głosować na Komorowskiego, bo: 1. Jest to nowy wariant. 2. Jest to jedyny sposób, by powiedzieć PO "sprawdzam" i zmusić ją do realizacji obiecanych reform pozbawiając ich wymówki "bo prezydent nam wszystko wetuje". Odpowiedz Link Zgłoś
lluscinia71 Czemu Komorowski uważa swoich wyborców za barany? 13.05.10, 11:11 Na Tablicy Bronisława Komorowskiego na Facebooku pojawiła się prośba Mateusza Halaby: może zdradzi Pan wszem i wobec dla czego Mamy na Pana głosować, poproszę o merytoryczny program wyborczy. Bronisław Komorowski na prośbę odpowiedział tymi słowami: Jeśli mi Państwo obiecacie, że przeczytacie ten program dokładnie i namówicie przynajmniej kilkunastu znajomych do tego samego, obiecuję, że mimo natłoku obowiązków starannie go uporządkuję i wrzucę na tworzoną właśnie stronę internetową. Mój program wyrażałem w wielu wystąpieniach, wywiadach i książkach, ale zrobię to dla Państwa jeszcze raz. Pragnę zwrócić uwagę, że choć wszyscy domagają się programu, nikt go potem nie czyta. Dlatego liczę na was szczególnie. Odpowiedź godna BUCA. Zdradzę wam jakim będę prezydentem pod warunkiem że ktoś będzie to czytał (sic!). Za kogo on ma wyborców: a) za ciemny lud nieumiejący czytać? b) za głupków, którzy nawet jak przeczytają to nie zrozumieją c) za leni, którym nie będzie się chciało czytać jego wypocin d) za barany, którzy i tak samodzielnie nie myślą więc zagłosują jak im TVN i gazeta wskażą? Gratuluję mniemania o swoim elektoracie. Odpowiedz Link Zgłoś
lluscinia71 Czemu Komorowski uważa swoich wyborców za barany? 13.05.10, 13:08 A ile potrzebujesz, żebyś zrozumiał gdzie tak naprawdę ma Cię Komorowski? Odpowiedz Link Zgłoś
ipta Re: Czemu Komorowski uważa swoich wyborców za bar 13.05.10, 13:43 A gdzie mnie już mieli Kaczyński i spółka zdążyłem się nie ja sam przekonać.Szczególnie po telewizyjnych spotach Ziobry po których od razuj ustały przeszczepy serca. Odpowiedz Link Zgłoś
katecheta Głupota PiSiora wyjdzie prędzej czy później ale 14.05.10, 00:46 zawsze wyjdzie! To głupi ludzie z założenia. Zapytasz czy nalezy do PiSku i już wiesz czy rozmawiasz z idiotą :-D Odpowiedz Link Zgłoś
1andy_b W Twoim przypadku 13.05.10, 14:03 (gdyby podejrzenia okazały się prawdą) byłoby to uzasadnione. Odpowiedz Link Zgłoś
euro67 Prof. Bralczyk powiedzil to samo co Poncylisz 13.05.10, 16:05 Prof. Bralczyk w YVN (ktoregho nie mozna laczyc z PIS bo popieral Kwasa w wyborach) powiedzil to samo co Poncylisz czyli ze "mowienie niegrania tragedia jest samo w sobie tez graniem tragedia". Wiec dajmy sobie spokoj z czepianiem sie slowek! Odpowiedz Link Zgłoś
muckal Re: Czemu Komorowski uważa swoich wyborców za bar 13.05.10, 11:58 No i P.Komorowski ma rację, a czasu rzeczywiście niewiele. Jak się troszeczkę wysilisz, program poznasz, mnie się udało bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
lluscinia71 Czemu Komorowski uważa swoich wyborców za barany? 13.05.10, 13:00 No to może przedstaw ten program? Daj jakiś link. A może masz kontakt telepatyczny z Komorowskim? Bo jeżeli tak, to napisz, co tam Komorkowi chodzi po wąsatej głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
1andy_b A Twój prezes? Gdzie? Widujesz go? 13.05.10, 14:05 Czy jedynie instrukcje mailem dostajesz, nie wiedząc nawet od kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu.pll znowu Poncyliusz dostał w mor_de od Yara 13.05.10, 12:23 buhehehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
tadek56 Re: znowu Poncyliusz dostał w mor_de od Yara 13.05.10, 14:11 Ta świnia powinna dostać w mordę od całego narodu.Swoją opinię o liście powiedział głośno a przeprosił po cichaczu.Swoją wypowiedzią pokazał gdzie ma rodziny ofiar(oczywiście rodziny ofiar spoza pisuaru) Odpowiedz Link Zgłoś
morfeuszasg Re: Czemu Komorowski uważa swoich wyborców za bar 13.05.10, 12:31 do głosuj baranie samodzielnie "myślący" tak jak wskaże pośpieszalski wilnsztajn i TVP Odpowiedz Link Zgłoś
lluscinia71 Czemu Komorowski uważa swoich wyborców za barany? 13.05.10, 13:06 Po co te wyzwiska? Czy rzeczywiście elektorat Komorowskiego jest tak prymitywny jak on sam uważa? Wydaje mi się, że to jednak Wy nie myślicie, ja wyciągam logiczne wnioski z oświadczenia Komorowskiego. No bo jak inaczej zinterpretujesz jego oświadczenie? Oj wydaje mi się że ma Was za półinteligentów, bez umiejętności refleksji. Odpowiedz Link Zgłoś
morfeuszasg Re: Czemu Komorowski uważa swoich wyborców za ba 13.05.10, 13:32 „d) za barany, którzy i tak samodzielnie nie myślą więc zagłosują jak im TVN i gazeta wskażą? „ to nie ja zacząłem program Komoroskiego jest znany bo nie zmienia poglądów a jeżeli zmienia to nie diametralnie natomiast Kaczyński zrobił woltę o 180 stopni no w takie zmiany w jesieni zrycia to ja nie bardzo mogę uwierzyć. nie znasz mnie a nazywasz mnie prymitywemi jeszcze dodaj że stoje tam gdzie stało ZOMO ot wierny uczeń swojego mistrza Odpowiedz Link Zgłoś
1andy_b Chronić Polskę przed pisem 13.05.10, 14:10 Dla mnie to najważniejsze. Platformy nie kocham bez pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_baran Re: Czemu Komorowski uważa swoich wyborców za bar 13.05.10, 13:02 przytocz całość akurat słuchałam. Odpowiedz Link Zgłoś
bugatti Re: Czemu Komorowski uważa swoich wyborców za bar 13.05.10, 13:19 lluscinia71 napisał: (...) Odpowiedź godna BUCA[/b]. Zdradzę wam jakim będę prezydentem pod warunkiem ż > e > ktoś będzie to czytał (sic!). Za kogo on ma wyborców: > a) za ciemny lud nieumiejący czytać? > b) za głupków, którzy nawet jak przeczytają to nie zrozumieją > c) za leni, którym nie będzie się chciało czytać jego wypocin > d) za barany, którzy i tak samodzielnie nie myślą więc zagłosują > jak im TVN i gazeta wskażą? A ja czekam na program Kaczyńskiego. Opowieści o kontynuacji przerwanej - widać taka była wola boska - prezydentury Jego Brata mnie nie przekonują w kontekście słów przeczytanych przed kamerą w kawiarni Muzeum Powstania Warszawskiego. Czy kandydat PiS w ogóle nie zamierza pojawić się w kampanii na żywo? Toż to dopiero jest buc! Mówisz o "wypocinach" Komorowskiego". U Kaczyńskiego to "wyplwociny". Wizja mlaskającego, oblizującego się i bryzgającego śliną ewentualnego prezydenta budzi we mnie odrazę. Nie chcę prezydenta- mściciela i z kompleksami. Odpowiedz Link Zgłoś
charliefrown chyba wg Twojej starej 13.05.10, 11:45 > Trzeba głosować na Komorowskiego, bo: > 1. Jest to nowy wariant. > 2. Jest to jedyny sposób, by powiedzieć PO "sprawdzam" i zmusić ją do realizacj > i obiecanych reform pozbawiając ich wymówki "bo prezydent nam wszystko wetuje". chcesz zmarnowania przez Polskę następnym lat, tylko po to by sprawdzić tuskowych kolegów z boiska? Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu.pll łżesz gno_jku PiSowski w/g Klempy to PiS 13.05.10, 12:28 wynalazł boiska Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: chyba wg Twojej starej 13.05.10, 12:29 Wg chariego to im ciemniej tym przyjemniej, a ze czasem charie'ch przy tym w dupe jeb... to tego charie juz nie zobaczy ale na 100% poczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Czy Pleciuga Bartoszewski, Kuc, Miercugow i Niesio 13.05.10, 10:54 Czy Pleciuga Bartoszewski, marny rezyser Kuc, Miercugow od "demonow patriotyzmu" czu Niesiolowksi przeprosili juz za swoje, daleko bardziej obciazajace wypowiedzi?? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok w momenciee oplublikowania nagrań z czarnych skrzy 13.05.10, 11:06 nek z fragmentem wizyty carduelisa w kabinie pilotów, aby im przekazać rozkaz o sepuku, przypomnę ci junkier te słowa. Dokładnie w takim sam sposób, jak przypominam ci te twoje filipiki w obronie gwałcicieli z Samoobrony............ Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Re: w momenciee oplublikowania nagrań z czarnych 13.05.10, 11:16 wishful thinking - wy POwiaki macie to w genach :DDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: w momenciee oplublikowania nagrań z czarnych 13.05.10, 12:34 Piss-in-Shit to bezmozgowe, cemne, katolskie cioty. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok w genach? To czarne skrzynki wmontowują już człon- 13.05.10, 13:23 kom pisu w kod DNA? Fajnie to wasze silne panstwo............. A czarna skrzynka jest jak cyganka i prawdę powie, kto zamordował 94 niewinnych pasażerów, w tym również p. prezydentową (tu sie pewnie niejaki rydzyk zlekka ucieszył........). A wishful thinking? Czyż ten prałat imbecyl z Przemyśla nie miał czegoś takiego, mówiąc "szkoda, że ta katastrofa miała miejsce w sobotę, a nie w środę"............. Odpowiedz Link Zgłoś
ipta Re: w genach? To czarne skrzynki wmontowują już c 13.05.10, 13:54 Prałat z Przemyśla miał tylko na myśli antychrześcijańską homilię zgodną z wytycznymi, Ale dzięki mu za to ,jeszcze parę takich homilii a Kościół w Polsce wreszcie znormalnieje ,nic tak nie robi na instynkt samozachowawczy dobrze ,jak brak kasy --czytaj niedzielnych datków na tacę , dzisiejszych emerytów nie na wszystko już stać a trzydziestolatków jakoś w Kościele nie widuję za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
nabu-cco Nie mają za co przepraszać 13.05.10, 11:16 W odróżnieniu od wszystkich publicystów radia (co) ma ryja, Jarosława Kaczyńskiego, Dziwisza, Kamińskich, Poncyliusza, Poś(m)ieszalskiego itp. PiSowców oraz dr hab R. Nowaka, znanego TW, podającego się za profesora ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zendafun Re: Czy Pleciuga Bartoszewski, Kuc, Miercugow i N 13.05.10, 11:48 A mówią coś nieprawdziwego? Może nie odpowiadać Tobie forma tych wypowiedzi i tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Czy Pleciuga Bartoszewski, Kuc, Miercugow i N 13.05.10, 12:37 Jonder-junkier to katolski krypto-pedal. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_baran Re: Czy Pleciuga Bartoszewski, Kuc, Miercugow i N 13.05.10, 13:04 Junkier to ty powinieneś przepraszać za lata, kiedy ziejesz jadem. Twoja twórczość nie dorównuje tamtym i niekoniecznie ja muszę ich lubić. Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Wybory 2010. Poncyljusz ,a partia mistyfikacji 13.05.10, 11:02 ale Ci ludzie potrafią przprosić, natomiast PO tego nie czyni. Obrażając niejednokrotnie i ironizując, wykorzystując do walki politycznej także tragedię smoleńską nadając temu ton jakoby PiS wykorzystywał. Ile padło przykrych słów w kierunku Jarosława Kaczyńskiego i tragedii? Nie dociera to,że on także przeżywa rodzinny smutek - utracił brata. PO jest bezwzględne i właśnie ONI idą po trupach do celu. Określam dosadnie ale prawdziwie. Nie chcę mieć takiego rządu, już wolę SLD czy PSL byleby nie Tuskowskie rządy, które wprowadzają nienawiść, a aktorstwo przybiera postać dobrej wróżki trzymając w ręku zamiast różdżki armatę. Dosyć już kłamstw. Natomiast Poncyliusz nie ubliżył tym rodzinom,które się podpisały, on tylko zasugerował,że pod listem nie podpisało się pozostałych 77 rodzin, a miało możliwość. To co robicie jest walką sępów nie oszczędzającą nikogo. A Wasza miłość do ludzi - partia miłości to jedna wielka mistyfikacja. Odpowiedz Link Zgłoś
metalin Re: Wybory 2010. Poncyljusz ,a partia mistyfikacj 13.05.10, 11:05 Nie ubliżył!!!?? Chłopie, weź długi rozpęd i....! Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Wybory 2010. Poncyljusz ,a partia mistyfikacj 13.05.10, 11:10 chłopie a dlaczego nie myślisz co sądzi 77 pozostałych rodzin? W tym momencie także im ubliżasz! Odpowiedz Link Zgłoś
nabu-cco Z wyjątkiem PiSowców to samo. 13.05.10, 11:31 Protestowali przeciwko temu lisotowi jak PiSowcy? Nie. A mogli. Na pewno telewizja Poś(m)ieszalskiego puszczałaby to na okrągło. Wiadomo, że PiSowskie rodziny nie poprą, bo im wielki wódz zabronił, ale teżnie protestowały. Nawet Poncyliusz przeprosił, chociaż gto PiSior, a im tylko sąd wydusza to słowo z gardła, a Ty ciągle bredzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_baran Re: Wybory 2010. Poncyljusz ,a partia mistyfikacj 13.05.10, 13:07 modraczek.2 napisała: > jakoby PiS > wykorzystywał. > Natomiast Poncyliusz nie ubliżył tym rodzinom,które się podpisały, > on tylko zasugerował,że pod listem nie podpisało się pozostałych 77 > rodzin, a miało możliwość. > To co robicie jest walką sępów nie oszczędzającą nikogo. A Wasza > miłość do ludzi - partia miłości to jedna wielka mistyfikacja. Według ciebie jeżeli zasugeruję, że twój wódz przypomina mi Hitlera to też cię nie obrażam bo to tylko sugestia. Odpowiedz Link Zgłoś
po_dinozaurach Re: Wybory 2010. Poncyljusz przeprasza rodziny of 13.05.10, 10:42 Bardzo dobrze to ujal, kto tu gra zaloba to widac - zobaczymy co powie Jarek o 14, poza tym gdyby tylko PO chciala to by przykryla zalobe swoimi sukcesami. Powtorze: gdyby chciala ;) Odpowiedz Link Zgłoś
orgelmusik +++ Poncyljusz 13.05.10, 11:13 Poncyljusz to jeszcze jeden młody cynik :/ Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Wybory 2010. Poncyljusz przeprasza rodziny of 13.05.10, 10:42 Diabeł ubrał się w ornat i na siłę wskakuje w role Boga. Ci panowie i panie już pokazali co znaczy władza PiS, Polska już to raz przerabiała. Odpowiedz Link Zgłoś
lea_74 Re: Wybory 2010. Poncyljusz przeprasza rodziny of 13.05.10, 10:43 Nie jest głupi, za dużo by stracił gdyby nie przeprosił. Gniew prezesa to jak wyklęcie i żegnaj ciepła posadko... Odpowiedz Link Zgłoś
olewus.1 Teraz,gdy zrobił sie szum po tym świnstwie? 13.05.10, 10:47 sztab PIS-u, radził ponad 24 godz. Nie mieli wyjscia... Nie wierzę Poncyliuszowi, mówił to świadomie! Odpowiedz Link Zgłoś
lukasiklukasik Re: Teraz,gdy zrobił sie szum po tym świnstwie? 13.05.10, 11:06 Ja tez NIE wierze! 'Saper' myli sie tylko raz i to wystarczy, zeby stracil twarz. Zrobi, co mu wodzus kaze (dobry - zly policjant). Podlec. Odpowiedz Link Zgłoś
keram.keram czy brak wykształcenia jest pisowską cnotą ? 13.05.10, 10:44 Nowa funkcja w PiS znów przedłuży kilkunastoletnie studiowanie na UW Odpowiedz Link Zgłoś
3miastowy Re: czy brak wykształcenia jest pisowską cnotą ? 13.05.10, 12:27 toz prawie caly komitet honorowy Bronka nie ma wyzszego wyksztalcenia: Mazowiecki - wyksztalcenie srednie Bartoszewski, ksywa 'profesor' - wyksztalcenie srednie Olbrychski ( ten pewnie robi to za pieniadze, jak to aktor ) - wyksztalcenie srednie Walesa tzw. 'mendrzec' - wyksztalcenie podstawowe Odpowiedz Link Zgłoś
ipta Re: czy brak wykształcenia jest pisowską cnotą ? 13.05.10, 13:59 No a PiS kim się będzie posługiwać może wyklętymi wykształciuchami ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
o.beyzyma Re: czy brak wykształcenia jest pisowską cnotą ? 13.05.10, 15:05 Profesor Bartoszewski napisał podstawowe źródłlowe książki nt. okupacji w Warszawie ("Warszawski pierścień śmierci") i Powstania Warszawskiego (zanim się jeszcze ktoś odważył zajmować się tym tematem). Tylko te dwa dzieła kwalifikują go do tytułów naukowych, których - w przeciwieństwie do braci Kaczyńskich - ze względów politycznych nie otrzymał. Jest jednak profesorem zagranicznych uczelni. Dodam, że tytułowany profesorem Lech Kaczyński był tylko tytularnym profesorem swojej uczelni - bez dorobku naukowego! Odpowiedz Link Zgłoś
zkris11 Grupiński posłuchaj swoich kolegów, Niesioła, Kutz 13.05.10, 10:44 dziadka bartoszewskiego i wielu innych którzy codziennie obrażają rodziny zmarłych Odpowiedz Link Zgłoś
metalin Re: Grupiński posłuchaj swoich kolegów, Niesioła, 13.05.10, 10:50 zkris11 napisał: > dziadka bartoszewskiego i wielu innych którzy codziennie obrażają rodziny > zmarłych A co, może nieprawdę powiedzieli? Odpowiedz Link Zgłoś
nabu-cco Bartoszewski to więzień Oświęcimia i UB 13.05.10, 11:10 i żaden z kurdupli Kaczyńskich ani ich totumfackich nie jest godzien nawet siadać obok niego. Za sam życiorys. NIe mówiąc juz o ogólnym chamstwie i braku kultury PiSuarów, czego dowó dałeś Ty i Poncyliusz. Prawda jest dokłądanie taka - wasza taktyka to po trupach do celu. www.youtube.com/watch?v=FnECifsl43w Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Bartoszewski to więzień Oświęcimia i UB 13.05.10, 11:13 w tej wypowiedzi sam dałeś świadectwo o sobie i rządzącej partii...w każdym calu wylewa się wasza nienawiść. Nie chcę takiej POlski! Odpowiedz Link Zgłoś
nabu-cco To jedź na Białoruś lub do KRL-D 13.05.10, 11:27 Tam rządzą lustrzane odbicia Jarosława i Lecha Kaczyńskich. Jedna prawda, kult wodza, pompatyczne pochóki i pomniki, chamskie obrażanie przeciwnikó politycznych, schlebianie niajniższym gustom elektoratu zapowiedziami wysokich kar (w praktyce tylko dla przeciwników politycznych), 'spontaniczne' (a w rzeczywistości zaaranżowane) wiece poparcia (u nas jeszcze gorzej bo z udziałem zawodowych aktorów), totalny etatyzm i socjalizm gospodarczy i jedyna religia - na Białorusi prawosławie, w KRL-D marksizm-leninizm, u nas ortodoksyjny tradycyjny katolicyzm Rydzyka, telewizja prezentująca 'jedynie słyszny' punkt widzenia. To PiSowski raj. Nawet wasi działacze mają przeszłolść, której muszą się wstydzić i brak jakichkolwiek dokonań. Stąd atakujecie prawdziwe autorytety i ludzi, któzy czynnie walczyli z nazizmem i komunizmem i spędzili wiele lat w więzieniu. A ile lat spędzili za komuny w więzieniu Jarosłąw i Lech Kaczyński - zero. Odpowiedz Link Zgłoś
tmajcher Re: Bartoszewski to więzień Oświęcimia i UB 13.05.10, 16:15 Modraczek, cieszy mnie Twoje opanowanie. Nie estem zwolennikiem wszelkich przejawow nienawisci a szczegolnie tekstu PISuary - ale wiesz co... proponuje Ci zerknac na strone internetowa Gazety Polskiej lub niezalezna.pl tam masz festiwal nienawisci w najczystszej próbie i bedzie Ci przykro, bo to wszystko z ust zwolennikow PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
pyffello114 Tylko trumny "prawdziwych Polakow" 13.05.10, 10:44 licza sie dla Poncyljusza i PiS-u. Ta wypowiedz byla haniebna i ohydna.Zadne przeprosiny tu niczego nie zmenia!Prawdziwy Poncyljusz ujawnil sie wczoraj! Dzisiaj znow chce Poncyljusz przywdziac inna maske. Nie z nami takie numery! PiS i Poncyljusz -jacy sa -kazdy widzi! Odpowiedz Link Zgłoś
wels5 Re: Tylko trumny "prawdziwych Polakow" 13.05.10, 10:59 To nie Poncyliusz pokazał inną twarz. To normalna i ciągle ta sama twarz PIS. Dziwne, że tyle ludzi daje się nabierać na tą ściemę prezentowaną nam teraz przez PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
wladekryba Wybory 2010. Poncyljusz przeprasza rodziny ofia... 13.05.10, 10:44 bucu już rogi pokazujesz zaborczy ćwoku ,a teraz przepraszasz?nikt nie da się już nabrać-odkryłeś cząstkę prawdziwego oblicza ,a gdzie reszta? FAŁSZYWY DRAŃ Odpowiedz Link Zgłoś
ojca Poncyliusz stracił twarz 13.05.10, 10:44 Poncyliusz już stracił twarz, a uważałem go za rozsądnego faceta, który nie zniży się do tarzania się w gnoju...myliłem się. Odpowiedz Link Zgłoś
pyffello114 Re: A czy ja kiedykolwiek mial? 13.05.10, 11:19 To jest wlasciwe pytanie. Poncyljusz i PiS -jacy sa -kazdy widzi! Odpowiedz Link Zgłoś
pyffello114 Re: A czy ja kiedykolwiek mial? 13.05.10, 11:21 ojca napisał: > > > Poncyliusz już stracił twarz, a uważałem go za rozsądnego faceta, który nie > zniży się do tarzania się w gnoju...myliłem się. A czy ja kiedykolwiek mial? Poncyljusz i PiS -jacy sa -kazdy widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
dancze Re: Wybory 2010. Poncyljusz przeprasza rodziny of 13.05.10, 10:45 To ja dzisiaj powiem Panu Kaczyńskiemu "spieprzaj dziadu" a jutro przyznam się do błędu i przeproszę, po czym będę oczekiwał słów: brawo, brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 PO gra trumnami, tyle, że na odwrót 13.05.10, 10:48 Skoro taki list wystosowały tylko rodziny ofiar powiązane z PO, to trudno tego nie uznać za manipulację polityczną i wykorzystywanie ich do gry wyborczej. No chyba, że PO obowiązują inne standardy niż te które chce narzucić PiSowi. PO gra trumnami, tyle, że na odwrót od tego o co podejrzewa PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Gdyby ten list napisały rodziny ofiar powiązanych 13.05.10, 11:04 z twoją agencja towarzyską to było by ok? Każda rodzina ma prawo domagania się odseparowania hien cmentarnych od kampanii wyborczej a wycie takich hien co rusz słychać w PiS-ie Odpowiedz Link Zgłoś
lukasiklukasik Re: PO gra trumnami, tyle, że na odwrót 13.05.10, 11:09 tylko rodziny ofiar powiązane z PO, nie klam - rodziny zalogi równiez! Odpowiedz Link Zgłoś
nabu-cco Kłamiesz o bredzisz 13.05.10, 11:14 To były rodziny 19 ofiar i tylko dwóch z PO. Wiadomo, że nikogo z PiSu, bo po pierwsze to dla nich ofiarami był tylko LK i jego żona, ew. inni PiSowcy. Po drugie dlatego, że trumny to głowy i jedyny atut PiSu w kampanii. Bazują tylko i wyłącznie na ludzkim współczuciu i niczym więcej. I próbują zawłaszczyć sobie tragedię 96 osób, w większości nie polityków. Po trupach do celu. www.youtube.com/watch?v=FnECifsl43w Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Kłamiesz o bredzisz 13.05.10, 11:21 dobrze wymieniłeś Kaczyńskiego (znowu atakujecie trumnami i szargacie nazwiskami zmarłych), wymieniłeś PiS...a dlaczego nie wspomniałeś o SLD, PSL i innych osobach? Chyba,że parę prezydencką i pis traktujesz jako 77 osób. Jest mi Was żal, przez tę zajadłośc dajecie sobą sterować ( nie jak ciemny lud, bo nawet tam każdy ma swój pomysł) ale jak samochodzikami na radio. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Wejdź pod stół i odszczekuj 13.05.10, 11:36 forum.gazeta.pl/forum/w,902,111302636,111317064,Re_Po_wytknieciu_zaklamania_zmiana_opinii_o_180s.html forum.gazeta.pl/forum/w,902,111302636,111311032,WIEC.html forum.gazeta.pl/forum/w,902,111302636,111311397,ALE.html forum.gazeta.pl/forum/w,902,111302636,111312362,Re_Nie_jestem_ofiara_tej_katastrofy_.html Odpowiedz Link Zgłoś
ola.z.opola Pisia markietanko... 13.05.10, 11:14 co cie upowaznia do substutyowania sie w odczucia ludzi, ktorzy napisali ten list... i jednoczesnie "powiazywania" ich z PO? Czy powiedzial ci juz ktos, ze jestes idiotka? Powinnas to wiedziec... mimo, ze niczego to w niczym nie zmieni... Migalski: Każdy PiS-owiec żyje w poczuciu fascynacji Kaczyńskim. eva15 napisała: Re: PO gra trumnami, tyle, że na odwrót > Skoro taki list wystosowały tylko rodziny ofiar powiązane z PO, to trudno tego > nie uznać za manipulację polityczną i wykorzystywanie ich do gry wyborczej. No > chyba, że PO obowiązują inne standardy niż te które chce narzucić PiSowi. > PO gra trumnami, tyle, że na odwrót od tego o co podejrzewa PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Evo, myślenie nie boli, spróbuj 13.05.10, 12:25 eva15 napisała: > Skoro taki list wystosowały tylko rodziny ofiar powiązane z PO W katastrofie zginęły trzy osoby z PO, list podpisało 19 osób. Myślenie nie boli, poważnie Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: Evo, myślenie nie boli, spróbuj 13.05.10, 12:27 3 osoby z PO?.Bo Klich i Schetyna zostali poproszeni o szybkie opuszczenie samolotu.Ciekawe?.Bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: Evo, myślenie nie boli, spróbuj 13.05.10, 12:30 PO chcialo wyrznac opozycje(Sikorski).PO bylo niezadowolone ze zamach w Gruzji sie nie udal(Komorowski).Sami nie dali rady wiec poprosili przyjaciol o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
tmajcher Re: Evo, myślenie nie boli, spróbuj 13.05.10, 12:47 Pisz tak dalej, to nadaje Ci wiarygodnosci :) Moglbys zastapic Ojca Dyrektora gdy ten juz zejdzie z naszego swiata, albo Macierewicza bo masz talent w pisaniu bredni i uznawania je jako prawdy objawione :) Odpowiedz Link Zgłoś
asmag 'Zamach' w Gruzji udaremniono wbrew woli LK 13.05.10, 12:47 Bo pilot nie wylądował, tam gdzie sobie LK życzył. Dzięki temu przeżył, za co LK go obraził. A poseł Gosiewski interpelację nawet w tej sprawie złożył. Drugi pilot z tamtego lotu leciał teraz do Smoleńska i już się bał narazić LK. Co było dalej - wiadomo ... Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: 'Zamach' w Gruzji udaremniono wbrew woli LK 13.05.10, 13:12 zamach był -droga lądowa :) ale udaremniony l/wydarzenia/swiat/prezydent-polski-ostrzelany_80158.html wypowiedź o zamachu Komorowskiego (czy przeprosił kiedykolwiek? ) Bronisław Komorowski, obecny kandydat PO na prezydenta, komentował wtedy całą sprawę tak: Jeżeli zamach, to powiedziałbym: Jaka wizyta, taki zamach… Jeżeli z 30 metrów nie trafić w samochód, to trzeba ślepego snajpera. Więc… raczej wygląda to na coś bardzo niepoważnego, a przykrego, bo stawiającego polskiego prezydenta w dość niezręcznej sytuacji. piechula.jogger.pl/2010/04/17/kto-pamieta-o-zamachu-w-gruzji-z-listopada-2008-roku/ www.youtube.com/watch?v=_Q3Dhs-yWzs w telewizji Imedi wyemitowano film.wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80583,7658796,Gruzja_w_ panice_po_emisji_filmu_o_drugiej_wojnie_z.html w filmie poinformowano też o wybuchu lecącego na pomoc Gruzji samolotu Lecha Kaczyńskiego SAME ZBIEGI OKOLICZNOŚCI :) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok zamach, zamachu, zacmachem, zamachowi 13.05.10, 13:24 a czarne skrzynki ze smolenska mówią o sepuku na żądanie pana prezydenta............ Odpowiedz Link Zgłoś
ben_nabrotzky Re: 'Zamach' w Gruzji udaremniono wbrew woli LK 13.05.10, 13:31 -za co Komor miał tu przepraszać? Nie mam pojęcia -spodziewałbym się prędzej przeprosin od Gruzinów (ba, nawet domagałbym się takowych), że dopuścili do takiej sytuacji i narazili Prezydenta sojuszniczego państwa na szwank. -Rosjanie raczej nie pudłują - jeśli strzelają po to, żeby zabić. I w odróżnieniu od Gruzinów, dłużej grają w dyplomację. Masz świadomość, co by było, gdyby Ruscy skasowali Kaczyńskiego? Ile mogliby stracić? Przemyśl to sobie. Ergo, strzelanina była "made by Georgia", ergo...jaki Prezydent (Komor tu kwestionował odpowiedzialność Głowy Państwa przed własnym narodem, nie Lecha Kaczyńskiego), taki i zamach. Prezydentowi obiecano bezpieczeństwo, Prezydent uwierzył...wyobraź, sobie Modraczku, co by było, gdyby...Lech faktycznie oberwał. Wypowiedzielibyśmy wojnę Rosji? Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: 'Zamach' w Gruzji udaremniono wbrew woli LK 13.05.10, 13:43 Komorowski? a czy nie byłoby nietaktem gdyby tak analogicznie postawić sytuację i gdyby te słowa padły z ust Kaczyńskiego? Byłaby wtedy obraza Powskiego majestau. Gdyby Lech oberwał? Pewnie polski rząd całując stopy Putina powiedziałby ,że sam tam pojechał i ma to na co zasłużył. Niestety ale obiektywizmu u nas zero, wszystko co najgorsze przypisuje się Kaczyńskiemu i PiSowi, a nawet podłe zachowania POwców są chwalone. Może powiesz mi dlaczego tak jest? Dlaczego nie macie pretensji do Tuska,że przebarwił swoją kampanię i tak naprawdę bardzo niewiele leniuszek zrobił, no może propaganda przeciwko Kaczyńskim wyszła mu najlepiej - tutaj go "pochwalę" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ben_nabrotzky Re: 'Zamach' w Gruzji udaremniono wbrew woli LK 13.05.10, 14:20 modraczku popełniasz wszystkie grzechy, które wymieniłem w I poście naszej wzajemnej dyskusji. Ale nie mówisz już, że jestem ograniczony :) W całym swoim poście opierasz się na tym co by było gdyby ... Ale nie było, nie zdarzyło się, to co piszesz, to fikcja. Kaczyński, gdyby tam, w Gruzji był Tusk...nie wiem jak by się zachował. 60% że wypunktowałby braki ochrony BOR. I miałby rację. Gdyby Lech oberwał...na szczęście się to nie zdarzyło. Ale prawo międzynarodowe mówi, że atak na głowę państwa to akt wojny. Czyli musielbyśmy wypowiedzieć wojnę. Ale komu? Ruskim? Gruzinom? A może Gruzini chcieli, żeby Lech Kaczyński tam zginął? I całe NATO musiałoby wypowiedzieć wojnę Rosji? Może walczący o przeżycie Saakaszwili tak kombinował? Nie generalizuj. Obie partie grają w tę samą grę i wg tych samych reguł. A dlaczego to PiS był tępiony? To długa historia Odpowiedz Link Zgłoś
tmajcher Re: 'Zamach' w Gruzji udaremniono wbrew woli LK 13.05.10, 14:21 Wiesz co moj drogi - w 2005 roku glosowalem na PIS. Uwierzylem w te wszystkie niekonkretne dyrdymaly i otrzymalem - jedna powazna ustawe - o podatkach i obrzucanie sie teczkami, debilne oskarzenia i polowanie na czarownice. Teraz za TUSKa, ustawy są (choc faktycznie mogloby byc wiecej), wiekszosc oczywiscie zawetowana przez milosiernie nam panujacego LK (choc i tak zwala sie wine na PO) i nie ma idiotycznych walk teczkami i innymi dyrdymalami w stylu - WSI (gratulujemy Macierewiczowi odtajnienia polskiej agentury zagranica) i Ministra Sprawiedliwosci Ziobry (ktory sam wyroki oglasza). A wiec (choc tak zdania sie nie zaczyna) uwazam ze w tej krotkiej historii rzadzenia PO najwiekszym problemem byl prezydent PIS (tak PIS, bo nie wszystkich Polakow). Odpowiedz Link Zgłoś
ben_nabrotzky Re: 'Zamach' w Gruzji udaremniono wbrew woli LK 13.05.10, 14:47 a ja w 2005 wybrałem PO. Dlatego, że spodziewałem się tego wszystkiego, o czym Ty, tmajcher napisałeś. Ale jednocześnie uważam, że można było zrobić więcej, niż zrobiła PO. Można było chcieć. Znasz "Wesele" i cytat "Ino oni nie chcą chcieć"? Ale mimo wszystko nadal będę wybierał PO. Dlatego, że PiS uważam za siłę destrukcyjną, wsteczną, zdolną tylko do dreptania w miejscu i gardłowania. Dlatego, że bliższy mi Asnyk, niż Mickiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
tmajcher Re: 'Zamach' w Gruzji udaremniono wbrew woli LK 13.05.10, 16:12 Wciąż uważam, że w PIS jest wiele wartościowych ludzi, którzy wierzą niestety w "patriotyczną" misje Jarka. Trochę mi ich żal, bo niektórych znam osobiście. Niestety PIS od góry jest zepsuty, choć to fakt, to jak ściemniać, przeinaczać, zagłuszać i udawać mają opanowane do perfekcji. PO tak nie potrafi dlatego znów kampania będzie pod dyktando udawanego Jarka i pieśni żałobnej o elicie, która tylko w niektórych przypadkach elitą była (i nie mam tu na myśli żadnego z posłów). Teraz będę głosował na Komorowskiego. Ciepłe kluchy. Ale najlepsza opcja. Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: moher, myślenie nie boli, spróbuj 13.05.10, 16:39 PO chcialo wyrznac opozycje(Sikorski).PO bylo niezadowolone ze zamach w Gruzji sie nie udal(Komorowski).Sami nie dali rady wiec poprosili przyjaciol o pomoc. Jestes najwieksza kanalia na tym forum,pozbawiony jakiegokolwiek szacunku do ofiar wypadku Odpowiedz Link Zgłoś
asmag Nie wiesz, że LK zaprosił tylko po 3 osoby z ... 13.05.10, 12:40 innych partii? Za to ze swojej wziął mnóstwo. Chyba, że sugerujesz, że i Lech Kaczyński działał w spisku? Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: Evo, myślenie nie boli, spróbuj 13.05.10, 16:37 prawdziwy-moher czytajac ciebie zaczynam podejrzewac ciebie o ten wypadek,cos za duzo niby-szczegulami rzucasz,czy twoi kolesie z bylej SB wraz z toba zaplanowali ten wypadek przyznaj sie gamoniu Odpowiedz Link Zgłoś
an1005 Alez nie przepraszaj 13.05.10, 10:48 ... drogi poncjuszu. To wielka radosc posluchac co naprawde myslicie. Odpowiedz Link Zgłoś
tersup Wybory 2010. Poncyljusz przeprasza rodziny ofia... 13.05.10, 10:48 Przeprosil rodziny z PO to dobrze teraz czas by PO przeprosila Kaczynskiego i wdowy /ow z PiS i bedzie remis...widzicie do czego to prowadzi??? Zenua i wiem ,ze to nie PiS czy Kaczynski zaczal a sprytne zabiegi Nowaka i jak zwykle jego sposobu prowadzenia kampani wyborczej z podleglymi mediami i oprawnymi dziennikarzami Odpowiedz Link Zgłoś
kwicolek Wybory 2010. Poncyljusz przeprasza rodziny ofia... 13.05.10, 10:49 Za co on przeprasza?Powiedział prawdę a teraz się wycofuje.Tfuu. Odpowiedz Link Zgłoś
volim Dwa słowa 13.05.10, 10:49 Dwa słowa za dużo? No, to lepiej od Radka Sikorskiego, który swego czasu kajał się za tylko jedno słowo za dużo. Zamiast przepraszać, może lepiej, żeby rzecznik kandydata pomyślał, zanim coś publicznie powie? Odpowiedz Link Zgłoś
topix same głupki i kowale w tym pisie 13.05.10, 10:51 macierewicze, lizodupce typu jakubowicz, oszołomy macierewicze i pospieszalskie matoły Odpowiedz Link Zgłoś
dobredowcipy Re: Wybory 2010. Poncyljusz przeprasza rodziny of 13.05.10, 10:54 kamil.ran napisał: > brawo panie Poncyliusz, najważniejsze to umieć przyznac sie do błędu. Dlatego > serdecznie życzę zwycięstwa w wyborach panu Kaczynskiemu. Najważniejsze to nie popełniać błędów. Odpowiedz Link Zgłoś
selerr Wybory 2010. Poncyljusz przeprasza rodziny ofia... 13.05.10, 10:57 Wypsnęło mu się niechcący to, co myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
batura3 Wybory 2010. Poncyljusz przeprasza rodziny ofia... 13.05.10, 11:01 Bardzo dobrze, że to powiedział. Cały PiS. To ich strategia działąnia. Wiem, nie powiem,to straszne, a nawet porażające. U nich nic sie nie zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Niestety... 13.05.10, 11:08 Dodam jeszcze,że obecny rząd ciągle kłamie i nienawidzi, ironizuje i podpuszcza. Ludzie do tego przywykili i uważają to za "normalność" w związku nie ma im nic do zarzucenia?... Jest to niezmienna maska miłości pod którą znajduje się bagno nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasiklukasik Re: Niestety... 13.05.10, 11:11 masz taki ladni nick, ale tylko nick! Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Niestety... 13.05.10, 11:14 a PO ma taką ładną odezwę (partia miłości) ale tylko nazwę. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Niestety... 13.05.10, 11:40 PO nie ma takiej odezwy. Jak twierdzisz, że jest inaczej daj link. Odpowiedz Link Zgłoś
tmajcher Re: Niestety... 13.05.10, 11:43 Ja nie wiem w jakim kraju Ty żyjesz, ale antagonizmy, podziały to broszka PIS i JK. Że przytoczę "wykształciuchów", "łże elity", "stoicie tam gdzie stało niegdyś ZOMO", czy na wiecu: "tu jest prawdziwa Polska prawa i solidarna". Nie ze mną te numery :) Odpowiedz Link Zgłoś
olewus.1 modraczek.2.Fakty,przykłady, kołtunko ! 13.05.10, 11:29 a nie bełkot idiotki.. Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: modraczek.2.Fakty,przykłady, kołtunko ! 13.05.10, 11:40 jesteś tak ograniczony, że i tak tego nie pojmiesz :) cofnij się na you tuba wstecz do obietnic i wypowiedzi swego rządu i tak kolejno latami, przeanalizuj i tam znajdziesz odpowiedź na zadane pytanie.Poobserwuj też widoczną ignorancję, ironie i chamstwo swego premiera w przemówieniach. Zerknij także w to co dokonał obecny rząd, a co obiecywał etc. Będą to fakty wiarygodne (nie pisane) tylko wypowiadane przez Tusków i im podobnych z Waszej Partii Miłości :) Ach może podać Ci nazwisko dobrego psychiatry? Bo na innego lekarza to już za późno :D Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: modraczek.2.Fakty,przykłady, kołtunko ! 13.05.10, 11:50 No i nie przytoczyłas faktów tylko znów insynuacje... Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: modraczek.2.Fakty,przykłady, kołtunko ! 13.05.10, 12:11 nie nie insynuacje, nie mam teraz czasu aby biegać po You tuba, ale np. wejdź w debaty tuska z kaczyńskim i popatrz na jego zachowanie, jak się rzuca na kaczorka, a tamten jest spojkojny. Nie będę już powracała do kiczowatego klipu z Polską Irlandią, jak to wszyscy będą wracać do Polski do pracy, jak nauczycielki, pielęgniarki i lekarze będą godziwie zarabiać, jak szpitale będą rozkwitać. Pracuję w służbie zdrowia - więc wiem co dla nas zrobili NIC. Szpitale są nagminnie zamykane, personel "olewany". Czy Ty naprawdę tego nie zauważasz? Czy tak dobrze Ci się powodzi, że poprostu na takie "detale" nie zwracasz uwagi? Prosiłam abyś patrzył w you tuba i posłuchhał co było obiecywane, ponieważ to jest wiarygodne w przekazie, gazety zazwyczaj przekłamują, tam są czyste słowa ówczesnego kandydata na premiera - Tuska. Wiesz nie interesowała mnie polityka, po tragedii i zachowaniu rządzących zaczęłam sięgać do wstecznych materiałów, więc moje spostrzezenia są jak najbardziej obiektywne, nie przesączone jeszcze stronniczą polityką. Zawsze byłam zdziwiona gdy padały słowa,że GW jest stronnicza. Uważałam, że to przesada. Teraz jednak, gdy jestem tutaj często...cóż muszę przyznać rację,że tak jest. Nigdy nie znosiłam Rydzyka, uważam,że powinien zająć się nauką związaną z wiarą, a nie podpuszczaniem i robieniem wody z mózgu ludziom w szczególności starszym, tak jak Palikot, Niesiołowski w PO atakuje... porównalnym agresorem jest Rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok ty to jestes jednak zabawna.............. 13.05.10, 13:34 obiektywne spostrzeżenia. To doprawdy, niezły tekst. Taki tekścior. Tusk zrealizował w trakcie swojego premierowania więcej niż zrealizowano w latach 2005-2007(, że wspomnę największe osiągnięcia braci KA: zatrważająca długość autostrad oraz niezbudowane 3.000.000 mieszkań). A zrobiono by więcej, gdyby nie kryzys oraz osoba niejakiego kaczynskiego, lesława aleksandra, hamulcowegfo swojego brata ("melduję panie prezesie wykonanie zadania......"). Czasami słucham RM i czytuję Gazetę Polską oraz Frondę.......... To dopiero jest zabawne. Ale, oczywiście ty modraczkovo nie widzisz tego. Włazisz tu, jak tobie podobni, aby opowiadać bajki i wypisywać osczerstwa. Nie bronie GW, ponieważ jest to gazeta wydawana w Polsce, a Polska jest krajem byłego Ostblocku, więc trudno tu oczekiwać prasy normalnej w stylu zachodnim. Tu nie takich dziennikarzy. Każdy z nich jest czyimś kamerdynerem. Jednak znam parę gorszych gazet w Polsce.......... Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: ty to jestes jednak zabawna.............. 13.05.10, 13:48 niestety Wam nic nie otworzy oczu :) zbyt ślepi jesteście. No powiedz mi np co zrobił Tusk dla służby zdrowia? żeby miała się lepiej? NIC tak się składa,że w tym siedzę od podstaw. szpitale są zamykane, pensje stoją w miejscu. Ale ten Wasz wspaniały człowiek tak wiele obiecał nauczycielom także o ile dobrze pamiętam. Polacy mieli ściąga ć do Polski, a wiesz z mojej rodziny już po jego 4 letnich rządach 6 osób wyjechało , szukać tej Irlandii w innym kraju. Ale on jest taki wspaniały, gdybym pisała w ten odcień miałabym u Was poklaski i byłabym traktowana za mądrą osobę. Ale wolę swoją inteligencję niż wyuczoną, taką jak Wasza. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok z twojej rodziny wyjechało 6 osób - to niemożliwe 13.05.10, 23:26 przecież ty jesteś sierotą, pieszesz jak sierota, narzekasz jak sierota i twoje argumenty są sieroce. Ps. To za czasów pis z Polski wyjechało 1,0 mln.............. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: modraczek.2.Fakty,przykłady, kołtunko ! 13.05.10, 14:45 Dodam jeszcze,że obecny rząd ciągle kłamie i nienawidzi, ironizuje i podpuszcza. To cytat z twojej wypowiedzi. > nie nie insynuacje, nie mam teraz czasu aby biegać po You tuba, > ale np. wejdź w debaty tuska z kaczyńskim i popatrz na jego > zachowanie, jak się rzuca na kaczorka, a tamten jest spojkojny. Nie "kaczorka" a Kaczyńskiego. Osobiście jestem wrogiem "wartości moralnych" Kaczyńskich ale nigdy bym "kaczorkiem" go nie nazwał. Tusk się "rzuca"? Z pięściami? Ot twoja czysto subiektywna ocena. Ktoś inny może to oceniać inaczej. Ocena to nie fakt. > Nie będę już powracała do kiczowatego klipu z Polską Irlandią, jak > to wszyscy będą wracać do Polski do pracy, jak nauczycielki, > pielęgniarki i lekarze będą godziwie zarabiać, jak szpitale będą > rozkwitać. Kłamstwo czy propaganda - czyli "dobre życzenia"? Czy "kiczowaty klip" PO różnił się czymś od innych "kiczowatych klipów" innych partii? Ok. Można nie być nimi zachwycony ale należy oskarżać klasę polityczną jako całość, a nie tylko znęcać się nad PO. Nie są ani lepsi ani gorsi w tym względzie niż inni. > Pracuję w służbie zdrowia - więc wiem co dla nas zrobili NIC. > Szpitale są nagminnie zamykane, personel "olewany". Jakbyś nie zauważyła "komunizm się skończył". Szpitale są własnością samorządów, finansowane są ze strony nie rządu, a NFZu. No i jeszcze jeden "szczegół" - dopadł nas kryzys finansowy nie taki głeboki jak na zachodzie - mimo wszystko idziemy w górę ale jednak. Wydatki się raczej tnie, a nie daje podwyżki. Niech się więc cieszą ci, którzy pracę utrzymali. W momencie jak PO sztykowało reklamy nie było to wiadome. A jeśli by ktoś twierdził, że BYŁO - to już pr ędzej można powiedzieć, że to PiS uciekł przed problemami, a nie PO głosiło nierealne obietnice. > Czy Ty naprawdę tego nie zauważasz? Czy tak dobrze Ci się powodzi, > że poprostu na takie "detale" nie zwracasz uwagi? Zwracam jak widać na uwagę na więcej szczegółów niż ty. > Prosiłam abyś patrzył w you tuba i posłuchhał co było obiecywane, > ponieważ to jest wiarygodne w przekazie, gazety zazwyczaj > przekłamują, tam są czyste słowa ówczesnego kandydata na premiera - > Tuska. A wiesz, że pamiętam oficjalny program PiSu względem służby zdrowia z okresu przed ich sprawowaniem rządu? Potem mieli wszystko co trzeba by go realizować - mocną koalicję. Prezydenta. Hehe IMHO na szczęście go NIE zrealizowali - zamiast realizacji włąsnych programów "zatrudnili" Religę związnego przedtem z PO. Wynik? Program ędący miksem pomysłów PiS i PO. Dlaczego tak zrobili? Nie wiem. Bali się odpowiedzialności? Byli świadomi że ich pomysły sa głupie? Ja w każdym razie NIE narzekam. Zresztą jak na NIE realizowanie większości pomysłów z kampanii kolejnych ekip rzadowych. Jestem szczęśliwy jak NIC nie robią. Bo większość działań to raczej psucie niż naprawa - i O DZIAŁANIA mam pretensję do PiS. NP o ubeckie podejście do protestu pielęgniarek. Pamiętasz? PO tego nie robił. Odpowiedz Link Zgłoś
ben_nabrotzky Re: modraczek.2.Fakty,przykłady, kołtunko ! 13.05.10, 12:33 Zasady pisania postów na forum: 1. Trzeba na wstępie obrazić przeciwnika. Najlepiej zarzucając mu pewien stopień upośledzenia umysłowego. 2. Następnie wskazujemy na to, że my może mamy jakieś grzechy, ale to, co wy robicie, to już jest granda.... Słyszałem anegdotkę o gościu, który zdał maturę z biologii opanowując jedynie temat "mrówka". Wylosował "słonia" i zdał bo doskonale opisał co ma mrówka, a czego nie ma słoń. 3. Nieodpowiadanie precyzyjnie na pytania. Nasi forumowicze na pytanie zamknięte odpowiadają długim wywodem, z którego zawsze wynika, to, co napisałem w punkcie 2. Na palcach jednej ręki mogę policzyć polityków PiS i PO, którzy na konkretne pytanie odpowiadają konkretnie: Kowal, Schetyna, Tusk, Ziobro, Komorowski, Migalski. Jak niektórych z nich nie lubię, tak muszę przyznać, że potrafią się wyrazić zwięźle i konkretnie. A to u polityka cenne, nie? A teraz króciutko odpowiem Modraczkowi numer 2 -każdy rząd coś obiecuje i założę się, że w historii Polski po 1989 nie ma rządu, który by 100% zrealizował. Nie ma. Przypuszczam, że w Europie jest tak samo. Inaczej rządy nie upadałyby. Te, któe się ostają, zazwyczaj potrafią dobrze sprzedać swoje niedoróbki. -z szacunkiem, ale podaj proszę przykłady chamstwa i ignorancji z przemówień Tuska. Przykładów ironii nie podawaj, bo to normalna figura retoryczna (na marginesie - wyjaśnij, proszę, pojęcie "faktów wiarygodnych") -poproszę o adres tego dobrego psychiatry :). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: modraczek.2.Fakty,przykłady, kołtunko ! 13.05.10, 12:40 bardzo ładnie, ale także długo. chamnstwo? ok jak odnajdę linka z debaty tusk-kaczyński, gdzie zanim pierwszy zadał pytanie tusk wybucha wraz ze swym elektoratem rubasznym smiechem. Ten link już podawałam przy innym artykule. Ale będziesz miał zaufanie do podanego przeze mnie psychiatry?.... Odpowiedz Link Zgłoś
ben_nabrotzky Re: modraczek.2.Fakty,przykłady, kołtunko ! 13.05.10, 12:55 Będę będę miał zaufanie do Twojego psychiatry. I obiecuję, że umieszczę w sieci oświadczenie, żem normalny, nie jakiś psychopata. I mam nadzieję, że wtedy rozmowy ze mną nie zaczniesz od kwestionowania mojej odpowiedzialności za pisane słowa. Ale mam też nadzieję, że w ogóle nie będziesz takiej retoryki uprawiać. Linka odnajdź i mi poślij. Nie pamiętam jak to wyglądało. Obejrzę i się ustosunkuję. PS. co dalej z tymi faktami? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: modraczek.2.Fakty,przykłady, kołtunko ! 13.05.10, 13:21 ok gdy dotrę do domku :) tam mam linka Odpowiedz Link Zgłoś
drugib-1 Re: modraczek.2.Fakty,przykłady, kołtunko ! 13.05.10, 12:49 fakty piane, fakty mówione - ciekawe, czyżby chodziło ci o "Fakt" (to dziennik taki - gazeta codzienna, bo możesz nie wiedzieć. A parafrazyjąc Wierzyńskiego "modro mam w głowie i kwiatki w niej kwitną (tylko nie wiem kto ci te kwiatki i kiedy posadził) Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: modraczek.2.Fakty,przykłady, kołtunko ! 13.05.10, 12:51 fakty widziane czyli you tuba :) tak grzecznie co by nie wyprowadzać z równowagi Twej pozornej inteligencji :) Odpowiedz Link Zgłoś
ondrij Wybory 2010. PO gra jak chce. 13.05.10, 11:09 Nie rozumiem dlaczego przeprasza, PO codziennie tak się zachowuje, więc powinno ciągle przepraszać! GWno gazeta, znowu próbuje swoich manipulacji. Przebrała się miarka głosuje na Jarka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski2 Panie powinny byly sfromulowac apel 13.05.10, 11:10 "My rodziny ofiar zwiazane z PO..."; na pierwszy rzut oka - nawet przy szaczunku dla zmarlych i zrozumienia dla ich rodzin - widac, ze byla to akcja sterowana przez PO; nie ma zadnej rodziny ofiar zwiazanych z SLD, PiS-em czy PSL; raz jeszcze: przy calym szacunku dla rodzin nie da sie ukryc prawdy, ze byla to w duzej czesci brudna zagrywka POlszewii Odpowiedz Link Zgłoś
nabu-cco Brudną zagrywką jest Twój post 13.05.10, 11:20 z 19 ofiar sygnatariuszy dwie były z PO. Ale to dla PiSiorów nie ofiary, bo przecież tylko nieudaczny prezydent był ich zdaniem ofiarą, no i jego partyjni koledzy. Gracie tylko i wyłącznie trumnami i współczuciem i dlatego boicie się, że to wytrąci Wam z ręki broń w walce o władze. Trafnie wskazano, że wasza taktyka to po trupach do celu www.youtube.com/watch?v=FnECifsl43w Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Brudną zagrywką jest Twój post 13.05.10, 11:34 A dlaczego Wy w swoich argumentach ciągle powracacie do Tragedii? Czyżby Wami tak GW manipulowała? Ponieważ, gdzie nie zajrzę wywiady z PO nawiązują do tragedii i obrzucaniem tym PIS, a Poncylusz raz napomknął i cała lawina...sorki, ale Wy nawet nie zauważacie- tak jesteście zmanipulowani i o jednym tylko gadacie. A PiS znowu zaczyna się przed Wami bronić - taka jest prawda, tylko nie jesteście na razie w stanie wyzwolić w partyjnych PiSowskich agresji, a tak naprawdę o TO właśnie chodzi, aby GW TVN i Wami internautami sprowokować PIS. Jesteście biedni,że TEGO nie widzicie : ( Odpowiedz Link Zgłoś
tmajcher Re: Brudną zagrywką jest Twój post 13.05.10, 12:43 No ja naprawde nie wiem w jakim swiecie zyjesz... Wejde sobie na niezalezna.pl (pro-PISowskiej strona) - tam co chwile cos o tragedii, zamachach i miedzynarodowych komisjach. Poslucham wypowiedzi Rydzyka na antenie RM - i tam slucham jak to bolszewicki Tusk nie chce by poznano prawde o Smolensku bo sam byl pomyslodawca zamachu. Poslucham TV - a tam Ponicyljusz pieknie wypowiada sie o rodzinach ofiar i ich apelu. Kazda reakcja PO i im podobnym jest RE-AKCJA na to co mowi PIS - a raczej przydupasy JK ktory jako czlowiek po metamorfozie musi mowic ustami innych. Nie ze mna te numery :) Odpowiedz Link Zgłoś
ben_nabrotzky Re: Brudną zagrywką jest Twój post 13.05.10, 13:21 ciekawość, dlaczego tak często zaglądasz na forum GW? Przecież tych zmanipulowanych ludzi nie da się już odyskać? Czy może jakiś mesjanizm Tobą kieruje? Intryguje mnie to bardzo. PiS broni się przed PO, tak jak Związek Radziecki przed Niemcami w 1939. Miłujący pokój PiS desperacko odpiera ataki prącego do wojny Tuska i jego czeredy. Ale w decydującym momencie użyjemy tego, co trzeba(pewnie teczki Komorowskiego, opieszałego śledztwa w sprawie katastrofy - to już się dzieje, oraz sarkofagu PP Kaczyńskich). Tyle, że teczkami i trumnami nikt się naje. Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Brudną zagrywką jest Twój post 13.05.10, 13:28 jeśli to było do mnie...? dlaczego? lubię przebrnąć przez kilka źródeł aby dokonać wyboru. A czasami...przyznaję będąc tutaj utwierdzam się w swych poglądach coraz bardziej :) także ,taka wyborcza ma swe dobre strony czasami ;) Nie chcę nikogo przeciągać na swoją stronę...aczkolwiek jeśli ktoś zrozumie : ? może iść popierać każdą inną partię :) byleby PO przestało wciskać ludziom kit Odpowiedz Link Zgłoś
ben_nabrotzky Re: Brudną zagrywką jest Twój post 13.05.10, 13:51 do Ciebie, do Ciebie... hmmm...tak to już jest, że partie polityczne wciskają ludziom kit. Znam kilka metod, mniej czasochłonnych, żeby porównać źródła...:) Wystarczy poczytać kilka tytułów prasowych i posłuchać radia....na różnych częstotliwościach. Ale partie nie polują na nas, bo na forach raczej występują żołnierze, pół biedy jak spór przybiera formę quasi cywilizowaną, jak w naszym wypadku - Ty masz mnie za debila, a ja staram Ci się udowodnić, że jest inaczej. Wszystko w białych rękawiczkach i bez wulgaryzmów, szanujemy się. Ale zaryzykuję stwierdzenie, że jeden epitet w moim poście do Ciebie, spowodowałby epitet w Twoim poście do mnie itd. PS. Porównywanie się do kogoś innego w dyskusji ma krótkie nogi, zgodnie z zasadą: w królestwie ślepców jednooki jest królem. A partie nie wciskają ludziom kitu, tylko swój program wyborczy :) Pozdrawiam nadal Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Brudną zagrywką jest Twój post 13.05.10, 14:11 i tak powstają koalicje ;) polubiłam Cię. debil to zbyt mocne określenie, raczej za ciekawego przeciwnika :) Także pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ben_nabrotzky Re: Brudną zagrywką jest Twój post 13.05.10, 14:25 miło słyszeć, teraz muszę popracować :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski6 Re: Brudną zagrywką jest Twój post 13.05.10, 12:12 Tak na marginesie: zona jednej z ofiar jest bardzo zaprzyjazniona z Klichem i krakowska PO (ofiar wojskowych, nie cywilnych); podejrzewam, ze Klich - nieudacznik, broniacy swojego tylka - mogl byc jednym z inspiratorow tego apelu; zauwaz tez - na co zwraca uwage kolega ponizej -, ze to nie PiS i Kaczynski graja brudna gre z katastrofa: to PO i jej zaprzyjaznione media: ciagle zaczepiaja, ciagle - bez odniesienia sie do jakis konkretnych faktow - zarzucaja PiSowi wykorzystywanie tej tragedii, ciagle szczcuja (bo poparcie w sondazach spada); To nie politycy PiS-u mowia, ze Komorowski byl agentem WSI (a wielu ludzi uwaza, ze sa powody, zeby tak twierdzic), to Schetyna (aferzytsa) twierdzi, ze Kaczynscy maja "zly gen"; bij sie wiec we wlasne piersi POpieraczu POlszewii nabu-cco napisał: > z 19 ofiar sygnatariuszy dwie były z PO. Ale to dla PiSiorów nie ofiary, bo > przecież tylko nieudaczny prezydent był ich zdaniem ofiarą, no i jego partyjni > koledzy. Gracie tylko i wyłącznie trumnami i współczuciem i dlatego boicie się, > że to wytrąci Wam z ręki broń w walce o władze. Trafnie wskazano, że wasza > taktyka to po trupach do celu > www.youtube.com/watch?v=FnECifsl43w > Odpowiedz Link Zgłoś
asmag PiSowcynie wierzą, że są działania nie inspirowane 13.05.10, 12:28 A Twoje rewelacje o Klichu, przyjaźniach etc. są na poziomie wypocin Gazety Polskiej. Jeśli ktoś jest czemuś winien, to tylko osoba, która znieważyła pilota TU154, który nie chciał lądować w Gruzji. Teraz leciał drugi pilot z tamtego lotu. Pewnie chciał uniknąć losu kolegi .. i wiadomo jak to się skończyło. Kaczyńscy byli najgorszymi rządzącymi od 1989 r., teraz usiłujecie dorobić im legendę męczenników - stąd wyssane z palca sugestie o rzekomych spiskach, Rosjanach, pułapkach, zestrzeleniach czy czym tam jeszcze. Wystarczy posłuchać Rydzola czy poczytać gazetę polską. Dlatego boicie się wyników śledztwa i z góry ich nie uznajecie. Żal mi Was biedni ludzie. Nienawiść i zazdrość zaślepia Wam umysł. Odpowiedz Link Zgłoś
ben_nabrotzky Re: PiSowcynie wierzą, że są działania nie inspir 13.05.10, 15:15 asmag wiesz, ja cały czas traktuję to jako normalną ( o ile nogą być normalne) katastrofę lotniczą. Żadnego męczeństwa, nic. Za wcześnie trochę, żebyśmy oceniali, że to Prezydent Lech Kaczyński wywierał presję na pilota. Nawet, jeśli pamiętasz incydent gruziński, bo ja pamiętam. Ale uważam też, że naszych przywódców, ba, każdego z nas wożą ludzie wyselekcjonowani, odporni naciskom, asertywni i znający swój fach. Pilot, który postawił się Kaczyńskiemu, dostał order. Mniejsza z tym, ze żądania Prezydenta były względem procedur normalnie hucpowate. Ale pilot się postawił, działał zgodnie z procedurami. Pan Prezydent poniósł w tym starciu klęskę, amen. Nie doleciał gdzie chciał, ale uratował być może tyłek. Pilot dostał wtedy: od Pana Prezydenta: interpelację śp. Gosiewskiego i doniesienie do prokuratury, które podpisał KAROL KARSKI, secundo voto "MELEX". OD Premiera, via min. Klich order za przestrzeganie procedur. Faktycznie, dla PiS brzmi to fatalnie. Ale póki co to jest normalna katastrofa lotnicza. Odpowiedz Link Zgłoś
simonh Re: Panie powinny byly sfromulowac apel 13.05.10, 16:37 stuknij sie pis-dzielcu w swoj pusty zakompleksiony pisuarowy leb ! Odpowiedz Link Zgłoś
2_mirabelka40 Re: Wybory 2010. Poncyljusz przeprasza rodziny of 13.05.10, 11:12 W ogóle te słowa nie powinny być wypowiedziane a przeprosiny jeszcze gorsze. Bo dlaczego prywatne osoby miały pytać Kaczyńskiego czy im pozwoli się wypowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś