Dodaj do ulubionych

Wybory 2010. Poncyljusz przeprasza rodziny ofia...

13.05.10, 10:33
brawo panie Poncyliusz, najważniejsze to umieć przyznac sie do błędu. Dlatego
serdecznie życzę zwycięstwa w wyborach panu Kaczynskiemu.
Obserwuj wątek
    • 8pasazer Re: Wybory 2010. Poncyljusz przeprasza rodziny of 13.05.10, 10:42

"Przeprosił" jak Kurski za Wehrmacht.
      Żałosne i z góry zaplanowane.
      Nic się nie zmieniają w tej partii.

• kronopio77 W PiSie po staremu... Najpierw opluwają, a potem 13.05.10, 10:46
        przepraszają po cichu albo wcale. Pomówienia i inSynuacje.
        • kronopio77 Komorowski to jedyny logiczny wybór: 13.05.10, 10:47
          PiS miał już 100% władzy i pokazał, co potrafi.

Model "rząd PO - prezydent PiSu" też przerabialiśmy, po co to powtarzać?

Trzeba głosować na Komorowskiego, bo:
          1. Jest to nowy wariant.
          2. Jest to jedyny sposób, by powiedzieć PO "sprawdzam" i zmusić ją do realizacji obiecanych reform pozbawiając ich wymówki "bo prezydent nam wszystko wetuje".
          • lluscinia71 Czemu Komorowski uważa swoich wyborców za barany? 13.05.10, 11:11
            Na Tablicy Bronisława Komorowskiego na Facebooku pojawiła się prośba
            Mateusza Halaby:
            może zdradzi Pan wszem i wobec dla czego Mamy na Pana głosować, poproszę o
            merytoryczny program wyborczy
            .

Bronisław Komorowski na prośbę odpowiedział tymi słowami:
            Jeśli mi Państwo obiecacie, że przeczytacie ten program dokładnie i
            namówicie przynajmniej kilkunastu znajomych do tego samego, obiecuję, że
            mimo natłoku obowiązków starannie go uporządkuję i wrzucę na tworzoną właśnie
            stronę internetową
            . Mój program wyrażałem w wielu wystąpieniach,
            wywiadach i książkach, ale zrobię to dla Państwa jeszcze raz. Pragnę zwrócić
            uwagę, że choć wszyscy domagają się programu, nikt go potem nie czyta.
            Dlatego liczę na was szczególnie.

Odpowiedź godna BUCA. Zdradzę wam jakim będę prezydentem pod warunkiem że
            ktoś będzie to czytał (sic!). Za kogo on ma wyborców:
            a) za ciemny lud nieumiejący czytać?
            b) za głupków, którzy nawet jak przeczytają to nie zrozumieją
            c) za leni, którym nie będzie się chciało czytać jego wypocin
            d) za barany, którzy i tak samodzielnie nie myślą więc zagłosują
            jak im TVN i gazeta wskażą?

Gratuluję mniemania o swoim elektoracie.
            • maaac Spamer 13.05.10, 11:29
              Ile jeszcze razy wlepisz to samo?
              • lluscinia71 Czemu Komorowski uważa swoich wyborców za barany? 13.05.10, 13:08
                A ile potrzebujesz, żebyś zrozumiał gdzie tak naprawdę ma Cię Komorowski?
                • ipta Re: Czemu Komorowski uważa swoich wyborców za bar 13.05.10, 13:43
                  A gdzie mnie już mieli Kaczyński i spółka zdążyłem się nie ja sam
                  przekonać.Szczególnie po telewizyjnych spotach Ziobry po których od razuj
                  ustały przeszczepy serca.
                  • katecheta Głupota PiSiora wyjdzie prędzej czy później ale 14.05.10, 00:46
                    zawsze wyjdzie! To głupi ludzie z założenia. Zapytasz czy nalezy do PiSku i już wiesz czy rozmawiasz z idiotą :-D
                • 1andy_b W Twoim przypadku 13.05.10, 14:03
                  (gdyby podejrzenia okazały się prawdą) byłoby to uzasadnione.
              • euro67 Prof. Bralczyk powiedzil to samo co Poncylisz 13.05.10, 16:05
                Prof. Bralczyk w YVN (ktoregho nie mozna laczyc z PIS bo popieral
                Kwasa w wyborach) powiedzil to samo co Poncylisz czyli ze "mowienie
                niegrania tragedia jest samo w sobie tez graniem tragedia". Wiec
                dajmy sobie spokoj z czepianiem sie slowek!
            • muckal Re: Czemu Komorowski uważa swoich wyborców za bar 13.05.10, 11:58
              No i P.Komorowski ma rację, a czasu rzeczywiście niewiele. Jak się
              troszeczkę wysilisz, program poznasz, mnie się udało bez problemu.
              • lluscinia71 Czemu Komorowski uważa swoich wyborców za barany? 13.05.10, 13:00
                No to może przedstaw ten program?
                Daj jakiś link.
                A może masz kontakt telepatyczny z Komorowskim?
                Bo jeżeli tak, to napisz, co tam Komorkowi chodzi po wąsatej głowie.
                • 1andy_b A Twój prezes? Gdzie? Widujesz go? 13.05.10, 14:05
                  Czy jedynie instrukcje mailem dostajesz, nie wiedząc nawet od kogo?
            • miszczu.pll znowu Poncyliusz dostał w mor_de od Yara 13.05.10, 12:23
              buhehehehehehehe
              • tadek56 Re: znowu Poncyliusz dostał w mor_de od Yara 13.05.10, 14:11
                Ta świnia powinna dostać w mordę od całego narodu.Swoją opinię o liście
                powiedział głośno a przeprosił po cichaczu.Swoją wypowiedzią pokazał gdzie ma
                rodziny ofiar(oczywiście rodziny ofiar spoza pisuaru)
            • morfeuszasg Re: Czemu Komorowski uważa swoich wyborców za bar 13.05.10, 12:31
              do głosuj baranie samodzielnie "myślący" tak jak wskaże
              pośpieszalski wilnsztajn i TVP
              • lluscinia71 Czemu Komorowski uważa swoich wyborców za barany? 13.05.10, 13:06
                Po co te wyzwiska? Czy rzeczywiście elektorat Komorowskiego jest tak
                prymitywny jak on sam uważa?
                Wydaje mi się, że to jednak Wy nie myślicie, ja wyciągam logiczne wnioski z
                oświadczenia
                Komorowskiego. No bo jak inaczej zinterpretujesz jego
                oświadczenie? Oj wydaje mi się że ma Was za półinteligentów, bez
                umiejętności refleksji.
                • morfeuszasg Re: Czemu Komorowski uważa swoich wyborców za ba 13.05.10, 13:32
                  „d) za barany, którzy i tak samodzielnie nie myślą więc zagłosują
                  jak im TVN i gazeta wskażą? „
                  to nie ja zacząłem
                  program Komoroskiego jest znany bo nie zmienia poglądów a jeżeli
                  zmienia to nie diametralnie natomiast Kaczyński zrobił woltę o 180
                  stopni no w takie zmiany w jesieni zrycia to ja nie bardzo mogę
                  uwierzyć. nie znasz mnie a nazywasz mnie prymitywemi jeszcze dodaj
                  że stoje tam gdzie stało ZOMO ot wierny uczeń swojego mistrza
                  • 1andy_b Chronić Polskę przed pisem 13.05.10, 14:10
                    Dla mnie to najważniejsze. Platformy nie kocham bez pamięci.
            • owca_baran Re: Czemu Komorowski uważa swoich wyborców za bar 13.05.10, 13:02
              przytocz całość akurat słuchałam.
            • bugatti Re: Czemu Komorowski uważa swoich wyborców za bar 13.05.10, 13:19
              lluscinia71 napisał:
              (...)
              Odpowiedź godna BUCA[/b]. Zdradzę wam jakim będę prezydentem pod
              warunkiem ż
              > e
              > ktoś będzie to czytał (sic!). Za kogo on ma wyborców:
              > a) za ciemny lud nieumiejący czytać?
              > b) za głupków, którzy nawet jak przeczytają to nie
              zrozumieją

> c) za leni, którym nie będzie się chciało czytać jego
              wypocin

> d) za barany, którzy i tak samodzielnie nie myślą
              więc zagłosują
              > jak im TVN i gazeta wskażą?
              A ja czekam na program Kaczyńskiego. Opowieści o kontynuacji
              przerwanej - widać taka była wola boska - prezydentury Jego Brata
              mnie nie przekonują w kontekście słów przeczytanych przed kamerą w
              kawiarni Muzeum Powstania Warszawskiego.
              Czy kandydat PiS w ogóle nie zamierza pojawić się w kampanii na żywo?
              Toż to dopiero jest buc!
              Mówisz o "wypocinach" Komorowskiego". U Kaczyńskiego to "wyplwociny".
              Wizja mlaskającego, oblizującego się i bryzgającego śliną
              ewentualnego prezydenta budzi we mnie odrazę. Nie chcę prezydenta-
              mściciela i z kompleksami.
            • finish1 lluscinia71 aleś ty głupiutka/i/ 13.05.10, 17:54
          • charliefrown chyba wg Twojej starej 13.05.10, 11:45

> Trzeba głosować na Komorowskiego, bo:
            > 1. Jest to nowy wariant.
            > 2. Jest to jedyny sposób, by powiedzieć PO "sprawdzam" i zmusić ją do realizacj
            > i obiecanych reform pozbawiając ich wymówki "bo prezydent nam wszystko wetuje".

chcesz zmarnowania przez Polskę następnym lat, tylko po to by sprawdzić
            tuskowych kolegów z boiska?
            • miszczu.pll łżesz gno_jku PiSowski w/g Klempy to PiS 13.05.10, 12:28
              wynalazł boiska
            • shithead Re: chyba wg Twojej starej 13.05.10, 12:29
              Wg chariego to im ciemniej tym przyjemniej, a ze czasem charie'ch przy tym w
              dupe jeb... to tego charie juz nie zobaczy ale na 100% poczuje.
      • junkier Czy Pleciuga Bartoszewski, Kuc, Miercugow i Niesio 13.05.10, 10:54
        Czy Pleciuga Bartoszewski, marny rezyser Kuc, Miercugow od "demonow
        patriotyzmu" czu Niesiolowksi przeprosili juz za swoje, daleko bardziej
        obciazajace wypowiedzi??
        • 1410_tenrok w momenciee oplublikowania nagrań z czarnych skrzy 13.05.10, 11:06
          nek z fragmentem wizyty carduelisa w kabinie pilotów, aby im przekazać rozkaz o
          sepuku, przypomnę ci junkier te słowa.
          Dokładnie w takim sam sposób, jak przypominam ci te twoje filipiki w obronie
          gwałcicieli z Samoobrony............
          • profanum_vulgus Re: w momenciee oplublikowania nagrań z czarnych 13.05.10, 11:16
            wishful thinking - wy POwiaki macie to w genach
            :DDDDDD
            • shithead Re: w momenciee oplublikowania nagrań z czarnych 13.05.10, 12:34
              Piss-in-Shit to bezmozgowe, cemne, katolskie cioty.
            • 1410_tenrok w genach? To czarne skrzynki wmontowują już człon- 13.05.10, 13:23
              kom pisu w kod DNA? Fajnie to wasze silne panstwo.............

A czarna skrzynka jest jak cyganka i prawdę powie, kto zamordował 94 niewinnych
              pasażerów, w tym również p. prezydentową (tu sie pewnie niejaki rydzyk zlekka
              ucieszył........).

A wishful thinking? Czyż ten prałat imbecyl z Przemyśla nie miał czegoś takiego,
              mówiąc "szkoda, że ta katastrofa miała miejsce w sobotę, a nie w środę".............
              • ipta Re: w genach? To czarne skrzynki wmontowują już c 13.05.10, 13:54

Prałat z Przemyśla miał tylko na myśli antychrześcijańską homilię zgodną z
                wytycznymi,
                Ale dzięki mu za to ,jeszcze parę takich homilii a Kościół w Polsce wreszcie
                znormalnieje ,nic tak nie robi na instynkt samozachowawczy dobrze ,jak brak kasy
                --czytaj niedzielnych datków na tacę , dzisiejszych emerytów nie na wszystko już
                stać a trzydziestolatków jakoś w Kościele nie widuję za dużo.
        • nabu-cco Nie mają za co przepraszać 13.05.10, 11:16
          W odróżnieniu od wszystkich publicystów radia (co) ma ryja, Jarosława
          Kaczyńskiego, Dziwisza, Kamińskich, Poncyliusza, Poś(m)ieszalskiego itp.
          PiSowców oraz dr hab R. Nowaka, znanego TW, podającego się za profesora ;-)
        • zendafun Re: Czy Pleciuga Bartoszewski, Kuc, Miercugow i N 13.05.10, 11:48
          A mówią coś nieprawdziwego? Może nie odpowiadać Tobie forma tych wypowiedzi i
          tylko tyle.
        • shithead Re: Czy Pleciuga Bartoszewski, Kuc, Miercugow i N 13.05.10, 12:37
          Jonder-junkier to katolski krypto-pedal.
        • owca_baran Re: Czy Pleciuga Bartoszewski, Kuc, Miercugow i N 13.05.10, 13:04
          Junkier to ty powinieneś przepraszać za lata, kiedy ziejesz jadem.
          Twoja twórczość nie dorównuje tamtym i niekoniecznie ja muszę ich
          lubić.
      • modraczek.2 Re: Wybory 2010. Poncyljusz ,a partia mistyfikacji 13.05.10, 11:02
        ale Ci ludzie potrafią przprosić, natomiast PO tego nie czyni.
        Obrażając niejednokrotnie i ironizując, wykorzystując do walki
        politycznej także tragedię smoleńską nadając temu ton jakoby PiS
        wykorzystywał. Ile padło przykrych słów w kierunku Jarosława
        Kaczyńskiego i tragedii? Nie dociera to,że on także przeżywa
        rodzinny smutek - utracił brata. PO jest bezwzględne i właśnie ONI
        idą po trupach do celu. Określam dosadnie ale prawdziwie. Nie chcę
        mieć takiego rządu, już wolę SLD czy PSL byleby nie Tuskowskie
        rządy, które wprowadzają nienawiść, a aktorstwo przybiera postać
        dobrej wróżki trzymając w ręku zamiast różdżki armatę. Dosyć już
        kłamstw.
        Natomiast Poncyliusz nie ubliżył tym rodzinom,które się podpisały,
        on tylko zasugerował,że pod listem nie podpisało się pozostałych 77
        rodzin, a miało możliwość.
        To co robicie jest walką sępów nie oszczędzającą nikogo. A Wasza
        miłość do ludzi - partia miłości to jedna wielka mistyfikacja.
        • metalin Re: Wybory 2010. Poncyljusz ,a partia mistyfikacj 13.05.10, 11:05
          Nie ubliżył!!!?? Chłopie, weź długi rozpęd i....!
          • modraczek.2 Re: Wybory 2010. Poncyljusz ,a partia mistyfikacj 13.05.10, 11:10
            chłopie a dlaczego nie myślisz co sądzi 77 pozostałych rodzin? W tym
            momencie także im ubliżasz!
            • nabu-cco Z wyjątkiem PiSowców to samo. 13.05.10, 11:31
              Protestowali przeciwko temu lisotowi jak PiSowcy? Nie. A mogli. Na pewno
              telewizja Poś(m)ieszalskiego puszczałaby to na okrągło. Wiadomo, że PiSowskie
              rodziny nie poprą, bo im wielki wódz zabronił, ale teżnie protestowały. Nawet
              Poncyliusz przeprosił, chociaż gto PiSior, a im tylko sąd wydusza to słowo z
              gardła, a Ty ciągle bredzisz.
        • owca_baran Re: Wybory 2010. Poncyljusz ,a partia mistyfikacj 13.05.10, 13:07
          modraczek.2 napisała:

> jakoby PiS
          > wykorzystywał.
          > Natomiast Poncyliusz nie ubliżył tym rodzinom,które się podpisały,
          > on tylko zasugerował,że pod listem nie podpisało się pozostałych
          77
          > rodzin, a miało możliwość.
          > To co robicie jest walką sępów nie oszczędzającą nikogo. A Wasza
          > miłość do ludzi - partia miłości to jedna wielka mistyfikacja.

Według ciebie jeżeli zasugeruję, że twój wódz przypomina mi Hitlera
          to też cię nie obrażam bo to tylko sugestia.
    • po_dinozaurach Re: Wybory 2010. Poncyljusz przeprasza rodziny of 13.05.10, 10:42
      Bardzo dobrze to ujal, kto tu gra zaloba to widac - zobaczymy co powie Jarek o
      14, poza tym gdyby tylko PO chciala to by przykryla zalobe swoimi sukcesami.
      Powtorze: gdyby chciala ;)
      • orgelmusik +++ Poncyljusz 13.05.10, 11:13
        Poncyljusz to jeszcze jeden młody cynik :/
    • nie-tak Re: Wybory 2010. Poncyljusz przeprasza rodziny of 13.05.10, 10:42
      Diabeł ubrał się w ornat i na siłę wskakuje w role Boga.
      Ci panowie i panie już pokazali co znaczy władza PiS, Polska już to raz przerabiała.
    • lea_74 Re: Wybory 2010. Poncyljusz przeprasza rodziny of 13.05.10, 10:43
      Nie jest głupi, za dużo by stracił gdyby nie przeprosił. Gniew
      prezesa to jak wyklęcie i żegnaj ciepła posadko...
      • olewus.1 Teraz,gdy zrobił sie szum po tym świnstwie? 13.05.10, 10:47
        sztab PIS-u, radził ponad 24 godz. Nie mieli wyjscia...
        Nie wierzę Poncyliuszowi, mówił to świadomie!
        • lukasiklukasik Re: Teraz,gdy zrobił sie szum po tym świnstwie? 13.05.10, 11:06
          Ja tez NIE wierze! 'Saper' myli sie tylko raz i to wystarczy, zeby
          stracil twarz. Zrobi, co mu wodzus kaze (dobry - zly policjant).
          Podlec.
    • keram.keram czy brak wykształcenia jest pisowską cnotą ? 13.05.10, 10:44
      Nowa funkcja w PiS znów przedłuży kilkunastoletnie studiowanie na UW
      • 3miastowy Re: czy brak wykształcenia jest pisowską cnotą ? 13.05.10, 12:27
        toz prawie caly komitet honorowy Bronka nie ma wyzszego wyksztalcenia:
        Mazowiecki - wyksztalcenie srednie
        Bartoszewski, ksywa 'profesor' - wyksztalcenie srednie
        Olbrychski ( ten pewnie robi to za pieniadze, jak to aktor ) - wyksztalcenie srednie
        Walesa tzw. 'mendrzec' - wyksztalcenie podstawowe
        • ipta Re: czy brak wykształcenia jest pisowską cnotą ? 13.05.10, 13:59
          No a PiS kim się będzie posługiwać może wyklętymi wykształciuchami ! ! !
        • o.beyzyma Re: czy brak wykształcenia jest pisowską cnotą ? 13.05.10, 15:05
          Profesor Bartoszewski napisał podstawowe źródłlowe książki nt.
          okupacji w Warszawie ("Warszawski pierścień śmierci") i Powstania
          Warszawskiego (zanim się jeszcze ktoś odważył zajmować się tym
          tematem). Tylko te dwa dzieła kwalifikują go do tytułów naukowych,
          których - w przeciwieństwie do braci Kaczyńskich - ze względów
          politycznych nie otrzymał. Jest jednak profesorem zagranicznych
          uczelni. Dodam, że tytułowany profesorem Lech Kaczyński był tylko
          tytularnym profesorem swojej uczelni - bez dorobku naukowego!
    • zkris11 Grupiński posłuchaj swoich kolegów, Niesioła, Kutz 13.05.10, 10:44
      dziadka bartoszewskiego i wielu innych którzy codziennie obrażają rodziny
      zmarłych
      • metalin Re: Grupiński posłuchaj swoich kolegów, Niesioła, 13.05.10, 10:50
        zkris11 napisał:

> dziadka bartoszewskiego i wielu innych którzy codziennie obrażają rodziny
        > zmarłych

A co, może nieprawdę powiedzieli?
      • nabu-cco Bartoszewski to więzień Oświęcimia i UB 13.05.10, 11:10
        i żaden z kurdupli Kaczyńskich ani ich totumfackich nie jest godzien nawet
        siadać obok niego. Za sam życiorys. NIe mówiąc juz o ogólnym chamstwie i braku
        kultury PiSuarów, czego dowó dałeś Ty i Poncyliusz. Prawda jest dokłądanie taka
        - wasza taktyka to po trupach do celu.
        www.youtube.com/watch?v=FnECifsl43w
        • modraczek.2 Re: Bartoszewski to więzień Oświęcimia i UB 13.05.10, 11:13
          w tej wypowiedzi sam dałeś świadectwo o sobie i rządzącej partii...w
          każdym calu wylewa się wasza nienawiść. Nie chcę takiej POlski!
          • nabu-cco To jedź na Białoruś lub do KRL-D 13.05.10, 11:27
            Tam rządzą lustrzane odbicia Jarosława i Lecha Kaczyńskich. Jedna prawda, kult
            wodza, pompatyczne pochóki i pomniki, chamskie obrażanie przeciwnikó
            politycznych, schlebianie niajniższym gustom elektoratu zapowiedziami wysokich
            kar (w praktyce tylko dla przeciwników politycznych), 'spontaniczne' (a w
            rzeczywistości zaaranżowane) wiece poparcia (u nas jeszcze gorzej bo z udziałem
            zawodowych aktorów), totalny etatyzm i socjalizm gospodarczy i jedyna religia -
            na Białorusi prawosławie, w KRL-D marksizm-leninizm, u nas ortodoksyjny
            tradycyjny katolicyzm Rydzyka, telewizja prezentująca 'jedynie słyszny' punkt
            widzenia.
            To PiSowski raj.

Nawet wasi działacze mają przeszłolść, której muszą się wstydzić i brak
            jakichkolwiek dokonań. Stąd atakujecie prawdziwe autorytety i ludzi, któzy
            czynnie walczyli z nazizmem i komunizmem i spędzili wiele lat w więzieniu. A ile
            lat spędzili za komuny w więzieniu Jarosłąw i Lech Kaczyński - zero.
          • tmajcher Re: Bartoszewski to więzień Oświęcimia i UB 13.05.10, 16:15
            Modraczek, cieszy mnie Twoje opanowanie. Nie estem zwolennikiem wszelkich
            przejawow nienawisci a szczegolnie tekstu PISuary - ale wiesz co... proponuje Ci
            zerknac na strone internetowa Gazety Polskiej lub niezalezna.pl tam masz
            festiwal nienawisci w najczystszej próbie i bedzie Ci przykro, bo to wszystko z
            ust zwolennikow PIS.
    • pyffello114 Tylko trumny "prawdziwych Polakow" 13.05.10, 10:44
      licza sie dla Poncyljusza i PiS-u.
      Ta wypowiedz byla haniebna i ohydna.Zadne przeprosiny tu niczego nie
      zmenia!Prawdziwy Poncyljusz ujawnil sie wczoraj! Dzisiaj znow chce
      Poncyljusz przywdziac inna maske. Nie z nami takie numery!
      PiS i Poncyljusz -jacy sa -kazdy widzi!
      • wels5 Re: Tylko trumny "prawdziwych Polakow" 13.05.10, 10:59
        To nie Poncyliusz pokazał inną twarz. To normalna i ciągle ta sama twarz PIS.
        Dziwne, że tyle ludzi daje się nabierać na tą ściemę prezentowaną nam teraz
        przez PIS.
    • wladekryba Wybory 2010. Poncyljusz przeprasza rodziny ofia... 13.05.10, 10:44
      bucu już rogi pokazujesz zaborczy ćwoku ,a teraz przepraszasz?nikt nie da się
      już nabrać-odkryłeś cząstkę prawdziwego oblicza ,a gdzie reszta? FAŁSZYWY DRAŃ
    • ojca Poncyliusz stracił twarz 13.05.10, 10:44

Poncyliusz już stracił twarz, a uważałem go za rozsądnego faceta, który nie
      zniży się do tarzania się w gnoju...myliłem się.
      • pyffello114 Re: A czy ja kiedykolwiek mial? 13.05.10, 11:19
        To jest wlasciwe pytanie.
        Poncyljusz i PiS -jacy sa -kazdy widzi!
      • pyffello114 Re: A czy ja kiedykolwiek mial? 13.05.10, 11:21
        ojca napisał:

>
        >
        > Poncyliusz już stracił twarz, a uważałem go za rozsądnego faceta, który nie
        > zniży się do tarzania się w gnoju...myliłem się.
        A czy ja kiedykolwiek mial?
        Poncyljusz i PiS -jacy sa -kazdy widzi.
    • dancze Re: Wybory 2010. Poncyljusz przeprasza rodziny of 13.05.10, 10:45
      To ja dzisiaj powiem Panu Kaczyńskiemu "spieprzaj dziadu" a jutro przyznam się
      do błędu i przeproszę, po czym będę oczekiwał słów: brawo, brawo.
      • roll Pisior to pisior. 13.05.10, 10:51
        Nic go nie znmieni.
    • eva15 PO gra trumnami, tyle, że na odwrót 13.05.10, 10:48
      Skoro taki list wystosowały tylko rodziny ofiar powiązane z PO, to trudno tego
      nie uznać za manipulację polityczną i wykorzystywanie ich do gry wyborczej. No
      chyba, że PO obowiązują inne standardy niż te które chce narzucić PiSowi.
      PO gra trumnami, tyle, że na odwrót od tego o co podejrzewa PiS.
      • guru133 Gdyby ten list napisały rodziny ofiar powiązanych 13.05.10, 11:04
        z twoją agencja towarzyską to było by ok? Każda rodzina ma prawo domagania się
        odseparowania hien cmentarnych od kampanii wyborczej a wycie takich hien co rusz
        słychać w PiS-ie
      • lukasiklukasik Re: PO gra trumnami, tyle, że na odwrót 13.05.10, 11:09
        tylko rodziny ofiar powiązane z PO, nie klam - rodziny zalogi
        równiez!
      • nabu-cco Kłamiesz o bredzisz 13.05.10, 11:14
        To były rodziny 19 ofiar i tylko dwóch z PO. Wiadomo, że nikogo z PiSu, bo po
        pierwsze to dla nich ofiarami był tylko LK i jego żona, ew. inni PiSowcy. Po
        drugie dlatego, że trumny to głowy i jedyny atut PiSu w kampanii. Bazują tylko i
        wyłącznie na ludzkim współczuciu i niczym więcej. I próbują zawłaszczyć sobie
        tragedię 96 osób, w większości nie polityków. Po trupach do celu.
        • modraczek.2 Re: Kłamiesz o bredzisz 13.05.10, 11:21
          dobrze wymieniłeś Kaczyńskiego (znowu atakujecie trumnami i
          szargacie nazwiskami zmarłych), wymieniłeś PiS...a dlaczego nie
          wspomniałeś o SLD, PSL i innych osobach? Chyba,że parę prezydencką i
          pis traktujesz jako 77 osób. Jest mi Was żal, przez tę zajadłośc
          dajecie sobą sterować ( nie jak ciemny lud, bo nawet tam każdy ma
          swój pomysł) ale jak samochodzikami na radio.
          • maaac Wejdź pod stół i odszczekuj 13.05.10, 11:36
            forum.gazeta.pl/forum/w,902,111302636,111317064,Re_Po_wytknieciu_zaklamania_zmiana_opinii_o_180s.html
            forum.gazeta.pl/forum/w,902,111302636,111311032,WIEC.html
            forum.gazeta.pl/forum/w,902,111302636,111311397,ALE.html
            forum.gazeta.pl/forum/w,902,111302636,111312362,Re_Nie_jestem_ofiara_tej_katastrofy_.html

• ola.z.opola Pisia markietanko... 13.05.10, 11:14
        co cie upowaznia do substutyowania sie w odczucia ludzi, ktorzy
        napisali ten list... i jednoczesnie "powiazywania" ich z PO? Czy
        powiedzial ci juz ktos, ze jestes idiotka? Powinnas to wiedziec...
        mimo, ze niczego to w niczym nie zmieni...

Migalski: Każdy PiS-owiec żyje w poczuciu fascynacji Kaczyńskim.

eva15 napisała:
        Re: PO gra trumnami, tyle, że na odwrót
        > Skoro taki list wystosowały tylko rodziny ofiar powiązane z PO, to
        trudno tego
        > nie uznać za manipulację polityczną i wykorzystywanie ich do gry
        wyborczej. No
        > chyba, że PO obowiązują inne standardy niż te które chce narzucić
        PiSowi.
        > PO gra trumnami, tyle, że na odwrót od tego o co podejrzewa PiS.
      • y.y Evo, myślenie nie boli, spróbuj 13.05.10, 12:25
        eva15 napisała:

> Skoro taki list wystosowały tylko rodziny ofiar powiązane z PO

W katastrofie zginęły trzy osoby z PO, list podpisało 19 osób. Myślenie nie
        boli, poważnie
        • prawdziwy-moher Re: Evo, myślenie nie boli, spróbuj 13.05.10, 12:27
          3 osoby z PO?.Bo Klich i Schetyna zostali poproszeni o szybkie opuszczenie samolotu.Ciekawe?.Bardzo.
          • prawdziwy-moher Re: Evo, myślenie nie boli, spróbuj 13.05.10, 12:30
            PO chcialo wyrznac opozycje(Sikorski).PO bylo niezadowolone ze zamach w Gruzji sie nie udal(Komorowski).Sami nie dali rady wiec poprosili przyjaciol o pomoc.
            • tmajcher Re: Evo, myślenie nie boli, spróbuj 13.05.10, 12:47
              Pisz tak dalej, to nadaje Ci wiarygodnosci :)
              Moglbys zastapic Ojca Dyrektora gdy ten juz zejdzie z naszego swiata, albo
              Macierewicza bo masz talent w pisaniu bredni i uznawania je jako prawdy objawione :)
            • asmag 'Zamach' w Gruzji udaremniono wbrew woli LK 13.05.10, 12:47
              Bo pilot nie wylądował, tam gdzie sobie LK życzył. Dzięki temu przeżył, za co LK
              go obraził. A poseł Gosiewski interpelację nawet w tej sprawie złożył. Drugi
              pilot z tamtego lotu leciał teraz do Smoleńska i już się bał narazić LK. Co było
              dalej - wiadomo ...
              • modraczek.2 Re: 'Zamach' w Gruzji udaremniono wbrew woli LK 13.05.10, 13:12
                zamach był -droga lądowa :) ale udaremniony
                l/wydarzenia/swiat/prezydent-polski-ostrzelany_80158.html

wypowiedź o zamachu Komorowskiego (czy przeprosił kiedykolwiek? )
                Bronisław Komorowski, obecny kandydat PO na prezydenta, komentował
                wtedy całą sprawę tak:

Jeżeli zamach, to powiedziałbym: Jaka wizyta, taki zamach… Jeżeli z
                30 metrów nie trafić w samochód, to trzeba ślepego snajpera. Więc…
                raczej wygląda to na coś bardzo niepoważnego, a przykrego, bo
                stawiającego polskiego prezydenta w dość niezręcznej sytuacji.
                piechula.jogger.pl/2010/04/17/kto-pamieta-o-zamachu-w-gruzji-z-listopada-2008-roku/

www.youtube.com/watch?v=_Q3Dhs-yWzs
                w telewizji Imedi wyemitowano
                film.wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80583,7658796,Gruzja_w_
                panice_po_emisji_filmu_o_drugiej_wojnie_z.html
                w filmie poinformowano też o wybuchu lecącego na pomoc Gruzji
                samolotu Lecha Kaczyńskiego SAME ZBIEGI OKOLICZNOŚCI :)
                • 1410_tenrok zamach, zamachu, zacmachem, zamachowi 13.05.10, 13:24
                  a czarne skrzynki ze smolenska mówią o sepuku na żądanie pana prezydenta............
                • ben_nabrotzky Re: 'Zamach' w Gruzji udaremniono wbrew woli LK 13.05.10, 13:31
                  -za co Komor miał tu przepraszać? Nie mam pojęcia
                  -spodziewałbym się prędzej przeprosin od Gruzinów (ba, nawet domagałbym się
                  takowych), że dopuścili do takiej sytuacji i narazili Prezydenta sojuszniczego
                  państwa na szwank.
                  -Rosjanie raczej nie pudłują - jeśli strzelają po to, żeby zabić. I w
                  odróżnieniu od Gruzinów, dłużej grają w dyplomację. Masz świadomość, co by było,
                  gdyby Ruscy skasowali Kaczyńskiego? Ile mogliby stracić? Przemyśl to sobie.
                  Ergo, strzelanina była "made by Georgia", ergo...jaki Prezydent (Komor tu
                  kwestionował odpowiedzialność Głowy Państwa przed własnym narodem, nie Lecha
                  Kaczyńskiego), taki i zamach. Prezydentowi obiecano bezpieczeństwo, Prezydent
                  uwierzył...wyobraź, sobie Modraczku, co by było, gdyby...Lech faktycznie
                  oberwał. Wypowiedzielibyśmy wojnę Rosji?
                  • modraczek.2 Re: 'Zamach' w Gruzji udaremniono wbrew woli LK 13.05.10, 13:43
                    Komorowski? a czy nie byłoby nietaktem gdyby tak analogicznie
                    postawić sytuację i gdyby te słowa padły z ust Kaczyńskiego? Byłaby
                    wtedy obraza Powskiego majestau.
                    Gdyby Lech oberwał? Pewnie polski rząd całując stopy Putina
                    powiedziałby ,że sam tam pojechał i ma to na co zasłużył.
                    Niestety ale obiektywizmu u nas zero, wszystko co najgorsze
                    przypisuje się Kaczyńskiemu i PiSowi, a nawet podłe zachowania
                    POwców są chwalone.
                    Może powiesz mi dlaczego tak jest?
                    Dlaczego nie macie pretensji do Tuska,że przebarwił swoją kampanię i
                    tak naprawdę bardzo niewiele leniuszek zrobił, no może propaganda
                    przeciwko Kaczyńskim wyszła mu najlepiej - tutaj go "pochwalę" ;)
                    • ben_nabrotzky Re: 'Zamach' w Gruzji udaremniono wbrew woli LK 13.05.10, 14:20
                      modraczku

popełniasz wszystkie grzechy, które wymieniłem w I poście naszej wzajemnej
                      dyskusji. Ale nie mówisz już, że jestem ograniczony :)

W całym swoim poście opierasz się na tym co by było gdyby ...

Ale nie było, nie zdarzyło się, to co piszesz, to fikcja.

Kaczyński, gdyby tam, w Gruzji był Tusk...nie wiem jak by się zachował. 60% że
                      wypunktowałby braki ochrony BOR. I miałby rację.

Gdyby Lech oberwał...na szczęście się to nie zdarzyło. Ale prawo międzynarodowe
                      mówi, że atak na głowę państwa to akt wojny. Czyli musielbyśmy wypowiedzieć
                      wojnę. Ale komu? Ruskim? Gruzinom? A może Gruzini chcieli, żeby Lech Kaczyński
                      tam zginął? I całe NATO musiałoby wypowiedzieć wojnę Rosji? Może walczący o
                      przeżycie Saakaszwili tak kombinował?

Nie generalizuj. Obie partie grają w tę samą grę i wg tych samych reguł. A
                      dlaczego to PiS był tępiony? To długa historia
                    • tmajcher Re: 'Zamach' w Gruzji udaremniono wbrew woli LK 13.05.10, 14:21
                      Wiesz co moj drogi - w 2005 roku glosowalem na PIS. Uwierzylem w te wszystkie
                      niekonkretne dyrdymaly i otrzymalem - jedna powazna ustawe - o podatkach i
                      obrzucanie sie teczkami, debilne oskarzenia i polowanie na czarownice. Teraz za
                      TUSKa, ustawy są (choc faktycznie mogloby byc wiecej), wiekszosc oczywiscie
                      zawetowana przez milosiernie nam panujacego LK (choc i tak zwala sie wine na PO)
                      i nie ma idiotycznych walk teczkami i innymi dyrdymalami w stylu - WSI
                      (gratulujemy Macierewiczowi odtajnienia polskiej agentury zagranica) i Ministra
                      Sprawiedliwosci Ziobry (ktory sam wyroki oglasza). A wiec (choc tak zdania sie
                      nie zaczyna) uwazam ze w tej krotkiej historii rzadzenia PO najwiekszym
                      problemem byl prezydent PIS (tak PIS, bo nie wszystkich Polakow).
                      • ben_nabrotzky Re: 'Zamach' w Gruzji udaremniono wbrew woli LK 13.05.10, 14:47
                        a ja w 2005 wybrałem PO. Dlatego, że spodziewałem się tego wszystkiego, o czym
                        Ty, tmajcher napisałeś.

Ale jednocześnie uważam, że można było zrobić więcej, niż zrobiła PO. Można było
                        chcieć. Znasz "Wesele" i cytat "Ino oni nie chcą chcieć"?

Ale mimo wszystko nadal będę wybierał PO. Dlatego, że PiS uważam za siłę
                        destrukcyjną, wsteczną, zdolną tylko do dreptania w miejscu i gardłowania.
                        Dlatego, że bliższy mi Asnyk, niż Mickiewicz.
                        • tmajcher Re: 'Zamach' w Gruzji udaremniono wbrew woli LK 13.05.10, 16:12
                          Wciąż uważam, że w PIS jest wiele wartościowych ludzi, którzy wierzą niestety w
                          "patriotyczną" misje Jarka. Trochę mi ich żal, bo niektórych znam osobiście.
                          Niestety PIS od góry jest zepsuty, choć to fakt, to jak ściemniać, przeinaczać,
                          zagłuszać i udawać mają opanowane do perfekcji. PO tak nie potrafi dlatego znów
                          kampania będzie pod dyktando udawanego Jarka i pieśni żałobnej o elicie, która
                          tylko w niektórych przypadkach elitą była (i nie mam tu na myśli żadnego z
                          posłów). Teraz będę głosował na Komorowskiego. Ciepłe kluchy. Ale najlepsza opcja.
            • yanfhowah Re: moher, myślenie nie boli, spróbuj 13.05.10, 16:39
              PO chcialo wyrznac opozycje(Sikorski).PO bylo niezadowolone ze
              zamach w Gruzji sie nie udal(Komorowski).Sami nie dali rady wiec
              poprosili przyjaciol o pomoc.
              Jestes najwieksza kanalia na tym forum,pozbawiony jakiegokolwiek
              szacunku do ofiar wypadku
          • asmag Nie wiesz, że LK zaprosił tylko po 3 osoby z ... 13.05.10, 12:40
            innych partii? Za to ze swojej wziął mnóstwo. Chyba, że sugerujesz, że i Lech
            Kaczyński działał w spisku?
          • yanfhowah Re: Evo, myślenie nie boli, spróbuj 13.05.10, 16:37
            prawdziwy-moher czytajac ciebie zaczynam podejrzewac ciebie o ten
            wypadek,cos za duzo niby-szczegulami rzucasz,czy twoi kolesie z
            bylej SB wraz z toba zaplanowali ten wypadek przyznaj sie gamoniu
    • an1005 Alez nie przepraszaj 13.05.10, 10:48
      ... drogi poncjuszu. To wielka radosc posluchac co naprawde myslicie.
    • tersup Wybory 2010. Poncyljusz przeprasza rodziny ofia... 13.05.10, 10:48
      Przeprosil rodziny z PO to dobrze teraz czas by PO przeprosila
      Kaczynskiego i wdowy /ow z PiS i bedzie remis...widzicie do czego
      to prowadzi??? Zenua i wiem ,ze to nie PiS czy Kaczynski zaczal a
      sprytne zabiegi Nowaka i jak zwykle jego sposobu prowadzenia kampani
      wyborczej z podleglymi mediami i oprawnymi dziennikarzami
    • kwicolek Wybory 2010. Poncyljusz przeprasza rodziny ofia... 13.05.10, 10:49
      Za co on przeprasza?Powiedział prawdę a teraz się wycofuje.Tfuu.
    • volim Dwa słowa 13.05.10, 10:49
      Dwa słowa za dużo? No, to lepiej od Radka Sikorskiego, który swego
      czasu kajał się za tylko jedno słowo za dużo.
      Zamiast przepraszać, może lepiej, żeby rzecznik kandydata pomyślał,
      zanim coś publicznie powie?
    • topix same głupki i kowale w tym pisie 13.05.10, 10:51
      macierewicze, lizodupce typu jakubowicz, oszołomy macierewicze i
      pospieszalskie matoły
    • dobredowcipy Re: Wybory 2010. Poncyljusz przeprasza rodziny of 13.05.10, 10:54
      kamil.ran napisał:

> brawo panie Poncyliusz, najważniejsze to umieć przyznac sie do błędu. Dlatego
      > serdecznie życzę zwycięstwa w wyborach panu Kaczynskiemu.

Najważniejsze to nie popełniać błędów.
    • selerr Wybory 2010. Poncyljusz przeprasza rodziny ofia... 13.05.10, 10:57
      Wypsnęło mu się niechcący to, co myśli.
    • batura3 Wybory 2010. Poncyljusz przeprasza rodziny ofia... 13.05.10, 11:01
      Bardzo dobrze, że to powiedział. Cały PiS. To ich strategia
      działąnia. Wiem, nie powiem,to straszne, a nawet porażające. U nich
      nic sie nie zmieniło.
    • wszechpastor do wszystkich politykierów 13.05.10, 11:01
      SPIEPRZAĆ DZIADY!
    • modraczek.2 Niestety... 13.05.10, 11:08
      Dodam jeszcze,że obecny rząd ciągle kłamie i nienawidzi, ironizuje i
      podpuszcza. Ludzie do tego przywykili i uważają to za "normalność" w
      związku nie ma im nic do zarzucenia?... Jest to niezmienna maska
      miłości pod którą znajduje się bagno nienawiści.
      • lukasiklukasik Re: Niestety... 13.05.10, 11:11
        masz taki ladni nick, ale tylko nick!
        • modraczek.2 Re: Niestety... 13.05.10, 11:14
          a PO ma taką ładną odezwę (partia miłości) ale tylko nazwę.
          • maaac Re: Niestety... 13.05.10, 11:40
            PO nie ma takiej odezwy.
            Jak twierdzisz, że jest inaczej daj link.
          • tmajcher Re: Niestety... 13.05.10, 11:43
            Ja nie wiem w jakim kraju Ty żyjesz, ale antagonizmy, podziały to broszka PIS i
            JK. Że przytoczę "wykształciuchów", "łże elity", "stoicie tam gdzie stało
            niegdyś ZOMO", czy na wiecu: "tu jest prawdziwa Polska prawa i solidarna". Nie
            ze mną te numery :)
      • nabu-cco Dziecko, a wziąłeś dziś pigułki 13.05.10, 11:19
        ...
      • olewus.1 modraczek.2.Fakty,przykłady, kołtunko ! 13.05.10, 11:29
        a nie bełkot idiotki..
        • modraczek.2 Re: modraczek.2.Fakty,przykłady, kołtunko ! 13.05.10, 11:40
          jesteś tak ograniczony, że i tak tego nie pojmiesz :)
          cofnij się na you tuba wstecz do obietnic i wypowiedzi swego rządu i
          tak kolejno latami, przeanalizuj i tam znajdziesz odpowiedź na
          zadane pytanie.Poobserwuj też widoczną ignorancję, ironie i chamstwo
          swego premiera w przemówieniach. Zerknij także w to co dokonał
          obecny rząd, a co obiecywał etc. Będą to fakty wiarygodne (nie
          pisane) tylko wypowiadane przez Tusków i im podobnych z Waszej
          Partii Miłości :)
          Ach może podać Ci nazwisko dobrego psychiatry? Bo na innego lekarza
          to już za późno :D
          • maaac Re: modraczek.2.Fakty,przykłady, kołtunko ! 13.05.10, 11:50
            No i nie przytoczyłas faktów tylko znów insynuacje...
            • modraczek.2 Re: modraczek.2.Fakty,przykłady, kołtunko ! 13.05.10, 12:11
              nie nie insynuacje, nie mam teraz czasu aby biegać po You tuba, ale
              np. wejdź w debaty tuska z kaczyńskim i popatrz na jego zachowanie,
              jak się rzuca na kaczorka, a tamten jest spojkojny. Nie będę już
              powracała do kiczowatego klipu z Polską Irlandią, jak to wszyscy
              będą wracać do Polski do pracy, jak nauczycielki, pielęgniarki i
              lekarze będą godziwie zarabiać, jak szpitale będą rozkwitać. Pracuję
              w służbie zdrowia - więc wiem co dla nas zrobili NIC. Szpitale są
              nagminnie zamykane, personel "olewany".
              Czy Ty naprawdę tego nie zauważasz? Czy tak dobrze Ci się powodzi,
              że poprostu na takie "detale" nie zwracasz uwagi?
              Prosiłam abyś patrzył w you tuba i posłuchhał co było obiecywane,
              ponieważ to jest wiarygodne w przekazie, gazety zazwyczaj
              przekłamują, tam są czyste słowa ówczesnego kandydata na premiera -
              Tuska.
              Wiesz nie interesowała mnie polityka, po tragedii i zachowaniu
              rządzących zaczęłam sięgać do wstecznych materiałów, więc moje
              spostrzezenia są jak najbardziej obiektywne, nie przesączone jeszcze
              stronniczą polityką. Zawsze byłam zdziwiona gdy padały słowa,że GW
              jest stronnicza. Uważałam, że to przesada. Teraz jednak, gdy jestem
              tutaj często...cóż muszę przyznać rację,że tak jest.

Nigdy nie znosiłam Rydzyka, uważam,że powinien zająć się nauką
              związaną z wiarą, a nie podpuszczaniem i robieniem wody z mózgu
              ludziom w szczególności starszym, tak jak Palikot, Niesiołowski w PO
              atakuje... porównalnym agresorem jest Rydzyk.
              • 1410_tenrok ty to jestes jednak zabawna.............. 13.05.10, 13:34
                obiektywne spostrzeżenia. To doprawdy, niezły tekst. Taki tekścior.

Tusk zrealizował w trakcie swojego premierowania więcej niż zrealizowano w
                latach 2005-2007(, że wspomnę największe osiągnięcia braci KA: zatrważająca
                długość autostrad oraz niezbudowane 3.000.000 mieszkań). A zrobiono by więcej,
                gdyby nie kryzys oraz osoba niejakiego kaczynskiego, lesława aleksandra,
                hamulcowegfo swojego brata ("melduję panie prezesie wykonanie zadania......").
                Czasami słucham RM i czytuję Gazetę Polską oraz Frondę.......... To dopiero jest
                zabawne. Ale, oczywiście ty modraczkovo nie widzisz tego. Włazisz tu, jak tobie
                podobni, aby opowiadać bajki i wypisywać osczerstwa. Nie bronie GW, ponieważ
                jest to gazeta wydawana w Polsce, a Polska jest krajem byłego Ostblocku, więc
                trudno tu oczekiwać prasy normalnej w stylu zachodnim. Tu nie takich
                dziennikarzy. Każdy z nich jest czyimś kamerdynerem. Jednak znam parę gorszych
                gazet w Polsce..........

• modraczek.2 Re: ty to jestes jednak zabawna.............. 13.05.10, 13:48
                  niestety Wam nic nie otworzy oczu :) zbyt ślepi jesteście.
                  No powiedz mi np co zrobił Tusk dla służby zdrowia? żeby miała się
                  lepiej? NIC tak się składa,że w tym siedzę od podstaw. szpitale są
                  zamykane, pensje stoją w miejscu. Ale ten Wasz wspaniały człowiek
                  tak wiele obiecał nauczycielom także o ile dobrze pamiętam. Polacy
                  mieli ściąga ć do Polski, a wiesz z mojej rodziny już po jego 4
                  letnich rządach 6 osób wyjechało , szukać tej Irlandii w innym kraju.
                  Ale on jest taki wspaniały, gdybym pisała w ten odcień miałabym u
                  Was poklaski i byłabym traktowana za mądrą osobę. Ale wolę swoją
                  inteligencję niż wyuczoną, taką jak Wasza.
                  • 1410_tenrok z twojej rodziny wyjechało 6 osób - to niemożliwe 13.05.10, 23:26
                    przecież ty jesteś sierotą, pieszesz jak sierota, narzekasz jak sierota i twoje
                    argumenty są sieroce.

Ps. To za czasów pis z Polski wyjechało 1,0 mln..............
              • maaac Re: modraczek.2.Fakty,przykłady, kołtunko ! 13.05.10, 14:45
                Dodam jeszcze,że obecny rząd ciągle kłamie i nienawidzi,
                ironizuje i podpuszcza.

To cytat z twojej wypowiedzi.

> nie nie insynuacje, nie mam teraz czasu aby biegać po You tuba,
                > ale np. wejdź w debaty tuska z kaczyńskim i popatrz na jego
                > zachowanie, jak się rzuca na kaczorka, a tamten jest spojkojny.
                Nie "kaczorka" a Kaczyńskiego. Osobiście jestem wrogiem "wartości
                moralnych" Kaczyńskich ale nigdy bym "kaczorkiem" go nie nazwał.
                Tusk się "rzuca"? Z pięściami? Ot twoja czysto subiektywna ocena.
                Ktoś inny może to oceniać inaczej. Ocena to nie fakt.

> Nie będę już powracała do kiczowatego klipu z Polską Irlandią, jak
                > to wszyscy będą wracać do Polski do pracy, jak nauczycielki,
                > pielęgniarki i lekarze będą godziwie zarabiać, jak szpitale będą
                > rozkwitać.
                Kłamstwo czy propaganda - czyli "dobre życzenia"? Czy "kiczowaty
                klip" PO różnił się czymś od innych "kiczowatych klipów" innych
                partii? Ok. Można nie być nimi zachwycony ale należy oskarżać klasę
                polityczną jako całość, a nie tylko znęcać się nad PO. Nie są ani
                lepsi ani gorsi w tym względzie niż inni.

> Pracuję w służbie zdrowia - więc wiem co dla nas zrobili NIC.
                > Szpitale są nagminnie zamykane, personel "olewany".
                Jakbyś nie zauważyła "komunizm się skończył". Szpitale są własnością
                samorządów, finansowane są ze strony nie rządu, a NFZu. No i jeszcze
                jeden "szczegół" - dopadł nas kryzys finansowy nie taki głeboki jak
                na zachodzie - mimo wszystko idziemy w górę ale jednak. Wydatki się
                raczej tnie, a nie daje podwyżki. Niech się więc cieszą ci, którzy
                pracę utrzymali. W momencie jak PO sztykowało reklamy nie było to
                wiadome. A jeśli by ktoś twierdził, że BYŁO - to już pr ędzej można
                powiedzieć, że to PiS uciekł przed problemami, a nie PO głosiło
                nierealne obietnice.

> Czy Ty naprawdę tego nie zauważasz? Czy tak dobrze Ci się powodzi,
                > że poprostu na takie "detale" nie zwracasz uwagi?
                Zwracam jak widać na uwagę na więcej szczegółów niż ty.

> Prosiłam abyś patrzył w you tuba i posłuchhał co było obiecywane,
                > ponieważ to jest wiarygodne w przekazie, gazety zazwyczaj
                > przekłamują, tam są czyste słowa ówczesnego kandydata na premiera -
                > Tuska.
                A wiesz, że pamiętam oficjalny program PiSu względem służby zdrowia
                z okresu przed ich sprawowaniem rządu? Potem mieli wszystko co
                trzeba by go realizować - mocną koalicję. Prezydenta. Hehe IMHO na
                szczęście go NIE zrealizowali - zamiast realizacji włąsnych
                programów "zatrudnili" Religę związnego przedtem z PO. Wynik?
                Program ędący miksem pomysłów PiS i PO. Dlaczego tak zrobili? Nie
                wiem. Bali się odpowiedzialności? Byli świadomi że ich pomysły sa
                głupie? Ja w każdym razie NIE narzekam. Zresztą jak na NIE
                realizowanie większości pomysłów z kampanii kolejnych ekip
                rzadowych. Jestem szczęśliwy jak NIC nie robią. Bo większość działań
                to raczej psucie niż naprawa - i O DZIAŁANIA mam pretensję do PiS.
                NP o ubeckie podejście do protestu pielęgniarek. Pamiętasz? PO tego
                nie robił.
          • ben_nabrotzky Re: modraczek.2.Fakty,przykłady, kołtunko ! 13.05.10, 12:33
            Zasady pisania postów na forum:
            1. Trzeba na wstępie obrazić przeciwnika. Najlepiej zarzucając mu pewien stopień
            upośledzenia umysłowego.
            2. Następnie wskazujemy na to, że my może mamy jakieś grzechy, ale to, co wy
            robicie, to już jest granda.... Słyszałem anegdotkę o gościu, który zdał maturę
            z biologii opanowując jedynie temat "mrówka". Wylosował "słonia" i zdał bo
            doskonale opisał co ma mrówka, a czego nie ma słoń.
            3. Nieodpowiadanie precyzyjnie na pytania. Nasi forumowicze na pytanie zamknięte
            odpowiadają długim wywodem, z którego zawsze wynika, to, co napisałem w punkcie
            2. Na palcach jednej ręki mogę policzyć polityków PiS i PO, którzy na konkretne
            pytanie odpowiadają konkretnie: Kowal, Schetyna, Tusk, Ziobro, Komorowski,
            Migalski. Jak niektórych z nich nie lubię, tak muszę przyznać, że potrafią się
            wyrazić zwięźle i konkretnie. A to u polityka cenne, nie?

A teraz króciutko odpowiem Modraczkowi numer 2
            -każdy rząd coś obiecuje i założę się, że w historii Polski po 1989 nie ma
            rządu, który by 100% zrealizował. Nie ma. Przypuszczam, że w Europie jest tak
            samo. Inaczej rządy nie upadałyby. Te, któe się ostają, zazwyczaj potrafią
            dobrze sprzedać swoje niedoróbki.
            -z szacunkiem, ale podaj proszę przykłady chamstwa i ignorancji z przemówień
            Tuska. Przykładów ironii nie podawaj, bo to normalna figura retoryczna (na
            marginesie - wyjaśnij, proszę, pojęcie "faktów wiarygodnych")
            -poproszę o adres tego dobrego psychiatry :).

Pozdrawiam
            • modraczek.2 Re: modraczek.2.Fakty,przykłady, kołtunko ! 13.05.10, 12:40
              bardzo ładnie, ale także długo.
              chamnstwo? ok jak odnajdę linka z debaty tusk-kaczyński, gdzie zanim
              pierwszy zadał pytanie tusk wybucha wraz ze swym elektoratem
              rubasznym smiechem. Ten link już podawałam przy innym artykule.
              Ale będziesz miał zaufanie do podanego przeze mnie psychiatry?....
              • ben_nabrotzky Re: modraczek.2.Fakty,przykłady, kołtunko ! 13.05.10, 12:55
                Będę będę miał zaufanie do Twojego psychiatry. I obiecuję, że umieszczę w sieci
                oświadczenie, żem normalny, nie jakiś psychopata. I mam nadzieję, że wtedy
                rozmowy ze mną nie zaczniesz od kwestionowania mojej odpowiedzialności za pisane
                słowa. Ale mam też nadzieję, że w ogóle nie będziesz takiej retoryki uprawiać.
                Linka odnajdź i mi poślij. Nie pamiętam jak to wyglądało. Obejrzę i się
                ustosunkuję.

PS. co dalej z tymi faktami?

Pozdrawiam
                • modraczek.2 Re: modraczek.2.Fakty,przykłady, kołtunko ! 13.05.10, 13:21
                  ok gdy dotrę do domku :) tam mam linka
          • drugib-1 Re: modraczek.2.Fakty,przykłady, kołtunko ! 13.05.10, 12:49
            fakty piane, fakty mówione - ciekawe, czyżby chodziło ci o "Fakt" (to dziennik
            taki - gazeta codzienna, bo możesz nie wiedzieć. A parafrazyjąc Wierzyńskiego
            "modro mam w głowie i kwiatki w niej kwitną (tylko nie wiem kto ci te kwiatki i
            kiedy posadził)
            • modraczek.2 Re: modraczek.2.Fakty,przykłady, kołtunko ! 13.05.10, 12:51
              fakty widziane czyli you tuba :)
              tak grzecznie co by nie wyprowadzać z równowagi Twej pozornej
              inteligencji :)
    • ondrij Wybory 2010. PO gra jak chce. 13.05.10, 11:09
      Nie rozumiem dlaczego przeprasza, PO codziennie tak się zachowuje, więc
      powinno ciągle przepraszać! GWno gazeta, znowu próbuje swoich manipulacji.
      Przebrała się miarka głosuje na Jarka!!!
    • silesius.monachijski2 Panie powinny byly sfromulowac apel 13.05.10, 11:10
      "My rodziny ofiar zwiazane z PO..."; na pierwszy rzut oka - nawet przy
      szaczunku dla zmarlych i zrozumienia dla ich rodzin - widac, ze byla to akcja
      sterowana przez PO; nie ma zadnej rodziny ofiar zwiazanych z SLD, PiS-em czy
      PSL; raz jeszcze: przy calym szacunku dla rodzin nie da sie ukryc prawdy, ze
      byla to w duzej czesci brudna zagrywka POlszewii
      • nabu-cco Brudną zagrywką jest Twój post 13.05.10, 11:20
        z 19 ofiar sygnatariuszy dwie były z PO. Ale to dla PiSiorów nie ofiary, bo
        przecież tylko nieudaczny prezydent był ich zdaniem ofiarą, no i jego partyjni
        koledzy. Gracie tylko i wyłącznie trumnami i współczuciem i dlatego boicie się,
        że to wytrąci Wam z ręki broń w walce o władze. Trafnie wskazano, że wasza
        taktyka to po trupach do celu

• modraczek.2 Re: Brudną zagrywką jest Twój post 13.05.10, 11:34
          A dlaczego Wy w swoich argumentach ciągle powracacie do Tragedii?
          Czyżby Wami tak GW manipulowała? Ponieważ, gdzie nie zajrzę wywiady
          z PO nawiązują do tragedii i obrzucaniem tym PIS, a Poncylusz raz
          napomknął i cała lawina...sorki, ale Wy nawet nie zauważacie- tak
          jesteście zmanipulowani i o jednym tylko gadacie. A PiS znowu
          zaczyna się przed Wami bronić - taka jest prawda, tylko nie
          jesteście na razie w stanie wyzwolić w partyjnych PiSowskich
          agresji, a tak naprawdę o TO właśnie chodzi, aby GW TVN i Wami
          internautami sprowokować PIS. Jesteście biedni,że TEGO nie widzicie :
          (
          • tmajcher Re: Brudną zagrywką jest Twój post 13.05.10, 12:43
            No ja naprawde nie wiem w jakim swiecie zyjesz...
            Wejde sobie na niezalezna.pl (pro-PISowskiej strona) - tam co chwile cos o
            tragedii, zamachach i miedzynarodowych komisjach.
            Poslucham wypowiedzi Rydzyka na antenie RM - i tam slucham jak to bolszewicki
            Tusk nie chce by poznano prawde o Smolensku bo sam byl pomyslodawca zamachu.
            Poslucham TV - a tam Ponicyljusz pieknie wypowiada sie o rodzinach ofiar i ich
            apelu. Kazda reakcja PO i im podobnym jest RE-AKCJA na to co mowi PIS - a raczej
            przydupasy JK ktory jako czlowiek po metamorfozie musi mowic ustami innych. Nie
            ze mna te numery :)
          • ben_nabrotzky Re: Brudną zagrywką jest Twój post 13.05.10, 13:21
            ciekawość, dlaczego tak często zaglądasz na forum GW?

Przecież tych zmanipulowanych ludzi nie da się już odyskać? Czy może jakiś
            mesjanizm Tobą kieruje? Intryguje mnie to bardzo.

PiS broni się przed PO, tak jak Związek Radziecki przed Niemcami w 1939.
            Miłujący pokój PiS desperacko odpiera ataki prącego do wojny Tuska i jego
            czeredy. Ale w decydującym momencie użyjemy tego, co trzeba(pewnie teczki
            Komorowskiego, opieszałego śledztwa w sprawie katastrofy - to już się dzieje,
            oraz sarkofagu PP Kaczyńskich). Tyle, że teczkami i trumnami nikt się naje.
            • modraczek.2 Re: Brudną zagrywką jest Twój post 13.05.10, 13:28
              jeśli to było do mnie...?
              dlaczego?
              lubię przebrnąć przez kilka źródeł aby dokonać wyboru. A
              czasami...przyznaję będąc tutaj utwierdzam się w swych poglądach
              coraz bardziej :) także ,taka wyborcza ma swe dobre strony czasami ;)
              Nie chcę nikogo przeciągać na swoją stronę...aczkolwiek jeśli ktoś
              zrozumie : ? może iść popierać każdą inną partię :) byleby PO
              przestało wciskać ludziom kit
              • ben_nabrotzky Re: Brudną zagrywką jest Twój post 13.05.10, 13:51
                do Ciebie, do Ciebie...

hmmm...tak to już jest, że partie polityczne wciskają ludziom kit.
                Znam kilka metod, mniej czasochłonnych, żeby porównać źródła...:)
                Wystarczy poczytać kilka tytułów prasowych i posłuchać radia....na różnych
                częstotliwościach. Ale partie nie polują na nas, bo na forach raczej występują
                żołnierze, pół biedy jak spór przybiera formę quasi cywilizowaną, jak w naszym
                wypadku - Ty masz mnie za debila, a ja staram Ci się udowodnić, że jest inaczej.
                Wszystko w białych rękawiczkach i bez wulgaryzmów, szanujemy się. Ale zaryzykuję
                stwierdzenie, że jeden epitet w moim poście do Ciebie, spowodowałby epitet w
                Twoim poście do mnie itd.

PS. Porównywanie się do kogoś innego w dyskusji ma krótkie nogi, zgodnie z
                zasadą: w królestwie ślepców jednooki jest królem.
                A partie nie wciskają ludziom kitu, tylko swój program wyborczy :)

Pozdrawiam nadal
                • modraczek.2 Re: Brudną zagrywką jest Twój post 13.05.10, 14:11
                  i tak powstają koalicje ;) polubiłam Cię.
                  debil to zbyt mocne określenie, raczej za ciekawego przeciwnika :)
                  Także pozdrawiam
                  • ben_nabrotzky Re: Brudną zagrywką jest Twój post 13.05.10, 14:25
                    miło słyszeć, teraz muszę popracować :)

Pozdrawiam
        • silesius.monachijski6 Re: Brudną zagrywką jest Twój post 13.05.10, 12:12
          Tak na marginesie: zona jednej z ofiar jest bardzo zaprzyjazniona z Klichem i
          krakowska PO (ofiar wojskowych, nie cywilnych); podejrzewam, ze Klich -
          nieudacznik, broniacy swojego tylka - mogl byc jednym z inspiratorow tego apelu;
          zauwaz tez - na co zwraca uwage kolega ponizej -, ze to nie PiS i Kaczynski
          graja brudna gre z katastrofa: to PO i jej zaprzyjaznione media: ciagle
          zaczepiaja, ciagle - bez odniesienia sie do jakis konkretnych faktow - zarzucaja
          PiSowi wykorzystywanie tej tragedii, ciagle szczcuja (bo poparcie w sondazach
          spada); To nie politycy PiS-u mowia, ze Komorowski byl agentem WSI (a wielu
          ludzi uwaza, ze sa powody, zeby tak twierdzic), to Schetyna (aferzytsa)
          twierdzi, ze Kaczynscy maja "zly gen"; bij sie wiec we wlasne piersi POpieraczu
          POlszewii

nabu-cco napisał:

> z 19 ofiar sygnatariuszy dwie były z PO. Ale to dla PiSiorów nie ofiary, bo
          > przecież tylko nieudaczny prezydent był ich zdaniem ofiarą, no i jego partyjni
          > koledzy. Gracie tylko i wyłącznie trumnami i współczuciem i dlatego boicie się,
          > że to wytrąci Wam z ręki broń w walce o władze. Trafnie wskazano, że wasza
          > taktyka to po trupach do celu
          > www.youtube.com/watch?v=FnECifsl43w
          >
          • asmag PiSowcynie wierzą, że są działania nie inspirowane 13.05.10, 12:28
            A Twoje rewelacje o Klichu, przyjaźniach etc. są na poziomie wypocin Gazety
            Polskiej. Jeśli ktoś jest czemuś winien, to tylko osoba, która znieważyła pilota
            TU154, który nie chciał lądować w Gruzji. Teraz leciał drugi pilot z tamtego
            lotu. Pewnie chciał uniknąć losu kolegi .. i wiadomo jak to się skończyło.
            Kaczyńscy byli najgorszymi rządzącymi od 1989 r., teraz usiłujecie dorobić im
            legendę męczenników - stąd wyssane z palca sugestie o rzekomych spiskach,
            Rosjanach, pułapkach, zestrzeleniach czy czym tam jeszcze. Wystarczy posłuchać
            Rydzola czy poczytać gazetę polską. Dlatego boicie się wyników śledztwa i z góry
            ich nie uznajecie.
            Żal mi Was biedni ludzie. Nienawiść i zazdrość zaślepia Wam umysł.
            • ben_nabrotzky Re: PiSowcynie wierzą, że są działania nie inspir 13.05.10, 15:15
              asmag

wiesz, ja cały czas traktuję to jako normalną ( o ile nogą być normalne)
              katastrofę lotniczą.
              Żadnego męczeństwa, nic. Za wcześnie trochę, żebyśmy oceniali, że to Prezydent
              Lech Kaczyński wywierał presję na pilota. Nawet, jeśli pamiętasz incydent
              gruziński, bo ja pamiętam. Ale uważam też, że naszych przywódców, ba, każdego z
              nas wożą ludzie wyselekcjonowani, odporni naciskom, asertywni i znający swój fach.
              Pilot, który postawił się Kaczyńskiemu, dostał order. Mniejsza z tym, ze żądania
              Prezydenta były względem procedur normalnie hucpowate. Ale pilot się postawił,
              działał zgodnie z procedurami. Pan Prezydent poniósł w tym starciu klęskę, amen.
              Nie doleciał gdzie chciał, ale uratował być może tyłek. Pilot dostał wtedy: od
              Pana Prezydenta: interpelację śp. Gosiewskiego i doniesienie do prokuratury,
              które podpisał KAROL KARSKI, secundo voto "MELEX". OD Premiera, via min. Klich
              order za przestrzeganie procedur.

Faktycznie, dla PiS brzmi to fatalnie. Ale póki co to jest normalna katastrofa
              lotnicza.
      • simonh Re: Panie powinny byly sfromulowac apel 13.05.10, 16:37
        stuknij sie pis-dzielcu w swoj pusty zakompleksiony pisuarowy leb !
    • 2_mirabelka40 Re: Wybory 2010. Poncyljusz przeprasza rodziny of 13.05.10, 11:12
      W ogóle te słowa nie powinny być wypowiedziane a przeprosiny jeszcze gorsze. Bo
      dlaczego prywatne osoby miały pytać Kaczyńskiego czy im pozwoli się wypowiedzieć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka