Dodaj do ulubionych

Kora, Smuda, Bartoszewski - lista poparcia dla ...

14.05.10, 10:45
"Łza się w oku kręci"... Wszyscy moi "wspaniali" zą na tej liście !
Obserwuj wątek
    • signal Dziękujemy !!!! 14.05.10, 10:48
      prosimy następnych
      • ropsu Dysonans poznawczy 14.05.10, 10:59
        Zastanawiam się jak taka osoba jak Kora radzi sobie ze sprzecznościami jakie są
        w Bronisławie Komorowskim. Sam pewnie będę na niego głosował ale strasznie mnie
        męczy jego hobby. Otóż pan Komorowski jawi mi się z jednej strony jako
        przyzwoity człowiek ale z drugiej czerpie przyjemność z zabijania i torturowania
        zwierząt. Jest przecież zapalonym myśliwym. Jak więc go postrzegać?
        • martha.wise Re: Dysonans poznawczy 14.05.10, 11:54
          Jestem miesozerna, ale ze wzgledu na stres zwierzat w rzezniach przeszlam na drob, chociaz on tez cierpi.
          Dziczyzna jest chyba (?) mniej maltretowana przed smiercia niz te zwierzaki od schabowego. Chcialabym zostac wegetarianka ale jakos ducha brakuje.

pozdrowienia
          martha

• dan3iger Dopiszcie Dan3igera 14.05.10, 12:21
            Dopiszcie :

Dan3iger - miłośnik miasta Gdańska
            • lewar_30 To nam się elyta zeszmaciła angażując w politykę:) 14.05.10, 13:00
              Dobrze wiedzieć kto żre z naszych podatków :)
              • pepino123 przy bartoszewskim dopisac "autorytet"... 14.05.10, 13:13
                nad autorytetami, a nie polityk przeciez...

A skoro tylu superfajnych popiera bronka to i ja to hiba uczynie...
                • euro67 Ta lista sama juz go utopi 14.05.10, 13:28
                  Ta lista jest najlepszym powodem aby na Komorowskiego nie
                  zaglosowac. Nagromadzenie autoproklamowanych "autorytetow" moralnych
                  jest wprost porazajace a zarazem przerazajace, gdy wyobrazi sie jaki
                  kierunek prezydentury prorokuje poparcie takich "wybitnych
                  patriotow"...
                  • edytas Re: Ta lista sama juz go utopi 14.05.10, 13:36

i co to za Autorytety na liście? Karolak? Masakra ...

• pretorianie_pis a niech sobie płynie, pod żyrandolem.... 14.05.10, 13:38
                      to tylko przyszły notariusz Tuuska
                      • pretorianie_pis to tylko przyszły notariusz Tuuska 14.05.10, 13:38
                        a nie prezydent
                        • exy same intelektualoidalne mordy nasze... 14.05.10, 14:18
                          • rysiek_grzesiek Te same twarze popierały kolejno: 14.05.10, 16:04
                            ROAD - nie istnieje
                            Unia Demokratyczna - nie istnieje
                            unia Wolności - nie istnieje
                            Partia Demokratyczna - poparcie liczone w promilach
                            Teraz czas na PO......
                      • woodz_311 Re: a niech sobie płynie, pod żyrandolem.... 14.05.10, 14:30
                        pretorianie_pis napisał:

> to tylko przyszły notariusz Tuuska

Tak jak Lechu był kapciowym Jarka.
                        Dobrze, że już nie jest prezydentem, szkoda, że w tak tragicznych okolicznościach.
                        Jestem pewien, że nawet najwięksi zwolennicy PO mu tego nie życzyli.
                    • sinne Re: Ta lista sama juz go utopi 14.05.10, 13:40
                      lista zdaje się bardzo uwierać ratlerki pisowskie:)) niezmiernie mnie to cieszy!
                      • pretorianie_pis listy sobie tworzą, a pod Smoleńskiem ... 14.05.10, 13:43
                        resztki ciemnogrodu gniją w błocie
                        • pretorianie_pis resztki ciemnogrodu gniją w błocie 14.05.10, 13:43
                          ...
                        • feurig59 Re: listy sobie tworzą, a pod Smoleńskiem ... 14.05.10, 14:49
                          pretorianie_pis napisał:

> resztki ciemnogrodu gniją w błocie

kogo masz na myśli? zastanów się...
                    • zielonycienkopis Re: Ta lista sama juz go utopi 14.05.10, 14:47
                      Jakbyś trochę interesował się kulturą i literaturą a nie dał sobie zamydlać oczu
                      PISuarom to byś wiedział kto to jest: W. Szymborska, J. Głowacki, P. Huelle czy
                      W. Kuczok.

Jesteś tak "oświecony" jak elektorat pisu.
                      • feurig59 Re: Ta lista sama juz go utopi 14.05.10, 15:12
                        zielonycienkopis napisała:

> Jakbyś trochę interesował się kulturą i literaturą a nie dał sobie
                        zamydlać ocz
                        > u
                        > PISuarom to byś wiedział kto to jest: W. Szymborska, J. Głowacki,
                        P. Huelle czy
                        > W. Kuczok.
                        >
                        > Jesteś tak "oświecony" jak elektorat pisu.

nie zapominaj o tym, że elektorat PiSu został przez ostanie 20 lat
                        pozbawiony możliwości czytania. zobacz jak wygląda sytuacja
                        bibliotek małomiejskich, wiejskich.
                        PiS jak większość ruchów populistycznych zagospodarowuje
                        nieświadomość, "zapomnianych", zdesperowanych.

To nie z PiSem trzeba walczyć, bo to jedynie symptom.

Potrzebna jest gruntowna rewizja życia społecznego w Polsce.
                        pozdrawiam
                  • basia12.1 Re: Ta lista sama juz go utopi 14.05.10, 14:24
                    Zagłosuj na Jurka albo kaczńskiego napewno poprze ich
                    kilku "wybitnych pedofilów"
                • tekameka brakuje Polańskiego, Wojewódzkiego, Michnika, 14.05.10, 13:30
                  Sobiesiaka, córki Peszka i wielu innych znakomitości
                  • mm969696 Ale na główną trezba dać popierających PO 14.05.10, 13:41
                    W końcu reszta kandydatów się nie liczy.
                • pretorianie_pis a Sobiessiak jest? 14.05.10, 13:32
                  ...
                  • pretorianie_pis a Bartoszewski już nie jest Profesorem??? 14.05.10, 13:36
                    przez duże P...
                    • pretorianie_pis przez duże P... 14.05.10, 13:37
                      o jej niedopatrzenie GW-na
                      • pretorianie_pis o jej niedopatrzenie GW-na 14.05.10, 13:37
                        ...
                    • basia12.1 Re: a Bartoszewski już nie jest Profesorem??? 14.05.10, 14:26
                      pretorianie_pis napisał:

> przez duże P...
                      Duże P jest zarezerwowane dla PETZA, on głosuje na kaczyńskiego.
                    • cemetel Re: a Bartoszewski już nie jest Profesorem??? 16.05.10, 13:48
                      Wierszyk satyryczny Majewskiego, jak ulał pasuje do
                      Bartoszewskiego.
                      A tak przy okazji, gdzie są: Polański, Zanussi, Stalińska, Monika
                      Olejnik, Zakowski, Wołek, Władyka, Lis.................?
                      Jaki kandydat, takie "autorytety".
                  • pretorianie_pis to teraz wiemy kto to jest Elita, a kto ciemnogród 14.05.10, 13:42
                    ,...
            • lewar_30 Zapomnieli o Ryszardzie Sobiesiaku ??????????????? 14.05.10, 13:01
              Zapomnieli dopisać Ryśka ?????
              • czesc.zbyszek_czesc.rysiek no wlaśnie! a my pamiętamy i tez popieramy!! 14.05.10, 13:36
                trzymaj się Bronek !! jesteśmy z Tobą!!
                • pretorianie_pis tak, popierajcie Druha Bronisława 14.05.10, 13:44
                  ...
                • feurig59 Re: no wlaśnie! a my pamiętamy i tez popieramy!! 14.05.10, 14:53
                  czesc.zbyszek_czesc.rysiek napisał:

> trzymaj się Bronek !! jesteśmy z Tobą!!

nie do końca, bo to taki PiS w wydaniu light. będę go pewnie
                  wybierał (w drugiej turze), ale tylko na zasadzie kontry do
                  Kaczyńskiego i jego wizji.
                  Potrzeba powstania nowej lewicy zaczyna być paląca...
          • ropsu Re: Dysonans poznawczy 14.05.10, 12:23
            Oj, obawiam się, że jest bardziej maltretowana. Przecież rzadko się zdarza, że
            zwierzak jest tak trafiany, iż ginie natychmiast. Myśliwi zresztą bardzo lubią
            tropić swe ofiary po śladach "farby". Pomyśl co czuje sarna z odstrzeloną nogą,
            której nie było dane zginąć od razu. Zastanawiam się więc co myśleć o ludziach,
            którym taka rozrywka sprawia przyjemność.
            • lukasiklukasik Re: Dysonans poznawczy 14.05.10, 13:05
              I ja tak uwazam. Wiadomo,ze mysliwych nie przekonamy, ale moze prezydent moglby wykazac dobra wole i zobowiazac sie do zaprzestania polowan na czas kadencji. Widze, ze jest sporo osob, ktorym to by sie spodobalo.
              Jest petycja
              www.petycje.pl/petycjePodpisyLista.php?petycjeid=5332&podpis_rodzaj=1
            • elinkan Re: Dysonans poznawczy 14.05.10, 16:06
              a ja myślę o nich, ze są [po prostu zwykłymi s,..synami i cieszę się bardzo jak
              jeden drugiego przez przypadek postrzeli!
              trzeba być zakompleksionym imbecylem i szmatą, zeby gustować w takich
              "rozrywkach" prymitywem i do tego MOCZYMORDĄ

gardzę takimi baaardzo głęboko

i wąsatemu mówię NIE
          • aeromonas Re: Dysonans poznawczy 14.05.10, 13:08
            Ja jestem wege. Będę jednak głosować na Komorowskiego, pomimo że go
            nie lubię. I to nie lubię podwójnie: jako polityka i jako myśliwego.
            No, ale wobec realnego zagrożenia powrotem IV RP nie mam wyjścia.
            Radzę się opamiętać, pomimo że Jarkacz lubi koty...
            • sinne Re: Dysonans poznawczy 14.05.10, 13:37
              piękny komentarz!:)))
            • teyoo Re: Dysonans poznawczy 14.05.10, 14:57
              aeromonas napisała:

> Ja jestem wege. Będę jednak głosować na Komorowskiego, pomimo że go
              > nie lubię. I to nie lubię podwójnie: jako polityka i jako myśliwego.
              > No, ale wobec realnego zagrożenia powrotem IV RP nie mam wyjścia.
              > Radzę się opamiętać, pomimo że Jarkacz lubi koty...

Masz rację. Też mam wątpliwości co do Komorowskiego, ale z dwojga złego lepszy już on niż Jarek. Chyba. Złości mnie takie głosowanie "anty", no ale co na to poradzę. Trzeba się ratować przed kolejnym Kaczyńskim:/
          • feurig59 Re: Dysonans poznawczy 14.05.10, 14:46
            nie martw się. odejście od zjadania "braci wyższych", ssaków, jest
            już poważnym krokiem, decyzją. moim zdaniem - duch jest, bo
            jego "działanie" zaczyna się od refleksji i respektu.
            pozdrawiam serdecznie :)
          • ambl Re: Dysonans poznawczy 14.05.10, 18:00
            martha.wise napisała:

> Jestem miesozerna, ale ze wzgledu na stres zwierzat w rzezniach przeszlam na dr
            > ob, chociaz on tez cierpi....<To proszę w następnym etapie przejść na
            rybki,chociaż POdobno i one cierpią
        • koham.mihnika.copyright lepsze niz psychopatyczny charekter innego kandyda 14.05.10, 13:11
          ta.

cytat - Jest przecież zapalonym myśliwym. Jak więc go postrzegać?
        • europejczyk_jeden Chrzanić hobby 14.05.10, 13:29
          ropsu napisał:

> Zastanawiam się jak taka osoba jak Kora radzi sobie ze sprzecznościami jakie są
          > w Bronisławie Komorowskim. Sam pewnie będę na niego głosował ale strasznie mnie
          > męczy jego hobby. Otóż pan Komorowski jawi mi się z jednej strony jako
          > przyzwoity człowiek ale z drugiej czerpie przyjemność z zabijania i torturowania
          > zwierząt. Jest przecież zapalonym myśliwym. Jak więc go postrzegać?

Mało mnie obchodzi, co dany polityk robi prywatnie. Może sobie nawet w baletkach podskakiwać w szuwarach. Dla mnie ważne jest, jakie decyzje podejmuje (lub nie) w sprawach, które mają wpływ na moje życie.

Komorowski daje szansę, że decyzje podejmowane przez sejm, legalnie przecież wybrany, będą respektowane i będą wchodziły w życie. Do podejmowania tych decyzji wybraliśmy sobie 460 osób. Nie może być tak, żeby jeden człowiek - też legalnie wybrany, ale tylko jeden - mówił "a ta decyzja nie przejdzie, bo tak mi się podoba".
          • teyoo Re: Chrzanić hobby 14.05.10, 14:55
            europejczyk_jeden napisał:

Mało mnie obchodzi, co dany polityk robi prywatnie. Może sobie nawet w baletkac
            > h podskakiwać w szuwarach. Dla mnie ważne jest, jakie decyzje podejmuje (lub ni
            > e) w sprawach, które mają wpływ na moje życie.

Niby masz rację. Ale co można powiedzieć o człowieku, który czerpie satysfakcję z zabijania? Jakie on może odejmować decyzje i jakim być człowiekiem?
            Nie każde 'hobby' jest jednakowe. Polowanie to nie nieszkodliwe zbieranie znaczków:/
        • niewolnica.z.pisu Re: Dysonans poznawczy 14.05.10, 14:16
          ropsu napisał: >
          "Zastanawiam się jak taka osoba jak Kora radzi sobie ze
          sprzecznościami jakie są w Bronisławie Komorowskim"
          tym razem mocneij przypali zioła i sprzeczniości znikną jak sen złoty
        • w_r_e_d_n_y Re: Dysonans poznawczy 14.05.10, 21:21
          ropsu napisał:

> Zastanawiam się jak taka osoba jak Kora radzi sobie ze sprzecznościami jakie są
          > w Bronisławie Komorowskim. Sam pewnie będę na niego głosował ale strasznie mnie
          > męczy jego hobby. Otóż pan Komorowski jawi mi się z jednej strony jako
          > przyzwoity człowiek ale z drugiej czerpie przyjemność z zabijania i torturowani
          > a
          > zwierząt.
          Jest przecież zapalonym myśliwym. Jak więc go postrzegać?

glupi czy slabo poinformowany?
      • junkier Jasnogród się desperacko mobilizuje, boi się że bę 14.05.10, 11:46
        Jasnogród się desperacko mobilizuje, boi się że będzie powtórka sprzed 5
        lat, "ośweiceni" wybierali Tuska a Prezydentem został godny reprezentant
        Narodu Polskiego Śp. Lech Kaczyński.

Ale kogo dziś te skompromitowane nazwiska Wajdy, Pleciugi Bartoszewskiego
        czy tej stalinowskiej poetki poruszają? No kogo?

Tu przeslanie RAZ-a dla Jasnogrodzian: daleko za Murzynami!
        • maruda.r Re: Jasnogród się desperacko mobilizuje, boi się 14.05.10, 12:05
          junkier napisał:

> Jasnogród się desperacko mobilizuje, boi się że będzie powtórka sprzed 5
          > lat, "ośweiceni" wybierali Tuska a Prezydentem został godny reprezentant
          > Narodu Polskiego Śp. Lech Kaczyński.

Został dzięki szwindlom Jacka Kurskiego. Jaki wybór - taka godność Lecha
          Kaczyńskiego.

• junkier Re: Jasnogród się desperacko mobilizuje, boi się 14.05.10, 13:17
            Jacek Kurski jakichs machlojek wyborczych dokonal? Jak smiesz tak
            bezczelnie klamac?

Kandydaci PO przegrywaja dlatego, ze sa daleko od spraw Narodu.

Tusk to najlepiej pokazuje - przestraszyl sie skorzystania z porozumienia
            z 1993 z Rosja przewidujacego powolanie wspolnej komisji, zamiast
            wyjasniac katastrofe lata ze swoim orszakiem na koszt podatnika do Niemiec
            zeby z rak Merkelowej jakies swiecidelka odbierac tudziez poklewanie po
            plecach zaliczyc.

No ale przeciez Pleciuga-Bartoszewski, ktory jest dla Tuska "guru", juz
            przeciez dawno oglosil ze Polska ma byc jak brzydka panna, do kazdego
            przymilac sie musi!

Ze tez taki element ma czelnosc ubiegac sie o wladze i zaszczyty w
            Polsce...
            • fajny_szarko Re: Jasnogród się desperacko mobilizuje, boi się 14.05.10, 13:22
              Popieram w 100% junkiera. Boję się tylko, że naród polski, w przeważającej
              większości, nie jest zbyt mądry, nie zależy mu na dobru wspólnemu lecz na kasie
              oraz wygodnictwie i wybierze sługusa Rosji obiecującego, jak to zwykło robić PO,
              złote góry...
              • rumuni Re: Jasnogród się desperacko mobilizuje, boi się 14.05.10, 13:37
                zgadzam się z fajny_szarko
                Głupi naród polski nie pamięta już wzorowych rządów Kaczyńskiego.
                To były najpiękniejsze chwile w dziejach państwa Polskiego. Poza tym, że
                mieliśmy niedorozwiniętych ministrów i ideologie z XIX wieku to przynajmniej
                poleczyliśmy przez chwile swoje kompleksy.
            • feurig59 Re: Jasnogród się desperacko mobilizuje, boi się 14.05.10, 15:23
              junkier napisał:

> Jacek Kurski jakichs machlojek wyborczych dokonal? Jak smiesz tak
              > bezczelnie klamac?
              >
              > Kandydaci PO przegrywaja dlatego, ze sa daleko od spraw Narodu.
              >
              > Tusk to najlepiej pokazuje - przestraszyl sie skorzystania z
              porozumienia
              > z 1993 z Rosja przewidujacego powolanie wspolnej komisji, zamiast
              > wyjasniac katastrofe lata ze swoim orszakiem na koszt podatnika do
              Niemiec
              > zeby z rak Merkelowej jakies swiecidelka odbierac tudziez
              poklewanie po
              > plecach zaliczyc.
              >
              > No ale przeciez Pleciuga-Bartoszewski, ktory jest dla
              Tuska "guru", juz
              > przeciez dawno oglosil ze Polska ma byc jak brzydka panna, do
              kazdego
              > przymilac sie musi!
              >
              > Ze tez taki element ma czelnosc ubiegac sie o wladze i zaszczyty w
              > Polsce...
              >
              jak rzadko, tak zgadzem się junkrze z Tobą w jednej kwestii:
              PO jest dalekie od spraw narodu/społeczeństwa
              Przez elitarną politykę ostatnich 20 lat zapomniano o wielu, bardzo
              wielu ludziach - pozostawiono ich na pastwę "losu" ,
              korporacji, "wolnej gospodarki", kapitałowi, odebrano im godność.
              Jestem z zupełnie innej mańki od Ciebie, bom bliższy ideologicznie
              Bakuninowi, anarchistom, socjalizmowi (będąc wrogi bolszewii,
              tzrockizmowi, maoizmowi - wszelkim ruchom autorytarnym), ale skoro
              państwo nie jest w stanie wypełnić swoich obowiązków wobec
              WSZYSTKICH, forując jednych, a drugim nie dając szansy nawet - po co
              to?
              • zbychuk Re: Jasnogród się desperacko mobilizuje, boi się 14.05.10, 16:31
                PO nie jest dalekie od spraw spoleczenstwa, to tylk o prblem jak to
                spoleczenstwo sie traktuje. Wiekszosc socjalistwo traktuje spoleczenstwo jak
                grupe dzieci, ktorym trzeba powiedziec co maja robic i jak to maja robic, a w
                razie czego pomoc im.
                Liberalowie traktuja spoleczenstwo jak grupe ludzi odpowiedzialnych, ktorzy sami
                wiedza co trzeba zrobic a czasem (jak maja pecha) wymagaja pomocy.
                Problem chyba w tym, ze spoleczenstwo jest w rzeczywistosci mieszanka obu i choc
                jestem zdecydowanym liberalem uznaje ze czesc spoleczenstwa wymaga pomocy.
                Ale to zdecydowanie za dlugi temat do dyskusji na forum, jak chcesz to napisz
                bezposrednio i pogadamy e-mailem.

• feurig59 Re: Jasnogród się desperacko mobilizuje, boi się 14.05.10, 18:24
                  chętnie. choć uważam, że właśnie takie dyskusje, z ludźmi nawet po
                  przeciwległych stronach,o różyvch poglądach, prowadzone
                  merytorycznie, w kulturalny sposób, może coś dadzą "społeczeństwu"
                  (nawet temu forumowemu)
                  pozdrawiam :)
                  • zbychuk Re: Jasnogród się desperacko mobilizuje, boi się 16.05.10, 17:32
                    Moze masz racje, ze nalezy probowac normalnie dyskutowac na forum, ale ja po
                    prostu nie mam dosc odpornosci (dlatego nie zostalem politykiem, choc zaczalem
                    cos robic w tym kierunku) by znosic idiotow bez argumentow.
                    Wydaje mi sie ze sa dwa tematy:
                    1/ co nalezaloby robic w idealnym swiecie
                    2/ co nalezy robic w ramach demokracji
                    i niestety te dwa tematy sa dosc rozdzielne.
                    No na przyklad - ciagle slysze dziennikarzy mowiacych o tym ze
                    rzad/partia/prezydent nie zaczyna jakichs dzialan/zmian bo zblizaja sie wybory a
                    te dzialania spowodowalyby utrate glosow.
                    I teraz - co jest dzialaniem rozsadnym - wprowadzenie ustawy, ktora jest dobra
                    dla kraju i spowoduje utrate wladzy, dopuszczajac do wladzy ludzi, ktorzy duzo
                    spieprza czy
                    rezygnacja z tej ustawy, zeby miec wladze przez nastepne cztery lata i zrobic
                    wiecej dobrych rzeczy?

• castorp Jeszcze Rycho i Miro go popierają 14.05.10, 13:58
            A Kurski prawdę ujawnił
            • feurig59 Re: Jeszcze Rycho i Miro go popierają 14.05.10, 15:28
              castorp napisał:

> A Kurski prawdę ujawnił

swoją. to nie prawda. prawdy się poszukuje. ten kto uważa, że
              dzierży prawdę, jest na drodze do autorytaryzmu, a w najgorszym
              razie do totalitaryzmu. ideolodzy nie mają niczego do szukania w
              wolnościowym społeczeństwie, bo narzucają mu swoje "prawy2 i jedyny
              punkt widzenia.
        • wielislawka Re: Jasnogród się desperacko mobilizuje, boi się 14.05.10, 12:53
          Ja ci się nie podaba to zjeżdżaj z naszego kraju!
          • junkier Re: Jasnogród się desperacko mobilizuje, boi się 14.05.10, 13:19
            A odkad to jest kraj wasz, Jasnogrodzian? Dobre sobie! To wam ten kraj nie
            pasuje, Tusk juz iles lat temu dziwil sie co to w ogole jest Polskosc.

A inny z platformerskich poslow mial wyrazic sie, sie ze bedziemy jak kraj
            takim wojewodztwem w UE. Powiedziec ze to skandal to malo.
            • feurig59 Re: Jasnogród się desperacko mobilizuje, boi się 14.05.10, 15:38
              junkier napisał:

> A odkad to jest kraj wasz, Jasnogrodzian? Dobre sobie! To wam ten
              kraj nie
              > pasuje, Tusk juz iles lat temu dziwil sie co to w ogole jest
              Polskosc.
              >
              > A inny z platformerskich poslow mial wyrazic sie, sie ze bedziemy
              jak kraj
              > takim wojewodztwem w UE. Powiedziec ze to skandal to malo.
              >
              uważam, że się mylisz.:)
              Zadawanie pytań, podważanie siebie (m.in."polskość"), wątpliwość
              wobec własnych tworów jest uzasadnione LOGICZNIE. TO jest
              świadomość, TO jest myślenie w ogóle i TO jest czymś co od czasów
              Oświecenia różni nas od choćby walczącego Islamu i innych
              autorytarnych "narzuceń".
              Wątpliwość w stosunku do "konstytucji ludzkiej" cechuje także Drogę
              Chrystusową, która w naszym kraju ze zrozumiałych poniekąd,
              historycznych względów została wpięta sztucznie przed "wóz narodowy".

Zawsze będę miał problemy z tzw. "prawicą", bo ona (poza wyjątkami)
              zdaje się, szczególnie w Polsce, nie reflektować siebie samej...
              >
              >
              • junkier Re: Jasnogród się desperacko mobilizuje, boi się 14.05.10, 15:58
                > Zawsze będę miał problemy z tzw. "prawicą", bo ona (poza wyjątkami)
                > zdaje się, szczególnie w Polsce, nie reflektować siebie samej...
                > >
                > >

W Polsce prawica jest ekstremalnie rozproszona i sklocona, dla wielu
                prawicowcow PiS jest wyborem z zacisnietymi zebami, warto o tym pamietac.
                • przechrztaimason [...] 14.05.10, 16:06
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • feurig59 Re: Jasnogród się desperacko mobilizuje, boi się 14.05.10, 19:02
                  Zgadzam się. PiS "zagospodarowywuje" nurt narodowy/nacjonalistyczny
                  w Polsce, ale z założenia niesie w sobie socjalistyczne przesłania.

Moim zdaniem to partia narodowo/socjalistyczna - w dobrym tego
                  słowa znaczeniu, choć dla demoagogów momentalnie i jak na dłoni
                  znajdą się porównania z nazizmem hitlerowskim. To oczywista bzdura,
                  propagandowe przekłamanie - wystarczająco płytkie by nazwać je
                  prostackim kłamstwem.

Myślę, że rozumiem Nacjonalizm, wiem z czego wynika i w Polsce jest
                  ze względów historycznych zrozumiały bardziej niż gdziekolwiek na
                  tym kontynencie.

Przedciwstawiam mu się zdecydowanie - jednocześnie czując się, będąc
                  Polakiem. Przeciwstawiam mu się jako doktrynie politycznej, bo za
                  najważniejszą uważam Wolność jednostki i to z niej właśnie, moim
                  zdaniem może rosnąć chęć wspólnoty "abstrakcyjnej" -płytkiej, bo
                  przecież nikt nikogo nie zna. (wierzę wyłącznie w prawdziwie
                  głębokie więzi małych społsczności)

Natomiast wiąkszość systemów politycznych narzuca mi odgórnie kim
                  mam być i co mam myśleć, żeby do wspólnoty przynależeć.

Wyobrażam sobie, że nie przepadasz za Leszkiem Kołakowskim i ten
                  cytat możesz uznać za przejaw oportunizmu, a jednak: (wolny cytat)
                  są chwile, gdzie musimy być konserwatystami, są takie gdzie musimy
                  być socjastami i takie gdzie liberałem trzeba być.

Najbliższy politycznie jest mi Anarchizm, i Anarcho-Syndykalizm, ale
                  nie rewolucyjny, nie ten wieszający ludzi. Bliski jest mi Bakunin
                  (bardzo ważna postać wspierająca w 19w wszystkie narodowe zrywy
                  Polaków, namawiająca do współdziałania Europę, biorąca udział m.in w
                  Powstaniu Styczniowym, wyklęta przez Marxa i w Polsce zapomniana)
                  Michał Bakunin mówił, że trzeba zacząć niszczyć rzeczy, żeby nie
                  niszczyć ludzi, trzeba niszczyć system, ale nie wieszać.

"Rozmawiamy" już od paru lat na forum GW.
                  Jesteśmy przeciwnikami, ale nigdy nie patrzyłem na Ciebie jak na
                  wroga.
                  Myślę, wierzę w rozmowę merytoryczną, zamiast oskarżeń i wrzasku.
                  Rozmawiajmy i niech z z tej rozmowy wyłania się zastanowienie nad
                  własnymi poglądami, niech wyłoni się zrozumienie innych, nawet
                  skrajych poglądów.
                  To co spotykam na forach GW - zaostrzającą się walkę, nawet nie
                  myśli, ani programów tylko symboli i empocji - to jest najbardziej
                  przerażające.
        • michalpopiel Re: Jasnogród się desperacko mobilizuje, boi się 14.05.10, 12:54
          No tak. Teraz wszyscy ci co poparli Komorowskiego beda na czarnej
          liscie PISu do odstrzalu. Jeszscze tylko kilka dni a dowiemy sie, ze
          n.p. zona gen. Andrsa wspolpracowala z SB, czy Stasi, moze KGB. Byle
          co, byle jakies gowno przeciw niej znalezc.

Zawsze fascynowala mnie logika PISowska i obracamnie kota ogonem.
          Otoz dzis ludzie stojacy za Kaczynskim mowia o sobie: oboz
          patriotyczny. Jakim prawem mowia tak o sobie?

Wezmy dwa zyciorysy: Komorowskiego, ktory za komuny siedzial i
          wspolpracowal w podziemiu z takimi ludzmi jak n.p. Macierewicz. Z
          drugiej stzrony mamy Kaczynkisego, ktory n.p. o stanie wojennym
          dowiedzial sie w kosciele. Z tego wniosek, ze wladza nawet nie
          probowala go aresztowac, bo nie stanowil zadnego zagrozenia. Dzis
          truga wielkiego patriote itp... Zal tylko tych coc sie na to nabrac
          daja!
          • junkier Re: Jasnogród się desperacko mobilizuje, boi się 14.05.10, 13:22
            Na ten UD-ecki antykomunizm Komorowskiego to sie mozna bylo 15 lat nabrac.

Taki on antykomunista jak UD/UW, kon by sie usmial.

W ksiazce "Alfabet braci Kaczynskich" jest czarno na bialym napisane jak
            sie w objecia komuchow co niektorzy "solidarnosciowcy" w 1989 r. z
            wiadomego obozu rzucali, jak sie fraternizowali... Zenada. Na co teraz
            licza, na amnezje?
            • sinne Re: Jasnogród się desperacko mobilizuje, boi się 14.05.10, 14:02
              mam większe aspiracje niż czytanie "Alfabetu braci Kaczynskich" i może dlatego
              nie sieję nacjonalistycznych herezji po forach w internecie
        • marti.333 Wilku w owczej skorze... 14.05.10, 13:42

Nie ma obaw....

Kiedy WILK W OWCZEJ SKORZE sie odezwie od razu pokaze kly...wyjdzie
          wtedy jego prawdziwe oblicze!

Jarek? ? ? wystarczy tylko przypomniec, ze majac komfortowa sytuacje
          ekonomiczna i prezydenta na zawolanie... w okresie swego
          premierowania potrafil sie zajac... dokladnie NICZYM!!! poza
          sklocaniem Polakow, antagonizowaniem naszych sasiadow i osmieszaniem
          sie na forach miedzynarodowych. Czy na pewno chcemy kogos tak
          ograniczonego w roli Prezydenta naszego kraju? ? ? Jestesmy
          przygotowani na taki obciach? ? ?

Poza tym, ten kolo o gospodarce, ekonomii, rynkach finansowych nie
          ma zielonego pojecia ... a to jest teraz najwazniejsze, a nie
          sciganie Historii w polu...

Ps: Pisze to milosnik Historii...

aaa ... jedno trzeba przyznac - udalo mu sie zniszczenie
          najdrozszego koalicjanta, i w ramach samoopomocy
          przejecie rzesz jego wyborcow :-)

Ciekawe kogo teraz zaczalby niszczyc swoim jadem???

Ten kolo jest niebezpieczny...

• jacekm22 Re: Jasnogród się desperacko mobilizuje, boi się 14.05.10, 14:13
          Junkier a Jaroslawa 1 zalobnego popieraja : H.Frackowiak i Zelnik ..
        • farscapefan Re: Jasnogród się desperacko mobilizuje, boi się 14.05.10, 15:31
          Wybrany większością z ogromnej mniejszości jaka poszła do drugiej tury 5 lat
          temu... faktycznie jest się czym chwalić... ale pisuarom to wystarcza...
      • rembka Re: Dziękujemy !!!! 14.05.10, 12:19
        Musimy sie sprezac, bo widmo prezydentury Jaroslawa jest coraz
        realniejsze. Slawni ludzie, podpisujcie sie, mowcie prawde, nie
        dajmy sie przekrzyczec populistom i wsteczniakom!
    • 246toja Re: Kora, Smuda, Bartoszewski - lista poparcia dl 14.05.10, 10:50
      115 Maria "Kama" Stypułkowska-Chojecka

Nawet Pani z batalionu AK "Parasol" popiera Komorowskiego.
    • grazka58 Kora, Smuda, Bartoszewski - lista poparcia dla ... 14.05.10, 10:52
      Przykre czytać na tej liście nazwiska ludzi, których lubię. Pewnie lubić będę
      nadal. W końcu przyjdzie przebudzenie. Co dobrego zrobił rząd PO? Słuchałam
      wczoraj Komorowskiego w Katowicach i było mi przykro, że ktoś taki ma jakieś
      szanse w tych wyborach. Żadnych konkretów, tylko przycinki o Kaczyńskich i
      odsyłanie do programu PO.
      • gamon0 Moze niektorzy nie chca, ale musza poprzec... 14.05.10, 10:55
        ciekawe

• europejczyk_jeden Może jednak wiedzą lepiej? 14.05.10, 11:58
        grazka58 napisała:

> Przykre czytać na tej liście nazwiska ludzi, których lubię. Pewnie lubić będę
        > nadal. W końcu przyjdzie przebudzenie. Co dobrego zrobił rząd PO? Słuchałam
        > wczoraj Komorowskiego w Katowicach i było mi przykro, że ktoś taki ma jakieś
        > szanse w tych wyborach. Żadnych konkretów, tylko przycinki o Kaczyńskich i
        > odsyłanie do programu PO.

A nie przyszło ci do głowy, że może są od nas trochę mądrzejsi i jednak wiedzą lepiej? Jeśli coś w Polsce zniszczyła komuna, a dobili Lepperzy z Kaczyńskimi, to właśnie szacunek dla elit, ich doświadczenia, wiedzy i mądrości. Jakoś dziwnie tak jest, że kraje, które swoje elity szanują, mają się lepiej.
        • brodeek Re: Może jednak wiedzą lepiej? 14.05.10, 13:13
          europejczyk_jeden napisał:

> A nie przyszło ci do głowy, że może są od nas trochę mądrzejsi i jednak wiedzą
          > lepiej?

Jezzzu, proszę Cię, powiedz, że to jakiś żart?? Ale to chyba nie żart, tylko
          typowe podejście leminga - ONI na pewno wiedzą lepiej, są tacy mądrzy i
          inteligentni. Nie ważne CO mówi, ważne KTO mówi. Jak mówi Wajda, czy Kutz to
          trzeba potakiwać głową i klaskać. Jak mówi kto inny (wskazany przez GW) to
          trzeba tupać, wyć i gwizdać. Nie ważne CO, ważne KTO.
          • europejczyk_jeden Szukasz lemingów - patrz w drugą stronę 14.05.10, 13:52
            brodeek napisał:

> europejczyk_jeden napisał:
            >
            > > A nie przyszło ci do głowy, że może są od nas trochę mądrzejsi i jednak wiedzą
            > > lepiej?
            >
            > Jezzzu, proszę Cię, powiedz, że to jakiś żart?? Ale to chyba nie żart, tylko
            > typowe podejście leminga - ONI na pewno wiedzą lepiej, są tacy mądrzy i
            > inteligentni. Nie ważne CO mówi, ważne KTO mówi. Jak mówi Wajda, czy Kutz to
            > trzeba potakiwać głową i klaskać. Jak mówi kto inny (wskazany przez GW) to
            > trzeba tupać, wyć i gwizdać. Nie ważne CO, ważne KTO.

Nie jestem wobec nich bezkrytyczny. Ot, choćby wobec Wajdy, który na stare lata popadł w dewocję i szatkuje własne dzieła. Ale jeśli coś mnie w Polsce denerwuje, to m.in. właśnie to, że ludzie wypięli się na elity, bo w czasach komuny elita była zepchnięta do podziemia, więc jak wróciła po 1989 roku, to się jej buractwo dziwowało i nie wiedziało, co z nią zrobić. I to jest typowe podejście leminga: nie rozumiem czegoś, to znaczy, że to jest złe.
            • njah Re: Szukasz lemingów - patrz w drugą stronę 14.05.10, 14:19
              Obudź się łosiu! Jaka to elita?! Wajda, Karolak, pożal się Boże Smuda?!

To, że ktoś jest dobrym trenerem, reżyserem, aktorem etc nie znaczy, że wie
              lepiej. A mój kumpel jest najlepszy w Polsce w bierki i co on tez wie lepiej?

Dorośnij i zacznij samodzielnie myśleć.
              • sinne Re: Szukasz lemingów - patrz w drugą stronę 14.05.10, 14:28
                Mam 100% pewność, że mówił/a/byś inaczej, gdyby ta lista, dokładnie z tymi
                samymi osobami, była stworzona dla komitetu Kaczyńskiego. I ponieważ będę
                głosowała na Komorowskiego, cieszę się z tych nazwisk. Bardzo, bardzo. Wszak mam
                do tego prawo:)
          • feurig59 Re: Może jednak wiedzą lepiej? 14.05.10, 15:54
            brodeek napisał:

> europejczyk_jeden napisał:
            >
            > > A nie przyszło ci do głowy, że może są od nas trochę mądrzejsi i
            jednak w
            > iedzą
            > > lepiej?
            >
            > Jezzzu, proszę Cię, powiedz, że to jakiś żart?? Ale to chyba nie
            żart, tylko
            > typowe podejście leminga - ONI na pewno wiedzą lepiej, są tacy
            mądrzy i
            > inteligentni. Nie ważne CO mówi, ważne KTO mówi. Jak mówi Wajda,
            czy Kutz to
            > trzeba potakiwać głową i klaskać. Jak mówi kto inny (wskazany
            przez GW) to
            > trzeba tupać, wyć i gwizdać. Nie ważne CO, ważne KTO.

Brak refleksji nie chechuje wyłącznie wyborców PO.
            Czas, który moglibyśmy wykorzystać na zastanowienie się - CO DALEJ
            marnujemy na polityczną jatkę, nie wokół programów nawet, tylko gł
            wokół emocji.
            Był moment, JEST I TRWA od 10 kwietnia, żeby się zastanowić nad sobą
            i nad swoimi wyborami. Najwaraźniej z niego nie korzystamy, mało
            kto. Jako społeczeństwo dajemy się wpinać przed wozy szarlatanów w
            drodze DO NIKAD.
      • rembka Re: Kora, Smuda, Bartoszewski - lista poparcia dl 14.05.10, 12:25
        Prezydent nie ma zadnego realnego wplywu na gospodarke oprocz tego,
        ze moze wetowac i przeszkadzac rzadowi. Kompetencje prezydenta RP
        nie sa na tyle wykonawcze, zeby sie nam nagle wszystkim poprawilo, a
        kto tak gada ten jest zwyklym klamca. Co dobrego zrobil prezydent
        Kaczynski, jak sie nam wszystkim super wiodlo????? Oprocz tego, ze
        robil absolutnie wszystko zeby storpedowac dzialania rzadu.
      • lukasiklukasik Re: Kora, Smuda, Bartoszewski - lista poparcia dl 14.05.10, 13:07
        A ja zaluje, ze znalazlem Ewe Bem!
        • sinne Re: Kora, Smuda, Bartoszewski - lista poparcia dl 14.05.10, 14:12
          Mam to samo. Wydawało mi się, że to trzeźwo myśląca, niepozbawiona poczucia
          humoru babka. Aż nie pasuje do tych "mroków średniowiecza" by PiS.
        • njah Re: Kora, Smuda, Bartoszewski - lista poparcia dl 14.05.10, 14:21
          ojejku i co teraz? Po prostu się rozpłaczesz, czy już nie wiesz na kogo głosować
          bo Twoje autorytety mają inne zdanie?
    • sajminia Kora, Smuda, Bartoszewski - lista poparcia dla ... 14.05.10, 10:54
      po co Smudzie to by był kojarzony z polityką to ja nie wiem...

zresztą komitety poparcia to dziwny twór, że niby co ?, jak ktoś
      jest dobrym trenerem, to z jego zdaniem dot. polityki trzeba się
      liczyć, a niby dlaczego ????
      • terminal_slawkow Re: Kora, Smuda, Bartoszewski - lista poparcia dl 14.05.10, 12:57
        Własnie. Znane nazwiska i poglady polityczne to dwie rózne sprawy.
        Często zanni ludzie są pokręcenie politycznie. To, że np Wajda robi
        dobre filmy, nie znaczy, że jego poglady polityczne sa dobre.
    • salgold a gdzie Michnik,Urban i Jaruzelski? 14.05.10, 10:57
      • rembka Re: a gdzie Michnik,Urban i Jaruzelski? 14.05.10, 12:27
        Pomylily ci sie partie
    • tele_sfor Re: Kora, Smuda, Bartoszewski - lista poparcia dl 14.05.10, 10:59
      A kaczora popiera jedynie Halina Frąckowiak.
      Nie wstyd ci Halinka - popierać radiomaryjne oszołmstwo i rydzykowy obciach?
      • spokojny.zenek Re: Kora, Smuda, Bartoszewski - lista poparcia dl 14.05.10, 11:01
        tele_sfor napisał:

> A kaczora popiera jedynie Halina Frąckowiak.

Bez przesady. Jeszcze znany przed trzydziestu lat aktor Zelnik.
        • tele_sfor Re: Kora, Smuda, Bartoszewski - lista poparcia dl 14.05.10, 12:18
          spokojny.zenek napisał:
          > Bez przesady. Jeszcze znany przed trzydziestu lat aktor Zelnik.

Właśnie, bez przesady . TYLKO Frąckowiak i Zelnik ....heheeee
      • terminal_slawkow Re: Kora, Smuda, Bartoszewski - lista poparcia dl 14.05.10, 13:00
        Dla mnie - wstyd to popierać Komorowskiego, świadczy o
        niedojrzałości emocjonalnej.
        Ale cóż opinia jak dupa, każdy ma swoją.
    • henryk-sikora tylko że ta szacowna lista to za mało!!!! 14.05.10, 11:01
      Ciekaw jestem co konkretnego zrobic każda osoba z tej listy, aby
      przekonać chociaż 10 osób wahających się? Bycie na liście to
      stanowczo za mało. Jacek Fedorowicz pisze znakomite felietony, więc
      swój udział będzie miał znaczący, a cała reszta szanownych członków
      komitetu???
    • czekalanka Kora, Smuda, Bartoszewski - lista poparcia dla ... 14.05.10, 11:06
      a ja jestem dumna, że zobaczyłam na tej liście nazwiska takie jak: Danuta
      Szaflarska i Janusz Gajos. Dla mnie totalne autorytety
      • feurig59 Re: Kora, Smuda, Bartoszewski - lista poparcia dl 14.05.10, 16:01
        czekalanka napisała:

> a ja jestem dumna, że zobaczyłam na tej liście nazwiska takie jak:
        Danuta
        > Szaflarska i Janusz Gajos. Dla mnie totalne autorytety

hm - totalne... to nie brzmi dobrze, nie gniewaj się :)
    • mamagda3 Nie śpij, PiSie! 14.05.10, 11:14
      Chcę zobaczyć równie długą listę postaci życia publicznego, które was
      popierają. Otworzy ją ojciec Rydzyk i Jadwiga Staniszkis. A dalej?
      • spokojny.zenek Re: Nie śpij, PiSie! 14.05.10, 11:23
        mamagda3 napisała:

> Chcę zobaczyć równie długą listę postaci życia publicznego, które was
        > popierają. Otworzy ją ojciec Rydzyk i Jadwiga Staniszkis. A dalej?

Halina Frąckowiak i Jerzy Zelnik.
        Ta lista już przecież dawno oficjalnie opublikowana.

• maruda.r Re: Nie śpij, PiSie! 14.05.10, 12:08
          spokojny.zenek napisał:

> Halina Frąckowiak i Jerzy Zelnik.
          > Ta lista już przecież dawno oficjalnie opublikowana.

I jest jeszcze niezidentyfikowany oficer carski.

• koham.mihnika.copyright i pilot oblatywacz z tylnego siedzenia 14.05.10, 13:18

• y.y I Alik:) n/t 14.05.10, 14:03
          • spokojny.zenek Re: Nie śpij, PiSie! 14.05.10, 14:46
            Plus dwóch grafomanów
      • tornson PiS - PO jedno barachło! 14.05.10, 11:58
        mamagda3 napisała:

> Chcę zobaczyć równie długą listę postaci życia publicznego, które was
        > popierają. Otworzy ją ojciec Rydzyk i Jadwiga Staniszkis. A dalej?
        Durni debile! Stado bezrozumnych lemingów! Czy ty myślisz, jak ci idioci z tej
        listy, że głosując na Komorowskiego jesteś taki nowoczesny, postępowy,
        proeuropejski i antyPiS? Personalnie antyPiS oczywiście tak, ale ideologicznie
        jesteście jednym barachłem. Rozumiem religijnych fanatyków i nacjonalistów
        głosujących na PiS, nie zgadzam się z nimi, nie trawię ich i uważam za
        szkodników, ale rozumiem chorą logikę wedle której postępują. Ale na co liczą
        pożyteczni idioci głosujący na PO?
        Na zdjęcie krzyży z budynków publicznych? Na podpisanie Europejskiej Karty Praw
        Podstawowych? Na refundację Invitro? Na rozwiązanie złodziejskiej komisji
        majątkowej i powstrzymanie innych form złodziejstwa kleru? Na rozwiązanie IPNu?
        Na powstrzymanie dzikiej lustracji i dzikiej zemsty politycznej na ludziach
        minionego ustroju?
        Powodzenia pożyteczni idioci!!!
        • misiuras Re: PiS - PO jedno barachło! 14.05.10, 13:05
          A jaka jest Twoja propozycja? W sensie właściwego kandydata na urząd prezydenta?
          Napisz, jestem ciekaw czy pokryje sie z moja.
          • tornson Re: PiS - PO jedno barachło! 14.05.10, 13:12
            misiuras napisał:

> A jaka jest Twoja propozycja? W sensie właściwego kandydata na urząd prezydenta
            > ?
            > Napisz, jestem ciekaw czy pokryje sie z moja.
            Jest 10 kandydatów, poczytaj, zapoznaj się, zamiast jak leming zdawać się na
            propagandę mass-mediów. Nawet ogłupieni najgorszym systemem edukacji i totalną
            propagandą TV Amerykanie potrafili olać zakłamane FOXy i CNNy i zdać się na
            niezależność internetu. Gdyby nie to, to Obama nie miałby szans na zostanie
            prezydentem, bo medialne szczekaczki by go zniszczyły, albo wogóle by go olało
            co w sumie na jedno wychodzi. Tylko w Polsce lemingi ślepo wpatrzone w TVN,
            TRWAM i zaczytany w GW, Rzepę czy inny Fukt albo Dziennik.
            • njah Re: PiS - PO jedno barachło! 14.05.10, 14:24
              Zgadzam sie w 100%. Media już dawno ogłosiły zwycięzcę i jednego konkurenta.
              Stado owieczek się pod tym podpisuje. Ot i demokracja w Polskim wydaniu - "TVN,
              GW, itp. mają rację, zagłosuję, jak mi Rydzyk/Wojewódzki powie".
              • dramateusz Re: PiS - PO jedno barachło!A reszta to obciach! 14.05.10, 17:52
                Jestescie komuchami mentalnymi albo faszystami - to jedyne 2 opcje - obie
                obciachowe tak, że wstyd sie przyznac - nawet na forum. Nikt mi nie powie, ze
                lewusy czy anarchisci/faszysci od Mikkego czy Giertycha to demokracja i
                cywilizacja najwyższej próby...
                To zwykłe oszołomstwo tępym koncem ciosane...

Lepsza demokracja wg GWna, niż pozostałej reszty frustratów i impotentów
                intelektualnych - obojętnie spod jakiej gwiazdy ...
        • sinne Re: PiS - PO jedno barachło! 14.05.10, 14:20
          Ogarnij się i ochłoń.
      • orxor Re: Nie śpij, PiSie! 14.05.10, 15:01
        ... Pospieszalski, Wildstein i ze 2 setki księzy na czele z
        o.Rydzykiem :)

Lista Komorowskiego robi wrażenie i bardzo dobrze że sa tam tak
        rózne postaci - z różnych środowisk. Może to dac do myślenia co
        niektórym zwolennikom PIS że patrioci są nie tylko i nawet nie
        przede wszystkim wśród nich.
        To tu jest mnostwo osob, które swoim całym życiem poprawiały
        wizerunek Polski na świecie (np Wałęsa, Szymborska, Fibak,
        Wszoła...) z których moglismy sbyc dumni, albo zwyczajnie w różnych,
        równiez trudnych, czasach dawały Polakom chwile radości lub wzruszen
        (aktorzy, piosenkarze ...).
        • elinkan Re: Nie śpij, PiSie! 14.05.10, 16:11
          pfffff... dla was polsie "gwizdy" dla mnie polska WIOCHA

• andy1020 Kora, Smuda, Bartoszewski - lista poparcia dla ... 14.05.10, 11:17
      a lista Jarka
      - kot Alik, smerfy, kot w butach, kot bez butów,
      - ksiądz zenek, ksiądz marek, ksiądz wiesiek
      - biskup "chcę do koryta", biskup "lubię dzieci"
    • robsonxbx Lista bogaczy popiera Komorowskiego 14.05.10, 11:19
      Lista bogaczy popiera Komorowskiego
      • wielislawka Re: Lista bogaczy popiera Komorowskiego 14.05.10, 12:51
        Wolę listę bogaczy niz biedaków! Poza tym ci ludzie coś jeszcze w
        życiu osiągnęli.
        • tornson Re: Lista bogaczy popiera Komorowskiego 14.05.10, 14:45
          wielislawka napisała:

> Wolę listę bogaczy niz biedaków! Poza tym ci ludzie coś jeszcze w
          > życiu osiągnęli.
          A ja wolę by dochody maksymalnie dużej części populacji oscylowały wokół
          średniej krajowej.
        • farscapefan Re: Lista bogaczy popiera Komorowskiego 14.05.10, 15:35
          wielislawka napisała:

> Wolę listę bogaczy niz biedaków! Poza tym ci ludzie coś jeszcze w
          > życiu osiągnęli.

Dokładnie. I godnie reprezentują Polskę w świecie. Wiele z tych nazwisk to
          autentyczny powód do dumy.
      • fajny_szarko Re: Lista bogaczy popiera Komorowskiego 14.05.10, 13:11
        To zrozumiałe, przecież PO jest tylko dla bogaczy... Nie mogę już patrzeć na
        polityków PO - chce mi się wymiotować. Jak widzę w TV Komorowskiego to
        przełączam na inny kanał...
      • wikul Re: Lista bogaczy popiera Komorowskiego 15.05.10, 01:40
        robsonxbx napisał:

> Lista bogaczy popiera Komorowskiego

A lista biedaków takich jak Rydzyk popiera Kaczyńskiego !
    • ciuciumorales Eureka, przekonali mnie! dziękuję! 14.05.10, 11:36
      Dziękuję gazeto! Dziekuję Panie Adamie! Bez Was nie wiedziałbym jak głosować,
      ale teraz już wiem, że chcę być taki jak Ci ludzie z listy. Nie chcę być
      nieyntelygentny. Pragnę być oczytany, światły i "mondry". Pragnę należeć do
      ynteligencji polskiej która broniła Romka Polańskiego, jak ja tego pragnę.
      Wieki żyłem w ciemności. DZIĘKUJĘ!!!
      • brodeek Re: Eureka, przekonali mnie! dziękuję! 14.05.10, 13:08
        :]
    • amanasunta Czekamy na ... 14.05.10, 11:40
      1.prezydenta Obamę
      2.kancelerz Merkel
      3.Osammę bin-Laddena oraz
      Kubusia Puchatka
      • koham.mihnika.copyright ty i twoje kolezanki tirowki popieraja 14.05.10, 13:21
        Jaroslawa Kameleona Kaczynskiego.
        • amanasunta Kralik kralik ..... 14.05.10, 15:24
          żenada -:)))
          koham.mihnika.copyright napisał:

> Jaroslawa Kameleona Kaczynskiego.
          >
    • allspice Kora, Smuda, Bartoszewski - lista poparcia dla ... 14.05.10, 11:43
      Fajni,sympatyczni ludzie popierają Komorowskiego.
      Boją się JarKacza i kaczyzmu:(
      • tornson Re: Kora, Smuda, Bartoszewski - lista poparcia dl 14.05.10, 12:00
        allspice napisała:

> Fajni,sympatyczni ludzie popierają Komorowskiego.
        > Boją się JarKacza i kaczyzmu:(
        Czego konkretnie? CBA powołanego głosami POPiSu? Komisji majątkowej i IPNu
        bronionych solidarnie przez POPiS? Dzikiej lustracyjni przegłosowywanej głosami
        PO i PiS? Dominacji kato-kościoła, która za rządów PO ma się jak ten pączek w maśle?
        • hubba_hubba Re: Kora, Smuda, Bartoszewski - lista poparcia dl 14.05.10, 17:30
          Nie, boją się po prostu awantur i paraliżu państwa, który to paraliż i awantury Kaczyński z pewnością wywoła, aby zemścić się na całym świecie, a na Platformie w szczególności, za swoje porażki polityczne i nieudane życie.

Na całym świecie na prezydentów wybiera się ludzi, którzy odnieśli sukces. Wy chcecie wybrać nieudacznika, któremu nie udało się nawet założyć rodziny, zdobyć jakiegokolwiek majątku, który przepieprzył w polityce wszystko, co zdobył, przez własną głupotę i zacietrzewienie, który jest złamany tragiczną śmiercią brata, który oprócz komunałów nie ma nic do powiedzenia, bo jego jedyną ideologią jest WŁADZA. To jest chore.

Jarosław Kaczyński ma tylko jedną niezaprzeczalną zaletę - lubi koty.
    • nielenin Dzieki za tą listę. Już wiem kto za tym stoi 14.05.10, 11:44
      i dlaczego to państwo tak działa. Przyda sie na co dzień.
      • wielislawka Re: Dzieki za tą listę. Już wiem kto za tym stoi 14.05.10, 12:55
        Tak, a za Jarkiem Bem i Frąckowiak. Osoby z dorobkiem jak Himalaje.
        • nielenin jak sie jest w bandzie to się ma ich tzw"dorobek" 14.05.10, 13:42
          chodziło mi o to ze teraz wiemy kto manipuluje ludźmi w kulturze, polityce i
          gospodarce.
          • dwie_szopy_jackson Re: jak sie jest w bandzie to się ma ich tzw"doro 14.05.10, 14:10
            nielenin napisała:

> chodziło mi o to ze teraz wiemy kto manipuluje ludźmi w kulturze, polityce i
            > gospodarce.

Tak się czasem zastanawiam, czy tego typu komentarzy nie piszą jakieś specjalnie napisane przez programistów skrypty. Trudno mi po prostu uwierzyć, że gdzieś tam po "drugiej stronie kabelka" siedzi człowiek, istota z założenia myśląca, osoba mająca rozum, pisząca takie idiotyzmy.
            • nielenin Re: jak sie jest w bandzie to się ma ich tzw"doro 14.05.10, 16:47
              Kłopoty z wyobraźnią ? To norma w waszym środowisku ?
      • tornson Re: Dzieki za tą listę. Już wiem kto za tym stoi 14.05.10, 13:13
        nielenin napisała:

> i dlaczego to państwo tak działa. Przyda sie na co dzień.
        To w większości pożyteczni idioci, nie mający zielonego pojęcia o polityce,
        ogłupieni przez propagandę POPiSu.
    • tornson Pożyteczni głupcy, nic więcej! 14.05.10, 11:46
      Naprawdę chcecie państwa klerykalnego i antyspołecznego bantustanu w jednym??
      • ciuciumorales Re: Pożyteczni głupcy, nic więcej! 14.05.10, 11:55
        Tak
        • tornson Re: Pożyteczni głupcy, nic więcej! 14.05.10, 12:01
          ciuciumorales napisał:

> Tak
          Trzeba mieć nieźle nasrane by głosować za kompilacją Iranu i Meksyku.
    • grisza14 Wydrukuje sobie te liste 14.05.10, 11:47
      chociaz zadne z podanych tam nazwisk mnie nie dziwi, chhoc wielu
      brakuje.Rozumiem, ze ich oficerowie prowadzacy tez dostana rozkaz
      glosowania na Komorowskiego Bronka Plaskie Czolo?Bedzie mi bardzo
      przyjemnie, jesli okaze sie, ze nikt tych ludzi nie slucha.
      Na rece kazdej z wymienionych tam osob pozdrowienia dla Halinki
      Wolinskiej_brus i Stefana Michnika z Uppsali.
      • maruda.r Re: Wydrukuje sobie te liste 14.05.10, 13:04
        grisza14 napisał:

> Na rece kazdej z wymienionych tam osob pozdrowienia dla Halinki
        > Wolinskiej_brus i Stefana Michnika z Uppsali.

Widzę, że budujesz alternatywną list poparcia dla Kaczyńskiego. Dopisz jeszcze
        Maleszkę.

• tornson Ale że Wojewódzkiego nie ma? 14.05.10, 11:52
      On zmądrzał, czy może Komorowski wstydzi się poparcia ze strony błazna?
      • cillian1 Re: Ale że Wojewódzkiego nie ma? 14.05.10, 12:53
        on jest za pis, tylko udaje, i dzięki temu moxe bezkarnie jechać po szmatkach z
        pis :))))
        Że nie załapałeś togo spisku, szok
    • salgold Rottenberg, Rottermund, Niedenthal,Huelle..itd,itp 14.05.10, 11:58
    • salgold Dopiszcie mnie, bagam 14.05.10, 11:59
      Na zawsze Wasz - Kubuś Wojewódzki
    • organmaster kaczki za wodą... 14.05.10, 12:07
      choć to główny temat szacownego zgromadzenia,
      widzimy szansę korzyści na skalę ogólnospołeczną:
      na liście poparcia - cierpiący na...
      zaparcia (w szerszym, niż tylko medycznym rozumieniu?);
      konstruktywna dyskusja o nfoz w tak kompetentnym gronie
      przyniesie nieocenione owoce;
    • redaktorpajacewicz Hołek-matołek :) 14.05.10, 12:31
      Tomasz Karolak - mierny aktorzyna którego inteligencja wprost bije
      z twarzy i oczu.

Władysław Bartoszewski - posiada jedynie średnie wykształcenie.
      Studiów po wojnie nie udało mu się ukończyć. Nieformalny tytuł
      profesora nadał mu rząd niemieckiej Bawarii za kilkuletnie wykładanie
      na tamtejszych uniwersytetach. Niemiecki MSZ na swojej stronie
      internetowej, prezentując życiorys polskiego pełnomocnika rządu
      Donalda Tuska do spraw kontaktów polsko-niemieckich usunął tytuł
      profesora sprzed jego nazwiska!!

Wisława Szymborska - to ta co sławiła Stalina, należała do PZPR:)A z
      okazji śmierci zbrodniarza napisała:
      "Pod sztandarem rewolucji wzmocnić warty
      wzmocnić warty u wszystkich bram".

W tym samym wierszu
      "Oto Partia - ludzkości wzrok
      Oto Partia siła ludów i sumienie?
      Nic nie pójdzie z jego życia w zapomnienie".

Dalej już standardowo jak zawsze z Wyborczą : A.Holland, A.Seweryn,
      Wajda - ta sama banda! Wszystko to by Komorra został preziem!by żyło
      się lepiej!zwłaszcza Mirom, Zbychom, Rychom i innym ryjom!

• misiuras Re: Hołek-matołek :) 14.05.10, 13:12
        redaktorpajacewicz napisał:

> !by żyło
        > się lepiej!zwłaszcza Mirom, Zbychom, Rychom i innym ryjom!
        >
        Twojemu też.

Jest szansa na zreformowanie Państwa. Jesli Twój umysł tego nie ogarnia - chodzi
        o niewykorzystane szanse i lata zaniedbań i zaniechań. Chodzi o przeprowadzenie
        tych zmian, których nie przeprowadził kaczynski z kaczynskim, gdy byli u władzy
        absolutnej, chodzi o Kawsniewskiego i Millera, którzy byli u władzy
        absolutnej...ale im rozumiem, ze mogło nie zależeć na zmianach.
        Chodzi o te same zmiany - których nie przeprowadzenie w ostatnich latach zarzuca
        Platformie...PiS. Chodzi o reformę finansową państwa, chodzi o reformę słuzby
        zdrowia (która zablokował dureń-prezydent z PIS), chodzi o dokonanie tych zmian,
        które swiat dawno ma za sobą, a my w cywilizacyjnym ogonie ciagniemy się dzięki
        temu ze prezydent kaczynksi - realizując misje swojego brata wetował wszystko
        jak szło. bezmyslnie, bezsensownie i bezpodstawnie.

Po reformach - będzie sie żyło lepiej i Rychowi, i Mirowi i Ździchowi...i
        takiemu ryjowi jak Ty.

Bądz przy urnie 20 czerwca. Oddaj głos. Nawet jesli ma byc straconym głosem...
      • barry100 Re: Hołek-matołek :) 14.05.10, 13:17
        A nie zauważyłeś tam kmiocie żony Pana Generała Andersa? A nie zauważyłeś żony
        Pana Prezydenta Kaczorowskiego? Co na nich wymyślisz? Co ci podpowiada twoje
        czekistowskie sumienie? No?
      • czaromir Re: Prawdziwy pajacewicz :) 14.05.10, 14:32
        A pewnie. Lepsze to, niż kaczy narodowosocjalistyczny populizm z
        przewodnim mottem "Oni tam gdzie stało ZOMO" skierowanym do ludu,
        który to kupuje. Pamiętamy, pamiętamy...
        • sinne Re: Prawdziwy pajacewicz :) 14.05.10, 14:51
          Myślę, że ta lista boli. O skali bólu świadczy ilość komentarzy oraz jadu
          wypluwanego na każdą z tych 141 osób.
          • czaromir Re: Prawdziwy pajacewicz :) 14.05.10, 15:15
            Słuszna uwaga.
    • cillian1 Wybory 2010. Kora, Smuda, Bartoszewski - znani ... 14.05.10, 12:52
      Po co ta lista??????
      Polacy nienawidzą ludzi którym coś się udało, ciemny lud zagłosuje przeciwnie
      niż oni. To błąd
      • r.alista Re: Wybory 2010. Kora, Smuda, Bartoszewski - znan 14.05.10, 13:01
        cillian1 napisał:

> Po co ta lista??????
        > Polacy nienawidzą ludzi którym coś się udało, ciemny lud zagłosuje
        przeciwnie
        > niż oni. To błąd

Masz rację że to błąd.Popełniają same głupstwa.Spalą Komorowskiego
        jeszcze w przedbiegach.Czy ten sztab Komorowskiego nie ma rozumu?
        Chyba że tego chce Tusk,żeby Komorowski nie wyrósł ponad niego.
        • cillian1 Re: Wybory 2010. Kora, Smuda, Bartoszewski - znan 14.05.10, 13:05
          > Chyba że tego chce Tusk,żeby Komorowski nie wyrósł ponad niego.
          w to nie wierzę, bo: lepszy swój, niż ch...j
          ;)
      • salgold do cillian1 14.05.10, 14:29
        lista super! ja bym tę listę nazwał "wybrana część narodu".
        • cillian1 Re: do cillian1 14.05.10, 14:32
          wybrani są tylko w pis. Wybrani przez naturę
    • thelowfatyogurt Taka lista już robi wrażenie 14.05.10, 12:53
      Tyle że co z tego, skoro Jarek i tak wygra ;(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka