cmok_wawelski 15.05.10, 19:39 ...a jest to kraj zdrowo ponad MILIARDA ludzi. airpaharganj.com/People.aspx Co jest najciekawsze ze takze wielu wyznan i kultur. Gdyby tak ulamek tolerancji subkontynentu udalo sie kiedykolwiek zrealizowac w Polandii Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
84bartek Jutro dzień ślubów i wesel. Będzie ich kilkadzi... 15.05.10, 19:41 Ja pier...ole, ale news... co mnie obchodzi ile ludzi sie dzisiaj ożeni w indiach... jeśli tak sie lubujecie w statystyce podajecie ile sie ożeni w mozambiku? Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: Jutro dzień ślubów i wesel. Będzie ich kilkad 15.05.10, 21:52 84bartek napisał: > Ja pier...ole, ale news... co mnie obchodzi ile ludzi sie dzisiaj ożeni w > indiach... Mnie obchodzi. Bardziej niż to co mruknął po drugim śniadaniu jakiś polityk. Jak Ci się nie podoba to idź czytać salon24 albo inne brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
rzepiszka Jutro dzień ślubów i wesel. Będzie ich kilkadzi... 15.05.10, 20:10 Coś mi się tu nie zgadza byłam w Indiach na przełomie lutego i marca, i w tym okresie były dwa dni wyznaczone przez astrologa na śluby. Było ich mnóstwo więc macie jakieś nieaktualne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 W Indiach jest wielka 'tolerancja'. 15.05.10, 21:01 Zwlaszcza dla ludzi, ktorzy osmiela sie sprzeciwic woli rodziny np. w sprawie malzenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Czy ci ludzie wiedzą na pewno w co się pakują? 15.05.10, 21:16 Już dosyć dawno Załuski napisał: Przed ślubem trzeba się zastanawiać Nawiać... nawiać... nawiać.:) Odpowiedz Link Zgłoś
nielenin A w wysokich obciachach pisali że ślub nie modny ! 15.05.10, 21:45 kręcą coś te feministyczki Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: A w wysokich obciachach pisali że ślub nie mo 16.05.10, 08:20 co to są feministyczki? Jakiś ruch mistyczny powiązany z feminizmem? Odpowiedz Link Zgłoś
mihaua W Indiach mieszkają Hindusi, Indianie mieszkają 15.05.10, 21:55 w Ameryce Odpowiedz Link Zgłoś
wpatka Re: W Indiach mieszkają Hindusi, Indianie mieszka 16.05.10, 05:25 W Indiach mieszkaja INDUSI. Hindusi to wyznawcy hinduizmu. Wsrod Indusow sa Hindusi, Muzulmanie, Sikhowie, Chrzescijanie, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
rezydentwolski Re: Jutro dzień ślubów i wesel. Będzie ich kilkad 15.05.10, 22:12 Jaka tolerancja? Przecież tam się ludzie mordują na tle religijnym. Użyj mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
cmok_wawelski .......Wszystko jest relatywne 15.05.10, 22:46 Ludzie piszacy 'co mnie to obchodzi' to typowe polskie knioty, ktorych interesuje tylko to co dzieje sie w ich wlasnej wiosce. Tymczasem prawda jest taka, ze Hindusi (poprawniej 'Indusi') to NAJBARDZIEJ mobilna emigracja swiata. Owszem, Polandia jest krajem zasciankowym, o minimalnej imigracji (ale duzej emigracji) a tymczasem Hindusi rozprzestrzeniaja sie wszedzie, lacznie z krajami do ktorych wyemigrowali Polacy (oraz Polki). Co z tego wynika, (wyniknie) to jest juz zupelnie inna bajka... airpaharganj.com/Khajuraho.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
cmok_wawelski Re: .......Wszystko jest relatywne 15.05.10, 22:57 Te Panie sa Polkami farm4.static.flickr.com/3332/3292248330_4b285f7a97.jpg ..czyli beda ladne dzieci... www.sepiamutiny.com/sepia/archives/posh%20for%20vogue%20india.jpg ....a z kolei w tekscie braklo ilustracji n/t tych wesel. www.maharaniweddings.com/maharani/2009/09/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
papa_s Re: Gdyby tak ulamek tolerancji subkontynentu... 15.05.10, 22:42 Zwłaszcza braterskiej miłości do sąsiadów z Pakistanu;) Odpowiedz Link Zgłoś
cmok_wawelski Re: Gdyby tak ulamek tolerancji subkontynentu... 15.05.10, 23:02 Chcialbym tak widziec w PL kosciol katolickki obok swiatyni buddyjskiej obok meczetu i swiatyni sikkhkijskiej. Polacy w tolerancji religijnej sa tylko nieco lepsi niz Arabowie Saudyjscy, podczas gdy PRAWIE wszystkim wydaje sie ze, sa najbardziej tolerancyjni na swiecie hahaha... Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh Re: Gdyby tak ulamek tolerancji subkontynentu... 16.05.10, 07:53 Masz: stupahouse.pl/ Najbliższy kościół Rz.-K. przy ul. Deotymy. 200 m. może. Nie widziałem mordów na tle religijnym w okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
papa_s Do braci pakistańskich są bardzo tolerancyjni 09.06.10, 01:06 Cały świat mógłby się uczyć taaaaakiej tolerancji;) Odpowiedz Link Zgłoś