nielenin A gdzie są antykatole i POwcy ?Wasz lewak ginie 17.05.10, 18:34 Zaatakujcie Niemców za taki brak tolerancji Odpowiedz Link Zgłoś
pepe1569 Re: A gdzie są antykatole i POwcy ?Wasz lewak gin 17.05.10, 18:49 nielenin napisała: > Zaatakujcie Niemców za taki brak tolerancji a co ma do tego tolerancja? a tak poza tym - przeczytales dokladnie? za rok i tak dostanie przedterminowe warunkowe zwolnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
podwojne_widzenie Czyli suka nie wyjdzie w 2011?Niby nie moja sprawa 17.05.10, 19:29 tylko Niemców ale zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
tattanka Re: A gdzie są antykatole i POwcy ?Wasz lewak gin 17.05.10, 20:35 Dyletancie! PO jest ewidentną prawicą w sensie obyczajowym a w sensie ekonomicznym gwarantem porządku neoliberalnego w gospodarce polskiej (czyli jak już się bawić w klasyfikowanie stronami, to też raczej na prawo). Zwolennikom (uprzywilejowanym) realnego kapitalizmu z prawdziwymi lewakami (w polskim parlamencie takich nie ma) nigdy nie było po drodze. Dokształć się! Książki (wbrew pozorom) nie gryzą. Odpowiedz Link Zgłoś
byton2 Re: A gdzie są antykatole i POwcy ?Wasz lewak gin 17.05.10, 21:21 Kazałem ci wczoraj podpisywać się niemóżdżek zapomniałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
tryglot R A F 17.05.10, 18:38 Dziś piszemy po murach Jutro będziemy do was strzelać Ogień płonie w naszych sercach Lont już został zapalony Rząd, sejm, senat, telewizja To są dobre cele - ich kłamstwo hipokryzja Szkolcie dalej antyterrorystyczne brygady Przecież ktoś was musi chronić Skurwysyny z rządu możecie tyć Grube brzuchy mogą wystawać wam zza koszul Szanuję to, że jesteście ludźmi Kocham was, waszych czynów nienawidzę Otrzyjcie z twarzy tłuszcz Podkręćcie swoje wąsy Szanuję to, że jesteście ludźmi Kocham was, waszych czynów nienawidzę Tylko zbrodnie utrzymują was przy władzy Tylko zbrodnie dają wam możliwość dojścia do niej A posiadanie władzy jest jak narkotyczny seans Raz zasmakowany powoduje chęć kolejnych Gdy wzrasta żądza władzy, wzrasta za nią liczba ofiar Bo posiadanie władzy rodzi wyższość nad innymi A zbrodnie to owoce którymi karmi się nienawiść Gdy istnieje możliwość odsunięcia od elit Władzę chroni prawo, ludzie w mundurach Ustawieni przeciw tym, którzy mundurów nie mają nagradzani wpływami z budżetu Szybszą emeryturą, mieszkaniem Niszczą tych na dole, by pilnować tych na górze Ci co maja władzę odpowiadają za historię Ci w mundurach tworzą fakty dokonane I tylko zbrodnie utrzymują ich przy władzy Tylko zbrodnie dają możliwość dojścia do niej Za wasze kurestwa Odpowiedz Link Zgłoś
konigin Prezydent nie ułaskawi terrorystki z RAF - osta... 17.05.10, 18:44 Za rządów kartoflanego prezydenta zazdrościłam Niemcom Horsta Koehlera. Mają szczęście do dobrych, zrównoważonych, kompetentnych polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
calber Szczęście!? Jakie szczęście??? 17.05.10, 18:54 Köchlera wybrało Zgromadzenie Narodowe (Bundesversammlung), którego jedynym zadaniem jest właśnie wybór prezydenta. Natomiast Prezydenta RP wybiera cały naród. Innymi słowami: Polacy sami sobie wybierają, a Niemcy maja pewnie szczęście, że nie muszą/nie mogą prezydenta wybierać. Poza tym kompetencje polskiego prezydenta są wieksze niż niemieckiego. Köchler to coś w rodzaju notariusza rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: Prezydent nie ułaskawi terrorystki z RAF - os 17.05.10, 18:56 konigin napisała: > Za rządów kartoflanego prezydenta zazdrościłam Niemcom Horsta > Koehlera. Mają szczęście do dobrych, zrównoważonych, kompetentnych > polityków. Szczęście? ja bym to nazwała raczej politycznym rozumem... Odpowiedz Link Zgłoś
hektor_wektor Re: Prezydent nie ułaskawi terrorystki z RAF - os 17.05.10, 19:51 > Za rządów kartoflanego prezydenta zazdrościłam Niemcom Horsta > Koehlera. Mają szczęście do dobrych, zrównoważonych, kompetentnych > polityków. Biorąc pod uwagę metodę wyboru prezydenta RFN trudno mówić tu o bezpośrednim szczęściu. Nie ma czegoś takiego jak szczęście i nieszczęście w polityce. To zawsze jest suma ważniejszych i mniej ważnych decyzji wydawanych przez ważniejszych i mniej ważnych polityków - pań, panów. Niemcy gwarantują sobie pewien ład, bo są dojrzalsi politycznie. Dlaczego Polska miota się od płota do płota? Bo Polacy nie wybierają polityków podług kompetencji, tylko według uśmiechu i ładnego zdjęcia na plakacie. Dlaczego na Ukrainie kuleje demokracja? Bo mają ten sam młyn co w Polsce tyle, że bardziej spotęgowany. Odpowiedz Link Zgłoś
ande77 mają szczeście- ale do czego? 17.05.10, 22:47 Maja szczęście, że 3/4 ich kraju okupowali Alianci a tylko 1/4 Sowieci. A i tak nie są jakoś specjalnie lepsi wybierając takich miłośników Putina jak Schreder (ten jest były ale sporo sobie porzadził)- żeby nie spojrzec dalej w przeszłośckogo potrafili wybrać... nie mamy co miec kompleksów :) P.S. Za to nasz były prezydent potrafił ułskawić bez 1 dnia w pace viceministra współpracującego z gangiem narkotykowym bo to był prezia kumpel (Kwasniewski - Sobotko - Starachowice) dlatego w samouwielbienie tez bym nie wpadał ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Ale internet za pieniądze podatników to mogliby 17.05.10, 19:07 jej odłączyć. Skończyłyby się nienawistne, antyzachodnie, antyeuropejskie, antypolskie, antyamerykańskie i sowietofilne posty pod nickiem eva15. Odpowiedz Link Zgłoś
odchudzacz W koncu to dozywocie czy 18 lat??? 17.05.10, 20:09 To dozywocie to sa jakies jaja. Powinien delikwent opuszczac wiezienie w trumnie. Odpowiedz Link Zgłoś
chimera03 Re: Kara śmierci 17.05.10, 22:18 Czerwonych morderców? Kurwa, ci ludzie oddawali życie i działali aby protestować przeciwko powstaniu takiej hołoty. takiego otępiałego i popierdolonego społeczeństwa jakie jest teraz. Wiesz cokolwiek o RAFie ćwoku? Wiesz że wykonywali akcję przy których dzisiejsi "żołnierze" posraliby się ze strachu. Wiesz matole o protestach pokolenia 68. Wiesz co działo się wtedy na świecie, nie tylko w Niemczech. Wiesz palancie jaka było wtedy sytuacja w Niemczech, gdzie naziści zajmowali najwyższe stanowiska w Policji i byli "rekinami biznesu". Jak na wojnie w afganistanie nasi chłopcy mordują dzieci to daje się im medal, nie mówiąc już o amerykanach. Czym się rożni jedno morderstwo od innego, dlaczego mówi się terroryści, a nie mówi się że ci ludzie prowadzą wojnę, I tak , uważam działania AK za terroryzm. I powiem wam ze dla mnie większym bohaterstwem wykazywał się RAF, oni nie walczyli za siebie tak jak Akowcy, tylko walczyli m.in. za ludzi mordowanych przez USA w Wietnamie. Walczyli za wszystkich tych o których dzisiaj już nikt się nie upomina. Dzisiaj władza nie boi się niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
chimera03 Re: Kara śmierci 17.05.10, 22:23 Ci którzy piszą o aktach terroru nie dorastają bojownikom z Baader - Meinhof do pięt. To byli ludzi albo ze środowisk inteligenckich albo studenckich a nie banda małolatów. Nie bali się niczego. A dziś terroryzm to słowo wytrych, I tak, dla każdego NORMALNIE MYSLĄCEGO człowieka to bush jest terrorystą. Dzisiaj ludzie wychowani w kapitalizmie i imperializmie nigdy już nie zaprotestują przeciw przemocy, jeżeli tylko ich sakiewki będą pełne. A gdy władza tak zechce - cóż, będzie trzeba pokornie umrzeć z głodu, bo przecież pan prezes musi mieć kolejnego mercedesa, nie ma innej opcji. Nigdy w dziejach żaden kapitalista nie miał jaj na tyle, by walczyć o prawa i życie innych. To są dwa rózne gatunki człowieka. A teraz kilka słów prawdy prosto ze żródła, czyli wypowiedzi Ulrike Meinhof: "Ci, którzy twierdzą, że porządek i prawo są po ich stronie, narzucają warunki tym, którzy pragną innego porządku i bardziej ludzkiego prawa. Jeżeli nie to jest polityka, to w takim razie co?" "Historię pojęć piszą zwycięzcy. Jeden zabity człowiek to akt terrorystyczny, tysiąc zabitych ludzi to militarna interwencja." "Kontrprzemoc niesie ze sobą ryzyko zamiany w zwykłą przemoc, gdy brutalność policji staje się standardem działania, gdy bezradny gniew przejmuje kontrolę nad samodzielnym rozumem, gdy paramilitarne interwencje policji prowokują paramilitarne reakcje. Establishment, „dżentelmeni na górze” – by użyć słów Dutschkego – ci w partiach, rządach i organizacjach muszą zrozumieć, że jest tylko jeden sposób, by przywrócić „ciszę i spokój”, a jest nim unieszkodliwienie Springera. Protest jest wtedy, gdy mówię, że dłużej tego nie zniosę. Opór jest wtedy, gdy kończę z tym, czego nie mogę znieść." Aha jeszcze jedno, dla tych którzy są zdania że światem rządzą pieniądze-teraz pewnie tak. Natomiast grupa Baader - Meinhof po serii napadów na banki nie zwiała na Karaiby. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok opowiadasz duby smalone! 18.05.10, 14:36 to byli lewacy na usługach stasi oraz kgb. Mordowali niewinnych ludzi w imię czego? Aby wywołać rewolucję? A jaką rewolucję? Ja byłem w tym czasie w Niemczech i doskonale to pamiętam. I doskonale też pamiętam, jakie było zdziwienie po tym, kiedy po latach włamując sie do siedziby stasi, dowiedziano sie, że ci tchórze i bandyci byli jedynie intrumentami politycznymi......... dobrych wujków z Moskwy! Wiec, nie opowiadaj durnot! Odpowiedz Link Zgłoś
brytnej Re: Kara śmierci 19.05.10, 22:22 ande77 napisał: > Tak, walczyli za kase od Stasi z NRD. Tak samo jak nasi krajowi rewolucjoniści za kasę od CIA. Odpowiedz Link Zgłoś
ande77 Re: Kara śmierci 21.05.10, 00:23 Tylko ciekawe, że cała masa ludzi chciała uciec od Stasi do RFN gdzie CIA miała sie świetnie, a nikt w kierunku przeciwnym. Ale to nic nie znaczy, nieee.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Kara śmierci 17.05.10, 22:46 Jak widać, nawet najbardziej cyniczni dranie, rabusie i mordercy zawsze znajdą wzdychających fanów; wystarczy po prostu oznajmić, że rabuje się i morduje dla IDEI. Nic nowego... Kto wie, może np. za 200 lat skurwysyny z RAF trafią do popkultury obłaskawieni na wzór np. Billy'ego Kida czy innego Janosika/Robin Hooda; no ja już może tego nie doczekam ;-/ Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
chimera03 Re: Kara śmierci 17.05.10, 23:12 Nazywasz ich cynicznymi draniami bo nie godzili się pokornie na przemoc. Bo mieli odwagę głośno powiedzieć że świnia to świnia. Rozumiem że według ciebie RAF to cyniczni dranie i w ogóle mówisz jak legalista więc co powiesz o tym: www.youtube.com/watch? v=PvF9Kpwuxh0. Co powiesz o tym: wiadomosci.onet.pl/2171016,12,policjant_najpierw_podpalil__a_p otem_zabil_7-latke,item.html. łatwo przejśc nad takimi wydarzeniami do porządku dziennego co? W końcu USA jest państwem prawa, w które takie kapitalistyczne i prawicowe matoły są wpatrzone jak w obrazek. Chodzi o to że RAF tworzyli młodzi odważni ludzie, w większości studenci a nawet ludzie z wykształceniem i pozycją( nie chodzi mi tu tylko o Ulrike Meinhof, gdzieś czytałem że jedna z członkiń RAF była lekarką} którzy nie chcieli przechodzić obok takiego bestialstwa władzy obojętnie. W czasach protestów w RFN było dużo podobnych wydarzeń którym, choćby morderstwo Ohnesorga, dodatkowo dochodziła nagonka medialna gazet springera. I nie chodzi tu tylko o władze jako konkretne instytucję ale także, a może przede wszytskim o władzę kapitału. Aha no i jeszcze to www.youtube.com/watch? v=TQHqfg4szvU Odpowiedz Link Zgłoś
norymberga3 RAF jako "samo dobro" 18.05.10, 10:57 rzadko się na szczeście zdarza tak kliniczny wypadek afirmacji ewidentnych morderców, jak Ty, chimero. Guzik mnie obchodzi, z jakich pozycji mordowali i terroryzowali. Oni nie godzili się pokornie na przemoc - oni ją potęgowali i zastraszali miliony spokojnych obywateli. Czy chciałbyś, aby ktoś z Twoich bliskich znalazł się na linii ich strzałów, w polu rażenia ich bomb? Interesowałoby Cię wtedy, jaka ideologia ich do tego popchnęła? Jeśli ktoś komuś powie, że jest świnia, to można sprawę załatwić sądownie. Jeśli ktoś do kogoś strzela, musi się liczyć z odwetem. Tak Ci imponuje, że to byli wykształceni ludzie (a Pol Pot studiował na Sorbonie, wiesz?) Nie sądzisz, że to zwiększa ich odpowiedzialność za skutki ich działań? W demokracji jest dość sposobów, aby w pokojowy sposób demonstrować swoje poglądy i żyć według nich, o ile nie naruszają porządku publicznego. Mogli założyć partię, publikować (Meinhof była wziętą dziennikarką), przekonywać do swoich racji, urabiać społeczeństwo. Piszesz "oni nie bali się niczego" - ale to typowe dla osobowości psychopatycznych. Za co ich podziwiać? Bełkoczesz o "władzy kapitału" a zapewne bez komórki nie wyobrażasz sobie życia. Wiesz, jaka globalnie ujęta współpraca jest potrzebna, żeby uruchomić taką technologię? Odpowiedz Link Zgłoś
chimera03 Re: RAF jako "samo dobro" 18.05.10, 14:25 A czy imperializm i ludobójstwo polega na publikowaniu? Ludzie nigdy nie przestaną zabijać, jeśli zabijanie będzie się im opłacać. To jedno z założeń kapitalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
chimera03 Re: RAF jako "samo dobro" 18.05.10, 14:28 Poza tym RAF zabijał tylko świnie, nie normalnych ludzi. Nie mają na swoim koncie przypadkowych ofiar, tak jak instytucje państwowe takie jak wojsko, policja czy sądy. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok raf zabijał tylko swinie................ 18.05.10, 14:41 dobre sobie. Większego dowcipu nie słyszałem. A kogo zamordowali Ponto, Buback czy Hans Martin Schleier? Tego ostatniego trzymano jak zwierzę. tobie sie wydaje, że nie ma ludzi, którzy to pamiętają i mają pojęcie. Czym sie baader, jaspe czy meinhoff różnili od osamy bin ladena i tych, którzy codziennie mordują w Iraku niewinnych ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok raf zabijał tylko 18.05.10, 14:47 świnie............... dobre sobie. Większego dowcipu nie słyszałem. A kogo zamordowali Ponto, Buback czy Hans Martin Schleier? Tego ostatniego trzymano jak zwierzę. tobie sie wydaje, że nie ma ludzi, którzy to pamiętają i mają pojęcie. Czym sie baader, jaspe czy meinhoff różnili od osamy bin ladena i tych, którzy codziennie mordują w Iraku niewinnych ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok raf zabijał dla dobra 18.05.10, 14:51 zabijając tylko świnie............... dobre sobie. Większego dowcipu nie słyszałem. A kogo zamordowali Ponto, Buback czy Hans Martin Schleier? Tego ostatniego trzymano jak zwierzę. tobie sie wydaje, że nie ma ludzi, którzy to pamiętają i mają pojęcie. Czym sie baader, jaspe czy meinhoff różnili od osamy bin ladena i tych, którzy codziennie mordują w Iraku niewinnych ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Kara śmierci 18.05.10, 22:44 chimera03 napisał: > Nazywasz ich cynicznymi draniami bo nie godzili się pokornie na > przemoc. Nazywam ich cynicznymi draniami, bo byli cynicznymi draniami - okrutnymi bandytami i mordercami. Zdumiewające tylko, jak wielu cymbałów ochoczo popiera takich "bojowników o wolność" aż do chwili, gdy ku swojemu niekłamanemu zdumieniu sami stają się ich ofiarami - nie wiadomo doprawdy, śmiać się czy raczej rzygać :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
przecinek_cambridge Re: Bo mieli odwagę głośno powiedzieć 18.05.10, 23:17 Nie za gadanie trafili za kraty... Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Na szczęście stosuje się ją tylko wobec takich 18.05.10, 13:14 brunatnych śmieci jak ty! Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Jakiej terrorystki? 18.05.10, 13:13 Eliminowanie jankeskich bandytów i okupantów to żaden terroryzm, a wręcz przeciwnie! Odpowiedz Link Zgłoś
chimera03 Re: Jakiej terrorystki? 18.05.10, 14:19 Też tak uważam. Co jest bardziej ohydne: rzucanie w 7 letnie dziewczynki granatami zapalającymi a potem strzelanie do nich, jak to zrobiła ostatnio policja w detroit www.tvn24.pl/12691,1656633,1,1,policja-zastrzelila- 7_latke,wiadomosc.html czy eliminacja kilku świń popierających i wykonujących ludobójstwo. Dlaczego jedne zabójstwa są legalne i daje się za nie medale, a za niektóre idzie się do więzienia lud na tamten świat. Niech ktoś mnie oświeci bo nie wiem o co chodzi. "Historię pojęć piszą zwycięzcy. Jeden zabity człowiek to akt terrorystyczny, tysiąc zabitych ludzi to militarna interwencja". Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok bla, bla, bla 18.05.10, 14:43 i tornson - wielki idiota netu, też sie tu znalazł! Odpowiedz Link Zgłoś
chimera03 Re: bla, bla, bla 18.05.10, 15:02 Swoje za uszami musieli mieć. Co do Ponte to chyba chodziło o wspieranie imperializmu i ludobójstwa. Schleyer był w Waffen SS, tylko nie pisz mi że takie były czasy, bo np rodzeństwo Scholl zginęło w inny sposób. Buback to modelowy przykład sądowej prokuratorskiej świni, to on odpowiadał za śmierć Holgera Meinsa, a zatem prawicowcy nie powinni się dziwić, śmierć za śmierć. Po za tym tych ofiat RAF-u nie było aż tak dużo. Na wojnie giną ludzie, pewnie tylu kilka razy tyle zabili za żołd nasi chłopcy w Afganistanie. I dostaną za to medal. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok co za 18.05.10, 16:00 bełkot! Czy ty w ogóle masz pojęcie, o czym piszesz? co za porównanie Schlyera z rodzenstwem Scholl? Ty jestes modelowym przykładem netowego idioty, który absolutnie nie ma pojęcia o tym, że raf to był instrument Stasi. I nie ma o czym gadać! Poczytaj sobie najpierw o historii tego niby ruchu! A przede wszystkim o jego poparciu w Niemczech. I o efektach dla społeczenstwa, jakie ci debile przynieśli! Odpowiedz Link Zgłoś
chimera03 Re: co za 18.05.10, 17:14 Niestety nie nadążasz za moim tokiem myślenia. Chodzi mi o to że Biała Róża wykazała opór przeciwko rzeszy, a Schleyer natomiast był w Wahhen- SS. Widzisz różnicę. Stasi mogło jedynie pomagać RAF-owi w walce, chyba nie sądzisz że Baader bądz Ensslin byli od początku związani z wywiadem. A tak na marginesie nie wiem czy wiesz kto odpowiada za powstanie Al- kaidy. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Co ty za bzdury opowiadasz! 18.05.10, 17:30 a co to jest "Wahhen"? "Wehen" - to wiem, ale "Wahhen"? Mój ty specjalisto. Co to oznacza "biała róża wykzała opró przeciw rzeszy"? Tłuku, nie podłączaj rodzeństwa Scholl pod debili, którzy za pieniądze komuchów chcieli wywołać tzw. rewolucję...... marksistowską. Kto odpowiada za powstanie Al Kaidy? Acha wiem! Amerykanie? jesteś idiotą! Odpowiedz Link Zgłoś
chimera03 Re: Co ty za bzdury opowiadasz! 18.05.10, 17:54 Nie masz żadnych argumentów dlatego czepiasz się literówek. Ja mam takie zdanie na temat terroryzmu jak Sartre ( była to też moja pierwsza, naturalna myśl po 11 września). Każdy normalny człowiek wie że "terroryzm to straszna broń, ale uciskani nie mają innej". Wyśmiewanie ideałów marksistowskich tak mocno weszło ludziom w krew że czynią to już kolejne pokolenia bez cienia wiedzy czy zastanowienia. Ja mam swój własny pogląd na te sprawy. Otóż w rzeczywistości kapitalistycznego państwa opresyjnego jest tak że czyny większości ludzi są bardziej szlachetne od ich myśli. Jeżeli robią coś dobrego albo coś złego robią to mimowolnie. Natomiast z ludzmi którzy próbują kwestionować jest odwrotnie, ich myśli bywają czasami bardziej szlachetne od ich czynów. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Co ty za bzdury opowiadasz! 18.05.10, 18:28 RAF to byli mordercy i jak mordercy skończyli możesz napisać kajtusiu zażalenie Odpowiedz Link Zgłoś
chimera03 Re: Co ty za bzdury opowiadasz! 18.05.10, 18:38 Jesteś potwierdzeniem moich wcześniejszych słów o dzisiejszym społeczeństwie. Myślenie ci nie wychodzi za bardzo, co? A może chcesz głosować na korwina? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok nie kpij człeku 18.05.10, 19:08 ja tam w owym czasie byłem. Dokładnie ok. 10 km od miejsca, w którym trzymano Schleyera (niedaleko Erfstadt). A moim zasadnicznym argumentem jest to, że był to normalny spokojny kraj, a po dupkach z rafu przerobiono to w panstwo policyjne. Ja wiem, o czym mówię, ponieważ miezkałem w tym kraju 15 lat! Natomiast ty jesteś bajarzem ludowym, który naczytał sie literatury............ Czy różnili sie jaspe, baader, meinhof, enslin od heydricha i himmlera? Ci drudzy mordowali Zydów, ci pierwsi mordowali Niemców............. A powody? I jedni i drudzy zabijali świnie (jak sami powiadali). Na szczęście, w Europie nie ma miejsca już na to rafowe qrevstwo! Twoje słowa o dzisiejszym społeczenstwie......... I słowa sartra - kochał komunizm, kochał faszyzm.......... Tak, tak, tak, koleżko.............. Bełkocz na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
chimera03 Re: nie kpij człeku 18.05.10, 19:17 Nie chce byś sobie pomyślał ze odpisuje ci na przekór, albo że się czepiam ale chce zaznaczyć że przekształcenie RFN w państwo policyjne było celem działania RAF. Pokazać ludziom do czego zdolna jest władza i czekać aż opowiedzą się po którejś ze stron. Może to głupie ale tak to sobie oni tłumaczyli. Poza tym mówienie że RFN było przed RAFem spokojnym państwem mija się z prawdą, przecież frakcja wyrosła właśnie na gruncie protestów studenckich, nagonki prasowej, brutalności policji i powszechnej niesprawiedliwości. Jednym słowem cały kraj się gotował. Na początku lat 70 działalność RAF popierało wiele Niemców, zwłaszcza młodych ( gdzieś tam słyszałem że co 3 przed 30, a należy pamiętać jakich metod używali) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok na początku lat '70.................. 19.05.10, 13:19 a celem rAF nie było przekształcenie Niemiec w panstwo policyjne....... Ty to jestes zabawny. I członkowie RAF nie korzystali z pomocy stasi.......... idi ty........... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok a co z interpunkcją? 18.05.10, 19:14 dodać jakieś przecinki. Następnie sobie to wydrukuj i poczytaj za jakieś 20 lat ten tekst. Kolejny krok, to sobie postudiuj dobrego wujka rafu obok komunizmu, czyli myślicieli rud'chu czerwonych brygad. Radze zwrócic uwagę na przemyslenia odnośnie sposobu wytworzenia tzw. "cisnienia rewolucyjnego", aby masy skierowały sie przeciw panstwu. Jak już pojmiejsz, co ten pan miał na myśli i w jaki sposób realizował we Włoszech swoje zamysły, to idz sie powieś ze wstydu. Twoje przemyślenia, zważywszy na ówczesne zamachy bombowe na niewinnych pasażerów na dworcach kolejowych Włoch, są bełkotem debila. "Każdy normalny człowiek wie, że "terroryzm to straszna broń, ale uciskani nie mają innej" - Paru lewackich studentów, którym odbiło to uciskani? Jaja sobie robisz! Brak ci wiedzy koleś! Po prostu, brak ci wiedzy. Naczytałeś sie kurzu drukarskiego i wypluwasz z siebie bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
chimera03 Re: a co z interpunkcją? 18.05.10, 19:41 Za dużo to ja nie czytałem, można powiedzieć że jestem naturszczykiem. Ale uważam że to www.krytykapolityczna.pl/Krytyka-Polityczna-w- mediach/Sierakowski-Terror-w-Republice-Swiecidelek/menu-id-1.html jest naprawdę trafne( jeśli link nie działa to mówię że chodzi o artykuł Sierakowskiego z Krytyki Politycznej pt. " Terror w Republice Świecidełek", jest na stronie www Krytyki Politycznej. No i na youtube jest dość fajna 'laurka' dla RAFu: www.youtube.com/watch?v=TQHqfg4szvU. Odpowiedz Link Zgłoś
chimera03 Re: a co z interpunkcją? 18.05.10, 19:46 Tutaj jeszcze raz ten artykuł, według mnie naprawdę dobry: www.krytykapolityczna.pl/Krytyka-Polityczna-w-mediach/Sierakowski-Terror-w-Republice-Swiecidelek/menu-id-1.html Mam nadzieje że się wklei. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok rozumiem teraz wszystko.................. 19.05.10, 13:21 krytyka polityczna............. no to, rzeczywiście sobie pogadalismy. Odpowiedz Link Zgłoś
malone01 Re: a co z interpunkcją? 19.05.10, 06:42 Kolejny krok, to sobie postudiuj dobrego wujka rafu obok komunizmu, czyli > myślicieli rud'chu czerwonych brygad. Radze zwrócic uwagę na przemyslenia > odnośnie sposobu wytworzenia tzw. "cisnienia rewolucyjnego", aby masy skierował > y > sie przeciw panstwu. Jak już pojmiejsz, co ten pan miał na myśli i w jaki sposó > b > realizował we Włoszech swoje zamysły, to idz sie powieś ze wstydu. > > Twoje przemyślenia, zważywszy na ówczesne zamachy bombowe na niewinnych > pasażerów na dworcach kolejowych Włoch, są bełkotem debila. Akurat zamachy na dworce kolejowe we Włoszech to nie robota Czerwonych Brygad,choć za zamach w Bolonii próbowano ich obciążyć odpowiedzialnością. Nie tylko lewacy dokonywali zamachów terrorystycznych we Włoszech w latach 1969-82 i powszechnie o tym wiadomo. Historia włoskiego terroryzmu wciąż kryje wiele pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok bla, bla, bla, bla 18.05.10, 14:49 i tornson, najwiekszy idiota netu, też tu sie znalazł! Odpowiedz Link Zgłoś