thegreatmongo Już wcześniej zdecydowałem - wyjeżdżam. Jeżeli żon 03.06.10, 00:49 Michael: - Już wcześniej zdecydowałem - wyjeżdżam. Jeżeli żona i dzieci tylko zechcą, pojadą ze mną. Fajny gosc. CO tam, zona. On, pan i wladca wyjezdza, i jak ona nie chce to niech zostaje i sobie radzi z z dziecmi. Po co nam tacy emigranci? Czemu nie ma problemow z Vietnamczykami? Raczej wszyscy maja o nich dobra opinie, znajduja prace, studiuja? Moze problem jest w Nigeryjczykach? Odpowiedz Link Zgłoś
arbdahrba Bo Polska to kraina czystek etnicznych 03.06.10, 00:51 Niemcy wygnani ze względu na narodowość, Żydzi wygnani ze względu na narodowość, Ukraińcy wysiedleni i wynarodowieni, Mazurzy wypędzeni, Ślązacy nieuznawani za odrębny naród bo są za silni i za bogaci, no i mają tradycje quasipaństwowe vide Autonomiczne województwo Śląskie pl.wikipedia.org/wiki/Autonomiczne_wojew%C3%B3dztwo_%C5%9Bl%C4%85skie Tak to jest jak się państwo buduje na tożsamości etniczno religijnej a nie obywatelskiej. Wtedy prawdziwy Polak to tylko biały katolik. Grajdoł a nie nowoczesne państwo. ]:/ Odpowiedz Link Zgłoś
wioocha Re: Bo Polska to kraina czystek etnicznych 03.06.10, 02:04 arbdahrba napisał: > Niemcy wygnani ze względu na narodowość, > Żydzi wygnani ze względu na narodowość, > Ukraińcy wysiedleni i wynarodowieni, > Mazurzy wypędzeni, > Ślązacy nieuznawani za odrębny naród bo są za silni i za bogaci, no i mają > tradycje quasipaństwowe vide Autonomiczne województwo Śląskie > pl.wikipedia.org/wiki/Autonomiczne_wojew%C3%B3dztwo_%C5%9Bl%C4%85skie > Tak to jest jak się państwo buduje na tożsamości etniczno religijnej a nie > obywatelskiej. > Wtedy prawdziwy Polak to tylko biały katolik. > > Grajdoł a nie nowoczesne państwo. > ]:/ To ja ci polecam wyprowadź się do "state of israel" (jeśli dobrze czytam ze zdjęcia napis za tolerancyjnym wielbicielem pokoju B.Netanyahu), nowoczesnego państwa, a nie nie zawracaj głowy bredzeniem. Moja babcia była Niemką, wyszła za Polaka pochodzenia niemieckiego. Stała się po tym Polką i mieszkali w Polsce. To był jej wybór, bardzo zrozumiały w konsekwencjach i oczywisty. Tak przeżyła 94 lata. Na moje, to nie rozumiesz nawet mantr jakie powielasz. Myślę, że to TY masz jakiś problem. Stąd podpowiedziałem jedno z możliwych jego rozwiązań. Odpowiedz Link Zgłoś
arbdahrba Re: Bo Polska to kraina czystek etnicznych 03.06.10, 16:17 Wychowałem się na pograniczu kultur. Dokładnie obserwowałem politykę państwa Polskiego względem mniejszości narodowych. Przez grzeczność nie wspominałem o polskich obozach koncentracyjnych po 1945 roku. Ślązacy dobrze wiedza o czym mówię. Przez polski obóz koncentracyjny w Oświęcimiu (nie mylić z KL Auschwitz) przeszły tysiące Ślązaków tylko ze względu na przynależność etniczną. A Izrael krytykuję gdyż powstał na takich samych religijno etnicznych podwalinach. Wystarczy wspomnieć, że tworzyli to państwo żydowscy prawicowi ekstremiści. Odpowiedz Link Zgłoś
odchudzacz Bo nie chca czarnych, i tyle w tym temacie. 03.06.10, 00:59 A co, nie moga nie chciec czarnych? Czarni w Nigerii tez niespecjalnie chcieliby bialych. Odpowiedz Link Zgłoś
kpaxxx Rasy się różnią 03.06.10, 00:59 Między bajki można włożyć opowieści ze człowiek biały, żółty czy czarny to taki sam człowiek. Poprawność polityczna każe nam tak twierdzić ale to nie jest prawdą. Oczywiście nie należy skreślać nikogo tylko ze względu na kolor skóry ale ... no właśnie.... Należę do grupy ludzi, którzy dosyć sporo podróżują. Oprócz Europy głównym celem jest Azja i Afryka. Z podróży do Azji nikt nigdy nie przywiózł negatywnych wspomnień, a wręcz przeciwnie, nawet w najbiedniejszych krajach zawsze ich spotykała życzliwość ze strony ludzi. W przypadku Afryki, niestety nie jest już tak różowo. Zdarzały się sytuacje dosyć mocno nieprzyjemne, wręcz bardzo groźne. Coś jednak różni poszczególne rasy, Oczywiście nie można powiedzieć że jeśli ktoś jest czarny to niczego się nie nadaje, ale statystyczny czarny człowiek różni się od rasy białej czy żółtej. Odpowiedz Link Zgłoś
kumotrzysko Ńiemcy i Polacy też się różnią 03.06.10, 01:55 kpaxxx napisał: > Między bajki można włożyć opowieści ze człowiek biały, żółty czy czarny to > taki sam człowiek. Tak samo jak bajki o różnicach między Niemcami a Polakami. Na szczęście w Niemczech nie ma tej poprawności politycznej w stosunku do Polaków. I niech tak zostanie. Sam tego chcesz! Odpowiedz Link Zgłoś
niebieska.latarenka Re: Rasy się różnią 03.06.10, 09:02 kpaxxx napisał: ...Z podróży do Azji nikt nigdy nie przywiózł negatywnych wspomnień, a wręcz przeciwnie... Generalizujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
arbdahrba Wypędzanie innych to w Polsce tradycja. 03.06.10, 01:00 Rzygać się chce czytając większość wpisów na forum. Co za syf. Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Ja mam moralne torsje przeglądając to 03.06.10, 01:29 rasistowskie forum. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdaczasu Nie czytaj 03.06.10, 01:34 Chyba ,że to celowe i świadome umartwianie się celem okupienia naszy win, wtedy oczywiście za moją obrazoburczą sugestię bardzo przepraszam ;] Odpowiedz Link Zgłoś
kumotrzysko Forum Wyborczej to najgorszy syf 03.06.10, 01:50 arbdahrba napisał: > Rzygać się chce czytając większość wpisów na forum. > Co za syf. Tu wszystko wolno. Ja uważam, że rasistów powinno się blokować. Byle tylko nie nazwali rasizmem krytykowanie Izraela... Odpowiedz Link Zgłoś
jeruzalem51 Nie chcę skończyć jak ofiary Molieke,czyli Simona 03.06.10, 01:06 murzyni jak zwykle niewinni,nikt z nich nie rzucal kamieniami,ceglami,kostka brukowa,krzeslami,metalowymi pretami w policjantow, samochody policji same sie zdemolowaly itd.Widzialam film z demonstracji i wczesnie z aresztowania.Twarze murzynow nie zachecaly do intelekualnej dyskusji,w kronikach milicyjnych widuje sie ludzi o lagodniejszych facjatach.Znam to z wielu krajow,widzialam,rozmawialam,przezywalam.Murzyni nie sa odpowiednia rasa do asymilacji w Polsce, jest na to wiele powodow.Wielu z nich jest u nas poniewaz umysly niektorych Polek pracuja na zwolnionych obrotach.Niektore zostaly wykorzystane, niektore sa zwyczajnie intelektualnie i moralnie niedojrzale.To dlugi temat.Widzialam pozostawione czarne dzieci,nieodpowiedzialnych murzynow,dzieci z pietnem ze sa inne itd.Szczesliwe te, ktore sa jeszcze potrzebne,jak przestana , "romantyczna przygoda" szybko sie skonczy.Trudno o uczciwego i kulturalnego murzyna, wystarczy spojrzec na dorobek intelektualny Afryki i tam jest cala odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
kumotrzysko A co Czesi o Nas mówią? 03.06.10, 01:52 A co byś czuła gdybyś zajrzała na czeskie forum i zobaczyła, co Czesi o Polakach piszą? Że awanturnicy, pijacy i hołota... Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: A co Czesi o Nas mówią? 03.06.10, 17:06 kumotrzysko napisał: > A co byś czuła gdybyś zajrzała na czeskie forum i zobaczyła, co > Czesi o Polakach piszą? Że awanturnicy, pijacy i hołota... Często jest to prawda poparta osobistym doświadczeniem. Co jednak nie daje murzynom prawa do przyjeżdżania tu i oszukiwania na podatkach. Odpowiedz Link Zgłoś
kumotrzysko Ale supermarkety mają do tego prawo? 03.06.10, 22:44 Do niepłacenia podatków? Różne blaszaki dla polskiej biedoty typu Tesco, Real, Carrefour czy Lidl? Po których się pierdzi padliną? Cieszysz się, bo "czarnucha" zastrzelili? Czy ty myślisz, że ja ich uwielbiam, tych Murzynów? Nie, nie za bardzo za nimi przepadam, bo się sadzą i chodzą tylko w swoich grupach, a jak się do nich odezwać w dobrej intencji, to zaraz węszą rasizm. Ale jak widzę, co te wszystkie komentarze, to to jest zwykły prymitywny prowincjonalny ubaw, że oto wreszcie nie Polaka złapali, lecz "czarnucha". Takie tam prowincjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Ale supermarkety mają do tego prawo? 04.06.10, 14:23 kumotrzysko napisał: > Do niepłacenia podatków? Różne blaszaki dla polskiej biedoty typu > Tesco, Real, Carrefour czy Lidl? Po których się pierdzi padliną? Oczywiście, że nie mają. > Cieszysz się, bo "czarnucha" zastrzelili? A gdzie to wyczytałeś? Ty aby na pewno umiesz czytać? Poza tym nie zastrzelili, tylko postrzelili w nogę podczas szarpaniny. Różnica jest niezwykle istotna, bo nikt nie strzela w nogi z zamiarem zabicia. > Czy ty myślisz, że ja ich uwielbiam, tych Murzynów? Nie, nie za > bardzo za nimi przepadam, bo się sadzą i chodzą tylko w swoich > grupach, a jak się do nich odezwać w dobrej intencji, to zaraz węszą > rasizm. Ojoj, co za wyznanie! Tego się nie spodziewałem ;) > Ale jak widzę, co te wszystkie komentarze, to to jest zwykły > prymitywny prowincjonalny ubaw, że oto wreszcie nie Polaka złapali, > lecz "czarnucha". Takie tam prowincjonalne. Nie byłoby tej dyskusji, gdyby nie krzyk Nigeryjczyków o rasizmie polskiej policji. Murzyn zginął, ponieważ zamiast poddać się kontroli policji, zaczął szarpaninę. Szczegóły wyjaśnia śledztwo. Oskarżanie każdego, kto nie zgadza się wyciąganiem już dziś ostatecznych wniosków o mordercach-rasistach, o rasizm, jest nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarex Re: Nie chcę skończyć jak ofiary Molieke,czyli Si 04.06.10, 05:31 Widac w szkole nie dali poczytac Chinua Achebe. Na historii nie wspomnieli ani Nelsona Mandeli, ani Tesmonda Tutu. Wiersz Tuwima "Bambo" to cale Twoje wyksztalcenie na temat Afryki. No coz, widze, ze jednak nie mozna Cie winic za ignorancje. Wszystko to wina polskiej szkoly. Widac teraz, skad sie bierze polski rasizm. Odpowiedz Link Zgłoś
monofam Re: Nie chcę skończyć jak ofiary Molieke,czyli Si 04.06.10, 12:52 Ja znam historie Simona Mola i dziesiatek dzieciakow zasztyletowanych w Londynie przez malych Murzynkow. Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarex Re: Nie chcę skończyć jak ofiary Molieke,czyli Si 05.06.10, 11:40 Ma to cos wspolnego z zamordowaniem Maxa przez milicjanta? Raczej niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
monofam Re: Nie chcę skończyć jak ofiary Molieke,czyli Si 05.06.10, 15:37 Zamordowaniem? Widze ze sad juz wydany. W takim razie moj sad jest taki ze to bylo samobojstwo z broni policjanta. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Nie chcę skończyć jak ofiary Molieke,czyli Si 05.06.10, 22:51 Prawdopodobnie bylibyśmy bliżej prawdy mówiąc o próbie zamordowania policjanta, zakończonej śmiercią napastnika. Odpowiedz Link Zgłoś
asiazlasu Re: Nie chcę skończyć jak ofiary Molieke,czyli Si 06.06.10, 00:14 pereiro napisał: > Prawdopodobnie bylibyśmy bliżej prawdy mówiąc o próbie zamordowania policjanta, > zakończonej śmiercią napastnika. ha ha ha !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Nie chcę skończyć jak ofiary Molieke,czyli Si 07.06.10, 02:36 asiazlasu napisała: > pereiro napisał: > > > Prawdopodobnie bylibyśmy bliżej prawdy mówiąc o próbie > zamordowania policjanta, > > zakończonej śmiercią napastnika. > > ha ha ha !!! Celna riposta Asi. Jaz zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarex Re: Nie chcę skończyć jak ofiary Molieke,czyli Si 06.06.10, 07:02 Wiemy tylko, ze jest ofiara. Napastnikiem byl wg swiadkow milicjant. Odpowiedz Link Zgłoś
monofam Re: Nie chcę skończyć jak ofiary Molieke,czyli Si 06.06.10, 11:16 wg innych swiadkow Murzyn probowal wyrwac bron. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Nie chcę skończyć jak ofiary Molieke,czyli Si 07.06.10, 02:41 jaguarex napisał: > Wiemy tylko, ze jest ofiara. Napastnikiem byl wg swiadkow milicjant. Mylisz się. Według świadków policjant (prosiłbym, żebyś raczył zauważyć, że w Polsce od dwudziestu lat nie ma milicji) był sprawcą. Jeśli kontrolowany przez policję człowiek zaczyna się z nią szarpać, zawsze to on jest napastnikiem. Chciałbym też wiedzieć, czy słowa "według świadków" oznaczają, że: a) masz wgląd w materiał ze śledztwa i znasz wszystkie zeznania, b) kłamiesz, żeby dowieść swojej wątpliwej tezy, c) sugerujesz się wersją jednej strony dokonując tym ordynarnej manipulacji. Proszę zwłaszcza o odpowiedź na pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarex Re: Nie chcę skończyć jak ofiary Molieke,czyli Si 17.06.10, 05:59 Przeciez to milicja napadla na stadion, wiec to oni byli napastnikami. Wygodne dla milicji jest to, ze swiadkowie beda bali sie zeznawac. Nic nie usprawiedliwia uzycia broni przez milicjanta wobec bezbronnej osoby. Maja przeciez paly, gazy, tasery i inne niesmiercionosne srodki. Ale mentalnie sa oni niestety wciaz na poziomie MO wiec policja trudno ich nazwac. To takie farbowane lisy. Podrap policjanta a wylezie ZOMOwiec albo inny ORMOwiec. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Nie chcę skończyć jak ofiary Molieke,czyli Si 17.06.10, 08:36 jaguarex napisał: > Przeciez to milicja napadla na stadion, wiec to oni byli > napastnikami. Do tej pory myślałem, że jesteś człowiekiem na jakimś poziomie, ale Ty jesteś zwyczajnie głupi. Poczytaj sobie definicję słowa napastnik i przestań bredzić. Policja nie napadła na stadion, tylko wykonywała swoje obowiązki i kontrolowała przestrzeganie prawa na Stadionie. > Wygodne dla milicji jest to, ze swiadkowie beda bali > sie zeznawac. To skąd afera? Policjanci sami na siebie donieśli? Ośmieszasz się coraz bardziej. Po raz kolejny zwracam Ci uwagę, że milicja nie istnieje. > Nic nie usprawiedliwia uzycia broni przez milicjanta > wobec bezbronnej osoby. Maja przeciez paly, gazy, tasery i inne > niesmiercionosne srodki. Owszem, usprawiedliwia. Policjant nie ma obowiązku dać się pobić agresywnej dziczy tylko po to, żebyś miał komfort twierdzenia, że "użyli adekwatnych środków". Poza tym nic nie usprawiedliwia agresji wobec policjanta na służbie. A tak na marginesie. Chętnie bym się z Tobą spotkał, żeby Ci udowodnić, że pałą dość szybko można zabić. > Ale mentalnie sa oni niestety wciaz na > poziomie MO wiec policja trudno ich nazwac. To takie farbowane lisy. > Podrap policjanta a wylezie ZOMOwiec albo inny ORMOwiec. Widzę, że jesteś świetnie zorientowany. To w Adelajdzie można się takich rzeczy dowiedzieć? Na koniec jeszcze jedno: czemu nie odpowiedziałeś na moje pytanie z poprzedniego postu? Za trudne, czy niewygodne? Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarex Re: Nie chcę skończyć jak ofiary Molieke,czyli Si 17.06.10, 14:29 To polska milicja ma teraz obowiazek strzelania do obywateli? Dlaczego oni w ogole mieli ze soba bron palna? Oczywiscie, ze pala mozna zabic. Ale w umiejetnych rekach mozna ja wykorzystac do obezwladnienia przeciwnika bez pozbawiania go zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Nie chcę skończyć jak ofiary Molieke,czyli Si 17.06.10, 16:45 jaguarex napisał: > To polska milicja ma teraz obowiazek strzelania do obywateli? Milicja w Polsce nie istnieje, więc siłą rzeczy nie żadnych obowiązków. > Dlaczego oni w ogole mieli ze soba bron palna? Żeby się bronić przed agresją dzikiego tłumu. > Oczywiscie, ze pala mozna zabic. Ale w umiejetnych rekach mozna ja wykorzystac > do > obezwladnienia przeciwnika bez pozbawiania go zycia. Podobnie, jak pistolet. Niestety, kiedy zostaje wyrwany i dostaje się w nieumiejętne ręce, może posłużyć do zadania sobie śmiertelnej rany. Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarex Re: Nie chcę skończyć jak ofiary Molieke,czyli Si 20.06.10, 15:10 W cywilizowanym kraju policjant nie wyciaga broni palnej w tlumie. Jesli tam byl dziki tlum, to trzeba bylo albo dac sobie spokoj, albo zabrac wystarczajaco duzy oddzial. Swiadkowie nic nie mowia o tym, aby milicjantowi ktokolwiek wyrywal bron. Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Wyrazy współczucia. To nie musiało się stać 03.06.10, 01:07 Każdy z nas walczy jakoś o życie. Jeden bardziej legalnie, drugi mniej. Ale to nie znaczy, że mamy ginać od kuli. Bardzo to wszystko przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
polpiast potrafia tylko narzekac 03.06.10, 01:08 chcialbym i ja cos dozucic do tego artykulu, a mianowicie chcialbym zaproponowac wszystkim obroncon i zwolennikom afrykanow wyjazd pod Paryz do dzielnic "czarnych"niech sprobuja wyjsc na ulice wieczorem to jest bardzo malo prwadopodobne aby wrocili cali do domu raczej do szpitala i to przy duzym szczesciu przeciez wiadomo czym oni sie zajmuja tylko kradzieze rozboje napasci handel narkotykami i to samo bedzie w Polsce a jedyne co potrafia to tylko narzekac i mowic ze sa dyskryminowani, jezeli sie komu w Polsce nie podoba to prosze wrocic do siebie droga wolna Odpowiedz Link Zgłoś
wujekzielarz Re: potrafia tylko narzekac 03.06.10, 01:26 polpiast napisał: " przeciez wiadomo czym oni sie zajmuja tylko kradzieze rozboje napasci handel narkotykami i to samo bedzie w Polsce" Panie, to jeszcze nic, kumpel szwagra żony z Paryża opowiadał mi, że piją krew z białych dzieci, współżyją ze świnkami morskimi, a ich ulubioną niedzielną rozrywką jest sikanie na flagę narodową Francji. Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Dłubią w nosie i to co wyciągną 03.06.10, 01:30 zjadają. To stara prawda jest. Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarex Re: Dłubią w nosie i to co wyciągną 03.06.10, 06:51 To jak w mojej podstawowce! Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Dłubią w nosie i to co wyciągną 03.06.10, 17:17 No to sobie pożartowaliśmy, a teraz do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
wujekzielarz Re: Dłubią w nosie i to co wyciągną 03.06.10, 21:18 Tak jest pereiro! Jak zwykle muszę się z tobą zgodzić. Do rzeczy. Weź się w garść i zniszcz swoimi argumentami wszystkich ośmielających się myśleć inaczej, czyli całą tę lewacko-maoistowsko-syjonistyczno- demokratyczno-liberalno-cyklistyczno-templariuszowsko-masońsko- jezuicko-lumpenproletariacko-internacjonalistyczno-komunistyczno- pedofilsko-homoseksulno-feministyczno-socjalistyczną hołotę! Odpowiedz Link Zgłoś
monofam Re: Dłubią w nosie i to co wyciągną 03.06.10, 21:20 widze ze wujek sypie dowcipem z rekawa.. ciety dowcip zawsze na czasie! ho,ho,ho Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Dłubią w nosie i to co wyciągną 03.06.10, 22:02 Nie śmiej się. Wujek strasznie się napracował, żeby sobie przypomnieć te wszystkie przymiotniki i żadnego nie pominąć. Co ciekawe, sam umieścił pedofilię obok lewactwa i homoseksualizm obok komunizmu. Przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
wujekzielarz Re: Dłubią w nosie i to co wyciągną 03.06.10, 23:20 Oczywiście, że to nie przypadek - czerpałem z największych klasyków forum Gazety Wyborczej, najtęższych głów, które zawsze wiedzą co piszą. Odpowiedz Link Zgłoś
youzyczka nienawiść i agresja 03.06.10, 01:20 niestety sytuacja taka jak ta udawadnia, że Polska jest wciąż zaledwie zaściankiem Europy. może jest to wynikiem tego, że dopiero teraz nasze granice otwierają się dla obcokrajowców, oferując im lepsze życie, którego polacy szukają w Anglii, Irlandii i innych krajach Europy zachodniej. może gdyby ten proces zaczął się wcześniej nasze społeczeństwo w tej chwili byłoby bardziej tolerancyjne?? to nie tylko rasizm, ale i antysemityzm,homoseksualizm czy chociażby inne preferencje polityczne. poprostu inność, do której prosty lud polski nie przywykł. brak tolerancji wynika jednak z wychowania. co najgorsze jednak, to że ten kraj, który afiszuje się swoim katolicyzmem i wiarą w boga, tak naprawdę przesiąknięty jest nienawiścią. ludzie, którzy co tydzień idą na mszę w niedzielę, to często ci, którzy pierwsi rzuciliby kamieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Prawda uwiera niczym kolec 03.06.10, 01:28 w siedzeniu. Brak tolerancji jest stygmatem kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
wicur Re: Prawda uwiera niczym kolec 03.06.10, 02:03 A gdzie jest napisane, ze Polska ma byc tolerancyjna? Byla, kiedys, na dobre jej to nie wyszlo. Dlaczego mamy byc otwarci na swiat? Coz to, nie stac nas na nasza wlasna osobowosc? Musimy dopasowywac sie do innych? Kogo? Francji, Anglii? Niemiec, moze? Na razie nie grozi nam zalew kolorowej imigracji z bardzo prostej przyczyny: nie wyzywia sie na naszym zasilku socjalnym! cafa ta afera ztargowiska, zaloze sie, ma podloze handlowe ale w innym wymiarze. Tu nie chodzilo o szmaty ale o tzw haracz, ktorego z roznych powodow czarni nie zaplacili. Co jeszcze nie oznacza, ze stali sie przez to ofiarami. Paser wcale nie jest lepszy od zlodzieja. Skoro w ciagu 1 miesiaca na lotnisku wpada 2 kurierow z nomen omen Nigerii nasuwa sie pytanie czy aby nie istnieje jakas zorganizowana grupa obracajaca kokaina? Logiczne jest, ze towar bedzie rozprowadzany poprzez swoich bo trudniej ich zinwigilowac ale ktos (policja)musi przymknac oko. Takie niedowidzenie jednak kosztuje a skorumpowanu policjant staje sie obiektem latwym do manipulacji. Murzyn jest cwaniak i wie, ze policja ma ograniczone pole dzialania wiec zaczyna sie bezczelnie stawiac lamiac uklad. Do glosu dochodzi urazona duma policjanta, przepychanki, pyskowki i w ktoryms momencie dochodzi do tragedii.Pytanie moje brzmi; jak dalece jest zinwigilowana policja? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Prawda uwiera niczym kolec 03.06.10, 02:29 wicur napisał: > A gdzie jest napisane, ze Polska ma byc tolerancyjna? W przepisach. Żaden przepis nie różnicuje ludzi poddanych działaniu tego prawa ze względu na kolor skóry. Chcesz żeby było inaczej? To zamiast marudzić na czarnych, zielonych i niebieskich, głosuj na tych co zmienią prawo na takie, które będzie ci pasowało :) Odpowiedz Link Zgłoś
prawdaczasu Tolerancja 03.06.10, 03:03 Tolerancja (łac. tolerantia - "cierpliwa wytrwałość"; od łac. czasownika tolerare - "wytrzymywać", "znosić", "przecierpieć") Nie widzę tu nigdzie lubić, pałać chęcią ani okazywać przyjaźń ani tym bardziej kochać. Fakt,że jeżeli ktoś jest obywatelem naszego kraju i ma mieć niezależnie od wszystkiego niezawisły osąd jest bezsprzeczny ,tu się całkowicie zgadzam. Inną sprawą jest postrzeganie pewnych grup imigranckich. Tak jak Anglicy mogą nie lubić masowej imigracji Polaków, tak Polacy mogą czuć niechęć do imigrantów z poszczególnych krajów i nic komu do tego. PS:Ponadto zalecam wszystkim lewakom, kursy tolerancji w Nigerii. Ale nie w hotelu z wycieczką, tylko na bazarze. :) Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarex Re: Prawda uwiera niczym kolec 03.06.10, 06:35 Akurat Polska byla najpotezniejsza wtedy, kiedy byla wielokulturowa i tolerancyjna (Renesans). No ale potem przyszla kontrreformacja, i kazdy, kto inaczej sie modlil albo ubieral, byl wrogiem. I tak juz w Polszcze niestety zostalo. Niestety, kraj na tym nic nie zyskal. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Prawda uwiera niczym kolec 03.06.10, 17:21 No i nieprawdę napisałeś. Akurat w Polsce kontrreformacja przebiegała prawie bezkrwawo i bez prześladowań. W odróżnieniu do tych wszystkich niezwykle tolerancyjnych państw, które stawia nam się za wzór. Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarex Re: Prawda uwiera niczym kolec 04.06.10, 05:41 Kontrreformacja to byl koniec polskiej demokracji. Braci Polskich wypedzono z kraju lub sila zmuszono do zmiany wyznania, a reszte wyrznieto. Bracia Polscy wyjechali do Europy zachodniej i przyczynili sie do jej ucywilizowania i zwiekszenia tolerancji. A w Polsce zostal zascianek. Zauwaz, ze Bracia Polscy to byl najciekawszy ruch w calym wczesnym protestantyzmie. Pozwalali kazdemu wierzyc jak chce, bez przymusu, i uznawali wszystkich ludzi za rownych. Ale Ty zapewne sie cieszysz, ze podobne zasady w Polsce nie sa uznawane do dzis. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Prawda uwiera niczym kolec 04.06.10, 16:28 jaguarex napisał: > Kontrreformacja to byl koniec polskiej demokracji. Braci Polskich > wypedzono z kraju lub sila zmuszono do zmiany wyznania, a reszte > wyrznieto. To duże nadużycie. Braci Polskich rzeczywiście wypędzono, ale był to jedyny taki przypadek. W dodatku podaje się różne powody tej banicji. Nie zawsze religijne. Na dokładkę Arianie pojawili się w Polsce po wypędzeniu ich z zachodnie Europy. Jak to łatwo część uprościć, część uogólnić, a część przerysować i wychodzi zupełnie inny obraz :) A kogo to rzekomo w Polsce "wyrżnięto"? > Bracia Polscy wyjechali do Europy zachodniej i przyczynili sie do > jej ucywilizowania i zwiekszenia tolerancji. A w Polsce zostal > zascianek. Cześć wyjechała, ale większość została w podziemiu i działała aż do XVIII wieku. Ci, którzy wyjechali zostali wyrżnięci. > Zauwaz, ze Bracia Polscy to byl najciekawszy ruch w calym wczesnym > protestantyzmie. Pozwalali kazdemu wierzyc jak chce, bez przymusu, i > uznawali wszystkich ludzi za rownych. Ale Ty zapewne sie cieszysz, > ze podobne zasady w Polsce nie sa uznawane do dzis. Wręcz przeciwnie. Jako ateista uważam, że każdy powinien wierzyć w co chce, lub nie wierzyć w nic nadprzyrodzonego. Sam uznaję wszystkich ludzi za równych, co wcale nie każe mi pozwalać na szczególne traktowanie murzynów. Co innego jednak jednostka, co innego społeczeństwo, państwo, kultura, system prawny. Żadna jednostka i jej interesy nie są ważniejsze od interesu społecznego. Postaraj się nie poddawać tych słów nadinterpretacji zgodnej z własnym przekonaniem odnośnie tego, co ja uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarex Re: Prawda uwiera niczym kolec 05.06.10, 11:46 Na zachodzie Europy Braci Polskich nie traktowano tak zle, jak w Rzplitej. Czesciowo dlatego, ze wyjechali do bardziej tolerancyjnych krajow. W Wlk Brytanii i Ameryce przyczynili sie do powstania kosciola unitarianskiego, ktory istnieje do dzis. A nawet jest nadzieja, ze pojawi sie i w Polszcze. W cywilizowanym kraju interes jednostki i interes poleczny sa polaczone. Nie ma juz jak u Majakowskiego, ze jednostka niczym, jednostka zerem. Choc w Polszcze wciaz tak jest. Marzyloby mi sie, aby w Polsce wszyscy mieli takie same prawa i byli jednakowo traktowani np. przez milicje. Ale wiem tez, ze tego nigdy nie dozyje. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Prawda uwiera niczym kolec 05.06.10, 23:00 jaguarex napisał: > Na zachodzie Europy Braci Polskich nie traktowano tak zle, jak w Rzplitej. > Czesciowo dlatego, ze wyjechali do bardziej tolerancyjnych krajow. W Wlk Brytan > ii > i Ameryce przyczynili sie do powstania kosciola unitarianskiego, ktory istnieje > do > dzis. A nawet jest nadzieja, ze pojawi sie i w Polszcze. Nadzieja? A po co Polsce kolejny kościół? Nazwanie Wielkiej Brytanii w tamtym czasie krajem bardziej tolerancyjnym, to już nie nadużycie, to ordynarne kłamstwo. Niezależnie od tego, jak potraktowano tam Arian. > > W cywilizowanym kraju interes jednostki i interes poleczny sa polaczone. Nie ma > > juz jak u Majakowskiego, ze jednostka niczym, jednostka zerem. Choc w Polszcze > wciaz tak jest. Chyba Ci nienawiść do Polski coś pomieszała w głowie. Po pierwsze, nie pisałem, że społeczeństwo jest wszystkim, a jednostka niczym. Pisałem jedynie, że interes społeczny jest ważniejszy. Twoja wizja państwa, w którym interes jednostki i interes społeczny są połączone, jest niestety li tylko komunistyczną utopią. Gdyby ludzie byli tak idealni, żeby ich interes był tożsamy z interesem społecznym, nie byłyby potrzebne państwa ani prawo. > > Marzyloby mi sie, aby w Polsce wszyscy mieli takie same prawa i byli jednakowo > traktowani np. przez milicje. Ale wiem tez, ze tego nigdy nie dozyje. > A mnie się marzy, żeby ludzie, którzy od lat siedzą na drugim końcu świata nie wypowiadali się tak agresywnie i autorytarnie o moim kraju. I najważniejsze: odpowiesz mi wreszcie na pytanie, jakie to inne religie wyrżnięto w Polsce podczas kontrreformacji? Czy po prostu je zbyłeś milczeniem, bo palnąłeś bzdurę? Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarex Re: Prawda uwiera niczym kolec 17.06.10, 06:08 Tak sie sklada ze Wlk Brytania istotnie stawala sie coraz bardziej tolerancyjna (szczegolnie po czasach Cromwella) w miare, jak Polska od tolerancji odchodzila. Przedkladanie "interesu spolecznego" ponad interes jednostki to wlasnie jest komunistyczny poglad, ktory prowadzi do obowiazkow meldunkowych, dowodow osobistych i numerow PESEL. W moim kraju takie rzeczy nie istnieja, i uwaza sie, ze w interesie spolecznym wlasnie lezy szacunek do interesu jednostki. Nienawisci do Polski ci u mnie nie ma. Ot, biedny kraj. Jest raczej wspolczucie. Mam natomiast spora niechec do polskiej polityki. Wszyscy rzucaja sie na kase i nic sie nie zmienia. A jak juz sa jakies zmiany, to jeden krok naprzod, dwa kroki w tyl. Trzeba bylo zostac przy komunizmie! Panstwo i prawo sa generalnie potrzebne do jednego - do obrony slabszych przed mocniejszymi. Choc oczywiwscie w praktyce nie zawsze tak jest, i to niestety nie tylko w Polszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Prawda uwiera niczym kolec 17.06.10, 08:52 jaguarex napisał: > Tak sie sklada ze Wlk Brytania istotnie stawala sie coraz bardziej > tolerancyjna (szczegolnie po czasach Cromwella) w miare, jak Polska > od tolerancji odchodzila. Co nie oznacza, że była bardziej tolerancyjna. Mylisz fakty. Wciąż czekam na odpowiedź: jakie inne religie wyrżnięto wówczas w Polsce. Odpowiedz, albo miej odwagę przyznać, że napisałeś idiotyzm. > Przedkladanie "interesu spolecznego" ponad interes jednostki to > wlasnie jest komunistyczny poglad, ktory prowadzi do obowiazkow > meldunkowych, dowodow osobistych i numerow PESEL. W moim kraju takie > rzeczy nie istnieja, i uwaza sie, ze w interesie spolecznym wlasnie > lezy szacunek do interesu jednostki. Nie rozśmieszaj mnie bardziej, bo skompromitowałeś się swoimi śmiesznymi twierdzeniami dostatecznie. Interes społeczny ponad interesem jednostki, to norma w każdym cywilizowanym kraju. Inaczej nie byłoby dróg, planowania architektonicznego, wojska, podatków. Natomiast interes społeczny nie może być pojmowany skrajnie - patrz: odbieranie dzieci Aborygenom. Na szczęście takie rzeczy nie działy się w Australii, co? > Nienawisci do Polski ci u mnie nie ma. Ot, biedny kraj. Jest raczej > wspolczucie. Mam natomiast spora niechec do polskiej polityki. > Wszyscy rzucaja sie na kase i nic sie nie zmienia. A jak juz sa > jakies zmiany, to jeden krok naprzod, dwa kroki w tyl. Trzeba bylo > zostac przy komunizmie! Dobrze jest rozeznać się w temacie, który się porusza. Twierdzenie, że w Polsce nic się nie zmienia jest jednym z najbardziej absurdalnych spośród wszystkich, które tu usłyszałem. Chyba, że poprzez słowa "nic się nie zmienia" rozumiesz fakt, że Polskę praktycznie ominął światowy kryzys? Mamy chłopcze najwyższy wzrost w Europie od kilku lat. W każdym rankingu dotyczącym standardów życia idziemy od wielu lat w górę (poziom gospodarki, korupcja, przestrzeganie prawa etc.) Dzieje się tak niezależnie od Twoich życzeń i pozwoleń. > Panstwo i prawo sa generalnie potrzebne do jednego - do obrony > slabszych przed mocniejszymi. Choc oczywiwscie w praktyce nie zawsze > tak jest, i to niestety nie tylko w Polszcze. Proponuję Ci udać się z tą tezą do dowolnego socjologa. On Ci wytłumaczy, co to jest państwo. Ja napiszę tylko w największym skrócie: państwo jest jednostką organizacyjną stworzoną do obrony wspólnych interesów jego członków. Aha, i jeszcze jedno: w Polszcze, to po rosyjsku. naucz się wreszcie polskiego, skoro piszesz na polskim forum. Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarex Re: Prawda uwiera niczym kolec 17.06.10, 14:45 Drogi, planowanie architektoniczne, wojsko i podatki sluza w takim samym stopniu calemu spoleczenstwu, jak i jednostce. Interes spoleczny i indywidualny jest tu nierozerwalny. Odbieranie dzieci Aborygenom to takze byla tragedia i calego spoleczenstwa, i konkretnych jednostek. Nigdzie nie pisalem, ze tak sie nie dzialo. Rzad Australia mial rasistowska polityke do roku 1970. Natomiast obowiazek meldunkowy, PESELe i dowody osobiste jednostce nie sluza, choc i spoleczenstwu tez nie. Sluza jedynie wladzy, ktora moze latwiej jednostki represjonowac. Dzisiaj byc moze tylko niektore, ale jutro kto wie? Ciesze sie, ze Polske ominal kryzys, ze ma najwiekszy wzrost gospodarczy i taki wysoki standard zycia. Szkoda tylko, ze istnieje to tylko na papierze, a przepasc miedzy Polska z zachodem wcale sie nie zmniejsza. Wsrod krajow Europy Wschodniej wg wszystkich prawie rankingow Polska jest na szarym koncu. W czolowce jest za to pod wzgledem kosztow utrzymania - choc moim zdaniem to watpliwy sukces. Obrona wspolnych interesow "czlonkow panstwa" o ktorych piszesz, to tylko jedna z funkcji panstwa, i wcale nie najwazniejsza. Polski katolicki arcybiskup czy biznesmen nie maja wcale wielu wspolnych interesow z biednym Kowalskim z bloku. Okreslenia "w Polszcze" uzywal i J Ch Pasek Sienkiewicz. Po rosyjsku byloby "w Polszy". Oj cos nie uwazales na lekcjach polskiego i rosyjskiego! Ani sie tego nie wstydze, ani nie przestane uzywac. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Prawda uwiera niczym kolec 17.06.10, 16:55 jaguarex napisał: > Drogi, planowanie architektoniczne, wojsko i podatki sluza w takim samym stopni > u > calemu spoleczenstwu, jak i jednostce. Interes spoleczny i indywidualny jest tu > > nierozerwalny. Staje się jak najbardziej "rozerwalny", kiedy droga przebiega przez twoją działkę, albo kiedy chcesz zbudować coś dużego w miejscu, gdzie plan przewiduje zabudowę ekstensywną. > > Odbieranie dzieci Aborygenom to takze byla tragedia i calego spoleczenstwa, i > konkretnych jednostek. Nigdzie nie pisalem, ze tak sie nie dzialo. Rzad Austral > ia > mial rasistowska polityke do roku 1970. I teraz próbuje im to zrekompensować. Kiedy wreszcie zrozumiesz, że Polska nie ma takich zobowiązań i nie musi płacić za błędy i świństwa Australijczyków? U nas polityka narodowościowa była zawsze racjonalna i histeria krajów "cywilizowanych", w których jeszcze 40 lat temu panował apartheid, nie musi być dla nas wzorem. > Natomiast obowiazek meldunkowy, PESELe i dowody osobiste jednostce nie sluza, c > hoc > i spoleczenstwu tez nie Tu nawet się mogę zgodzić, tylko co to ma do rzeczy? > Szkoda tylko, ze istnieje to tylko na papierze, a przepa > sc > miedzy Polska z zachodem wcale sie nie zmniejsza. Wsrod krajow Europy Wschodnie > j > wg wszystkich prawie rankingow Polska jest na szarym koncu. W czolowce jest za > to > pod wzgledem kosztow utrzymania - choc moim zdaniem to watpliwy sukces. Przytocz te rankingi, bo piszesz bzdury. A wzrost gospodarczy widzę choćby po własnej rodzinie i znajomych. Rzeczy, które kiedyś były luksusem w Polsce i normą na tzw. Zachodzie, dziś są normą i tu i tu. > > Obrona wspolnych interesow "czlonkow panstwa" o ktorych piszesz, to tylko jedna > z > funkcji panstwa, i wcale nie najwazniejsza. Polski katolicki arcybiskup czy > biznesmen nie maja wcale wielu wspolnych interesow z biednym Kowalskim z bloku. Mają więcej, niż myślisz. Bezpieczeństwo (wewnętrzne i zewnętrzne), służba zdrowia, gospodarka, transport, komunikacja, system emerytalny... Można długo wymieniać dziedziny, w których pojedynczy obywatel nie poradzi sobie i potrzebuje państwa. Znów głupotę palnąłeś. > > Okreslenia "w Polszcze" uzywal i J Ch Pasek Sienkiewicz. Po rosyjsku byloby "w > Polszy". Oj cos nie uwazales na lekcjach polskiego i rosyjskiego! Ani sie tego > nie > wstydze, ani nie przestane uzywac. > Używaj sobie, czego chcesz, byle byś nie obrażał. Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarex Re: Prawda uwiera niczym kolec 18.06.10, 03:51 Jesli rzad chce zbudowac droge przez moja dzialke, to w cywilizowanym kraju jako absolutne minimum bede uprawniony do rekompensaty. A zatem moj osobisty interes na tym nie moze ucierpiec. Skad Ci przyszlo do glowy, ze chcialbym, aby Polska placila za bledna polityke innego kraju? Polski rzad ma dosc wlasnych bledow, ktore powinien zrekompensowac spoleczenstwu. A okreslenie "apartheid" odnosi sie wylacznie do systemu panujacego niegdys w RPA. W Polsce po drugiej wojnie Niemcow zamykano w obozach koncentracyjnych, Ukraincow i Lemkow wysiedlano badz mordowano, a jeszcze w roku 1968 wypedzano z kraju Zydow. Nalezy to wprost nazwac rasizmem. Jesli dla ciebie do "racjonalna polityka narodowosciowa", to wspolczuje. W przeciwienstwie do rzadu Australii, polski rzad jeszcze za swoj rasizm nie przeprosil. Prosze, podaj przyklady, jakie to rzeczy byly w Polsce luksusem a teraz sa norma. Telefony? Banany? Telewizory kolorowe? Radia stereo? Oczywiscie, ze zwykly obywatel potrzebuje panstwa. To wlasnie mialem na mysli piszac, ze rola rzadu jest ochrona slabszych. Ksiadz pralat czy biznesmen obejda sie bez panstwowej sluzby zdrowia, systemu emerytalnego czy transportu publicznego. Dlatego niewiele maja "wspolnych interesow" ze zwyklymi ludzmi. I jesli panstwo zwyklych ludzi nie obroni, to ksiadz z biznesmenem wydoja ich do sucha. Rankingi panstw latwo znalezc w internecie. Wbrew samozadowoleniu Polakow i ich ksenofobicznej pogardzie dla innych krajow, szczegolnie afrykanskich, okazuje sie, ze korupcja w Polsce jest na poziomie zblizonym do RPA, podczas gdy np. Botswana potrafi korupcje kontrolowac o wiele lepiej, niz RP: en.wikipedia.org/wiki/Corruption_Perceptions_Index Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Prawda uwiera niczym kolec 19.06.10, 11:56 jaguarex napisał: > Jesli rzad chce zbudowac droge przez moja dzialke, to w > cywilizowanym kraju jako absolutne minimum bede uprawniony do > rekompensaty. A zatem moj osobisty interes na tym nie moze ucierpiec. Ale cierpi, bo musisz zmienić miejsce zamieszkania, zbudować nowy dom etc. > > Skad Ci przyszlo do glowy, ze chcialbym, aby Polska placila za > bledna polityke innego kraju? Stąd, że Twoja nagła miłość do innych ras spowodowana jest wyrzutami sumienia po wydarzeniach we własnym kraju. Popadliście z jednej skrajności w drugą. U nas nigdy Murzyni nie byli prześladowani przez aparat państwowy, więc i dziś nie ma powodu, żeby stali się świętymi krowami. > W Polsce po drugiej wojnie Niemcow zamykano w obozach > koncentracyjnych, Ukraincow i Lemkow wysiedlano badz mordowano, a > jeszcze w roku 1968 wypedzano z kraju Zydow. Nalezy to wprost nazwac > rasizmem. Co Ty bredzisz? Jakim rasizmem? Zaczniesz teraz wmawiać, że II Wojna Światowa, to czas w którym źli Polacy gnębili dobrych Niemców z powodów rasowych? Czy Ty coś piłeś? > Jesli dla ciebie do "racjonalna polityka narodowosciowa", > to wspolczuje. W przeciwienstwie do rzadu Australii, polski rzad > jeszcze za swoj rasizm nie przeprosil. Masz baaaaardzo nieaktualne informacje. Przeprosił wiele lat temu. > > Prosze, podaj przyklady, jakie to rzeczy byly w Polsce luksusem a > teraz sa norma. Telefony? Banany? Telewizory kolorowe? Radia stereo? Wolałbym, żebyś najpierw przytoczył rankingi, na które się powołałeś, a według których "wsrod krajow Europy Wschodniej wg wszystkich prawie rankingow Polska jest na szarym koncu". > > Oczywiscie, ze zwykly obywatel potrzebuje panstwa. To wlasnie mialem > na mysli piszac, ze rola rzadu jest ochrona slabszych. Ksiadz pralat > czy biznesmen obejda sie bez panstwowej sluzby zdrowia, systemu > emerytalnego czy transportu publicznego. Dlatego niewiele > maja "wspolnych interesow" ze zwyklymi ludzmi. I jesli panstwo > zwyklych ludzi nie obroni, to ksiadz z biznesmenem wydoja ich do > sucha. Ile Ty masz lat? Trzynaście? Państwo nie istnieje dla biznesmenów i biskupów, co nie znaczy, że jego głównym zadaniem jest akcja afirmacyjna. > > Rankingi panstw latwo znalezc w internecie. Skoro tak łatwo znaleźć, to znajdź i daj linki. Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarex Re: Prawda uwiera niczym kolec 20.06.10, 15:03 Uczciwa rekompensata pokrywa koszty zbudowania nowego domu i przeprowadzki. Z nawiazka. Rasizm to dyskryminacja grupy ludzi majacej wspolne pochodzenie lub postrzeganych jako majacych wspolne pochodzenie. To, jak traktowano w Polscie Lemkow czy Zydow wypelnia wszelkie znamiona rasizmu. Poniewaz masz (mam nadzieje) wiecej niz 13 lat, to pogrzeb sobie w rankingach panstw sam, i zobacz, gdzie Polska sie miesci. Albo moze nie, bo lepiej pozostac w stanie blogiego samozadowolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Prawda uwiera niczym kolec 22.06.10, 01:04 jaguarex napisał: > Poniewaz masz (mam nadzieje) wiecej niz 13 lat, to pogrzeb sobie w rankingach > panstw sam, i zobacz, gdzie Polska sie miesci. Albo moze nie, bo lepiej pozosta > c w > stanie blogiego samozadowolenia. Miałem rację. Nie znalazł :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarex Re: Prawda uwiera niczym kolec 17.06.10, 06:17 Nigdzie nie pisalem, ze w Rzplitej wyrznieto takze inne religie. Nie dlatego, aby nie bylo przypadkow przemocy religijnej, ale dlatego ze nie poruszalem tego tematu. A kosciol unitariansko-uniwesalistyczny w Polsce bardzo by sie przydal. Im wieksza roznorodnosc religii, tym lepiej dla spoleczenstwa, a do tego ten wlasnei kosciol jest jednym z najbardziej postepowych. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Prawda uwiera niczym kolec 17.06.10, 09:06 jaguarex napisał: > Nigdzie nie pisalem, ze w Rzplitej wyrznieto takze inne religie. Nie > dlatego, aby nie bylo przypadkow przemocy religijnej, ale dlatego ze > nie poruszalem tego tematu. Owszem poruszałeś. Oto cytat: Kontrreformacja to byl koniec polskiej demokracji. Braci Polskich wypedzono z kraju lub sila zmuszono do zmiany wyznania, a reszte wyrznieto. Jeśli nie miałeś na myśli reszty protestantów, tylko resztę Arian, to piszesz w sposób trudny do zrozumienia, a zdania mają złą konstrukcję. Ponadto sprowadzanie kontrreformacji do stosunków pomiędzy władzą i Arianami jest jakimś kuriozum. Zwłaszcza w kontekście powodów wypędzenia Arian. > A kosciol unitariansko-uniwesalistyczny w Polsce bardzo by sie > przydal. Im wieksza roznorodnosc religii, tym lepiej dla > spoleczenstwa, a do tego ten wlasnei kosciol jest jednym z > najbardziej postepowych. W Polsce jest oficjalnie zarejestrowanych prawie 200 kościołów i związków wyznaniowych. Co stoi na przeszkodzie zarejestrowania kolejnego? Chętnych do zrobienia sobie wody z mózgu przez kolejny kult z pewnością nie zabraknie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarex Re: Prawda uwiera niczym kolec 17.06.10, 14:51 Napisalem ze wyrznieto reszte Braci Polskich (tych, ktorzy nie wyjechali i nie przechrzcili sie): "Braci Polskich wypedzono z kraju lub sila zmuszono do zmiany wyznania, a reszte wyrznieto". Nigdzie nie bylo mowy o innych wyznaniach, i nie moglbym tego wyrazic jasniej. Kosciol UU nie zatrzymal sie na etapie Braci Polskich, ale przeszedl dalsza ewolucje. Ani nie jest kultem, ani nie robi wody z mozgu - w przeciwienstwie do wielu innych wyznan. Dzisiaj nie musisz nawet byc chrzescijaninem, aby byc czlonkiem UU. Mozesz byc np. hindusem, agnostykiem, a nawet ateista, bo to kosciol bezdogmatowy. Tylko, ze polskie spoleczenstwo byc moze do takiej idei nie doroslo, bo ludzie wciaz sie dziwia, jak np. ksiadz moze byc ateista. A moze, bo w koncu ksiadz tez czlowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Prawda uwiera niczym kolec 17.06.10, 17:04 jaguarex napisał: > Napisalem ze wyrznieto reszte Braci Polskich (tych, ktorzy nie wyjechali i nie > przechrzcili sie): "Braci Polskich wypedzono z kraju lub sila zmuszono do zmian > y > wyznania, a reszte wyrznieto". Nigdzie nie bylo mowy o innych wyznaniach, i nie > > moglbym tego wyrazic jasniej. Mógłbyś, ale to już bez znaczenia. Teza, że resztę Braci Polskich wyrżnięto również nie jest prawdziwa, choć faktycznie były pogromy. Jeszcze dziwniejsza jest jednak teza, że wypędzenie Arian było końcem polskiej demokracji. To wręcz perełka wśród wszystkich absurdów zawartych w twoich postach. Zwłaszcza, że BP nie wypędzono ze względów wyznaniowych, tylko za zbiorową zdradę. > > Kosciol UU nie zatrzymal sie na etapie Braci Polskich, ale przeszedl dalsza > ewolucje. Ani nie jest kultem, ani nie robi wody z mozgu - w przeciwienstwie do > > wielu innych wyznan. Dzisiaj nie musisz nawet byc chrzescijaninem, aby byc > czlonkiem UU. Mozesz byc np. hindusem, agnostykiem, a nawet ateista, bo to kosc > iol > bezdogmatowy. Tylko, ze polskie spoleczenstwo byc moze do takiej idei nie doros > lo, > bo ludzie wciaz sie dziwia, jak np. ksiadz moze byc ateista. A moze, bo w koncu > > ksiadz tez czlowiek. > Ciekawe jest to, co piszesz. Wbiłem w wiki hasło "kościół unitariański" i wyświetliło mi się "kościół unitariański na Węgrzech". Jak najbardziej pełen dogmatów. Czy to jest inny kościół unitariański? A jeśli tak, to na czym polega doktryna tego, o którym piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarex Re: Prawda uwiera niczym kolec 18.06.10, 04:03 W Polsce demokracji nigdy nie bylo, szczegolnie w owych czasach, wiec wypedzenie Braci Polskich nie moglo oznaczac konca czegos, czego nie bylo. Ale bylo zwiazane z koncem potegi panstwa polskiego. Nazywanie BP "arianami" jest zreszta niescisle. Arianizm tylko czesciowo pokrywa sie z ideologia Braci Polskich. Kosciol unitarianski na Wegrzech rzeczywiscie zatrzymal sie na etapie BP. Zamiast tego poczytaj o kosciele unitariansko- uniwersalistycznym, ktory wyrastajac z tego samego nurtu duzo lepiej (moim zdaniem) kultywuje tradycje BP zamiast kultywwowania ich przedawnionych dogmatow: "Uniwersaliści mogą mieć swoje własne przekonania na temat danego zagadnienia teologicznego. Ponieważ Unitarianizm Uniwersalistyczny nie ma oficjalnego kreda, wszyscy mają prawo poszukiwania prawdy na wielu różnych ścieżkach. Witamy ludzi którzy identyfikują się i czerpią inspirację z buddyzmu, chrześcijaństwa, hinduizmu, humanizmu, judaizmu, islamu, pogaństwa ,ateizmu i agnostycyzmu, czy też innych tradycji religijnych i filozoficznych." - cytat z unitarianie.org/ Zobacz takze: pl.wikipedia.org/wiki/Uniwersalizm_unitaria%C5%84ski en.wikipedia.org/wiki/Unitarian_universalism Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Prawda uwiera niczym kolec 19.06.10, 12:01 jaguarex napisał: > W Polsce demokracji nigdy nie bylo, szczegolnie w owych czasach, > wiec wypedzenie Braci Polskich nie moglo oznaczac konca czegos, > czego nie bylo. Więc pozwól, że w odpowiedzi zacytuję Twoje własne słowa z tego wątku: Kontrreformacja to byl koniec polskiej demokracji. Myślę, że teraz sam już dojdziesz do wniosku, że bzdury, które wypisujesz przekraczają granice dobrego smaku. Kończę dyskusję z Tobą, bo to do niczego nie prowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
skaflok Re: nienawiść i agresja 03.06.10, 01:56 ten bratk tolerancji sprawi, ze Polska bedzie Polską, kiedy na zachodzie powstanie europejska republika arabsko-mudżyńska. Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarex Re: nienawiść i agresja 17.06.10, 06:21 Jesli Polska chce nadal pozostac ubogim zaszczankiem Europy, to istotnie nikt jej tego nie moze zabronic. W koncu sny o potedze to jedynie, co temu krajowi pozostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: nienawiść i agresja 17.06.10, 09:10 jaguarex napisał: > Jesli Polska chce nadal pozostac ubogim zaszczankiem Europy, to > istotnie nikt jej tego nie moze zabronic. W koncu sny o potedze to > jedynie, co temu krajowi pozostaje. Szkoda, że nie zacytowałeś poprzedniej wypowiedzi, bo byłoby jasne, co tak naprawdę napisałeś. A napisałeś, że tylko napływ wielkich ilości Murzynów i Islamistów oraz zamiana naszej kultury na ich kulturę może spowodować wyjście Polski z zaścianka i potęgę gospodarczą. Chyba nie muszę uzasadniać, jaki to absurd i kuriozum? Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarex Re: nienawiść i agresja 17.06.10, 14:14 Masz nadzwyczajny dar wyczytywania tresci, ktorych w tekscie nie ma. Ja sugerowalem jedynie, ze jesli Polska chce naprawde wejsc do cywilizowanej Europy - zamiast bycia zasciankiem - to musi sie otworzyc na inne kultury, i tyle. Kto tam przyjedzie, dlaczego, i w jakiej ilosci to juz zupelnie inna kwestia. Poki co rozmnazaja sie tam wsobnie ksieza-pedofile, skorumpowani politycy (prawica + lewica) i urzednicy-nieroby. Kiedy sklepy zaczna prowadzic pracowici Indianie, w urzedach beda obslugiwac Azjaci, lekarz bedzie Latynosem a ksiadz Afrykaninem, to z koniecznosci ludzie w tym kraja przestana byc dla siebie wilkami i zaczna sie wreszcie szanowac. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: nienawiść i agresja 17.06.10, 17:13 jaguarex napisał: > Masz nadzwyczajny dar wyczytywania tresci, ktorych w tekscie nie ma. To nie żaden dar, tylko umiejętność rozumienia kontekstowego. Odpowiadałeś na zdanie "ten bratk tolerancji sprawi, ze Polska bedzie Polską, kiedy na zachodzie powstanie europejska republika arabsko-mudżyńska." Taki, a nie inny jest więc kontekst twojej wypowiedzi o zaścianku. > > Ja sugerowalem jedynie, ze jesli Polska chce naprawde wejsc do cywilizowanej > Europy - zamiast bycia zasciankiem - to musi sie otworzyc na inne kultury, i ty > le. > Kto tam przyjedzie, dlaczego, i w jakiej ilosci to juz zupelnie inna kwestia. > > Poki co rozmnazaja sie tam wsobnie ksieza-pedofile, skorumpowani politycy (praw > ica > + lewica) i urzednicy-nieroby. Kiedy sklepy zaczna prowadzic pracowici Indianie > , w > urzedach beda obslugiwac Azjaci, lekarz bedzie Latynosem a ksiadz Afrykaninem, > to > z koniecznosci ludzie w tym kraja przestana byc dla siebie wilkami i zaczna sie > > wreszcie szanowac. I tu dotykamy kwestii podstawowej. Nie mam nic przeciwko czarnoskóremu lekarzowi, Chińczykom budującym polskie autostrady (pierwszy taki przypadek w Europie - tak a propos polskiego zaścianka), czy księżom - Siuksom. Zresztą księża mogą dla mnie być i z Marsa. Problem zaczyna się wtedy, kiedy zaczynają się do nas zjeżdżać z Afryki nieroby, które liczą tylko na nielegalny handelek na bazarze i naszą opiekę socjalną. Za takie ubogacenie kulturowe dziękuję. Tak na marginesie - czy "ksiądz Afrykanin" oznacza może białoskórego Bura, śniadego Tunezyjczyka, czy szamana z plemienia Masajów? Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarex Re: nienawiść i agresja 18.06.10, 04:15 Okreslenie "europejska republika arabsko-mudżyńska" mozna traktowac jedynie humorystycznie. Zrozumialem wypowiedz autora tak, ze boi sie on roznorodnosci. I tylko do tego sie odnosilem Piszesz, ze nie podoba Ci sie "kiedy zaczynają się do nas zjeżdżać z Afryki nieroby, które liczą tylko na nielegalny handelek na bazarze i naszą opiekę socjalną. Za takie ubogacenie kulturowe dziękuję." Stosujac Twoja metode analizy tekstu, rozumiem, ze nie masz niz przeciwko zjezdzajacym sie do Polski nierobom, o ile nie sa oni z Afryki? Osobiscie uwazam, ze nierobow Polska ma prawo nie wpuszczac, ale nie powinna dyskryminowac. Nierob to nierob, niezlaleznie od tego, skad jest. "Ksiądz Afrykanin" Moze byc Afrykanerem (oni raczej nie lubia byc nazywanymi "Burami", moze byc Tunezyjczykiem, i moze byc Masajem. Ale raczej nie moze byc szamanem, bo szamanizm to inna religia. Odpowiedz Link Zgłoś
kochajacyinaczej Ja chcę czarnego. Czarne jest 03.06.10, 01:22 piękne i miłe w dotyku. Odpowiedz Link Zgłoś
jeruzalem51 szkoda czlowieka i rodziny 03.06.10, 01:50 niedawno"powazny przedsiebiorca" z Nigerii, zostal zlapany na lotnisku z 1,5 kg. kokainy w brzuchu,szczesliwy,ze przezyl.Co znaczy,ze jest to jakas stala linia interesow pomiedzy Nigeria i Polska.Nie byl to zapewne prekursor tego rodzaju przesylki, ma sie rozumiec,ze rodak czekal w Warszawie.Byc moze,ze jeden z wypowiadajacych sie tak zarliwie o wlasnej krzywdzie, ktora spotyka go z gestow Polakow,mial odebrac towar?Problem w tym,ze murzyni stwarzaja problemy,a nie redukuja juz istniejace.Pracy ciezkiej nie lubi ta nacja/Nigeria/, na budowach pracuja robotnicy z Chin, Korei itd Murzyni wola handel.Zamiast cierpiec wsrod Polakow,radzilabym pakowac dobytek;Afryka jest dluga i szeroka,miejsce sie znajdzie.My nie zmieniajmy sie dla nikogo, to nasz kraj, innej ojczyzny nie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
fpitt Re: Nie chcę skończyć jak Maxwell 03.06.10, 01:52 'Nie ufa polskiej policji: - Kiedyś policjanci sprawdzali mi dokumenty, nie wszystko rozumiałem, zapytałem, czy mogą po angielsku. Usłyszałem: "K..., Murzyn, jesteś w Polsce, spier...". Jak policjant mógł tak się odezwać?" Skąd, twoja Kali, wiedzieć co powiedzieć policjant, jak twoja nie znać język polski? Ktoś nam wciera gó... w oczy.Znowu. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo-liberal Lewactwo jak zwykle broni kryminalistów 03.06.10, 02:01 Ludzie uczciwi nie uciekają ani nie atakują policji, jeśli ktoś to robi, sam się naraża na problemy. GW podjudza bez sensu, ilu policjantów ma teraz zginąć jak ten pod Fortem Wola, bo na skutek tej kampanii i szczucia zawahają się strzelić do atakującego kryminalisty? Odpowiedz Link Zgłoś
monofam Czarny PR - nie dajcie sie prowokowac 03.06.10, 02:06 typowe dla Murzynow - tania prowokacja, i jak ktos sie zlapie, to od razu krzyk ze 'bija, bija muzina!!' zalosne, macie sie zachowywac nie tak jak inni Polacy, macie sie zachowywac GRZECZNIEJ, BO NIE JESTESCIE U SIEBIE I WSZYSCY NA WAS PATRZA taka sama zasada panuje kiedy ktos przeprowadza sie do nowego miasta, zmienia prace na nowa, albo idzie do nowej szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
kumotrzysko Tęskni się za etnicznie czystą Polską? 03.06.10, 02:37 monofam napisała: > typowe dla Murzynow - tania prowokacja, i jak ktos sie zlapie, to od razu krzyk > ze 'bija, bija muzina!!' Typowe dla: magisterkę w Anglii zaczyna, ale tęskni do czystego etnicznie Konina. Rzygać się chce. W Koninie było tę magisterkę robić, Horse-Town czyste etnicznie. PS: ten Konin to tylko po to, aby bardziej się rymowało. Odpowiedz Link Zgłoś
monofam Re: Tęskni się za etnicznie czystą Polską? 03.06.10, 02:47 No pewnie, trudno zebys mi nie zazdroscil ze swoja oblana polska matura i dwuletnim stazem w kotlowni. Odpowiedz Link Zgłoś
mikelondon Re: Tęskni się za etnicznie czystą Polską? 03.06.10, 08:22 > Typowe dla: magisterkę w Anglii zaczyna, ale tęskni do czystego > etnicznie Konina. Rzygać się chce. W Koninie było tę magisterkę > robić, Horse-Town czyste etnicznie. > PS: ten Konin to tylko po to, aby bardziej się rymowało. Skoro juz wspominasz Anglię to może zechciałbyś się odnieść do problemów multiculti? Do ghett tworzonych przez przyjezdnych, do tego, że prędzej czy później chcą, abyśmy to my się adaptowali do nich akceptując ich prawa i obyczaje. Może wspomnisz coś o tym jak żyje większość kolorowych w Anglii (i jaką część w ich budżetach stanowią zasiłki)? Rozwiń myśl proszę. Szczucie w tak prymitywny sposób nie wnosi nic - tutaj mamy powtórkę z tego co przeszło już UK - najpierw przyjeżdżają biedni i robią z siebie ofiarę losu. Potem zaczynają wyciągać łapy to zasiłki. Potem przychodzi czas na wymuszanie zmian - rasizm tak ale tylko białych względem czarnych. W drugą stronę to nie rasizm - to normalne zachowanie. Czy wobec tego nie powinniśmy się obawiać tego samego? Tego, że zaczną nam obcy włazić z butami w życie do tego stopnia co stało się w UK? Te chore przemiany stały się faktem w trakcie życia jednego pokolenia - rozmawiałem z Anglikami, którzy pamiętali pierwsze większe grupy czarnych przybywające do Londynu. Ich wkurzało to, że "nowi" byli traktowani przez państwo lepiej od obywateli, któzy całe zycie ciężko na to państwo pracowali. A jak już to omówisz to pogadamy o tym, czy i kiedy byłeś w dzielnicach kolorowych w Lodynie, gdzie biały może oberwać tylko za kolor skóry. Potem chętnie omówię nastawienie czarnych do pracy, gdzie większość z nich wylatując za lenistwo z pracy straszy przełożonych sądem bo to jest... RASIZM. Do tej pory (6 lat w UK) spotkałem bodaj 4 czarnych (tak - nie murzynów), którzy byli porządnymi ludźmi. Reszta - szkoda gadać. Tylko tych kilka osób starało sie po prostu pracować i żyć normalnie. Inni to albo jakieś szemrane interesy, albo życie z zasiłku, albo jeszcze inne jazdy. Weź też pod uwagę jedno - dzielnica normalna, do której wprowadza się większa ilość czarnych szbyko przestaje być normalną, a zaczyna zamieniać się w ghetto. Z całym dobrodziejstwem inwentarza - śmieciami, łobuzerką itp itd. Poza tym (wybacz, ale taka prawda) jest z Ciebie poeta, jak z koziej d... klarnet - oszczędź nam swoich "rymowanek" i pisz mową niewiązaną. Odpowiedz Link Zgłoś
radar1 Dobry komentarz Mike 03.06.10, 09:31 Nie do końca się co prawda zgadzam, w UK trochę bywałem i znam więcej niż 4 przyzwoitych ciemnoskórych, ale generalnie - zdecydowanie masz rację. Normalnych czarnych jest może z 10% albo mniej, cała reszta to kombinatorzy zasiłkowo-kryminalni, ze tak to napiszę. Co się wyprawia we Francji i Belgii z Arabami to chyba każdy wie, kto jakąkolwiek prasę czyta.Choć ostatnio jakby o tym mniej - wiadomo, polityczna poprawność... W Polsce jest może kilka tys Czeczeńców, jakiś nędzny promil, za to są doskonale widoczni w statystykach przestępczości. Ostatnio w B-stoku jeden z nich zaatakował kobietę w 7-mcu ciązy , zabierając 1000 zł. Bo miał długi, a wredne państwo nie da.. Do wszystkich politycznie poprawnych apeluję - ludzie, nie idźcie tą drogą, przejrzyjcie trochę na oczy... Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Eh, polityczna poprawność 03.06.10, 10:01 Polityczna poprawność została posunięta do absurdu. Słowo "murzyn" ich obraża? Śmieszne. Przecież to prowadzi do absurdów. Proponuję wszystkim poprawny przeczytanie na wikipedii hasła "Eskimosi". Zamiast niego wyświetli się "Inuit", bo Eskimos nie jest poprawny politycznie. Tyle, że sami Eskimosi wolą, żeby ich tak nazywać, a w dodatku słowo "Inuit" jest nieprecyzyjne i dotyczy tylko części spośród Eskimosów. Tak właśnie, poprzez narzuconą odgórnie polityczną poprawność, dochodzimy do absurdu. Na murzyna nie wolno powiedzieć murzyn, bo światowe lewactwo będzie się gniewać. A murzyn chętnie to wykorzystuje. Nie jestem rasistą, ale chciałbym zadać tym wszystkim biednym murzynom jedno pytanie: skoro jest wam tak źle w Polsce, czemu nie wrócicie do siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
monofam Re: Tęskni się za etnicznie czystą Polską? 03.06.10, 10:30 Well said. Ale nie mozesz tego mowic bo wszyscy stwierdza ZE JESTES RASISTA! Odpowiedz Link Zgłoś
ilonka45 Re: Tęskni się za etnicznie czystą Polską? 07.06.10, 15:55 Do mikelondon: A czy ci Anglicy powiedzieli, dlaczego ci czarni przyjezdzali? bo biali ich sciagali z Jamajki obietnicami pracy, czy ci biali Anglicy pamietaja napisy na domach: NIE WYNAJMUJE: CZARNYM, IRLANDCZYKOM I POLAKOM I POSIADACZOM ZWIERZAT (LATA 50)? System socjalny jest tu winien, nie ludzie, nie zauwazyles jak to Polacy wyciagaja lapy po socjal? na poczatku wejscia Polski do Unii, mnostwo Polakow ciezko pracowalao, teraz wiekszosc na zasilakch lub roznch swiadczeniach socjalnych, nie zauwazyles CALYCH pokolen Anglikow na socjalu?, matek w wieku 13 lat? dzieci pijacych alkohol? Czy to wszystko wina Murzynow? Odpowiedz Link Zgłoś
kks26 Re: Nie chcę skończyć jak Maxwell 03.06.10, 02:06 Ale niektórzy, jak na przykład ja, chętnie ich widzę w swoim kraju i zapraszam. Nie ma nic złego w tym, żeby ludzie byli bardziej różnorodni. Przynajmniej się nasze łyse pały trochę tolerancji nauczą. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_pitcher Re: Nie chcę skończyć jak Maxwell 03.06.10, 02:06 sadowski.l napisał: > Polska nie ma byłych kolonii, Polska nic niekomu nie jest winna i nie musimy tu nikogo wpuszczać. Owszem ma, zachod przyjmowal nas od setek lat. Odpowiedz Link Zgłoś
lechami Nie chcę skończyć jak Maxwell 03.06.10, 02:12 Jak to ,nikt nie powie?Ja powiem!Takich czarnych ja nie chcę!!!Takich zielonych i fioletowych też bym nie chciał! Oni są na tyle bogaci,żeby przyjechać do Polski i na tyle biedni,że z podrabianymi butami,albo w nich. Ja nie chcę narażać policjanta,który może być moim synem na takie starcie.Nigeria to piękny kraj,rodacy ,jedźmy tam sprzedawać podrabiane blondynki!Murzyn,nie toleruje w naszych granicach czarnej skóry! Odpowiedz Link Zgłoś
itsgettingcolder Re: Nie chcę skończyć jak Maxwell 03.06.10, 02:23 Jak im się tak tu nie podoba i są tak prześladowani, to nie rozumiem - dlaczego tu siedzą ? Nie słyszałem, żeby ktoś ich tu siłą trzymał. Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht_kalba Nie chcę skończyć jak Maxwell 03.06.10, 02:33 "Władze powinny pomóc wdowie. To niepracująca kobieta z trojgiem dzieci. Jej mąż zginął przecież w akcji policji. Sieroty powinny mieć wsparcie państwa aż do chwili, gdy skończą studia." A to Murzyn, z roszczeniowym podejściem do życia :P Odpowiedz Link Zgłoś
o.kali [...] 03.06.10, 02:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht_kalba Re: a wy białasy macie małe fiutki 03.06.10, 02:43 Stąd ten okrzyk na końcu :D jakubowska1oo napisała: > dlatego wolę czarnych Odpowiedz Link Zgłoś
mjjtwjht Nie chcę skończyć jak Maxwell 03.06.10, 02:55 Polski wredny rasizm i ksenofobia sa pozostaloscia ideologii "Ligi Morskiej i Kolonialnej" oraz "modlenia sie za murzynka" propagowane przez Polski Kosciol Katolicki przed Druga Wojna Swiatowa oraz dziesiatki lat trwajacej izolacji jaka Polsce zafundowala komuna. Dlatego w paru latach nie da sie wyeliminowac tak razacej wrogosci wobec ludzi o innym kolorze skory. Nigeryjczykom i innym Afrykanom, ktorzy wybrali Polske na swoja nowa ojczyzne, radze organizowac sie, trzymac sie razem, ksztalcic sie i isc do przodu. maciej Odpowiedz Link Zgłoś
jakubowska100 jesteś żałosny, koleś 03.06.10, 02:56 jak można tak zionąć nienawiścią, że piszesz kilkadziesiąt notek na ten sam temat?? dla mnie to jakieś schorzenie psychiczne albo posttraumatyczne zaburzenia. ciemnoskóry odbił ci dziewczynę czy co? to co piszesz i jak piszesz to jest po prostu mocno chore. lecz się człowieku czym prędzej! i za żadne skarby nie płódź żadnych dzieci, im mniej gnid myślących tak jak ty, tym lepiej. wszyscy ludzie są równi rasowo, każdy ma te same prawa, czarny biały żółty czy różowy. nie zmienisz już tego, jedynie sam siebie możesz zmienić. zresztą, ciotko, spójrz w podręczniki albo w googla i zobacz sobie skąd jako gatunek pochodzimy wszyscy? z Afryczki, naszej mateczki ukochanej, a nasz kolorek skóry był czarnusieńki. potem pod wpływem mutacji się zmienił. tak więc nie sraj do własnego gniazda, rasito, bo tak naprawdę srasz tylko i wyłącznie na swój zakuty łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
monofam powiedziala ta od fiutka 03.06.10, 02:59 idac twoim tokiem rozumowania, jakis bialy cie zgwalcil w kotlowni, skoro tak narzekasz na ich penisy. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: jesteś żałosny, koleś 03.06.10, 03:16 jakubowska100 napisała: > jak można tak zionąć nienawiścią, że piszesz kilkadziesiąt notek na ten sam > temat?? dla mnie to jakieś schorzenie psychiczne albo posttraumatyczne > zaburzenia. Coby nie było to 3/4 jest postów jest do usunięcia ze względu na łamanie regulaminu. Nie lepiej zgłosić na forum@agora.pl zamiast próbować dyskutować z emiterem prawd objawionych? Odpowiedz Link Zgłoś
monofam Re: jesteś żałosny, koleś 03.06.10, 03:25 zgadza sie, do tego zbanowac jakubowska za obrazajace wpisy. Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: jesteś żałosny, koleś 03.06.10, 05:00 Monofam, sam sie zbanuj. To Twoje wpisy sa obrazliwe, a poza tym debilne, charakteryzujace debila, mlota i lajdaka. Wypad z Polski, bo ja Ciebie tu nie chce. Chce zeby Polska byla wolna od plugastwa i nikczemnosci, dresiarstwa i rasizmu, antysemityzmu i bezinteresownej podlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieska.latarenka Re: jesteś żałosny, koleś 03.06.10, 05:59 klosowski333 napisał: Chce zeby Polska byla wolna od plugastwa i nikczemnosci, dresiarstwa i rasizmu, antysemityzmu i bezinteresownej podlosci. Ja też chcę tego samego, ale jak poczytam wypowiedzi szanownych białych rodaków, to tracę wiarę w człowieka i nadzieję w taką świetlaną przyszłość. Dlaczego nasz naród tak schamiał, zgłupiał i zapętla się tylko w ksenofobii i nienawiści? Czy osobnicy tacy jak monofam mają jakiś wrodzony imperatyw kategoryczny, który nakazuje im walczyć ze wszystkim i wszystkimi dookoła, a i zapewne nawet samemu ze sobą? Najwyraźniej. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: jesteś żałosny, koleś 03.06.10, 18:27 niebieska.latarenka napisała: > klosowski333 napisał: > > Chce zeby Polska byla wolna od plugastwa i nikczemnosci, dresiarstwa i rasizmu, > antysemityzmu i bezinteresownej podlosci. > > > Ja też chcę tego samego, ale jak poczytam wypowiedzi szanownych białych rodaków > , > to tracę wiarę w człowieka i nadzieję w taką świetlaną przyszłość. > Dlaczego nasz naród tak schamiał, zgłupiał i zapętla się tylko w ksenofobii i > nienawiści? > > Czy osobnicy tacy jak monofam mają jakiś wrodzony imperatyw kategoryczny, który > nakazuje im walczyć ze wszystkim i wszystkimi dookoła, a i zapewne nawet samemu > ze sobą? Najwyraźniej. > > To sobie poobrażaliśmy monofama, wspólnie uznaliśmy, że należy usunąć posty niezgodne z naszym światopoglądem (bez wskazywania konkretów, bo wtedy byłby problem ze znalezieniem "paragrafu") i możemy uznać, że jesteśmy Europejczykami. Brawo. Problem polega na tym, że to wszystko ma niewiele wspólnego z artykułem. Artykuł jest bowiem o agresywnym murzynie (będę konsekwentnie używać tego obojętnego słowa), który podczas kontroli zaatakował policjanta. W wyniku tego ataku wypaliła broń policjanta, a murzyn został postrzelony w nogę. Policjant próbował murzyna ratować, ale wtedy rzuciła się na niego agresywna grupa kolegów murzyna. Murzyn zmarł. Należy sobie jasno powiedzieć: policjant najprawdopodobniej nie jest niczemu winien. Trzeba też umieć oddzielić racjonalne myślenie od jakiejś symbolicznej lewackiej pseudo-europejskości, która nakazuje wielbić każdego murzyna, przyznawać mu rację w każdej sytuacji i żywić go ze wspólnych pieniędzy, a także zapraszać jak najwięcej murzynów na nasz garnuszek. Jestem jak najbardziej za migracją do Polski wartościowych jednostek. Niezależnie od koloru skóry. Chętnie zobaczę wykształconych lekarzy, inżynierów, czy nawet robotników budowlanych. Ale cwaniaczki ze Stadionu nie wnoszą do naszego kraju nic. To nie jest ani postęp, ani rozwój kulturalny. To przyjmowanie złodziei, cwaniaków i hochsztaplerów. I niechęć wobec tych cwaniaczków nie ma nic wspólnego z rasizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
monofam Re: jesteś żałosny, koleś 03.06.10, 10:37 Tak sie sklada, ze pisze z Londynu gdzie wlasnie koncze pisac magisterke na UCLu. I mam w dupie co ty, i twoja lewacko-poprawna politycznie gazetka sadzicie o calej sytuacji. Codziennie obserwuje jak taka polityka zrobila w Anglii pasztet, jak ludzie boja sie wchodzic do gett, jak Murzyni stali sie w 90% nieuczciwi i niebezpieczni dla pozostalych obywatlei. Jak zyja pokoleniami z zasilkow i maja gleboko gdzies kulture UK. Wracam niedlugo do Polski i nie chce zeby moja kochana Ojczyzna popelniala te same bledy co na Zachodzie. Nie sprowadzac czarnych robotnikow, to zla taktyka. I nie chodzi tutaj o prawa ludzi, bo w stosunkach miedzynarodowych nie ma miejsca na moralnosc, chociaz dobrze maskowac nia prawdziwe dzialania (poczytajcie o tzw. realizmie stosunkow miedzynar) Odpowiedz Link Zgłoś
wicur Re: jesteś żałosny, koleś 03.06.10, 11:09 Calkowicie sie zgadzam. Problemu nalezy pozbyc sie zanim zbytnio sie ukorzeni i nie warto czekac na wyniki eksperymentu polskiego bo sa miejsca gdzie te same eksperymenty przyniosly zalosne rezultaty.Ze wzgledu na przychylna polityke prorodzinna W Irlandii model czarnej rodziny to 2plus9 minimum. Czarne mamy bez chwili przerwy plodza plodza plodza bo za kazde dziecko dostaja dodatkowe pieniadze o mieszkaniach juz nie wspomne. Celem Murzyna w Polsce jest otrzymanie paszportu poprzez malzenstwo i tylko to jest dla niego wazne. Sytuacja jaka powstala daje im nowe narzedzie do reki: beda sie ubiegac a azyl polityczny w krajach gdzie na zasilku nie beda musieli robic nic a dodatkowo zyskaja mnostwo przywilejow jak mieszkanie, szkola, kursy itp. Dziwi mnie glupota tych naiwnych panien, ktore daja sie zbalamucic czarnym.Modus Operandi jest sprawdzony i nadal aktualny. Odpowiedz Link Zgłoś
ilonka45 Re: jesteś żałosny, koleś 07.06.10, 16:15 Za kazdym razie wpisujesz, ze piszesz magisterke w Londynie, hehehe, czy w ten spoosb, chcesz sie dowartosciowac? A ja nie chce, zeby moja Ukochana Ojczyzna Anglia przyjmowala na UCL takich jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: jesteś żałosny, koleś 07.06.10, 16:41 ilonka45 napisała: > A ja nie chce, zeby > moja Ukochana Ojczyzna Anglia przyjmowala na UCL takich jak ty. Najwyraźniej Twoja Ukochana Ojczyzna Anglia kompletnie ignoruje Twoje chciejstwo, skoro go przyjęli :-) Odpowiedz Link Zgłoś
janek.foc jak chcesz przekonać to nie obrażaj 03.06.10, 06:05 Nie ma logiki r Twoim wywodzie. Jeżeli tu ma byc ich dom to niech partycypują w jego utrzymaniu: zarejestrują firmę, płacą podatki, asymilują się i, last but not least, przestrzegają obowiązującego prawa. Rozumiem Twoją fascynację czarnymi mężczyznami - jest to obecnie coraz bardziej popularne. Ale niech Ci to nie przesłania oczu w trzeźwej ocenie tej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
disoprivan Re: jesteś żałosny, koleś 03.06.10, 07:28 rasizm, homofobia i agresywna nietolerancja sa wszedzie. w polsce jednak sa one spolecznie akceptowane a nawet promowane- wpis na tym forum:"nienawidze kaczora" lub "kaczor to pedal i zyd" sa kasowane w ulamku sekundy, rzygowiny dresow beda tu wisialy wiecznosc. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: jesteś żałosny, koleś 03.06.10, 12:50 disoprivan napisał: > rzygowiny dresow beda tu wisialy wiecznosc. Zgłosiłeś jakieś rzygowiny na forum@agora.pl czy tylko sobie marudzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
speedylelek Re: jesteś żałosny, koleś 03.06.10, 07:46 wszyscy ludzie są równi rasowo, każdy ma te same prawa, czarny biały żółty skoro ma równe prawa , to i obowiązki np. prowadzenie działalności gospodarczej, płacenie podatków, przestrzeganie prawa ( nielegalny handel) i nie jestem rasistą oczekuje tego samego od Nigeryjczyków, Wietnamczyków, Ormian, i Polaków na tym polega równość Odpowiedz Link Zgłoś
wicur Re: jesteś żałosny, koleś 03.06.10, 15:13 > wszyscy ludzie są równi rasowo, każdy ma te same prawa, czarny biały > żółty > bzdura, oczywista bzdura...jak ludzie moga byc rowni rasowo? Gdyby tak bylo nie istnialoby pojecie rasy. Prawa to ludzie sami sobie ustanawiaja i tez nie kazdy ma te same prawa. W ogole gdzie jest powiedziane, ze swiat jest urzadzony sprawiedliwie? Nigdy nie byl a klopoty zaczely sie od poznania prawdy i wydalenia z raju. Tak samo jak czlowiek nie jest stworzony do latania, tak samo murzyn nie jest stworzony do zycia w Europie czego najlepszym dowodem jest wlasnie kolor jego skory. Miejsce murzyna jest Afryce, tam gdzie ta skora przyda mu sie najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarex Re: jesteś żałosny, koleś 04.06.10, 05:47 W nauce pojecie rasy faktycznie nie istnieje. Jest tylko jedna ludzka "rasa". Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: jesteś żałosny, koleś 07.06.10, 02:56 jaguarex napisał: > W nauce pojecie rasy faktycznie nie istnieje. Jest tylko jedna > ludzka "rasa". To tego uczą w Australii? Ciekawe, bo we wszystkich klasyfikacjach ludzie są gatunkiem, a nie rasą. Tak się uznaje w Europie, Ameryce, Azji, czy Afryce. Australijczycy wiedzą jednak lepiej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarex Re: jesteś żałosny, koleś 17.06.10, 06:25 Rzeczywiscie - jeden gatunek. Bez zadnego podzialu na rasy. W Polszcze tego tez zapewne ucza - ale najpierw trzeba pojsc do szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: jesteś żałosny, koleś 17.06.10, 09:13 jaguarex napisał: > Rzeczywiscie - jeden gatunek. Bez zadnego podzialu na rasy. W > Polszcze tego tez zapewne ucza - ale najpierw trzeba pojsc do szkoly. Gdyby si chodziło, wiedziałoby się, że nie ma słowa Polszcze, a ludzie są jednym gatunkiem tworzącym kilka ras. To twierdzenie biologiczne i nie ma nic wspólnego z rasizmem, ale nieukowi może się tak kojarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarex Re: jesteś żałosny, koleś 17.06.10, 14:17 Biologiczne rasy czlowieka? Za Hitlera rzeczywiscie tego uczono. Wiedziano wowczas takze, jaka jest hierarhia ras. Wspolczesna nauka pojecie rasy ludzkiej dawno porzucila, bo nie ma dla niego rzadnych biologicznych podstaw. No ale widac Polska pod tym wzgledem takze sto lat za... innymi. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: jesteś żałosny, koleś 17.06.10, 17:30 jaguarex napisał: > Biologiczne rasy czlowieka? Za Hitlera rzeczywiscie tego uczono. Wiedziano wowc > zas > takze, jaka jest hierarhia ras. Musisz mieć nieźle narąbane, jeśli hierarchizujesz rasy. Pokazałeś potworny prymitywizm. > > Wspolczesna nauka pojecie rasy ludzkiej dawno porzucila, bo nie ma dla niego > rzadnych biologicznych podstaw. Przede wszystkim żadnych. Ponadto piszesz bzdury. Część antropologów odrzuciła, część nie. Wśród naukowców są nawet typy, które odrzucają możliwość istnienia w czasie II Wojny Światowej obozów zagłady. Nie zmienia to faktu, że obozy istniały. Podobnie jest z rasami. Poczytaj o fenotypie. > > No ale widac Polska pod tym wzgledem takze sto lat za... innymi. Za kim konkretnie? Znów za tymi, którzy jeszcze pokolenie temu stosowali apartheid? Odpowiedz Link Zgłoś
kamykius Nie chcę skończyć jak Maxwell 03.06.10, 02:57 Prawda taka, że Europejczycy powinni siedzieć w Europie, Azjaci w Azji, Amerykanie w Ameryce a Murzyni w Afryce. I byłby spokój na świecie. ; < Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: Nie chcę skończyć jak Maxwell 03.06.10, 05:07 To oznacza, Kamykus, ze Twoje miejsce jest na pastwisku. Mozesz mi powiedziec jakim prawem siedzisz w domu i zabierasz ludziom przestrzen do zycia? Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarex Re: Nie chcę skończyć jak Maxwell 03.06.10, 06:08 A jestes pewien, ze Murzyni nie powinni siedziec w Murzynii, a W Afryce Afrykanczycy??? Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcykhopsiup Re: message to NIggERS in warsaw, get out asap!!! 03.06.10, 03:00 ty to jestes niezly psychol... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_jp Re: tutaj nie Francja, nie ma ulg taryfowych dla 03.06.10, 03:10 ..........oj jesteście, i to wielkimi frajerami..... i to bez względu na inne nacje (i kolory!)........... FRAJERZY DO KWADRATU!..... ale o tym wiecie, tylko tak się bronicie........ albo dowiadujecie się o tym bardzo szybko po wyjeździe z zaściankowości polskiej........... Odpowiedz Link Zgłoś