funny5 04.06.10, 19:07 Juz mam dosc tych sondazy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sabbina sondażownie muszą przestać kłamać bo za 16 dni wyb 04.06.10, 19:13 wybory... Komuchowski nigdy nie miał dużego poparcia maks. 35 %... więc teraz sondażownie muszę "zbliżać" prognozy do realnych, największy szok przeżyją ci, co wierzyli ślepo w te sondaże a po 4 lipca obudzą się w Polsce z prezydentem Jarosławem Kaczyńskiem . Odpowiedz Link Zgłoś
kitra1 J. Kaczyński bedzie prezydentem 04.06.10, 19:17 Juz wkrotce. Oszczedzi agonii Komorowskiemu i PO. Maja POzamiatane i POzatapiane. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan.tadus Re: J. Kaczyński nie bedzie prezydentem 04.06.10, 19:24 kitra1 napisała: > > Juz wkrotce. Oszczedzi agonii Komorowskiemu i PO. > Maja POzamiatane i POzatapiane. PiSieć byle co każdy ptrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
st1111 Pewnie że nie będzie 04.06.10, 20:40 Bo będzie Grzegorz Napieralski jedyny kandydat który wczoraj w kościele nie był. Odpowiedz Link Zgłoś
szfindel Zloty pierscionek p*** Bronek z wystawy 04.06.10, 20:58 www.youtube.com/watch?v=Q44tJPgtC8Q Odpowiedz Link Zgłoś
2lkad1 Re: Zloty pierscionek p*** Bronek z wystawy 04.06.10, 21:11 No jasne, ale po co ten ekshibicjonizm, szfindel. I tak wszyscy wiedzą, co z ciebie za ziółko. Odpowiedz Link Zgłoś
szfindel Re: Zloty pierscionek p*** Bronek z wystawy 04.06.10, 21:31 A gdzie ja uprawiam ekshibicjonizm Ja po protu smieje sie z Bronka Bronek powiedzial, ze gaz lupkowy bedzie lopata i koparkami wydobywal! WOW To jest przodownik pracy Prawdziwy bohater zwiazku radzie.... Tfu 3 RP gazownictwo.wnp.pl/komorowski-w-londynie-sceptycznie-o-eksploatacji-gazu-lupkowego,111528_1_0_0.html Odpowiedz Link Zgłoś
2lkad1 Już widzę specjalistów z PiS, którzy błyskawicznie 04.06.10, 21:46 wydobyliby gaz łupkowy, który według tak specjalistycznych mediów jak Nasz Dziennik i Gazeta Polska, po prostu leży nam u stóp i tylko czeka, żebyśmy go podnieśli. Żałośni manipulanci... Odpowiedz Link Zgłoś
szfindel PiS uwiera. A Bronek lopata gaz wydobywac chce.WOW 04.06.10, 21:54 Kolega nie zrozumial. Podpisywanie umow na 27 lat na dostawy gazu zwiekszone o 40% Mowienie nastepnie ze gaz lupkowy bedziemy wydobywac metoda odkrywkowa (HA HA HA HA HA HA HA HA. Za duruni was ma wasz Bronek. Oni traktuja was jak zwyklych durni. Kazdy kit wam wcisna a wy PiS, PiS, PiS, PiS) To wszystko wskazuje na to, ze Bronislaw Komorowki Maz stanu Patriota Dba o Polske. Znaczy o Polsze. Kurica nie ptica Polsza nie zagranica Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_problem Re: PiS uwiera. A Bronek lopata gaz wydobywac chc 04.06.10, 22:07 Napieralski i Kaczyński... TAK! oni traktują nas ja mądrych, poważnych i prawdziwych Polaków! ... daj spokój chłopaku... Odpowiedz Link Zgłoś
szfindel Re: PiS uwiera. A Bronek lopata gaz wydobywac chc 04.06.10, 23:10 No kolego Widze, ze rozkazy mowia: Napieralski i Kaczynski w jednej stoja druzynie A Komorowski, chlopak ze WSI to szlachetna i porzadna bestia HA HA HA HA HA HA HA HA HA Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_problem Re: PiS uwiera. A Bronek lopata gaz wydobywac chc 04.06.10, 23:34 rozkazy?!?! - przed lustrem stań i to sobie powiedz... Na pewno lepszy kandydat niż jego główni oponenci polityczni. A tak swoją drogą... -Tak, w mediach jedna drużyna. Odpowiedz Link Zgłoś
szfindel Re: PiS uwiera. A Bronek lopata gaz wydobywac chc 04.06.10, 23:48 przed lustrem alez owszem sam sobie wydaje rozkazy kolego Bronek chlopak ze WSI Bronek to swoj chlop Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_problem Re: PiS uwiera. A Bronek lopata gaz wydobywac chc 05.06.10, 00:12 tak? To myśl przy tym jak je wydajesz i jak je wykonujesz Panie błyskotliwy... Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Pan hrabia BK lepszy. Napisz w czym... 04.06.10, 23:49 Pan hrabia BK lepszy. Napisz w czym, może w laniu wody, pomówieniach, insynuacjach, półprawdach i rozdawaniu kiełbasy wyborczej w takim razie się zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_problem Re: Pan hrabia BK lepszy. Napisz w czym... 05.06.10, 00:10 > Napisz w czym, może w laniu wody, pomówieniach, > insynuacjach, półprawdach i rozdawaniu kiełbasy wyborczej Popatrz, ja mam identyczne zdanie tylko, że o JK... cóż za paradoks... Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Rożnica pomiędzy tobą a mną jest taka że... 05.06.10, 00:43 Rożnica pomiędzy tobą a mną jest taka że ja mogę to udowodnić opierając się na powszechnie znanych faktach i na prawdzie a ty nie. Ty możesz się tylko opierać na półprawdach, pomówieniach, insynuacjach i medialnych manipulacjach wysmażonych przez PR-owcow z PO i panis A.Holland. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_problem Re: Rożnica pomiędzy tobą a mną jest taka że... 05.06.10, 00:49 A jakież to fakty, które nie są półprawdami, pomówieniami, insynuacjami i medialnymi manipulacjami przemawiają Twoim zdaniem za Jarosławem Kaczyńskim? i z drugiej strony, Jakież to półprawdy, pomówienia, insynuacje i medialne manipulacje Twoim zdaniem głosi Platforma Obywatelska? Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 PO głosi i głosiła insynuacje, półprawdy... 05.06.10, 01:11 PO głosi i głosiła insynuacje, półprawdy i oszczerstwa np. wszystkie niby to 'przestępstwa' PiS i JK w latach 2005-2007 o które to PO i jej zwolennicy oskarżali wyżej wymiennych zostały umorzone z barku jakichkolwiek podstaw i dowodów. Tak samo z CBA, z laptopami Ziobry, z raportami Pitery które okazały się nie być warte jednego śledzia w gazecie (nie napisze jakiej) itd., itd. O insynuacjach w sprawie katastrofy pod Smoleńskiem nie chce pisać żebyś mnie nie oskarżył o granie tragedia. To wszystko przemawia za J.Kaczyńskim i za PiS-em. Za JK i PiS przemawia także jego program wyborczy jaki ogłosił, program który nie jest wypowiadaniem nikomu wojny, tak jak to zrobił Wajda i kabaret wesołych staruszków z PełO, ale na budowaniu jedności i zgody tak ażeby Polska i polskie społeczeństwo były wstanie pokonać nadchodzące wyzwania, nie myl tych wyzwań z wyzywaniami które ciągle 'nadchodzą' ze strony pana hrabiego B.Komorowskiego, PO i niemoralnych autorytetów do wynajecia. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_problem Re: PO głosi i głosiła insynuacje, półprawdy... 05.06.10, 02:31 Widzisz... w tych samych sprawach PiS również wygłasza półprawdy, insynuacje, oszczerstwa i manipulacje. Pan Janusz Kaczmarek, który niby dał cynk Panu Krauzemu o prowokacji na Leppera - sprawa umorzona z powodu braku dowodów. Prowokacja w sprawie Leppera - wymyślona przez CBA sprawa i do tego klapa, a Lepper uniewinniony. Śledztwo w sprawie Pani Blidy, które doprowadziło do jej śmierci - wszczęte mimo braku jakichkolwiek podstaw i dowodów - totalna porażka Ziobry. Laptop Ziobry - naprawdę wierzysz, że stało się z nim to, co mówił?!?! Utopił się w wannie, a był roztrzaskany, jakby młotkiem ktoś go nawalał... A WSI - wielki raport Macierewicza.. co z nim?!?! miał zwierać jakieś rewelacje, a tak naprawdę jak niby wyciekł(w ogóle jak mógł wyciec-nawet jego fragment) to zawierał zlepek pomówień, półprawd i insynuacji nie popartych 100% dowodami... Dlaczego śp. Lech Kaczyński go nie ujawnił? Mam nadzieję, że to zrobi przyszły Prezydent, niezależnie kto nim zostanie. Co do Pitery - masz rację, nie bronię jej, bo ta kobieta w moich oczach to chodząca porażka... Nigdy nie twierdziłem, że PO jest idealna - ma wiele wad, jak każda partia, ale liczy się... jakby to nazwać... rachunek plusów i minusów. Pisz o Smoleńsku, jestem ciekaw co myślisz na ten temat. A razi mnie przede wszystkim gra polityków i mediów. Nie zdanie obywateli, choć niektórzy wymyślają takie herezje i teorie spiskowe, że ręce opadają... Program PiS... Wybacz, ale uważam, że jest to zlepek populistycznych haseł. Brak metod i narzędzi realizacji głoszonych w nim pomysłów. Poza tym, co JK zrealizował pod czas rządów PiS z programu IV RP? NIC! No przyznaję, oprócz zmiany ustawy podatkowej, czyli zmiany stawek podatku od dochodu, co uważam za jedyną rzecz in plus. Nie wierzę w łączenie Polaków przez JK. Dlatego, że on się wcale nie zmienił, może trochę spotulniał po tragedii i na potrzeby zmiany wizerunku. Ale to tylko powierzchowna zmiana wizerunku, a nie człowieka, który przez kilka lat głosił chore poglądy, dzielił Polaków na lepszych i gorszych, nie szanował ludzi wykształconych, choć sam jest zdaje się, że profesorem, co dla mnie jest hipokryzją, uogólniał i generalizował co również jest hipokryzją. Nie zważał w swoich wypowiedziach i poglądach na to, co robili obecni członkowie PO, którzy kiedyś stali po jedne z nim stronie. Ten człowiek jest w stanie wytoczyć wojnę każdemu, byle móc powiedzieć społeczeństwu, że ktoś jest zły, bo ma inne zdanie. No cóż taki charakter, który mi się strasznie nie podoba. Do tego, moim zdaniem, młodzi członkowie PiS - specjaliści od populizmu w najgorszym tego słowa znaczeniu, potrafiący tak obrócić kota ogonem, że zawsze wychodzi na ich, a niestety nie każdy to wyłapuje. Mówiąc o kabarecie wesołych staruszków, Panu Wajdzie, prof. Bartoszewskim, podważasz ich zasługi i osiągnięcia? Co ci ludzie takiego Ci zrobili, że ich nie szanujesz? Poparli inną partię niż Ty? Wybacz, ale uważam, że JK nie jest w najmniejszym stopniu zdolny do podjęcia wyzwań stojących przed Polską i obrony kraju przed zagrożeniami. Nie jest ze względu na swe skrajne, chore poglądy i brak zdolności do kompromisu spowodowanego chęcią osiągnięcia wspólnego celu. Dla niego liczy się tylko władza i jego cele. Niestety przez te kilka lat dał się poznać właśnie z tej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_problem Re: PO głosi i głosiła insynuacje, półprawdy... 05.06.10, 02:58 aha jeszcze jedno... zmiana ustawy o podatku dochodowym to wprowadzenie prawie podatku liniowego, przez jednoczesną zmianę progów podatkowych. Co spowodowało, ze górną stawkę 32% płaci z tego co pamiętam chyba 1% podatników... Także trzeba już było wprowadzić stawkę liniową. Może część ludzi nie kombinowałaby, jak tu nie wykazać dochodu żeby się nie załapać na wyższą stawkę. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_problem Re: PO głosi i głosiła insynuacje, półprawdy... 05.06.10, 03:08 no dobra... jeszcze trochę... budowa dróg za PiS. Otwieranie odcineczków autostrad, których budowa rozpoczęła się za SLD, skończyła za PiS. Totalny brak pomysłu, jak rozwiązać problem z wykupem ziemi, przez co przez prawie dwa lata prawie nie podpisywano przetargów. Totalny brak działań zmierzających do pogonienia GDDKiA, by przyspieszyli. Totalny brak nadzoru nad GDDKiA i jakiejkolwiek kontroli nad tym molochem. Ówczesny Minister Transportu i budownictwa(albo już Infrastruktury, sorry nie pamiętam) Pan Polaczek i jego ekipa... Widziałeś kiedyś pismo z ówczesnego Ministerstwa? Pisane językiem chłopa(nie umniejszając chłopom), bez jakichkolwiek argumentów merytorycznych przemawiających za stanowiskiem, jakie zajmowali. Doskonałym tego przykładem jest odpowiedź Pana Ministra na zapytanie Senatora Owczarka w sprawie przebiegu drogi ekspresowej S-8. Jeśli masz czas i ochotę poszukaj, jak nie to daj znać, prześlę Ci link(jak się do niego dogrzebię :P) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Mógłbyś zarzucać PiS i JK insynuacje i ... 05.06.10, 04:13 Mógłbyś zarzucać PiS i JK insynuacje i półprawdy wtedy gdyby te sprawy zostały umorzone za rządów PiS i JK a nie po prostu udu....e przez PO po wygranej w 2007. W tym co piszesz nie ma logiki bo gdyby PiS oskarżał a potem musiał umarzać i odwoływać to byś miał racje ale tak nie było. W przypadku PO, Tuska i Komorowskiego to PO kłamało, insynuowało, oskarżało i później musiało umarzać i odwoływać. Porównujesz jabłka i pomarańcze, masło maślane. WSI i raport Macierewicza; mam wątpliwości co do meritum tego raportu a w ogóle to wydaje mi się bardzo niepoważne takie podejście do spraw wywiadu itd. itp. Z wywiadem i spec służbami to powinno być tak ze rządy się zmieniają a nawet ustroje mogą się zmieniać ale służby działają z wyjątkiem oczywiście tych ludzi którzy popełnili jakieś przestępstwa kryminalne itd. itp. O raporcie Macierewicza chyba jeszcze usłyszymy wiec sprawa jest otwarta ale daje ci 1/2 punktu. Co do populizmu programu PiS i JK to abs. nie masz racji. To ty tutaj próbujesz być populista. PO i Komorowski są jedynymi (miedzy innymi) populistami w tej rozgrywce. Program JK jest wyrazisty, spójny, logiczny i nie ma tam w nim ani plasterka wyborczej kiełbasy. Jak zapomniałeś to sobie przypomnij definicje populizmu, znowu masło maślane. Co do zmiany JK. JK wcale nie musi i nie musiał się zmieniać bo on zawsze był uczciwy i oddany Polsce. To po tragedii smoleńskiej media wymyśliły ta sztuczkę ze zmiana JK tylko dlatego ze w takiej sytuacji jaka zaistniała nie mogły już go atakować w tak prostacki i chamski sposób jak to robiły przed tragedia. To Tusk i pan hrabia Komorowski sa uosobieniem prymitywizmu i prostactwa używając Palikota jako swojego merdium w nagonce na PiS i Kaczyńskich. Dalej obowiązuje stara i mądra zasada 'z kim przestajesz takim się stajesz'. Dzielenie Polaków to tez sztuczka PR-owska mediów i macherów od propagandy w PO. Kiedy to JK dzielił Polaków, nigdy. To PO podzieliło Polaków na tych 'właściwych' i na bydło pan prof W.Bartoszewski pan Kutz się kłaniają. Jest jeszcze sprawa niechęci do tworzenia koalicji PO z PiS po przegranej PO, długi temat do pisania. Wracając do populizmu o którym tak dużo piszesz. To nie PiS jest populistyczny ale PO, Tusk i hrabia Komorowski. Przypomnij sobie co kto obiecywał w 2007 roku to może zrozumiesz i zaczniesz myśleć racjonalnie. Jeszcze chce dodać ze populizm w sensie w jakim ty go używasz to jest to sztuczka PR-owska zgrabnie używana przez neoliberałów do deprecjonowania tych którzy maja bezczelność krytykować neoliberalna ortodoksje. Czy JK jest zdolny do podjęcia wyzwań stojących przed Polska itd. itp. ty możesz sobie uważać jak chcesz ale ja mam inne zdanie a wyborcy ostatecznie zadecydują. Dla mnie pan hrabia Komorowski nie nadaje się nawet na portiera a co tu dopiero mówić o prezydencie RP ale to moje zdanie, ty możesz mieć inne. JK raczej dal się poznać z dobrej strony, tak to widzę z tej z której ja patrze. To neokolonialne elity III RP spanikowały i rzeczywiście patrząc z ich strony można ich nienawiść do JK zrozumieć ale nie można zaakceptować to raczej ich strona jest zła a nie odwrotnie. Co do podatków liniowych to jak widać one się nie sprawdzają, prosta arytmetyka powinna ci wystarczyć, a wystarczającym dowodem na to jest kryzys deficytów państw itd. itp., nie tylko Polski, ale to inna para kaloszy. Co do autostrad to się czepiasz. Wiadomo jak III RP plasowała się w rankingach korupcyjnych, gdzieś w okolicach 60 miejsca na 120+/-. Logiczne było podejście; najpierw ograniczyć korupcje a później wydawać pieniądze i tak właśnie robił rząd JK. Zapominasz jeszcze ze JK nie miał takiej wygodnej większości w Sejmie jaka ma PO i Tusk. Co zrobił Tusk i pan hrabia, nic poza biciem piany i ujadaniem na księżyc ze to wina innych ale nie ich. Jeżeli masz trochę wyobraźni to nie powinno być dla ciebie za trudne zrozumienie sytuacji w jakiej był JK ze swoimi koalicjantami a na dodatek Marek Jurek jeszcze wyskoczył z marszałkowania w Sejmie tak jakby go ktoś uruchomił i rozwalił rząd JK. Większość twojego pisania to jest czepianie się nie istotnych spraw i propagowanie czarnego PRu w odniesieniu do JK i PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 O! zapomniałem jeszcze o aferze hazardowej... 05.06.10, 04:30 O! zapomniałem jeszcze o aferze hazardowej którą tak ładnie PO, Tusk i pan hrabia Komorowski zamiataj pod dywan. Ale to nie koniec, ta afera wróci bumerangiem w PO i to dopiero będzie ambaras i wstyd. Tyle tych afer i wpadek PO i pana hrabiego ze już trudno się w tym wszystkim połapać i je wszystkie pamiętać ale należny je pamiętać i przypominać. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_problem Re: Zloty pierscionek p*** Bronek z wystawy 04.06.10, 22:04 bo jak łupkowy to łupać go trzeba... no co? :P Odpowiedz Link Zgłoś
szfindel Re: Zloty pierscionek p*** Bronek z wystawy 04.06.10, 23:13 Inteligencja to ty nie grzeszysz. Wiec moze tak: Komorowski to go do komory zamknac! Ale smieszne co? Udal mi sie dowcip co? Panie intelektualisto. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_problem Re: Zloty pierscionek p*** Bronek z wystawy 04.06.10, 23:36 I odezwał się idealny reprezentant PiS-u... Jak ktoś po przeciwnej stronie to do komory... Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_problem Re: Zloty pierscionek p*** Bronek z wystawy 04.06.10, 23:40 i widzisz... dla Ciebie i tak źle i tak nie dobrze... malkontent... Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Niezbadane są wyroki boże, jak mawia proboszcz 04.06.10, 21:41 może opatrzność tez zechce dokończyc swoje dzieło? Gdyby to od chodzenia do loscioła zalezał wynik wyborów to niektórzy by nigdy nie mieli szans:))) Odpowiedz Link Zgłoś
he1ku Re: Pewnie że nie będzie 05.06.10, 09:27 Kaczyński za mały jak na wielkiego człowieka.Komorowski ,wielkie pytanie ,czy w Angli poznali się na nim,że to chłop bez jaj.Biedny emigrant sobie odcioł a Komorowskiemu dał.Wielkie poświęcenie.Nikt o mnie nie pomyślał,a mażyłem o takich jak ma murzyn , ale się spóżniłem.Od trupa ciężko udaje się przeszczep i nie lubię czarnego koloru,bo to symbol żałoby. Odpowiedz Link Zgłoś
ursynow33 Re: J. Kacz bedzie prezydentem w drugim wcieleniu 04.06.10, 19:31 kitra1 napisała: ________________________________________________ kitra1 zabawia sie w proroka, ze Jar Kacz w drugim wcieleniu bedzie prezy dentem Odpowiedz Link Zgłoś
noducks kaczynski jaroslaw juz byl prezydentem prawie 5lat 04.06.10, 19:46 i wystarczy. 5 lat pociagania za sznurki kukielki swojego brata i szkodzenia polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan.tadus Re: sondażownie muszą przestać kłamać bo za 16 dn 04.06.10, 19:21 sabbina napisała: > po 4 lipca obudzą się w Polsce z prezydentem Jarosławem Kaczyńskiem Strasznie koszmarny sen. Powinni uważać i iść do wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
ursynow33 Re: sondażownie muszą przestać kłamać bo za 16 dn 04.06.10, 19:33 bogdan.tadus napisał: > sabbina napisała: > > > po 4 lipca obudzą się w Polsce z prezydentem Jarosławem Kaczyńskiem > Strasznie koszmarny sen. > Powinni uważać i iść do wyborów. __________________________________________________________ PO 20 CZERWCA p. KOMOROWSKI ZOSTANIE PREZYDENTEM!NIE BEDZIE II TURY, TRZEBA ZAOSZCZEDZIC PIENIADZE DLA POWODZIAN! Odpowiedz Link Zgłoś
noducks Re: sondażownie muszą przestać kłamać bo za 16 dn 04.06.10, 19:48 dobra taktyka sondazowa. gdyby podawali prawdziwe preferencje mogloby to uspic czesc elektoratu polskiego a jak wiadomo elektorat narodowo- socjalistyczny jest zwarty i gotowy. dzieki temu znow bedzie zwarcie szeregow i zwyciestwo Odpowiedz Link Zgłoś
na_grobli Re: sondażownie muszą przestać kłamać bo za 16 dn 04.06.10, 20:26 noducks - nie cytuj już Kaczmarskiego. Gdyby żył - byłby na pewno daleko od Komorowskiego, Tuska, Palikota i całej reszty. Dla Kaczmarskiego Polska była ważna! Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan.tadus Re: sondażownie muszą przestać kłamać bo za 16 dn 04.06.10, 20:34 na_grobli napisał: > noducks - nie cytuj już Kaczmarskiego. > Gdyby żył - byłby na pewno daleko od Komorowskiego, Tuska, Palikota i całej res > zty. Tego mie możesz wiedzieć, więc bądź łaskaw się nie podpinać. > Dla Kaczmarskiego Polska była ważna! Bardzo "oryginalna" demagogia! Odpowiedz Link Zgłoś
noducks Re: sondażownie muszą przestać kłamać bo za 16 dn 04.06.10, 20:43 dla kaczmarskiego wazni byli ludzie a nie odmienianie ojczyzny przez wszystkie przypadki jak to czyni nsdapis. ten kto najglosniej okrzykuje sie jedynym sprawiedliwym, jedynym patriota, jedynym prawdziwym polakiem i odmawia polskosci innym raczej nie spotkalby sie z aprobata pana jacka Odpowiedz Link Zgłoś
2lkad1 Jeżeli dla kogoś Polska jest ważna, to przecież 04.06.10, 21:16 nie zagłosuje na Kaczyńskiego, bo to czysty absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
smyr_82 Re: sondażownie muszą przestać kłamać bo za 16 dn 04.06.10, 21:57 Wiesz co, ja pamietam takie komentarze jak Twój w 2007 r. przed wyborami parlamentarnymi. "Zobaczycie, PiS bedzie rządził samodzielnie, obudzicie się z ręką w nocniku". Sam Prezio mówił, że sondaże (te po debacie Tusk-Kaczyński) są sfałszowane i że on wie że wygra, nie wie tylko czy bedzie miał większość konstytucyjną czy "tylko" 50% + 1. Jak się skończyło to wiecie... Okazało się że sondaże nie były sfałszowane, a Kaczyński bredził. Także możecie się pocieszać. Odpowiedz Link Zgłoś
funnyrabbit Re: sondażownie muszą przestać kłamać bo za 16 dn 05.06.10, 10:23 Oby Pan Jarosław Kaczyński wygrał teraz a wkrótce PiS wybory parlamentarne. Będzie PiS and kłajet w Ojczyźnie, bo tego jazgotu PO już znieść nie mogę. Media poza Rzeczpospolitą, Gazetą Polską, Polskim Radiem, TVP, Naszym Dziennikiem i TV Trwam tylko szczują przeciw genetycznym patriotom. Intronizować Chrystusa Pana, przeznaczyć środki Kapitał Ludzki na szklenia katechetów, zwrócić majątek zagrabiony Kościołowi, podwyższyć kary za obrazę uczuć religijnych, powołać komisję śledczą ds. samolotów powodujących powodzie, wypłacić zasiłki powodzianom, obniżyć składki na ZUS... Długo by wymieniać ile pracy przed Panem Jarosławem. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pati Re: Wybory 2010. Sondaż: Komorowski i PO tracą po 04.06.10, 19:15 To nie wina Komorowskiego ani PO. PO prostu POLACY przejrzeli na oczy i przestali ufać Gazecie Wyborczej (nareszcie!). Ich kłamstwa czy manipulacje już nie działają. Odpowiedz Link Zgłoś
ursynow33 Re: Wybory 2010. Sondaż: Komorowski i PO tracą po 04.06.10, 19:28 czarna.pati napisała: To nie wina Komorowskiego ani PO. PO prostu POLACY przejrzeli ______________________________________________________________ www.polityka.pl/kraj/analizy/1503782,1,jak-pis-zbieral-haki.read wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/10,88721,4930225,Historia_dlugu_PC.html www.polonica.net/Kim_sa_Kaczynscy.htm Odpowiedz Link Zgłoś
prawdaczasu Powoli się zmienia 04.06.10, 23:36 Jakby jeszcze chcieli zobaczyć i uświadomić sobie,że od 20 lat w większości wybierali i wybierają SOCJALISTÓW czasem Narodowych a czasem Europejskich zmuszających ich do płacenia haraczów w postaci ZUS, wysokich podatków i w zamian dających im ochłapy w postaci jakichś marnych zasiłków czy emerytur. Jeśli to Polacy dostrzegą i zmienią uznam,że nauczyliśmy się jako naród być odporni na lewacką propagandę. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_problem Re: Wybory 2010. Sondaż: Komorowski i PO tracą po 04.06.10, 19:28 AHA, czyli nie ufasz GW, kiedy pisze o porażkach PO??? Odpowiedz Link Zgłoś
james.blond Re: Wybory 2010. Sondaż: Komorowski i PO tracą po 04.06.10, 19:32 Wiekszosc postow zwolennikow pis, to Polacy przejrzeli, GW kłamie he he, jakbysmy nie widzieli co Kaczynscy mogliby zrobic z Polska. Damy im druga szansę, a zaorają ten kraj do poziomu radia maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
na_grobli Re: Wybory 2010. Sondaż: Komorowski i PO tracą po 04.06.10, 20:35 james.błąd - Kaczyńscy - gdyby nawet chcieli, zakładam teoretycznie - nie rozpieprzyli by Polski tak jak trampkarze z Polskiej Zjednoczonej Platformy Obywatelskiej. Inna motywacja, inne cele. Polskie cele. Tak, tak, drogi nomen omen jamesie...... Odpowiedz Link Zgłoś
james.blond Re: Wybory 2010. Sondaż: Komorowski i PO tracą po 04.06.10, 21:28 Kwestia perspektywy, dla mnie Kaczynski to polityka, jakiej Polska juz nie potrzebuje, mariaz strachu i retoryki podejrzliwosci, polszczyzna rodem radio maryja, jak ja tego nie trawie :) Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_problem Łże sondaże, łże GW, łże elity, łże społeczeństwo, 04.06.10, 19:32 Łże sondaże, łże GW, łże elity, łże społeczeństwo, łże wszystko. UWIELBIAM WASZE OKREŚLENIA :) są przecudne, przeurocze, prześliczne, przepiękne. dzięki temu jesteście ta PRZEBEZNADZIEJNI, a jak wygra JK, wszyscy będziemy mieli PRZEJE... Odpowiedz Link Zgłoś
bushevik Bóg woli Lecha Kacz. w grobie 04.06.10, 20:30 a Bronislawa Komorowskiego zywego i zwycieskiego Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_problem Re: Bóg woli Lecha Kacz. w grobie 04.06.10, 20:41 lepsza ciepła klucha niż zimny kartofel :) Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper I co to zmieni, tak obiektywnie oceniając? 04.06.10, 20:48 W obecnym i najbliższych rozdaniach politycznych do sprawowania władzy ani B.Komorowski ani J.Kaczyński nie są dobrymi kandydatami na to stanowisko, nie znamy proporcji parlamentarnej w przyszłorocznych wyborach i przy obecnych konstytucyjnych uprawnieniach prezydenta, dobrymi kandydaturami byli by ludzie spoza obecnych obozów władzy np. M.Borowski, A. Olechowski czy W. Cimoszewicz, niestety mamy takie a nie inne kandydatury i jako wyborca boleję iż musimy wybierać "lepsze zło" dla nas, społeczeństwa, nie potrafimy jeszcze zmusić polityków do racjonalnego dzialania na rzecz kraju i obywateli. Podział na zwolenników PO i PiS jest groteskowy patrząc na dłuższy dystans, im pasuje taki rozdźwięk "ciemnego ludu", oni mają pewne stołki a my igrzyska bez zwycięzcy. Odpowiedz Link Zgłoś
james.blond Re: Wybory 2010. Sondaż: Komorowski i PO tracą po 04.06.10, 19:16 I tak pojde zaglosowac na Komorowskiego, chcalbym skonczyc z Haczynskim w pierwszej turze. Szkoda naszych pieniedzy na drugą. Odpowiedz Link Zgłoś
ursynow33 Re: Wybory 2010. Sondaż: Komorowski i PO tracą po 04.06.10, 19:18 funny5 napisała: > Juz mam dosc tych sondazy __________________________________ JA TEZ Odpowiedz Link Zgłoś
janek0095 Wybory 2010. Sondaż: Komorowski i PO tracą popa... 04.06.10, 19:18 Każdy sondaż pokazuje co innego: wzrost, spadek, wzrost, spadek. Te sondaże nie wydają się specjalnie miarodajne - zwłaszcza przy tak ruchliwym elektoracie. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.stokrotka A to dziwne? Facet na sołtysa się nadaje co najwyż 04.06.10, 19:24 j... No i ten Kaszalot yfrog.com/cbpierwszadamaj uwaga: nie klikać jak ma się słabe łącze--zapcha Odpowiedz Link Zgłoś
fletniapana Re: A to dziwne? Facet na sołtysa się nadaje co n 04.06.10, 19:29 Dlaczego go obrażasz? Ja nie zamierzam głosować na Komorowskiego ale nie muszę zaraz obrażać ani jego ani jego żony. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_problem Re: A to dziwne? Facet na sołtysa się nadaje co n 04.06.10, 19:35 tak na pierwsza damę zwracasz uwagę?!?! HIPOKRYZJA Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: A to dziwne? Facet na sołtysa się nadaje co n 04.06.10, 19:35 tw.stokrotka napisała: > j... No i ten Kaszalot > > yfrog.com/cbpierwszadamaj > uwaga: nie klikać jak ma się słabe łącze--zapcha ------------------------------- Widzisz, pisowski jad cię zalał okrutnie,...Pani Maria Kaczyńska piękną nie była, a wszyscy od lewa do prawa szanowali ją ogromnie i i wielu podziwiało..... no z wyjątkiem ojca dyrektora u którego bracia na pasku chodzili jak kundle. Zresztą twój Jaro też nie powiedział że zginęła jego bratowa ale małżonka jego ukochanego brata. Nie wstydzisz się tej bezinteresownej nienawiści? Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Re: A to dziwne? Facet na sołtysa się nadaje co n 04.06.10, 20:06 tw.stokrotka napisała: > j... No i ten Kaszalot > > yfrog.com/cbpierwszadamaj > uwaga: nie klikać jak ma się słabe łącze--zapcha Niech Sz.P. przestanie obrażać żonę Komorowskiego. To że Komorowski jakieś kobiety nazwał kaszalotami, to inna sprawa. Ja będę głosował na Jarosława Kaczyńskiego, ale nie muszę innych obrażać. Odpowiedz Link Zgłoś
awe i to mimo poparcia Trybuny Ludu i WSI24 04.06.10, 19:25 jakie byłyby sondaże, gdyby choć jeden dzień podawały obiektywne informacje?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
2lkad1 I to mimo poparcia Naszego Dziennika, Fuck't, Gaze 04.06.10, 21:39 ty Polskiej i portalu niezborna.pl waszemu Jarosławu Rajmundowiczu będzie ciężko wejść do drugiej turym bo Janusz Korwin-Mikke już mu dyszy w kark... Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Wybory 2010. Sondaż: Komorowski i PO tracą popa... 04.06.10, 19:28 I tak pójde na Haczynskiego zaglosowac.Szkoda pieniedzy na druga ture,a takie wyniki sondazy sa efektem tego,ze w poniedzialek platforma i Brunek rozpoczeli gre wyborcza trumnami.W ciagu najblizszego tygodnia róznica bedzie zniwelowana,a jak Napieralski nie bedzie popelnial bledów to moze liczyc ewentualnie na druga ture. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Wybory 2010. Sondaż: Komorowski i PO tracą po 04.06.10, 19:34 Jestes z tych inteligentnych inaczej z PIS !!! Amnezje masz ?? Trumna zaczal grac Jarek z kapciowym Dziwiszem kiedy zdycydowali (???!!!) o pochoweku na Wawelu .... Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_problem kampania zaczęła się w momencie katastrofy 04.06.10, 19:38 Kampania wyborcza i gra trumnami rozpoczęła się od razu w momencie katastrofy. Niestety rozpoczął ją kard. Dziwisz. Jeśli ktoś myślał, że kampania nie będzie opierała się na tej tragedii, musi być idio... Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: kampania zaczęła się w momencie katastrofy 04.06.10, 19:50 tomasz_problem napisał: > Kampania wyborcza i gra trumnami rozpoczęła się od razu w momencie katastrofy. > Niestety rozpoczął ją kard. Dziwisz. > > Jeśli ktoś myślał, że kampania nie będzie opierała się na tej tragedii, musi by > ć > idio... Ja liczylem na to,ze politycy dotrzymaja wczesniej danego slowa.Publikowac stenogramy z nagran czarnych skrzynek nalezalo tylko i wylacznie po wyborach a nie w trakcie kampanii.To co zrobilo PO jest zwyklym dranstwem na którym poznali sie wyborcy bo nawet Napieralskiemu notowania skoczyly do 9% prawdopodobnie dlatego,ze sie zdystansowal od tego idiotyzmu.Nic to ujawnienie nie dalo i nie moglo dac,powiem wiecej jeszcze bardziej podzielilo spoleczenstwo i przynioslo wiecej niedomówien i spekulacji.Do czasu ujawnienia trudnil sie tym jedynie Rydzyk i tu na forum towarzystwo nienawidzace Kaczynskich,a dzisiaj wszystkie media dolaczyly do tego jazgotu. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_problem Re: kampania zaczęła się w momencie katastrofy 04.06.10, 20:28 Ja liczyłem raczej na to, że dla ludzie nie będą przenosić tragedii na wybory, jednak znając naszą mentalność wydawało mi się to mało prawdopodobne. To, że Rząd ujawnił stenogramy wynikało z głosów członków PiS i spekulacji RM oraz ich słuchaczy o wielkim spisku i zamachu. Zauważ proszę, że media (oprócz RM i pokrewnych) dystansowały się od teorii spiskowej, natomiast czytając wypowiedzi słuchaczy RM, na tym forum odnoszę wrażenie, że teoria spiskowa jest tym, czym ci ludzie teraz żyją. Niestety zwolennicy PiS i jego członkowie sami odnoszą tragedię do wyborów i do działalności Rządu, PO i Komorowskiego. Dobrze wiemy, że gdyby Rząd dystansował się od rozmów o tragedii i śledztwa w tej sprawie, byłby nieustannie krytykowany za to, że nic nie robi a społeczeństwo nie zna prawdy. Paradoksalnie jest to tak trudny problem z punktu widzenia socjologii i psychologii społeczeństwa, że PiS-owi i jego zwolennikom bardzo łatwo go wykorzystać przeciw PO. I co by PO nie robiło w tej sprawie, będzie krytykowane. Moim zdaniem dobrze się stało, że ujawniono te stenogramy chociaż nic one nie wnoszą. Dobrze wiemy, że dopiero analiza zapisów audio przez polską stronę cokolwiek może powiedzieć. Żałuję, że nasze społeczeństwo jest tak narwane i zniecierpliwione, że żąda ujawniania kolejnych elementów śledztwa niezależnie od tego, czy to będzie słuszne czy nie. Problem leży raczej w społeczeństwie i jego mentalności niż którejkolwiek z partii politycznych. A swoją drogą wydaje mi się, że p.o. Prezydenta dobrze wypełnia swoje obowiązki. Szkoda, że odnosi się jego udział w kampanii do pełnionych przez niego obowiązków. Tragedii nikt nie planował a kandydat na Prezydenta RP został postawiony w bardzo trudnej sytuacji, której nikt się nie spodziewał. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_problem To nie PO gra trumnami a media! 04.06.10, 20:35 Właśnie słucham posła Kowala w TVP Info... Mówi coś takiego: Rząd powinien zakończyć ten teatr polegający na ujawnianiu elementów śledztwa, a pokazać całą prawdę. w następnym zdaniu mówi: Nie sądzę by Rząd zna całą prawdę, raczej nie ma wpływu na to co się dzieje w śledztwie i kiedy zostanie ono zakończone. Niestety politycy robią z tragedii medialną populistyczną papkę, która się kupy nie trzyma. Zadając dwa pytania, na które odpowiedzi "tak" się wykluczają, w odpowiedzi uslyszymy dwa razy tak, tylko dlatego, że w jednym i drugim przypadku te odpowiedzi krytykują PO. To jest bzdura i najgorsze jest to, że duża część społeczeństwa nie wyłapuje tego, a słyszy same hasła. ... o i po rozmowach o tragedii.... słowa prowadzącego: Przejdźmy teraz do kampanii.... To nie PO gra trumnami a media! Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: To nie PO gra trumnami a media! 04.06.10, 21:02 Niewatpliwie masz racje,ze teraz madia graja bo taka jest kolej rzeczy,ale nadal twierdze,ze zle zrobiono ujawniajac teraz niekompletne nagrania i politycy beda sie madrzyc i korzystac z okazji.Gdyby tego nie zrobiono to jedynie Rydzyk by nadal swoje wizje przedstawial,a inne media zajelyby sie powodzia,bo tu jest teraz ludzka tragedia .Odnosze wrazenie,ze te nagrania byly wykorzystane z premedytacja,zeby odciagnac przed wyborami uwage opinii od powodzi na która nikt nie ma pomyslu.Z drugiej strony to i trudno go miec skoro nie dosc,ze zalalo ludzi to jeszcze dochodzi do rujnowania calych wiosek przez plyniecie podmoklego górotworu. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_problem Re: To nie PO gra trumnami a media! 04.06.10, 21:36 Masz rację, strasznie trudno cokolwiek teraz zrobić. Właściwie jedyną rzeczą jest umożliwienie szybkiego i sprawnego przepływu środków z budżetu Państwa, przez samorządy do poszkodowanych oraz odbudowa infrastruktury. Problem w tym, że już po 1997 roku powinno się dużo zrobić, by zapobiec, a nie zrobiono prawie nic. Będziemy rozliczać PO i kolejne rządy przy okazji kolejnego zagrożenia powodzią. Zobaczymy, czy coś będą działać i zapobiegną kolejnym katastrofą, czy nie. A w chwili obecnej najważniejsza jest doraźna pomoc poszkodowanym. Wracając do stenogramów, zauważ, że gdyby nie ujawniono nic, byłby cyrk i krzyk, że Rząd coś ukrywa. Taka po prostu sytuacja. Co by nie zrobili, będzie źle. Natomiast na szczęście żyjemy w czasach, w których każdy może mieć własne zdanie :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
2lkad1 Re: kampania zaczęła się w momencie katastrofy 04.06.10, 21:51 No ciekawe... To po co te burki rysowały premiera Tuska z p.o. obowiązki prezydenta Komorowskim z zaszytymi ustami? Czy to nie teoretycy spiskowi chcieli prawdy? Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_problem Re: kampania zaczęła się w momencie katastrofy 04.06.10, 21:57 te burki??? nauczycielka z Bedonia, która pomyliła swe powołanie.... Dziwisz wojnę rozpętał, teoretycy spiskowi ją toczą, media działają prawie jak ONZ tylko zamiast być siłami pokojowymi to wojnę rozdmuchują... Tylko kto tę wojnę skończy?! Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Wybory 2010. Sondaż: Komorowski i PO tracą po 04.06.10, 19:39 jacekm22 napisał: > Jestes z tych inteligentnych inaczej z PIS !!! > Amnezje masz ?? Trumna zaczal grac Jarek z kapciowym Dziwiszem > kiedy zdycydowali (???!!!) o pochoweku na Wawelu .... Bzdury piszesz.Przypomnij sobie kto zabiegal o pochówek na Wawelu.Na pewno nie Kaczynski,tam pierwsze skrzypce gralo lobby krakowskie czyli Dziwisz,Majchrowski i poslowie krakowscy od lewa do prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan.tadus Nie chodzi o przemianę. 04.06.10, 19:38 Spora część narodu tęskni za narodowym socjalizmem wspartym przez Watykan. Trzeba będzie jednak iść do tych wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
lamerka Re: Nie chodzi o przemianę. 04.06.10, 19:42 Tak, sporo racji jest w tym co piszesz. A na wybory nalezy isc zawsze. Bo demokracja polega na glosowaniu nie na kandydata idealnego, a na kandydata najlepszego sposrod kandydujacych. Taki jest Komorowski. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Nie chodzi o przemianę. 04.06.10, 19:49 Ależ w przemianie PiS nie ma nic zdumiewającego. Zdumiewające jest raczej że nikt z uczonych komentatorów - oprócz mnie:) - nie dostrzegł że Jarosław z pomoca PO załatwił już tak wiele spraw w Polsce, że nie ma najmniejszej potrzeby by walczył jak na poczatku:) Prosze bardzo - utworzenie CBA (wspólne głosowanie PO i PiS), IPN (pan prezes Kurtyka - zgłoszony przez PO, głosowanie wspolne) odebranie przywilejów emerytalnych SB (projekt ustawy PO, głosowanie wspólne), osądzenie ZOMOwców z Wujka za rządów PO i postawienie przed sądem gen. Jaruzelskiego za rządów PO za stan wojenny... Odpowiedz Link Zgłoś
polakonly PiS chronił emerytur ZOMO i SB. Tak mówi w swoim.. 04.06.10, 19:58 wywiadzie z 20.05.br nagranym w gazeta.pl zakładka filmy Prof. Balcerowicz (który, oczywiście "musi odejść"). Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: PiS chronił emerytur ZOMO i SB. Tak mówi w sw 04.06.10, 20:06 A, no i ustawa rozwiązująca słynne bardzo WSI - wspólne głosowanie PO i PiS, do dziś matołki myslą że PiS sam tego dokonał. Nie - pomogła Platforma! Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Nie chodzi o przemianę. 04.06.10, 19:59 ps. no i ta sztandarowa ustawa IV RP - zakaz PROPAGOWANIA symboli i idei komunistycznych (jeszcze parę lat temu redaktorzy GW uznawali takie pomysły za oszolomskie), wspólne głosowanie PO! i PiS!:) przełknęli spokojnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
2lkad1 Re: Nie chodzi o przemianę. 04.06.10, 21:57 Co za bzdura. Przecież nie chodzi o "załatwianie wielu spraw Polsce", tylko o władzę. I stąd ta komiczna "przemiana". Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Nie chodzi o przemianę. 04.06.10, 22:05 Prawde mówiąc nie dziwię się że nic nie zrozumiałeś:) Odpowiedz Link Zgłoś
quaga POtworna arogancja 04.06.10, 19:31 Zawsze głosowałem na lewicę i w tych wyborach zagłosuję na Napieralskiego. Jeśli Grzesiek nie przejdzie do drugiej tury na pewno nie poprę kandydata PO. Uważam,że Tuskowi i jego pomagierom totalnie odbiła palma a ich arogancja sięgnęła Kosmosu. Odpowiedz Link Zgłoś
lamerka Re: POtworna arogancja 04.06.10, 19:35 Przyklad koalicji medialnej PiS i SlD nie daje Ci do myslenia? A glosuj sobie chlopie na Kaczynskiego, tylko pozniej nie becz, zes oszukany. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: POtworna arogancja 04.06.10, 19:58 lamerka napisała: > Przyklad koalicji medialnej PiS i SlD nie daje Ci do myslenia? > A glosuj sobie chlopie na Kaczynskiego, tylko pozniej nie becz, zes > oszukany. A jak nazwiesz koalicje wyborcza;Tusk,Komorowski,Schetyna,Nowak,Kwasniewski,Cimoszewicz,Nalecz,Olejniczak ze wsparciem moralnym Janika? Nie masz co zazdroscic PiS-owi i SLD telewizji bo skoro TVN,Polsat ewidentnie popiera PO to i te dwie kliki tez musza o jakies poparcie zabiegac. Odpowiedz Link Zgłoś
lamerka Re: POtworna arogancja 04.06.10, 20:29 Nie zazdroszcze:) Boze bron. Chodzi o to, kolego, ze media publiczne sa finansowane przez wszystkich podatnikow, w tym przeze mnie i ja sobie nie zycze, zeby byly tuba jakiejkolwiek partii. I nie myl koalicji z poparciem. To jednak roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_problem Re: POtworna arogancja 04.06.10, 20:53 popierać kogoś a być przeciw komuś to są dwie różne rzeczy. Do tego Polsat i TVN to telewizje prywatne. TVP jest telewizją publiczną i nie ma Żadnego prawa popierać KOGOKOLWIEK!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: POtworna arogancja 04.06.10, 21:20 tomasz_problem napisał: > popierać kogoś a być przeciw komuś to są dwie różne rzeczy. > > Do tego Polsat i TVN to telewizje prywatne. > > TVP jest telewizją publiczną i nie ma Żadnego prawa popierać KOGOKOLWIEK!!!!!!! > !!!!! Zgadzam sie zupelnie z tym,ze TVP nie ma prawa nikogo popierac,ale nasze zyczenia maja sie nijak do dotychczasowej praktyki.Winni sa tego stanu rzeczy wszyscy politycy bo nie pozwalali i nie pozwalaja na upublicznienie tych firm.Ja co prawda mam mocno obojetny stosunek do tych mediów bo zadnego abonamentu nie place,a nie place tylko dlatego,ze juz dawno obrazilem sie na nie.Ja abonament placilem,wywiazywalem sie z tego obowiazku,a tzw publiczne media byly zawlaszczane przez partie i mnie robiono w trabe,malo tego z moich pieniedzy zakladano kanaly tematyczne do których dostepu nie mialem.Wobec tego niech sie gonia w krzaki i robia co chca,moich pogladów zadna telewizja,radio czy gazeta nie jest w stanie przemeblowac.Ja niezaleznosc mediów nie postrzegam na podstawie deklaracji wlascicieli czy redaktorów naczelnych bo wszystkie sa od kogos zalezne,dla mnie niezaleznosc polega na tym,ze mam wybór i moge posluchac od Rydzyka po Michnika a wnioski wyciagam sam. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_problem Re: POtworna arogancja 04.06.10, 22:00 bardzo słusznie powiedziane. Odpowiedz Link Zgłoś
ursynow33 Re: POtworna arogancja 04.06.10, 19:36 quaga napisał: > Zawsze głosowałem na lewicę i w tych wyborach zagłosuję na > Napieralskiego. Jeśli Grzesiek nie przejdzie do drugiej tury na > pewno nie poprę kandydata PO. Uważam,że Tuskowi i jego pomagierom > totalnie odbiła palma a ich arogancja sięgnęła Kosmosu. _________________________________________________________ SZKODA TWOJEGO GLOSU NA NAPIERALSKIEGO , ZAOSZCZEDZ PIENIADZE DLA POWODZIAN I GLOSUJ W I TURZE NA KANDYDATA PO, ON TYLKO MA SZANSE POKONAC JARKACZA Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_problem Re: POtworna arogancja 04.06.10, 19:40 heeeh.... Tusk arogancki, a Kaczyński nie?!?! Poprzesz Kaczyńskiego??? no tak, znacznie mu bliżej do SLD... dziwne poglądy ludzie mają... Odpowiedz Link Zgłoś
lamerka Re: POtworna arogancja 04.06.10, 19:46 W sumie po prostu chodzi o wladze, a nie o poglady. Koalicja PiS i SLD jest calkiem mozliwa, jak widac po mediach publicznych. Jak na tym wychodza koalicjanci PiS, tez wiadomo. Ale jednak ped po stolki odbiera sld-owcom instynkt samozachowawczy. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_problem Re: POtworna arogancja 04.06.10, 20:08 W rządzie jest nie możliwa, a prezydentura to władza jednego człowieka. Pamiętaj co zawsze mówił Kaczyński o SLD i jak krytykował PO za rozmowy z SLD, a głosowania, w których SLD poparło PO nazywał koalicją z postkomunistami. PiS wychodzi na "medialnej" koalicji z SLD bardzo dobrze, jednak jest to koalicja tylko w jednym celu... Manipulacja przez bezwzględną krytykę PO w mediach publicznych na każdym kroku. zastanów sie proszę, zanim poprzesz JK. Odpowiedz Link Zgłoś
lamerka Re: POtworna arogancja 04.06.10, 20:21 Ja mialabym poprzec J.K.??? Skad takie karkolomne wnioski?:) A co do koalicji z SLD, to PiS-owi zadna koalicja nie smierdzi. Pamietasz hece z wywalaniem Leppera z rzadu i przywracaniem go pod oslona nocy> Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_problem Re: POtworna arogancja 04.06.10, 20:40 przepraszam Cię najmocniej, zdawało mi się , że post zamieścił quaga - autor 1. postu :) Lepper w koalicji, to jest w ogóle ciekawa historia, w której PiS doprowadził do usunięcia LPR i Samoobrony z polityki, za co jestem im wdzięczny, jednak sposób w jaki to zrobili był przerażający i bardzo nieczysty. Świadczący o tym, że ci ludzie dla władzy nie cofną się przed niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
clauddevillars Re: POtworna arogancja 04.06.10, 22:39 Niektórzy kowboje uczą się z opowieści innych kowbojów, inni niczego się nie nauczą dopóty, dopóki nie wysikają się na ogrodzenie pod prądem. Ciebie nawet i to niczego nie nauczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
jaroslawa.kaczynskego Kartofel, jeeedziesz ! Pooolska biaałooczewooni !! 04.06.10, 19:32 Kartofel jeedzie bez trzymanki. Chyba przestał się trzepać, bo ślad energii wykrzesał. Lecz ogólnie to ten klon Lecha biedny jest. I taki głupiutki, jak te 32% wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Kartofel, jeeedziesz ! Pooolska biaałooczewoo 04.06.10, 20:01 jaroslawa.kaczynskego napisał: > Kartofel jeedzie bez trzymanki. Chyba przestał się trzepać, bo ślad energii > wykrzesał. Lecz ogólnie to ten klon Lecha biedny jest. I taki głupiutki, jak > te 32% wyborców. Sadzisz,ze te 41% wyborców jest madry? Próbka tej madrosci jest ujawniona tu na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
wes47 Re: Kartofel, jeeedziesz ! Pooolska biaałooczewoo 04.06.10, 20:14 Idz poszukaj mozgu, moze gdzies dalej, bo w poblizu chyba masz problemy ze znalezieniem. Troche wiecej empatii zycze i mniej zajadlosci. Pewnie w zyciu sie nie uklada wiec odbijasz sobie w sieci. "Marnosc nad marnosciami i wszystko marnosc"! Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Kartofel, jeeedziesz ! Pooolska biaałooczewoo 04.06.10, 21:23 wes47 napisał: > Idz poszukaj mozgu, moze gdzies dalej, bo w poblizu chyba masz problemy ze znal > ezieniem. Troche wiecej empatii zycze i mniej zajadlosci. Pewnie w zyciu sie ni > e uklada wiec odbijasz sobie w sieci. "Marnosc nad marnosciami i wszystko marno > sc"! Oto dowód na moje stwierdzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
pssz to przypomina wybory 2005 04.06.10, 19:35 Tusk tracił przewagę, tracił aż stracił. Odpowiedz Link Zgłoś
lamerka Re: to przypomina wybory 2005 04.06.10, 19:38 No, ale mam nadzieje, ze Polacy madrzejsi i nie dadza sie zbalamucic cudownie "odmienionemu" J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
garbatonosy Re: lamerka, masz wspaniałe POczucie humoru 04.06.10, 19:42 lamerka napisała: > No, ale mam nadzieje, ze Polacy madrzejsi i nie dadza sie zbalamucic > cudownie "odmienionemu" J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
lamerka Nie przecze, to jedna z moich zalet:) 04.06.10, 19:47 Poza poczuciem humoru mam duzo zdrowego rozsadku, ktorego Tobie chyba brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_problem Re: Nie przecze, to jedna z moich zalet:) 04.06.10, 21:53 :) duże poczucie humoru, wrodzona skromność i dyskretnie przywalić potrafi :D Odpowiedz Link Zgłoś
hanishl Re: My też dziękujemy i prosimy o więcej 04.06.10, 23:10 A ja strasznie dziękuję za 3,5 mln mieszkań do wyboru. Qrwa tyle mieszkań że nie wiem gdzie zamieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
pssz Kaczyński postepował odwrotnie niż teraz mówi 04.06.10, 20:07 Miał władzę to mógł wprowadzić w życie te pomysły, o których mówi w spotach. A postępował na odwrót. Jego program nie jest możliwy do zrealizowania na stanowisku prezydenta z powodu braku odpowiednich uprawnień. Czyli co weta i wojna z rządem - ciąg dalszy? A tych sondaży się boję, bo ciągle zmieniają się tylko w jednym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_problem Re: Kaczyński postepował odwrotnie niż teraz mówi 04.06.10, 20:49 oczywiście. JK zawsze mówi to co trzeba i to jest największe zagrożenie. Mówi co trzeba, co ludzie chcą usłyszeć, a później wdraża swoje chore wizje państwa... Ja sondaży również się obawiam, bo nie biorą się znikąd... Zwróć uwagę na mobilizację zwolenników PiS, nawet na tym forum, którego tak nienawidzą... albo wizyta Komorowskiego w Anglii... wśród Polonii w Stanach... to mnie przeraża... A najlepsze jest to, że nawet GW dała się na to złapać i chyba chcąc pokazać swój "obiektywizm" zaczyna podczas wyborów namiętnie rozliczać rządy PO i krytykować ich na każdym kroku... nie to, że nie powinni ich rozliczać, ale robią to teraz znacznie częściej niż wcześniej, co nie jest obiektywizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
tuitam_online Re: Kaczyński postepował odwrotnie niż teraz mówi 05.06.10, 01:06 tomasz_problem napisał: > albo wizyta Komorowskiego w Anglii... Pewnie, Bronek za pomocą łupka zrobił z siebie głupka. Dodatkowo stwierdził, że nie odpowiada za obietnice Tuska. A "atrybut" wręczył mu organizator kampanii PO z 2007 roku. Najbardziej przerażające jest to , że sztab PO myślał, że 2-gi raz pojedzie na samym antykaczyźmie i łatwo wygra. > wśród Polonii w Stanach... Polonia w Stanach to zawsze była taka, nic nowego. > A najlepsze jest to, że nawet GW dała się na to złapać i chyba chcąc pokazać > swój "obiektywizm" zaczyna podczas wyborów namiętnie rozliczać rządy PO i > krytykować ich na każdym kroku... A kiedy jest czas na rozliczanie rządów jak nie podczas wyborów? Osobiście podejrzewam, że stoi za tym po prostu kasa. Im mniej ludzi kupuje, tym mniejsza kasa z reklamy. Nie ma lekko - czasem trzeba ten obiektywizm trochę podawać. > nie to, że nie powinni ich rozliczać, ale robią to teraz znacznie częściej niż wcześniej, co nie jest obiektywizmem. Jak wcześniej wogóle nie rozliczali tylko jechali po Kaczyńskich to byli szczytem obiektywizmu? Nie żartuj. Teraźniejszą krytyką nadrabiają lata bezkrytycyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Jakbym był wierzący... 04.06.10, 19:37 Jakbym był wierzący, to poważnie bym się zastanowił. Najpierw katastrofa lotnicza, w której ginie Kaczor nr 1. Potem cyrkopogrzeb zepsuty przez wybuch wulkanu. Następnie nagły wzrost poparcia dla klona i zaraz powódź. Potem poparcie zaczęło spadać. Znów wzrost poparcia i druga fala powodzi. Jak przypadkiem Jarkacz przejdzie do drugiej tury to mnie nie zdziwi, jeżeli któregoś dnia zobaczę jak na niebie pojawia się napis (drukowanymi) _____________"JA NIE ŻARTUJĘ!"______________ Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: Jakbym był wierzący... 04.06.10, 19:41 _____________"JA NIE ŻARTUJĘ!"______________ taki napis to jeszcze nic, gorzej gdyby pokazał się inny: "Jarosław K. moim pełnomocnikiem na ziemi..." Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_problem Re: Jakbym był wierzący... 04.06.10, 19:42 dokładnie... WSZYSTKIE ZNAKI NA ZIEMI I NIEBIE MÓWIĄ NIE KACZYŃSKIEMU! Odpowiedz Link Zgłoś
tuitam_online Re: Jakbym był wierzący... 05.06.10, 01:16 Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że rząd Tuska przynosi Polsce pecha. Nawet pisał o tym Palikot na swoim blogu. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_problem Re: A kogo obchodzi Platforma? 04.06.10, 19:44 chyba nie bardzo obchodzi Ci los Polski skoro łapiesz się na hasła typu podwyżki cen gazu to wina Tuska... Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_problem Re: A kogo obchodzi Platforma? 04.06.10, 21:38 ... a kto to są bobry ?? :P Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Wybory 2010. Sondaż: Komorowski i PO tracą po 04.06.10, 19:43 Ka też mam dośc sondaży. To tanie mięsko medialne - kosztuje z pinć tysięcy złotych czyli nic a można nawet na czołówkę wiadomości wrzucić. I tak co pare dni. Pan profesor CZajkowski poinformował niedawno że sondaże nie mają już sensu ponieważ tylko 4 na 10 proszonych Polaków zgadza się w nich uczestniczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
tarn nie straszyc!! 04.06.10, 19:45 nie moze wygrac Kaczynski bo sie załamię... dośc juz klęsk zywiołowych a jeszcze grozi klęska narodowa?? Odpowiedz Link Zgłoś
wielka_sciana_sloan Re: nie straszyc!! 04.06.10, 20:01 Dlaczego do ch... pana muszę się logować, żeby napisać komentarz do artykułu, gdzie pojawia się nazwisko "Kaczyński"? Chyba tylko dlatego, żeby nikt nie widział, że połowa opluwających Jarosława Kaczyńskiego postów pisana jest z jednego IP. Bojówki w natarciu... Skoro sondaże prezentują się tak, a nie inaczej, plucie powinno być rozłożone analogicznie. A tu figa. Sondaże kłamią, czy wy tam na Czerskiej manipulujecie "ciemnym ludem"? Moja znajomy, który pracuje w geodezji, mówi przerażony, że geodezja leży a takiego zastoju i inercji prawnej nie było nigdy. Cieszę się, że wszyscy przeglądamy na oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
tarn hej, wielka sciano 04.06.10, 20:22 nie wiem o co Ci w chodzi w poscie, ale ja akurat siedze sobie w malym miasteczku daleko od czerskiej to chyba ulica ?? i bardzo sie ciesze ze tylu Poalków mysli podobnie jak ja. Az serce roście. Moze jednak nie nedzie klęski narodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
tarn Re: hej, wielka sciano_2 04.06.10, 20:23 korekta; ma być: "nie będzie klęski narodowej". Odpowiedz Link Zgłoś
l005 Wielu Polaków opornych na nauki 04.06.10, 19:47 Wygląda na to że prymitywizm trzyma się ciągle w narodzie mocno i katastrofa w Smoleńsku nie wiele ich nauczyła. W sumie jednak zwycięstwo Komorowskiego wydaje się być nieuniknione jeśli nie w pierwszej to w drugiej turze bo tu stosunek głosów praktycznie nie zmienia się. Biorąc też pod uwagę fakt że Kaczyńskiemu sądaże nie rosną, notowania Komorowskiego zmniejszają się na rzecz innych kandydatów poza Kaczyńskim. Tak że w sumie wszystko co ważne pozostaje pod kontrolą a horendalna głupota 30+% elektoratu sprzyjającemu Kaczyńskiemu to inna sprawa która nie wydaje się decydująca w nadchodzących wyborach i dlatego chyba ciągle nie stanowi śmiertelnego zagrożenia dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
gtpress Wybory 2010. Sondaż: Komorowski i PO tracą popa... 04.06.10, 19:50 zaglosowalbym na faceta, ktory umie plywac tratwa na nizinach , ale nie widze takiego, ci, co sa, chodza po walach i tylko zerkaja kamerzystom w szkielko....... Odpowiedz Link Zgłoś
lijko POPiS 04.06.10, 19:51 Co za różnica, Komorowski czy Kaczyński. Władza i tak zostanie przy POPiS, opozycja zresztą też. Polska jest ewenementem na skalę światową, gdzie to samo ugrupowanie dzierży władzę i jednocześnie samo siebie krytykuje przewodząc opozycji. A ogłupiały elektorat tego ugrupowania sam siebie wyzywa. Majstersztyk! Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: POPiS 04.06.10, 19:57 Od lat tłumaczę tu matołom plującym na PiS że PO to też partia centro-prawicowa i obie głosują zgodnie nad najwazniejszymi ustawami, tyle że PiS jest uczciwy a PO małpuje pijarowsko a red. paradowska udaje że PO to jej wymarzona centro-lewica:)) Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Re: POPiS 04.06.10, 20:18 loppe napisał: > Od lat tłumaczę tu matołom plującym na PiS że PO to też partia > centro-prawicowa i obie głosują zgodnie nad najwazniejszymi > ustawami, tyle że PiS jest uczciwy a PO małpuje pijarowsko a red. > paradowska udaje że PO to jej wymarzona centro-lewica:)) Zaraz, zaraz. Przypomnijcie mi kto podpisał konkordat. Niestety cała obecna klasa polityczna jest siebie warta. I wybór polega jedynie na odrzucaniu najgorszego wariantu, bo dobrych niestety brak. :( Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: POPiS 04.06.10, 21:39 lijko napisał: > Co za różnica, Komorowski czy Kaczyński. Władza i tak zostanie przy > POPiS, opozycja zresztą też. Polska jest ewenementem na skalę światową, > gdzie to samo ugrupowanie dzierży władzę i jednocześnie samo siebie > krytykuje przewodząc opozycji. A ogłupiały elektorat tego ugrupowania > sam siebie wyzywa. Majstersztyk! Ty sie ciesz,ze jeszcze cos ich rózni i klóca sie bo gdyby nie to to ponownie bysmy mieli jedynie sluszny POPIS jak kiedys PZPR.W latach 90-tych Michnik chcial zrobic z OKP taka partie ale Walesa temu przeszkodzil i przez wiele lat mu tego nie darowano.Napieralski i SLD ma dzisiaj potezny problem bo glówni przywódcy "lewicowi" tacy jak Kwasniewski,Olejniczak,Nalecz,Cimoszewicz,Kalisz az po nogach sikaja zeby zmarginalizowac swoja partie dzieki której porobili kariery i wskoczyc do PO.Kibicuje Napieralskiemu,bo potrzebna jest w Polsce partia lewicowa a nie cos takiego jak PSL,któej ambicja nie byloby tylko byc jezyczkiem u wagi czyli sitwa do wynajecia. Odpowiedz Link Zgłoś
gsb PiS = myślenie jest dziś modne 04.06.10, 19:55 Myślenie samodzielne jest modne. Wszyscy widzimy, że PO tylko straszy i nic nie robi. W międzyczasie PO pokazuje się w gazetach, a kilka tytułów usilnie wmawia nam, że złe jest PiS. Ale argumenty się skończyły, widać, że PiS rządził dobrze i skutecznie i zależało mu na rzeczywistym rozwoju Polski a nie na zagrzaniu posadek dla krewnych i znajomych... Odpowiedz Link Zgłoś
fan-po Re: PiS = myślenie jest dziś modne 04.06.10, 20:09 gsb napisał: > Myślenie samodzielne jest modne. Wszyscy widzimy, że PO tylko straszy i > nic nie robi. W międzyczasie PO pokazuje się w gazetach, a kilka > tytułów usilnie wmawia nam, że złe jest PiS. Ale argumenty się > skończyły, widać, że PiS rządził dobrze i skutecznie i zależało mu na > rzeczywistym rozwoju Polski a nie na zagrzaniu posadek dla krewnych i > znajomych... < Prawda cała prawda i tylko prawda > < A te sondaże są wykonywane na zlecenie "członków" < i sympatyzujących z nimi mediów.Prezydentem Polski będzie < Jarosław Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
carcharodon_carcharias A ja spokojnie sondażami wycieram d... 04.06.10, 20:02 Chodzące na smyczy PeŁo tzw. 'niezależne' hahaha agencje już raz wybrały Polakom .... sondażowego prezydenta :) Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Wybory 2010. 04.06.10, 20:02 "Sondaż: Komorowski i PO tracą poparcie" Czyżby ogłoszenie stanu wyjątkowego było coraz bliżej? Powód się znajdzie. Deszcze i powodzie (niestety :( ) mają szansę się niedługo znowu powtórzyć. Odpowiedz Link Zgłoś