Dodaj do ulubionych

Himalaje absurdu Wildsteina - przegląd prasy

05.06.10, 10:25
Jesli Wildsein Himalaje absurdu to Gadomski osiagnal Row Marianski
glupoty.Pozdrowienia.
Obserwuj wątek
    • czestoch1954 Himalaje absurdu Wildsteina - przegląd prasy 05.06.10, 10:34
      mam pytanie do tego rowu marianskiego .-czy kiedykolwiek kierował albo
      prowadził jakąs swoją firmę .czy jest tak jak mawiał mój znajomy jebak
      -teoretyk .Tak nazywali pewnego eksperta od seksu .
      • maruda.r Re: Himalaje absurdu Wildsteina - przegląd prasy 05.06.10, 19:09

"Bronisław Wildstein przekonuje, że śmierć w katastrofie lotniczej
        kilkudziesięciu wybitnych polskich polityków, na czele z prezydentem miała sens,
        gdyż przyczyniła się do budowy wspólnoty"

Jeżeli Wildstein chce się podobnie zasłużyć, to nie pozostaje mu nic innego, jak
        zacząć kompletować pasażerów na lot drugim Tupolewem.

• 4dagome1 Himalaje absurdu Wildsteina - przegląd prasy 05.06.10, 10:41
      mam pytanie czy pGadomski prowadził kiedykolwiek jakąs swoją
      firmę ? Poczytajcie nowy regulamin .Forum będzie wyglądalo tak
      pięknie nie będzie wpisów przeciw .będzie tak nastrojowo towarzystwo
      wzajemnej adoracji z tow h sikorką na czele
      • henryk-sikora odpowiedź dla "4dagome1" 05.06.10, 10:51
        Jeżeli tak bedzie jak piszesz to w końcu będzie mozna merytorycznie
        na poziomie dyskutować, a nie czytać tego plugstwa, które wypisują
        głownie byli kapusie SB, a teraz probujecie odreagować swoje
        ku...kie zachowanie w życiu. Ty "4dagome1" zapewne byłes jednym z
        takich kapusi.
      • hieronim_kowalski Re: Himalaje absurdu Wildsteina - przegląd prasy 05.06.10, 13:55
        Może znów będzie jak dawniej, kiedy forum było dla ludzi mądrych i
        ciekawych a nie dla płatnych pisowskich najemników, którzy zaświnili
        wszystkie fora internetowe. Niech swoje bzdurne i chamskie posty
        wypisują na stronach PIS !
        • trajkotek hieronim pisze za darmo 05.06.10, 15:22
          dlatego jakość jego wpisów jest marna, ale szczera.
          ps. u nas też się nie przelewa (mimo wsztstko...) więc to nie jest tak, że za każdy wpis jest kasa, panie wnikliwy, dociekliwy i podejrzliwy
          • hieronim_kowalski Re: hieronim pisze za darmo 05.06.10, 17:24
            W przeciwieństwie do ciebie piszę to, co czuję. Na chamstwo i
            kłamstwo ścigać się z tobą nie będę. W tym rzeczywiście jesteś
            lepszy...
            • trajkotek musialeś mnie z kimś pomylić 07.06.10, 00:29
              albo ... nie znasz najnowszych trendów
    • henryk-sikora odpowiedź dla "grisza14" 05.06.10, 10:42
      Jasne,że Wildstein pisze bzdury. Ja nie mam nic wspólnego i nie chce
      mieć z ta "wspólnotą" która pluje jadem nienawiści. Zobaczyłem
      tą "wspólnote na tzw. filmie "Solidarni 2010" i dziekuje za taka
      wspólnote, dziękuje za takich poetów jak Rymkiewicz!!! Jak wielu
      publicystów takich jak Pośpieszalski, Ziemkiewicz i wielu innych. To
      nie jest moja Polska!!! Ta Polska reprezentowana przez tą wspólnote
      przytaczana przez Wildsteina to popłuczyny po PRL-u, resztki
      zdegenerowanych, zsowietyzowanych istot!!!
      • grisza14 Re: odpowiedź dla "grisza14" 05.06.10, 10:58
        Panie Heniu,chodzi o to, ze Gadomski nie przeczytal calego artykulu
        Wildsteina, ttylko machnal sobie z internetu dwie pierwsze linijki,
        ktore dostepne sa gratis.Swoja teze opieram na tym, ze w calym
        artykule Wildsteina znalazlby Gadomski jeszcze korzystniejsze dla
        swojego p-ktu widzenia cytaciki.Ergo, nie czytal.I stad nalezy mu
        sie Row Marianski glupoty.A czy prowadzil, czy nie prowadzil wlasne
        przedsiebiorstwo to juz zupelnia inna zupa.
        Czyta pan Jedrysik, Uhlinga, Czuchnowskiego, Wronskiego, Milewicz,
        Olejnik, Szackiego, etc, etc, etc i daj Boze zdrowko, ale panie Boze
        bron nas przed ta wizja Polski.Bo nic porzadnego nie da sie zbudowac
        na tykm jakze grzaskim podlozu.Wez pan np.Iwanka? Dlugie rece
        esbeckiego kapusia powstrzymaly habilitacje Migalskiego.I co teraz?A
        zobaczysz pan, ze jeszcze i Zyzak bedzie mial swoja glorie.I co
        wtedy z tewu bolek?A slyszal pan, ze pastor Gauck moze zostac
        prezydentem Niemiec?To, co okaze sie, ze w DDR bylo mniej kapusiow
        niz w naszym najweselszym rzekomo baraku?
        • henryk-sikora Re: odpowiedź dla "grisza14" 05.06.10, 11:11
          Ja też uważam, że dla wykładowców kapusi nie ma miejsca na uczelni,
          bez względu na to czy się przyznali czy nie. Uważam również, że nie
          ma miejsca dla byłych donosicieli w zyciu publicznym, nikt nie
          powinien zostać nawet radnym w przysłowiowym pcimiu dolnym z całym
          szacunkiem dla Pcimia. Kto raz sie w zyciu sku...ł to może to zrobic
          zawsze! Ale to nie ma nic wspólnego z przeglądem prasy opisanym
          przez red. Gadomskiego. Nie rozumiem Twojego pytania czy red.
          gadomski miał swoja firme? A niby dlaczego każdy w Polsce miałby
          prowadzić własny biznes? Niech każdy robi to co najlepiej potrafi.
          Ja uważam red. gadomskiego za najwybitniejszego dzinnikarza
          parającego się sprawami gospodarczymi.
          • grisza14 Re: odpowiedź dla "grisza14" 05.06.10, 11:39
            Z tymi kapusiami, to widac, ze nie przyswoil pan sobie lekcji z
            Gazety Wyborczej, chociaz w niedawnej polemice pod tekstem Ewy
            Milewicz, ktora mialem przyjemnosc z panem odrobine prowadzic byl
            pan innego zdania na temat pana ministra Boniego.Ale mniejsza o
            wiekszosc.Co do firmy pana Gadomskiego, to nie odnosilo sie to do
            panskich wpisow.
            Na dzis juz zreszta wylaczam sie z dzialanosci forumowej, bowiem
            dzien mamy jak rzadko piekny, woda w fjordzie lsni i trzeba walic na
            ryby.Pzed nami dluga i piekna wycieczka, bo mamy biale noce wiec na
            wodzie bedziemy z pewnoscia do polnocy.
            PS.zaswiadczenie z komisji wyborczej juz zalatwilem
            • henryk-sikora Re: odpowiedź dla "grisza14" 05.06.10, 14:11
              Bo Michał Boni nie był kapusiem!!!!!!!!!!! Niech Pan nie miesza
              ludzi którzy w chwili słabości podpisali i kompletnie nic niegodnego
              nie zrobili od ludzi którzy z premedytacją donosili na kolegów.
              • zuza.pomponik Re: odpowiedź dla "grisza14" 05.06.10, 15:38
                a co z p. Niesiołowskim, który wsypywał m.in swoją narzeczoną?
                takie "kapowanie" się nie liczy?
                • zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: odpowiedź dla "grisza14" 05.06.10, 16:17
                  Rozgłaszasz tu - anonimowo, bo nie występujesz pod swoim nazwiskiem! - oszczerstwa. Myśl sobie o Niesiołowskim co chcesz, ale to co tu piszesz jest podłe!

Czemu nie dodasz za swoim mistrzem, że nastoletnie dziewczynki wykazywały się na przesłuchaniach gestapo większym bohaterstwem niż Niesiołowski w spotkaniu z SB? Aha, zapomniałem - mamy politykę miłości 2.0, więc takich rzeczy już głośno nie mówimy. Cóż, dobre i to.
                  • zuza.pomponik Re: odpowiedź dla "grisza14" 05.06.10, 17:05
                    Bo podtrzymuję, że Niesiołowski to wielki TCHÓRZ, który dla własnej
                    obrony wyzywa innych od moralnych karłów i zalewa naszą politykę
                    niespotykanym jadem!!

O Niesiołowskim w necie można znaleźć już wszystko, więc nie
                    potrzebuję się podpisywać swoim nazwiskiem, żeby przytaczać wiedzą
                    jaką mam o nim z dokumentów dostępnych w internecie.
                    • zuza.pomponik Re: odpowiedź dla "grisza14" 05.06.10, 17:06
                      ps. jeśli polityka miłości ma oznaczać zatajanie prawdy to ja
                      oczywiście mam gdzieś taką politykę miłości ;)
                      • henryk-sikora zuza.pomponik jest tchórzliwym podłym oszczercą 05.06.10, 18:34
                        Tylko tyle można o Tobie napisać!!! Ostatniej nocy napisałaś, ze
                        Marszałek Komorowski jest agentem ruskim. Na takie kalumnie jest
                        jedna odpowiedź, Twoim językiem oczywicie, że jesteś szmatą!!!!,
                        zwykłym ścierwem!!!! Ja to piszę pod moim nazwiskiem, możesz mnie
                        skarżyć o zniesławienie.
                    • zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz O podłośi słów kilka... 05.06.10, 17:42
                      Oto nowa prawda wiary: zuza.pomponik jest sędzią sprawiedliwym, który za dobre wynagradza, a za złe karze. Sądźcie, byście nie byli sądzeni. Kto ma ochotę, niech pierwszy rzuci kamień.
                      Oto bowiem Internet objawił jej Prawdę i teraz może ona z wysokości swoich niezłomnych przekonań rozstrzygać, kto jest tchórzem, a kto prawy.

Wiedz, że nie pochwalam języka Niesiołowskiego. Chcesz go krytykować, to bez problemu znajdziesz powody inne, niż rzekoma współpraca. Źle się czuję występując w roli jego adwokata, ale nie zostawiasz mi wyboru. Nie masz najmniejszych podstaw, by nazywać go kapusiem, tchórzem i czym tam jeszcze. Nic, prócz garści plotek i insynuacji! Nic, prócz paru świstków, interpretowanych zawsze na niekorzyść oskarżanego. Najgorsze jest to, że ty i tobie podobni rzucają tego typu kalumnie, a oskarżony nie ma szans się bronić. Bo tłumaczą się winni... bo jak nie ma dokumentów, to dlatego, że zostały zniszczone... bo nawet jak nie kapował, to coś musiało być na rzeczy... bo to oskarżany musi dowieść, że jest czysty jak łza, oskarżycielom do formułowania sądów wystarcza zaś samo podejrzenie... bo nawet jak wszystko okazuje się nieprawdą, to błoto i tak się już przylepiło... Podłość, podłość, podłość!

Twoja "prawda" - gdzieś się po drodze zagubiła. A może raczej schowała się ze wstydu.

Powiem ci coś. Ja też potrafię sądzić. Tobie wolno, to mnie też.
                      Otóż oświadczam ci, że wg mnie zuza.pomponik jest tchórzliwym podłym oszczercą (jeśli ujawnisz swoje nazwisko i pod nim wyszczekasz te oszczerstwa, to cofnę słowo "tchórzliwy"). Taka jest moja ocena twoich trzech ostatnich wypowiedzi w tym wątku. To w zasadzie wszystko w tym temacie. Odeszła mi wszelka ochota do dalszej z tobą dyskusji.
                      • zuza.pomponik Re: O podłośi słów kilka... 05.06.10, 18:34
                        @zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz ,
                        wiesz, gdyby p. Niesiołowski (podobnie jak wiele wiele ludzi mu
                        podobnych) nie zniszczyło kiedyś życia tym, którzy mu zaufali, ba!
                        nawet byli gotowi go bronić! to może zmieniłabym o nim zdanie.
                        A tak to co się okazuje? że człowiek takiego pokroju jak on jest w
                        wolnej Polsce marszałkiem sejmu i na dodatek pozwala sobie niszczyć
                        język i kulturę debaty publicznej, bo przepełnia go nienawiść i chęć
                        zemsty.
                        Nie masz pojęcia ile jest w Polsce ludzi zniszczonych przez komunizm
                        i takich dzisiejszych obrońców postkomunizmu jak p. Niesiołowski.

Co więcej - ci ludzie nie siedzą sobie teraz wygodnie w sejmie za
                        nasze pieniądze, tylko ciężko pracują, żeby mieć za co żyć.

Nie znoszę ludzi, którzy nie umiejąc się przyznać do swego błędu i
                        broniąc za wszelką cenę swojego honoru - atakują i niszczą innych.
                        Podobnie nie znoszę Wałęsy za to co zrobił np. Annie Walentynowicz.

Możesz mnie nazywać podłym tchórzem i jak tylko jeszcze chcesz - ani
                        nie mam do Ciebie o to pretensji, ani żalu.

Szanuję Twoje zdanie.

• zuza.pomponik Re: O podłośi słów kilka... 05.06.10, 18:41
                          @zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz,
                          i jeszcze jedno
                          Jestem przekonana, że właśnie m.in przez postawę takich ludzi jak
                          Wałęsa, Niesiołowski, Boni - dochodzi do dziś do sytuacji, że były
                          SBek jest "szanowanym" profesorem na UŚ, co więcej - jest dyrektorem
                          Instytutu Nauk Politycznych i Dziennikarstwa!! aż włos się na głowie
                          jeży, jak człowiek pomyśli kto naucza młodych adeptów polityki i
                          dziennikarstwa!
                          I przez takich właśnie typów uniemożliwia się robienie kariery młodym
                          zdolnym!
                          Każdy obrońca tego chorego systemu i każdy walczący do dziś z
                          dekomunizacją, każdy atakujący IPN to dla mnie najzwyczajniej w
                          świecie TCHÓRZ.
                          katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,7975714,Profesor_US_zostal_oskarzony_o_klamstwo_lustracyjne.html

I jak do takiego profesora przypiąć to piękne zdanie "nie sądźcie,
                          abyście nie byli sądzeni"?
                          On nie miał skrupułów sądzić - uniemożliwił Migalskiemu robienie
                          doktoratu, obruszył się na "pomówienia" czynione przez Migalskiego, a
                          okazał się być zwykłym tchórzem, który chciał zataić część swojej
                          przeszłości.
                          To jak to się ma do wiary i wartości? nijak.
                          • henryk-sikora Re: O podłośi słów kilka... 05.06.10, 18:48
                            A czy Wałęsa, lub Niesiołowski lub Boni werbowali tego profesora do
                            współpracy??? To SB go werbowało i on donosił na ludzi, kolegów z
                            którymi wspólnie Niesiolowski, Walesa i Boni zwalczali komuniz.
                            Trzeba byc podłym aby tak pisac!!!!!
                            • zuza.pomponik Re: O podłośi słów kilka... 05.06.10, 19:20
                              jejku, Henryku, jak Ty mało rozumiesz...
                              to aż niewiarygodne jak na człowieka "S"
                              • henryk-sikora Re: O podłośi słów kilka... 05.06.10, 20:19
                                A czy Ty pomponiku miałaś/eś kiedykolwiek do czynienia z SB,
                                widziałaś/eś chociaż na oczy SB-eka? Ciekawe na czym sie Twoja
                                wiedza opiera, na czytaniu teczek sb-ckich? To za mało, nigdy tego
                                nie pojmiesz i nie zrozumiesz.
                            • zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: O podłośi słów kilka... 05.06.10, 19:20
                              Otóż to.
                              Zresztą osoby złamane w śledztwie przez służby - też są OFIARAMI tego systemu. Trzeba być całkiem pozbawionym empatii, żeby tego nie dostrzegać. Nie zasługują oni na to, by nimi gardzić tak, jak robi to zuza.pomponik. (To uwaga natury ogólnej, nie do jakiegoś konkretnego nazwiska z wcześniejszej listy).

W ogóle dostaję białej gorączki, gdy ludzie, którzy - tak samo zresztą jak ja - całą młodość i dorosłe życie spędzili w wolnej Polsce, z taką moralną wyższością i pogardą wypowiadają się o ludziach, których historii wcale nie znają... o sytuacjach, których - niech za to Bogu dziękują! - nie doświadczyli.

Zaś Stefan Niesiołowski, od którego dyskusja się zaczęła, jest jedną z wielu osób, którym zuza.pomponik powinna być wdzięczna za to, że może tu teraz bezkarnie wylewać na Niesiołowskiego właśnie kubły pomyj.

Oczywiście zuzy i tak nie przekonam, bo po raz n-ty już wypisuje te same kłamliwe oskarżenia... Trudno.
                              • zuza.pomponik Re: O podłośi słów kilka... 05.06.10, 19:49
                                @zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz,
                                oczywiście jestem wdzięczna Wałęsie, Niesiołowskiemu i Boniemu za to
                                że walczyli z komunizmem.
                                Wcale nie mniej niż jestem za to wdzięczna Kaczyńskim, Walentynowicz,
                                Gwieździe, Wyszkowskiemu itd.

Ale to że ludzie Ci walczyli kiedyś z komunizmem nie czyni z nich
                                dożywotnio "świętych krów", bo np. za wiele dzisiejszych zachowań i
                                słów ludzi takich jak Niesiołowski, Wałęsa się zwyczajnie wstydzę.

Szanowałabym ich bardziej gdyby nie walczyli z IPNem.
                                Walka z IPNem to walka przeciwko narodowi, przeciwko wolności i prawu
                                do znania prawdy.
                                Proste.
                                • zuza.pomponik Re: O podłośi słów kilka... 05.06.10, 19:53
                                  Co więcej - ja się młodym ludziom nie dziwię.
                                  Dla wielu młodych ludzi jest oczywiste, że warto poznać najnowszą
                                  historię w wersji prawdziwej, a nie dyktowanej nam przez "widzimisię"
                                  dzisiejszych polityków.
                                  Dlaczego słowa p. Niesiołowskiego miałabym traktować jako bardziej
                                  wiarygodne niż słowa jego byłej narzeczonej?
                                  (www.youtube.com/watch?v=mRQf7_68EgA)

W dzisiejszych czasach ludzie tacy jak Niesiołowski tylko nam
                                  szkodzą.
                                  Ale nie wymażą pamięci milionów osób, które to osoby przekażą ową
                                  pamięć swoim dzieciom, a one swoim itd.
                                  I prawda nie zginie:)
                                  nawet jak spalą IPN :)
                                  • zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: O podłośi słów kilka... 05.06.10, 20:18
                                    Co ma do tego IPN? W tej dyskusji pojawił się po raz pierwszy dopiero teraz, za twoją sprawą. Nie mam na ten temat nic do powiedzenia.

Sam będąc młodym ludziem muszę ci powiedzieć, że młodzi ludzie są tak samo zróżnicowani, jak całe społeczeństwo. Pełen zakres: od lewej ściany do prawej.

"Dlaczego słowa p. Niesiołowskiego miałabym traktować jako bardziej wiarygodne niż słowa jego byłej narzeczonej?"
                                    A wiesz, że takie pytanie to miecz obosieczny? Bo zagadnienie można łatwo odwrócić. Za to w cywilizowanych społeczeństwach, to na oskarżycielu spoczywa ciężar dowodu. Co należało udowodnić.
                                    • zuza.pomponik Re: O podłośi słów kilka... 05.06.10, 20:26
                                      Co ma do tego IPN - nie mam siły (ani czasu) Ci tłumaczyć.
                                      Przepraszam. Jednak jeśli jesteś ciekawy - wiedzy w necie pod
                                      dostatkiem.

Co do dokumentów nt Niesiołowskiego, są np.
                                      tu:slimak.onet.pl/_m/TVN/tvn24/niesiolowski.pdf
                                      • zuza.pomponik Re: O podłośi słów kilka... 05.06.10, 20:28
                                        dodam jeszcze tylko, że moje poglądy nie są prawicowe.
                                        Z natury jestem chyba nawet bardziej lewicowcem.
                                        Ale historię oraz wolność słowa i badań naukowych szanuję jak mało
                                        co, i może dlatego obecnie najbliżej mi do PiSu.
                                        Bo lewicy u nas prawdziwej przecież nie ma.
                                        • zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: O podłośi słów kilka... 05.06.10, 20:33
                                          "Bo lewicy u nas prawdziwej przecież nie ma."

Mylisz się, jest - PiS właśnie. Trochę taka narodowa ta lewica, ale zawsze (bo jednak nie ośmielę się nazwać tego narodowym socjalizmem).
                                          • zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: O podłośi słów kilka... 05.06.10, 20:38
                                            Zanim zaczniesz się czepiać, śpieszę z wyjaśnieniem, że to był tylko niewinny żarcik.
                                          • zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: O podłośi słów kilka... 05.06.10, 20:41
                                            To oczywiście taki żarcik, więc proszę się nie czepiać za naciągane porównanie.
                                            • zuza.pomponik Re: O podłośi słów kilka... 05.06.10, 20:46
                                              Mnie chodziłoby bardziej o lewicowość w sensie obyczajowym
                                              Legalizacja związków partnerskich np.
                                              Do tego to akurat chyba PiSowi daleko..
                                              • zuza.pomponik Re: O podłośi słów kilka... 05.06.10, 20:50
                                                No i widzisz - ja Ci podrzuciłam linka z dokumentami, a Ty nawet nie
                                                raczyłeś się do niego odnieść.
                                                Natomiast nazwanie mnie "tchórzliwym podłym oszczercą" przyszło Ci
                                                tak łatwo jak przychodzi obecnie Niesiołowskiemu mówienie o
                                                "moralnych karłach", "zaplutych z nienawiści",czy te inne kwiatki
                                                • zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: O podłośi słów kilka... 05.06.10, 20:59
                                                  Ale do czego mam się odnosić? Skoro nalegasz...

1. Nie jestem archiwistą ani historykiem. W życiu nie widziałem na oczy tego typu akt, więc nie jestem w stanie w żaden sposób ich ocenić. Ale...

2. Z 17 stron, ok. połowy to zapiski odręczne, których - przyznaję - nie chce mi się rozszyfrowywać. Ale...

3. Nie wiem nawet jaką to ma wartość dokumentalną, bo takie skany każdy może sobie na stronę wrzucić. Daj linka do strony jakiejś oficjalnej instytucji (jeśli tak ci zależy).

4. Ty też nie odnosisz się do mojego przypomnienia, że ciężar dowodu spoczywa na oskarżycielu. Więc 1:1 (choć ja na swój punkcik mniej się napracowałem :) ).

5. Niesiołowski wielokrotnie składał oświadczenia lustracyjne. Nie zostały skutecznie zakwestionowane. Tyle.

* * *

Mylisz się, nazwanie cię "tchórzliwym podłym oszczercą" przyszło mi równie łatwo, jak tobie nazwanie kapusiem Niesiołowskiego. I - wierz mi - nie miałem z tego żadnej przyjemności.
                                                  • zuza.pomponik Re: O podłośi słów kilka... 05.06.10, 21:22
                                                    tiny.pl/htp2k
                                                    możesz się udać do IPNu, odszukać decyzje sądowe w tych kwestiach.

• zuza.pomponik Re: O podłośi słów kilka... 05.06.10, 21:27
                                                    tiny.pl/htp28 - tu konkretne cytaty, daty, odnośniki
                                                    Wszystko można przy odrobinie wysiłku posprawdzać u źródła.
                                                    Wygląda na to, że sam Niesiołowski się przyznał :)
                                                    więc nie ma go co bronić aż tak:)
                                                  • zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: O podłośi słów kilka... 05.06.10, 21:47
                                                    Więc uczyń ten wysiłek i sprawdź u źródła. To ty tu oskarżasz, ja - przyjmując niejako rolę oskarżanego - nie muszę nawet składać wyjaśnień.

Były sądy lustracyjne, były oświadczenia lustracyjne. Żadne z nich nie zostało zakwestionowane. Z całym szacunkiem, ale prawomocne orzeczenia sądów RP znaczą dla mnie więcej niż blogerzy z salonu... (czy jak to się tam nazywa).
                                                  • zuza.pomponik Re: O podłośi słów kilka... 05.06.10, 23:00
                                                    @zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
                                                    nie zapominaj, że to Ty pierwszy zakwestionowałeś prawdziwość moich
                                                    słów i nazwałeś mnie tchórzem i oszczercą.
                                                    To może Ty udowodnij, że nie mam racji.
                                                    Jeśliby mieć takie podejście do sprawy jak Twoje, to nie powinniśmy
                                                    wierzyć dzisiaj żadnej prasie, bo przecież ona też tylko cytuje
                                                    źródła.
                                                    I kiedy czytasz art. np. w GW to idziesz potem do IPNu, albo do sądu
                                                    i sprawdzasz?
                                                    Choć akurat w większości wypadków z GW powinno się tak robić.
                                                    Ale w sumie wystarczy zajrzeć do kilku innych mediów, żeby wiedzieć,
                                                    że GW kłamie lub nie mówi całej prawdy.

• zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: O podłośi słów kilka... 05.06.10, 23:34
                                                    "I kiedy czytasz art. np. w GW to idziesz potem do IPNu, albo do sądu i sprawdzasz?"

Ja nie. Nie muszę. Od tego jest życzliwa konkurencja z rynku prasowego. Z mnogości i różnorodności tytułów prasowych wynika między innymi i to, że się nawzajem kontrolują.

"nie zapominaj, że to Ty pierwszy zakwestionowałeś prawdziwość moich słów"

Czyli co, zabolało cię to, że tak często do tego wracasz? Bo to nic miłego słyszeć coś takiego o sobie...
                                                    Nie zmienia to faktu, że odwracasz kota ogonem. Taka historyjka:

Prokurator mówi do oskarżonego:
                                                    - Napadł pan wczoraj na bank!
                                                    - Ależ skąd, to nieprawda! To kłamstwo i oszczerstwo!!! - krzyczy ów biedaczyna.
                                                    - To znaczy, że pana zdaniem kłamię?! Pytam: zarzuca mi pan kłamstwo? Proszę mi to udowodnić! - miażdży obronę oskarżonego prokurator.
                                                    Koniec

Wiem, ani to Dostojewski, ani Sienkiewicz, ale tak mniej więcej wygląda dialog między nami. To ty nazywasz Niesiołowskiego - w łagodnym wariancie - kłamcą lustracyjnym. Nie chce mi się więcej o tym pisać, bo kręcimy się w kółko.
                                                  • zuza.pomponik Re: O podłośi słów kilka... 06.06.10, 01:11
                                                    @ zzzzzzzzzzzzzzzzz,
                                                    Heheheh, zacytuj gdzie nazwałam Niesiołowskiego kłamcą lustracyjnym
                                                    :)))
                                                    ja tylko mówiłam (i podtrzymuję to), że wsypywał swoich kolegów z
                                                    "Ruchu", w tym narzeczoną.
                                                    Sam się do tego zresztą przyznał!
                                                    więc o co Ci właściwie chodzi?
                                                    bo zdajesz się być - jak to mówią - bardziej papieski niż papież :)

pozdro
                                                  • zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: O podłośi słów kilka... 06.06.10, 01:31
                                                    Czepiasz się słów (okej, ja czasem też tak lubię). Niesiołowski jako poseł musi złożyć oświadczenie lustracyjne. Stwierdził w nim, że nie był tajnym i świadomym współpracownikiem służb PRL. Ty twierdzisz, że "wsypywał", czyli że skłamał w oświadczeniu. Napisałem, że to delikatne określenie tego, co mu zarzucasz. Nic więcej nie miałem na myśli. (Uważam te wyjaśnienia za zbędne, bo dla mnie wynika to w sposób oczywisty z poprzednich wypowiedzi, ale niech już będzie...)

Do reszty komentarza nie będzie, bo przez pół dnia kręcimy się w miejscu. Nie warto. Życzę dobrej nocy.
                                                  • zuza.pomponik Re: O podłośi słów kilka... 06.06.10, 01:49
                                                    heheh, ok, to ja tylko odpowiem.
                                                    Te dwie rzeczy - to, że wsypywał swoich znajomych z "Ruchu" oraz to,
                                                    że nie skłamał w oświadczeniu lustracyjnym - nie są ze sobą
                                                    sprzeczne! ;)

On naprawdę wsypywał swoich znajomych z "Ruchu" i się do tego
                                                    przyznał. Więc nie wiem po co go jeszcze bronisz, skoro on sam się do
                                                    tego w pewnym momencie przyznał.

Też życzę Ci dobrej nocy:)
                                                  • zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: O podłośi słów kilka... 06.06.10, 09:27
                                                    Coż, lubisz dawać linki, to masz tu coś ode mnie...

Oto, jak Niesiołowski przyznaje się do sypania: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4856032.html

I rzecz o Niesiołowskim: wyborcza.pl/1,76842,6031381,Niesiolowski__wiezien_komuny.html

Polecam szczególnie fragment:
                                                    "Stefan Niesiołowski potwierdził przynależność do Ruchu, a też udział kilku osób, co do których był pewien, że zostały już aresztowane. Używanie jednak w tym kontekście słów: sypał, donosił, denuncjował, zdradził, kolaborował, współpracował z SB, jest moralnym, intelektualnym i językowym nadużyciem. Bo jeśli tak, to jakich słów należałoby użyć w odniesieniu do tych, którzy faktycznie wsypali Ruch (lub tych, którzy załamawszy się w śledztwie, nie oszczędzali kolegów?).[podkr. moje]"

Tak się delektujesz rzekomym przyznaniem się Niesiołowskiego. Oto i masz, do czego się przyznał, czemu zaprzecza, kogo pozwał do sądu.
                                                    Powiadam ci po raz kolejny - nie masz moralnego prawa rzucać takich obelg pod adresem Niesiołowskiego!

I jeszcze tekst Seweryna Blumsztajna, który oddaje prawie dokładnie to, co myślę o sprawie. Spróbuj spojrzeć na to z innej perspektywy: wyborcza.pl/1,75515,6035536,Panie_Niesiolowski__prosze_nam_to_wyjasnic.html

Od razu ci odpowiem - tak, taki jestem naiwny, ulegam manipulacjom i ubeckiej propagandzie Gazety...
                                                    Miłej lektury.
                                                  • zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz do zuza.pomponik o niezalezna.pl 05.06.10, 21:39
                                                    Z innej beczki.

Pamiętasz ten link do artykułu z niezalezna.pl (coś o reakcji na "łupki")?

Otóż próbowałem tam dodać komentarz do artykułu.
                                                    Całkiem niewinny - zwykłe pytanie, czemu tolerują w komentarzach obelgi pod adresem Komorowskiego. Bez żadnego obrażania z mojej strony, bez jątrzenia. Zwykłe pytanie + cytat z ich regulaminu.

Jednocześnie (zgodnie z ich własnym regulaminem!) wysłałem moderatorom maila, domagając się skasowania obelżywych postów, w tym wyjątkowo paskudnego, który zacytuję tu (z pewnym zażenowaniem) w całości:
                                                    "komorowski musi umrzeć
                                                    wieczne odpoczywanie zapewnij mu Panie- w piekle
                                                    "

Jakie skutki moich działań? Oto jakie:

1. Mój komentarz dodany nie został.
                                                    2. Mail pozostał bez odpowiedzi i komentarze obelżywe (w tym jeden, który można uznać za groźbę karalną i nawoływanie do przemocy) pozostały tam, gdzie były.
                                                    3. Za to ja, gdy próbuję teraz dodać komentarz, dowiaduję się, że "Dodawanie komentarzy zostało zablokowane z adresu IP z którego korzystasz".

Masz jakiś komentarz?
                                                  • zuza.pomponik Re: do zuza.pomponik o niezalezna.pl 05.06.10, 21:46
                                                    mam komentarz, owszem.
                                                    Jeśli było tak jak opisałeś - uważam że to ze strony niezależnej
                                                    bardzo głupie.
                                                  • henryk-sikora Re: do zuza.pomponik o Komorowskiego 05.06.10, 22:05
                                                    A odwołasz to co pisałaś ostatniej nocy, że Komorowski to agent
                                                    ruski???????????????
                                                  • zuza.pomponik Re: do zuza.pomponik o Komorowskiego 05.06.10, 23:06
                                                    Henryku, nigdzie nie napisałam ,że uważam że Komorowski to ruski
                                                    agent.
                                                    Że masz problem z czytaniem ze zrozumieniem, to nie mój problem, może
                                                    pora wrócić do szkoły?
                                                  • zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: do zuza.pomponik o niezalezna.pl 05.06.10, 22:18
                                                    I jeszcze taka uwaga. Napisałem to głównie po to, żebyś miała świadomość, z jakich metod korzystają ci uciśnieni niezależni - "wolność słowa tak, pod warunkiem, że to nasze słowa" (wyjaśnia to zadziwiającą jednomyślność tamtejszych komentarzy).

Zastanów się, czy nie warto zmienić zestawu lektur internetowych.
                                                  • zuza.pomponik Re: do zuza.pomponik o niezalezna.pl 05.06.10, 23:02
                                                    Zastanawiam się nad porzuceniem czytania GW.
                                                    Poziom prawdziwości przekazywanych tu informacji, podobnie jak
                                                    tendencyjność i manipulatorstwo przekracza nawet to co robi
                                                    niezależna.pl :)
                                                  • zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: do zuza.pomponik o niezalezna.pl 05.06.10, 23:22
                                                    Nie rób tego! Bardzo byśmy tęsknili :)

A poważnie. Chodziło mi raczej o to, by korzystać z profesjonalnych, a nie amatorskich (bo amatorszczyzna aż bije tam po oczach) źródeł. Zresztą, mów co chcesz, ale tu cię nikt nie cenzoruje, a usuwane są wyłącznie treści niezgodne z prawem i obyczajami (trudno to samo powiedzieć o "niezależnej").
                                                  • zuza.pomponik Re: do zuza.pomponik o niezalezna.pl 06.06.10, 00:20
                                                    a co to są w takim razie "profesjonalne źródła"?
                                                    na stronie niezależnej można przynajmniej sięgnąć do akt IPNu, a tu?
                                                    GW jak jakiś fakt jest jej niewygodny do teorii, tezy - po prostu go
                                                    pomija.
                                                    Mieliśmy ostatnio przykład w tekście p. Miłady :)
                                                  • zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: do zuza.pomponik o niezalezna.pl 06.06.10, 00:36
                                                    Zazdrościsz pani Miładzie imienia? Sądząc po częstości jego przywoływania... No, twoje prawo.

Twój problem polega na tym, że nie dostrzegasz różnicy między felietonem lub komentarzem a informacją. Próbujesz to wrzucać do jednego worka. A to błąd.
                                                  • zuza.pomponik Re: do zuza.pomponik o niezalezna.pl 06.06.10, 01:16
                                                    Nie zazdroszczę, ale bardzo mi się podoba to imię. To chyba nic
                                                    złego? a Ty zazdrościsz innym takich rzeczy jak imię, że pytasz o coś
                                                    takiego? (pierwszy raz się z czymś takim spotykam..;))

Dostrzegam różnicę między felietonem a informacją.
                                                    Ale felieton pisze się zazwyczaj w oparciu o fakty. I jest świetnym
                                                    polem do popisu dla wiedzy i inteligencji piszącego.
                                                    Akurat pani Miłada w swoim komentarzu nie wykazała się ani jednym ani
                                                    drugim. A szkoda, bo nie wątpię, że przynajmniej inteligencję ma na
                                                    wyższym poziomie. Może linia programowa GW ją ogranicza. No ale cóż -
                                                    wielka szkoda, tylko tyle można powiedzieć.
                                                  • zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: do zuza.pomponik o niezalezna.pl 06.06.10, 01:24
                                                    "a Ty zazdrościsz innym takich rzeczy jak imię, że pytasz o coś
                                                    takiego?
                                                    "

No jasne! Zawsze chciałem się nazywać Bonawentura... ale moi rodzice mieli bardziej konwencjonalne pomysły. Mówi się trudno.
                                                  • zuza.pomponik Re: do zuza.pomponik o niezalezna.pl 06.06.10, 01:51
                                                    heh ;)
                                        • henryk-sikora dla pomponikas o IPN i lewicowości 05.06.10, 20:55
                                          Przecież PiS jest lewicowy, to jest klasyczna partia lewicowa, tylko
                                          im się wydaje, że skoro w sprawach światopoglądowych i obyczajowych
                                          są konserwatywni to są prawicą.
                                          A co do IPN, a czy Niesiołowski chce likwidacji IPN? Nikt rozsądny
                                          nie chce likwidować IPN, poza SLD, bo IPN bada zbrodniczy system
                                          komunistyczny, czyli tych ludzików z SLD, jest ich tam ciagle wielu.
                                          Więc proszę nie pisz bredni, nie po raz pierwszy zresztą.
                                          • pn-ski Re: dla pomponikas o IPN i lewicowości 06.06.10, 10:09
                                            do PiS-u nabardziej pasuje definicja faszyzmu, który ma zarówno
                                            cechy lewicy, jak prawicy. Wyjatkowo wredna formacja polityczna z
                                            wodzem - kameleonem.
                                • zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: O podłośi słów kilka... 05.06.10, 20:04
                                  Nie udawaj, że nie wiesz o czym pisałem.

Moje zarzuty nie dotyczyły krytyki Niesiołowskiego i innych w ogóle. To było pisane bardzo konkretnie: zarzuciłaś kłamliwie Niesiołowskiemu (a później i Wałęsie) współpracę z SB (dodatkowo w jednym miejscu utożsamiłaś to z byciem SB-kiem; zadanie domowe: sprawdzić różnicę między tymi pojęciami)! O nic więcej tu nie chodzi!!!

Pisałem ci wyraźnie - bardziej precyzyjnie tego ująć nie potrafię - krytykuj sobie Niesiołowskiego za co chcesz, ale nie nazywaj go kapusiem!
                                  • zuza.pomponik Re: O podłośi słów kilka... 05.06.10, 20:16
                                    @ zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz,
                                    ale ja przecież nie udaję, że Cię nie rozumiem, tylko teraz - po
                                    Twoim wpisie - widzę skąd nasze niezrozumienie. Może nieuważnie
                                    prześledziłeś wątek i nie zauważyłeś, że ja odnosiłam się do słów p.
                                    Henryka Sikory, który napisał m.in : "Uważam również, że nie
                                    ma miejsca dla byłych donosicieli w zyciu publicznym, nikt nie
                                    powinien zostać nawet radnym w przysłowiowym pcimiu dolnym"

dlatego zapytałam o Niesiołowskiego, który przecież donosił.
                                    Nie nazwałam Niesiołowskiego SBkiem, jeśli już to obecnym obrońcą
                                    byłych SBków
                                    czytaj uważniej.
                                    • zuza.pomponik Re: O podłośi słów kilka... 05.06.10, 20:20
                                      @ zzzzzzzzzzzzzzzz, więc kto tu udaje, że kogoś nie rozumie?

ps. podoba Ci się niszczenie IPNu?
                                      podoba Ci się nowelizacja do ustawy o IPNie, o której nawet niektórzy
                                      senatorowie PO mieli odwagę powiedzieć, że jest ukłonem w stronę SB?
                                      niestety zostali zmarginalizowani, a i tak nakazano im głosować
                                      zgodnie z linią partii.

Dla mnie stawać w dzisiejszych czasach po stronie tych którzy atakują
                                      IPN, to tak jakby po raz kolejny tchórzyć i się łamać. Nie rozumiem
                                      ludzi którzy to robią, choć już przecież wcale nie muszą.
                                    • zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: O podłośi słów kilka... 05.06.10, 20:30
                                      Nie ma nieporozumienia, napisałaś:

"były SBek jest "szanowanym" profesorem na UŚ, co więcej - jest dyrektorem Instytutu Nauk Politycznych i Dziennikarstwa!!"

Czym dowiodłaś, że nie widzisz różnicy między tajnym współpracownikiem, a SB-kiem (czyli funkcjonariuszem SB). Mylisz pojęcia, ale teraz odrabiam za ciebie zadanie domowe. Przemyśl to sama, lepiej utrwalisz fakty.

Kategorycznie nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że Niesiołowski donosił. Tu też nie ma nieporozumienia między nami.

Naprawdę, nie widzę sensu kontynuowania tej dyskusji...

• zuza.pomponik Re: O podłośi słów kilka... 05.06.10, 20:45
                                        spoko,
                                        za pomieszanie SBka ze współpracownikiem SB - przepraszam

• zuza.pomponik Re: O podłośi słów kilka... 05.06.10, 20:47
                                        zdania na temat IPNu -jak rozumiem nie masz?
                                        szkoda.
                                        nie mniej jednak - pozdrawiam:)
                                        • zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: O podłośi słów kilka... 05.06.10, 20:50
                                          Mam, ale to obok tematu. Nie widzę potrzeby komplikowania - i tak już za długiej - dyskusji.

Również pozdrawiam.
                                          • zuza.pomponik Re: O podłośi słów kilka... 05.06.10, 20:56
                                            heh, no tak jeśli uważasz, że kwestia stosunku do IPNu jest tu "obok
                                            tematu" to już w ogóle wszystko jasne :))
                                            pozdro.
                                            dzięki za wymianę zdań.
                                            • zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: O podłośi słów kilka... 05.06.10, 21:04
                                              Nie wiem, co znaczy "wszystko jasne".

IPN działał wzorowo pod kierownictwem prof. Leona Kieresa. Powinien do tamtej formuły wrócić.

(No i widzisz, dałem się sprowokować...)
                                        • henryk-sikora ale ja mam zzdanie na temat IPN 05.06.10, 21:07
                                          Jest potrzebna taka instytucja, ale jako poważna badawczy instytut,
                                          ale taki do którego na prezesure dochodzi się poprzez uruchamianie
                                          fałszywki sb-eckiej przeciw poważnemu konkurentowi. Nie chce IPN w
                                          ktorym prezes daje swojej kochance dziennikarce materiały poza
                                          jakimikolwiek procedurami, a ona na podstawie tego urządza sobie
                                          publikacje w prasie w ktorej pracuje.
                                          Chce IPN, ktory bedzie rzetelnie pracowal, tak jak pracuje w nim
                                          dziesiątki wybitnych historykow. Nie chce aby byl instrumentem do
                                          walki politycznej tylko do rzetelnego opisywania najnowszej historii
                                          Polski.
                                          • zuza.pomponik Re: ale ja mam zzdanie na temat IPN 05.06.10, 21:32
                                            " prezes daje swojej kochance dziennikarce materiały poza
                                            jakimikolwiek procedurami, a ona na podstawie tego urządza sobie
                                            publikacje w prasie w ktorej pracuje. "

ech, Henryku, mózg wyprany przez GW.
                                            przykro to czytać naprawdę.

Ja na Niesiołowskiego przynajmniej podałam dowody, Ty ograniczasz się
                                            do chamskiego i kłamliwego pomówienia:(

No i cóż zrobić z takimi ludźmi jak Ty.
                                            cóż, trzeba się pogodzić, że ten świat taki niedoskonały:)
                                            • henryk-sikora Re: ale ja mam zzdanie na temat IPN 05.06.10, 21:53
                                              alez ja sie opieram na liscie publicznym męza tej dziennikarki. Tego
                                              GW nie wymyslila sobie. Więc bądź łaskaw/a nie zarzucać mi
                                              chamskiego kłamstwa. A czy GW wymyslila sobie rowniez falszywke sb-
                                              cką, ktorą podrzucił do mediow ś.p. Kurtyka, aby utrącić ś.p.
                                              Andrzeja Przewoźnika??? Jaki był prezes i jego moralność tak
                                              instytucja działała za jego prezesury. Masz cos do powiedzenia na te
                                              FAKTY????????????
                                              • zuza.pomponik Re: ale ja mam zzdanie na temat IPN 05.06.10, 21:59
                                                hehehe, list publiczny męża tej dziennikarki uważasz za dowód na to,
                                                że Kurtyka miał z nią romans i potajemnie przekazywał jej dokumenty?
                                                Henryku, żarty się Ciebie trzymają, naprawdę!!! :)))
                                                z tego co pamiętam - było w tej sprawie dochodzenie, które wykazało,
                                                że p. Hejke (dziennikarka) nie zamieściła w GP nic co by wcześniej
                                                nie było oficjalnie przez IPN upublicznione...

Wierz dalej we wszystko czym przemiela Ci mózg GW, to naprawdę
                                                kiepsko skończysz.

• henryk-sikora Re: ale ja mam zzdanie na temat IPN 05.06.10, 22:14
                                                  Gdzie było to dochodzenie?:) w GP?, to Ty sobie żartujesz:) Nikt
                                                  chyba lepiej nie wiedział jakie żona przynosi papiery z IPN-u niż
                                                  mąż, któremu jak sie później okazało przyprawiała rogi z Kurtyką. W
                                                  sprawie fałszywki podrzuconej na Przewoźnika przez Kurtyke nie masz
                                                  nic do powiedzenia?:)
                                                  • zuza.pomponik Re: ale ja mam zzdanie na temat IPN 05.06.10, 23:04
                                                    heheheheh Henryku, Ty biedny mały człowieku.
                                                    ech..
                                                  • zuza.pomponik Re: ale ja mam zzdanie na temat IPN 06.06.10, 05:27
                                                    Henryczku, chcesz się doinformować nt dochodzenia w sprawie p. Hejke
                                                    - proszę bardzo : www.rp.pl/artykul/401576_Goracy_sezon__Gazety_Polskiej_.html

(zacytuję specjalnie dla Ciebie fragment: "Śledztwo w sprawie
                                                    rzekomego przekazania tajnych dokumentów przez prezesa Kurtykę red.
                                                    Hejke zostało w tym tygodniu umorzone. Dziennikarze, którzy sprawą
                                                    się wcześniej tak bardzo interesowali, teraz milczą albo zamieszczają
                                                    o tym krótkie notki na dalszych stronach.")

Ciekawe czy teraz będziesz potrafił zdobyć się na odszczekanie swoich
                                                    kłamstewek?
                                                    Czy okażesz się kolejnym tchórzem w plejadzie tchórzy III RP ?..;)
                                                  • henryk-sikora Re: ale ja mam zzdanie na temat IPN 06.06.10, 09:26
                                                    Pomponiku, ten tekst z rp to bzdura na resorach. Sakiewicz został
                                                    przesłuchany tylko dwa razy, a on dziennikarzom mówi, że codziennie,
                                                    aby robić na siłę męczennika. Co on może powiedzieć o
                                                    przesłuchaniach. Dzisiejsze przesłuchania to rozrywka dla takich
                                                    cwaniaków jak Sakiewicz. Cały ten tekst w rp ma na celu tylko
                                                    zaciemnić cały obraz przestępczej procedury stosowanej przez
                                                    dziennikarzy GP i sama GP. Zapewniam Cię, że sprawa nie ejst
                                                    zakończona i jeszcze Ci ludzie odpowiedzą za swoje przestępstwa i
                                                    mataczenia. Czy Ty naprawdę czytasz GP i ND???

zuza.pomponik napisała:

> Henryczku, chcesz się doinformować nt dochodzenia w sprawie p.
                                                    Hejke
                                                    > - proszę bardzo : www.rp.pl/artykul/401576_Goracy_sezon__Gazety_Polskiej_.html
                                                    >
                                                    > (zacytuję specjalnie dla Ciebie fragment: "Śledztwo w sprawie
                                                    > rzekomego przekazania tajnych dokumentów przez prezesa Kurtykę
                                                    red.
                                                    > Hejke zostało w tym tygodniu umorzone. Dziennikarze, którzy sprawą
                                                    > się wcześniej tak bardzo interesowali, teraz milczą albo
                                                    zamieszczają
                                                    > o tym krótkie notki na dalszych stronach.")
                                                    >
                                                    > Ciekawe czy teraz będziesz potrafił zdobyć się na odszczekanie
                                                    swoich
                                                    > kłamstewek?
                                                    > Czy okażesz się kolejnym tchórzem w plejadzie tchórzy III RP ?..;)
                                                  • henryk-sikora Re: ale ja mam zzdanie na temat IPN 06.06.10, 09:21
                                                    zuza.pomponik napisała:
                                                    > heheheheh Henryku, Ty biedny mały człowieku.
                                                    > ech..

To jest Twoja odpowiedź na podniesioną kwestie fałszywki sb-eckiej
                                                    uruchomionej przez Kurtyke przeciw Andrzejowi Przewoźnikowi. Zamykam
                                                    więc temat bo już mam jasność, że Twoja moralność w niczym nie
                                                    odbiega od moralności Kurtyki (świeć Panie na jego duszą, aby nie
                                                    była potępiona za te haniebne jego czyny na ziemskim padole).
                                                  • zuza.pomponik Re: ale ja mam zzdanie na temat IPN 06.06.10, 16:15
                                                    Henryku, dziękuję za komplement. Zostać porównanym do p. Kurtyki to
                                                    dla mnie zaszczyt, a zarazem myślę, że komplement mocno przesadzony.
                                                    Jakkolwiek trafiłeś o tyle, że ideały wyznawane przez p. Kurtykę są
                                                    mi bliskie.
                                                    Kryształowy człowiek.
                                                  • zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: ale ja mam zzdanie na temat IPN 06.06.10, 16:43
                                                    Jeśli chcesz sobie stawiać za wzór prezesa IPN, to polecałbym raczej poprzednika Kurtyki, prof. Kieresa - kryształowy człowiek, by użyć twojej poetyki.
                                                  • henryk-sikora Re: ale ja mam zzdanie na temat IPN 06.06.10, 17:12
                                                    Mam więc rozumieć, że puszczasz się na prawo i lewo tak jak to robił
                                                    Kurtyka??:) Gratuluje więc morlaności Kurtyki:).
                                    • henryk-sikora dla pomponika o Niesiołowskim 05.06.10, 21:00
                                      Znowu powtarzasz kalumnie, że Niesiołowski donosił. Dlaczego jesteś
                                      taka wredna lub głupia??? Być może, podkreślam, że byc może podczas
                                      przesłuchania powiedział kilka słów za dużo, ale to wcale nie
                                      oznacza ŻE DONOSIŁ. Nie rozumiesz tego co piszesz!!!
                          • zbyszek.bejach Re: O podłośi słów kilka... 06.06.10, 08:48
                            zuza.pomponik napisała:

> @zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz,
                            > i jeszcze jedno
                            > Jestem przekonana, że właśnie m.in przez postawę takich ludzi jak
                            > Wałęsa, Niesiołowski, Boni - dochodzi do dziś do sytuacji, że były
                            > SBek jest "szanowanym" profesorem na UŚ, co więcej - jest
                            dyrektorem
                            > Instytutu Nauk Politycznych i Dziennikarstwa!! aż włos się na
                            głowie
                            > jeży, jak człowiek pomyśli kto naucza młodych adeptów polityki i
                            > dziennikarstwa!
                            > I przez takich właśnie typów uniemożliwia się robienie kariery
                            młodym
                            > zdolnym!
                            > Każdy obrońca tego chorego systemu i każdy walczący do dziś z
                            > dekomunizacją, każdy atakujący IPN to dla mnie najzwyczajniej w
                            > świecie TCHÓRZ.
                            > katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,7975714,Profesor_US_zostal_oskarzony_o_klamstwo_lustracyjne.html
                            >
                            > I jak do takiego profesora przypiąć to piękne zdanie "nie sądźcie,
                            > abyście nie byli sądzeni"?
                            > On nie miał skrupułów sądzić - uniemożliwił Migalskiemu robienie
                            > doktoratu, obruszył się na "pomówienia" czynione przez Migalskiego,
                            a
                            > okazał się być zwykłym tchórzem, który chciał zataić część swojej
                            > przeszłości.
                            > To jak to się ma do wiary i wartości? nijak.

REALACJE KAPUŚ, PRACOWNIK SB - PZPR SĄ IDENTYCZNE JAK CBA - PiS.Nie
                            widzisz tego? A może jesteś za młoda i zbyt niedoświadczona?
                • hieronim_kowalski Re: odpowiedź dla "zuza.pomponik" 05.06.10, 17:21
                  Na początku pomponik udawała intelektualistkę i pisała ckliwe
                  kawałki o swoim pochodzeniu z "dobrej rodziny". Teraz już "jedzie
                  równo" bez skrępowania jak inni. W końcu płacą od sztuki...
                  • henryk-sikora Re: odpowiedź dla "zuza.pomponik" 05.06.10, 18:37
                    Do tego osobnika zuza.pomponik mozna pisac tylko jej/jego językiem,
                    innego ta szmata nie rozumie i nie zasługuje na inne traktowanie.
                    • zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: odpowiedź dla "zuza.pomponik" 05.06.10, 19:04
                      Nie, równanie do dna nigdy nie jest dobrym wyjściem.
                      • henryk-sikora Re: odpowiedź dla "zuza.pomponik" 05.06.10, 19:22
                        No nie jest, ale ona/on innego języka nie rozumie.
                        • zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: odpowiedź dla "zuza.pomponik" 05.06.10, 20:07
                          Wolę pozostać niezrozumianym, niż dawać przeciwnikowi do reki argument przeciwko sobie samemu. Ale to zawsze twój wybór, nic mi do tego...
                          • henryk-sikora Re: odpowiedź dla "zuza.pomponik" 05.06.10, 20:16
                            Przyznaje Ci racje. U mnie jednak emocje biorą górę i daje sie
                            prowokować tym szumowionm. Ale dziekuję za słuszną uwage.
          • 4dagome1 Re: odpowiedź dla "grisza14" 05.06.10, 11:42
            p h sikora podpisz się pan swoim nazwiskiem ,Jesteś zapewne pracownikiem
            redakcji albo jeszcze z mysiej ,ja się podpisuję jamesw Bond
            • henryk-sikora odpowiedź dla "4dagome1" 05.06.10, 11:54
              Ja juz wczoraj Ci pisałem, że mozemy sie spotkać i wylegitymuje Ci
              sie, ale pod warunkiem wzajemności i udowodnie Ci, że podpisuje sie
              swoim nazwiskiem. Ale Ciebie na to nie stać, bo Ty jesteś zwykły
              pospolity tchórz, Ty wolisz bluzgać pod smiesznym pseudonimem.
              • 4dagome1 Re: odpowiedź dla "4dagome1" 05.06.10, 13:13
                henryk-sikora napisał:

> Ja juz wczoraj Ci pisałem, że mozemy sie spotkać i wylegitymuje Ci
                > sie, ale pod warunkiem wzajemności i udowodnie Ci, że podpisuje sie
                > swoim nazwiskiem. Ale Ciebie na to nie stać, bo Ty jesteś zwykły
                > pospolity tchórz, Ty wolisz bluzgać pod smiesznym pseudonimem.
                RE>>>>>>>>>>>>>Dla ciebie śmieszny bo nie jesteś Polakiem i nie znasz historii
                Polski .DLA MNIE POLAKA NIE JEST ŚMIESZNY...Sędzia Dagome. Kim był Dagome? Dziś
                przyjmuje się hipotez, że było to chrześcijańskie imię Mieszka -
                • rysiopysio Re: odpowiedź dla "4dagome1" 05.06.10, 13:49
                  Z Mieszka to ty tylko masz mieszek między nogami. Nie wiem czy to nie jest zbyt
                  śmiała teza.
                  • 4dagome1 Re: odpowiedź dla "4dagome1" 05.06.10, 15:11
                    podpisz się swoim nazwiskiem tchórzu nie bój się badz tak odwazny jak ten tow
                    sikora czy jakoś tak .a sikorce odpowiem ze nie spotykam się z byle kim.
                    Zadedykuje wam odpowiedz p Cejrowskiego który tak odpowiedział pewnej
                    polskojęzycznej posłane:: Z głupkami się nie dyskutuje itd:Jestem Polakiem Z
                    krwi kosci
                • henryk-sikora Re: odpowiedź dla "4dagome1" 05.06.10, 13:57
                  Jasne, ze nie jestem takim Polakiem jak Ty:). Ja jestem
                  wykształciuchem w kamaszach, stojącym tam gdzie stało ZOMO,
                  polskojęzycznym dziadem, pozbawionym patriotyzmu (w rozumieniu Pisiu
                  i spółki) marginesem z łżeelit, wychowałem się tylko na podwórku od
                  rana do nocy i jestem antypisowskim załganym ścierwem...
                  Na dodatek podoba mi się Unia Europejska i chciałbym pojednania z
                  Rosjanami i Niemcami. Chociaż popieram Gruzinów, ale cóż nie można
                  być ideałem. I jestem z tego dumny :)
                  • 4dagome1 Re: odpowiedź dla "4dagome1" 05.06.10, 15:21
                    henryk-sikora napisał:

> Jasne, ze nie jestem takim Polakiem jak Ty:). Ja jestem
                    > wykształciuchem w kamaszach, stojącym tam gdzie stało ZOMO,
                    > polskojęzycznym dziadem, pozbawionym patriotyzmu (w rozumieniu Pisiu
                    > i spółki) marginesem z łżeelit, wychowałem się tylko na podwórku od
                    > rana do nocy i jestem antypisowskim załganym ścierwem...
                    > Na dodatek podoba mi się Unia Europejska i chciałbym pojednania z
                    > Rosjanami i Niemcami. Chociaż popieram Gruzinów, ale cóż nie można
                    > być ideałem. I jestem z tego dumny :)
                    RE/...........................ALE JA Z POLSKI NIGDY NIE UCIEKAŁEM JAK TCHÓRZ
                    PRZEŻYŁEM TUTAJ I STYROPIAN i różnych nawiedzonych PRZEZYLISMY I RUSKA
                    PRZEZYJEMY I tuska
              • barakkobamaa Re: odpowiedź dla "4dagome1" 05.06.10, 13:32
                henryk-sikora napisał:

> Ja juz wczoraj Ci pisałem, że mozemy sie spotkać i wylegitymuje Ci
                > sie, ale pod warunkiem wzajemności i udowodnie Ci, że podpisuje sie
                > swoim nazwiskiem. Ale Ciebie na to nie stać, bo Ty jesteś zwykły
                > pospolity tchórz, Ty wolisz bluzgać pod smiesznym pseudonimem.

Teeee ... Porządny człowieku ... Spokojnie koleś z tymi tchórzami... A
                dasz rade wylegitymować się jako barakkoobamaa ? Co ?
                • henryk-sikora odpowiedź dla "barakkobamaa" 05.06.10, 13:51
                  jasne, ze sie wylegitymuje jako "barakkoobamaa":), przecież wiesz,
                  ze to Ty. Przez jedno "o" piszesz jak Ci jest gorzej, a przez
                  dwa "oo" piszesz jak Ci mija atak szału:):). Czyż nie?:). Bronisz
                  tchorzy bo sam nim jesteś!!! spotkajmy się w realu, skoro boisz się
                  napisac Twoje nazwisko tutaj, co Ty na to? porozmawiamy sobie,
                  wymienimy poglądy:).
                  • barakkobamaa Re: odpowiedź dla "barakkobamaa" 05.06.10, 14:03
                    Takie tu obowiązuje prawo. Masz wklepać nick'a i się zarejestrować. Nie
                    Ty
                    to prawo stanowisz, nie Ty to prawo będziesz egzekwował.
                    Pajacujesz i tyle. Tchórze ... Ciekawe. Ale masz poczucie bycia lepszym od
                    innych prawda ? Poza tym Ty nie masz poglądów. Bo jakbyś miał to byś mi je
                    napisał. Ale zamiast tego wolisz się podszywać pod innych równocześnie apelując
                    o pisanie pod własnym nazwiskiem ... To są właśnie "Himalaje absurdu Sikory -
                    przegląd komentarzy" . He he ... Ale to także Twoje wilcze prawo z którego tak
                    chętnie korzystasz. To taka wajdalizacja obyczajów związana z czytaniem GW.
                    Straszne ...
                    • henryk-sikora Re: odpowiedź dla "barakkobamaa" 05.06.10, 14:29
                      Wstukaj sobie moje nazwisko i imie na encyklopedii "S" i porównaj z
                      tym co pisalem do tej pory o sobie i przekonasz się, że Sikora to
                      moje nazwisko. Moje poglądy są dobrze ugruntowane i ukształtowane,
                      nie jestem mlodym politrukiem służącym jakiejś partii tak jak Ty.
                      • pal666 Re: odpowiedź dla "barakkobamaa" 05.06.10, 14:47
                        Heniu, a jakie to ma znaczenie dla przebiegu wolnej i nieskrepowanej dyskusji,
                        kto kim był i skad przxychodzi. twoje podejscie w tym względzie przypomina mi
                        rzeczywistość, kiedy byli równi i równiejsi. Przyjmij zatem, dla jakości
                        własnego zdrowia psychicznego, ze na tym forum wszysycy są równi. Nawet ty. z
                        pewnoscią z takim podejściem bedsie ci zyło się lepiej. Oczywiscie masz prawo
                        być Himalajami nieomylnosci. Przed lustrem w łazience.
                        • henryk-sikora Re: odpowiedź dla "pal666" 05.06.10, 15:07
                          Jasne, że są wszyscy równie, nie tylko na tym forum. Nie uzurpuje
                          sobie prawa do nieomylności, nie zwariowalem. Jedyne czego oczekuje
                          na tym forum to prowadzenia rzeczowej merytorycznej debaty. Ale
                          jeżeli ktoś pozwala sobie na permanetne obrażanie to oczekuje, że
                          ktos sie pod takimi kalumniami podpisze swoim nazwiskiem, bo łatwo
                          kogos obrażać pod pseudnimem.
                          • zuza.pomponik Re: odpowiedź dla "pal666" 05.06.10, 17:03
                            Hahahahahahah,
                            Henryku! żart miesiąca?
                            Ty i "rzeczowa merytoryczna debata" ?????
                            każdy myślący człowiek, który czyta Cię na tym forum wie, że dla
                            Ciebie "rzeczowa i merytoryczna" oznacza "taka jak uważa henryk
                            sikora"
                            Wystarczy, ze ktoś ma inne zdanie i poda KONKRETNE argumenty z
                            którymi Ty nie umiesz sobie poradzić (jak np. z barakiem -
                            przegrywasz praktycznie zawsze i na całej linii...) i od razu
                            zaczynasz bluzgać, idziesz w argumenty ad personam, wyzywasz od
                            łgarzy i innych brzydkich rzeczy.

Mówiłam Ci już - wyluzuj, bo zwariujesz od tej polityki.
                            Już chyba trochę zwariowałeś.
                            Świat idzie do przodu, a Ty tkwisz w swoich zacofanych poglądach.

• henryk-sikora odpowiedź dla "zuza.pomponik" 05.06.10, 18:52
                              Z Tobą juz nie prowadzę żadnej rozmowy po tym jak dzisiaj nazwałaś
                              marszałka Komorowskiego agentem ruskim. Jesteś szamata!!!! - to jest
                              moja debata z Tobą!!!!!!!
                              • pal666 Re: odpowiedź dla "zuza.pomponik" 07.06.10, 18:31
                                a ja uważam, henryku, że taka wypowiedź jak Twoja świadczy źle przede wszystkim
                                o Tobie. Tak już mam, gdy ktoś, unikając dyskusji, argumenty zastępuje
                                inwektywami. Nie wiem, czy marszałek Komorowski był agentem, czy nie ale twoja
                                wypowiedź nie przyblizyła nas do prawdy ani na milimetr.
                      • barakkobamaa Re: odpowiedź dla "barakkobamaa" 05.06.10, 14:48
                        Ale ja głosowałem na PO ... i jestem bezpartyjny. Nie tak jak
                        barakkoobamaa. Mam pytanie a znajdę tam gdzie mnie wysyłasz kogoś takiego
                        jak barakkoobamaa ? Co ?
                        • henryk-sikora Re: odpowiedź dla "barakkobamaa" 05.06.10, 15:08
                          ja też byłem, jestem i pozostane bezpartyjny!!! Pisalem juz, że na
                          spotkaniu bedzie również "barakkoobamaa":). więc jak?
                          zdecydujesz się?:)
                          • barakkobamaa Re: odpowiedź dla "barakkobamaa" 05.06.10, 15:22
                            odpowiedź dla "donpedro1968"
                            Autor: henryk-sikora 13.05.10, 17:58
                            Tak "donpedro1968", jestem pie...ięty podobnie jak Ty, ale staram
                            się z tego wyzwolić. Ty też już niedługo się zmienisz, przyjdzie Ci
                            to z trudnością i będziesz raz pisał tak, a następnym razem inaczej,
                            nie jest to łatwe, ale walcze z tym pieprzonym kaczyzmem w sobie.

A ten Sikora też będzie ? I co z tym kaczyzmem w Tobie ?
                            • henryk-sikora Re: odpowiedź dla "barakkobamaa" 05.06.10, 15:38
                              Chryste, przecież pisałem, że ten "barakkoobamaa" też
                              będzie:). Ja jestem słowny. Ale Ty też przyjdź ze wszystkimi
                              pseudonimami, bo posługujesz sie kilkoma:)
                              • barakkobamaa Re: odpowiedź dla "barakkobamaa" 05.06.10, 15:59
                                Ejże! Wcześniej pisałeś że nie wiesz o co mi chodzi. Czyli już wiesz ? Bo skoro
                                już wiesz to ja bym chciał wiedzieć o co Ci chodzi z tymi tchórzami . Poza tym
                                wpis który przytaczam to jest Henryk Sikora a nie żaden barakkoobamaa.
                                Wyjaśnij czemu wyzywasz ludzi od tchórzy. Tu jest link jakbyś się chciał się
                                czegoś wyprzeć w własnej imię odwagi albo mojego tchórzostwa - jak wolisz :

forum.gazeta.pl/forum/w,904,111407755,111414959,odpowiedz_dla_donpedro1968_.html
                                • henryk-sikora Re: odpowiedź dla "barakkobamaa" 05.06.10, 16:08
                                  Wiesz, że to był wypadek przyn "pracy":):) i od razu przypaliles
                                  mnie jak nie przelogowalem się:):). Jak rozmawiasz spokojnie to nie
                                  używam tego nicku "barakkoobamaa". Zreszta niebawem wchodzi
                                  nowy regulamin na tym forum i bedzie to niemozliwe juz bo zablokują
                                  IP. Będa rownież blokować, na szczęscie, jezeli ktoś będzie
                                  prowadził chamskie rozmowy. Więc chyba długo nie pocuiągniesz na tym
                                  forum:), chyba, ze sie zmienisz:). jesteś jeszcze młody, więc warto
                                  popracowac nad Tobą:):), wyrwac Cię z tych szpon PiSowskiego
                                  myslenia:).
                                  • barakkobamaa Re: odpowiedź dla "barakkobamaa" 05.06.10, 16:46
                                    Ja atakuje osoby publiczne które zgodziły się za wynagrodzeniem publikować pod
                                    własnym nazwiskiem teksty które uważam za szkodliwe dla kraju w którym mieszkam
                                    - i bynajmniej nie o Ciebie mi chodzi. Jest na to wyrok sądu. To jest legalne.
                                    Ja mam do tego prawo. Ty mi go odmawiasz. Ty atakujesz innych uczestników forum
                                    pod pseudonimem za ich przekonania. Poza tym czym innym jest atak na polityka a
                                    czym innym na cyngla który udaje dziennikarza. Czerska jest zła. Bo wielokrotnie
                                    osłaniana afery. Kryła złodziei tłumacząc biedocie w Polsce że komuniści kradną
                                    po 50 latach bandyckich rządów i to jest dobre. Kryła tych bandziorów i dalej
                                    kryje i atakowała przeciwników kradzieży. Że pierwszy milion trzeba ukraść. Mnie
                                    się nie podoba jak kolega redakcyjny Maleszki pisze o "agentach i innych
                                    latających smokach". Należy się Żakowskiemu i reszcie opie...jak psu zupa.
                                    Chcesz mnie wyrwać ? A z czego ? Na czym polega Pisowski terror ? Kaczor jest
                                    zły. A dlaczego jest zły? No jak to dlaczego ? Kaczor to Kaczor i tyle. Jest zły
                                    bo jest zły. A Kwaśniewski jest dobry - bo tak. A Dochnal, Kulczyk i Ałganow
                                    nigdy nie istnieli. To są latające smoki. Strasznie mi się spodobał ten tekst
                                    Żakowskiego. Latające smoki. Możesz zacząć od tego że fajnie się stało iż w
                                    mieszkaniu Bikont jest sztab wyborczy Komorowskiego. Warto se o tym pogadać bo
                                    za pół roku się tego Żakowski się wyprze. Będzie bezczelnie kłamał na ten temat.
                                    To będzie taki kolejny latający smok Żakowskiego. Tak jak Maleszka i Dochnal.
                                    Ale ja tu wrócę i mu przypomnę - tak dosadnie jak się tylko da.
                                • henryk-sikora Re: odpowiedź dla "barakkobamaa" 05.06.10, 16:37
                                  Ale juz sie nie rozpisuj, tylko odpowiedz konkretnie, czy
                                  przyjmujesz propozycje spotkania czy nie???
                                  • barakkobamaa Re: odpowiedź dla "barakkobamaa" 05.06.10, 16:56
                                    A Ty gdzie się chcesz ze mną spotkać ? Polska to nie jest taki mały kraj :))) I
                                    co mi powiesz ?
                                    • henryk-sikora Re: odpowiedź dla "barakkobamaa" 05.06.10, 16:59
                                      ja jestem z Warszawy i podejrzewam, ze Ty rowniez:).
                                      • barakkobamaa Re: odpowiedź dla "barakkobamaa" 05.06.10, 17:26
                                        Ja jestem z Wrocławia. Bardzo dużo czasu spędzam przy komputerze. Jestem inż.
                                        oprogramowania. Ja po prostu zawsze jestem w sieci i dlatego tyle wypisuje na
                                        forum w GW. A ja jestem ciekaw a co Ty mi chcesz powiedzieć ? Tobie się
                                        strasznie nie podoba to co ja wypisuje o GW.
                                        • henryk-sikora Re: odpowiedź dla "barakkobamaa" 05.06.10, 18:29
                                          Jakos Ci nie wierze, że jesteś z Wrocławia i że jesteś inż
                                          oprogramowania. Tacy ludzie (informatycy) mają zdolność do
                                          racjonalnego myślenia i nie poddają się takiej fanatycznej i
                                          agresywnej retoryce politycznej. Uważam, że byłes związany z ekipą
                                          Macierewicza, że jesteś jednym z jego ludzi. To Twoje opetanie na
                                          punkcie tzw. Salonu to jest cecha Warszawiaków.
                                          A co do GW, to ja tez sie nie zawsze ze wszystkim zgadzam, ale to
                                          nie powód abym miał wylewać takie pomyje na ta gazete. Znam
                                          osobiście Adama i wiem jaki to jest człowiek i dlatego zawsze będę
                                          go bronił. Uważam, że popełnił błąd polityczny pisząc o Kiszczaku,
                                          że to czlowiek honoru, ale Adam wypracował sobie prawo do tego.
                                          Pisał z wiezienia w słynnym liscie do Kiszczaka między innymi tak co
                                          daje mu prawo moralne do takiego pisania:
                                          Sobie zaś życzę, abym - tak jak zdołałem w Otwocku dopomóc w
                                          uratowaniu życia kilku Pańskim podwładnym - umiał być na miejscu w
                                          samą porę, gdy Pan będzie zagrożony i zdołał także Panu dopomóc.
                                          Abym umiał raz jeszcze być po stronie ofiar, a nie wśród oprawców.
                                          Choćby potem nadal miał mnie Pan zamykać w więzieniu i nadal
                                          zdumiewać się moją głupotą.

Kiedys przesłałem Ci link do całego tego listu. nie wiem czy go
                                          kiedykolwiek czytałeś. Gdybys czytał to nie żywiłbyś takiej
                                          nienawiści do Michnika.
                                          Tego nie potrafie zrozumieć, skąd taka nienawiśc w Tobie do tego
                                          dziennika i do ludzi tworzących go. Ja nie mam w sobie niechęci do
                                          Naszego Dziennika czy gazety Polskiej, dla zdrowia psychicznego nie
                                          czytam, bo się kompletnie nie zgadzam. W tych dwóch gazetach jest
                                          kompletny jazgod. Czytam czasem Rzeczpospolitą z którą sporadycznie
                                          moge się zgodzić, ale tam juz jest inny poziom dziennikarstwa.
                                        • henryk-sikora Re: odpowiedź dla "barakkobamaa" 05.06.10, 18:36
                                          {Ponadto uważam, że piszesz również pod pseudonimem "zuza.pomponik"
                                          • barakkobamaa Re: odpowiedź dla "barakkobamaa" 05.06.10, 19:47
                                            Ha ha ha ! Heniek ! Ja bym bardzo chciał żebyś przeczytał dwa artykuły prasowe:

wyborcza.pl/1,88052,7544922,Sprawa_Blidy__Naciski_sa_OK_.html

a potem :

www.dziennikzachodni.pl/pieniadze/gornictwo/219373,nie-bylo-afery-weglowej-sprawa-naciskow-umorzona,id,t.html

I potem mi napisz co myślisz o tekście Jacka Żakowskiego.

Co więc mogą dziś czuć i rozumieć ludzie, którzy popierali i głosowali na
                                            PiS, bo uwierzyli w historie o agentach, szarych sieciach, układach mafiach
                                            paliwowych, węglowych i innych latających smokach?

tu masz całość :

wyborcza.pl/1,75968,7954053,Uwierzyc_Kaczynskiemu_i_isc_dalej.html

Dlaczego GW kryje ludzi którzy kradną i atakują tych którzy się na to nie
                                            zgadzają. Kaczyzm jest zły. Kaczor to Kaczor - Dla mnie taka retoryka to za
                                            mało. To GW jest złem.
                                            • zuza.pomponik Re: odpowiedź dla "barakkobamaa" 05.06.10, 20:02
                                              barak, uważaj bo zaraz henryk nazwie Cię po prostu kłamcą, albo
                                              szmatą, znów zapodałeś mu zadanie, które przekracza jego możliwości
                                              na udzielenie merytorycznej odpowiedzi.
                                              No chyba, że się jednak skusi.
                                              Henryku, czekamy :)
                                              ps. ale się uśmiałam jak ktoś tu gdzieś napisał, że zuza pomponik to
                                              barak obama czy na odwrót ..;))))
                                              • barakkobamaa Re: odpowiedź dla "barakkobamaa" 05.06.10, 20:19
                                                ;)

Pozdro Zuza
                                                • henryk-sikora Re: odpowiedź dla "barakkobamaa" 05.06.10, 21:12
                                                  Więc odpowiadam: tekst Żakowskiego pt. "Uwierzyć Kaczyńskiemu i iść
                                                  dalej" jest świetny, podpisuje sie pod nim oburącz. Co wcale nie
                                                  oznacza, że z Zakowskim zgadzam sie ze wszystkim. W sprawach
                                                  gospodarczych nic a nic, on jest w gospodarczych sprawach lewakiem,
                                                  ja liberałem z krwi i kości. Bardzo krytycznie oceniam to co
                                                  Zakowski wymyslil w sdprawie mediów publicznych. Wole juz aby
                                                  pozostało to bagno jakie jest teraz niż miałoby nastapic to co
                                                  proponuje Zakowski z "twórcami".
                                                  • barakkobamaa Re: odpowiedź dla "barakkobamaa" 05.06.10, 21:41
                                                    Rzeczywistość:

Niczym bańka mydlana pękła w poniedziałek głośna sprawa tzw. mafii węglowej, w której zarzuty miała usłyszeć również Barbara Blida.

Sąd Rejonowy w Rudzie Śląskiej umorzył sprawę dwóch byłych członków zarządów Rudzkiej i Nadwiślańskiej Spółki Węglowej oskarżonych o przyjęcie w latach 90. ponad pół miliona złotych łapówki w zamian za przychylność w handlu węglem. Sąd nie doszukał się przestępstwa w ich zachowaniu. Nie byli bowiem osobami pełniącymi funkcje publiczne w świetle obowiązujących wówczas przepisów, a tylko takim osobom można było przypisać przestępstwo korupcji. To ewidentna luka w prawie. Łapówki dla kierownictwa spółek węglowych pochodziły od Agencji Handlowej B. Kmiecik i Spółka. Wspólnik tej firmy, Jacek W., który przyznał się w śledztwie, że woził prezesom koperty z pieniędzmi w zamian za sprzedaż węgla, także nie odpowie przed sądem. Skoro opłacani w ten sposób wiceprezesi nie popełnili przestępstwa, to on także nie odpowiada za to, że koperty wręczał.

Jacek Kuroń: "Nie mam wątpliwości, że jest to zjawisko o kluczowym znaczeniu dla rozwoju polskiej demokracji i gospodarki rynkowej. Ludzie byłej nomenklatury, dawni esbecy, niektórzy prywaciarze i częściowo ludzie solidarnościowego etosu przenieśli do III Rzeczypospolitej mechanizmy peerelowskiego klientelizmu. Częściowo świadomie - z chęci zysku, popychani odwieczną żądzą pieniądza i władzy, częściowo zaś w odruchu samoobrony, albo w naturalnym dążeniu do stworzenia sobie oazy bezpieczeństwa, gdy ziemia się pod nogami trzęsie, opletli Polskę siecią niejawnych powiązań przyjacielskich, politycznych, gospodarczych, korupcyjnych, nepotycznych, a także jednoznacznie przestępczych" (cytat pochodzi z książki Jacka Kuronia "Siedmiolatka czyli kto ukradł Polskę")

Tomasz Lis: "Dziś gruba kreska, brak lustracji, brak dekomunizacji i historyczny relatywizm wychodzą nam bokiem. Kto ma się w III RP najlepiej? Ciężko pracujący, utalentowani ludzie czy cwaniacy z układów - partyjnych i służbowo-tajnych - którzy opanowali gospodarkę? Kto ma się lepiej - walczący o wolną Polskę czy kelnerzy przodującej idei? (...) Nie twierdzę, że lustracja i dekomunizacja, także moralna, byłaby odpowiedzią na większość polskich bolączek. Nie na większość. Ale na bardzo wiele tak. Za ten grzech zaniechania będziemy płacili bardzo długo." (cytat pochodzi z książki Tomasza Lisa "Nie tylko fakty")

Jerzy Urban: "Jednakże teraz o wiele bardziej niepokojące się wydawało to, że być może jakieś układy interesów, być może pomiędzy władzą a... mające związek z władzą, nabierają objawów gangsterskich. No, ja rozumiałem to w ten sposób, że jeśli przemoc fizyczna już funkcjonuje jako metoda towarzysząca śledztwu, to jest to bardzo groźne dla stanu stosunków w Polsce, to znaczy, że interesy typu korupcyjnego mogą nabierać form gangsterskich - tak jak to w Rosji bywa, gdzie trup się ściele gęsto - a też że istnieje to kolosalne niebezpieczeństwo, iż wymiar sprawiedliwości zaczyna być oparty czy może być oparty o wymuszanie siłą jakiejś zawartości śledczej." (fragment przesłuchania przed komisją śledczą, Urban mówi tu o sprawie "spadnięcia" Wieczerzaka ze schodów w więzieniu)

A teraz Żakowski pod rządami Kaczyńskich:

Jacek Żakowski: Według mnie polskie państwo staje się złe, choć w dalszym ciągu jest legalne. (...) Widzę, że III RP, która ostatnio miała się stać IV RP, cofa się coraz bardziej w kierunku PRL. W standardach właśnie. (...) Tu chodzi o to, żeby powiedzieć publicznie, że to państwo się stacza (...) Ważne jest to, że jako obywatel czuję się zaniepokojony agresją ze strony państwa, która niszczy tkankę społecznego zaufania. A to zaufanie jest przecież podstawą funkcjonowania społeczeństwa. I nasze państwo to niszczy. (...) To, co dziś dzieje się w Polsce, to jest próba złamania demokracji na rzecz systemu elektoralnego, na rzecz elektoralnej dyktatury.(...)

Michał Karnowski: Pan mówi de facto rzeczy szokujące: że państwo Kaczyńskich to prawie PRL. Nie pana państwo. Obce państwo!

Jacek Żakowski: Tak, może jeszcze nie w pełni, ale zmierzamy w tym kierunku.

Tak to jest Heniek. Nawet Urban się ich bał. Nikt nie chce spaść ze chodów. Ale co tam. Kaczor jest zły. Zły i koniec. Kaczyzm - potworność.
                                                  • henryk-sikora Re: odpowiedź dla "barakkobamaa" 05.06.10, 22:01
                                                    No tak, cały Ty, jak cos nie po Twojej mysli to zmieniasz temat.
                                                    Może taka taktyka jest dobra, ale nie ze mna bruner te numery:):).
                                                    Ciekawi mnie dlaczego nie ma Twojego wpisu pod tekstem w dzisiejszej
                                                    GW z pierwszej strony pt. "Skazani na Asseco". Czepiasz się
                                                    natomiast spraw trzeciorzędnych, jakiejs tam idiotycznej pogaduszki
                                                    posla z biznesmenem i okrzyknięto to aferą. Afera z prawdziwego
                                                    zdarzenia jest informatyzacja ZUS-u przez Prokom, a teraz przez
                                                    Asseco, czyli tez de facto przez Prokom. Cała reszta przy tym
                                                    numerze Krauzego to pestka, ale slinią się wszyscy tym, że kaczmarek
                                                    był na 40 pietrze u Krauzego, a to bez znaczenia, bo przekret był
                                                    gdzie indziej i nikt poza kilkoma osobami nie wie jak Krauze
                                                    rozstawiał w administracji swoich ludzi i jak głupi AWS podpisal
                                                    umowe z Prokomem. Masz cos w tej sprawie do powiedzenia???
          • 4dagome1 Re: odpowiedź dla "grisza14" 05.06.10, 11:45
            henryk-sikora napisał:

> Ja też uważam, że dla wykładowców kapusi nie ma miejsca na uczelni,
            > bez względu na to czy się przyznali czy nie. Uważam również, że nie
            > ma miejsca dla byłych donosicieli w zyciu publicznym, nikt nie
            > powinien zostać nawet radnym w przysłowiowym pcimiu dolnym z całym
            > szacunkiem dla Pcimia. Kto raz sie w zyciu sku...ł to może to zrobic
            > zawsze! Ale to nie ma nic wspólnego z przeglądem prasy opisanym
            > przez red. Gadomskiego. Nie rozumiem Twojego pytania czy red.
            > gadomski miał swoja firme? A niby dlaczego każdy w Polsce miałby
            > prowadzić własny biznes? Niech każdy robi to co najlepiej potrafi.
            > Ja uważam red. gadomskiego za najwybitniejszego dzinnikarza
            > parającego się sprawami gospodarczymi.
            reeeeeeeeeeeeeee.>>>>>>>>>>>>to ja james bond pytałem o to .Nie myl gościu
            .Jeżeli na takim prostym fakcie sie mylisz to jaka z ciebie merytoryczna dyskusja
            • henryk-sikora odpowiedź dla "4dagome1" 05.06.10, 12:11
              no i nie wiem o co Ci chodzi.
              • barakkobamaa Re: odpowiedź dla "4dagome1" 05.06.10, 13:53
                O to żebyś zabrał na spotkanie z ludźmi od Ciebie gorszymi i bardziej
                tchórzliwymi dowód barakkoobama. Tylko tyle ... Wtedy będziesz ten lepszy
                od innych. Będziesz miał to Twoje prawo moralne ... Tą wyższość o którą
                zaapelowałeś do "4dagome1". O ten brak tchórzostwa . To co masz taki dowód ?
                • henryk-sikora odpowiedź dla "barakkobamaa" 05.06.10, 14:03
                  Jsne, na spotkaniu będe ja i będzie też "barakkoobamaa". Więc
                  kiedy spotkamy się?:)
                • henryk-sikora odpowiedź dla "barakkobamaa" 05.06.10, 14:06
                  ale Ty też przyjdź ze wszystkimi pseudonimami jakimi sie tutaj
                  podpisujesz:), bo co do tego to nie mam wątpliwości:).
                  • barakkobamaa Re: odpowiedź dla "barakkobamaa" 05.06.10, 15:14
                    Oczywiście że nie masz. Tak jak masz poczucie bycia lepszym - właściwie to od
                    czasu do czasu - od innych. Taki prawdziwy Henryk Sikora. A widziałeś gdzieś na
                    formularzu rejestracyjnym wpisz dane :
                    imię i nazwisko. Nie ? Sam sobie nadałeś ten przywilej.
                    Pstryk i Heniek jest lepszy od innych. No i oczywiście jak się Heńkowi Lepszemu
                    nie spodoba wpis wtedy następuje tyrada o lepszych autorach komentarzy na forum
                    GW. Tych co to piszą. Ale tylko tych komentarzy które się Heńkowi Lepszemu nie
                    podobają. Bo inne są do przyjęcia. A nawet pożądane. Więc zasada lepszości jest
                    stosowana tylko w przypadkach, moim zdaniem beznadziejnych gdy Heniek już nie ma
                    do powiedzenia nic więcej oprócz formułki : ja Heniek jestem lepszy a Ty gorszy,
                    tchórz jesteś.
                    • henryk-sikora Re: odpowiedź dla "barakkobamaa" 05.06.10, 15:21
                      Co Ty mi tak wmawiasz, ze mam poczucie wyższości?? masz jakieś
                      kompleksy czy co? To, że pisze pod moim nazwiskiem nie swiadczy, ze
                      jestem lepszy. Niech każdy pisze pod pseudonimem jezeli chce,
                      ale.... ale jeżeli ktoś obrzuca kogos kalumniami to niech to czyni
                      pod nazwikiem. Tyle i tylko tyle mam w tej sprawie do powiedzenia.
                      • barakkobamaa Re: odpowiedź dla "barakkobamaa" 05.06.10, 16:19
                        Obrzucałeś innych uczestników forum kalumniami pod pseudonimem. Wielokrotnie.
                        • henryk-sikora Re: odpowiedź dla "barakkobamaa" 05.06.10, 16:32
                          Udowdnij mi to!!! To nie prawda, znowu kłamiesz. Pisze wszystko pod
                          swoim nazwiskiem z wyjatkami kiedy Ty dostajesz szału to ratuje
                          Cię:).
                          • barakkobamaa Re: odpowiedź dla "barakkobamaa" 05.06.10, 16:59
                            Aha. Ja tylko ... z wyjątkami. Wyjątki. Ale zawsze. Zawsze znaczy bez wyjątków...
    • voluntariusz Himalaje absurdu - przegląd prasy w GW 05.06.10, 11:55
      Systematycznie wykształceni z dużych miast dowiadują się co mają
      myśleć, jak mają rozumieć i jak czytać prasę, i oczywiście jak mają
      samodzielnie myśleć, aby tylko wybiórcze było zawsze na wierzchu.
    • pn-ski Himalaje absurdu Wildsteina - przegląd prasy 05.06.10, 12:03
      Nie pierwszy to raz w naszej historii Polacy potrafili zaskoczyć
      społeczeństwa zachodnie wywołując odruch zazdrości, tylko żeby to
      zrozumieć trzeba wykroczyć poza ideologiczne formułki.

Nie, panie Wildstein.
      Anglicy byli pierwsi.
      Histeria rozpetana przez media PiS-u po smierci LK przypomina
      histerie po smierci ksieznej Diany (ladna lecz glupiutka ex-zona
      ksiecia Karola, która wraz z kochankiem synem egipskiego bogacza
      zginela w wypadku samochodowym).
      Tabloidy domagaly sie wtedy glosno "wyjasnienia tej tragedii", a
      teorii spiskowych bylo co nie miara (m.in ze to królowa i jej MI6
      zorganizowaly zamach).
      Tylko te jedna oczywista przyczyne wypadku jakos pomijano - ze
      samochoód byl prowadzony przez pijanego kierowce w niebezpiecznym
      tunelu z predkoscia ponad 100 km na godzine.
      Resztki samochodu byly w podobnym stanie jak resztki samolotu pod
      Smolenskiem.
      Podobienstwo tych dwóch wypadków i ich percepcja sa wyrazne.
      Zupelnie oszolomiona wybuchem masowej histerii królowa nie wiedziala
      z poczatku jak sie zachowac, racjonalne i normalne zachowanie nie
      odpowiadalo nastrojom ulicy nakrecanej przez tabloidy, tak samo
      marszalka Komorowskiego zaskoczyla skala spektaklu rezyserowanego
      przez media i oddzwiek mas na nachalna propagande.
      Redaktorzy przescigali sie w zwrotach takich jak ""Golgota Wschodu",
      "Drugi katyn", ludzie plakali. Zreszta zupelnie autentycznie,
      psychoza strachu i opuszczenia udziela sie podobnie jak i patos
      lejacy sie bez zadnych zahamowan z ekrtanu odebral ludziom zdolnosc
      myslenia.
      Tylko Elton John nie zechcial zadedykowac swojej piosenki
      "Candles in the wind" na koncercie w Polsce ofiarom Smolenska,
      ale to pewnie dlatego, ze ksiezna Di byla jego przyjaciólka, a LK
      nie. a zreszta zweszyl chyba plagiat.
      Wokól wypadku smolenskiego buduje sie wiec mit o zamachu na
      swietlana postac prezydenta, herosa nad herosy, wynosi sie go po
      smierci na tron królewski, chowa w krypcie na Wawelu - gdy
      prozaiczna przyczyna wypadku stoi przed oczami: zlamano podstawowe
      przepisy bezpieczenstwa lotu (sam JK to przyznal mówiac
      o "wielokrotnym podejmowaniu nadmiernego ryzyka"), bo konkurencyjna
      do rzadowej ceremonia w Katyniu sie nie mogla sie opóznic.
      Zadnej "boskiej interwencji" nie bylo, zwykla brawura, glupota i
      tyle. A to u nas towar latwo dostepny, zwlaszcza po paru glebszych.

Niech lepiej pan Wildstein zacznie sie rozgladac za jakas inna
      praca, bo jak juz bedzie normalna telewizja publiczna to chyba
      oszolomów tam nie zechca zatrudniac.
      • 1stanczyk Dobre porównanie: Wildstein nie jest jeden. 05.06.10, 13:52
        Taka właśnie jest ta nasza uświęcona swoją pretensjonalna i debilna "polskością"
        niemała cześć postsolidarnościowych pomiotów, która swoja i nasza "wartość" chce
        widzieć nie przez pryzmat swoich i naszych osiągnięć ekonomicznych, naukowych
        czy w sferze życia społecznego ale przez pryzmat powszechnie reprezentowanego w
        naszym kraju cywilizacyjno, religijno-watykańskiego i narodowego wstecznictwa
        będącego przyczyna naszego upadku państwowego i narodowego.

Re: Himalaje absurdu Wildsteina - przegląd prasy
      • vladexpat Re: Himalaje absurdu Wildsteina - przegląd prasy 05.06.10, 23:21
        pn-ski napisał:
        > Histeria rozpetana przez media PiS-u po smierci LK przypomina
        > histerie po smierci ksieznej Diany

Chyba pierwszy raz widzę to porównanie i jestem pod wrażeniem. Tym bardziej, że przypominam sobie rozmowy z moim przyjacielem Anglikiem. Z jego relacji wynikało, że uwielbienie dla Di za życia wcale nie było tak wielkie. Brytyjczycy mieli do niej pretensje, że swoim zachowaniem kompromituje monarchię. Eksplozja miłości nastąpiła dopiero po śmierci.

Od siebie dorzucę, że ja odnosiłem casus Kaczyńskiego (również tu, na forum) do jednego z najgorszych władców w historii Imperium Rosyjskiego, Mikołaja II. Z tym, że w jego przypadku od tragicznej śmierci w 1918 r. do wybuchu powszechnej miłości musiało minąć niemal 80 lat. W końcu w 2000 r. Mikołaj II został kanonizowany.

Historia lubi się powtarzać.
        • pn-ski Re: Himalaje absurdu Wildsteina - przegląd prasy 06.06.10, 11:40
          "Z jego relacji wynikało, że uwielbienie dla Di za życia wcale nie
          było tak wielkie. Brytyjczycy mieli do niej pretensje, że swoim
          zachowaniem kompromituje monarchię. Eksplozja miłości nastąpiła
          dopiero po śmierci."

Lechu tez ustawicznie kompromitowal Polske na swiecie i przepadlby w
          jesiennych wyborach, a jednak po smierci ludzie dali sobie wmówic,
          ze wielkim wieszczem byl.

W obu przypadkach mozna zadac to czesto powtarzane pytanie:
          -Kto podmienil cialo?
    • wan20_3 Re: Himalaje absurdu Wildsteina - przegląd prasy 05.06.10, 12:16
      grisza 14! Nie rozumiem zarzutu w stronę Gadomskiego. Wildstein to
      takiew cudo medialne powstałe dzięki temu że znał Pyjasa i ten
      Wildstein co 2 - 3 lata robi program, się wypłakuje i wygraża
      komunie i Sbekom. Czekam aż Wildstein zrobi program pt. jaka piękna
      była katastrofa (jak Grek Zorba). Z Maluszka to pewnie prędzej czy
      później zrobią świętego, "poległego za wiarę i w obronie ojczyzny".
      • syn_waglewskiego Re: Himalaje absurdu Wildsteina - przegląd prasy 05.06.10, 12:40
        @ wan
        Waść, się przejęzyczyłeś, miało być nie "Maluszka", a "Maleszki",
        prawda?
    • ak102 Himalaje absurdu Wildsteina - przegląd prasy 05.06.10, 12:35
      Gadomski jest obrzydliwy i ohydny z tą swoją obłudą i dzieleniem Polaków na
      mniej wybrednych i bardziej wybrednych.
      • henryk-sikora odpowiedź dla "ak102" 05.06.10, 12:58
        A możesz przytoczyć chociaż jeden cytat,a le cytat, a nie Twoje
        wyobrażenie, który by udowodnił, że red. Gadomski dzieli???
        • ak102 Re: odpowiedź dla "ak102" 05.06.10, 15:34
          "Tzw. źółta prasa zwykle goni za sensacją lub schlebiają gustom mało wybrednych
          czytelników" .
    • ereta Himalaje absurdu Wildsteina - przegląd prasy 05.06.10, 12:58
      ### Wymieniony w artykule ksiądz Sylwester Zych był udziałowcem,
      ukrywając przed jak i po, morderców sierżanta Karosa. Nie był więc
      On takim niewinnym opozycjonistą.
    • ereta Himalaje absurdu Wildsteina - przegląd prasy 05.06.10, 13:06
      ### Wymieniony w artykule Ksiądz Sylwester Zych Był w jakimś sensie
      wspólnikiem morderców Sierżanta Karosa zastrzelonego w tramwaju.
      Zych ukrywał ich przed jak i po zabójstwie. Nie był więc takim
      niewinnym opozycjonistą o czystych rękach.
    • h-mol Uwaga - ukąszenie pisowskie! 05.06.10, 13:17
      Jak widać zwolennicy PiS są równie niereformowalni jak komunizm,
      który rzekomo jest dla nich wstrętny!
      Bronisław Wildstein za cieżkie pieniądze pobierane z kasy TVP
      prowadzi chamską, propisowską agitację zapluwając się jak niesławnej
      pamięci Władysław Gomułka w trakcie przemówień na 1 Maja.
      Skądinąd ciekawe jest jakim cudem pan Wildstein przez tyle lat
      przyjaźnił się z kapusiem Maleszką, a nawet gościł go na emigracji w
      Paryżu niczego nie podejrzewając! Stosując spiskową metodę myślenia
      zwolenników PiS możnaby stwierdzić, że sam ma coś na sumieniu.
      Piękne rozumowanie nieprawdaż, panie i panowie spod Wildsteina,
      Pospieszalskiego, Semki i Ziemkiewicza? W ten właśnie sposób PiS
      działa i działać będzie!
    • rysiopysio Himalaje absurdu Wildsteina - przegląd prasy 05.06.10, 13:45
      "...nadzieję. Nie pierwszy to raz w naszej historii Polacy potrafili zaskoczyć
      społeczeństwa zachodnie wywołując odruch zazdrości, tylko żeby to zrozumieć
      trzeba wykroczyć poza ideologiczne formułki". Czyli, zdaniem Wildsteina -
      Zachód nam zazdrości, że tak wspaniale potrafiliśmy opłakiwać zmarłych w
      przypadkowym wypadku samolotowym polityków..."

Tak tak. Zachód najbardziej na zazdrości takiego światłego męża jak Wildstein.
      Może go im odstąpimy za czapkę gruszek ?
      • henryk-sikora Re: Himalaje absurdu Wildsteina - przegląd prasy 05.06.10, 14:01
        Ale kto był dał za Wildsteina czapke gruszek?:) na to nie mozna
        liczyć, każdy da nam wagon gruszek, byle mu nie podrzucać takiego
        problemu:)
    • jurek4491 Himalaje absurdu Wildsteina - przegląd prasy 05.06.10, 14:32
      To jest po prostu SZOK rozumowanie takiego Wildsteina, trzeba było poświęcić
      95 ofiar żeby jeden fanatyk ziejący nienawiścią do narodu rosyjskiego "
      Będziemy walczyć do upadłego " zdążył na mszę ( gdyż przyczyni się do budowy
      wspólnoty ). Wyrażam zgodę na pochowanie
      całego PiSiorstwa wraz z Wildsteinem na WAWELU ( gdyż przyczyni się do budowy
      wspólnoty ) i myślę że Wildstein ze mną się zgodzi.
    • magnifyingglass Himalaje absurdu 05.06.10, 14:46
      "... na prawdę "

To już tak źle jest z GW, że ortografia też siadła?
      • pn-ski Re: Himalaje absurdu 06.06.10, 12:19
        "To już tak źle jest z GW, że ortografia też siadła?"

Zajmuj sie trescia, a nie ortografia.
    • jakub157 Himalaje absurdu Wildsteina - przegląd prasy 05.06.10, 15:12
      Absolutnym absurdem jest wyborcza.
    • trajkotek Himalaje absurdu Wildsteina i chytrości Gad... 05.06.10, 15:15
      Tabloidy, "żółta prasa" i ksiądz Poiełuszko... Niskie gusta są tym razem zaspokajane informacjami o x. Jerzym
      - gratuluję Panu, genialne - wszystko to - prawie - prawda...
      a gazeta celuje tylko w gusta wysokie - dlatego serwuje czytelnikom teoriospiskową opowieść o tym, jak Ziobro podsłuchiwał GW...

link ze słowem sex... <<
      • hieronim_kowalski Re: Himalaje absurdu Wildsteina i chytrości Gad.. 05.06.10, 17:28
        Uważasz, że kiedy napiszesz o podsłuchach jako "teorii spiskowej" to
        fakty znikną? Dla ludzi pamiętających PRL ta wasza IV RP to nic
        innego jak PRL-bis. Tyle, że zamiast I Sekretarza PZPR macie
        Kaczyńskiego a zamiast sbecji pisbecję.
    • arabuza Schowaj wykształciuchowi Wybiórczą 05.06.10, 15:47

Schowaj wykształciuchowi Wybiórczą... a bez łopatologicznej wykładni bieżących
      wydarzeń nie będzie wiedział co myśleć i jak oceniać.
    • henryk-sikora Himalaje absurdu Wildsteina - przegląd prasy 05.06.10, 15:48
      Wiesz, że to był wypadek przyn "pracy":):) i od razu przypaliles
      mnie jak nie przelogowalem się:):).
    • bron Re: Himalaje absurdu Wildsteina - przegląd prasy 05.06.10, 16:16
      SKANDAL!
      • bron Re: Himalaje absurdu Wildsteina - przegląd prasy 05.06.10, 16:26
        "zaskoczyć społeczeństwa zachodnie" :) W sprawie Wildsteina to się
        jednak zgadzam. Oni mają to co najwyżej głęboko gdzieś. Bosz. W jakich
        kręgach się obraca ten Bronek, że takie bzdury wypisuje.
    • czargi Himalaje absurdu Wildsteina - przegląd prasy 05.06.10, 16:33
      Między III RP a kaczyzmem jest mniej więcej taka różnica jak między Gadomskim
      a Wildsteinem to znaczy taka jak między rzeczowymi argumentami a
      absurdem.Utopia jaką jest kaczyzm jest takim absurdem,który pomimo chwilowego
      sporego poparcia a nawet pewnych zwycięstw skazana jest na klęskę.Tak było z
      utopijnymi systemami w historii.Szkoda tylko,że przekonanie się o tym
      Wildsteina i jemu podobnych kosztowało będzie kraj sporo czasu i
      energii.Proponuję więc nie traćmy czasu i zacznijmy od tego by nie tworzyć
      teorii spiskowych w sprawie katastrofy ale poprosić swego przywódcę JK o
      przedstawienie przebiegu rozmowy telefonicznej z bratem przed uderzeniem
      samolotu w ziemię.
    • outsider44 fajna dyskusja 05.06.10, 17:49
      ja nie jestem z Warszawy, siedzę w środku Borów Tucholskich, ale z
      przyjemnoscią czytam waszą dyskusję na foru. Słyszałem dzis fajny
      dowcip - wy z W-wy pewnie go znacie od co najmniej 12
      kwietnia: "Putin skarży się ministrowi ds. nadzwyczajnych -
      słuchajcie towarzyszu, trzeba koniecznie zrobić coś z tymi strefami
      czasowymi. Dzwonię w Nowy Rok o północy do Baraka z życzeniami, a on
      mi mówi, ze u nich nie ma jeszcze NR. Dzwonię do Tuska z
      kondolencjami, a ten mi mówi, ze samolot jeszcze nie wystartował!".
      Ale na poważnie - ja nie zarzucam Kaczyńskiemu nieuczciwości ani
      głupoty, ale drażnią mnie poglądy jego otoczenia - a przecież
      właśnie to otoczenie ma najwięcej do powiedzenia. Nie chce mi się
      rozpisywać, ale chociaż hasłowo - Sobecka, Górski, Ziobro i inni.
      Przecież to oni rozpętują nagonkę na mnie nie ja na nich. Nie mam
      nic wspólnego z PO ( W przeciwieństwie do was - nigdy na nich nie
      głosowałem), a Niesiołowski jak był bodajże w ZCHN-ie, zapluwał się
      w zupełnie inną stronę. Zauważcie, że w ciągu tych lat wszyscy ci
      politycy byli w wielu różnych konfiguracjach - raz ze sobą, raz
      przeciw sobie. Uważam, że nie ma co kruszyć o nich kopii.
      Ja chciałbym głosować na partię, która potrafi zdyscyplinować
      budżet, pogonić szarą strefę, a jednocześnie odsunie się od Koscioła
      (jako firmy, nie wspólnoty wiernych), nie będzie stopowała chociażby
      rozsypania moich prochów w moim parku - jeżeli mi się tak spodoba. A
      przedtem nie każe mi się męczyć ze śmiertelną chorobą, tylk pozwoli
      na eutanazję!
    • wiesj23 Himalaje absurdu Wildsteina - przegląd prasy 05.06.10, 18:14
      nie jestem wielbicielem Wildsteina bo to wyjątkowa hiena,równa
      Pośpieszalskiemu.Mnie ostatnio zastanowiła cera Wildsteina/wiem,że
      brzmi to chamsko/.
    • wasylzly Polska to bardzy ladna kraj 05.06.10, 20:39
      a pan pisze o himalajach absurdu ? jak my mamy juz trzecia powodz tysiaclecia w przeciagu tygodnia ??? to nie absurd ?
      Ale jak widze takie filmiki, jak sie dziadki napierniczaja reklamowkami, to jednak wierze w humor i politycznosc tego NIEZATAPIALNEGO kraju :DDDDDDDD Takich jaj nie byla nawet za prl :DDDDDD
      www.youtube.com/watch?v=aZMTm3Kpi3k
    • antropoid Himalaje absurdu Wildsteina - przegląd prasy 05.06.10, 21:12
      "Himalaje absurdu Wildsteina"

Bo Wildstein sam jest jednym wielkim absurdem.
    • zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Himalaje absurdu Wildsteina - przegląd prasy 05.06.10, 22:08
      Dziękuję.
      Przekonaj się sama. Komentarz o Komorowskim, który tak mnie wzburzył, wisi tam dalej. Próbuj sama zażądać jego usunięcia... Ja już nie mam siły.
      • zuza.pomponik Re: Himalaje absurdu Wildsteina - przegląd prasy 05.06.10, 23:11
        Ale po co mam tego żądać?
        przecież niezależna to nie jest żaden mój portal.

Od Wyborczej też nie żądam żeby przestała wreszcie mącić, manipulować
        i kłamać :)

swoją drogą - www.youtube.com/watch?v=zrDSSzwsQTw
        jak to się dzieje, że dla Agory pracują tacy ludzie?
        masakra....
        • zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: Himalaje absurdu Wildsteina - przegląd prasy 05.06.10, 23:40
          Po prostu taką mam wrażliwość, że życzenie komukolwiek śmierci (tylko o to mi chodzi) kłuje mnie w oczy. To jednak nie to samo, co rzekome(!) manipulacje. Ręce opadają.
          • zuza.pomponik Re: Himalaje absurdu Wildsteina - przegląd prasy 06.06.10, 00:22
            a czy w takim razie wnioskowałeś też do GW z prośbą by usunęła
            wszystkie wpisy, w których ludzie cieszyli się ze śmierci Lecha
            Kaczyńskiego? i żałowali że Jarek jednak wtedy nie poleciał?
            skoroś taki wrażliwy:) (?)
            • zuza.pomponik Re: Himalaje absurdu Wildsteina - przegląd prasy 06.06.10, 00:23
              ps. GW nie rzekomo manipuluje, tylko po prostu manipuluje.
              Podręcznikowo wręcz :)
            • zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: Himalaje absurdu Wildsteina - przegląd prasy 06.06.10, 00:44
              Pokaż mi taki post, a pierwszy nacisnę przycisk "Skasujcie" (a jeszcze lepiej - zrób to sama). Do tego właśnie służy - taki ładny, czerwony, tuż nad "Odpowiedz".

Ostatni raz użyłem go parę dni temu, gdy w tekście o bobrach jakiś oszołom proponował odstrzelenie premiera i jednego z ministrów. Trochę to trwało, ale post w końcu zniknął.

Nie zawsze chce mi się walczyć z buractwem, ale pewnych rzeczy ignorować nie można.
              • zuza.pomponik Re: Himalaje absurdu Wildsteina - przegląd prasy 06.06.10, 01:26
                Nieraz stosowałam tą opcję "skasuj", i zdarzało się, że reakcji się
                nie doczekałam.
                A tyle ile ja się tu naczytałam o kaczkach do odstrzału, Pisiorach
                którzy powinni wyginąć itd. itp. to aż nie sposób wszystko wymieniać
                i przytaczać.
                Chyba od tego zaczęło się moje pisanie tutaj, że oburzyło mnie jaki
                poziom panuje na forum (i zarazem zaskoczyło - myślałam, że GW ma
                jednak więcej kulturalnych czytelników...)
                • zuza.pomponik Re: Himalaje absurdu Wildsteina - przegląd prasy 06.06.10, 01:28
                  np. taki pan Henryk Sikora.
                  Bywam dla niego złośliwa, ale nie piszę o nim, że jest szmatą, że się
                  nadaje do szamba, albo jakieś takie.
                  A poczytaj sobie niektóre jego wpisy.
                  Niby mądry, niby inteligenty, niby kulturalny. Ale czasem jak
                  zajedzie "tekstem" to aż się czytać tego nie da. W bluzgach też nie
                  przebiera.
                  • henryk-sikora Re: Himalaje absurdu Wildsteina - przegląd prasy 06.06.10, 09:36
                    Pomponiku, napisałem takie słowa pod Twoim adresem, kiedy w dyskusji
                    z kimś zgodziłaś się, że Marszałek Komorowski jest ruskim agentem.
                    Ten pis był w nocy z piatku na sobote, poczytaj sobie pisałaś. Taki
                    wpis, obrażający człowieka z takim życiorysem nie zasługuje na nic
                    innego. Tutaj nie ma pola do debaty!!!!

zuza.pomponik napisała:

> np. taki pan Henryk Sikora.
                    > Bywam dla niego złośliwa, ale nie piszę o nim, że jest szmatą, że
                    się
                    > nadaje do szamba, albo jakieś takie.
                    > A poczytaj sobie niektóre jego wpisy.
                    > Niby mądry, niby inteligenty, niby kulturalny. Ale czasem jak
                    > zajedzie "tekstem" to aż się czytać tego nie da. W bluzgach też
                    nie
                    > przebiera.
                  • henryk-sikora jeszcze jedno 06.06.10, 09:44
                    Gdybyś napisała coś takiego, co napisałaś o Marszałku Komorowskim,
                    pod swoim nazwiskiem to pozostawiłbym Cię bez komentarza, bo poszło
                    by to na Twój rachunek, na Twoje nazwisko, ale Ty posługujesz się
                    pseudonimem, fajnym, śmiesznym, ale pseudonimem, więc nie licz, że
                    jeżeli przekroczycz granice to z mojej strony nie spotkasz się z
                    podobna odpowiedzią. Twój partner w tej
                    debacie "zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz" zwracał mi uwagę, że nie warto,
                    podzielam jego zdanie, ale mój temperament nie pozwalał mi nigdy w
                    życiu przejść obojętnie obojętnie wobec takiego draństwa jak
                    nazwanie Marszałka ruskim agentem. Zawsze w życiu, począwszy od lat
                    70-tych ptrzeciwstawiałem się draństwu w zyciu i takim pozostane,
                    więc w dyskusji ze mna lepiej liczyć się ze swoim słowem:):).
                • zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: Himalaje absurdu Wildsteina - przegląd prasy 06.06.10, 01:39
                  I jakiej odpowiedzi oczekujesz? Ja nie odpowiadam za całe zło tego świata.

A problem, o którym piszesz, to nie wyłącznie problem tego forum. To chodzi ogólnie o poziom dyskusji w internecie, gdzie każdemu się wydaje, że może anonimowo pisać co mu tylko przyjdzie do głowy. (Byłaś kiedyś na forum TVP? Polecam, niezły ubaw - szczególnie w publicystyce!)

Trzeba też zauważyć, że tylko jakaś część użytkowników forum jest stałymi czytelnikami papierowej GW. Także nie upraszczajmy.
                  • zuza.pomponik Re: Himalaje absurdu Wildsteina - przegląd prasy 06.06.10, 02:24
                    zzzzzzzzzzzzzzzzzz,
                    to Ty zacząłeś temat zwracania uwagi na to co piszą ludzie na forach,
                    a wręcz zwróciłeś się do mnie, żebym próbowała coś zrobić z forum na
                    niezależnej, więc Ci odpowiedziałam.
                    Nie oczekiwałam żadnej konkretnej odpowiedzi, ani tym bardziej, że
                    weźmiesz na siebie odpowiedzialność za całe zło tego świata ;) :)

• pn-ski Re: Himalaje absurdu Wildsteina - przegląd prasy 06.06.10, 11:56
              zuza.pomponik napisała:

> a czy w takim razie wnioskowałeś też do GW z prośbą by usunęła
              > wszystkie wpisy, w których ludzie cieszyli się ze śmierci Lecha
              > Kaczyńskiego? i żałowali że Jarek jednak wtedy nie poleciał?
              > skoroś taki wrażliwy:) (?)

Zuza Pomponik, nie bierz wszystkich za idiotów.

Znów argument "u was bija murzynów".
              Wpisy, "w których ludzie cieszyli się ze śmierci Lecha Kaczyńskiego"
              moga byc objawem kretynizmu, zlego gustu albo po prostu wyrazem ulgi
              (sam mialem odczucie ze jego polityka stale ociera sie o wojne i ze
              to nareszcie sie skonczylo). Natomiast nawolywanie do czyjejs
              smierci jest juz czynem kryminalnym
              .
              Cos jak fatwa, moze sie znalezc ktos, kto to potraktuje powaznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka