Dodaj do ulubionych

Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo d...

07.06.10, 07:55
Parady to kwestia smaku, a nie prawa. Jeśli mają potrzebę epatować odmiennością, niech paradują. Adopcja natomiast to niebezpieczna inżynieria i zachcianka. Nie wszystko można mieć, moi kochani.
Obserwuj wątek
    • dow_jones Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo d... 07.06.10, 07:57
      Dziecko potrzebuje ojca i matki i z nich czerpie wzorce zachowań
      przez pierwsze trzy lata życia (później również) i tak zostaje
      zapisane w "jego memory" do końca życia. A opieka przez dwojga
      osobników tej samej płci to, szkoda pisać.
      • sharanchia Eksperyment 07.06.10, 08:58
        Lucjan: "Uważam, że coś takiego to byłby eksperyment, gdzie za szczury służyłyby
        dzieci. Nie wiadomo, na jakiego człowieka wyrośnie ktoś wychowywany przez jedną
        płeć ino."

Lucjan - Wojownik Szos
        • 123456ag Re: Eksperyment 07.06.10, 09:59
          sharanchia napisał:

> Lucjan: "Uważam, że coś takiego to byłby eksperyment, gdzie za szczury służyłyb
          > y
          > dzieci. Nie wiadomo, na jakiego człowieka wyrośnie ktoś wychowywany przez jedną
          > płeć ino."

I tak nie wiadomo na co rośnie pokolenie oddane na wychowanie telewizji i
          internetowi. Parafrazując filozofa - "Na widok dziecka ogarniają mnie dwa
          uczucia: obrzydzenia do tego czym jest i przerażenia na myśl czym może się stać"
          O ile nie otrzyma starannego wychowania. Przed wojną młodego człowieka zgodnie
          wychowywały Rodzina, Szkoła (czyli Państwo), Kościół i wspomagały to wychowanie
          organizacje typu Harcerstwo itp, itd. No i nie zawsze im wszystkim się udało.
          A teraz ??? Nie trzeba wielkiej wyobraźni ,żeby włos się jeżył.
          • aplus teraz to mamy efekt PO awans w pracy przez prostyt 07.06.10, 11:02
            uowanie sie
            Zoll troche za pozno sie zorientowal
        • heterofob2 "niewiadomo, co z tego będzie..." 07.06.10, 10:58
          Wiadomo, i to od trzydziestu-czterdziestu lat. Już pojawiły się badania, jakimi
          babciami/dziadkami są HOMO, ponieważ wychowane przez nich dzieci mają już własne
          dzieci.

www.youtube.com/user/ark951#p/u/0/otgVUPAOrFA
      • hamburabi Re: Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo 07.06.10, 08:58
        To nie prawda. Znam wiele doroslych dzieci ze zwiazkow homoseksualnych, ktorzy sa heteroseksualni i wyrosli na niesamowitych ludzi. Jezeli cokolwiek kwestionujesz to nie nie gejow i lesbijki rodzicow ale przede wszystkim ich dzici. Najwazniesza w kwestii wychowania jest milosc, a nie to czy oboje rodzice maja po dwie dziurki lub ogonki. "Szkoda gadac" o Zollu jak taki czlowiek mogl zostac RPO?
        • jkmjkm Re: Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo 07.06.10, 09:05
          Niektórzy to mają w życiu przerąbane, np. takie dziecko z domu dziecka, które
          zostanie zaadoptowane przez pederastów.
          • pafnucy Re: Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo 07.06.10, 09:15
            Raczej ciężko mają dzieci, które muszą się wychowywać w rodzinach homofobów
            wierzących w religijne urojenia i indoktrynujących swe niewinne dzieci
            nienawistną, katolicką ideologią. Badania naukowe jasno pokazały, że nie ma
            różnicy między rozwojem dziecka w rodzinie hetero i homo (np. APA).
            • john2010 Re: Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo 07.06.10, 09:35
              Jestem niezmiernie ciekaw jakież to badania wykazały takie rezultaty...zapewne
              zamówione przez homosiów. A co do badań to jeszcze nie tak zupełnie dawno nauka
              uważała homoseksualizm za dewiację i chorobę....
              • morgankax Re: Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo 07.06.10, 12:36
                > Jestem niezmiernie ciekaw jakież to badania wykazały takie rezultaty...zapewne
                > zamówione przez homosiów. A co do badań to jeszcze nie tak zupełnie dawno nauka
                > uważała homoseksualizm za dewiację i chorobę....
                może te "nie tak dawne dowody" zostały zamówione przez hetero, wg Twojej logiki:)))
                Czasem mam wrażenie, że tu wszyscy są specami od naukoznawstwa, historii nauki i
                mają patent na właściwy kierunek jej rozwoju, tylko tak się nieszczęśliwie
                złożyło, że naukowcami nie zostali:) Ale zawsze można sprzed komputera ogłosić
                wszem i wobec swoje nieomylne teorie na temat nauki, badań naukowych (i
                wszystkiego co się z nimi wiąże) ....
      • pavle Re: Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo 07.06.10, 09:06
        > Dziecko potrzebuje ojca i matki i z nich czerpie wzorce zachowań
        > przez pierwsze trzy lata życia (później również) i tak zostaje
        > zapisane w "jego memory" do końca życia. A opieka przez dwojga
        > osobników tej samej płci to, szkoda pisać.

O ile mi wiadomo, nigdzie na świecie nie odbiera się siłą
        dzieci matce i ojcu, by oddać do adopcji lesbijkom/gejom.

W grę wchodzi adopcja dzieci z domów dziecka, którymi ani
        matka, ani ojciec nie może się opiekować.

Alternatywa: mama i tata albo para jednopłciowa jest
        fałszywa i zakłamana. Źle to świadczy o rozumkach
        sygnatariuszy, a na pewno o ich złej woli.

Z drugiej strony, w Polsce nie jest problemem brak chętnych
        do adopcji, tylko problemy natury formalno-prawnej.
        • tentutaj Re: Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo 07.06.10, 09:41
          W demagogi jesteś dobry. Jakieś prawdziwe argumenty?
      • heterofob2 Jakie masz doświadczenie w opiece nad dziećmi jako 07.06.10, 09:29
        homo, żeby tak pisać? Zresztą i tak nie potrzebuję niczyjej zgody, żeby
        adoptować, jedynie sądu:

www.youtube.com/user/ark951#p/u/2/b9QRxgPkV5U
      • morgankax Re: Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo 07.06.10, 09:57

Oooo... to ja powiem moim znajomym wychowanym przez "osobników tej samej płci",
        że ich życie zostało zniszczone. Moja znajoma była wychowywana przez matkę i
        babcię (dwie kobiety!). Mój kumpel przez ojca i dziadka (dwóch facetów). Mój
        kuzyn został "przejęty" przez dwie ciocie, gdyż jego jakże heteroseksualni i
        "normalni" rodzice nadawali się może do płodzenia, ale nie do wychowywania. Że
        już nie mówię o samotnych rodzicach gdzie często gęsto samotne matki i ojcowie
        dogadują się i wychowują dzieci na spółkę... To nie musi być kwestia nawet
        rozpadu związku, ale np. pracy za granicą...
        Wszystkie osoby jakie przywołałam na przykład świetnie radzą sobie w życiu, sami
        są mądrymi i odpowiedzialnymi rodzicami.
        Zważ, iż mówię o wychowywaniu, nie jak Ty o opiece...
      • 123456ag Re: Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo 07.06.10, 11:00
        dow_jones napisał:

I w ogóle dlaczego dwojga !! Małżeństwo jest związkiem dwojga ludzi odmiennej
        płci, bo istnieją tylko dwie płcie. Dokooptowanie trzeciego osobnika to już
        bigamia - przestępstwo ścigane z urzędu.
        W przypadku związków jednopłciowych nie widzę żadnych przeszkód aby nie miało
        być tych osobników więcej - trzech (trzy), pięciu...?

W ogóle już Marks i Lenin orzekli że klasyczne małżeństwo w nowych czasach
        będzie przeżytkiem. A dzieci powinno wychowywać Państwo zgodnie z ideami komunizmu.
    • degrizer Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo d... 07.06.10, 08:08
      ZGADZAM SIE Z TYM OZECZENIEM !!! Jezeli GEJ /lesbijka/ nie zaplodni GEJA
      /lesbijki/ nie powinni miec prawa do adopcji . To nie tylko jest przeciwko
      NATURZE _RELIGI _PSYCHICE _PSYCHOLOGI_ TO JEST PRRZECIWKO ZDROWEMU ROZSADKOWI
      . TO nie oznacza ze GEJOW I LESBIJKI potepiam .Ale niech zyja i umieraja w
      spokoju we wlasnym swiecie i wlasych grupach kochajacych inaczej . JEZELI SIE
      NIE BEDA NARZUCAC SPOLECZENSTWU I NARUSZAC JEGO ZASADY DAC IM SPOKOJ !!!
      • ziner Re: Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo 07.06.10, 08:53
        degrizer napisała:

(...)
        > To nie tylko jest przeciwko
        > NATURZE _RELIGI _PSYCHICE _PSYCHOLOGI_ TO JEST PRRZECIWKO ZDROWEMU
        > ROZSADKOWI
        (...)

Religia jest przeciw zdrowemu rozsądkowi. Ale mimo to nikt nie nawołuje do
        zamykania kościołów.

A tak na poważnie, to masz jakiekolwiek rzeczowe argumenty na poparcie
        swojego stanowiska?
      • pavle Re: Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo 07.06.10, 09:07
        > To nie tylko jest przeciwko NATURZE _RELIGI _

Przecież Religa umarł.
      • baniza Re: Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo 07.06.10, 09:25
        Podpisuję się pod tym rękami i nogami ;-) Matka Przyroda tak ten świat
        urządziła, że do prawidłowego rozwoju dziecka potrzebna jest matka i
        ojciec-osoby płci przeciwnej. Każdy psycholog, lekarz, pedagog, zdrowy na umyśle
        człowiek (szczególnie ten posiadający dzieci) zgadza się z powszechną opinią, że
        np. dziecko wychowywane przez jednego rodzica (analogicznie:przez jedną płeć)
        jest poszkodowane. Ile razy słyszy się opinie typu "ojca/matki mu brakuje" czyli
        albo pierwiastka żeńskiego albo męskiego w wychowaniu.
        • tim7 Re: Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo 07.06.10, 09:51
          Bajki opowiadasz. Jak to piszesz: "Matka Natura" (notabene,
          gdzie "Ojciec Natur"?... sic!) wymyśliła dużo różnych
          rozwiązań "wychowawczych". Są gatunki, w których "facet" służy
          jedynie do zapłodnienia, na przykład kotowate (zresztą część kobiet
          też tak uważa...), u modliszek facet po "stosunku" jest zwyczajnie
          konsumowany (chyba jako taki "papieros" po...). Są gatunki, gdzie
          płeć przybierana jest w razie potrzeb (niektóre morskie zwierzęta),
          ajeszcze inne same z sobą "to" robią (świntuchy jedne...) - taki
          tasiemiec na przykład.

Tak więc podpieranie "naturą" jako argumentem do tezy o konieczności
          obojga rodziców dla wychowania dzieci jest delikatnie mówiąc
          nietrafiony...
          • morgankax Re: Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo 07.06.10, 10:09
            tim7 napisał:

u modliszek facet po "stosunku" jest zwyczajnie
            > konsumowany (chyba jako taki "papieros" po...).

Żywy pan modliszek jest po prostu impotentem:) Główka jest mu odrywana w
            trakcie, gdyż drgawki przedśmiertne pełnią rolę ruchów frykcyjnych.
            • tim7 Re: Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo 07.06.10, 10:19
              Ałaaa... Aż mnie zabolało podbrzusze. Mogłeś nam oszczędzić tych
              szczegółów... ;-)
              • morgankax Re: Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo 07.06.10, 10:37
                sama natura:) ale i plus na rzecz Twojego argumentu:)

swoją drogą jak to jest, że niektórzy się tą nieszczęsną naturą zasłaniają jak
                im jest wygodnie (vide aktualna dyskusja), natomiast w innych przypadkach można
                z ust wielce szanownych na stanowiskach usłyszeć takie zwroty jak: ależ nie
                jesteśmy zwierzętami; człowiek tym się różni od zwierzęcia, że...; człowiek w
                imię swojego człowieczeństwa winien kontrolować popędy i nie zachowywać się jak
                zwierzę; zwierzę jest determinowane przez naturę, ale to człowiek stworzył
                cywilizację/kulturę (rozpatrywaną w opozycji do natury) itd.

Może mi ktoś wyjaśni w taki razie jaki jest algorytm - człowiek podpada pod
                naturę a człowiek wyzwolony z okowów natury:) bo jak sobie analizuję te dyskusje
                to wygląda to tak - człowiek winien postępować wg "praw natury"(których mówca
                zwykle nie rozumie) jeśli ów aspekt zgadza się z widzimisie mówcy; człowiek
                wyzwolony z natury (twórca kultury) winien sprzeciwiać się "barbarzyństwu" tej
                okrutnej natury (tu lecą też argumenty o stworzeniu przez Boga, panowaniu nad
                żywym stworzeniem, czynieniem sobie ziemi poddanej) - jeśli pasuje to do
                aktualnej linii argumentacji mówcy...
                • tim7 Re: Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo 07.06.10, 11:52
                  Jak to jest, pytasz? Myślę, że jest to po prostu dowód arogancji,
                  narcyzmu, bekrytycznego postrzegania własnych poglądów, no i
                  wygaszenie potrzeby rozwoju intelektualnego. Bo jak ktoś wygłasza
                  jakieś własne "twierdzenie", to omija etap tezy i jej dowodzenia
                  poprzez wiedzę, logikę i doświadczenie. Stawiając "tezę", zakłada
                  się, że może być ona fałszywa, jeśli w procesie jej dowodzenia
                  znajdą się argumenty ją obalające. Ale jeśli stawia
                  się "twierdzenie", to z założeniem, że teza została "udowodniona".
                  Bezkrytycznie. "Tak jest i basta", i nic nas nie przekona, że
                  białe... Bo dowodzenie jakieś tezy jest dla niektórych "po niżej
                  godności"
                  Stawiającym twierdzenia bez dowodów obcy jest "algorytm" dowodzenia.
                  Czasami spotykam się (z konieczności), z klientem, któremu wydaje
                  się że wszystko już wie, i próbuje mnie stawiać "pod ścianą". Na
                  przykład: "w Japonii odkryto PIRAMIDY leżące na dnie OCEANU,
                  datowane na 10 TYSIĘCY LAT, co dowodzi, że TRZEBA ZMIENIĆ
                  PODRĘCZNIKI o powstawaniu cywilacji. I CO PAN NA TO ?!" Na początku
                  próbowałem mu persfadować, na czym polega nauka i jakimi zasadami
                  się kieruje. Ale po dziesięciu próbach stwierdziłem, że "gadał dziad
                  do obrazu", i teraz mu tylko przytakuję wyrażając "uznanie" do
                  jego "potężnej" wiedzy. W efekcie tego on się czuje lepiej, ja mam
                  spokój, a i mam nadzieję nauka nie będzie musiała zmierzyć się z
                  jego przemysleniami.
                  • morgankax Re: Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo 07.06.10, 12:28
                    > Stawiającym twierdzenia bez dowodów obcy jest "algorytm" dowodzenia.
                    > Czasami spotykam się (z konieczności), z klientem, któremu wydaje
                    > się że wszystko już wie, i próbuje mnie stawiać "pod ścianą". Na
                    > przykład: "w Japonii odkryto PIRAMIDY leżące na dnie OCEANU,
                    > datowane na 10 TYSIĘCY LAT, co dowodzi, że TRZEBA ZMIENIĆ
                    > PODRĘCZNIKI o powstawaniu cywilacji. I CO PAN NA TO ?!" Na początku
                    > próbowałem mu persfadować, na czym polega nauka i jakimi zasadami
                    > się kieruje. Ale po dziesięciu próbach stwierdziłem, że "gadał dziad
                    > do obrazu", i teraz mu tylko przytakuję wyrażając "uznanie" do
                    > jego "potężnej" wiedzy.

ja tam wolę metodą niewinnych pytań doprowadzić go do takiego skołowania, że już
                    nie wie co jest co:) a wychodzę jedynie na ciekawą świata dziewczynkę, która
                    chciałaby wiedzieć dokładnie:)
                    metoda sokratejska jeszcze mnie nie zawiodła
                    • tim7 Re: Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo 07.06.10, 14:15
                      Nie znam (jeszcze) "metody sokratejskiej", ale z chęcią bym z
                      Koleżanką podyskutował, bo czuję, że z Koleżanki poważny, rozsądny i
                      bogaty w wiedzę rozmówca :) Liczę na niejedno jeszcze spotkanie na
                      łamach forum. Mam jedynie nadzieję nie podzielić losów "Pana
                      modliszka"... ;)

Szanowanko :)
      • morgankax Re: Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo 07.06.10, 10:01
        degrizer napisała:

> ZGADZAM SIE Z TYM OZECZENIEM !!! Jezeli GEJ /lesbijka/ nie zaplodni GEJA
        > /lesbijki/ nie powinni miec prawa do adopcji .

Większość par hetero chcących adoptować dziecko też z tym zapłodnieniem ma
        problem kolego:))) Argument do wyrzucenia.
    • annaris Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo d... 07.06.10, 08:16
      Tak się składa, że geje i lesbijki są częścią naszego społeczeństwa. mają
      prawo do takich starań - inna rzecz, czy im się uda. Jednak nie zawsze jest
      tak, że geje wychowają chłopaka na geja - to nie tak działa. Natomiast co
      będzie, jeśli zgodę na adpocję biednego dzieciaczka dostanie para pedofili????
      Będzie lepiej, bo heteroseksualnie????
      • ciuciumorales Re: Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo 07.06.10, 08:58
        Uprawiasz typowe "odwracanie kota ogonem". Tak sie nie da
        dyskutowac. To sa pytania typu: a co sie stanie jak para
        psychopatycznych mordercow adoptuje dziecko?
    • fr_ee Gówniarz nie profesor 07.06.10, 08:26
      Szok, ze to-to było rzecznikiem praw _obywatelskich_!
      • anakonda87 Re: Gówniarz nie profesor 07.06.10, 08:41
        też mnie zatkało...
        Nic dziwnego, że jest tak, jak jest, skoro tacy pełnią takie funkcje... ech...
        • ciuciumorales Re: Gówniarz nie profesor 07.06.10, 08:58
          Fakt, obecnie zdrowy rozsadek szokuje.
          • laefor Re: Gówniarz nie profesor 07.06.10, 09:07
            Zdrowy rozsądek jest wykładnią zachowań pewnej grupy społecznej - nie ma czegoś takiego jak "uniwersalny" zdrowy rozsądek.

Poza tym nie jest to rozsądne. Pary homoseksualne mają często dzieci z poprzednich związków. Profesor jest raczej zaślepiony ideologicznie.
    • lmblmb Nie podoba mi się klimat, ale... 07.06.10, 08:34
      Nie podoba mi się religijna otoczka (" Małżeństwo jako związek kobiety i
      mężczyzny ma do odegrania ważną społeczną rolę"), ale również nie jestem za
      adopcją dla gejów. Własne biologiczne dzieci z wcześniejszych małżeństw - no
      problem. Reszta jest tak normalna jak dziecko wychowane w jednoosobowej
      rodzinie, czego miałem okazję doświadczyć i nie polecam.

Nie zgadzam się z Zollem również co do parad. Seksualność istnieje i nie ma co
      udawać, że jej nie ma. Nie musimy podchodzić do niej freudowsko, ale
      chrześcijańskie jej negowanie jest większym zboczeniem.
      • 123456ag Re: Nie podoba mi się klimat, ale... 07.06.10, 08:58
        lmblmb napisał:
        >
        > Nie zgadzam się z Zollem również co do parad. Seksualność istnieje i nie ma co
        > udawać, że jej nie ma. Nie musimy podchodzić do niej freudowsko, ale
        > chrześcijańskie jej negowanie jest większym zboczeniem. > >

Seksualność istnieje od zawsze bo na niej opiera się istnienie gatunku. Czym
        innym jest publiczne demonstrowanie zachowań seksualnych bo to podpada już pod
        określenie "obsceniczne zachowanie w miejscach publicznych" czy "zachowanie
        gorszące". A to jest w większości krajów cywilizowanych uznawane za przestępstwo
        lub przynajmniej wykroczenie. Niezależnie od tego czy dotyczy heteroseksualizmu
        czy seksu zboczonego.
        • pavle Re: Nie podoba mi się klimat, ale... 07.06.10, 09:10
          > Czym innym jest publiczne demonstrowanie zachowań seksualnych
          > bo to podpada już pod określenie "obsceniczne zachowanie
          > w miejscach publicznych" czy "zachowanie
          > gorszące".

Ale o czym piszesz? Masz takie fantazje, czy myślisz o tych
          parkach damsko-męskich badających sobie migdałki na ławeczkach
          i w parkach?

Żadnych bardziej gorszących zachowań niż w/w w Warszawie nie
          widziałem, a kilka parad równości - i owszem, obejrzałem.
          • 123456ag Re: Nie podoba mi się klimat, ale... 07.06.10, 10:03
            pavle napisał:

>
            > Ale o czym piszesz? Masz takie fantazje, czy myślisz o tych
            > parkach damsko-męskich badających sobie migdałki na ławeczkach
            > i w parkach?
            >
            > Żadnych bardziej gorszących zachowań niż w/w w Warszawie nie
            > widziałem, a kilka parad równości - i owszem, obejrzałem.

A widziełeś np. te w Berlinie?
            • morgankax Re: Nie podoba mi się klimat, ale... 07.06.10, 10:23
              > A widziełeś np. te w Berlinie?
              a widziałeś u nas paradę połączoną z technoparty????

Cholera, ulica wyplakatowana reklamami gołych babek, par na innych plakatach w
              niedwuznacznych pozycjach od cholery, miasteczko akademickie pełne parek
              siorbających sobie na ławkach, na juwenaliach ludzie się pieprzyli na
              trawnikach, a jak idą sobie za rękę dwie lesbijki to już jest "promocja
              homoseksualizmu", albo inne "zachowania nieobyczajne"... Mało logiczne trochę:)
              • 123456ag Re: Nie podoba mi się klimat, ale... 07.06.10, 10:52
                Ale widziałem jak dwie spokojne panie w wieku pobalzakowskim były spisywane
                przez straż miejską, bo podczas imprezy parkowej, zorganizowanej przez
                prezydenta miasta, siedząc na ławce otworzyły sobie puszkę piwa (jedną) i
                próbowały dyskretnie rozlać do kubków.
                • morgankax Re: Nie podoba mi się klimat, ale... 07.06.10, 11:02
                  > Ale widziałem jak dwie spokojne panie w wieku pobalzakowskim były spisywane
                  > przez straż miejską, bo podczas imprezy parkowej, zorganizowanej przez
                  > prezydenta miasta, siedząc na ławce otworzyły sobie puszkę piwa (jedną) i
                  > próbowały dyskretnie rozlać do kubków.

nie rozumiem intencji? picie w miejscu publicznym alko jest karalne niezależnie
                  od płci i orientacji. Chcesz sugerować, że te panie to ani chybi lespijki
                  starające się o adopcję, czy, że epatowały seksualnością???
                  • 123456ag Re: Nie podoba mi się klimat, ale... 07.06.10, 11:50
                    Piszę o tym jak w Polsce egzekwowane jest prawo, chociaż w odniesieniu do
                    zupełnie innego wykroczenia. Ponieważ w tym przypadku nie wchodzi w grę kwestia
                    "poprawności politycznej"
                    • morgankax Re: Nie podoba mi się klimat, ale... 07.06.10, 12:24
                      > Piszę o tym jak w Polsce egzekwowane jest prawo, chociaż w odniesieniu do
                      > zupełnie innego wykroczenia. Ponieważ w tym przypadku nie wchodzi w grę kwestia
                      > "poprawności politycznej"

w tym konkretnym przypadku to chyba odpowiednio? picie alko w miejscu publicznym
                      to wykroczenie, park jest miejscem publicznym, ergo dwie starsze panie
                      popełniają wykroczenie i ani ich wiek, ani kubeczek nie ma nic do tego.
                      Wiem, że się rzucać jak to straż miejska winna się zajmować np. aktami
                      wandalizmu a nie paniami w parku, jednak... zignorowanie tego faktu byłoby
                      właśnie dowodem na złe działanie prawa. Nie dyskutuję o zasadności podstawy
                      prawnej, ale przyjmuję status quo i na tej podstawie rozpatruję "działanie
                      prawa" jak to nazywasz.
        • lmblmb No, to trzeba będzie zmienić te przepisy. 08.06.10, 23:38
          123456ag napisał:

> Czym innym jest publiczne demonstrowanie zachowań seksualnych bo to podpada
          już pod
          > określenie "obsceniczne zachowanie w miejscach publicznych" czy "zachowanie
          > gorszące". A to jest w większości krajów cywilizowanych uznawane za przestępstw
          > o
          > lub przynajmniej wykroczenie. Niezależnie od tego czy dotyczy heteroseksualizmu
          > czy seksu zboczonego.

No, to trzeba będzie zmienić te przepisy. Nie pasują do dzisiejszych czasów.

Przy okazji, proponuję nazywanie "pedałów" zboczeńcami karać jak wykroczenie.
          Czterdzieści godzin prac społecznych na pewno przywróciłoby ci szacunek dla
          odmienności.
    • tadekok Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo d... 07.06.10, 08:48
      panie Zoll

-in vitro-

???????????????????????????????
      • miskorabol Re: Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo 07.06.10, 08:51
        niech się żenią, dziedziczą ale bez adopcji dzieci - popieram.
    • laefor Re: Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo 07.06.10, 08:56
      Jesteś niepoważny. Statystyki pokazują, że z par hetero i homo wychodzi po tyle samo hetero i homo dzieci, nie ma tu znaczących różnic. Poza tym przejrzyj na oczy - często się zdarza, że homo pary mają dzieci z poprzednich związków albo in vitro w przypadku lesbijek. Te dzieci powinny mieć prawo do bycia adoptowanym przez pary homoseksualne.
    • pafnucy Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo d... 07.06.10, 08:56
      "Rzepa" faszyzuje nie od dziś. W normalnym państwie prawa wydawnictwo
      straciłoby możliwość wydawania tego nienawistnego, katoprawicowego szmatławca.
      Niestety wielu Polaków to mentalnie ludzie XI wieku.
      • ciuciumorales Re: Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo 07.06.10, 09:01
        I bardzo dobrze.
      • 123456ag Re: Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo 07.06.10, 09:03
        pafnucy napisał:

> "Rzepa" faszyzuje nie od dziś. W normalnym państwie prawa wydawnictwo
        > straciłoby możliwość wydawania tego nienawistnego, katoprawicowego szmatławca.
        > Niestety wielu Polaków to mentalnie ludzie XI wieku.

W normalnym państwie? Czy to przypadkiem nie tęsknota za "Trybuną Ludu"
      • pavle Re: Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo 07.06.10, 09:12
        > "Rzepa" faszyzuje nie od dziś. W normalnym państwie prawa
        > wydawnictwo straciłoby możliwość wydawania

Bo ja wiem, czy by straciło. Przede wszystkim, w normalnym
        państwie nikt poza garstką frustratów by ich nie czytał.

U nas też tak jest. Tylko, że frustratów jest większość - stąd
        ciągła (choć jednak malejąca) poczytność Rzepy.
      • john2010 Re: Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo 07.06.10, 09:41
        chodząca tolerancja się odezwała......
    • easz a co z dziećmi już wychowywanymi przez 07.06.10, 08:58

- homoseksualistów, w związkach jednopłciowych? Odebrać?

Dobrze, że to jednak były RPO a jak patrzę na resztę nazwisk podpisanych pod tym listem, to też myślę, że miejsce tych państwa jest już raczej w przeszłości...
    • helguera Pacewicz ostrzy pióro,a Zoll ma problem bo 07.06.10, 09:01
      już nie bedzie głaskany przez gazetę.Aż lżej robi sie na sercu gdy człowiek widzi że są ludzie ktorzy glośno potrafia protestowac przeciw wynaturzeniom tego swiata.Lobby homosiowemu trzeba dać stanowczy odpor.Co za debilne pytanie w artykule ze sygnatariusze nie wymieniaja panstw które homosiowemu lobby uleglo.Wystarczy zapytac Pacewicza by sie dowiedziec gdzie homosie zamiast wychowywac kotka czy pieska maja prawo do adopcji dzieci,
      • ergo12 helguera masz problem?? 07.06.10, 09:41
        Polaczku?
      • morgankax Re: Pacewicz ostrzy pióro,a Zoll ma problem bo 07.06.10, 12:47
        >Lobby homosiowemu trzeba dać stanowczy odpor.

helguera staje w szranki i daje jakże odważny odpór temu okropnemu lobby
        stukając w klawiaturę:) Jeszcze Cię odznaczą za waleczność dziecko:)
    • jugo29 Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo d... 07.06.10, 09:02
      Dlaczego ZOLL wypowiada sie rownoczesnie o aborcji.Predzej czy
      pozniej prawo w tym zakresie musi byc zmienione!Nie kler bedzie
      decydowal o tym czy ludzie chca miec dziecko.Kler do kruchty i niech
      pamieta,ze sprawy pedofili w jego szeregach przyczynia sie do utraty
      wielu wiernych.Nie slyszalem aby Zol w przypadku ksiezy pedofilow
      zajal oficjalne stanowsiko.Moze sie myle?
    • pafnucy Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo d... 07.06.10, 09:11
      Już był jeden tzw. "rzecznik praw obywatelskich" Janusz Kochanowski, który
      twierdził, że geje to pedofile. Dobrze, że ten faszyzujący homofob odwalił
      kitę. Może Zolla też spotka sprawiedliwość losu? Miejmy nadzieję.
    • pafnucy Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo d... 07.06.10, 09:20
      To tylko pokazuje na jak prymitywnym etapie rozwoju jest ludzkość. Dyskutuje
      się nad tym czy pewnej grupie społecznej należą się prawa człowieka. To może
      podpiszą list otwarty nakłaniający do zakazu małżeństw międzyrasowych?
      Ideologiczni poprzednicy sygnatariuszy listu właśnie o to kiedyś walczyli - o
      czystość rasy.
      • va-sq Re: Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo 08.06.10, 09:01
        Nie wiedziałem, że prawo do adopcji dzieci wchodzi do katalogu praw człowieka.
        Idąc tym tokiem rozumowania można powiedzieć, że odmawiając "prawa" adopcji
        pedofilowi naruszamy jego prawa człowieka.
    • r.maszkowski stara gadka 07.06.10, 09:20
      Ta sama stara gadka: heteroseksualizm wolno demonstrować czy okazji każdego
      ślubu, homoseksualizm, jeżeli już, to najlepiej tak żeby nikt nie
      widział. Może Zoll doradzi również demonstrującym robotnikom żeby
      krzyczeli na peryferiach? Oni są rzeczywiście nieestetyczni, a poza tym
      często agresywni i łamiący przepisy. Cały list, wyraźnie powstały pod
      inspiracja kościelną zmierza do tego żeby pozbawić ludzi ich praw. "RzP"
      już kiedys obiecywała, że będzie kłamać tak jak Zybertowicz, ale na
      kłamstwach nie kończy, chce również dyskryminować.

Mam nadzieję, że dziennikarze przepytają sygnatariuszy ile znają osób,
      które wychowały się w związkach homoseksualnych i jakie straszliwe objawy
      u nich widzą.
      • odbieracz Re: stara gadka 07.06.10, 09:36
        to już jakieś zboczenie... mam czuć się źle bo demonstruję NORMALNOŚĆ? Szanuję
        prawo homoseksualistów do zabawiania się ze sobą, w końcu człowiek żyje po to by
        był szczęśliwy, a skoro im to sprawia przyjemność to wszystkiego najlepszego!
        Ale czym innym jest pełnienie ról społecznych przez takie pary. Uważam że nie
        powinny mieć prawa do adopcji i wychowywania dzieci - nie dlatego, że są homo i
        mogą dziecku krzywdę robić, ale dlatego że są "polityczni" do bólu. Nie lubię
        kiedy ktoś robi krzywdę dziecku poprzez indoktrynację od najmłodszych lat -
        równie mocno nie znoszę ludzi którzy już 2-3 latków uczą naiwnych obrządków KK,
        wciskają dzieci do 'kółek Jezusowych' i innych tego typu tworów... Dziecko ma
        prawo do normalności i poznawania świata po swojemu....
        • morgankax Re: stara gadka 07.06.10, 10:16
          normalność to ciekawe słowo wytrych:) tylko szkoda, że nic tak naprawdę nie
          znaczy...
        • yogikim1 Re: stara gadka 07.06.10, 10:22
          nie oceniaj prosze wszystkich gejow przez pryzmat pana biedronia i jemu
          podobnych to sa politycy zyjacy z tego ze krzycza dyrdymaly tak samo jak pan
          kaczynski krzyczy w jena strone biedron w 2 dziecko ma prawo do normalnosci i
          powinno sie oceniac czlowieka na kandydata na opiekuna a nie czy jest on gejem
          jeszcze jedno bycie gejem nie polega jedynie na sexie i zabawianiu sie ze soba
          to cos znacznie wiecej to poprostu uczucie do 2 osoby z ktora chce sie dzielic
          swiat zyc a nie tylko sexic to bardzo czesty stereotyp wlasnie jest pzdr.
      • bambosz0 Re: stara gadka 07.06.10, 10:33
        ... Czy naprawdę warto ludzkości powielać SKAZĘ GENETYCZNĄ ? jeśli już
        masz dziecko niepełnosprawne od urodzenia i pomimo prób "naprawy" natury nie ma
        pozytywnych rezultatów, czy koniecznie bedziesz wmawiać sobie i innym , że
        takie dziecko jest ok. i "naprawdę nie chciałeś innego" i bardzo chcesz by
        następni potomkowie byli też obdarzeni tą skazą, a nawet bedziesz obnosić się z
        tą innością jak z wzorcem dla innych?.Homoseksualizm jest, istnieje ale to nie
        wzorzec do naśladowania i chełpienia się nim. Zespół Downa też nie jest
        najlepszą rekomendacją przy staraniu się o stanowisko np. ministra oświaty, czy
        sprawiedliwości,. Wyobrażcie sobie kolejne defilady ludzi np. tylko bez jednej
        ręki, czy garbatych . Epatowanie swoim kalectwem jest chore. Społeczność jest
        złożona i wszyscy mamy prawo do godziwego życia, ale szantaż emocjonalny w
        postaci gejowskich parad -żenujący.A rodzina to przede wszystkim rodzice= ojciec
        +matka i dzieci..
        • morgankax Re: stara gadka 07.06.10, 10:59
          >Czy naprawdę warto ludzkości powielać SKAZĘ GENETYCZNĄ ?

WTF? Homoseksualizm ma związek z życiem płodowym, nie z genetyką. Genetyka ma
          związek z rozmnażaniem.
          Nie rozumiem Twoich intencji:)

. Zespół Downa też nie jest
          > najlepszą rekomendacją przy staraniu się o stanowisko np. ministra oświaty,
          czy sprawiedliwości,.

A co ma zespół Downa do homoseksualizmu, bo nie bardzo rozumiem? Choroba o
          podłożu genetycznym do orientacji seksualnej?
          Chcesz pewnie obrazić homoseksualistów, ale tym tekstem to bardziej poleciałeś
          osobom z zespołem Downa i ich rodzinom, gratuluję.

>Wyobrażcie sobie kolejne defilady ludzi np. tylko bez jednej
          > ręki, czy garbatych . Epatowanie swoim kalectwem jest chore.

Wyobrażam sobie. Jeśli z racji braku jednaj ręki mają problem z wyegzekwowaniem
          należych im praw jak najbardziej. Gratuluję podejścia, mnie nauczono szacunku do
          wszystkich i nie wiem z jakiego powodu osoba garbata miałaby się chować w domu?
          Bo razi uczucia estetyczne jakiś idiotów? To problem tych idiotów:)
          Chore jest Twoje podejście.

>Społeczność jest złożona i wszyscy mamy prawo do godziwego życia, >ale szantaż
          emocjonalny w postaci gejowskich parad -żenujący.

A w jakim aspekcie szantażują Cię emocjonalnie??? I to jeszcze Ciebie
          bezpośrednio???
          Czy to prawo do godziwego życia ma osoba bez ręki czy z zespołem Downa? Bo z
          wcześniejszych Twoich wypowiedzi wynika, że nie - decyzja, decyzja!

>A rodzina to przede wszystkim rodzice= ojciec +matka i dzieci..

Taa... Już pisałam wcześniej o różnych modelach wychowywania dzieci i o
          rodzinach. Plus oczywiście dziwny wniosek jakoby brak dzieci eliminował wartość
          rodziny:)

Klapki z ocząt zdjąć, przyjrzeć się rzeczywistości proponuję:) Tylko w
          podręcznikach w podstawówkach kiedyś była zawsze rodzina o modelu ojciec, matka,
          dwoje dzieci.
    • heterofob2 apel w obronie godności dzeici 07.06.10, 09:25
      z tęczowych rodzin:

• heterofob2 skąd bierzecie ten "dom dzeicka" ?? 07.06.10, 09:31
      Jeśli ubiegam się o opiekę/adopcję, to w konkurencji do innych małżeńStw lub
      osób samotnych, a nie domów dziecka czy patologii!

www.youtube.com/user/ark951#p/u/2/b9QRxgPkV5U
    • emer04 Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo d... 07.06.10, 09:37
      Niestety autorytet jakim jest niewątpliwie prof. Zoll w moich oczach stracił.
      Zgodnie z katolicka wiarą, niech ojciec pije, matka ćpa, niech się biją i
      kradną, niech uczą tego swoje dziatki, ale w związku hetero. Brawo Panie
      profesorze!
      • zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo 07.06.10, 11:26
        Do ciekawych wniosków doszedłeś.

Po pierwsze, Zoll nie odwołuje się tu do moralności katolickiej.
        Po drugie, nie przedstawiasz tu wzorca (jeśli coś takiego istnieje...?) rodziny katolickiej ani związku heteroseksualnego tylko karykaturę. To dość prymitywny chwyt retoryczny.

Ja się dziwię, że ty się dziwisz postawie profesora. Jego poglądy na życie są znane nie od dziś i za nie właśnie go cenię.

• ergo12 Tego sie nie czyta!! 07.06.10, 09:39
      to faszystowska gadzinowka!!!!A P.Połtawska to kachanka Wojtyły!!!!
    • wilk11 Re: Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo 07.06.10, 09:44
      A gdzie są prawa dziecka, kiedy dwoje heteroseksualistów wychowuje geja lub
      lesbijkę? Kto zadba o ich prawo?
    • yogikim1 Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo d... 07.06.10, 10:10
      Od Pana Profesora Zolla wymagałbym większej wnikliwości w zagadnienie, jako
      prawnik powinien tłumaczyć społeczeństwu różne aspekty takie zjawiska, po
      pierwsze nie ma w Pomysłu na adopcję dzieci przez osoby homoseksualne a ta
      parada ma dotyczyć chyba rejestracji związków, która jest potrzebna co Pan
      Profesor powinien dobrze wiedzieć (chodzi o dziedziczenie po partnerze
      wspólnie kupionego mieszkania teraz trzeba od tego zapłacić wielki podatek, o
      prawo decydowania o pochówku partnera, zasięganiu wiedzy na temat stanu
      zdrowia, podziału majątku w przypadku rozstania itd itd nawet nie macie
      pojęcia jakie polskie przepisy są nieludzkie ale Pan profesor powinien to wiedzić)
      PO drugie jeśli chodzi o dzieci to zaskoczę was homoseksualiści nie są
      bezpłodni i dzieci mają i nie tak wcale mało (bardzo często z poprzedniego
      związku itd) no i je wychowują i teraz chciałbym żebyście przemyśleli na
      spokojnie jedna sprawę co jeśli jedyny biologiczny rodzic umiera nie ma
      dziadków a dziecko od np 10 lat żyło sobie z 2 tatusiami lub mamami (co w
      odczuciu dziecka nie jest wcale takie nie dziwne bo to my dorośli mamy takie
      podejście) rozumiem, ze Pan Profesor i większość Polaków oddałoby dziecko do
      domu dziecka ? żeby ten wredny pedał mu nic złego nie zrobił? co tam że go zna
      i traktuje jak rodzinę na pewno lepiej będzie mu w bidulu ...
      jeśli Pan Profesor i inni nie widzą tu problemu i będą dalej spali spokojnie
      po czymś takim to ja wymiękam Czy naprawdę potrzeba takiej wielkiej empatii by
      zrozumieć, że są pewne sprawy na świecie, które nieuregulowane prowadzą do
      nieszczęścia i dramatów?
      i nie można się zasłaniać tu troską o dziecko bo to obłudne
      po kolejne czy znacie jakichś gejów wiecie jacy to ludzie?
      (nie generalizuje, ze wszyscy są bo tak nie jest ludzie dzielą się na
      mądrych/głupich dobrych/złych geje tak samo)
      ja znam i co ciekawe znam też takich którzy maja dzieci i nie widzę wielkiego
      dramatu dzieci są normalne i nic się im nie dzieje
      po kolejne jaki mamy wizerunek geja w Polsce
      1 przegięta śmieszna ciotka którą się wyśmiewa jaka to zabawna \
      2 zboczeniec z parady i to nie tej w Warszawie bo uczciwe polskie media w tym
      gazeta wyborcza umieszczają przy takich okazjach zdjęcia z LP z berlina i to
      dość mocno obleśne nawet jak na mnie
      no i ja się nie dziwie, że panuje mit że trzeba chować dzieci
      znam kilku gejów i żadne nie pasuje do takiego wizerunku ani nie są głupi ani
      zboczenie i myślę że można by im powierzyć wychowanie 2 człowieka po za tym,
      że w PL dzięki jadowi jaki się sączy takie dziecko nie miało by lekko dlatego
      nie jestem zwolennikiem adopcji
      po kolejne czy ci co tu tak krzyczą znają jakichś gejów coś o nich wiedzą ?

Miałby do was wielką prośbę postarajcie się wypowiadać bardziej rzetelnie i
      miejcie więcej empatii do innych ludzi to że 2 chłopaków zarejestruje się w
      urzędzie stanu cywilnego jako para niczym wam nie grozi to że jeden z nich po
      śmierci drugiego wychowa dziecko które wychowywali razem też niczym wam nie
      grozi dbajcie więc o własne dzieci i rodziny i pozwólcie innym mieć prawo do
      szczęście i nie odbierajcie go ludziom w imię waszego widzi mi się. Mam
      nadzieję, że doczekam czasów kiedy Polska bez podbudowy ideologicznej uchwali
      mądre prawo regulujące takie kwestie nie kierując się ideologią religią uczono
      mnie na studiach (UW pan Profesor jest z Krakowa UJ może tego tam nie uczono),
      że dobre prawo powinno być oderwane od ideologi czy poglądów konkretnej grupy
      społecznej czy religii.
      jeszcze jedna mała wstawka co do parad ja ich nie popieram i myślę sobie że
      zrobiły więcej szkody niż pożytku choć każdy ma prawo do manifestowania to w
      Polsce te parady przedstawiane są jako obnoszenie się ze swoim
      homoseksualizmem nie zaś jako głos wołania o zajęcie się palącymi sprawami
      sporej grupy społecznej tłamszonej przez większość która nie ma za wielkiego o
      niej pojęcia i daje się manewrować ludziom starającym się zbić kapitał
      polityczny na walce z gejami cyklistami żydami itd
      Życzę wszystkim miłego dnia i postarajmy się żyć tak żeby ten świat był lepszy
      dla nas wszystkich skończmy z polskim piekiełkiem
      cześć
      • heterofob2 powiedz proszę, tak z ciekawości, 07.06.10, 11:01
        czym się obnoszą według ciebie HETERO, którzy przychodzą na parady? także "homoseksualizmem"?

hi hi hi
        • yogikim1 Re: powiedz proszę, tak z ciekawości, 07.06.10, 16:06
          zapytaj tych co tak twierdza :) ja napisałem
          "to w Polsce te parady przedstawiane są jako obnoszenie się ze swoim
          homoseksualizmem nie zaś jako głos wołania o zajęcie się palącymi sprawami
          sporej grupy społecznej tłamszonej przez większość"
        • drojb Re: Heterofob, z ust mi wyjąłeś, dzięki! 07.06.10, 23:23
          I stawię się na Paradzie - tak mnie zagrzali homofobiczni forumowicze oraz
          autorzy listu protestującego przeciw faktom!
      • morgankax Re: Były RPO: Geje nie powinni starać się o prawo 07.06.10, 11:10
        plus dla Ciebie:)
    • heterofob2 małżeńStwo dwóch mężczyzn? 07.06.10, 10:47
      Małżeństwo dwóch mężczyzn? Przecież to niemożliwe!
      Bo skoro was jest dwóchmężczyzn, to kto kogo bije?

• pedzacykamien Pan Zoll obraził rozowy salonik 07.06.10, 15:03
      Brawo panie Zoll!
      • morgankax Re: Pan Zoll obraził rozowy salonik 07.06.10, 15:46
        @pedzacykamien:
        cóż, jeśli dla Ciebie obraza kogokolwiek (co by nie oznaczał "różowy salonik")
        jest powodem do pochwał - gratuluję kultury osobistej... Mnie już w dzieciństwie
        uczono, że obrażać nikogo nie wolno, a tym bardziej takim praktykom przyklaskiwać...
    • kylax1 Kazdy moze sie starac, o co chce. 08.06.10, 18:53
      I zdanie jakiegos bylego RPO, nikogo nie obchodzi. Gejem nie jestem, ale pelne
      prawa dla homoseksualistow to kolejny cios w kler katolycki, dlatego popieram te
      prawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka