wierna5 wszystko o Smolensku - e-smolensk.pl - polecam! 08.06.10, 15:08 wszystko o Smolensku - e-smolensk.pl - polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
ew-22 Mariusz Kazana drugą osobą postronną w kabinie ... 08.06.10, 15:09 Kaczyński chciał za wszelką cenę pokazać się ze swoją świtą w Smoleńsku i udowodnić że jest lepszy od Tuska.Zachodzi pytanie dlaczego lot był opóżniony??? czy za sprawą ciągłej walki prezydenta i rywalizacji z PO musiało zginąć tyle osób.Strach pomyśleć do czego mógłby Polskę doprowadzić jego brat, potencjalny kandydat na prezydenta.Ciągła walka, nienawiść,rywalizacja. Czy to jest patriotyzm w czasach pokoju, czy też wywoływanie wojny ????? Odpowiedz Link Zgłoś
4cat Re: Mariusz Kazana drugą osobą postronną w kabini 08.06.10, 15:15 22 chce za wszelką cenę pokazać jaki to ma bystry mózg , y=to musi się skończyć katastrofą. Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: Mariusz Kazana drugą osobą postronną w kabini 08.06.10, 15:27 Tia Ponieważ lot z Lechem Kaczyńskim był opóźniony to Jarosław Kaczyński nie powinien być prezydentem bo jak zostanie to wywoła wojnę (nie mówiąc już o innych kataklizmach) Wiesz nie chciałbym cię urazić ale czy w swoim rozumowaniu nie dokonałaś paru uproszczeń logicznych :). V Odpowiedz Link Zgłoś
ed.hopper Mariusz Kazana drugą osobą postronną w kabinie ... 08.06.10, 15:10 nie ma jeszcze decyzji prezydenta czy londujemy we mgle teraz czy za 10 min :) marekszymaniak.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-mocher Kazana był w kabine z polecenia prezydenta !!!! 08.06.10, 15:21 nie ma innej opcji... Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Po Mirosławcu Klich chciał wyrzucić Błasika za 08.06.10, 15:18 liczne zaniedbania, które doprowadziły do katastrofy. Zwierzchnik Sił Zbrojnych gwałtownie go bronił i wybronił, bo Błasik był jego nominatem i ulubieńcem. I to by było na tyle. Jeśli ktoś chce to skomentować, to bardzo proszę, no problem, ja się nie obrażę :-). Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-mocher Arogancja i kretynizm prezydenta i generalicji... 08.06.10, 15:24 winni katastrofy ! www.google.interia.pl/szukaj/?q=jak+walczy%E6+z+kretem&s=Szukaj&sg=1 Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: Arogancja i kretynizm prezydenta i generalicj 08.06.10, 15:43 Zapomniałeś o jego bracie Jarosławie KAczyński który jest (z definicji) wszystkiemu winien. A skoro jest winien wszystkiemu to musi być również winien katastrofie w Smoleńsku. To po prostu "oczywista oczywistość" A kto inaczej twierdzi ten jest zakłamanym "PiS-matołkiem" i walczy o to ,żeby w naszej ludowej ojczyźnie znowu zaczął rządzić kler (jak w średniowieczu). Ps. Na tym forum właśnie udowodniono ,że JK jak zostanie przezydentem to wywoła wojnę :). Skoro taki z niego łotr to spowodowanie katastrofy smoleńskiej było dla niego trywialne. PPs. LOL !!! V Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Arogancja i kretynizm prezydenta i generalicj 08.06.10, 15:51 viptocat napisał: > Zapomniałeś o jego bracie Jarosławie KAczyński który jest (z > definicji) wszystkiemu winien. > Z definicji to "wszystkiemu" jest winny Tusk. Osób oskarżających Jarosława jest niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
mysl-iwy Kazana mać 08.06.10, 15:26 No to mamy nowe polskie przekleństwo: Kazaaaaaaana mać ! Odpowiedz Link Zgłoś
mysl-iwy Re: Kazana mać 08.06.10, 15:34 Wystarczy, że był jeden kwaczący dyrektor. Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Mariusz Kazana drugą osobą postronną w kabinie ... 08.06.10, 15:33 Dobra Czyli teorię "Błasika za sterami siedzącego w fotelu drugiego pilota (a właściwie czemu tylko drugiego pilota a nie kapitana :) )" możemy wywalić tam gdzie jej miejsce (i spuścić wodę). Poprawcie mnie jeści się mylę ale niejaki Lis chyba sobie z tej okazji sobie coś odgryźć. Teoria naciskowa jest zagrożona (ale obalona nie jest) a czy ktoś (i dokładnie kto) był w kabinie pilotów jescze do końca nie wiadomo Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
miroo Krok po kroku prawda wychodzi na jaw... 08.06.10, 15:33 Wkrótce będziecie przenosili szczątki Kaczyńskiego z Wawelu... Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma Re: Krok po kroku prawda wychodzi na jaw... 08.06.10, 15:42 Dla PiS-u i Kaczyńskiego sprawa tragedii smoleńskiej jest już zakończona. Zrobili swoje. Mają truchło na Wawelu. Teraz będą już tylko walczyć o....santo subito ! Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: Krok po kroku prawda wychodzi na jaw... 08.06.10, 15:46 > Wkrótce będziecie przenosili szczątki Kaczyńskiego z Wawelu Tia I położymy tam Palikota. Proszę Cie daj sobie spokój V Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: Krok po kroku prawda wychodzi na jaw... 08.06.10, 16:07 Wielki mąż stanu (cały czas) Ukochany przez Polaków (zwłaszcza ostatnio) I jeszcze te cudownie postępowo/lewicowe poglądy :). Po prostu kandydat idealny V Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Krok po kroku prawda wychodzi na jaw... 09.06.10, 06:34 Ale ja się pytałem o Palikota nie Kaczyńskiego. To co piszesz to opis aktualnego lokatora krypty Wawelskiej. Co prawda nie wiem dlaczego za te cechy ma tam leżeć, ale napisz mi coś o Palikocie. Odpowiedz Link Zgłoś
salgold A obok palikota kutza, niesiołowskiego, 08.06.10, 17:00 bartoszewskiego, michnika no oczywiście nie zapomną o urbanie.Dla wałęsy mam miejsce,powinień spocząć pod płotem, który tak zgrabnie przeskoczył. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Projeeeeekcja 09.06.10, 06:35 Oni nigdy się tam nie wybierali. Nikt nigdy nie chciał im tam pochować. Nie przenoście waszych PiSiowskich kompleksów na inne osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
marshal_z za katastrofę odpowiada 08.06.10, 15:52 za katastrofę odpowiada tylko i wyłącznie osoba organizująca, reszta to już tylko następstwa. Wystarczy jeden kamień aby spowodować lawinę. Presja była i to ogromna - niekoniecznie bezpośrednia. Rosjanie nie mogli zabronić lądowania ze względów oczywistych: Kaczyński, Katyń. Teraz nie ma co zwalać na innych tylko zadać pytanie kto zorganizował tak nieudolnie wyprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma Re: za katastrofę odpowiada 08.06.10, 19:36 jeśli mam ambicje nazywac siebie "obiektywnym" to muszę powiedzieć, że organizatorem tj. obsługa prezydenta RP zajmował sie MSZ. Dało dupy MSZ, a nade wszystko...polskie wojsko. Dlatego piszę "polnische wirtschaft". To nie zmienia faktu, że moralnymi sprawcami smoleńskiej tragedii byli braciszkowie i smierć niewinnych osób obciąża ich sumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
staq kancelaria prezydencka organizowała 08.06.10, 21:56 jeśli masz pytanie, @marshal_z - to się zapoznaj z odpowiedzią - sam sobie poszukaj, to już było ujawnione jest w internecie. Faktycznym organizatorem była kancelaria prezydencka , min. Klich był tylko łaskawie powiadomiony i -jak doświadczenie uczy- nie miał prawa pisnąć, miał tylko prawo przyjąć do wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Mariusz Kazana drugą osobą postronną w kabinie ... 08.06.10, 16:28 W ani jednym miejscu w stenogramie nie ma mowy o tym, że piloci lądowali. Jest tylko mowa o tym, że zejdą niżej i sprawdzą, jakie są warunki do lądowania. I może w końcu ktoś kompetentny wyjaśni, jak będąc na 400 metrach mogli uszkodzić linię wysokiego napięcia? Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Mariusz Kazana drugą osobą postronną w kabini 08.06.10, 16:46 > W ani jednym miejscu w stenogramie nie ma mowy o tym, że piloci > lądowali. a co robili na wysokosci 20 m z wysuniętym podwoziem i klapami skonfigurowanymi do lądowania??? grzybów szukali???? > I może w końcu ktoś kompetentny wyjaśni, jak będąc na 400 metrach mogli > uszkodzić linię wysokiego napięcia? a jaką to niby linię wysokiego napięcia uszkodzili????? Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Mariusz Kazana drugą osobą postronną w kabini 08.06.10, 17:07 Gdyby piloci samolotów myśleli tak, jak napisałeś i żaden z nich na wysokości 100 metrów nie "konfigurowałby" samolotu do lądowania, to by się dopiero działo na lotniskach. Straż pożarna mogłaby nie opuszczać pasa startowego. Cóż mogli robić na wysokości 20 metrów? Ze stenogramu wynika, że spadali, no i jeszcze sobie pokrzyczeli na pożegnanie. Jest oficjalny dokument z rosyjskiej elektrowni. Jest w nim podany dokładny czas uszkodzenia linii energetycznej przy lotnisku. Nie musisz wierzyć w to, co tutaj piszę. Weź dokumenty źródłowe, porównaj czasy i potem odpowiedz na pytanie, jak będąc na wysokości 400 metrów można zahaczyć samolotem o linię wysokiego napięcia? Odpowiedz Link Zgłoś
phyzyk Re: Mariusz Kazana drugą osobą postronną w kabini 08.06.10, 19:39 <I może w końcu ktoś kompetentny wyjaśni, jak będąc na 400 metrach <mogli uszkodzić linię wysokiego napięcia? Proste. Lina kablowa wysokiego napiecia zasilajaca gazem europe zostala tego dnia na rozkaz putina nieco podniesiona. Odpowiedz Link Zgłoś
twurcapunktu Mariusz Kazana drugą osobą postronną w kabinie ... 08.06.10, 16:30 Pozabijali sie na wlasne zyczenie. Nawet mi ich nie zal. Szkoda mi tylko tych zwyklych pasazerow ktorzy wchodzac na poklad tego samolotu nie mieli pojecia jacy idioci bez wyobrazni podejmuja tam decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
welcometopoland jacy idioci bez wyobrazni podejmują decyzje... 08.06.10, 17:53 A mi szkoda całego kraju :) twurcapunktu napisał: > Pozabijali sie na wlasne zyczenie. Nawet mi ich nie zal. Szkoda mi tylko > tych zwyklych pasazerow ktorzy wchodzac na poklad tego samolotu nie mieli > pojecia jacy idioci bez wyobrazni podejmuja tam decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
mroowa49 presja to presja 08.06.10, 16:34 Co z tego, że nie siedział za sterami, jeszcze tego by brakowało! A szef jak Wam sterczy za plecami jak macie ważną i pilną pracę do wykonania, to siada na Waszym miejscu i ją wykonuje za Was? Po cholerę tam był? Jak słyszę, że wspierał to mnie trafia! W czym wspierał? W wykonaniu beznadziejnej, karkołomnej misji? A Kazana przeleciał przez salonkę Prezydenta bez jego wiedzy? Prezydent i jego ochrona musieli się zdziwić bardzo, bez ich zgody - przez salonkę prezydencką przy kokpicie pilotów: ganiali dyr. Kazana a potem gen. Błasik. Lech Kaczyński nic o tym nie wiedział? Po co i na co? Odpowiedz Link Zgłoś
twurcapunktu Re: presja to presja 08.06.10, 16:56 Dlatego byly prezydent niestety ale wybitnym przywodca nie byl. Moze byl milym czlowiekiem. Nie obchodzi mnie to. Obywatele placa podatki i wymagaja od swoich wladz profesjonalizmu a nie tego zeby sie sami pozabijali podczas sluzbowego lotu. To wlasnie byly prezydent powinien dopytac sie o pogode i zabronic im ladowania! To HOLOTA byla a nie elita. Jak mozna bylo tak zlekcewazyc zasady bezpieczenstwa?! Stado baranow a nie elita. Az sie poplakac mozna ale chyba juz tylko ze smiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: presja to presja 08.06.10, 20:31 Tia Według ciebie przywódca musi sie wtrącać we wszystkie pierdoły i wszystkim ręcznie sterować. Od tego ,żeby zadbać o organizację lotu przezydent miał służby (te swoje i te udostępnione przez rząd). Teoretycznie jest możliwe ,że dowodząc swoimi ludźmi popełnił jakiś błąd ale nie znając treści rozmów prezydenta z podwładnymi nie da się tego ustalić. Gdyby prezydent zawiadomiony o tym jaka jest sytuacja po prostu powiedział: -->"OK" Albo -->"Ale czy to nie jest niebezpieczne ??" --"Nie panie prezydencie jeżeli warunki uniemożliwią lądowanie to piloci po prostu nie wyląduja i wrócą do krązenia nad lotniskiem absolutnie nie ma żadnego niebezpieczeństwa" -->"OK" A na pytanie "Gdzie mamy lądować jeżeli nie uda sie lądowanie w Smoleńsku" odpowiedział "Pomyślę i zdecyduję później" To nie byłyby jakieś wielkie błędy w dowodzeniu.(Od prezydenta nie wymaga się znajomości lotnictwa ani meteorologii) Ps. Trudno cokolwiek powiedzieć jeżeli nic nie wiemy V Odpowiedz Link Zgłoś
mroowa49 Re: presja to presja 08.06.10, 21:26 "Gdyby prezydent zawiadomiony o tym jaka jest sytuacja po prostu powiedział: -->"OK" Albo -->"Ale czy to nie jest niebezpieczne ??" --"Nie panie prezydencie jeżeli warunki uniemożliwią lądowanie to piloci po prostu nie wyląduja i wrócą do krązenia nad lotniskiem absolutnie nie ma żadnego niebezpieczeństwa" -->"OK" A na pytanie "Gdzie mamy lądować jeżeli nie uda sie lądowanie w Smoleńsku" odpowiedział "Pomyślę i zdecyduję później" No piękna teoria, tylko dlaczego tak źle się skończyło w rzeczywistości? A w "incydencie gruzińskim" znał się na lotnictwie? Chyba też nie, ale inaczej gadał niż w Twoim dialogu. Posłowie PIS kontynuujący temat "tchórzliwego pilota" również używali innego języka. Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: presja to presja 08.06.10, 22:11 Widzisz To jedna z możliwych hipotez. Istnieje 0 dowodów na jej poparcie i jedna poszlaka. Kaczyński mógł mieć myśli zajęte ciężko chorą matką i tematy organizacyjne zostawiać swoim ludziom. Chora matka była prawdopodobnie głównym tematem jego rozmowy z JK (wiemy ,że JK dzwonił ze szpitala i poza Lechem Kaczyńskim rozmawiał jeszcze z jego lekarzem) Hipoteza ma taką zaletę ,że nie obraża umarłych (którzy się nie obronią) Pamiętaj ,że JK i LK dowodzili sporą partią polityczną i sporo ludzi potrafili sobie zjednać. Nie dali by rady tego osiągnąć gdyby atakowali wszystkich na oślep. Nawet jeżeli mieli jakieś wady charakteru to musieli umieć je kontrolować. Ps. Właściwie to mam drugą poszlakę. Często osoba zaatakowana i "objechana" przenosi swój gniew dalej. Np. Gdyby Kazana albo Błasik byli "na dywaniku" u Kaczyńskiego to któryś z nich mógłby zacząć "przenosić" tą wściekłość na pilotów. A wiemy ,że nic takiego nie miało miejsca. PPs. Po prostu potrzebujemy więcej informacji. OCzywiście NIE ma dowodów na to ,że to co mówię jest prawdą co oznacza ,że jeżeli ktoś znajdzie DOWODY na poparcie innej teorii będę musiał ją przyjąć. Dowody są jednak konieczne. Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
mroowa49 Jarosław był mistrzem od zjednywania ludzi 08.06.10, 22:53 "Pamiętaj ,że JK i LK dowodzili sporą partią polityczną i sporo ludzi potrafili sobie zjednać. Nie dali by rady tego osiągnąć gdyby atakowali wszystkich na oślep. Nawet jeżeli mieli jakieś wady charakteru to musieli umieć je kontrolować" Zostawmy Lecha. Jarosław w czasie kiedy miał pełnię władzy (większość w sejmie i brata prezydenta) zdążył sobie "zjednać" (tzn. pokłócić się i obrazić) : koalicjantów Leppera i Giertycha, jedynego przyjaciela Ludwika Dorna, wiernego marszałka Jurka, wywalić z partii Polaczka, Ujazdowskiego, Zalewskiego, oskarżyć własnych ministrów Lipca i Kaczmarka, rozwalić polską transplantologię, doprowadzić do śmierci Barbarę Blidę, podzielić ludzi na ZOMO i tych jedynych sprawiedliwych itp itd. A Ty będziesz mi mówił, że on potrafił zjednywać ludzi????!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: Jarosław był mistrzem od zjednywania ludzi 08.06.10, 23:10 Gdyby JK nie potrafił zjednywać sobie ludzi to z PiS'u wywaliłby go na zbity ryjek . Nie twierdzę ,że JK i LK byli mistrzami w sztuce zjednywania sobie ludzi (bo nie byli) ale z pewnością opanowali w tej dziedzinie znacznie więcej niż abecadło. Po prostu mylisz brak mistrzostwa (takiego jak widać np. u Tuska) z kompletną nieudolnością (która dawno wyeliminowałaby JK i LK z polityki gdyby miała miejsce) Ps. Nie wiem czy zwróciłeś uwagę ale znaczna część dawnych zwolenników JK wraca do niego (JK jakoś daje radę przyjąć ich z powrotem i przekonać ,żeby nie żywili do niego urazy) V Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Jarosław był mistrzem od zjednywania ludzi 09.06.10, 06:44 viptocat napisał: > Gdyby JK nie potrafił zjednywać sobie ludzi to z PiS'u wywaliłby > go na zbity ryjek . Kompletna bzdura. PiS to partia wodzowska - tak jak kiedyś KPN. Nie ma wodza nie ma partii. Nie da się wodza z partii wywalić. > Nie twierdzę ,że JK i LK byli mistrzami w sztuce zjednywania sobie > ludzi (bo nie byli) ale z pewnością opanowali w tej dziedzinie > znacznie więcej niż abecadło. Oni nie mają sojuszników, oni mają służbę. To zupełnie co innego. Póki się wiernie wypełnia wolę Wodza póty się jest jego podwładnym. zawiedziesz - lecisz - jak Dorn. Więc to nie było "zjednywanie" chyba, że na tej zasadzie co Hitler czy Stalin - znajdowanie "towarzyszy w walce" i "wyznawców". > Po prostu mylisz brak mistrzostwa (takiego jak widać np. u Tuska) > z kompletną nieudolnością (która dawno wyeliminowałaby JK i LK z > polityki gdyby miała miejsce) Oni "oferuja" określoną wizję państwa i zapewniają wielu ludziom tego co im brakowało po upadku komunizmu. Silnej osobowości, która za nich będzie myślała i mówiła co dobre a co złe (stąd tak wielu zwolenników PiS zamiast samemu pisać swoje przemyślenia wklejają urywki różnych "mędrców IVRP", ci ludzie MUSZĄ mierć jakieś wzorce). > Ps. Nie wiem czy zwróciłeś uwagę ale znaczna część dawnych > zwolenników JK wraca do niego (JK jakoś daje radę przyjąć ich z > powrotem i przekonać ,żeby nie żywili do niego urazy) Na przykład? Marcinkiewicz? Dorn? Marek Jurek? Kto z tych co znają Kaczyńskiego NAPRAWDĘ, a nie ze spotów dla "ciemnego ludu" wrócił? Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: Jarosław był mistrzem od zjednywania ludzi 09.06.10, 15:56 > > Gdyby JK nie potrafił zjednywać sobie ludzi to z PiS'u wywaliłby > > go na zbity ryjek . > Kompletna bzdura. PiS to partia wodzowska - tak jak kiedyś KPN. >Nie > ma wodza nie ma partii. Nie da się wodza z partii wywalić. Trochę-wodzowska albo niewodzowska albo prawie wodzowska albo pseudoquasiwodzowska (albo o 7,5% bardziej wodzowska niż PO :) ). Nie będę na ten temat dyskutował bo to tak naprawdę bez różnicy. Skoro ludzie poszli za JK (a nie np. za Markiem Ziobro albo Dornem) to znaczy ,że ich czymś sobie zjednał. Jak by nie zjednał to by za nim nie poszli. Nie da się zbudować tak dużej partii jak PiS bez zdolności interpersonalnych. Albo inaczej mówiąc. Nawet w partii wodzowskiej wodza musiał ktoś kiedyś poprzeć (przynajmniej raz LOL :)) > zawiedziesz - lecisz Tak jest wszędzie. Chyba ,że chcesz mnie przekonać ,że w np. PO uwielbiają nieudaczników i debili. Co do oceny ideologii PiS'u to nie będę polemizował bo z PiS'u nie jestem i ich ideologii nie podzielam (więc trudno mi jej bronić) > Na przykład? Służę uprzejmie: www.wprost.pl/ar/198101/Solidarni-2010-manifestowali-przeciwko-Tuskowi-w-Brukseli/ Sądzę ,że około 80% ludzi z ruchu Solidarni-2010 to właśnie takie powroty. Gdyby przejęła ich PO wtedy kiedy byli jeszcze "osobno" to JK miałby teraz 22% poparcia (no ,może w porywach 27% :) ) Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
mroowa49 Re: Jarosław był mistrzem od zjednywania ludzi 10.06.10, 13:33 Odpowiedz sobie uczciwie, gdyby nie katastrofa smoleńska czy JK miałby takie poparcie? Jakie poparcie miałby Lech Kaczyński, gdyby żył? Nie zwalaj winy na media, bo masz myśleć samodzielnie, a nie uwolnić się od poczucia winy bo dałaś się zmanipulować. Jak ci wcześniej pakowali, że Lechu był be, a po śmierci z żoną Marią przepiekny to żaden z tych wizerunków nie jest prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: Jarosław był mistrzem od zjednywania ludzi 11.06.10, 14:07 :) Widzisz ja nie dałem się zmanipulować. To znaczy częściowo pewnie tak ale obudziłem się wcześniej niż inni. Jestem wyborcą PO od kiedy ta partia powstała. Byłem na spotkaniach (i nawet z jednym z jej działaczy udało mi się osobiście porozmawiać przez jakieś 10 minut :)) jak PO była takim malutkim czymś co zajmowało trochę więcej miejsca niż kanapa :). Rządziło wtedy SLD (i paskudne było bardzo !!!) a PO dało mi nadzieję ,że głosując na nich głosuję na normalne i nowoczesne państwo. Dlatego mieli mój głos w każdych wyborach. Podczas tak zwanej "afery hazardowej" zwróciłem uwagę ,że PO zamiast się uczyć i ulepszać zajmuje się głównie dręczeniem (bo chyba tak to trzeba nazwać) słabiutkiej wtedy opozycji. Nawet coś krytycznego wtedy o PO napisałem (,że zamiast dręczyć słabszych powinni wziąć się do roboty). Ale PO nie poszła wtedy tą drogą (Gowin u mnie wtedy zaplusował bo mówił coś podobnego do mnie). A później była katastrofa w Smoleńsku i zrozumiałem ,że jestem dumny z tego ,że nie dałem się omamić. Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
staq oj, kolejny bajkopisarz 08.06.10, 22:00 piękna bajeczkę snujesz kolego ale i ty sam wiesz, że to tylko bajeczka Odpowiedz Link Zgłoś
danka2007 Ci "dygnitarze" chodzili do kokpitu jak do kibla 08.06.10, 16:48 To jest sfora obecnie panujących nam "dygnitarzy" . Tak jak w Etiopi opisanej przez Kapuścińskiego. Nawet doprowadzili do samobójstwa pragnąc przypodobać się "cesarzowi". Ten wypadek lotniczy to zbiorowe samobójstwo "dygnitarzy" z dworu prezydenckiego. Łamali wszystkie procedury bezpieczeństwa i przepisy aby tylko przypodobać się "cesarzowi" ? Odpowiedz Link Zgłoś
twurcapunktu Re: Ci "dygnitarze" chodzili do kokpitu jak do ki 08.06.10, 16:57 danka2007 napisała: > To jest sfora obecnie panujących nam "dygnitarzy" . Tak jak w Etiopi > opisanej przez Kapuścińskiego. Nawet doprowadzili do samobójstwa > pragnąc przypodobać się "cesarzowi". Ten wypadek lotniczy to > zbiorowe samobójstwo "dygnitarzy" z dworu prezydenckiego. Łamali > wszystkie procedury bezpieczeństwa i przepisy aby tylko przypodobać > się "cesarzowi" ? Dobrze powiedziane. "Dygnitarze chodzili do kokpitu jak do kibla" Odpowiedz Link Zgłoś
twurcapunktu Re: Ci "dygnitarze" chodzili do kokpitu jak do ki 08.06.10, 17:00 Moge sie zalozyc, ze 1 wszy z brzegu ruski pilot oblatywacz wyladowalby w takiej mgle z palcem w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Ci "dygnitarze" chodzili do kokpitu jak do ki 08.06.10, 17:14 Może tak, a może nie. Rosyjskich nawigatorów chętnych do tego lotu nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
mroowa49 do kibla nie chodzi się za kogoś.Trzeba osobiście 08.06.10, 16:59 ot i taka różnica. Lech Kaczyński nie musiał osobiście. Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: Ci "dygnitarze" chodzili do kokpitu jak do ki 08.06.10, 20:02 Fajna teoria. Mamy kaczora bardzo złego i jego dwór pełen prymitywnych służalców. Wszystko takie bardzo politycznie poprawne i postępowe. Aż szkoda by było gdyby trzeba to było włożyć między bajki LOL. V Odpowiedz Link Zgłoś
staq służalczy ludzie PiS-u 08.06.10, 22:05 służalczy ludzie PiS-u - jak o nich piszesz - nie wahali się przyjąć żadnego , chocby absurdalnego zlecenia zapoznaj się z faktami : odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=670091 Oni TEŻ SĄ ODPOWIEDZIALNI za tę katastrofę. Gosiewskiego pokarało (zbyt okrutnie). A co z KARSKIM ? Odpowiedz Link Zgłoś
salgold Polscy specjaliści bedą musieli zrobić wszystko, 08.06.10, 16:54 by był to głos L.Kaczyńskiego (technika ma nieograniczone możliwości), to polecenie władzy!czyżby Polacy podważali już fachowość ekspertów rosyjskich?przecież tak niewolno!Putin sie zdenerwuje. Odpowiedz Link Zgłoś
muzzyczny Re: to Ironia? 08.06.10, 17:07 Bez dowodów to można spekulowac bez konca. Na tych "stenogramach" niczego nie ma co wskazywałoby na wine Kaczynskiego. I tak rosyjski kontoler lotów ma swój udział podając smieszne zeznania. A teraz gdy zniknął nie mozna go nawet oskarzyc. Putin sie zdenerwuje?! Od kiedy rosyjskim "fachowcom" się wierzy? Odpowiedz Link Zgłoś
staq głupota czy wciskanie kitu ? 08.06.10, 22:14 @muzzyczny, ty sam siebie nie słyszysz. Ale wiem, przecież wiem, ze ty nie musisz słuchać , chodzi ci tylko o to, żeby tokowac- nieważne , czy z sensem Powiedz dziecino, jakie ty masz kompetencje, jakie powody, żeby oceniać zeznania kontrolera jako śmieszne ? W którym elemencie ? Bo na razie, to stenogramy potwierdziły jego zeznania. Natomiast głupio wyszło- ale nie potwierdziły się telewizyjne wyznania naszego pilota - dowódcy Jaka,por.Artura W., który wręcz zachęcał kolegów z TU-tki do współzawodnictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
staq nieważne, że bzdura 08.06.10, 22:18 grunt, to bzdurę powtarzać w kółko- na pewno ktoś się nabierze Skąd wiesz, ze kontroler zniknął ? Skąd wiesz, że są jakiekolwiek podstawy, by go oskarżyć ? Naczytałeś się różnych śmiesznych pisemek typu "Fakt"(JEZU !!! JEZU !!!")... ?. Zdradź nam proszę swoje inspiracje, dziecinko Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: Polscy specjaliści bedą musieli zrobić wszyst 08.06.10, 17:48 Lepszy od głosu Lecha będzie głos Jarosława. To sprawi ,że JK przegra wybory :). Ps. Tylko media będą musiały wyjaśnić jak to się stało ,że JK mógł naciskać na pilotów mimo ,że nie był w samolocie. Ale moim zdaniem dadzą radę :) Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
jantar15 Re: Polscy specjaliści bedą musieli zrobić wszyst 08.06.10, 19:11 Nie muszą. Prezydent do kabiny pilotów nie musiał wchodzić...ludzi miał od tego...(Błasik, Kazana...) Odpowiedz Link Zgłoś
merovingiann Nie wierzę w ani jedno słowo Rosjan 08.06.10, 17:03 Ściemniają od samego początku i będą ściemniać do końca. Wszystko to jest tak nagrane żeby na tydzień przed wyborami wypuścić plotę że to Kaczyński naciskał na lądowanie. A skrzynek i tak nie dostaniemy bo jest w niech zupełnie co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
fury11 Re: Nie wierzę w ani jedno słowo Rosjan 08.06.10, 17:34 Oczywiście w skrzynkach są słowa: "Iskander nas dogania!", "Tam, na skrzydle, Putin z naganem!!!", "Uciekajmy - NKWD strzela!!!!" plus prikazy po rosyjsku - Wasia, strielaj, eto Kaczynski!!!" Dopiero jak się to ujawni, będzie jasne, jaki sPISek. i Amerykanie jeszcze nie ujawnili zaPiSów??? Przy tylu satelitach szpiegowskich? Oj, nie sPiSali się sojusznicy... Zamiast tego po cichu "patrioty" przywieźli. Wiwat obce wojska w Polsce, czego tak domagał się PiS! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-mocher merovingiann..Kretynizm nie boli, nie cierpisz !!! 08.06.10, 17:40 "Samoloty latają i wulkany wybuchaja"... Odpowiedz Link Zgłoś
staq jestem ZA 08.06.10, 22:20 Ja także domagam się czarnych skrzynek !!! DLA KAŻDEGO (prawdziwego) POLAKA ! z DOSTAWĄ DO DOMU !!! Odpowiedz Link Zgłoś
twurcapunktu jedynie ekshumacja na wawelu pozostala 08.06.10, 17:05 by ratowac honor tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: jedynie ekshumacja na wawelu pozostala 08.06.10, 17:09 Jeśli Polska jest dla ciebie tym krajem, nie przejmuj się tak jakimś Wawelem. Odpowiedz Link Zgłoś
betom4 Mariusz Kazana drugą osobą postronną w kabinie ... 08.06.10, 17:33 Cynizm , wyrachowanie, niekompetencja a konsekwencji głupota doprowadziła do tragedii.Żałośni, żądni władzy , wręcz chorzy na nią szaleńcy,( dwaj) zrobili wiele złego i ciągnie sie to nadal....Piloci byc może popoełnili błędy ,ale wcześniej radzili sobie w trudnych sytuacjach.W końcu nie każdy może byc pilotem rządowym... Najważniejsze było aby żałosny prezydent był na czas.Pan jaśnie prezydent pożal sie Boże miał własny plan , a teraz rzygać się chce jak następca tronu PRAGNIE tego.RZADZIĆ, RZĄDZIĆ, RZĄDZIĆ ,RZĄDZIĆ. Zesr... się , a rządzić - bez względu na honor i refleksę nad życiem.Już nawet etyka nie daje mu do zrozumienia ,żeby wycofać sie z polityki - tyklo nadal : mieszać ,rządzić , poniżać, rządzić, upokarzać ,rządzić, bo tylko ja, ja, JA, JA ,JA jestem wspaniały - żałosny zakompleksiony kurdupel. Jesli nic go życie nie nauczyło do tej pory - nie ma żadnej nadziei.W zasadzie , to chyba kurski posdumował stosunek PIS do zwykłych ludzi.Ale nie wszyscy są ciemniacy.Żaden z polityków nie jest kryształowy - Komorowski też , ale nie zionie od niego taką NIENAWIŚCIĄ , SZALEŃSTWEM ,KŁAMSTWEM, CYNIZMEM , a wręcz CHAMSTWEM jak od małego kurdupla.Ludzie (ciemni) jak to mówi kurski - obudźcie się ! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-mocher Kazana w imieniu prezydenta ;"lądujcie tchórze" !! 08.06.10, 17:39 a może jeszcze dosadniej... Odpowiedz Link Zgłoś
ozzyplus Re: Kazana w imieniu prezydenta ;"lądujcie tchórz 09.06.10, 12:58 Nie ma to jak wiedzieć wszystko najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
big.erykus tych morderców witano z honorami... 08.06.10, 17:41 paru samobójców też Odpowiedz Link Zgłoś
adam.127 A winowajca leży na Wawelu i kręci młynka palcami 08.06.10, 17:44 taki numer wykręcił, a co ! Odpowiedz Link Zgłoś
wronskipacewicz Tusk i Komorowski oddali śledztwo Putinowi : TS ! 08.06.10, 17:47 Trybunał Stanu dla tych dwu panów smolensk-2010.pl/2010-05-14-54-pytania-nadal-aktualne-aktualizacja-13-05-2010.htm Odpowiedz Link Zgłoś
welcometopoland słysząc "wkurzy się, jeśli jeszcze.." też bym nie 08.06.10, 17:48 ..przyznał, że znam tego człeka :) wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Mariusz Kazana drugą osobą postronną w kabinie ... 08.06.10, 17:53 Tu widzi się za co maja polskie media swoich czytelników. To już jest obłęd dezinformacji. Najlepiej przestać to wszystko czytać, bo inaczej człowiek mętliku w głowie otrzyma. Ot to tylko polskie media, polscy dziennikarze, co tu się dziwić. Jacy politycy, takie media, takie i społeczeństwo i odwrotnie. Wszystko według zasług, to tylko prawdziwa Polska. ------------------------------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
user_deleted Prezydent Jarosław Kaczyński - 04.07.2010 08.06.10, 17:55 ----------- Według, napuszczonej przez Szechtera, nawiedzonej watahy półidiotów z forum GWna, gen. Błasik poszedł z polecenia L. Kaczyńskiego do kokpitu Tupolewa rozkazać, włączonemu do samego momentu katastrofy, autopilotowi, aby autopilot natychmiast lądował... Odpowiedz Link Zgłoś
wierna5 wszystko o Smolensku - e-smolensk.pl - polecam! 08.06.10, 18:51 wszystko o Smolensku - e-smolensk.pl - polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
awatar_sn wierna5 , wszystko o Księciu Jarosławie,miodzio !! 08.06.10, 19:18 www.liiil.pl/post/?p=1092 Odpowiedz Link Zgłoś
wierna5 wszystko o Smolensku - e-smolensk.pl - polecam!!! 08.06.10, 18:51 wszystko o Smolensku - e-smolensk.pl - polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 rzeczywiście mamy problem... 08.06.10, 19:09 ponieważ w stenogramie słowa "wkurzy się" wypowiada 2pilot 10.38.00 10.38.02 Drugi pilot Wkurzy się, jeśli jeszcze (niezrozumiały) i nawet w wyborczej tak podano wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7962680,Czarne_skrzynki_Tu_154___pelna_tresc.html?as=4&startsz=x str. 33 to jak TO JEST z tymi ciekawostkami? Odpowiedz Link Zgłoś
awatar_sn modraczek.2 , macie problem, kim jesteście ? 08.06.10, 19:16 www.liiil.pl/post/?p=1092 Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: modraczek.2 , macie problem, kim jesteście ? 08.06.10, 19:19 dowody na przeinaczanie dotychczasowo podanych faktów się nie podobają? No to macie problem, ludzie zapamiętują to czym są "karmieni"... Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: modraczek.2 , macie problem, kim jesteście ? 08.06.10, 19:23 zawsze mozna coś równie lotnego napisać o Panu Komorowskim, chociaż juz nawet wymyslać nie potrzeba, wystarczy przejrzeć teczkę i odpada w przedbiegach :) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: modraczek.2 , macie problem, kim jesteście ? 09.06.10, 11:56 Tyle, że Komorowski aż tak nie "rżnie" patrioty. Odpowiedz Link Zgłoś
bgoralska1972 Czerwona cenzura rządzi - to sie nazywa demokracja 08.06.10, 19:54 dla przygłupów Odpowiedz Link Zgłoś
staq głupota nie boli 08.06.10, 22:26 GŁUPOTA NIE BOLI i nie przeszkadza pisać byle czego, anonimowo, w internecie jaka czerwona ? JAKA CENZURA ?! czy ty wiesz, dziecko, co to cenzura ? Odpowiedz Link Zgłoś