sharn1 09.06.10, 10:14 Skoro dyżurny cyngiel gazjety rozpatruje takie scenariusze coś jest na rzeczy. P.S. Posługiwanie się nazwiskiem santo subito Blidy to polityczna nekrofilia. Bydłoszewski byłby zniesmaczony. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hieronim_kowalski Miłosny taniec Kobry 09.06.10, 10:20 Najgorsze jest to, że koalicja taka jest całkiem realna. Dla Napieralskiego większymi wrogami są dysydenci z SLD. Za tekę wicepremiera i możliwość pozbycia się konkurentów wewnątrz SLD zrobi największe głupstwo i świństwo. Nie rozumie, że byłby to koniec zarówno jego jak i całego SLD. Pawlak zaś zawsze był "obrotowy". Wejdzie w każdą koalicję. Jest tylko kwestia ceny. Jarek zaś publicznego grosza dla rolników nie pożałuje, jeśli za to będzie mógł kupić przychylność wsi. To, że w ten sposób finanse państwa zostaną zrujnowane, żadnego z tych "mężów stanu" zupełnie nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bajbus20 Re: Miłosny taniec Kobry 09.06.10, 14:50 to niech PO najpierw zlikwiduje KRUS jak jest taki twardy. Odpowiedz Link Zgłoś
outsider44 Miłosny taniec Kobry 09.06.10, 10:21 Mam nadzieję, że SLD (jaki by nie był aktualnie) nie da się nabrać i nie wejdzie w taką koalicję. To by oznaczało koniec nawet takiej kaprawej i kulawej lewicy w Polsce. PiS ma zbliżone poglądy gospodarcze ale światopoglądowo to są dwa bieguny. Nie twierdzę, że lewica ma być antyklerykalna (biorąc pod uwqagę tylko jeden element różnic), ale niech będzie chociaż laicka. Inna rzecz, że nikt nie dał Kościołowi tyle ile Rakowski. Ale programowo - poza tzw."wrażliwością społeczną" te partie wszystko różni, a w każdym razie powinno różnić - i stosunek do aborcji, wychowania w szkołach, stosunek do in vitro, sąsiednich krajów, Unii Europejskiej, Euro i tak dalej. Jeżeli te różnice mają zanikać, to jaki sens jest głosować na konkretnąpartię, która potem postępuje niezgodnie ze swym światopogladem, że o jakimś konkretnym programie już nawet nie wspomnę! PSL jest partią obrotową i niech robi co chce. A Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora Miłosny taniec Kobry 09.06.10, 10:29 Napie...ki nie przeforsuje w SLD koalicji z PiS. Dosyć mocna pozycję wypracował sobie w krótkim czasie Arłukowicz i on zdecydowanie jest przeciw takiej koalicji. Jeżeli Napie...ki wyskoczy z takim pomysłem to będzie to jego koniec, więc ja się nie obawiam, że może dojść do takiej koalicji, która byłaby tragiczna dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
wyszynekwanda Re: Miłosny taniec Kobry 09.06.10, 14:15 henryk-sikora napisał: "> Napie...ki nie przeforsuje w SLD koalicji z PiS. Dosyć mocna > pozycję wypracował sobie w krótkim czasie Arłukowicz i on > zdecydowanie jest przeciw takiej koalicji. Jeżeli Napie...ki > wyskoczy z takim pomysłem to będzie to jego koniec, więc ja się nie > obawiam, że może dojść do takiej koalicji, która byłaby tragiczna > dla Polski." - Nie jestem taka pewna jak Ty, niestety. „Ziomal Napier” przecież wynegocjował już haniebne przymierze medialne z PISrezydentem z poparciem swojej brygady. Dobiło to lewicę i jakoś nie przydało Napierowi wiarygodności w prezentowaniu lewicowego programu , którego głównym punktem jest oczywisty rozdział kościoła od państwa. Jesteś pewien co do Arułkowicza? Dawno go nie widziałam/czytałam ale pamiętam jego niesmaczne umizgi w komisji ku „Klempie” , Wassermanowi czy zeznającemu Jarkaczowi. Pomyślałam sobie, że jak to jest wschodząca gwiazda lewicy to jest to tej lewicy koniec… A szkoda, bo chłopak przystojny i niegłupi…No i nieuwikłany z racji wieku w komuchowatą przeszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
barakkoobamaa Koalicja SLD i PiS najlepsza dla Polski 09.06.10, 10:34 Pan Napieralski na Premiera, jest taki młody i energiczny!! Odpowiedz Link Zgłoś
barakkoobamaa albo nie, nie chce juz teraz takiej koalicji 09.06.10, 10:35 Zmieniło mi się bo raz chce tak a raz tak, jestem świrem i wolno mi. Odpowiedz Link Zgłoś
gemelar Zafascynowana tańcem Kobry? 09.06.10, 10:36 Autorka pyta: "Tylko czy inne partie uwierzą w tę przemianę kobry w zaskrońca?" Autorka może nie wierzy, ale jest kobrą wyraźnie zafascynowana . I słusznie, bo jak mówie poeta: "[[b]i]Nie ważne są spodnie, lecz serce które w nich bije[/i[/b]]" Ja jako facet się nim nie fascynuje, ale zastanawiam, czy kobra w pałacu(ś) jest groźniejsza niż pozostanie sam na sam z "wilczymi oczyma i popim gardłem" tych bezideowców z PO, a osobiście z panią Kopacz, której Tusk, jeśli dotąd nie wkopał za liczne kompromitacje, to zostanie na następną kadencję i stworzy nam służbę zdrowia dla bogaczy (including GW) Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek B. Blida i 09.06.10, 10:43 Ciekawe tylko, czy SLD zapomni o samobójczej śmierci Barbary Blidy? 1. To b. tragiczne, gdy ktoś odbiera sobie życie... Można zastanawiać się, kogo bała się bardziej, tych, którzy robili nagonkę, czy tych, którzy czuli się zagrożeni, gdyby za wiele powiedziała; 2. Profesor Bartoszewski powiedział, jak nazwać tych, którzy posługują się cudzą śmiercią w walce politycznej, szanowna Pani, zna zapewne jego wypowiedź, ciekaw jestem, czy ocenia ją Pani tak, jak ja? Pytam, bo to, co Pani pisze kwalifikuje się, by ocenić tak, jak to zrobił prof. B. Odpowiedz Link Zgłoś
barakkobamaa Zdolność koalicyjna 09.06.10, 11:01 Zdolność koalicyjna - to jest właśnie to co czerska lubi najbardziej. Czerska wykazuje nadzwyczajną zdolność koalicyjną nie tyle polityczną ile mentalną np. z bezpieką. Jest to zdolność koalicyjna której Kaczyński się nauczyć nie potrafi. Podobnej zdolność nie wykazuje żaden z polityków niemieckich od chadeków po socjaldemokratów. Odpowiedz Link Zgłoś
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: Zdolność koalicyjna 09.06.10, 11:19 Mylisz się - Jarosława Kaczyńskiego zdolność koalicyjna jest nie do przebicia. Sojusz z Lepperem (dwukrotnie! w ramach rewolucji moralnej!), Giertychem, SLD, PO (tak, był taki - wybory samorządowe gdy w całej Polsce były listy POPiS-u). Jeśli nie skumał się jeszcze pan Jarosław z PSL-em, to tylko dlatego, że Pawlak się wystraszył apetytu Kaczyńskiego na przystawki. Oczywiście wypada tylko podziwiać Jarosława Kaczyńskiego za taką elastyczność. Odpowiedz Link Zgłoś
barakkobamaa Re: Zdolność koalicyjna 09.06.10, 11:40 Ja mówię o innej zdolności. Zobacz "Nocną zmianę" wtedy odkryjesz jak szybko wszelakie różnice polityczne prysnęły. Od Moczulskiego do Kwaśniewskiego. Zdolność ta objawia się tym że obraduje się w nawet w nocy. Nie ma przydługich polemik, wszyscy wszystko wiedzą. Jak we śnie. To jest zdolność wręcz nadprzyrodzona - szósty zmysł taki. Zobacz film a będziesz wiedział o czym mówię. Jak niewiele mówiono - i jak wiele zrobiono. Tylko coś z autostradami im nie wychodzi. Rachu ciachu i po rządzie było :))) Wieczorem był taki rząd a rano już był inny. Jak w afryce ... :) To jest taki fenomen Magdaleński. Niektórzy go mają a niektórzy nie mają. Kaczyński go nie ma. Pomimo obecności w Magdalence Kaczyński go nie nabył. Kiedyś być może naukowcy wyjaśnia co się dzieje ... Odpowiedz Link Zgłoś
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: Zdolność koalicyjna 09.06.10, 11:58 Ciekawy wywód. Następnym razem radzę jednak wpleść jakieś dialogi... bo inaczej ten Nobel ci ucieknie ;) A takie fenomeny to raczej zajęcie dla astrologów a nie naukowców. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza.pomponik Re: Zdolność koalicyjna 09.06.10, 18:37 @zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz , Ty i taka odpowiedź? czyżby brak argumentów? Barak - niezawodny, jak zawsze. "Nocną zmianę" również gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: Zdolność koalicyjna 09.06.10, 19:04 Bo to taki nasz żarcik jest. Barakk i Komitet Noblowski wiedzą o co chodzi. Mogę dyskutować o faktach albo opiniach. Metafizyka tego rodzaju (sny, szóste zmysły, fenomeny) mnie nie zajmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
barakkoobamaa ludzie - pomocy potrzebuje 09.06.10, 11:33 Chyba oprócz schozofrenii jeszcze cos innego mi dolega, tak mi na łeb cisnie i wtedy pisze takie brednie. Czy może mi ktoś powiedzieć co mi dolega? Czy jest jakis ratunek dla takiego świra jak ja? Odpowiedz Link Zgłoś
benny_nihill Re: ludzie - pomocy potrzebuje 09.06.10, 12:49 barakkoobamaa napisał: > Chyba oprócz schozofrenii jeszcze cos innego mi dolega, tak mi na > łeb cisnie i wtedy pisze takie brednie. Czy może mi ktoś powiedzieć > co mi dolega? Czy jest jakis ratunek dla takiego świra jak ja? _________________________________________________________________ Może spróbuj terapię tranową.Większośc zachowań konwulsyjnej , niekontrolowanej agresji to wynik deficytu nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3 i 6 w mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
barakkoobamaa odpowiedź "benny_nihill" 09.06.10, 13:40 dziękuje "benny_nihill", idę do apteki po tran, módl się żyby mi pomogło bo jak nie to ku... mać... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: odpowiedź "benny_nihill" 09.06.10, 13:56 barakkoobamaa napisał: > dziękuje "benny_nihill", idę do apteki po tran, módl się żyby mi > pomogło bo jak nie to ku... mać... ***************************** Możesz jeszcze zerwać z przykościelnego płotu zdjęcie kandydata, pomiąć i podeptać. To nieco odpręża. Odpowiedz Link Zgłoś
barakkoobamaa Re: odpowiedź "maruda.r" 09.06.10, 14:24 wróciłem z apteki i wypiłem pół litra tranu, ale dbry. Po drodze napluem na jakiś plakat wyborczy, nie wiem czyj to był, ale faktycznie pomogło:). Ale czy ja przestane pisać głupoty??? Oto jest pytanie!!! Doradzajcie mi drodzy internauci, co robić zebym ograniczył skutki mojej choroby psychicznej??? Odpowiedz Link Zgłoś
wyszynekwanda Re: ludzie - pomocy potrzebuje 09.06.10, 14:23 benny_nihill napisał: > barakkoobamaa napisał: > > > Chyba oprócz schozofrenii jeszcze cos innego mi dolega, tak mi na > > łeb cisnie i wtedy pisze takie brednie. Czy może mi ktoś powiedzieć > > co mi dolega? Czy jest jakis ratunek dla takiego świra jak ja? > _________________________________________________________________ > Może spróbuj terapię tranową.Większośc zachowań konwulsyjnej , niekontrolowanej > agresji to wynik deficytu nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3 i 6 w mózg > u. - W Twoim przypadku, barakkoobamo konieczna jest lobotomia, możesz spróbowac wcześniej zaleczyć elekterowstrząsami ale raczej nie wystarczy... W każdym razie powodzenia... Wprawdzie "władze ZSRR zakazały tego medycznego procederu na swoim terytorium już w roku 1950 argumentując, że "zamienia on schorowaną osobę w kompletnego idiotę"" lecz w tym przypadu to nie rzutuje na ogólny obraz kliniczny... Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Miłosny taniec Kobry 09.06.10, 11:06 Bardziej odpowiada mi Kobra Kaczynski, niz Fujara Komorowski.Kaczynski ma przynajmniej polityczne jaja i czuje polityke, czego nie da sie powiedziec o milosniku WSI.Poza tym przerasta Kaczynski Komorowskiego inteligencja i wyksztalceniem nie o jedna a o 3 glowy.Tyle, ile glow ma orzel pod niektorymi patentami hrabiowskimi. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora odpowiedź dla "grisza14" 09.06.10, 11:37 Ludwiku dlaczego Ty tak bardzo nie lubisz Marszałka Komorowskiego? Przecież to zakrawa na taka paranoje jaką ma "barakkobamaa" na punkcie GW. Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Za glupote i brak inteligencji 09.06.10, 12:56 bo w 2007 roku przyniosl do Sejmu gazete z Jamajki, w ktorej byl krytyczny artykul o braciach Kaczynskich.Na czym polegala glupota? Po pierwsze, ze artykul ten musial byc inspirowany przez sluzby PRL i z daleka smierdzial takimi facetami, jak Klemba i Pinejro.A po drugie i niestety nieostanie te gazete ktos mu dostarczyl.Zgadnij kto? Ten sam sasiad, ktory nawiazal z nim kontakt w sprawie weryfikacji zolnierzy WSI? W zwiazku z tym, czy nie zaduzo WSI (ostatnio Dukaczewski) w prywatnym zyciu pana Marszalka? A gdzie brak inteligencji? Bo kto sie jeszcze takimi sprawami moze chwalic? Odpowiedz Link Zgłoś
benny_nihill Re: Miłosny taniec Kobry 09.06.10, 12:52 grisza14 napisał: > Bardziej odpowiada mi Kobra Kaczynski, niz Fujara > Komorowski.Kaczynski ma przynajmniej polityczne jaja i czuje > polityke, ______________________________________ A jakie jaja miał Schicklgruber - Hitler !! Odpowiedz Link Zgłoś
wyszynekwanda Re: Miłosny taniec Kobry 09.06.10, 15:37 grisza14 napisał: > Bardziej odpowiada mi Kobra Kaczynski, niz Fujara > Komorowski.Kaczynski ma przynajmniej polityczne jaja i czuje > polityke, czego nie da sie powiedziec o milosniku WSI.Poza tym > przerasta Kaczynski Komorowskiego inteligencja i wyksztalceniem ..." - Nie myl bezwzględnego cwaniactwa politycznego z inteligencją. Kaczyński to cyborg... - Odpowiedz Link Zgłoś
tadek-1 PiS moze zapomniec. 09.06.10, 11:23 PiS moze zapomniec, ale czy zapomna inni? Kaczynski ma krew na rekach. Nikt nie zapomni mu smierci Pani Blidy. Czy rodziny tych osob, ktore musialy umrzec, poniewaz nie doczekaly sie przeszczepow. Kaczynskiemu bardzo latwo przychodzi zapomniec smierc obcych mu ludzi. Rodzinom nie. Odpowiedz Link Zgłoś
25000zl czy wy kompletnie wstydu nie macie w tym biuletyni 09.06.10, 11:53 rządowym? w kółko piszecie o jednym - PIS zły - PO wspaniała. To już nawet nie uprzednia. To coś poważniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytywka-1 Re: czy wy kompletnie wstydu nie macie w tym biul 09.06.10, 13:42 Daj spokój niech sobie piszą, zauważyłaś że oni wszyscy reprezentują ten sam poziom draństwa. To się nazywa pranie mózgów potrzebnych rzadzącemu elektoratowi. Popatrz na zdjęcia autorów tekstów jakby byli rodzeństwem Palikota. Nie zdają sobie sprawy że ta podłość wróci do nich i mam nadzieję że przypomną sobie o niej w kolejce po zasiłek. Odpowiedz Link Zgłoś
hieronim_kowalski Re: czy wy kompletnie wstydu nie macie w tym PIS 09.06.10, 17:38 Czy wy kompletnie wstydu nie macie w tym PISie. W kółko piszecie o jednym - PO złe - PIS wspaniały. To już nawet nie uprzednia. To coś poważniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Miłosny taniec Kobry 09.06.10, 12:32 PiS - SLD pasują do siebie. To złodzieje i to złodzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
ak102 Miłosny taniec Kobry 09.06.10, 12:43 W jednym króciutkim artykule cyngla znalazły się przynajmniej cztery kłamstwa. Po pierwsze Paweł Kowal wcale nie twierdził, że z pewnym obrzydzeniem chce proponować koalicję z SLD, po drugie nikt z PiSu nigdy nie twierdził, że desperacko PiS zmienia wizerunek. Po trzecie, koalicja PiS z PO wcale nie przypominałaby tej wielkiej koalicji z Niemiec, bo tam powstała koalicja złożona z wielu innych partii, a nie tylko z dwóch. Po czwarte, nikt z PiSu nie chce wstydliwie chowac posłów. Tyle kłamstw świadczy tylko i wyłącznie o chęci manipulacji czytelnikami. Odpowiedz Link Zgłoś
kociewiak2 Miłosny taniec Kobry 09.06.10, 13:58 ,,dajcie mi wladze a podpisze pakt z diablem,,podpis/ J.Kaczynski Odpowiedz Link Zgłoś
jurek4491 Miłosny taniec Kobry 09.06.10, 14:07 NIGDY żadne cywilizowane ugrupowanie polityczne nie powinno wchodzić w koalicję z PiSem nawet wtedy kiedy mają rację. Prędzej czy pózniej dostaje się od nich cios siekierą w plecy, ktoś kto jest zarażony nieodwracalną wścieklizną do własnego narodu nie zmienia się w ciągu kilku tygodni czy miesięcy,te wszystkie umizgi to zagrywka pod publikę przed wyborami. Odpowiedz Link Zgłoś
nojaniewiem Jak zwykle - nic na temat 09.06.10, 14:39 Albo atak na autorkę, albo obrona GW. Prawie nikt nie odnosi się do samej sprawy - faktycznie, rację ma Barakkoobaammaa (co mu będę liter żałował), to jest chore! Na szczęście zdrowy trzon społeczeństwa popija właśnie piwo pod koniec dnia pracy i ma w dupie wasze (nasze?) rozterki. Moją rozterką jest brak lewicowej partii w średniej wielkości kraju ne wschodzie Europy - chociaż niektórzy twierdzą, że za Wisłą (Praga?) to już Azja. SLD niech robi co chce, bo taka z niej lewica jak z koziej dupy trąba. Może nawet stopić się z Pisiakami i zniknąć na wieki. Rozgrzeszenia i tak dają im ci sami biskupi. Odpowiedz Link Zgłoś
barakkoobamaa Lech Kaczyński mi sie objawił 09.06.10, 21:33 Jak wypiłem drugie pólitra tranu, który rzekomo ma pomóc na moją schizofrenie, miałem objawienie, prawie jak żywy ukazał mi się Lech Kaczyński i powiedział, że on teraz jest w Jarku i że Jarek jest jak by ich dwóch było. Czy myślicie, że to możliwie czy też omamy po tym tranie mnie nachodzą, może za dużo tego tranu wypiłem? Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek podoba mi się tytuł 09.06.10, 22:05 widzę, że jest inspirowany moim wpisem nt. innego artykułu innej autorki. To piękne, że Pani uważnie czyta mój blog - widzę, że to, co robię, ma sens! Pozdrawiam, trajkotek. Odpowiedz Link Zgłoś