zofiadyrman 10.06.10, 08:23 Za znicze dziękujemy, a teraz poprosimy o czarne skrzynki i zeznania tego kontrolera lotu, co to zaraz po katastrofie poszedł na emeryturę i musiał nagle wyjechać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
puchowy Dlaczego samolot wystartował o 7:23 ?! 10.06.10, 08:33 Ja czekam na odp - dlaczego samolot wystartował o 7:23 Przecież mógł o 4:00 Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:Zwykłym ludziom podziękujmy ! 10.06.10, 08:42 A ich władze to inna piosenka . Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright to jakbys piescia w twarz Lechowi dal... 10.06.10, 09:56 Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Szanowna"zosiu"przestań pleść dyrdymały. 10.06.10, 08:43 Najwyrazniej do twojego zlasowanego mózgu nie dochodzi, że była JEDNA przyczyna Katastrofy. ROZKAZ wykonania samobójstwa wydany przez kretyna zwiącego się prezydęntem PiSu. Dewagacje na temat "skrzynek", "wieży" możesz obetrzeć o kant .... Jeżeli jedziesz samochodem 100 km/h we mgle / widoczność 15m/ to zobaczymy jak daleko dojedziesz? Tak trudno to pojąć??? Więc przestań powtarzać BZDURY rożsiewane przez kretynów nie mających pojęcia o tym co skrobią!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lotovvnik Re: Szanowna"zosiu"przestań pleść dyrdymały. 10.06.10, 08:50 mark6 napisał: > Więc przestań powtarzać BZDURY rożsiewane przez kretynów nie mających > pojęcia o tym co skrobią!!! :) dito! Odpowiedz Link Zgłoś
odchudzacz Re: Szanowna"zosiu"przestań pleść dyrdymały. 10.06.10, 08:57 lotovvnik napisał: > :) dito! Ditto miales na mysli, nie dito, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora Kaczyński mi sie objawił 10.06.10, 10:15 Jak wypiłem drugie pólitra tranu, który rzekomo ma mi pomóc na moją schizofrenie, miałem objawienie. Jak żywy ukazał mi się Lech Kaczyński i powiedział, że on teraz jest w Jarku i że Jarek jest jak by ich dwóch było. Czy myślicie, że to możliwie czy też omamy po tym tranie mnie nachodzą, może za dużo tego tranu wypiłem? Odpowiedz Link Zgłoś
4cat Re: Szanowna"zosiu"przestań pleść dyrdymały. 10.06.10, 08:54 widzę, ze masz wiele do powiedzenia . To bardzo dobrze o Tobie świadczy , jeszcze gdybyś rozkazów słuchał byłoby wspaniale. Odpowiedz Link Zgłoś
4cat Re: Szanowna"zosiu"przestań pleść dyrdymały. 10.06.10, 08:55 Sprawa nawigatorów : Małe co nieco ! Oto niejaki Reszka ( zaufany WSI ) w rzepie pisze,że 36 pułk zwrcał się do wszystkich świętych w tym i nawet do Rosjan o przydzielenie rosyjskiego nawigatora na loty do Smoleńska w dniach 7 i 10 kwietnia !! I oto okazuje się ,że Rosjanie nie dali swego nawigatora ani 7 kwietnia ani 10 kwietnia !! Skoro tak , to Rosja czysta , bo nie dała ani Tuskowi ani Kaczyńskiemu , taki z tego płynie pierwszy wniosek , ale , ale !!! W dniu przylotu Tuska czyli 7 kwietnia na lotnisku zainstalowano dodatkowy system naprowadzania samolotów , który zresztą został zdemontowny w środę czyli na dwa dni przed przylotem Kaczyńskiego. Sprawa zaczyna śmierdzieć na milę. Jaką rolę spełnia zatem artykuł Reszki ( zaufanego WSI ) . On spełnia tą samą rolę jaką spełniał poprzedni jego artykuł , czyli grożby wobec generała Czabana , który cały czas wskazuje na fakt ,ze polscy piloci nie popełnili błędu. Artykuł wskazuje na "rzeczywiste i urojone błędy w szkoleniu polskich pilotów " za które może odpowiadać generał Czaban i że może go to umoczyć we współodpowiedzialność za rozbicie samolotu. Aktualny artykuł jest grożbą taką samą skierowaną wobec osób z ministerstwa spraw zagranicznych , którzy mogliby za dużo powiedzieć o sprawie odmowy Rosjan przydzielenia rosyjskiego nawigatora do polskich samolotów !! Im też w razie czego mozna zarzucić współodpowiedzialność za wypadek. Charakterstyczne w każdej grze prowadzonej przez WSI jest grozba a nie rzeczywiste ustalenia . Gdyby to nie była gra operacyjna WSI , to Reszka wskazałby z imienia i nazwiska tych , którzy są odpowiedzialni za złe szkolenie pilotów !! oraz miejsca czyli przykłady tego " złego " szkolenia !!!. Nic takiego w artykule Reszki nie ma. Podobnie z zaniedbaniami ze strony msz !! w artykule brak nazwiska osoby odpowiedzialnej za prowadzenie sprawy nawigatorów ze stroną rosyjską , ale jest jest sugestia ,że w razie czego jak za dużo powiecie to możemy was umoczyć , dlatego trzymać gębę na kłódkę.!!! Radzę patrzeć na ręce WSI. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Szanowna"zosiu"przestań pleść dyrdymały. 10.06.10, 10:48 4cat napisał: > Sprawa nawigatorów : > Małe co nieco ! > Oto niejaki Reszka ( zaufany WSI ) w rzepie pisze,że 36 pułk zwrcał > się do wszystkich świętych w tym i nawet do Rosjan o przydzielenie > rosyjskiego nawigatora na loty do Smoleńska w dniach 7 i 10 > kwietnia !! >Rosja mogla ,ale nie musiala pomagac w organizacji wizyty. Nie zapominajcie,ze to byl czlowiek ,ktrory normalnie mialby etykietke "persona non grata" - czyli bardzo niechciany rozrabiacz. Kazde panstwo unika takich elementow. Tylko ze wzgledu na jego status i miedzynarodowe wzgledy nie odmawiali mu wizy - a mogli! A ten bezwstydnik,jak zwykle,wszedzie wlazil z buciorami. Odpowiedz Link Zgłoś
lokaj-hrabiego-komorowskiego Re: Szanowna"zosiu"przestań pleść dyrdymały. 10.06.10, 09:34 od 2 miesiecy palikot z wojewodzkim i wajda probuja udowodnic ze wine za katatrofy ponosza pasazerowie sam urban by tego nie wymyslil Odpowiedz Link Zgłoś
no.to.mamy.problem Re: Szanowna"zosiu"przestań pleść dyrdymały. 10.06.10, 10:35 lokaj-hrabiego-komorowskiego napisała: > od 2 miesiecy palikot z wojewodzkim i wajda probuja udowodnic ze > wine za katatrofy ponosza pasazerowie > sam urban by tego nie wymyslil Bzdura, pasażerowie nie ponoszą winy. Pasażerem był np. taki Karpiniuk. Co on miał do gadania odnośnie lotu? A całe nic. Siedzieć, cieszyć się widokami i dziękować rezydentowi, że pozwolił się razem zabrać, oto jego rola. Prawdziwymi sprawcami katastrofy był układ, któremu wszystko było wolno i który samolot traktował jak swój. Wielcy znawcy od wszystkiego, którym włos z głowy nie może spaść, bo oni "mają misję od Boga"... A przeciwników najlepiej wykańczać groźbami i wpisywać na "krótką listę". Przekonał się o tym już niejeden "TW Pilot". Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Szanowna"zosiu"przestań pleść dyrdymały. 10.06.10, 10:56 lokaj-hrabiego-komorowskiego napisała: > od 2 miesiecy palikot z wojewodzkim i wajda probuja udowodnic ze > wine za katatrofy ponosza pasazerowie > sam urban by tego nie wymyslil A to nieprawda??.....Nigdzie na swiecie elita nie wlazi do kabiny i nie dogaduje pilotom,a szczegolnie w czasie ladowania w tak niebezpiecznych warunkach! To bardzo zle swiadectwo dla naszej elity kierowniczej. Odpowiedz Link Zgłoś
alamakotalive W Smoleńsku wciąż palą znicze 10.06.10, 08:56 A ja wciaz czekam na odpowiedz dlaczego ten opatrznosciowy maz stanu zgodzil sie na ladowanie w tak trudnych warunkach atmosferycznych na prymitywnym lotnisku obslugiwanyycm przez zapijaczony personel. Odpowiedz Link Zgłoś
no.to.mamy.problem Re: W Smoleńsku wciąż palą znicze 10.06.10, 10:17 alamakotalive napisał: > A ja wciaz czekam na odpowiedz dlaczego ten opatrznosciowy maz stanu zgodzil > sie na ladowanie w tak trudnych warunkach atmosferycznych na prymitywnym > lotnisku obslugiwanyycm przez zapijaczony personel. Bo jak się ma wysokie mniemanie o sobie, rodzaju "drugi po Bogu", to żadna krzywda spotkać nas nie może. Przecież urodziło się, żeby panować nad plebsem, a nie ginąć jak plebs w katastrofie. A do tego jak się od rana do wieczora "małpkuje" to i człowiek jakiś taki odważniejszy i tym bardziej nie liczy się z konsekwencjami. Odpowiedz Link Zgłoś
wierna5 wszystko o Smolensku - e-smolensk.pl - polecam! 10.06.10, 10:09 wszystko o Smolensku - e-smolensk.pl - polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: W Smoleńsku wciąż palą znicze 10.06.10, 10:43 Cala ta smierc Kaczynskiego jest patetyczna: zginal w kraju,ktorego nienawidzil przez swoje absurdalne decyzje i ma za zalobnikow Rosjan - tych samych,ktorych za zycia opluwal. Jego pochowek na Wawelu byl kolejna farsa: to tak jakby powiedziec swiatu,ze za glupote i szerzenie nienawisci nasze panstwo oddaje najwyzsze honory? A rodzina okazala sie bardzo zadufana w sobie (na pewno to decyzja bufoniastego Jarka!): mogli elegancko odmowic pochowku w takim swietym dla narodu miejscu i zyskaliby w oczach milionow bardzo duzo! Wielki blad strategiczny szczegolnie w obliczu kampanii wyborczej. Jeszcze jeden powod zeby na tego skwaszonego Kaczusia nie glosowac. Ten kraj potrzebuje pozytywnych fluidow ,a nie macicieli i podzegaczy salonowych. Odpowiedz Link Zgłoś