ajakzupa to o czym 12.06.10, 13:14 To o czym mówił Komorowski (jest ta wypowiedź w "GW"), jak nie o swojej zgodzie na prywatyzację szpitali? Odpowiedz Link Zgłoś
aplus a Sawicka jako oskarzyciel posilkowy ... zalosne 12.06.10, 14:16 kutafony z PO Odpowiedz Link Zgłoś
michu-najlepszy A może lepiej ogłoście z Panią Kopacz ilu 12.06.10, 13:15 ludzi zmarło w oczekiwaniu na wizytę do specjalisty. Z poważaniem Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Re: A może lepiej ogłoście z Panią Kopacz ilu 12.06.10, 13:23 bo za PISu w szpiatlach to bylo Eldorado, co? 5 lekarzy do pacjenta w siostrzyczki w stroju topless kankana pacjentom tanczyly.... Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: A może lepiej ogłoście z Panią Kopacz ilu 12.06.10, 14:29 1zorro-bis napisał: > bo za PISu w szpiatlach to bylo Eldorado, co? 5 lekarzy do pacjenta w > siostrzyczki w stroju topless kankana pacjentom tanczyly.... skoro nie bylo ... to co nieudaczniki zrobily przez 5 lat ? Odkreslaly krzyzyki ??? Kazdy zmarly to zysk dla "budzetu" Rostowskiego + VAT za trumne i pogrzeb. PO = partia smierci Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Komorowski pozywa w trybie wyborczym PiS. Za 12.06.10, 13:20 No ale jak? Skoro w programie PO JESt zapisana ta prywatyzacja to jak mozna sie obrażać na kogoś kto potraktował poważnie program PO? Czy PO nie stacza się w jakis brak powagi kiedy to w propagandowych celach bywa się jednoczesnie za i przeciw sobie samemu?:) Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Komorowski pozywa w trybie wyborczym PiS. Za 12.06.10, 13:51 oppe napisał: > No ale jak? Skoro w programie PO JESt zapisana ta prywatyzacja Łżesz. W programie PO nie ma zapisanej prywatyzacji służby zdrowia. A szkoda, bo ta prywatyzacja jest bardzo pożądana i potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Komorowski pozywa w trybie wyborczym PiS. Za 12.06.10, 14:01 Alez naprawde przypisujesz mi złe intencje gdy nie było moja intencja łgać. Wczoraj w dziennikach telewizyjnych odczytywane były te zapisy z programu PO i była tam własnie "prywatyzacja" dokładnie to słowo. Dziennikarze nie prostowali że to konfabulacja czytającego. Zechciej zabrać głos merytorycznie i wyjasnić wszystkim obywatelom tu na czym polega problem Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa to o czym 12.06.10, 13:23 Ps. "- Ustawę o komercjalizacji służby zdrowia bym podpisał, bo to racjonalne gospodarzenie pieniędzmi." wyborcza.pl/1,75248,8000279,Komorowski_o_Palikocie__To_wymarly_gatunek.html Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: to o czym 12.06.10, 14:57 Geniuszu czytania ze zrozumieniem, słowa są tylko słowami, a co naprawdę kryje się za nimi, to jest istotne. Dla mnie liczy się to, czy będę płacić za pójście do lekarza i szpitala, a nie to, jak się rzecz nazywa: prywatyzacja czy komercjalizacja. Geniuszu czytania ze zrozumieniem, oświeć mnie zatem, o co chodzi Komorowskiemu. Masz okazję błysnąć swoim IQ równym 1000. Odpowiedz Link Zgłoś
robertus64 Komorowski pozywa w trybie wyborczym PiS. Za 'k... 12.06.10, 13:24 BRONKOWI gaz puscil i cisnienia nie trzyma a pani SAWICKA BRONKU??? NIE DOSC ZE WPADKI I ERRORY TO JESZCZE PAMIEC WYSIADA... Odpowiedz Link Zgłoś
seks-pir Komorowski deklarował w Zielonej Górze 12.06.10, 13:41 Osobiście słyszałem na spotkaniu w Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego w Zielonej Górze w marcu br. jak kandydat na prezydenta p. Komorowski deklarował, że nie będzie przeszkadzał prywatyzacji szpitali jak to robił nieboszczyk Kaczyński. I po co się wypierać z tego, co się powiedziało ? Pijarowcy kazali? Odpowiedz Link Zgłoś
masie8 Re: Komorowski deklarował w Zielonej Górze 12.06.10, 13:51 A powiedz mi co zrobił Kaczyński mając całkowitą władzę,rząd + prezydent.Szukał haków,afer ,ciągłe kłótnie między koalicjantami,podejrzenia,podsłuchy to była działalność PIS-u za ich czasów rządzenia.Przypominasz sobie co zrobił dla Polski,Obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
seks-pir Imć agitatorze, zbaczasz z toru 12.06.10, 14:01 Dyskusja jest o kandydacie Komorowskim i jego kampanii wyborczej, a nie o nie o nieboszczyku Kaczyńskim. Podałem fakt, bo byłem na imprezie. A poza tym, to realną obniżkę podatków wprowadził "autorytarny" Jarek, a nie liberalny Donek. Odpowiedz Link Zgłoś
masie8 Re: Imć agitatorze, zbaczasz z toru 12.06.10, 14:27 Nie dyskutuję o nieboszczyku,tylko nadmieniam,że Jarek miał całą władzę.A podatki,które obniżył nic nie dały tym najuboższym,emerytom tylko zyskali najbogatsi. Odpowiedz Link Zgłoś
seks-pir Re: Imć agitatorze, zbaczasz z toru 12.06.10, 14:33 Dyskutujemy o zamiarze wystąpienia do sądu p.Komorowskiego. Napisałem o paradoksie - p. Komorowski coś powiedział, a teraz rakiem wycofuje się z tego ? Tak postępuje człowiek szanujący własne zdanie ? Obniżenie podatków wiązało się z obniżeniem kosztów pracy, a nie przysparzaniem dodatkowych dochodów ludziom zamożnym. To nie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Imć agitatorze, zbaczasz z toru 12.06.10, 14:59 Dobrze już dobrze, nie wysilaj się, bo każdy umiejący liczyć, policzy sobie, ile na obniżce podatków zyskała osoba zarabiająca 10.000 zł na miesiąc a ile zyskała osoba zarabiająca 2000 złotych. Dla tych, którzy nie potrafią sobie przeliczyć, ile zyskał na tym ten, który podpisał ustawę, przykład: "Przy pensji 1 tys. zł brutto zysk na rękę wynosi 5 zł miesięcznie i 60 zł rocznie. Przy płacy zbliżonej do średniej krajowej, czyli 3,5 tys. zł brutto, miesięcznie oszczędzamy już 27 zł, rocznie będzie to 324 zł. W 2009 r. pensja wynosząca 7,5 tys. zł brutto była przez całe 12 miesięcy opodatkowana _najniższą_ stawką, w dodatku 18 proc., a nie 19 proc. (jak w 2008 r.). W ciągu roku zarobiliśmy o 4350 zł więcej niż w 2008 r." Te machlojka podatkowa była typowa dla kapitalizmu, ale na pewno nie była sprawiedliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ferflasia1 Re: Komorowski deklarował w Zielonej Górze 12.06.10, 15:28 Kaczyński...mimo wszelkich krytyk...wywiązał się z danego słowa w czasie kampanii jeśli chodzi o tzw.mieszkania ze spłaconym kredytem...skorzystało z tego ok.milion rodzin,wykupując je za tzw.złotówkę...zniósł również opodatkowanie od darowizn w linii prostej...tylko tyle pamiętam,ale wiem że takich drobiazgów jest więcej...:P Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Komorowski strasznie się tego żyrandola uwiesił 12.06.10, 13:48 Komorowski strasznie się tego żyrandola uwiesił. Nawet sądy muszą mu pomagać w zdobyciu go. Wszyscy na pokład! Odpowiedz Link Zgłoś
seks-pir Przychodzi BABA do lekarza 12.06.10, 14:08 Przychodzi BABA do lekarza... patrzy a tam Spółka Handlowa - panie doktorze, boli mnie głowa - mnie też BABO,bo Bronek mnie na siłę... - gwałcił ? - nie, prywatyzował Odpowiedz Link Zgłoś
jacek230 Slusznie! Dosyc klamstw braci Kaczynskich. 12.06.10, 14:29 Polacy maja ich powyzej uszu! Odpowiedz Link Zgłoś
seks-pir Slusznie! Czas na prawdę bliźnika Komorowskiego 12.06.10, 14:37 Czas krwawych bliźniaków Kaczyńskich skończył się, pora na sielankowo-lubnego bliźniaka Komorowskiego. Bo jak mówi poeta Mickiewicz : "My Polacy sielanki lubim' Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Trzeba znać Konstytucję i własny program wyborczy 12.06.10, 14:52 Pełniący obowiązki i jego partia niech się lepiej zabiorą za spełnianie obietnic wyborczych, dzięki którym ludzie będą mieli więcej pieniędzy, o większej sile nabywczej, a nie mniej pieniędzy o mniejszej sile nabywczej. Cytując nowego prezesa NBP. Do roboty! A to dla przypomnienia: www.youtube.com/watch?v=kf-Syd-M-WA&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
madissa Znowu jest błąd - znowu darmowy "stażysta"? 12.06.10, 15:06 Czy naprawdę nie ma nikogo, kto sprawdzałby te teksty w pod względem stylistycznym i gramatycznym? Przytaczanie w tekście ustnej wypowiedzi nie usprawiedliwia pomijania interpunkcji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tele_sfor "Żądamy wycofania się ze słów i przeprosin". Za... 12.06.10, 15:44 stare metody Jarka Paradur Kaczyńskiego to kłamstwa, pomówienia, oskarżenia, niedopowiedzenia -" wiem , ale nie powiem " Panie kaczor - biała róża pojednania i dąb panu więdną... Odpowiedz Link Zgłoś
tele_sfor kaczor 12.06.10, 15:49 gdzie te 3 mln mieszkań, dlaczego za twoich rządów strajkowali pielęgniarki i lekarze , dlaczego najuboższym obniżyłeś podatek tylko o 1 % , dlaczego płaciłeś takie samo becikowe bogatym i biednym ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kastor102 "Żądamy wycofania się ze słów i przeprosin". Za... 12.06.10, 15:48 Komorowskiemu już się wszystko podupcyło w tym pustym łbie i znowu sobie strzelił w nogę ot żyrandolowy kandydat na idiotę. Odpowiedz Link Zgłoś
volim Co ze służbą zdrowia? 12.06.10, 15:57 To jakie jest stanowisko Bronisława Komorowskiego w sprawie reformy służby zdrowia? Odpowiedz Link Zgłoś
doiwony12 "J. Kaczyński ma czas do poniedziałku, by wycof... 13.06.10, 15:53 a co takiego zlego prywatyzacji .Wprywatnej przychodni czeka sie na wizyte jeden dzien a w panstwowej tydzien a wszystko w ramach NWZ wic nie rozumiem tego szalu pisiorow .to oszolomy dla ktorych czym gorzej tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
igor14141 Re: "J. Kaczyński ma czas do poniedziałku, by wyc 13.06.10, 18:54 Dlaczego słowa o prywatyzacji SZ są odbierane jako obrażliwy epitet?/ Jestem ciekawy jakie sąd zajmie stanowisko,jeżeli dojdzie do złożenia pozwu!!Ja taki pozew bym oddalił bez uzasadnienia!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś