benny_nihill 13.06.10, 18:06 Tych ludzi się nie da szanować.I to jest dla mnie pewien problem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
o.b.laden żeby po śmierci jednego żołnierza robić w gacie 13.06.10, 18:17 i mówić o wycofaniu się, to trzeba być niezłym kretynem... To proszenie się o następne zamachy na Polaków. Wali się w tych co mają najwięcej w portkach; to wiedzą nawet Talibowie. Widocznie hr. Obciach nie wie... Odpowiedz Link Zgłoś
czarownica-w-szambie Co jeszcze można spieprzyć panowie??? 13.06.10, 21:37 Co jeszcze Gazeta Wyborcza zrobi aby poprzeć homo Jarka?? To już zaczyna być niesmaczne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gen_wieniawa Braciom Kaczyńskim dziękujemy!!! 13.06.10, 21:40 Bracia Kaczyńscy narobili w swym życiu bardzo dużo zła. Niech już zatem Jarek zostawi Polskę i Polaków w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
sevho1 Czy Adaś M. to jeden z tych co się zapisał? 14.06.10, 00:10 ale to chyba juz nie do partii a do domu spokojnej starości? ale zawsze można było posłać pare osób i zrobić z nimi wywiad, ciekawe tez jak ustalili kto się zapisał ostatni? czy w tej wybiórczej juz uważacie że ludzie są tacy głupi - poniekąd teza Adasia, że Polacy sa tak głupi że zawsze można nimi sterować Odpowiedz Link Zgłoś
adigyrb4 Re: Braciom Kaczyńskim dziękujemy!!! 14.06.10, 09:22 www.youtube.com/watch?v=a4a4KBSUwVQ Odpowiedz Link Zgłoś
papapapa.poker.face Re: Co jeszcze można spieprzyć panowie??? 15.06.10, 13:18 byc moze szerzej rozpropaguje spot Komorowkiego?... :P Odpowiedz Link Zgłoś
lechu733 13 świeżych pisowców 13.06.10, 18:37 Młodzi są i widać nie wiedza, że z niektórymi nie trzeba rozmawiać. Zostali by za to zaatakowani ale trudno. A jak będą rozmawiać, coś się zawsze z tych słów weźmie do ataku Odpowiedz Link Zgłoś
japlakalempopapiezu A Jarek na to: "po trupach do celu" 13.06.10, 21:43 Jarek zrobi wszystko dla władzy i przypomina w tym Hitlera, Lenina i Stalina. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Ta grupa ludzi, która Polsce jest niepotrzebna... 13.06.10, 18:54 ...zniewala Polskę do tej miary, że Polacy nie dają już sobie sprawy z tego historycznego faktu. Młodzież już wie i czuje tylko to co oni im wmówili. A to znaczy początek końca. Odpowiedz Link Zgłoś
papapapa.poker.face Re: Ta grupa ludzi, która Polsce jest niepotrzebn 15.06.10, 13:19 co masz na mysli?... Odpowiedz Link Zgłoś
kadykianus Pisowskie kompleksy i ciemnota 13.06.10, 18:56 Dwóch chłopaków trzymających się za ręce wystarczy, aby cała ta gadanina buraków z pisu o nowoczesnej Polsce legła w gruzach, jak domek z kart udający bunkier. Oczywiście nie zauważają, że Kościół katolicki to zdegenerowana instytucja, która ma tyle dzisiaj wspólnego z Jezusem co Jaruzelski z Billem Gatesem a patriotyzm dla tych pisowców to raczej - na razie - łagodna odmiana nacjonalizmu. Tylko brak władzy i brak pewności siebie wynikający z braku tej władzy sprawia, że nie mówią o wyższości białej rasy i o tym, że trzeba kastrować gejów. Ciemnotka, która się tam tak bulwersowała, może by się dowiedziała od jakiegoś zapoznanego geja co zrobić, żeby nie być tandeciarą i zmienić fatalna fryzurę, bo jej ograniczony homofobiczny hetero-mąż z brzuchem od piwa, jej w tym nie pomoże. Oczywiście dziennikarz dla nich wiarygodny to taki, który powie, że katastrofa w Smoleńsku to zamach KGB na polecenie Putina a nie skutek głupoty Kaczyńskiego i nieprofesjonalizmu załogi. Nie lubią Unii Europejskiej, bo Unia wymusi, tak czy siak, na zapyziałej Polsce rozwiązania cywilizacyjne, które służą człowiekowi a to z takim skutkiem, że ja - polski pedał, mogę pozwać całe państwo, jeśli to zakichane państwo pogwałci - w imię idiotycznych katolicko zaściankowo patriotycznych zasad - moje prawa. Pisowcy bardzo by tego nie chcieli, bo nie będzie już można ludzi paluchami wytykać bezkarnie. Znowu: kompleksy i brak seksu. Neurotyczne postrzeganie świata. Silny nacjonalizm i rasizm pod nazwą patriotyzmu. Tak na marginesie, Oscar Wilde miał rację, że patriotyzm to jest cecha ludzi niebezpiecznych. No, moi drodzy młodzi pisowcy, nie chce żyć w takim kraju jak wy. Ale nie myślcie, że wyjadę :) Odpowiedz Link Zgłoś
yankes1968 Re: Pisowskie kompleksy i ciemnota 13.06.10, 19:48 "kompleksy i brak seksu. Neurotyczne postrzeganie świata. Silny nacjonalizm i rasizm pod nazwą patriotyzmu..." Niska samoocena i frustracja. Brak sceptycyzmu. Postrzeganie życia doczesnego z punktu widzenia niewolnika podległemu panu jakiemukolwiek). Fanatyzm, inklinacja do kultu jednostki i narodowosocjalistyczne poczucie mocy i siły w kupie jednolitej + ksenofobia + kołtun = 'prawdziwy Polak'. Brzmi podobnie :D Jestem hetero - mam już dorosłego syna i obaj, wraz z żoną, popieramy tolerancję. Osobiście uważam, że tych najbardziej zawziętych homofobów, powinno się leczyć z zaburzeń na tle emocjonalnym, bo je niewątpliwie mają. To są chorzy ludzie - z nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
kadykianus Homofobia lepi się do osobowości autorytarnej 13.06.10, 21:31 Rzadko który gamoń leży w łazience, na podłodze z kciukiem w buzi, oblany strachem przed homosiem :) W zdecydowanej większości ich fobia jest jednym z objawów tak zwanej osobowości autorytarnej. Pytanie dlaczego nie są normalni w czasach wcale nie aż tak złych, jak dzisiejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 A jak być normalnym po 1000 lat prania mózgu? 13.06.10, 22:24 kadykianus napisał: Pytanie dlaczego nie są normalni w czasach wcale nie aż tak złyc > h, jak dzisiejsze. > > Odpowiedz Link Zgłoś
kadykianus Kryzys humanizmu 13.06.10, 23:01 Występuje kryzys wartości humanistycznych. Ludzie nie uważają, że prawa człowieka powinny być ponad tak zwanymi prawami boskimi, naturalnymi czy jeszcze podobnymi. Nie domagają się szacunku wobec indywidualnej wolności, indywidualnego stylu życia i prywatności. Prawa człowieka (właśnie w sferze jego wolności) przeciwstawia się tak zwanym wartościom chrześcijańskim - ale to tylko nazwa, bo w rzeczywistości chodzi o katolicką etykę społeczno-obyczajową a w gruncie rzeczy - seksualną. Dziwne, że w wielu dziedzinach życia w Polsce nie daje się zauważyć wartości chrześcijańskich, właśnie poza seksem :) Ludzie pokroju tych pisowców idealizują przeszłość, podporządkowują człowieka grupie, religii, tradycji zamiast postrzegać go jako indywidualną, niepowtarzalną jednostkę. Stąd też obsesja na punkcie instytucji rodziny - osobny fenomen ale wynika bezpośrednio z zanegowania drogocenności indywidualizmu każdego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Globalizacjawyleczyprowincjonalnesystemy"wartości" 14.06.10, 11:22 kadykianus napisał: > Występuje kryzys wartości humanistycznych. Ludzie nie uważają, że prawa człowie > ka powinny być ponad tak zwanymi prawami boskimi, naturalnymi czy jeszcze podob > nymi. Nie domagają się szacunku wobec indywidualnej wolności, indywidualnego st > ylu życia i prywatności. > Odpowiedz Link Zgłoś
jachu13 Re: Pisowskie kompleksy i ciemnota 15.06.10, 15:19 Tak, prosze cie zostan i walcz z debilizmem - ja niestety nie mialem na to ani sily ani odwagi... Odpowiedz Link Zgłoś
qwerdas Re: Pisowskie kompleksy i ciemnota 15.06.10, 16:37 ciemny jesteś Ty i Twoje poglądy w drugą stronę, Jedź do Irlandii tam Tusk obiecał Twój raj Odpowiedz Link Zgłoś
m1r4640 13 świeżych pisowców 13.06.10, 19:30 neofici i czlonkowie poza cienota cierpia na objawy wrodzonego niedoboru jodu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
swistakonline Re: 13 świeżych pisowców 13.06.10, 19:31 Nie bardzo rozumiem, co autorzy chcieli opowiedzieć o PiSie. Że jest cool? Że zobaczcie, tam też są normalni. Jedno jest pewne - autorzy, a bardziej sponsorzy pomysłu, mają z czymś problem. Pytanie z czym. Czy ten materiał to gwoli ocieplenia wizerunku PiS, czy pokuta za jakieś redaktorskie grzeszki, czy ulepszona kopia Polski 2010 w TVP. Założę się, że podobny w założeniach i wydźwięku materiał znajdziemy w annałach prasowych o każdej cool partii, także takiej jak NSDAP, czy o partii bolszewickiej sowieckiej lub rodzimej. Kogoś w DF poniosła fantazja, a zawiódł reporterski nos. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: 13 świeżych w innych partiach? 13.06.10, 20:01 Warto pójść tym śladem i odpowiedzieć na pytanie ilu nowych członków przybyło w SLD i PO po smoleńskim dramacie? Kto z nowych członków w przyszłości zastąpi Karpiniuka, Szmajdzieńskiego czy Szymanek-Deresz? Odpowiedz Link Zgłoś
mondokane Re: 13 świeżych pisowców 14.06.10, 00:02 swistakonline, przerazasz mnie... nie wpadlo ci do glowy, ze po prostu chcieli przedstawic w miare obiektywnie sylwetki kilkunastu osob, ktore podjely taka sama decyzje? jestes tak przyzwyczajony do propagandy i manipulacji, ze gdy jej nie ma, czujesz sie zdezorientowany. Odpowiedz Link Zgłoś
g.suss Re: 13 świeżych pisowców 15.06.10, 17:50 swistakonline napisał: > Nie bardzo rozumiem, co autorzy chcieli opowiedzieć o PiSie. Że jest cool? Z pewnością. Tak jak telewizja Discovery, pokazując dzikie plemiona Amazonii, chce nam powiedzieć, że życie w kucki w dżungli jest cool. >Pytanie z czym. Czy ten materiał to gwoli > ocieplenia wizerunku PiS, czy pokuta za jakieś redaktorskie grzeszki, czy > ulepszona kopia Polski 2010 w TVP. Twoje niekumanie bazy można skomentować tylko wykonując tzw. fachowo fejspalm. Oburącz. Odpowiedz Link Zgłoś
barakkobamaa Bronek Mistyfikacja Komorowski 13.06.10, 19:41 Tych 13 świeżych pisowców powinno zagłosować na Komorowskiego. Szlachcic,dziedzic wielu pokoleń tradycji patriotycznej i insurekcyjnej - podkreśla to w swoim spocie ( "Komorowski to duma polskiej szlachty" Copyright by Donald Tusk ). Patriota. Katolik. Konserwatysta. Represjonowany czyli antykomunista. Wizerunek salonowy, stare meble, obrazy, pałace, Wajdy różne. Kupa dzieci, żona co zupę gotuje, chałupa wielka na wsi, wąsy i dwururka. On bardziej jest z Naszego Dziennika niż z TVN'a czy GW. To wizerunek Komorowskiego sugeruje że za plecami Bronka powinny stać rzesze prałatów i proboszczów. To jest kandydat liberalnej PO ? prof.Środa, cała GW razem z Polityką i Wojewódzkim zagłosuje za Bronkiem. Bo wiadomo przecież że to jest mistyfikacja a nie kandydat partii liberalnej. Śmiech na sali. Odpowiedz Link Zgłoś
nocozabrednie Re: Bronek Mistyfikacja Komorowski 13.06.10, 20:07 O do wszystkich ...! muszę się zgodzić z twoim tokiem rozumowania. Ze też sam na to nie wpadłem. Chwała najlepszym. Przez tego oszołoma Paligłupa zapomniałem (mimo oczywistych póz!), że Komornika lepiej kreują niż Kaczkę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: Bronek Mistyfikacja Komorowski 13.06.10, 20:17 Mam rozumieć, że nasz ulubiony barakk zagłosuje na konserwatywnego Bronisława hrabiego? Poza tym, kto Ci powiedział, że PO jest partią liberalną? Może uchodzi za liberalną na łamach Naszego Dziennika (na ich tle konserwa turystyczna uchodziłaby za liberalną...) ale w rzeczywistości jest to partia konserwatywno-liberalna. To różnica. PS Nie wiem jak inne osoby, które wymieniłeś tu z nazwiska, ale profesorka Środa wyraźnie zaznaczyła niedawno w jednym z felietonów, że na Bronka nie zagłosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
barakkobamaa Re: Bronek Mistyfikacja Komorowski 13.06.10, 21:21 Nie zagłosuje na Bronka bo to jest mistyfikacja. PO jest tak partią konserwatywno-liberalną jak Boni jest Miltonem Friedmanem. Też tak myślałem jak TY i głosowałem na PO 3 lata temu. Pierwsza tura Korwin a druga Kaczor - kandydat zastał wybrany metodą eliminacji. Ale nie zagłosuje na mistyfikację. PO to mistyfikacja. Wytłumacz komuś z W.Brytanii albo z USA blachy na listach z InPostu a potem mu powiedź że w Polsce całą władze mają konserwatywni liberałowie. Po tym jak Boni stwierdził że zabierze mi obligację z OFE doszedłem do wniosku że to zwykła postkomuna. PIT 32% i 18% praktycznie liniowy - Gilowska, podatek od spadków 0% Kaczor, dług publiczny rekordowo niski - Gilowska. Wytłumacz mi to jak Ty rozumiesz partię konserwatywno-liberalną na przykładzie PO bo ja tego nie kumam. Ale jest jeszcze jedna rzecz : Liberałowie konserwatywni mają kota na punkcie gospodarki. Bronek to przeciwieństwo konserwatywnego liberała ! Podszyli się po liberałów kons. tak jak ja się podszywam pod prezydenta USA :) Odpowiedz Link Zgłoś
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: Bronek Mistyfikacja Komorowski 13.06.10, 21:39 Pozwól, że zapytam... Pod kogo (nie) podszywa się Jarosław Kaczyński? Odpowiedz Link Zgłoś
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: Bronek Mistyfikacja Komorowski 13.06.10, 21:49 Jeszcze mi umknęło... "...w Polsce całą władze mają konserwatywni liberałowie" Zauważ, że dopiero od miesiąca z kawałkiem. I nie wiadomo na jak długo. A i tak nie całą, bo PSL to żadną miarą nie są konserwatywni liberałowie. A tak w ogóle, to nigdzie i nigdy PO nie idealizowałem. Po prostu - metoda eliminacji, jak sam mówisz. "Najlepszy" nie zawsze musi znaczyć "dobry". Zaś blaszki z kopert kolekcjonuję. Niech mi się nikt nie waży likwidować blaszek! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
benny_nihill Re: Bronek Mistyfikacja Komorowski 13.06.10, 21:53 barakkobamaa napisał: > Nie zagłosuje na Bronka bo to jest mistyfikacja. PO jest tak partią > konserwatywno-liberalną jak Boni jest Miltonem Friedmanem. Też tak myślałem ja > k > TY i głosowałem na PO 3 lata temu. Pierwsza tura Korwin a druga Kaczor - > kandydat zastał wybrany metodą eliminacji. Ale nie zagłosuje na mistyfikację. P > O > to mistyfikacja. Wytłumacz komuś z W.Brytanii albo z USA blachy na listach z > InPostu a potem mu powiedź że w Polsce całą władze mają konserwatywni > liberałowie. Po tym jak Boni stwierdził że zabierze mi obligację z OFE doszedłe > m > do wniosku że to zwykła postkomuna. PIT 32% i 18% praktycznie liniowy - > Gilowska, podatek od spadków 0% Kaczor, dług publiczny rekordowo niski - > Gilowska. Wytłumacz mi to jak Ty rozumiesz partię konserwatywno-liberalną na ________________________ Masz rację barakk ,co do Bronka , czy PO, ale problem leży gdzie indziej : o PO można wciąż mówić , jako o partii politycznej natomiast PiS to już zupełnie inny kod faszyzującej bojówki bazującej na ciemnych instynktach, w dużym skrócie....Prawdę mówiąc ,śledząc Twoje posty, dziwi mnie - serio ! - dlaczego inteligentny facet tego nie widzi, lub nie chce widzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
barakkobamaa Re: Bronek Mistyfikacja Komorowski 13.06.10, 22:41 Kaczyński zachował jak idiota. "Polskojęzyczne media albo Niemcy na nas napadną :))". Rozmawiał z mediami jeszcze gorzej niż Korwin :) Przegrał na własne życzenie. Ale nie zrobił jednej rzeczy : nie ingerował w robotę Gilowskiej. A ta obniżyła i deficyt i podatki. I tu ma plus. Jak zniknie ( moim zdaniem ) nędza to zniknie i faszyzm. A Kościół sam przyszedł do niego - to Rydzyk wybrał PiS po tym jak olał LPR. Jak socjalista taki na wzór Piłsudskiego może lubić endecję ? Przecież oni się powinni nienawidzić :). To przecież "oni" zabili prezydenta Narutowicza - a Kaczyński lubi historię :) Poza tym PiS jakoś tych obniżek nie bardzo reklamuje :) Bo reakcja może być odwrotna od zamierzonej - "to oni tym złodziejom obniżyli podatki ?" Ja Wam mowie autostrady i PKB wytępią w Polsce faszyzm. Więc ministerstwo finansów jest najważniejsze ! A GW dolewa benzyny do ognia. Po co krytykować ludzi - elektorat ? Można jechać po PIS'e ale po ludziach ? Wzrost nienawiści murowany. Ja Wam mówię ten kto rozpędzi gospodarkę i zbuduje autostrady ten rozpieprzy faszyzm. A PO twardo tego zrobić nie chce. Dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
benny_nihill Re: Bronek Mistyfikacja Komorowski 13.06.10, 23:11 Po co krytykować ludzi - elektorat ? Można jechać po PIS'e ale po > ludziach ? Wzrost nienawiści murowany. Ja Wam mówię ten kto rozpędzi gospodarkę > i zbuduje autostrady ten rozpieprzy faszyzm. A PO twardo tego zrobić nie chce. > Dlaczego ? ______________________________________ Niepokojące, ze niejaki Adolf Schicklgruber właśnie na rozpędzeniu gospodarki i autostradach owocnie sobie porządził.Porównanie może przesadzone, ale nie aż tak bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
barakkobamaa Re: Bronek Mistyfikacja Komorowski 13.06.10, 23:25 Ale to kryzys, nędza i inflacja były decydujące o sukcesie NSDAP. Adolf tylko ugruntował swoją władzę na gospodarce. Jak w USA rozpoczął się obecny kryzys od razu poleciały do góry wskaźniki dot. wzrostu antysemityzmu i rasizmu. W USA jest taki zwyczaj : niektórzy naklejają sobie takie małe naklejki na samochody kto skąd pochodzi - Polacy,Żydzi,Włosi ... Żydzi przestali. Naklej komuś na auto gwiazdę Dawida to ma po lusterkach i zniszczony lakier. Odpowiedz Link Zgłoś
benny_nihill Re: Bronek Mistyfikacja Komorowski 13.06.10, 23:55 arakkobamaa napisał: > Ale to kryzys, nędza i inflacja były decydujące o sukcesie NSDAP. Adolf tylko > ugruntował swoją władzę na gospodarce. Jak w USA rozpoczął się obecny kryzys od > razu poleciały do góry wskaźniki dot. wzrostu antysemityzmu i rasizmu. W USA > jest taki zwyczaj : niektórzy naklejają sobie takie małe naklejki na samochody > kto skąd pochodzi - Polacy,Żydzi,Włosi ... Żydzi przestali. Naklej komuś na aut > o > gwiazdę Dawida to ma po lusterkach i zniszczony lakier. ____________________________ Barakk, w charakterystyczny dla siebie sposób przinaczasz sensy i stwarzasz chaos. Najpierw mowisz ,że kto rozpędzi gospodarkę i zbuduje autostrady udaremni faszyzację , a teraz temu zaprzeczasz.Zbij sobie pudło i pojedź do Londynu. W Hyde Parku jest dobre miejsce dla wykorzenionych aksjologicznie krzykaczy.Myślę,że jesteś człowiekiem /krzykaczem/ bez wlaściwości.Lubisz krzyk dla krzyku i sorry - trollowskiej prowokacji. Odpowiedz Link Zgłoś
barakkobamaa Re: Bronek Mistyfikacja Komorowski 14.06.10, 07:58 Nic podobnego! Wzrost bezrobocia i bieda budzi demony. Nawet w USA. Tyle. A co do prowokacji: oczywiście że tak. Zmusza do myślenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
zacharygoldstein Re: Bronek Mistyfikacja Komorowski 15.06.10, 19:46 co ty za glupoty opowiadasz jaki wzrost rasizmu i antysemityzmu mieszkam w USA od 35 lat i nic takiego nie zauwazylem jakie gwaiazdy dawida naklejaja na samochody ????? w moim stanie 16 % populacji ma korzenie zydowskie i nic takiego nie zauwazylem, co innego ludzi polskiego,wloskiego lub irlandzkiego pochodzenia oni naklejaja swoje flagi orly czy literki pl, a co do lamania lusterek i niszczenia to chyba w okolicy gdzie ty mieszkasz ? jedyny wzrost nienawisci to jest do pewnego"zlotoustego mesjasza" zwanego Hussein Obama ze zupelnie nie ma pojecia co robi !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zacharygoldstein Re: Bronek Mistyfikacja Komorowski 15.06.10, 19:48 to byla oczywiscie do barakkobamaa Odpowiedz Link Zgłoś
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: Bronek Mistyfikacja Komorowski 13.06.10, 23:18 Coś Jarosław Kaczyński za wielu autostrad nie wybudował. I nie mówię tu o oddanych za jego rządów fragmentach, tylko o tych, które za PiS-u budować zaczęto. A pieniądze? Skąd je wziąć? Łatwo powiedzieć: obniżyć podatki i ciąć wydatki. Ale jak ciąć, to nie abstrakcyjnie, tylko komuś ciąć! I ten ktoś, komu tniemy, miny szczęśliwej miał nie będzie. Zgłaszałeś w innym komentarzu zapotrzebowanie na polityka (polityków?), który bez obawy przed reakcją wyborców ograniczy wydatki i weźmie się za budżet. I ja się z tym w zasadzie zgadzam. Takie naiwne marzenie. Ale wyobraźmy sobie, że mamy takiego "żelaznego kanclerza", który wspólnymi siłami z silnym ministrem finansów bierze się za reformy (a prezydent im nie przeszkadza). Co się w takiej sytuacji dzieje? Związki zawodowe na samo słowo "cięcia" ruszają z kilofami, łopatami, oponami, czy co tam mają pod ręką - na stolicę. Opozycja (ktokolwiek by tą opozycją nie był) drze się wniebogłosy jak to rząd przypuszcza zamach na pieniądze podatnika, jak to będą puste lodówki, nie będzie emerytur - nic nie będzie! Ja nie mam sumienia dziwić się politykom, że chcą jeszcze kiedyś wybory wygrać i tak sobie cenią święty spokój. Przecież żyjemy w kraju, gdzie każdy reformator jest z definicji wrogiem publicznym! Tu leży problem. Prosocjalny PiS nie jest w stanie przeprowadzić żadnych reform. Gilowska? Wolne żarty. Ona miała szansę coś zdziałać, ale m.in. sojusze z Samoobroną i LPR-em, oraz wewnętrzny opór w PiS-ie, skutecznie tę szansę zaprzepaściły Odpowiedz Link Zgłoś
barakkobamaa Re: Bronek Mistyfikacja Komorowski 13.06.10, 23:50 Nie opowiadaj. Gilowska obniżyła podatki. Czemu ciąć : szara strefa ? Wzrost PKB murowany. I nie opowiadaj mi tu że polityk który ma program np. niski liniowy VAT bez żadnych odliczeń nie może liczyć na poparcie. Moje poparcie stracili. A ludzi w Londynie widziałeś ? To tacy jak ja. Były elektorat PO. Więc nie opowiadaj że populizm to jedyna droga. Program musi być realizowany. A program konserwatywno-liberalny podwójnie :))) A nie jest ! Dobranoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: Bronek Mistyfikacja Komorowski 14.06.10, 00:36 Okej, Twoje prawo tak to widzieć. Nie potrafię jednak dalej pojąć, jaką drogą doszedłeś od realizacji programu konserwatywno-liberalnego do Jarosława Kaczyńskiego. Ty słuchasz czasem, co ten człowiek o gospodarce opowiada? Dobrej nocy! Odpowiedz Link Zgłoś
miguell Re: Bronek Mistyfikacja Komorowski 15.06.10, 09:18 >>Gilowska obniżyła podatki. Kłamstwo. Podatki zostały obniżone w 2009 i zrównoważone w tym budżecie >> I nie opowiadaj mi tu że polityk który ma program np. niski liniowy VAT bez żadnych odliczeń nie może liczyć na poparcie Niestety większość Polaków jest za "janosikowym" podatkiem Śp Lech Kaczyński wykorzystywał to zapowiadając, że jeżeli taka ustawa będzie to on Polaków obroni >>A nie jest ! Jest. Nawet za wysoką cenę. Odebranie przywilejów emerytalnych "pomostówki" odrzucane wetem i na sali poselskiej wróciło w zmienionej formie i zostało przegłosowane. Po straciła wtedy 5% poparcia Barak pisz prawdę a nie półprawdę! Odpowiedz Link Zgłoś
papapapa.poker.face Re: Bronek Mistyfikacja Komorowski 15.06.10, 13:22 "Bujać to my, panowie szlachta!" Odpowiedz Link Zgłoś
spluwa-orginal 13 świeżych pisowców 13.06.10, 19:59 Panie Radoslawie Nowak,widzac Pana na zdjeciu z ta bestia w postaci psa,moge tylko powiedziec,ze Pan zakladajac rodzine i trzymajac psa tej rasy w domu,jest kompletnie nieodpowiedzialnym czlowiekiem,ktory naraza swoja rodzine na niebezpieczenstwo. U nas mowi sie,ze psy tych niebezpiecznych ras sa dla mezszczyzny przedluzeniem penisa. Pasuje Pan do PiS-u.Tam sa tylko tacy bezjajowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: 13 świeżych pisowców 13.06.10, 20:03 Niewiele wskazuje na to, aby obóz postsolidarnościowy dojrzał do zakończenia wojny polsko-polskiej, każdy pertekst jest dobry do kolejnej medialnej walki. Tylko wybór Napieralskiego na Prezydenta Polski zakończy ten spór! Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid 13 świeżych pisowców 13.06.10, 20:34 Nadają się do tej sekty, bo mają demagogiczne zacięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
polska_baba Ludzi o takich osobowościach wyłapują sekty 15.06.10, 22:11 1. egzaltacja (zapisują się do partii pod wpływem chwili) 2. brak realizmu i krytycyzmu (z jednej strony idealistyczne oczekiwania wobec świata, z drugiej poczucie zagrożenia ze strony tego świata) 3. rodzina nie zapewniająca odpowiedniej dawki miłości i zainteresowania (rodzice autorytarni lub zbyt zapracowani) 4. postrzeganie relacji społecznych jako gry o sumie zerowej (jak homoseksualistom, feministkom czy Niemcom będzie dobrze, to mi/nam będzie źle) Tacy ludzie wyłapywani są przez sekty żerujące na ich poczuciu wyobcowania czy zagrożenia. Sekty dają możliwość łączenia się z innymi wyobcowanymi na zasadzie "my, dobrzy, przeciw złemu światu". Sekta daje poczucie przynależności, poczucie wyobcowania zamienia na poczucie więzi między członkami sekty. Wspólny "wróg" jednoczy, dlatego ludzie wewnątrz sekty nawzajem nakręcają się we wrogości do tych, którzy sekty nie akceptują - kto nie z nami, ten przeciw nam. Szkoda tylko, że do ofiar sekty nie dociera, że na czele każdej sekty stoi guru, który manipuluje członkami sekty, wykorzystuje ich, a sam nie stosuje się do głoszonych przez siebie zasad, a nawet w nie nie wierzy. Słowem banda frajerów i jeden cwaniak na czele (oczywiście, guru ma też swoich pretorianów, a niektórzy z nich to też cwaniacy niewierzący w "prawdę" objawianą sektowemu plebsowi przez guru). Odpowiedz Link Zgłoś
mossebo 13 świeżych pisowców 13.06.10, 21:05 trochę tacy jakby sfrustrowani - bardzo konserwatywne w większości poglądy Odpowiedz Link Zgłoś
piggy1 13 świeżych pisowców 13.06.10, 21:52 Wypowiedzi tych "świeżych" pisowców to w wielu fragmentach totalne pomieszanie z poplątaniem. Np. to czy dany kraj jest samowystarczalny i poważany nie zalezy od uprawianej przez niego (lub nie) polityki historycznej a od jego gospodarki, a co za tym idzie poważania i siły w świecie. W Polsce można kupić bardzo dobre rowery polskiej produkcji, tylko są duzo droższe od chińskich. O tragedii smoleńskiej pisały i mówiły przez wiele dni absolutnie wszystkie media, więc jakim cudem ktos nie mógł znaleźć wiedzy na ten temat. Za tysiąc złotych pracuje się w Polsce nie tylko w firmach holenderskich, ale także w wielu rodzimych. Nastoletni Mariusz, deklarujący olbrzymie zainteresowanie polityką, najwyraźniej nie wie, że parytet 50 do 50 procent kobiet i mężczyzn nie dotyczy proporcji posłów w sejmie, a proporcji na listach wyborczych - od wyborców więc zalezy kogo wybiorą. Tenże Mariusz też nie wie, że gdyby nie praca feministek dziesiątki lat temu, to jego mama - stewardessa - po wyjściu za mąż nie mogłaby pracować (to nie było przyjęte) więc standard jego zycia (dochody tylko ojca) byłby pewnie dużo niższy. Itp, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
drmuras POplątanie z POmieszaniem 13.06.10, 22:23 Masz rację w wielu miejscach plączą się i brak im wiedzy. Jednak to zwykli ludzie, polityka nie jest ich zawodem. Dlatego mają prawo do niewiedzy. Mnie przeraża zawodowy polityk,kandydat na prezydenta z wydrukiem z wikipedii w kieszeni - bo nie wie. Wylądował wczoraj w polityce i nie miał czasu . Zajęty był bo czyścił flintę. Nie wie też co to płatnik netto i beneficjent, a NATO myli się z Afganistanem. To jest profesjonalizm POplątania z POmieszaniem.... Odpowiedz Link Zgłoś
maciorra Re: POplątanie z POmieszaniem 15.06.10, 12:00 Ale zauważ że oni właśnie pchają się do polityki. Za parę lat to oni i im podobni będą z wydrukiem z wikipedii pisać ustawy. I to jest przerażające. A wracając do artykułu to po przeczytaniu mam wrażenie że wszyscy jak jeden mąż zachowali się jak rozpalone nastolatki, które nie myślą, ale dają się ponosić emocjom budowanym głównie przez media... Odpowiedz Link Zgłoś
echfranka 13 świeżych pisowców 13.06.10, 22:35 >Młodzi i niedojrzali ludzie pod wpływem emocji(katastrofa w Smoleńsku)podejmują decyzję o wstąpieniu do PIS. >Nie ma się czym chwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
grazka58 13 świeżych pisowców 13.06.10, 22:41 Fajnie, że są tacy młodzi ludzie. Jak ostatnio widzę gadającego nienawistne głupoty Tuska to sama mam ochotę zapisać się do PiS. Ale jeszcze poczekam, bo to jednak słaby powód. Głosuję na Jarka. Odpowiedz Link Zgłoś
m1r4640 Re: 13 świeżych pisowców 13.06.10, 23:13 teraz wyraznie widac jakie spustoszenie powoduje wyznawanie ciemnoty i noszenie mocherowego przy jednoczesnym niedoborze jodu Odpowiedz Link Zgłoś
intasie tragiczne 14.06.10, 00:17 Ludzie sfrustrowani i ulegający potrzebie podporządkowania się. Oni nie chcą się rozwinąć, tylko być w stadzie bo to bezpieczniej. Żadnego indywidualizmu. Przedtem rządził tatuś, a teraz będzie rządził Jarek. Pogrobowcy komuny w wydaniu katolickim. Kompleksy przebijają z co drugiej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: 13 świeżych pisowców 14.06.10, 00:50 benny_nihill napisał: > Tych ludzi się nie da szanować.I to jest dla mnie pewien problem. ***************************** Prawda. Przy czym kwestię problemu zweryfikuje czas, a konkretnie porzekadło o słomiany zapale. Odpowiedz Link Zgłoś
proch32 Re: 13 świeżych pisowców 14.06.10, 01:35 benny_nihill napisał: > Tych ludzi się nie da szanować.I to jest dla mnie pewien problem. Oni tylko sa mlodzi i jak widac (moze na ich szczescie) niewiele wiedza. To przeciez jest pierwszy pogrzeb w ich zyciu.Ja przezylem juz i pogrzeb Stalina(jak swiat sie mogl nie zawalic po Jego smierci) i pogrzeb Bieruta (gonilem z placu Defilat az na Powazki - 4 godziny na mrozie) a teraz znow... Co jest wspolnego w tych pogrzebach to to, ze wszystkie byly wielkim klamstwem: Stalin wymordowal prawie 20 miljonow ludzi; Bierut co wasy sobie malowal henna zeby byc podobnym do swoich portretow w urzedach (pomijajac inne rzeczy) a ten trze- ci: maly czlowieczek,produkt blizniaka,ktory nie byl wstanie obronic ani swojego ani swojej zony (Pani Marii) honoru przed chamska napascia jakiegos klechty. Coz wiec... niedlugo przejza i wtedy sami wyprowadza z Wawelu... Odpowiedz Link Zgłoś
adigyrb4 Re: 13 świeżych pisowców 14.06.10, 09:23 www.youtube.com/watch?v=a4a4KBSUwVQ Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: 13 świeżych pisowców 14.06.10, 13:29 proch32 napisał: > benny_nihill napisał: > > > Tych ludzi się nie da szanować.I to jest dla mnie pewien problem. > > Oni tylko sa mlodzi i jak widac (moze na ich szczescie) niewiele > wiedza. ***************************** Przepraszam bardzo, ale jeden z bohaterów ma już 45 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
nabbuko 13 świeżych pisowców - tak was to boli? 14.06.10, 10:20 Żenujące! Panom redaktorom chyba lekko odbiło. Chodźcie, mamy tu kilku dziwolągów z PISu, będzie wesoło. Kim wy do cholery jesteście, że dajecie sobie prawo wyznaczać kto jest normalny a kto jest "dziwnym okazem", który trzeba opisać, pokazać w formalinie, niech się ludziska napatrzą i pośmieją z dziwaka. Coż, wypowiedzi młodych z PISu mogą się nie podobać, ale takie same egzemplarze znajdzecie w PO czy SLD. Robienie akurat z PISiaków idiotów honoru wam na pewno nie dodaje. Każdy wie, co to za partia i czego się mozna spodziewać po jej członkach, ale takie "eksperymenty" są poniżej pewnego poziomu Odpowiedz Link Zgłoś
tersta Od 10 kwietnia mówie to samo: ludziom odebrało... 14.06.10, 10:45 rozum. Masowo. Odpowiedz Link Zgłoś
wellon Re: Od 10 kwietnia mówie to samo: ludziom odebrał 15.06.10, 11:53 ciemnogród był, jest i będzie..... Odpowiedz Link Zgłoś
2lena Re: Od 10 kwietnia mówie to samo: ludziom odebrał 15.06.10, 15:12 tersta napisała: "Od 10 kwietnia mówie to samo: ludziom odebrało rozum. Masowo." Akurat ci tutaj wyglądają na takich,którzy i przed 10 kwietnia nie mieli za dużo rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
opinia-pollpressagency Miliony sympatykow na stale z PiS 14.06.10, 11:33 Obudzil sie Narod Polski co sie przeklada na miliony sympatykow na stale z PiS. Trzepanie jezykiem przez bazgrolow gw/po komercyjnych i manipulowanych traktowane jest gorzej niz trzepanie jezykiem w maglu. pO hazardzie mamy kolejna afere z pOwodzia. Z jednej strony bohaterski i solidarnosciowy wysilek ludu polskiego a z drugiej strony wycieczki jak na pikniku lewakow w tym mgr Adolfa Tuska i pieniacza Kukurowskiego, ktorzy niedawno prakselogiczne (dobrej roboty) plany PiS wyrzucili do kosza, przez co mamy wiele ofiar smiertelnych i nadmierne zmeczenie rodzin. Polonia Amerykanska glosuje w 100 % na dr Jaroslawa Kaczynskiego razem z goralami i weteranami. BONAWENTURA. Odpowiedz Link Zgłoś
ossi-pol Re: 13 świeżych pisowców 15.06.10, 18:40 antropoid napisał: > 13 świeżo ogłupionych... ... Piskorzy trafi do mętnej wody, miast do święconej! Ten "desant", to odwód strategiczny PiS- u , do "cudu nad urną" ?! Odpowiedz Link Zgłoś
pablobodek 13 świeżych pisowców 14.06.10, 17:26 Polska Szkoła Reportażu ??? Polskojęzyczna ??!! A może wszechpolska czy genetycznie polsko-patriotyczna ?? Zalatuje szowinizmem Radia Rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
wlekawa 13 świeżych pisowców 14.06.10, 17:40 Oni i tak zginą w tłumie rozeźlonych moherowych babć z Radia Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
jwasz1952 Re: 13 świeżych pisowców 14.06.10, 18:19 Witajcie w szeregach Narodowo Socjalistycznej Partii PiS.Po Trupach do celu. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek21031962 13 świeżych pisowców 15.06.10, 03:10 Polityka to będzie mój sposób na życie, na zarabianie pieniędzy. Układ idealny - będę robił to, co lubię, zarabiał na tym pieniądze i czuł spełnienie.13 świeżych pisowców-mamma mia herbu zielona pietruszka-ma ktoś wolny bilet na samolot do Zimbabwe? Odpowiedz Link Zgłoś
no.to.mamy.problem Boże... kaczy jugend... 15.06.10, 03:20 To jest przerażające jak się czyta o tych fanatykach. Gdyby mogli, pewnie sami by z chęcią oddali życie za swojego fuehrera. W tym kraju nigdy nie będzie lepiej. Zmieniać ważne plany życiowe, nie wyjeżdżać bo prezio się zabił... Tylko pogratulować mundrości. Odpowiedz Link Zgłoś