iulius 14.06.10, 14:44 Nie róbcie z Mandeli świętego. Nie przypadkiem dostał Leninowską Nagrodę Pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ed.hopper1 Re: Straszny los rodziny Mandeli 14.06.10, 15:35 dziwny jest ten swiat marekszymaniak.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis "Święta Mandela".. 14.06.10, 18:23 JUŻ z niego zrobiło światowe lewactwo "świętego" i ikonę lewactwa.. - "Przywódca ruchu przeciw apartheidowi, działacz na rzecz praw człowieka".. - Laureat POKOJOWEJ nagrody Nobla.. - Tak jest.. - "W 1961 roku został przywódcą zbrojnego skrzydła ANC Umkhonto we Sizwe ("Włócznia Narodu"). Zbrojne działania "Umkhonto we Sizwe" za czasów Mandeli MIAŁY MIEĆ jednak charakter WYŁĄCZNIE sabotażowy i WYKLUCZAŁY ATAKI NA LUDZI." - Czyli "srali muchi byndzie wiosna".. Tak dorabia się pasującą do tworzonego obrazu legendę - jak niegdyś Rokossowskiemu czy "Walterowi" Świerczewskiemu, a w nowszych czasach niejakiemu "Bolkowi" skaczącemu motorówką przez płot.. W roku 1962 (tysiąc dziewięćset SZEŚĆDZIESIĄTYM DRUGIM) rząd białych Burów, "zapakował" tego "pokojowego działacza" do "pierdla" (- dostał 5 lat wyrok za działalność SABOTAŻOWĄ - nie za POKOJOWĄ(w 1962 roku "wybył do ALGERII na szkolenie WOJSKOWE - taki ci Panie był to "gołąbek pokoju"), wyrok w 1964 zmieniono na DOŻYWOCIE..) - z którego wypuszczono go w roku 1990 (tysiąc dziewięćset DZIEWIĘĆDZIESIĄTYM)- czyli "działał" i to pokojowo", SIEDZĄC przez ok 28 lat W PIERDLU - i to w wiezieniu kraju, którego ustrój opierał się na apartheidzie - gdzie Murzyn miał równie wiele praw i wiele do gadania co i Żyd podczas okupacji.. Można sobie wyobrazić jak wyglądała jego 27-letnia(!) "walka" o pokój i "prawa człowieka" w izolowanym NA WYSPIE Robben Island wiezieniu.. Życiorysy Mandeli są takie jakby... "oszczędne" i takie trochę jak zdjęcia celebrytów przepuszczone przez PhotoShopa.. A jeszcze ciekawiej ma się sprawa jego byłej zony Winnie Mandela mordującej młodych chłopców - których podobno brała najpierw na kochanków.. Popatrzcie jak "wiele" o niej znajdziecie informacji po polsku - i jak "wyczerpującej" informacji.. - Wszystko zaś po to, by manipulować i byle tylko nie psuć obrazu "świętego" z Czarnego Lądu.. Odpowiedz Link Zgłoś
anarcho-emeryt Re: "Święta Mandela".. 14.06.10, 18:36 Podobne "przemyslenia" i "wnioski" maja zapewne niektorzy z ogolonymi lbami (pustymi) Niemieccy mlodziency. Dla nich to Polnische Banditen zachwiali idyliczny swiat GG. A przeciez bylo tak pieknie, idylicznie. Prawdziwi aryjczycy chcieli tylko ORDNUNG w tym brudnym kraju nad Wisla. Zbudowali drogi, zrobili porzadek, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Re: "Święta Mandela".. 14.06.10, 19:09 anarcho-emeryt napisał: > Podobne "przemyslenia" i "wnioski" maja zapewne niektorzy z ogolonymi > lbami (pustymi) Niemieccy mlodziency. Dla nich to Polnische Banditen > zachwiali idyliczny swiat GG. A przeciez bylo tak pieknie, idylicznie. > Prawdziwi aryjczycy chcieli tylko ORDNUNG w tym brudnym kraju nad > Wisla. Zbudowali drogi, zrobili porzadek, itd. ----------------------------------------------------------------- Ale o co ciebie Karol biega?? - Były pseudo "hippis" (bo prawdziwym nie miałeś szans być..) z wyżartym przez "TRI" mózgiem?? - No lewak jesteś to jesteś.. - Z wypranym (wyżartym) mózgiem to z wypranym mózgiem.. - Ale podważyłeś COKOLWIEK z tego, co napisałem? - Możesz mi w czymkolwiek zarzucić kłamstwo, nieprawdę czy fałsz?? - Wymyśliłem może sobie nieprawdę pytając jak można WALCZYĆ i BYĆ DZIAŁACZEM "pokojowym" i "o prawa człowieka", przez 27 lat siedząc odizolowanym w KAMIENIOŁOMACH i LOCHACH na wyspie??? Uważasz że MOIM obowiązkiem jest pokorne potakiwanie i udawanie że nie ma waszej - lewackiej - manipulacji.. machlojek i matactw?? Co tu maja do rzeczy "Niemieccy mlodziency" i "Polnische Banditen" - którzy - "zachwiali idyliczny swiat GG"?? Co za bełkot! - i czemu ma ten twój bełkot służyć i CO udowodnić?? - COO?? Odpowiedz Link Zgłoś
anarcho-emeryt Re: "Święta Mandela".. 14.06.10, 19:32 punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia....a siedzisz na swoim prawicowym kiblu i knocisz w bolach swoje "przemyslenia i obserwacje". Nic z tego procz jednego wielkiego gowna nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Re: "Święta Mandela".. 14.06.10, 20:04 anarcho-emeryt napisał: > punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia....a siedzisz na swoim > prawicowym kiblu i knocisz w bolach swoje "przemyslenia i obserwacje". > Nic z tego procz jednego wielkiego gowna nie bedzie. --------------------------------------------------------------- Czyli jednak nie emeryt a zasmarkany dzieciuch.. W takiej sytuacji nawet nie ma co się pytać "O CO" mu w końcu chodzi?? - Cały czas nieokreślony, infantylny bełkot i ŻADNYCH konkretów.. To tak jakby "dyskutować" z taboretem lub z ogrodową kosiarką do trawy.. Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: Kiczkis, z tobą nie da się dyskutować 14.06.10, 20:41 bo postrzegasz rzeczywistość poprzez rasistowskie dogmaty, które niewiele mają wspólnego z rzeczywistością RPA z lat 60-tych. Ale spróbuję. Czy wiesz, że rodzimi mieszkańcy tego kraju nie mogli wejść do dzielnic zamożnych białych, używać tych samych środków komunikacji, za stosunek z biała kobietą szli do więzienia? Żyli w skleconych z dykty slamsach, nie mieli dostępu do edukacji, ani karier? Spróbuj postawić się w ich sytuacji - i zastanów się, czy byś się nie buntował, także zbrojnie? Odpowiedz Link Zgłoś
anarcho-emeryt Re: Kiczkis, z tobą nie da się dyskutować 14.06.10, 20:50 Przeciez on ci zaraz odpowie, ze "malpy powinny siedziec na drzewie i jesc banany"....ty mu juz lepiej zostaw "jego interlokutorow" czyli krzeslo i kosiarke....na pewno i tak go intelektualnie przewyzszaja ale niech probuje ... Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Kiczkis, z tobą nie da się dyskutować - Amen! 15.06.10, 00:10 drojb napisało: > bo postrzegasz rzeczywistość poprzez rasistowskie dogmaty, które niewiele mają > wspólnego z rzeczywistością RPA z lat 60-tych. Ale spróbuję. > Czy wiesz, że rodzimi mieszkańcy tego kraju nie mogli wejść do dzielnic > zamożnych białych, używać tych samych środków komunikacji, za stosunek z biała > kobietą szli do więzienia? > Żyli w skleconych z dykty slamsach, nie mieli dostępu do edukacji, ani karier? > Spróbuj postawić się w ich sytuacji - i zastanów się, czy byś się nie buntował, > także zbrojnie? -------------------------------------------------------------------- Co ma wspólnego - drogie dziecko - "picie w Szczawnicy" ze "szczaniem w piwnicy"?? Ja się pytam czy napisałem NIEPRAWDĘ?? - Czy pisanie PRAWDY jest równoznaczne z "postrzeganiem rzeczywistości poprzez rasistowskie dogmaty"? - Czy tez owo wynajdywanie ad hoc "rasizmu" nie jest raczej typową lewacką semantyką i retoryką, mającą jedno na celu?? - Gdyż.. jeśli przypatrzymy się dialektyce marxistowskiej, to zauważamy iż owa "dialektyka marxistowska" to nic innego jak "naginanie RZECZYWISTOŚCI do ideologii"(założeń).. I lewacy z uporem maniaka - jak zaprogramowani - stosują wszędzie tą samą metodę i sposób "argumentacji".. Oczywiście w stosunku do mnie też.. Ja np. o tym, że SZTUCZNIE stworzono nimb i mit "bojownika o prawa człowieka" i "bojownika o pokój" (- podczas gdy facet BYŁ ZAMKNIĘTY - i to w APARTHEIDOWYM wiezieniu - prawie 28 lat "walcząc" w kamieniołomach i lochach na ODOSOBNIONEJ WYSPIE), - a na to mi jeden mamrocze głupawo o jakichś "ogolonych łbach"(pustych)- "Niemieckich młodzieńców" co to "chcieli tylko ORDNUNG w tym brudnym kraju nad Wisłą", a drugi wyjeżdża mi o tym że jestem.. rasistą! - sic! i o "domkach z dykty".. - jak też o tym, że "nie mogli wejść do dzielnic zamożnych białych" (bzdura.. mogli.. bo pracowali u nich) i ze nie mogli "używać tych samych środków komunikacji" a "za stosunek z białą kobietą szli do więzienia"... A co ma wspólnego - jeszcze raz zapytam - "picie w Szczawnicy ze szczaniem w piwnicy"?? - Czy ja O TYM co wy piszę i to kontestuję? - Czy tez piszę o tym, ze NIEMOŻLIWE było siedzieć 28 lat w kamieniołomach na odciętej od świata wyspie i być jednocześnie i "bojownikiem o prawa człowieka" i "bojownikiem o pokój na świecie" i tym bardziej być w tym samym czasie "czołowym działaczem walki z apartheidem" - oraz o tym ze nawet najtępszy lewacki łeb(oczywiście nieogolony?) powinien się zastanowić czy 27 lat w odosobnieniu od świata jako wiezień, to wystarczający powód i "argument" do tworzenia "świętości".. i nadawania tej "świętości" etykietki "czołowego bojownika o prawa człowieka i pokój" - kiedy on "walczył" przez te 27 lat.. owszem.. ale z kamieniami w kamieniołomach - i obdarzanie go "Pokojowa Nagroda Nobla"???.. - No ale jeśli takie pytania zadaję, to muszę być "rasistą" przecie, - podczas gdy mam tylko prawo być odmóżdżonym lewakiem - bezkrytycznie łykającym każdą lewacką bzdurę i brednie?? - I co ma do tego "kraj nad Wisłą" i "ogolone łby" i "domy z dykty" czy "brak dostępu do edukacji i karier"?? - Ja nie dyskutuje czy postawił bym się zbrojnie w ich sytuacji czy nie, tylko ja mowie ze ktoś kto zabija, ten z pewnością nie zasługuje na miano "pokojowy".. - Chyba ze w dialektyce marxistowskiej - lewackiej - tylko tam taka volta jest możliwa. - Nie da się ze mną "podyskutować" bo ja nie daje się ogłupić i zepchnąć do "dyskusji" na temat waszego lewackiego "konika" zwanego inaczej "hoplem"?? - Gdyż ja ´poruszam to, czego nie wolno w/g lewactwa poruszać i PODWAŻAĆ? - No jasne ze "nie da się" ze mną w taki sposób "dyszkutować". Przy tym.. - jeśli podaje pod rozwagę NIEWYGODNE choć PRAWDZIWE rzeczy, to natychmiast uderzacie w wypróbowaną i stałą nutkę?? - Odrazu przyklejacie łatkę a to "faszysty".. a to "antysemity".. a to "homofoba" lub klasycznego i dyżurnego "rasisty" etc.itp?? To możecie sobie robić.. mi to nie przeszkadza.. Ale ze mną nie "podyskutujecie" z innego powodu.. - Poprostu siły są nierówne - i to nie na waszą korzyść.. - Niestety.. - dla was.. Odpowiedz Link Zgłoś
stapa Co za pierdy 15.06.10, 04:54 Z chwilą zamknięcia nie przestał być bojownikiem. Jeśli by przestał być bojownikiem to więzienie było by bezcelowe. Podobnie z zamykanym mordercą. Facet przesiedział kilkadziesiąt lat za słuszną sprawę, za co należy się uznanie. Pokojową Nagrodę Nobla dostał, razem z białym de Klerkiem, za pokojową zmianę systemu, a nie za walkę z nim, czy za żywot świętego. Odpowiedz Link Zgłoś
susilo_bambang A los Janusza Walusia? 14.06.10, 18:24 Kogo dziś interesuje straszny los Januisza Walusia - naszego wielkiego Rodaka? Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: Waluś to zwykły bandyta! 14.06.10, 20:43 Nie sugeruj się głupawym artykułem z "Przekroju". Waluś był prymitywnym skinem i zamordował przywódcę związkowego, bo uważał, że "Murzyni powinni być niewolnikami" (tak mówił po aresztowaniu). POza wszystkim innym - był i jest straszliwym kretynem. Odpowiedz Link Zgłoś
anarcho-emeryt Re: Straszny los rodziny Mandeli 14.06.10, 18:27 Tys to pewnie dostal Nagrode Pocieszenia i odpust w kosciolku parafialnym. A siedziales co najwyzej na kiblu.... Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: Straszny los rodziny Mandeli 14.06.10, 18:29 A w twojej głowie Leninowska Nagroda Pokoju jest za mordowanie niewinnych, co? Glemp z Rydzykiem zacierają szpony chichocząc, jak to udało im się wyprać mózgi "wiernych". Odpowiedz Link Zgłoś
funkenschlag Straszny los rodziny Mandeli 14.06.10, 18:35 Wszyscy zapomnieli, że pan Mandela, zanim został świętym, mordował ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lizonka Pilsudski 15.06.10, 08:21 Pilsudski tez tworzyl Panstwo na krwi i rabunkach, ale przeciez jest naszym bohaterem! Odpowiedz Link Zgłoś