leo-24 10.10.09, 23:04 Referendum blisko,a kto kandydatem nikt nic nie wie. Platformo powiedz kto jest twoim kandydatem? Proszę dajcie cynk, kto??? My chcemy głosować,my forumowicze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wow Re: referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 23:11 Jakiś ty naiwny-ich kandydatem jest Kurpios Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 23:23 Dokładnie kandydatem PO jest Kurpios Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 23:29 Np i co dalej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wow Re: referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 23:33 A kto pyta ? Maranda, Kurpios? kto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micha Re: referendum IP: *.apus-net.pl 10.10.09, 23:34 Nie trzeba kandydata, dla jakiegoś wariata, referendum nie wypali, bo jesteście za mali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do michy Re: referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.09, 00:11 ty się smiejesz,a prezydentem zostanie Kurpios bo to wiem,i co dalej, będzie śmiesznie,czy głupio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.09, 00:12 głupio niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.09, 00:28 nietety głupio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: referendum IP: *.54.168.108.tvksmp.pl 11.10.09, 00:53 A ja mam w d... to całe referendum.Nie idę.Bo niby na kogo mam głosować??Jeden lepszy od drugiego.Jest mi zupełnie obojętne kto i na jakim stołku będzie siedział.Zobojętniałem .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauta Re: referendum IP: *.alfanet24.pl 11.10.09, 01:18 Podczas referendum nie glosujesz na nikogo, tylko za Wroną, czy przeciw niemu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: referendum IP: *.icis.pcz.pl 15.10.09, 19:59 To odpowiedz dla naiwnych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmk Re: referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.09, 22:21 Faworyt jest jeden- do WYPIEPRZENIA ze stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micha Re: apus_net IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.09, 19:45 Kto podszywa się pod michę mając kompa apus - net, niech umyje swoją kichę bo zgwałcony będzie wnet!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vox populi Re: referendum to nie wybory! Nie idę! IP: *.chello.pl 11.10.09, 12:58 co za debile! chcą iść na referendum tak jakby szli na wybory. czy wy popapr...y nie rozróżniacie tych dwóch rzeczy. w referendum będzie pytanie czy chcesz aby prezydent Tadeusz Wrona został odwołany a nie kto według ciebie będzie najlepszym prezydentem? to ja wiem o co chodzi w referendum i nie idę, a ludzie którzy nie wiedzą po co mają iść idą... qrwa to jakaś komuna, jest kolejka to trzeba iść stanąć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: referendum to nie wybory! Nie idę! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.10.09, 13:13 podpisałam sie w sprawie referendum bo łazili za mna po ulicach i roztaczli wizję wspaniałego swiata bez Wrony, chciałabym innego dobrego dla Czestochowy prezydenta ale postanowiłam nie iśc na referendum bo to nie ma sensu, odwołamy go i co? rok bezprawia do wyborów taki komisarz to rozwiazanie najgorsze, nie ide Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve_line1 Re: referendum to nie wybory! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.09, 15:06 Dlaczego bezprawia? Komisarz rządzi w majestacie prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alef referendum to nie wybory! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.09, 08:18 stowarzyszenie przyjaciół-to od referendum Kocuś, Kulawy, jakiś poeta od wczoraj itd. - jest za małe do tego wszystkiego, ale wronę trzeba w..ć, bo to niebezpieczny typ i kuma się z Irkami, Kapsa nic nie wymyśli dobrego, ale trzeba się skrzykiwać, tworzyć własne grupy ALLELUJA i DO PRZODU!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk6 Re: referendum IP: *.net.stream.pl 13.10.09, 14:12 REFERENDUM to nie "WYBORY" - w referendum nie głosujemy na konkretnego kandydata; opowiadamy się: TAK(ZA) lub NIE(PRZECIW) na pytanie zawarte w karcie do głosowania. Częstochowskie referendum dotyczy tego czy akceptujemy dotychczasowy styl i sposób sprawowania władzy (głównie: zarządzanie majątkiem komunalnym gminy, funkcjonowanie lokalnych Urzędów oraz dbałość o INTERESY MIESZKAŃCÓW) przez organy samorządowe, których jakość wyznacza i determinuje funkcja i osoba Prezydenta Miasta! Za wszelkie działania urzędników (wybranych lub zaakceptowanych przez Prezydenta Miasta) odpowiedzialność ponosi Prezydent, który kreuje i wyznacza standardy "strategii i polityki zarządzania miastem". Jeżeli ktokolwiek ma wątpliwości dotyczące finansowania referendum może wejśc na stronę www."REFERENDUM LOKALNE" i w temacie "finansowanie refrendum" przeczytać akapit: "Wydatki związane z organizacją i przeprowadzeniem referendum w sprawie odwołania organu stanowiącego jednostki samorządu terytorialnego PRZED UPŁYWEM kadencji pokrywane są z BUDŻETU PAŃSTWA z części dotyczącej Panstwowej Komisji Wyborczej." Wypis z Art. 2 ustęp 1 "Ustawy z dnia 15 wrzesnia 2000r. o Referendum lokalnym". >>>organ stanowiący jednostki samorządu terytorialnego: wójt, burmistrz, prezydent<<< >>>budżet Państwa - to nie jest bezpośredni budżet gminy (miasta)<<< Może uczciwszym sposobem jest rzetelna informacja a nie "celowe wprowadzanie zamętu i dezorientacji" czyli tzw. "manipulacja poprzez zastraszanie" ??? LUDZISKA !!! Najwyższy czas przejrzeć na oczy ! i....OCENIĆ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mirage75 Re: referendum 13.10.09, 15:20 Informacje ktore przytaczasz,dla ludzi zorientowanych sa na wskros oczywiste i powinny byc od dawna przedstawiane mieszkancom czyli osobom uprawnionym do wziecia udzialu w referendum. Zastanawia mnie dlaczego prezydencja w ramach klarownosci wyborow i jej adwersarze czyli,komitet przyjaciol Czestochow robia tak malo w sprawie poinformowania potencjalnych uczestnikow o wszystkich warunkach takze tych finansowych ktore towarzysza referendum. To co cytuja ludzie przekonani o tym ze koszta referendum pokryje z nawiazkom miasto jest wymanipulowana i pozadana przez jedna strone w oczywistych celach,nieznajomosc zasad prawnych. Prezydencja ma oczywisty interes w jak najmniejszym informowaniu ludnosci,ale komitet? Naprawde spodziewalem sie wiekszej aktywnosci w tej kwestii. A takze w przedstawieniu planu po referendalnego obojetnie od uzyskanych wynikow.Chocby zalozen. Podejrzewam ze oprocz wiecznych kontestatorow,ktorzy zawsze i wszedzie wyrazac beda swoj sprzeciw i pokazywac obojetnosc wobec podejmowanych decyzji,a takze osob postepujacych w mysl dawnego porzadku: -"Jestem za,a nawet przeciw"- ludzie sa po prostu niedoinformowani i manipulowani. W grze tak naprawde jest tylko jedna opcja,ta ktora przedstwia prezydent.W referendum mozna sie wypowiedziec czy ja sie akceptuje czy nie.Nie bede przytaczal szczegolow ktore wielokrotnie tutaj byly pochwalane i krytykowane. Ludzie musza zrozumiec ze idac na referendum i glosujac na obecne wladze,daja pozwolenie by prezydencja miasta mogla spokojnie kontynuowac swoj program dla Czestochowy.I jezeli uzyska obowiazkowa frekwencje i przewage glosow,bedzie mogla bez mrugniecia okiem oznajmic,ze ma poparcie mieszkancow.Takze tych ktorzy w ich rozumieniu swiadomie nie oddadza glosu,bojkotujac czyli automatycznie podnoszac absencje,popra w jakis sposob kontynuacje rzadow prezydencji pana T.W. Tak wiec wyjasnijcie ludziom na czym ma polegac znaczenie tego referendum i przedstawcie uczciwe zasady okoloreferendalne. Inaczej zaslyszane w sklepie pytanie- -"Poszedlbym zaglosowac,ale niechce by miasto finansowalo pomysly kamienicznikow" stanie sie nawet dla tych mniej poinformowanych osob, pytaniem z rodzaju idotycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoinformowany Re: referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 16:27 Za brak informacji lub informacje nierzetelne odpowiedzialność ponoszą lokalne media.Komitet referendalny udziela prawdziwych informacji lecz są one przemilczane lub podawane w sposób nierzetelny. Odpowiedz Link Zgłoś
redbluefan Re: referendum 13.10.09, 16:21 Referendum to nie wybory, ale te kiedyś nastąpią. Czy doczekamy się wreszcie w Cz-wie kandydata, który tchnie życie w to miasto ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.09, 19:37 Kandydatów jest kilku,ale ujawnią się dopiero po wygranym referendum - tacy to są bohaterowie.Jedynie p. Matyjaszczyk nie ukrywa że zamierza ubiegać się o fotel prezydenta- czekamy na następnych odważnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vox populi Re: referendum IP: *.chello.pl 15.10.09, 23:51 na Matyjaszczyka w Częstochowie nikt nie czeka, nie po to wysyłaliśmy go do Warszawy żeby teraz stamtąd wracał Odpowiedz Link Zgłoś