tadekok 14.06.10, 15:10 W Polsce mamy ca.97,9 % wyznawców Polskiego Kościoła Narodowego. Wszyscy jesteśmy młodzi,piękni i bogaci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zygmund To pikuś. Podobno 30% chce też głosować na PiS 14.06.10, 15:36 Zbieg okolicznośc? Odpowiedz Link Zgłoś
jasiujp Re: To pikuś. Podobno 30% chce też głosować na Pi 14.06.10, 15:58 ale lol!!! Tochyba nie w Polsce robili te badania tylko w afryce, ze taki wynik jest XD Odpowiedz Link Zgłoś
kraq ca 30% chce głosować na kłamczynskiego 14.06.10, 16:05 wiara w pisuar i ich fuhrera, to jeszcze większa naiwność!:) Odpowiedz Link Zgłoś
michals-3 30 proc. wierzy 14.06.10, 15:38 Bardzo proste wytłumaczenie. Te 30% zupełnie nie interesuje się piłką nożną i na odczepne odpowiada w ciemno cokolwiek w rodzaju "będzie dobrze". A jakby jeszcze podano nam dokładnie brzmienie pytania, to mogłoby się okazać, że to pytanie wręcz sugerowało taką właśnie odpowiedź. Nic specjalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikipiesdingo Re: 30 proc. wierzy 14.06.10, 16:22 To 30% 'nieinteresujących się ludzi' będzie głosowało także w wyborach... obecnie na ich zdaniu opierają się SONDAŻE. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
outsider44 Re: 30 procDziki pies Dingo 14.06.10, 16:39 Lepiej brzmi : I stworzył człowiek Boga na swój (niestety) obraz i podobieństwo. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
hubba_hubba Re: 30 procDziki pies Dingo 14.06.10, 16:56 Plagiat z Jethro Tull, "Aqualung". Odpowiedz Link Zgłoś
ossi-pol Re: 30 procDziki pies Dingo 14.06.10, 19:47 hubba_hubba napisał: > Plagiat z Jethro Tull, "Aqualung". hubba hubba, co z ciebie wyrośnie (nie na sośnie!), już jesteś Omnibus! Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: 30 procDziki pies Dingo 14.06.10, 19:54 Ale w koło jest wesoło. Tylko szkoda że ci sami kretyni, z taka samą wiedzą "w temacie" pójda do głosowania, a ja będę musiała potem znosic ich demokratyczny k.... wybór:-( Odpowiedz Link Zgłoś
sowus 30 proc. wierzy 14.06.10, 15:51 Te 30 % to wyznawcy Jarka , radia co ma ryja itp :) -------------- Typuj wyniki Mistrzostw Świata i zgarnij do 600 zł za free Odpowiedz Link Zgłoś
teyoo 30 proc. wierzy 14.06.10, 15:56 Pewnie to pokłosie powtarzania przez KAŻDEGO komentatora bzdur o "Polakach Klose i Podolskim". Co mniej rozgarnięci pomyśleli, że Polska gra w finałach.. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: 30 proc. wierzy 14.06.10, 16:40 wilhelm4 napisał: > Niewazne, Slazacy sa. :) A Ślązacy to Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: 30 proc. wierzy 14.06.10, 16:59 A ty zaglebiowski szowinista polakowski. Ciezko chory. Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: 30 proc. wierzy 14.06.10, 17:03 forum.gazeta.pl/forum/w,639,112806545,,Sam_mocie.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
meszuge13 30 proc. wierzy 14.06.10, 16:16 No tak ...Gramy,choc nie wyszliśmy z grupy. W meczu otwarcia 0-0 z Finlandią. W meczu o wszystko 0-0 z Serbią. W meczu o honor 0-6 z Hiszpanią. I musieliśmy wrocić na tarczy... Serbia i Hiszpania grają dalej:) Pozdrawiam.meszuge. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co 30 proc. wierzy 14.06.10, 16:17 Gdyby w sondażach prezydenckich wstawić Lecha Kaczyńskiego, też pewnie ze 30% respondentów stwierdziłoby, że to on wygra. A może nawet więcej, bo jeszcze trzeba doliczyć co najmniej parę procent półgłówków, którym pomyliłoby się z Jarosławem. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 No to mniej więcej tyle samo co tych, którzy 14.06.10, 16:17 wierzą że PiS jest pożyteczną partią a Kaczyński dobrym kandydatem na prezydenta. Zastanawiająca zbieżność:))) Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 30 proc. wierzy 14.06.10, 16:20 Nie pamiętam już jaki procent Polaków nie rozumie tego co czyta i słyszy, ale na pewno był wyższy, niż 30 %. Dla mnie wręcz szokujący. Te 30 to nie jest tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_dobrze_poinformowany A ile procent wierzy w boga ... którego też nie ma 14.06.10, 16:20 b/k Odpowiedz Link Zgłoś
nemo123 Re: A ile procent wierzy w boga ... którego też n 14.06.10, 20:13 to, że go nie ma to też wiara :) Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Re: A ile procent wierzy w boga ... którego też n 14.06.10, 22:30 nemo123 napisał: > to, że go nie ma to też wiara :) A to akurat bzdura. To, że boga nie ma wynika z empirycznego poznania. A to, że jest z wiary. Zaznaczam, ze jedno nie wyklucza drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzlubomirski Niestety, tez nie tak 14.06.10, 23:57 z emipirycznego poznania, ktore jest bardzo ograniczone moze wynikac ze w ramach empirycznego poznania nie ma Boga, ale nie wogole, czyli w nieskonczonosci (poznanie i nasze doswiadczenie jej nie obejmuje). To jest jeszcze jedna klasyczna sytuacja, ktora pokazuje ze zdan negatywnych nie mozna udowodnic. Udowodnic mozna tylko pozytywne, orzekajace jak "Bog isnieje". Do momentu dowodu teza robocza i najbardziej racjonalna jest tez o nieistnieniu, jdank ciezar dowodu lezy po stronie wierzacych w teze pozytywna gdyz logicznie tylko on moze byc udowodniona. Mozna zadac pytanie jak dlugo nalezy czekac? Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzlubomirski Raczej nie. Wchodze na impreze i mowie 14.06.10, 23:46 nie ma Zdzicha w tym pokoju. Na to Jozia - jak to nie ma jest. A gdzie on jest - pytam, jak to gdzie wszedzie i nigdzie. To jaka jest roznica miedzy jest i nie ma? Zadnej gdyz jest tak jakby go nie bolo a to co jest - tego nie ma. Zdanie zaprzeczajace czy tez o nieistnieniu czegos czy zaprzeczajace czemus nie jest samodziele i rownorzedne ze zdaniem orzekajacym. Zdanie 'Nie ma Boga' jest bez sensu bez bez poprzedzajacego je zdania 'Bog jest'. Zdanie przeczace jest zawsze wniskiem ze zdania orzekajacego, nigdy nie moze byc odwrotnie. Azeby zanegowac cos, to zdanie o istnieniu tego musi wczesniej istniec. Tak wiec ciezar dowodu lezy po stronie zdania orzekajacego takze z tego powodu ze udowodnienie niestnienia czegos jest ostatecznie niemozliwe, nie tylko Boga, czegokolwiek. Jezeli dowod jest niemozliwy wnioskiem jest zdanie negatywne Ktos mowi do mnie udowodnij ze NIE jestes Niemcem, prosze mam polski paszport, no dobrze ale to nie wyklucza ze masz niemiecki takze, mowie po polsku, to nie wyklucza ze mowisz tez po niemiecku itd. Ktos inny mowi udownodnij ze jestes Polakim, wyciagam paszport i po sprawie, wszystkie inne pytania sa zbedne. Gdy zapomnialem paszportu i nie moge go okazac pojawia sie wniosek ze w tym momencie w tym czasie nie jestem Polakiem. Nie jest to silny wniosek, gdyz zdania negatywnego nie mozna udowodnic ostatecznie. Mimo tego moj rozmowca WIERZY mi ze jestem Polakiem do momentu gdy przyniose passzport. Jezeli go nie przynosze za kazdnym razem, wniosek o tym ze nie jestem Polakiem sie utwierdza ale pewnym nie mozna byc nigdy, natomiast nie wykluczam ze mimo braku dowodu na moja pozytywna, ktos z jakis powodow bedzie mi WIERZYL. W tym okresie powiedzy wypowiedzeniem zdania pozytywnego i dowodem mozna przyjac postawe nie-wiary - calkowicie uzasadniona lecz nie mozna jej udowodnic gdyz ciezar dowodu nie lezy po stronie nie-wiary. NIE-WIARA nie jest wiara dlatego pisz sie NIE WIARA - czyli cos innego niz wiara, ale nie wiara - w kazdym razie. Tak jak nie zwierze jest wszystkim innym tylko nie zwierzeciem itd. Inny prayklad: Ktos mowi ze widzial krasnoludki, ja odpowiadam udowodnij to, a on mi na to, nie , udowodnij ze ich nie widzialem. Poki nie udowodnisz ze ich nie widzialem zakladamy ze je widzialem, czyli na wieki bo negatywnych zdan nie mozna sfalsyfikowac ani zweryfikowac. Sfalsyfikowac mozna tylko zdania orzekajace. Zdania niegatywne nie wyrazaja wiary lecz sa wnioskami. Wiara jest stanem miedzy wyrazeniem tezy pozytywnej o jej potwierdzeniem, kotre jest takze jedynie ograniczone w czasie. Koniec koncow kazda pozytywna teza podlega falsyfikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
outsider44 30 proc. wierzy 14.06.10, 16:35 Nie rozumiem o co chodzi? To Polska nie wygra na Mundialu? Autor pisze też o jakiejś katastrofie komunikacyjnej. Na dodatek gdzieś w Rosji. Co nas obchodzi "gdzieś w Rosji"? Tam zawsze coś się sypie, albo rozwala - nie ma o czym mówić. Ważne, ze w Borach Tucholskich pokazały sie pierwsze prawdziwki. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w No bo przecież gra! 14.06.10, 16:39 Podolski, Trochowski, Klose. Już strzeliliśmy dwa gole! :) Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: No bo przecież gra! 14.06.10, 17:01 Ja, my Slonzoki szczelili. Ale niy wy gorole z Jaworzna itd. :9 Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid 30 proc. wierzy 14.06.10, 16:47 To na pewno te 30% wyborców PiS. Oni są totalnie oderwani od racjonalnego myślenia, rzeczywistości i wierzą w każdą bujdę, którą sprzedaje im ich nikczemny wzrostem i duchem prezes-guru... Odpowiedz Link Zgłoś
wiesj23 30 proc. wierzy 14.06.10, 16:58 w usa też 30% wierzy,że 11września stali amerykanie Odpowiedz Link Zgłoś
franek_drabinka Re: 30 proc. wierzy 14.06.10, 17:09 nie jestem wyborcą pis, a też myślałem, że Polacy grają na MŚ (kilka dni temu był jakiś mecz z Hiszpanią, a kolega to oglądał, więc wydawało mi się, że to już tam w afryce). właściwie to i tak nie jest ważne czy tam grają czy nie. kogo to interesuje? ktoś tam wygra, przez tydzień kibice będą myśleli, że nagle ich życie się zmieniło i cały świat ich podziwia, a tak naprawdę mało kto przywiązuje do tego jakąś wagę. sport jest ważny tylko jeśli się go uprawia czynnie. reszta to tylko biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
belotto Klose, Podolski, Trochowski 14.06.10, 17:24 Też po wczorajszym meczu twierdzę, że kilku Polaków może odegrać ważną rolę na mundialu w RPA, a nawet zdobyć złoty medal ;) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora te 30 proc. to sympatycy PiS:) 14.06.10, 17:29 Zwolennicy PiS zawsze żyją w innym wymiarze i widzą polską reprezentację na mistrzostwach świata w RPA podobnie jak postrzegają całą rzeczywistość i ich wodza Jarosława I. Odpowiedz Link Zgłoś
bambi7 30 proc. wierzy 14.06.10, 17:42 pewnie tym ludziom się pomyliły MŚ 2010 z EURO 2012 i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
hansman Re: 30 proc. wierzy 14.06.10, 17:49 nie no jasne, przeciez RPA i RP to prawie to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
ossi-pol 30 proc. wierzy 14.06.10, 17:48 Ja także trzymam kciuki za Borubara, Perejro! Więcej goli! Odpowiedz Link Zgłoś
itsgettingcolder Re: 30 proc. wierzy 14.06.10, 17:57 Zadziwiająca zbieżność z poparciem dla PiS. Oderwani od rzeczywistości w każdej dziedzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f ano... 14.06.10, 18:18 42% Polaków nie rozumie niemal nic z tego, co czyta, a 35% rozumie niewiele. prawie 50% nie rozumie prognozy pogody. Czym sie przejmowac zatem? Ważne, że grzyby sa w lesie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kubafriday bez tematu 14.06.10, 18:38 Nie zdziwiłbym się gdyby Polacy myśleli, że w Polsce używa się euro. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Buuuuahahaha!! Katolickie społeczeństwo głębokiej 14.06.10, 18:48 wiary! :D 30%, po uwzględnieniu frekwencji wyborczej właśnie taki odsetek realnie popiera POPiS. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem 30 proc. wierzy 14.06.10, 19:23 30 proc. wierzy A ile % wierzy w państwo prawa? Ile % wierzy w demokratyczne państwo prawa? Ilu Polaków wierzy w sens głosowania na palantów, których wybierają sobie złodzieje przy korycie? Odpowiedz Link Zgłoś