skunk 16.06.08, 17:28 Ludziska, nie słyszeliście w Łodzi o jakiejś osobie, szkole, miejscu, gdzie uczą albo próbują uczyć niderlandzkiego? To ten dziwny język, którym mówią w Holandii i Belgii. Będę wdzięczny za jakieś sygnały. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kinokio81 Re: Niderlandzki? 16.06.08, 17:39 W Holandii? A w pozostałych regionach Niderlandów już nie? Odpowiedz Link Zgłoś
skunk Re: Niderlandzki? 16.06.08, 17:46 Misiu, Rozumiem, że chciałeś mię zagiąć jakiś to ty ach i och z geografii, ale mógłbyś chociaż oddać cesarzowi co cesarskie i wspomnieć, że wymieniłem także Belgię. To gwoli wstępu a teraz.... ... ci w ... jak nie będziesz pisać na temat. Co innego Big i Longeta, oni mają to w genach. Jak chcesz im dorównać w offtopicach to czekają CIĘ lata trudów pod rządami Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Niderlandzki? 16.06.08, 17:41 po cholerę ci ten język w końcu jak przyjadą........to ich problem ze nie znają polskiego;-) Odpowiedz Link Zgłoś
skunk Re: Niderlandzki? 16.06.08, 17:48 Ponieważ trudno mi przebijać tak miażdżące argumenty powiedzmy, że marzę o odbywaniu stosunków z niderlandzkimi kobietami, a nie chcę za to płacić. Czy teraz, gdy już wiemy co to Niderlandy i po co mi to, możemy wrócić do tematu? Czy zaczniemy o Tusku? Bo ja wiem i ty wiesz co Tusk palił i wiemy też jaki kraj słynie z palenia tego bez napinek. Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: Niderlandzki? 16.06.08, 17:59 Może poproś Hubara, żeby Ci powiedział od czego jest FŁ albo którąś z adminek, by powiedziała Ci, dlaczego trzeba pisać na odpowiednim podforum. Misiu:-) A mamy zapytaj, dlaczego ci wstrętni ludzie nie chcą odpowidać, jak ich grzecznie pytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: Niderlandzki? 16.06.08, 18:01 Acha, wygóglowałem w pięc sekund ofertę jednej z łódzkich szkół językowych, która proponuje to, czego szukasz. Ale nie chce mi się Ci tu pisać:-) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Niderlandzki? 16.06.08, 18:03 No wiesz?! Jak tak można! Powinieneś w te pędy zapodać wyszukane dane! Skunk czeka;) Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: Niderlandzki? 16.06.08, 18:06 No cóż. Zwykle walczę z podłością, która we mnie drzemie, ale akurat teraz nie mam specjalnie ochoty do walki:) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Niderlandzki? 16.06.08, 18:15 Hm. We mnie też podlec siedzi. Tyle, że ja zwykle z nim nie walczę. Tzn. jak korzystam z forum. Zwłaszcza wtedy właśnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Niderlandzki? 16.06.08, 17:59 No i kto tu już drugi raz zmienia temat? A tak w ogóle, to nie możesz bez niektórych żyć? Jeżeli tak, to jak masz zamiar nauczyć się języka obcego? Przecież wciąż jesteś rozproszony... Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Niderlandzki? 16.06.08, 18:19 skunk napisał: > Ponieważ trudno mi przebijać tak miażdżące argumenty powiedzmy, że marzę o > odbywaniu stosunków z niderlandzkimi kobietami, POdobno to straszne pasztety...tez masz fantazje;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Ale jadowity wątek. 16.06.08, 18:10 Mam koleżankę, której brat cioteczny z Kaszub mieszkał w Holandii. Tam pracował u Żyda, sprzedawał dywany. Żyd uczył go jidysz. No i ten brat poznał w tej Holandii Węgierkę. Miał się ożenić z Węgierką, ale nie wiem, czy się ożenił. To był jakiś sygnał ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Podaj namiar na ttą Węgierkę 16.06.08, 18:21 Jak nie da rady z niderlandzkim, to może po węgiersku jakoś pójdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Podaj namiar na ttą Węgierkę 16.06.08, 18:24 miejskie_narty napisał: > Jak nie da rady z niderlandzkim, to może po węgiersku jakoś pójdzie? Może niech zacznie od typowej francuszczyzny;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Węgierki nie poznałam, 16.06.08, 18:27 ale poznałam tego Kaszuba. To jest: POznałam Kaszuba. Sympatyczny chłopak, chociaż miał coś z zębem. Uczył nas niderlandzkiego. Jakieś słówka z cząstką -hui-, ale było to przy kefirze, to nie ugruntowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Węgierki nie poznałam, 16.06.08, 18:31 I tak najładniejsze są Rumunki i reszta słowianek;-) Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: Węgierki nie poznałam, 16.06.08, 18:33 A jak uważasz Nowozelandki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shorteta Re: Węgierki nie poznałam, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 16:51 > Rumunki i reszta słowianek;-) Rumunki nie są słowiankami, choc pewnie w niejednej słowiańska krew płynie. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Węgierki nie poznałam, 17.06.08, 16:58 Gość portalu: shorteta napisał(a):> Rumunki nie są słowiankami, choc pewnie w niejednej słowiańska krew > płynie. Dla jasności pisałem o oryginalnych Rumunkach,cyganów i innych cudaków POmijam. Odpowiedz Link Zgłoś
eva.07 Re: Węgierki nie poznałam, 18.06.08, 01:40 nawet prawdziwy Rumun z dziada pradziada nie należy do Słowian, a co dopiero Rumunka. (a żeby zanadto nie odlecieć z topicu, dodam że ładnie grali dziś z ludem mówiącym po niderlandzku) Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: Węgierki nie poznałam, 16.06.08, 18:32 Więc w zasadzie syganał dla Skunka staje się coraz konkretniejszy. Jest -hui-! Jest punkt wyjścia, jest zaczyn, jest podstawa. Jak mamy słowo, mamy wszystko! Czego chcieć więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Wątek już 20 wpisów ma, a mi dopiero teraz 16.06.08, 18:37 to przychodzi do głowy! Myślę, że jutro rano jeden nieco już zadomowiony w Polsce Holender może szukać pracy, więc może by zechciał udzielić Ci paru indywidualnych lekcji. Przy okazji mógłbyś nauczyć się kiwać wszystkich chłopaków przed blokiem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianka Re: Niderlandzki? IP: *.4web.pl 17.06.08, 22:46 Eurodialog w ŁDK-u, IV piętro. Uczy Angelina jakaś-tam, Holenderka. Możesz wejść na stronę www. eurodialog.com i poczytać. Odpowiedz Link Zgłoś