klarneta8 Lichocka sie sprostytuowala, 03.07.10, 14:01 wystarczylo ogladac we wtorek program w TVP - p. ZIEMCA, to juz bylo - ptyanie i odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 PiS i zasady to sprzeczność 03.07.10, 14:34 Bardzo dobrze, że Gugała powiedział nam, jak pani Lichocka usiłowała wykraść pytania od innych prowadzących. Jak, w gruncie rzeczy, sprostytuowała zawód dziennikarza. Ma rację Gugała, że chodzi o zasady. PiS nie ma o nich pojęcia. W 2005 roku kampanię "prowadziła" w TVP (pod Dworakiem!!!) pani z PiS i pani z poczuciem misji specjalnej. Ale, jak to w PiS bywa - łamały zasady. No to je odsunięto. Na czas kampanii. Potem był krzyk PiSu, że TVP jest stronnicza, że kłamie w kampanii etc. Oczywiście, z tamtej strony barykady. Ginęły, na przykład, materiały filmowe innych kandydatów, by cudem odnaleźć się po wygranych przez PiS czy Kaczyńskiego wyborach. Mówiła o tym Monika Olejnik, na przykład. Ten kuriozalny serwilizm został potem sowicie nagrodzony przez PiS. Do tej pory są w TVP, do tej pory robią ludziom wodę z mózgów a Lichocka jest ich protegowaną. Myślę, że jedynie ostracyzm środowiskowy może panią Lichocką zreflektować. Mam nadzieję, że już nie będzie zapraszana do TOKfm, że nikt nie będzie jej kreował na "publicystkę", którą nie jest. Natomiast straszenie Miecugowa procesem jest śmieszne, szczególnie w kontekście złamania zasady 30 sekund i odpowiedzi pana Kaczyńskiego z kartki!!! Pani Lichocka - myśmy to wszyscy widzieli i my będziemy świadczyć na korzyść Miecugowa. Chce pani walczyć z kilkoma milionami świadków? Radzę zmienić zawód. I to szybciutko. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Tyrada Lichockiej była skandalem 03.07.10, 14:46 Jesteś pan żaden autorytet panie Gugała w dodatku cyngiel Odpowiedz Link Zgłoś
eleo771 Tyrada Lichockiej była skandalem 03.07.10, 14:49 Gratuluje Panu redaktorowi Jaroslawowi Gugale.Jestem dumna ,ze przynajmniej jeden z dziennikarzy odwarzyl sie powiedziec prawde i zauwazyc patologie w TVP.Ale wiem ,ze to wysokiej klasy Dyplomata,ktory wie i zna dobrze zasady i prawa dziennikarza.Obserwuje ten nieprofesjonalizm dziennikarzy od wielu lat.To jak przeprowadzaja wywiady z Politykami,Ministrami,Premierem a teraz z Marszalkiem Komorowskim to kpina.Nikt na zachodzie nie pozwolilby sobie na takie kpiny z Parlamentarzystow,ale rowniez zwyklych obywateli. Polecam wszystkim polskim dziennikarzom aby skorzystali z podyplomowych studiow na zachodzie ,to napewno uswiadomi im jak daleko w lesie sa ze swoim profesjonalizmem.Jedna z zasad kultury wywiadu,rozmowy jest zasada : Ton macht die Musik. To wlasciwie podstawa dobrego wychowania,kultury,ktora w duzym stopniu powinno sie miec z domu. "Klase" ,ktora posiada Marszalek Komorowski nie latwo osiagnac komus,kto wogole nie wie co to "Klasa".Najpierw trzeba byc przyzwoitym czlowiekiem,zeby moc uprawiac ten bardzo zaszczytny zawod jakim jest dziennikarstwo.Przeraza mnie jak dziennikarz odpytujacy Polityka,pozwala sobie na kpiny i wchodzenie w zdanie !!!!Mamy jeszcze w Polsce stare pokolenie dziennikarzy jak Pani Paradowska, Pan Passent a teraz Pan Gugala od ktorych mozna wiele skorzystac i wykonywac swoj zawod w miare profesjonalnie.Niestety jesli tak dalej bedzie wygladalo to nasze dziennikarstwo jak do tej pory/ i to zarowno w TVN ;TVP ;TVN24/to nie zdobedziemy szacunku zachodniej Europy.Zawsze bedziemy posmiewiskiem!!!Pozdrawiam Elzbieta Odpowiedz Link Zgłoś
wenzel2 Z refluksem 03.07.10, 15:02 Ta paniuńcia juz od lat działa mi na nerwy. Zawsze się zastanawiałem, jak taka kretynka moze pracowac w mediach. Od dłuższego czasu to jasne. Teraz czekamy na list otwarty dziennikarzyn Rzepy w obronie koleżanki Lichockiej. Proponuję tez zmiane tytułu programu paniuńci w TVP1 na Z REFLUKSEM. Odpowiedz Link Zgłoś
rejms Tyrada Lichockiej była skandalem 03.07.10, 15:04 Skandalem jest postawa TVN i Polsatu i jej redaktorów, wstęp pLichockiej może i za dlugi /nikt postronny nie znał ustaleń/ ale wątek był do obu kandydatów ten sam, więc w czym problem?. GAZETO WYBIÓRCZA, jakoś nie zwracasz uwagi na to co piszą wasi 'bezstronni' /niby/dziennikarze, bo są tylko cynglami, jak prowadzą wywiady i jak są 'apolityczni'. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: Tyrada Lichockiej była skandalem 03.07.10, 15:21 rejms napisał: > Skandalem jest postawa TVN i Polsatu i jej redaktorów, wstęp pLichockiej może > i za dlugi /nikt postronny nie znał ustaleń/ Jest różnica między 30 sekundami, a dwiema minutami. No chyba, ze sie mylę. ale wątek był do obu kandydatów > ten sam, więc w czym problem?. Ano w tym, że pytanie znał i odczytał odpowiedź z kartki TYLKo jeden przepytywany. Więc jest problem. > GAZETO WYBIÓRCZA, jakoś nie zwracasz uwagi na to co piszą wasi 'bezstronni' > /niby/dziennikarze, bo są tylko cynglami, jak prowadzą wywiady i jak są > 'apolityczni'. W gazecie wszystkie wywiady są autoryzowane, jeśli rozmówca sobie tego życzy. Więc pańskie stwierdzenia sa marniutką obroną p.Lichockiej. Bo w gruncie rzeczy to, jak zwukle u PiSmanów - inwektywy. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 POlitruku J.Gugało, na złodzieju czapka gore... 03.07.10, 15:18 Słuchając Gugały w minutę można POjąć jaką opcje reprezentuje. Może nie aż w tak chamski sposób to czyni jak Żakowski, Paradowska Olejnik czy Lisowie, ale jednak. Nie masz moralnego prawa Gugała bo jesli Lichocka jest żołnierzem frontu ideologicznego to Ty jesteś zwykłym pachołkiem Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: POlitruku J.Gugało, na złodzieju czapka gore. 03.07.10, 15:24 No dobrze, już dobrze...rzygnął pan sobie, więc ulżyło. A teraz może coś na temat? Odpowiedz Link Zgłoś
stary.pierdziel Re: Tyrada Lichockiej była skandalem 03.07.10, 15:42 Kiedyś J.Żakowski nawoływał do wymiany elity politycznej. W jakimś sensie miał rację, przynajmniej jeśli chodzi o jej część; (np. Kaczyńscy i 95% całego PiSu, paru działaczy PO też bym wymienił, z SLD cała klika wokół Napieralskiego nadaje się do wymiany). Ale zapomniał (oczywiście) o sobie, i swoim własnym środowisku. A tam co najmniej 50% całego składu nadaje się do wymiany. I takie figury jak Lichocka, Pospieszalski czy Blumstein to tylko czubek góry lodowej. Dopóki to jednak się nie stanie, pomaga mi mój prywatny 'ranking' publikujących w periodykach: - dziennikarze, - żurnaliści, - producenci makulatury (tabloidy,...), - agitatorzy i propagandziści. Ci wymienieni wyżej, jeśli w ogóle, należą do tej czwartej kategorii. Odpowiedz Link Zgłoś
jaworowka MIchnik i GW, TVN to nie skandal? 03.07.10, 15:53 tym wolno wszystko? czy już wróciliśmy do PRL ? Odpowiedz Link Zgłoś
voluntariusz Tyrada T. Lisa trzy lata temu była skandalem 03.07.10, 16:05 Skandalem i poprawną ustawką to była niby debata przeprowadzona przez T. Lisa trzy lata temu. POprawni bardzo szybko zapomnieli w jaki sposób potraktowali PIS przed wyborami do sejmu w 97r. W porównaniu do tamtej Lisowej poprawnej papraniny, ostatnia debata była chyba dziennikarskim dziełem sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Lichocka nikomu nie pokazała pytań!!! 03.07.10, 18:41 Lichocka nikomu nie pokazała pytań!!! Po co miałaby pokazywać komuś, od kogo je dostała? Że nie zgubiła? Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Tyrada Lichockiej była skandalem 04.07.10, 16:59 Nie pierwszy to już raz!! Ta Pani jest marną dziennikarką i warto to zapamiętać!! Odpowiedz Link Zgłoś