ubiquitousghost88 03.07.10, 12:33 No to możemy wybierać! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barakkobamaa 50 mld USD 03.07.10, 14:31 A o tym nie ma w artykule: "Mam także obowiązek upomnienia się o sprawiedliwość dla ofiar holokaustu i ich rodzin. USA z zadowoleniem przyjmują porozumienie zawarte przez ponad 40 krajów, które popierają starania na rzecz zwrotu mienia i zrekompensowania strat spowodowanych przez skonfiskowanie mienia przez hitlerowców i tych, którzy z nimi kolaborowali" Hillary Clinton www.tvn24.pl/-1,1663360,0,1,clinton-chcemy-dac-auschwitz-15-mln-dol,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Obiecanki, cacanki... 03.07.10, 15:28 Aby ograniczyć długość postu, pytania: 1./ O czym świadczy aneks do umowy? Bezdyskusyjnie - o lekceważeniu przez amerykańską administrację Polską, jako sojusznikiem. 2./ Komu będzie służyć, jeżeli za dziesięć lat powstanie , baza antyrakietowa w Redzikowie? Baza antyrakietowa, jeżeli powstanie, będzie służyć przede wszystkim Amerykanom, ich interesom, a póki co, będzie straszakiem wobec Rosji, i dlatego też prowokacyjnym celem dla rosyjskich rakiet. Powiastki o zagrożeniu irańskim, serwowowane są na użytek społeczeństw traktowanych przez Amerytkanów, jako zbiorowiska idiotów. W tym wypadku, polskich idiotów. 3./ Czy przyjęcie Polski do NATO służy wzrostowi bezpieczeństwa Polski? Obecność Polski w NATO, nie służy wzrostowi naszego bezpieczeństwa narodowego. Moja ocena, jest trafna. W zamian za przyjęcie do NATO, które nas przed niczym nie uchroni , płacimy sprowadzeniem Polski do roli politycznej prostytutki do wynajęcia, głównie przez amerykańską administrację. Wbrew opiniom polskich elit, najgorszym, najbardziej obłudnym sojusznikiem Polskiego Narodu i Polskiego Państwa, jest Amerykańska Administracja, która wskutek ciemnoty, jest także wrogiem Amerykańskiego Narodu. 4./ Dlaczego H.Clinton przekazała: "Mam także obowiązek upomnienia się o sprawiedliwość dla ofiar holokaustu i ich rodzin. USA z zadowoleniem przyjmują porozumienie zawarte przez ponad 40 krajów, które popierają starania na rzecz zwrotu mienia i zrekompensowania strat spowodowanych przez skonfiskowanie mienia przez hitlerowców i tych, którzy z nimi kolaborowali" Hillary Clinton" ? Niespotykanie niskie ceny za wydobycie gazu łupkowego, jakie "podyktowali polscy spece" amerykańskim firmom, mają przynieść gigantyczne korzyści głównie obcemu kapitałowi, i, jak przypuszczam, zrekompensować żydowskie roszczenia, za mienie utracone przez żydów w czasach okupacji terytorium Polski przez Niemców. Nawiasem mówiąc, roszczenia żydów w tym względzie, są całkowicie nieuzasadnione, zatem bezprawne. Odpowiedz Link Zgłoś
minipolak spotka się z przedstawicielami 03.07.10, 15:23 społeczności żydowskiej, romskiej i hierarchami Kościoła katolickiego Ci ostatni nie sa pod ochrona. A czemu nie spotka sie z z mniejszoscia niemiecka mieszkajaca w Polsce. To jest rasizm Clintonowej i niemieckie uprzedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tylkonews Czy do forumowiczów wreszcie coś zrozumieją? 03.07.10, 16:39 Polacy dumnie wygłaszają swoje opinie na wiele tematów ale bez pokory. Własne roszczenia czy pobożne życzenia można mieć jak się sobą coś znaczy i to trzeba zrozumieć. Polska ledwo jest zauważalna na tle Europy a USA to ciągle najbardziej znaczący kraj na świecie , ekonomicznie, politycznie gospodarczo czy naukowo. Cała Europa często jest zauważana dopiero na drugim planie i z którą USA jako potęga często się nawet nie liczy czego dowody dał Obama za swojej kadencji a cóż dopiero państwo o takim znaczeniu jak Polska. Niestety będzie się to pogłębiać bo inne duże państwa odbierają prym nawet zjednoczonej wspólnie Europie która robi się skostniałym socjalistycznym tworem. Obecne Niemcy, Francja czy W.Brytania w pojedynkę w świecie przestają znaczyć gospodarczo i wiele rozwijających się państw wiecej już znaczy np. Chiny, Indie, Korea czy powoli rosnąca Rosja. Wielu by chciało WIELKIEJ POLSKI ale na trzeba zasłużyć dystans między USA a Europą ciągle się zwiększa. Możemy lubić Amerykę lub nie ale tylko ona jest na tyle silna aby lansować swoja politykę i niestety słabi mogą sobie mruczeć pod nosem ale taka jest prawda. Jako potęga gospodarcza na świecie i z własnym potężnym rynkiem decyduje o kondycji gospodarki na świecie i koniunkturach. Drobne zawirowania na amerykańskim rynku odbijają się potężnie na reszcie świata i to głównie w Europie, która bez ameryki nie może istnieć. Jak Amerykanin nie kupi niemieckiego samochodu to fabryka musi zamykać zakłady i zwalniać ludzi. Odwrotnie ten wpływ jest znikomy amerykanie nie zarabiają na produkcji dupereli konsumowanych przez zwykłych obywateli to zaczynają robić Chińczycy. Ameryka to przede wszystkim pieniądze, technologie i nauka. Pewne rzeczy nie sa osiągalne dla całych państw a tu firmy inwestujące w technologie potrafią opanować coś co przynosi im zyski. Co krajom trzeciego świata jak np. nie potrafią wydobyć oczyścić surowca. Która polska firma stanie do przetargu gdy np. zostanie ogłoszony przez rząd Afganistanu na wydobycie pewnych surowców, już to widzę jak Polacy klną, że nie mogą wydobywać Litu lub innych rzadkich pierwiastków lub ich wzbogacać aby było opłacalne ich przerabianie a jakie mają w tym doświadczenie bo my to gadać potrafimy "TEORETYCZNIE". Pierw zadbajmy o swoje surowce które leżą na naszej ziemi a nie potrafimy ich wydobyć. Teorie to my mamy świetne zwłaszcza wśród mas. Zacznijcie wydobywać swoje surowce i wejdzie do drugiego kręgu znaczących państw bo ciągle jesteśmy w trzecim taka źle się to kojarzy ale tak jest i nie ma się co obrażać że małego można nie zauważyć i nie mieć do niego czasu czy cierpliwości na jego grymasy czy fobie. Odpowiedz Link Zgłoś
kurelski Aneks do umowy o obronie przeciwrakietowej podp... 03.07.10, 17:48 A co z Polskim krajobrazem przeciez wydobywanie gazu z lupkow metoda odkrywkowa zasloni widoki Gazpromu na uzgodniona Putin PO -kontrole Polski , Boze co ci amerykanie nie wymysla - nawet z nekrofilami po ulicy paraduja.Czy Komorowski z Tuskiem we dwojke -wycofali sie juz z NATO - bo o tym cisza? Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Bez względu na to, kogo wybierzecie... 03.07.10, 21:31 ...mnie wybierzecie! Wszystkim jasne, czy mam wam powtórzyć jeszcze raz? Odpowiedz Link Zgłoś
hanishl Re: Bez względu na to, kogo wybierzecie... 04.07.10, 17:15 ubiquitousghost88 napisał: > ...mnie wybierzecie! > Wszystkim jasne, czy mam wam powtórzyć jeszcze raz? Wszystko jasne , tak samo mówi w RM dr n.t. Tadeusz Rydzyk Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Bez względu na to, kogo wybierzecie... 04.07.10, 19:00 hanishl napisał: > ubiquitousghost88 napisał: > > > ...mnie wybierzecie! > > Wszystkim jasne, czy mam wam powtórzyć jeszcze raz? > > Wszystko jasne , tak samo mówi w RM dr n.t. Tadeusz Rydzyk Bo to zakamuflowany Rydzyk! > > Odpowiedz Link Zgłoś
hanishl Re: Bez względu na to, kogo wybierzecie... 04.07.10, 19:13 > > > ubiquitousghost88 napisał: > > > > > ...mnie wybierzecie! > > > Wszystkim jasne, czy mam wam powtórzyć jeszcze raz? > > > > Wszystko jasne , tak samo mówi w RM dr n.t. Tadeusz Rydzyk > > > Bo to zakamuflowany Rydzyk! Nieprawda , nie wiem kto to to jest i nie muszę wiedzieć . Jest to jednak ktoś od kogo trzeba się nauczyć "zimnych" i skalkulowanych postów. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Cenię Pańską inteligencję. Przeżyjemy w tym cyrku 05.07.10, 18:12 hanishl napisał: > > > > > > ubiquitousghost88 napisał: > > > > > > > ...mnie wybierzecie! > > > > Wszystkim jasne, czy mam wam powtórzyć jeszcze raz? > > > > > > Wszystko jasne , tak samo mówi w RM dr n.t. Tadeusz Rydzyk > > > > > > Bo to zakamuflowany Rydzyk! > > Nieprawda , nie wiem kto to to jest i nie muszę wiedzieć . Jest to jednak ktoś > od kogo trzeba się nauczyć "zimnych" i skalkulowanych > postów. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Bez względu na to, kogo wybierzecie... 05.07.10, 18:51 hanishl napisał: > Nieprawda , nie wiem kto to to jest i nie muszę wiedzieć . Jest to jednak ktoś > od kogo trzeba się nauczyć "zimnych" i skalkulowanych > postów. Oj tak, jego posty są zimne a le przy okazji tak trochę lewackie a to już nie jest godne nauki. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Nie ma to jak być gorącą prawiczką... 06.07.10, 21:38 przyjacielameryki napisał: > hanishl napisał: > > > > Nieprawda , nie wiem kto to to jest i nie muszę wiedzieć . Jest to jednak > ktoś > > od kogo trzeba się nauczyć "zimnych" i skalkulowanych > > postów. > > > Oj tak, jego posty są zimne a le przy okazji tak trochę lewackie a to już nie > jest godne nauki. > > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś