wesoly_emigrant 06.07.10, 07:11 no to komedia sie zaczyna, jak obiecywal PO nic nie mowilo, jak wygral PO mowi, ze nie zgadza sie z reformami taki kabaret tylko w grajdole Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa1-23 Prezydent obietnic 06.07.10, 07:13 Zyskiwanie poparcia polega na oszukiwaniu wyborców, którzy chcą być oszukiwani, albo są niepełnosprawni umysłowo. Oszukiwani wyborcy zapewniają politykowi wygodne życie przez kilka lat na koszt podatników. Przy okazji - wyborcami są wszyscy, podatnikami już nie wszyscy. PO nie przeprowadzi reform, bo są niepopularne i w końcu mogłaby stracić władzę. A więc- jak wyglądają priorytety polityków: władza! władza! władza! i nic poza tym. Czy my jesteśmy narodem idiotów? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Prezydent obietnic 06.07.10, 07:25 Jak masz dwóch polityków i jeden powie, że tylko ciężka praca daje bogactwo i lepiej raczej nie będzie w najbliższym czasie, a drugi zacznie obiecywać "złote góry", to którego poprze nasze społeczeństwo? W tym momencie co powinien robić polityk, który chce mieć realny wpływ na władzę? Mówić ludziom prawdę i przegrać? Czy kłamać zgodnie z oczekiwaniami społeczeństwa? Poważny dylemat. Uczciwość oznacza marginalizację, kłamanie zwiększa przekonanie ludzi, że "politycy ich oszukują" no i nie każdy kłamie bez wyrzutów sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa1-23 Re: Prezydent obietnic 06.07.10, 07:39 No dobrze - potwierdzasz tylko moje przekonania - naród chce być oszukany, bo jest głupi, a polityk kłamie, żeby dopaść koryta. Ale nie szukasz przyczyny - czyli demokracji. Bo w demokratycznych wyborach powinni uczestniczyć równi obywatele, czyli mający te same prawa i obowiązki. Jeśli uczestniczą wszyscy, także ci,którzy mają prawa, ale nie obowiązki (np. różnej maści uprzywilejowani), to politycy, żeby dorwać się do koryta kłamią i podlizują się uprzywilejowanym, kosztem uczciwych podatników! Dlatego demokracja w naszym wydaniu utrwala patologię polegającą na rządach uprzywilejowanej większości kosztem uczciwie pracujących i płacących podatki ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Prezydent obietnic 06.07.10, 08:04 > No dobrze - potwierdzasz tylko moje przekonania - naród chce być > oszukany, bo jest głupi, a polityk kłamie, żeby dopaść koryta. To pierwsze "statystycznie" rzecz biorąc. Tzn na tyle znacząca większość naszych obywateli tak podchodzi do wyborów, że polityk, który chce mieć szansę na wybór MUSI gadać bzdury. Statystycznie to nie oznacza, że każdy. To drugie. Nie tylko chodzi o "dorwanie sie do koryta". Dla wielu tak, ale i ci politycy, którzy chcą realizować swoje marzenia i tych co ich poparli jest "zmuszona" takim zachowaniem większości Polaków do kłamania. Ot wybór jeśli chcesz coś znaczyć w polityce MUSISZ obiecywać bajki. Ci co tego nie chcieli robić znikli z polityki. > Ale nie szukasz przyczyny - czyli demokracji. :) Nie muszę. Jak lubisz SF polecam cykl książek Hiszpańscy żebracy. bardzo ciekawe rozważania moralne właśnie oparte na problemie o którym piszesz. jak odrzucisz "kositium" SF powieści to możesz się zastanowić na podanymi tam obserwacjami społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
antenka_beretowa Re: Prezydent obietnic 06.07.10, 08:19 ewa1-23 napisała: > No dobrze - potwierdzasz tylko moje przekonania - naród chce być oszukany, bo j > est głupi, a polityk kłamie, żeby dopaść koryta. Ale nie szukasz przyczyny - c > zyli demokracji. Bo w demokratycznych wyborach powinni uczestniczyć równi obywa > tele, czyli mający te same prawa i obowiązki. Jeśli uczestniczą wszyscy, także > ci,którzy mają prawa, ale nie obowiązki (np. różnej maści uprzywilejowani), to > politycy, żeby dorwać się do koryta kłamią i podlizują się uprzywilejowanym, ko > sztem uczciwych podatników! Dlatego demokracja w naszym wydaniu utrwala patolog > ię polegającą na rządach uprzywilejowanej większości kosztem uczciwie pracujący > ch i płacących podatki ludzi! ______________________________________________ Ewa,może wygłaszaj te złote myśli w salonie fryzjerskim pod suszarką do koleżanek o podobnym IQ, albo na wp.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Prezydent obietnic 06.07.10, 08:42 ewa1-23 napisała: > Dlatego demokracja w naszym wydaniu utrwala patologię polegającą > na rządach uprzywilejowanej większości kosztem uczciwie > pracujących i płacących podatki ludzi! *********************** Dlatego w najbliższych wyborach trzeba głosować na Unię Polityki Realnej i Janusza Korwin Mike. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Prezydent obietnic 06.07.10, 08:34 ewa1-23 napisała: > PO nie przeprowadzi reform, bo są niepopularne i w końcu mogłaby > stracić władzę. ************************* Coś w tym jest ... Odpowiedz Link Zgłoś
sadowski.l Re: Prezydent obietnic 06.07.10, 16:14 I co z tego że naobiecywał jak nie ma kmpetencji aby t obietnice zrealizować. To jest prezydent a nie premier... Widzę że wyborcza by chciała upartyjnionej prezydentury... Odpowiedz Link Zgłoś
sadowski.l Re: Prezydent obietnic 06.07.10, 16:14 Ja tez mogę naobiecywać ile chcę, lotniksko, podwyżki, koleje itd. ale nie jestem premierem ani rzadem Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Prezydent obietnic 06.07.10, 07:16 Komorowski je składał w swoim imieniu czy PO? Jak w imieniu PO to "nie ładnie". Takie podejście do sprawy się na nich zemści. PiS będzie ich za to punktował, a coraz mniej ludzi pamięta co oznaczają rządy tejże partii. Jak w swoim to ma możliwości incjatyw ustawodawczych. Niech próbuje. Jak go PiS nie wesprze to będzie mógł twierdzić, że chciał ale nikt, nawet PiS tego nie chciał więc o co pretensje? Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Dziennikarze zaczynają jatrzyć i spekulować,wiedzą 06.07.10, 07:16 że skończył się czas obfitości i będzie coraz trudniej o temat. Odpowiedz Link Zgłoś
wiesj23 Re: Dziennikarze zaczynają jatrzyć i spekulować,w 06.07.10, 09:24 masz rację nawet na forum nuda.Skończyly się wieosetkowe posty. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa też pytanie! 06.07.10, 07:35 Też pytanie! Ależ dotrzyma, dotrzyma. Studenci, emeryci, renciści, chłopi i młodzież (patrz, dziewczęta i chłopcy) już szaleją z radości na myśl o radykalnej odmianie na lepsze swego losu. Takie cudne usta nie mogą kłamać! Odpowiedz Link Zgłoś
4dagome1 Prezydent obietnic 06.07.10, 07:35 I taka banda debili bedzie rządzic Polską .Czy was już ludzie całkiem pogieło .Kumpel Rycha został desygnowany na marszałka .To nie mój rząd mój prezydent marszałek .jestem na emigracji wewnetrznej Odpowiedz Link Zgłoś
antenka_beretowa Re: Prezydent obietnic 06.07.10, 08:21 4dagome1 napisał: > I taka banda debili bedzie rządzic Polską .Czy was już ludzie całkiem pogieło . > Kumpel Rycha został desygnowany na marszałka .To nie mój rząd mój prezydent mar > szałek .jestem na emigracji wewnetrznej _______________________________________________ Cha, cha!! Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Prezydent obietnic 06.07.10, 08:49 4dagome1 napisał: > I taka banda debili bedzie rządzic Polską .Czy was już ludzie > całkiem pogieło. Kumpel Rycha został desygnowany na marszałka. > To nie mój rząd mój prezydent marszałek .jestem na emigracji > wewnetrznej ************************ Trzymaj się !!! Odpowiedz Link Zgłoś
protoplex Oficjalna strategia Platformy Obywatelskiej 06.07.10, 07:51 1. Zaczynamy od wygodnych kosmetycznych "reform" pod publiczkę. 2. Zanim dotkniemy służby zdrowia i reformy finansów, zabieramy się za "reformowanie" KRUS-u, co spowoduje naturalny sprzeciw PSL i rozpad koalicji. 3. Mamy nowego chłopca do bicia i możemy mówić ciemnemu ludowi, że my chcieliśmy i nawet zaczęliśmy, ale... niestety, PSL zły. 4. PLAN AWARYJNY! Na wypadek gdyby po rozpadzie koalicji nastąpił rozpad PSL i większa część posłów w akcie zemsty na PO i świadoma, że nie wejdzie już do parlamentu zdecydowała się poprzeć wszystkie ustawy nie mając nic do stracenia. Wtedy wywołujemy konflikt wewnętrzny w PO i doprowadzamy do oderwania się skrzydeł, prawego lub lewego, co skutkuje utworzeniem rządu mniejszościowego. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Oficjalna strategia Platformy Obywatelskiej 06.07.10, 08:53 protoplex napisał: > "W porozumieniu z premierem jest już przygotowywana strategia > naszego wyjścia z NATO." ****************** Ja myślę że przyszły prezydent się zagalopował ... Odpowiedz Link Zgłoś
protoplex Re: Oficjalna strategia Platformy Obywatelskiej 06.07.10, 10:19 Zaraz, zaraz, chcesz powiedzieć, że prezydent nie wie co mówi? :D Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Prezydent obietnic 06.07.10, 08:31 Czy Komorowski dotrzyma przedwyborczych deklaracji? ************************* Oczekujemy przedwyborczych deklaracji nie tylko prezydenta ale i PełO, teraz już nic ich nie blokuje. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Prezydent obietnic 06.07.10, 08:32 wesoly_emigrant napisał: > no to komedia sie zaczyna, jak obiecywal PO nic nie mowilo, jak > wygral PO mowi, ze nie zgadza sie z reformami > > taki kabaret tylko w grajdole ********************** Politycy a zwłaszcza politycy PełO żyją z obietnic a nie z ich spełniania... Odpowiedz Link Zgłoś
boryska1 Re: Prezydent obietnic 06.07.10, 08:42 wybrałam tego który myśli o przyszłości[pamiętając o przeszłości] nawet gdy nie spełni wszystkich obietnic ale będzie pilnować gospodarki ,bo tylko to jest ważne, by nasze wnukom żyło się lepiej, Odpowiedz Link Zgłoś
protoplex Re: Prezydent obietnic 06.07.10, 10:29 No strasznie pamięta o gospodarce, o Tobie i Twoich wnukach. Teraz likwidacja reformy emerytalnej przejdzie bez problemu. jeden z przykładów wyborcza.biz/biznes/1,101562,7443206,Eksperci_o_propozycjach_resortu_pracy__Szalenstwo.html Odpowiedz Link Zgłoś
3majmajtki DOtrzyma na pewno 06.07.10, 08:48 Dotrzyma na pewno , ale tylko tym którzy na niego głosowali i mogą to udowodnić!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1andre2 Prezydent obietnic 06.07.10, 10:24 Przecież żeby wygrać wybory,zmobilizować dzieci do nauki,zdobyć dziewczynę należy tworzyć obietnice.Proszę powiedzieć który z prezydentów lub rządów spełnił obietnice:gdzie miliony mieszkań setki km dróg itp.Jesteśmy żądni spełnienia obietnic nie zastanawiając się nad codziennymi problemami państwa każdy coś chce doszukując się obietnic i ich spełnienia.Najgorsze jest to wyobrażenie że tylko my potrafimy spełnić obietnice.A czy nie powinniśmy pomagać w ich wypełnieniu i trzymać kciuki za pomyślność a nie teraz my będziemy sprawdzać,negować,wojować także przy pomocy żądnych rozrywki mediów.My nie życzymy pomyślności my czekamy na potknięcia oto cała mądrość naszego narodu i z tego się cieszymy/patrz obrady sejmu,programy TVP,TVN,TRWAM.R.M itd/.Trudny i skomplikowany ten charakter naszego narodu.Smutne,współczuję moim wnukom. Odpowiedz Link Zgłoś
sepamax Re: Prezydent obietnic 06.07.10, 15:06 Ma pan Racje. Ciezko bedzie prezydentowi co kolwiek zrobic bo opozycja slynie w naszym kraju z tego , ze jakas ustawa chocby nie wiem jak dobra byla z tego powodu ze to opozycji jest wiec trzeba zawetowac. I tak sie zamyka reforma i postep w naszym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
qron Prezydent obietnic 06.07.10, 11:00 co za gamoń wymyślił sondaż, który znajduje się przy tekście??? wymyśliłem podobny: Czy autor sondażu jest gamoniem? a) tak b) raczej tak c) nie, nie wyjeżdżam w tym roku na wakacje Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jonek Prezydent obietnic 06.07.10, 14:26 a czy ku*** gdziekolwiek na swiecie i ktorykolwiek czlowiek na swiecie co obiecywal przed wyborami dotrzymal deklaracjii???!!! myslicie ze jak by kczka wygral to by dotrzymal deklaracji???!!! wygral ten co wzbudzil troche wieksze zaufanie w spoleczenstwie, przynajmniej nie bedzie problemow typu: ma juz opuscic palac prezydencki czy biuro czy cokolwiek innego, jest tam juz od 3 miesiecy i zamiast sie zajmowac nastepne 3 albo i wiecej przeprowadzaniem to moze w tym czasie cos wymysli pozytecznego:) Odpowiedz Link Zgłoś
wd47 Prezydent obietnic 06.07.10, 15:01 Każdy chcący być na utrzymaniu podatnika aby dorwać się do jego kasy obiecuje to, co ten chce usłyszeć. Wie czego ludzie oczekują więc mu łatwo. Problem tkwi w tym aby był mechanizm po zakończeniu kadencji by tych osobników skutecznie rozliczyć. I nie tylko pogrozić palcem, czy nie wystawić na kolejną kadencję ale kłamczucha trwale wyeliminować aby inni nie rzucali słów na wiatr. No bo taka zabawa trwa już za długo a nam życie ucieka. Odpowiedz Link Zgłoś
piena-di-amore Prezydent obietnic 06.07.10, 15:56 Już nie mogę słuchać tych bzdur! czy ktoś się zastanawił jaki wpływ ma Prezydent na reformy w kraju? Ma tylko możliowść wystąpienia z inicjatywą ustawodawczą, a już od Sejmu i Senatu zależy co z daną ustawą dalej sie stanie po 2 może podpisac bądź zawetowac ustawę i na tym koniec! więc pytanie czy dotrzyma obietnic wyborczych jest bezsensu! Dotrzyma o ile mu Panowie i Panie posłowie pozwolą! Odpowiedz Link Zgłoś