jacek.osini 24.08.10, 17:18 Pomnikomania... Nowy "Chałtour de Pologne"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
altavitae zwierzeta 25.08.10, 08:48 Moja opinia o prezydenturze Kaczynskiego jest bardzo niepochlebna..jakkolwiek ten czlowiek mial szczegolna slaboscz do zwierzat. Moim zdaniem...upamietnil by sie pozytywnie jedynie w jednym przypadku..a mianowicie , gdyby w jego imieniu zalozono fundacje zajmujaca sie sprawami praw zwierzat ..i ich dobrobytem . Jest to niezwylke istotne nie ze wzgledow populistycznych czy politycznych ..ale przede wszystkim ze wzgledow humanitarnych i etycznych Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: zwierzeta 25.08.10, 11:26 altavitae:zobaczysz jak ci się elekt-bronek upamiętni,będziesz się w nocy z krzykiem budził Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.osini Re: zwierzeta 25.08.10, 11:47 Panią zapewne prześladują wampiry i piskorze, "piranie" pisowskie? Odpowiedz Link Zgłoś
stary.pierdziel Re: zwierzeta 25.08.10, 13:52 >>postać Lecha Kaczyńskiego lepiej zapisałaby się w pamięci potomnych... >>Od sposobu upamiętnienia Lecha Kaczyńskiego dziś zależy, jak go zapamiętamy w przyszłości. Naprawdę Pani w to wierzy? Głupota i miernota diś będie/będą tą samą głupotą i miernotą w przyszłości! Jakim cudem miałoby się to zmienić. Osobiście nie znam żadnego takiego przypadku w historii. Jeśli zostanie w pamięci potomnych to najwyżej jako przykład negatywny, który będzie się badało, żeby takich sytuacji unikać. Przykład, który przychodzi mi do głowy, to Mussolini; większość Włochów do dzisiaj wstydzi się tej postaci. Każde społeczeństwo ma swój 'ciemnogród' (przykład: prawie lub ponad 50% wszystkich amerykanów wierzy w kreacjonizm!). Dlaczego mielibyśmy być lepsi? Sztuka polega jednak na tym, żeby tenże ciemnogród trzymać z dala od władzy realnej, zachowując i pielęgnując demokrację; jeśli odliczyć 2 lata śp.IV RP, to można powiedzieć, że Polakom ta sztuka całkiem nieźle się udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodaemerytka Re: zwierzeta 28.08.10, 13:04 altavitae napisała: > Moja opinia o prezydenturze Kaczynskiego jest bardzo niepochlebna..jakkolwiek > ten czlowiek mial szczegolna slaboscz do zwierzat. > Moim zdaniem...upamietnil by sie pozytywnie jedynie w jednym przypadku..a > mianowicie , gdyby w jego imieniu zalozono fundacje zajmujaca sie sprawami > praw zwierzat ..i ich dobrobytem . > Jest to niezwylke istotne nie ze wzgledow populistycznych czy politycznych > ..ale przede wszystkim ze wzgledow humanitarnych i etycznych ===================================================================== Przed zwierzetami sa glodne dzieci. Dzieci niechciane, odrzucone, jest duzo biedy, ale idioci chca pomnikow dla Papieza teraz dla Kaczynskiego. Fabryka Swietych, fabryka pomnikow, fabryka ...... poddaje sie ! Na glupote nie ma lekarstwa dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
cromio Pomsta do nieba 25.08.10, 09:16 Nie byłem fanem Lecha Kaczyńskiego jako prezydenta. A wręcz przeciwnie. Po katastrofie doszło do mnie, że - jak każdy człowiek - miał nie tylko wady lecz również zalety. I z takim stanem pamięci o nim chciałem pozostać. Akcje PiSu, "obrońców krzyża", Macierewicza i inne spowodowały skutek odwrotny do upamiętnienia. Sprawiły, że znowu chce mi się o nim zapomnieć, że znowu gotów jestem do lekceważenia jego i jego środowiska. Polska prawica PiSowska jest przeciwskuteczna, jątrząca, płytka intelektualnie i emocjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
klarneta8 p. red. brakuje codziennych konf. prasowych , 25.08.10, 10:25 czyzby , gdy p. nie widzimy, p. odpoczywa?Nie kazdy jest w stanie prowadzic konferencji- wodolejstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Pomsta do nieba 25.08.10, 11:24 Mój komentarz będzie krótki:hej kolenda kooolendaaaa! zaleska zresztą Odpowiedz Link Zgłoś
minstrel515 Charakterystyczne dla wielu komentarzy 25.08.10, 12:51 jest obrażanie autorów artykułów, zamiast polemika z treścią tychże. Czyżby to było tak ciężkim wysiłkiem? Autorka stwierdza tylko, że politykom się nie chce. I za co Ją kopać? Odpowiedz Link Zgłoś
zew_atlantyku Pani redaktor jak zwykle nie rozumie 25.08.10, 14:42 Nie PiS i Jarosalw Kaczynski chce pomnika. Chca go przynajmniej ci wszyscy, ktorzy skladali hold zmarlemu prezydentowi po 10 kwietnia 2010, a ktorzy potem w ilosci duzo powyzej 40% zaglosowali na J.Kaczynskiego w wyborach. I to jest oczywista oczywistosc z ktorej ktos zrobil sobie jaja, a nie powinien. Sam z pewnoscia ma jajo zamiast glowy. A fundacja? Oczywiscie, jak najbardziej. Ale nie obok, czy zamiast pomnika Odpowiedz Link Zgłoś
quinc Pomnik Lechowi Kaczyńskiemu? 29.08.10, 08:15 A za co? To był mierny prezydent, zawistny i podły polityk. Po jego śmierci dziennikarze zaczęli opowiadać jakim to ciepłym był czlowiekiem, ale MY NARÓD wybraliśmy go na prezydenta i nie widzieliśmy żadnego ciepła, a tylko ciągłe pretensje, że nie jest najważniejszy. A był przecież najważniejszy, tylko nie umiał tego wykorzystać - do końca pozostał rzecznikiem jednej opcji politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś