trupyirobaki 25.08.10, 14:08 to może lepiej w kucki i bez trumny. Taką tradycje sprowadźmy do nas. Tanio będzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antywronski ale prorządowi dziennikarze manipulują 25.08.10, 14:58 zrównać obniżenie opat notarialnych, które ponoszą ludzie do zabrania im zasiłku to tylko w rządowych mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
robert9998 Pani Wielowieyska wierna Tuskowi jak Alik Jarkowi 25.08.10, 15:02 Pani Wielowieyska ględzi o notariuszach itp i czasach pisowców. Firmy pogrzebowe przeciętnie zatrudniają 15 do 20 osób, podniesiony vat z 22% na 23%,paliwa pójdą w górę minimum 19gr. Koszta w zakładach pogrzebach będą rosły dojdą media bo w górę idzie vat, rząd miłości obciął jeszcze biedakom zasiłki pogrzebowe. Ukochany przez panią rząd wszedł w stałą kooperację z episkopatem teraz list do proboszczów posła Rasia wiceszefa klubu parlamentarnego PO. Najbardziej krwiożercza banda która nie odpuści na złotówkę pogrążonej w bólu rodzinie po stracie bliskiego to kler. Dlaczego pani Wielowieyska nie napisze o cenach usług księdza gdyż 95% rodaków korzysta z usług szamanów katolickich. Ostatnio pani broniła nawet krzyża pod pałacem byle nie waliło coś w Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Pani Wielowieyska wierna Tuskowi jak Alik Jar 25.08.10, 21:12 koszta pogrzebu: 1800zł zasiłek: 6500zł jest z czego obcinać.. Odpowiedz Link Zgłoś
robert9998 tymon99moze1800 to konsolacja , sam dołek 3000zł 26.08.10, 14:01 Sam dołek na cmentarzu sługo PO wynosi 3500zł a jak należysz do sekty do tez skasują ze 2000zł i już ile wyszło mało-mózgi, bez sekty wyjdzie 5000zł. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: tymon99moze1800 to konsolacja , sam dołek 3 26.08.10, 15:00 sprawdź, ile gmina płaci za pogrzeb bezdomnego. jeśli chowają za tyle - znaczy, że się opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
organmaster trza było nie umierać 25.08.10, 15:41 ja ,pani, robie w branży; myje nieboszczyki, więc chyba mam prawo, co myśle - powiedzieć; jak wymyje, i ubiore w giezło, to mam 300 złotych; a wtedy, często ludzie mówio: ten, taki-owaki, co on ma za godzine lekkiej pracy, ma - co my nie mamy za tydzień, po studiach, podyplomowych; i płaco, bo majo z czego; ale, jak obetną, to będo musieli - ze swoich; i mi się widzi, że z tym gadaniem - koniec; bo teraz to ludzie będo złorzeczyli swoim zmarłym - trza było żyć, nie umierać, mogłaś mamusiu poczekać do wyborów, i inne - takie tam, różne; Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora Treny branży pogrzebowej 25.08.10, 16:00 Zasiłek pogrzebowy należy całkowicie zlikwidować, a jeżeli ktoś nie chce darmowo umierać tylko chce mieć za to zapłacone:)) to niech się do jasnej cholery ubezpieczy. Takie ubezpieczenie nie przepadnie, jest pewne na 100 procent, że będzie działać, oczywiście wyjątkiem są niesmiertelni:))). Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Treny branży pogrzebowej 25.08.10, 18:41 Brawo,tekścik wygładzony do ideału Odpowiedz Link Zgłoś
anna-pendel Rezolutna Pani Redaktor 25.08.10, 18:45 Pani Redaktor, pisze Pani swoje tekściki w imieniu jakichś “my”. Kto to jest? Mam podejrzenie, że to “ my“, to była trzecia grupa podatkowa, która na pewno była Pani wspólnotą. Wszystkie podwyżki podatkowe i wszelkie cięcia są dobre - oby tylko nie przyszło nikomu do głowy przywrócić trzecią grupę podatkową bo straciłaby Pani i Ci “my” wiele tysięcy. I nie moglibyście tworzyć nowych miejsc pracy. Nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
airborell Re: Rezolutna Pani Redaktor 26.08.10, 09:54 A tam, trzecia grupa podatkowa. Dla dziennikarzy trzeci próg podatkowy jest o wiele mniej istotny niż 50% kosztów uzyskania przychodu. Które są oczywistą grandą - ale dziennikarze są potężniejszą grupą nacisku niż przedsiębiorcy pogrzebowi. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Treny branży pogrzebowej 25.08.10, 18:52 Widzę, że te same hieny popierają PIS i łowców skór. Tak się składa, że miałem ostatnio kilka pogrzebów w rodzinie. Mechanizm wszędzie był taki sam. Usługa jest tak kalkulowana by rodzinie nic nie zostało z zasiłku pogrzebowego. Człowiek ogłupiały i zestresowany po śmierci bliskiej osoby nie jest w stanie sprawdzić rachunków i wykłócać się z firmą pogrzebową. Na zimno przebicie jest przynajmniej 100% w stosunku do rzeczywistych kosztów pogrzebu. Na pochówku nikt nie będzie oszczędzał bo zaraz wszyscy go obgadają. Na tym żerują te bezlitosne hieny cmentarne. To jeden z najbardziej opłacalnych interesów w Polsce, zwłaszcza w dużych miastach. Olbrzymie obroty i gigantyczne zyski. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Treny branży pogrzebowej 25.08.10, 20:02 Tak jest, chociaż ja mogę sądzić tylko po kilku przypadkach. Np. przeniesienie krzyża przez pogrzebowych z kaplicy do kościoła odległego ok. 50-70 m. 100 zł., a samochód przewożący wieńce z kościoła na cmentarz leżący ok. 4-5 km. dalej 150 zł. Ceny sprzed ok. 5 lat. Ksiądz bierze od 900 - 1200 zł. - taniej nie słyszałam. Zdarzało mi się czytać o 400 czy 500 zł., ale tylko czytać. Ostatnio usłyszałam, że tanie, skromne trumny w Polsce nie idą. Sprzedają się za to doskonale w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
wppa za mocno ukrwiony pod czaszka 25.08.10, 20:41 A co ma PIS do pochówku może mi wyjaśnisz cymbale.. Odpowiedz Link Zgłoś
hanishl To już nie Nasze zmartwienia , 25.08.10, 20:33 jak Nas braknie to są już innych problemy.Np. Krk wiadomosci.onet.pl/2212698,11,placila_100_zlotych_za_pogrzeb__ksiadz_ja_wysmial,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
wels5 Treny branży pogrzebowej 26.08.10, 04:27 To, że firmy pogrzebowe chcą zarabiać, to prawda, ale obniżenie zasiłku pogrzebowego o połowę to łajdactwo. Odpowiedz Link Zgłoś