Dodaj do ulubionych

Komorowski zdobywa Berlin

04.09.10, 07:26
Z jaką siłą był poklepywany ?Czy stroił durne miny ?Ile gaf popełnił .Czy kaszalot był z nim ? Nie oglądałem
Obserwuj wątek
    • aszybin Konia kują, a kaczka nogę podstawia. 04.09.10, 07:46
    • stany48 Re: Komorowski zdobywa Berlin 04.09.10, 07:50
      Odpowiem tobie. Jak bardzo by się nie wysilał, nie jest wstanie popełnić gaf
      podobnych twoim.
    • boykotka Re: Komorowski zdobywa Berlin 04.09.10, 07:57
      4dagome1 napisał:

> Z jaką siłą był poklepywany ?Czy stroił durne miny ?Ile gaf popełnił .Czy kaszalot był z nim ? Nie
      oglądałem

Sądzisz, że prezydentura Kaczyńskiego ustaliła takie standardy ??? Mylisz się, to nie były standardy.
      To były głupie miny Lecha Kaczyńskiego.
    • sangay Re: Komorowski zdobywa Berlin 04.09.10, 08:08
      Witaj 4dagome! Skad u Ciebie tyle jadu, tyle sakazmu, tyle zlosci? Czy Wy, zwolennicy PiS-u i ojdyra,
      spozywacie jakies specjalne potrawy? Przeciez jestescie w wiekszosci zdecydowanej katolikami,
      wyznawcami religii, stosowanie ktorej nauk, powinno Was zmienic na lepszych ludzi. Powinnismy sie cieszyc
      z polityki obecnego rzadu, obecnego Prezydenta. Doprowadzi to do wspolpracy ekonomicznej szczegolnie.
      Historia niech sie zajna historycy, fachowcy w tej dziedzinie. Polityka wspolpracy doprowadzi do
      wzbogacenia Polski, do wiekszego poczucia bezpieczenstwa. Nie ma podstaw by czuc w kontaktach z
      Niemcami i Rosjanami czy Francuzami jakies inne dno. Brawo! Tak trzymac!
      • koloratura1 Psycologicznie uzasadnione: 04.09.10, 13:50
        sangay napisał:

> Witaj 4dagome! Skad u Ciebie tyle jadu, tyle sakazmu, tyle zlosci?

Skoro po dwóch latach rządów, ukochana partia musiała sromotnie zabierać się od żłobu, a we wszystkich wyborach od 2005 roku (samorządowych 2006, parlamentarnych 2007, do PE 2009, prezydenckich 2010) regularnie przegrywa, a w dodatku nic nie wskazuje na to, żeby w jakiejkolwiek, dającej się przewidzieć przyszłości, miało być lepiej, to jak można nie popaść w skrajną frustrację, nie odczuwać ogromnej traumy?
        I oto skutki.

> Czy Wy, zwolennicy PiS-u i ojdyra,
        > spozywacie jakies specjalne potrawy?

Nie sądzę, wystarczy stały, wielki stres.

> Przeciez jestescie w wiekszosci zdecydowanej katolikami,
        > wyznawcami religii, stosowanie ktorej nauk, powinno Was zmienic na lepszych ludzi

Widocznie stres ma większą siłę...
    • miro-24 Kaczyński zna język niemiecki.... 04.09.10, 08:09
      Jak donoszą kręgi zbliżone do prezesa PiS,
      Kaczyński widząc informacje o udanej
      wizycie Prezydenta Komorowskiego
      krzyczał do telewizorni:

"Ich hasse dich"
    • mycard Prezydent Komorowski,gratulacje dla Pana i Pana 04.09.10, 08:36
      rodziny.Pana postawa jako polityka,czlowieka,dyplomaty,ojca,straznika konstytucji przekonala mnie
      osobiscie jeszcze przed wyborami.Kontakty ze stara Europa czy Rosja wzmacniaja ...gospodarke,ktora
      potrzebuje kontynuacji,spokoju,zelaznej dyscypliny.Pan jako prezydent Polski,pan to potrafi.

PO i Pan Tusk podjely swietna,historyczna decyzje wybierajac tak jak wyborcy,Pana jako
      prezydenta Polski.O tym wie dyplomacja w Niemczech.Pan przekonuje zarowno politykow
      ale co najwazniejsze.....gielde i inwestorow.
      • cleryka Re: Prezydent Komorowski,gratulacje dla Pana i Pa 04.09.10, 08:54
        No i fajnie! Tylko taki nagłówek,wydaje sie byc idiotyczny! Ludzie jednak myślą,a Wy dziennikarze,
        jakby bez pomyślunku...
    • khaczynski Re: Komorowski zdobywa Berlin 04.09.10, 08:50
      4dagome1 napisał:

> Z jaką siłą był poklepywany ?Czy stroił durne miny ?Ile gaf popełnił .Czy kasza
      > lot był z nim ? Nie oglądałem

widzisz PiSiołku to jest tak - Kaczyński vel tow.Kłamczyński mówi - nie powinno
      sie prowadzić polityki zagranicznej na klęczkach.
      On wie co mówi, on swoją wizję wypił z mlekiem ojca, Rajmunda, politykę
      zagraniczną w/g Kaczyńskiego vel tow. Kłamczyńskiego prowadzi się z pozycji "
      podnieś mydło"
      Jarek!!!Jarek!!jarek!! niech żyje!!! coby mydło nigdy nie leżało na posadzce!!!
    • ewa1-23 Komorowski zdobywa Berlin 04.09.10, 09:06
      .." Niemcy blokują pomoc unijną dla gazoportu, a budowa Gazociągu Północnego może zagrozić wejściu do portu."... - i co dalej? Jakieś konkrety? Czas leci.... Komorowski będzie poklepywany, a Niemcy dalej będą wspierały Rosję w uzależnianiu nas od rosyjskiego gazu (albo w uniezależnieniu po zakręceniu przez Rosję kurka - przy braku gazoportu). A co z polską mniejszością? Też dostanie miejsca w niemieckim parlamencie, tak,jak niemiecka mniejszość w Polsce? Kiedy konkrety?
      • gostom1 Re: Komorowski zdobywa Berlin 04.09.10, 11:10
        ewa1-23 napisała:

> .." Niemcy blokują pomoc unijną dla gazoportu, a budowa Gazociągu Północnego mo
        > że zagrozić wejściu do portu."... - i co dalej? Jakieś konkrety? Czas leci....
        > Komorowski będzie poklepywany, a Niemcy dalej będą wspierały Rosję w uzależni
        > aniu nas od rosyjskiego gazu (albo w uniezależnieniu po zakręceniu przez Rosję
        > kurka - przy braku gazoportu). A co z polską mniejszością? Też dostanie miejsca
        > w niemieckim parlamencie, tak,jak niemiecka mniejszość w Polsce? Kiedy konkret
        > y?

A skad sie wziela polska mniejszosc w Niemczech?
      • anna22290 Re: Komorowski zdobywa Berlin 04.09.10, 11:20
        o jaka polska mniejszosc ty czlowieku sie martwisz ja tu w Niemczech mieszkam od 30 lat na stale ,i
        wierz mi ze polonia ma tutaj naprawde dobrze ,chyba ze jestes zerem to wszedzie bedziesz mial
        jednakowo ,ale wstyt mi za moich rodakow ze tak postepuja ,wiecej szacunku do Komorowskiego
        po tej wizycie naprawde duzo mozna zyskac ,geba ,hamstwem to juz byl taki ktorego widac nie
        bylo ale ujadal jak wsciekly pies i oprocz posmiewiska nie zyskal nic dla Polski ,opanuj sie polityka, to
        nie praca fizyczna ,tam gdzie ma pracowac mozg a nie rece to potrzeba na wszytko troche czasu
      • sangay Re: Komorowski zdobywa Berlin 04.09.10, 12:59
        Do ewal-23. Zapewne jestes zdania, by Polska walczyla o wlasne interesy, to dlaczego odmawiasz
        tego Niemcom? Niemcy tez walcza o swoje interesy. A polityka dialogu spokojnego przyniosla
        pozytywny skutek. Gazociag polnocny ,,pobiegnie'' glebiej. Masz konkrety. Twoj Lesiu to tylko
        potrafil swoich rodakow zawstydzac swoimi dzialaniami, swoja postawa. A co do gazociagu. Przeciez
        Polska moglaby przystapic do projektu. Pamietam, gdy Kaziu Marcinkiewicz napomknal o takiej
        mozliwosci, wpadl w klopoty. Nie od razu Krakow zbudowano. Brawo rzadzacy! Wreszcie nie musze
        sie wstydzic , ze jestem Polakiem! Mlode pokolenie , otwarte na przyszlosc Wam dziekuje! Ono
        bedzie zbierac owoce madrej polityki. Pozdrawiam!
    • pyra-dk Komorowski zdobywa Berlin 04.09.10, 09:32
      Brawo Prezydent Komorowski ! Oglądałem w Niemieckiej TV. Chwalebne że era zjadliwych PiS-
      dusiów upada !
    • anna22290 Komorowski zdobywa Berlin 04.09.10, 11:04
      Ludzie kulturalni ,politycy a nie cyrkowe blazny jak Kaczynscy zawsze znajda plaszczyzne
      porozumienia i szczesliwie ze spotkalo sie dwoch politykow ktorzy maga duzo dobrego zdzialac dla
      obydwu panst ,pokazywali na wszystkich programach tutaj w Niemczech spotkanie z Komorowskim
      az przyjemnie popatrzec ze wreszcie oprocz p.Tuska ktos normalny reprezentuje Polske
    • anna22290 Re: Komorowski zdobywa Berlin 04.09.10, 11:11
      ja Ci odpowiem bo mieszkam w Niemczech od 30 lat i mam staly kontakt bardzo czesty z
      Polska ,pierwszy raz od bardzo dlugiego czasu mozecie byc naprawde dumni z przedstawiciela
      Polski ,chociaz Polacy to w sumie dziwny narod jakos maja tendencje do przekrecania faktow i to
      co wiekszoc uwaza za dobre w Polsce jest postrzegane odwrotnie ,nie mniej ;stare; panstwa ;EU
      maja naprawde bardzo pozytywna ocene Komorowskiego ,dla nas poloni to bardzo mile bo te
      polskie poprzednie blazny Kaczynskie to byl psychiczny koszmar ,oni mogli budzic zachwyt tylko w
      przytepawej czesci Polakow
    • szama3 Re: Komorowski zdobywa Berlin 04.09.10, 11:26
      piszesz jak prawdziwy Polak i nie brzmi to dumnie... ale nie będziemy cię traktować jak Roma, spoko
      • koloratura1 Re: Komorowski zdobywa Berlin 04.09.10, 13:58
        szama3 napisał:

> piszesz jak prawdziwy Polak i nie brzmi to dumnie... ale nie będziemy cię trakt
        > ować jak Roma, spoko

"MY", czyli kto?
    • bigosberlin Komorowski raczej odkrywa Berlin ... 04.09.10, 11:58
      Witamy, dziekujemy, zapraszamy ponownie :-)
    • mata68 Komorowski zdobywa Berlin 04.09.10, 12:31
      Nie podoba mi się postawa Niemiec w strefie Świnoujścia.Już raz zmieniano
      nazwiska w paszportach.Wystarczy.Nie podoba mi się również omijany szerokim
      łukiem temat drążący jak ogień torfowisko-odszkodowań,bądż praw własności
      ziemi Polaków,którzy wyjechali z Polski na fali emigracji w latach 80
      ubiegłego stulecia skrzętnie wyszukując pochodzenia niemieckiego,zmieniając
      tożsamość z polskiej na niemiecką,po to żeby otrzymać w Niemczech lepsze
      Tzw.lepsze życie.
      Wstyd kiedy mój znajomy ze szkoły średniej przyjeżdza po latach do Polski i
      nagle mówi już tylko po niemiecku,a na pytanie zadane w języku polskim czy
      zapomniał jak matka do niego mówiła,odpowiada poprawną polszczyzną- ,,Jakim
      samochodem jeżdzisz?''.Wyszło,że lepszej marki niż on :) ,no i to ja jestem w
      garniturze ...Nie podoba mi się,że rząd niemiecki chroniąc tzw.mniejszości
      narodowej w Polsce wchodzi w interakcję z ludżmi pozbawionymi kręgosłupa
      moralnego,zamiast wspierać-zgodnie z logiką-ludzi ,którzy faktycznie sobą coś
      reprezentują we własnym kraju.Lump pozostanie lumpem.Tu pił,tam się
      zresocjalizował , ale toi tak tylko nizina społeczna w odczuciu
      inteligencji,klasy rządzącej w Polsce.Taki lump zawsze bedzie pytał o markę
      samochodu,zamiast o wspólnote interesów.Życzę powodzenia w dalszym podsycaniu
      mentalności w stylu;W Niemczech,to nawet dziurawe wiadra są lepsze niż w
      Polsce.Większej głupoty nie widziałam.A z ludżmi ,którzy stąd wyjechali
      utrzymywać kontaktu nie ma sensu,ponieważ relacje na ich poziomie są
      prymitywne,nie warte zachodu.I wiecznie roszczeniowe.Takich to my mamy i u
      siebie:).Pracują na czarno,kantują na podatkach,albo żyją z zasiłków:)Jeśli
      Europa chcę z takimi ludżmi coś tworzyć -nawet w polityce dotyczącej
      np.Świnoujścia czy opolszczyzny-to ja już dziś składam Niemcom
      kondolencje.Nasz aktualny rząd jest tak wybrany,żeby reprezentować
      INTELIGENCJE i BIZNES otwarty na głęboką współpracę z myślą o wschodzie od Nas.
    • vdrapatz Komorowski zdobywa Berlin, racja i dobrze tak! 04.09.10, 13:24
      W przeszłości, kiedy czytałem prasę niemiecką, jak również tą obiektywną polską prasę zawsze na-
      tknąłem się na to pojęcie duety w polityce:
      Przypomnijmy sobie jak ten duet J. Kaczyński i Ziobro celował w tym, co sprawiało największą
      przyjemność, zatrzymywać, aresztować i populistycznie uzasadniać swoje nikczemny metody,
      wywołujące grozę i strach!
      Co miał dla Polski do zaoferowania duet bliźniaków K&K? Jarosław pojmował i dalej widzi
      demokrację, jako wolność plucia na ludzi wg. własnego widzimisię, zaś śp. Lech po dzień jego
      śmierci nie nauczył się z nią obchodzić, łamiąc konstytucję reprezentując PiS i wykonując zlecenia
      swego braciszka.
      Ten duet braci K&K w polityce zagr. reprezentowali „Oś ZŁA” czyli Moskwa – Pekin.
      Bracia K&K jak zwykle szukali przyjaciół daleko za oceanem USA, a wrogów blisko na wschodzie
      Rosję i zachodzie Niemcy!!
      Przykładów mamy aż za, wiele, dlatego po wizycie Nowego demokratycznie wybranego Prezydenta
      B. Komorowskiego, wszystkie Media w Niemczech uderzyły jednym i tym samym tonem, że ten
      duet Komorowski Tusk, skończy z tą alternatywą „Osi Zła”, czyli Moskwa – Pekin.
      Teraz dopiero ten tandem z Sikorskim, zacznie na dobre konstruować tą „Oś Dobra” tj.
      dobrosąsiedzkich stosunków Rosją i Niemcami i skończyć z doktryną braci K&K Ameryka daleko,
      Rosja wroga, groźna, Niemcy podejrzane! Wtedy nie wiadomo, gdzie było miejsce dla Polski?
      Nie jestem zagorzałem katolikiem, ale tych dwóch latach absolutnego i dyktatorskiego panowania
      Braci K&K czasem z westchnieniem prosiłem stwórcę miej Polskę w opiece i nie pozwól ją zniszczyć
      przez tych nieobliczalnych braci K&K. Pozostał Polsce jeszcze jeden z braci, Jarosław ten gorszy i
      nieprzejednany, który za wszelką cenę chce wrócić do władzy, bez względu na straty, jakie
      wyrządza Polsce! Jak widać już na horyzoncie sceny politycznej, jego gwiazda powoli, ale
      skutecznie blednie i już nie długo Polska odetchnie od tego warchoła politycznego?
      Gdyby brać pod uwagę realia dzisiejszej polityki w Europie i na świecie, to Państwa starej Europy,
      kierują się teraźniejszością i będą za wszelką ceną unikać konfrontacji z tą coraz silniejszą „Osią Rosja-
      Chiny”, by kontynuować już od lat linię kooperacji, nawet w najtrudniejszych doraźnych konfliktach
      na arenie światowej!
      Ponadto Rosja jest więcej niż nam się wydaje dotknięta kryzysem i potrzebuje pomocy ze strony
      UE, zatem będzie się za wszelką cenę starała poprawić stosunki bilateralne z Polską, ponieważ Polska
      może zagrozić udzielenia tej pomocy z EU dla Rosji!!
      Uważam, jako doskonałe przedsięwzięcie Prezydenta Komorowskiego, kiedy zaprosił kanclerz Merkel
      i prezydenta (Francji) Sarkozy'ego do Warszawy do odnowienia Trójkąta Weimarskiego, który może
      również rozszerzy bilateralne powiązania z Rosją uzyskując swoją atrakcyjność!! Śp. Lech K.
      zaniedbał na zlecenie Jarka sprawę Trójkąta Weimarskiego w pierwszym podejściu! Podobno wtedy
      cierpiał na dolegliwości żołądka, czytaj rozwolnienie!!
      PS. Pani mata68, która pisze ctuję: „Nie podoba mi się postawa Niemiec w strefie Świnoujścia”
      odpowiem później, a może mi poda swój Email, chętnie nawiąże korespondencję, bo temat
      ciekawy! Pozdrawiam Walek
      • mariab109 Sztuka dyplomacji... 04.09.10, 14:18
        Dziekuje, podpisuje sie pod powyzsza wypowiedzia.

Panu Prezydentowi Komorowskiemu gratuluje zyczac wytrwalosci i cierpliwosci w dobudowywaniu normalnego wizerunku normalnego europejsliego kraju Polski.

To sie nazywa sztuka dyplomacji, po niej zas jest miejsce na prace espertow w poszczegolnych galeziach zycia ekonomiczo - gospodarczego.

Pozdrowienia ze Szkocji dla Forumowiczow rozumiejacych Polska Racje Stanu.
    • mariuszet Komorowski zdobywa Berlin 04.09.10, 14:16
      Jak widać prezydent Komorowski stara się być aktywnym, anie malowanym prezydentem. Tak trzymać.
      • 1zorro-bis No i co, zdechle PISiory? 04.09.10, 19:59
        facet przynajmniej umie sie zachowac i nie musi nikomu krzesla wyrywac....
    • eu_ropejczyk Komorowski zdobywa Berlin 05.09.10, 02:26
      Moze by sie Pan Prezydent nauczyl po Angielsku albo Niemiecku albo Francusku. Vhyba nie ma innego
      polityka w UE (a zwlaszcza z tak wieliego panstwa) ktory by nie umial obcych jezykow. To wstyd. Co
      Pan prezydent do szkoly nie chodzil, studia przeciez skonczyl !!!!!!
      • 1zorro-bis Re: Komorowski zdobywa Berlin 05.09.10, 07:33
        tak jakby Lechu i Jarek znali....
    • stoneborn Komorowski zdobywa Berlin 05.09.10, 14:19
      Z dzisiejszej GW:
      "Nord Stream nie usunął dotąd zastrzeżeń Polski, która domaga się wkopania gazociągu na odcinku
      przecinającym północny tor do Świnoujścia, aby rura nie blokowała żeglugi dużych statków do tego
      portu."
      A czy Komor nie byl w Berlinie, czy byl i po co?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka