aqwertz Marihuana trafiła do telewizji 08.09.10, 15:46 Żadna konopia nie zrobi takiego spustoszenia jak alkohol. Odpowiedz Link Zgłoś
michalroman Marihuana trafiła do telewizji 08.09.10, 15:47 Skoro Kalifornię zamieszkuje podobna ilość ludzi co Polskę można wnioskować, że u nas wpływy z opodatkowania upraw trawki byłyby na zbliżonym poziomie. TRZY MILIARDY ZŁOTYCH czekają, panie Tusk! Odpowiedz Link Zgłoś
mrarm Re: Marihuana trafiła do telewizji 08.09.10, 15:52 Podejrzewam, że 5x więcej. Jak się patrzy na ten burdel, to trzeba się czymś znieczulić.. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejkozlowski Są setki grożniejszych zjawisk niż trawka. 08.09.10, 15:56 Stale te dyskusje. Dajcie ludzie żyć. Alkoholizm szaleje. Gnojki ćpają heroinę i inne świństwa a tu wieelka dyskusja o trawce. Głupia dyskusja. Konopie już dawno powinny być legalne. Jak wino ! Odpowiedz Link Zgłoś
maciejkozlowski Trawa od 20 lat powinna być legalna a jej..... 08.09.10, 16:05 ..obrót opodatkowany i kontrolowany jak w Holandii. Na mnie ona działa nieprzyjemnie, więc nie używam, ale na moją partnerkę - bardzo miło. Nigdy nie mamy konfliktów z tego powodu. Ja wolę 2 drinki a ona 2 chmurki i jest O.K.. O co ten spór, te niekończące się dyskusje. W okresie 12 lat praktyki psychiatrycznej spotkałem setki ciężkich alkoholików, potworności w ich rodzinach a tylko 2 przypadki zależności od marihuany ( mocno dyskusyjne) i jeden przypadek psychozy po marihuanie, który doskonale zareagował na leki i pacjent po 5 dniach opuścił oddział. To g..o a nie problem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar591 Marihuana trafiła do telewizji 08.09.10, 16:20 www.youtube.com/watch?v=fazKDaNDlj8 www.youtube.com/watch?v=-DfHZtq39HA&feature=fvw------ “PO prawdopodobnie skończy tak jak wszystkie ruchy, które spaja jedynie cynizm, hipokryzja i konformizm.” - Stefan Niesiołowski Gazeta Wyborcza nr. 168 Odpowiedz Link Zgłoś
psu-jah ktoś w ogóle rozumie skąd popularność dopalaczy? 08.09.10, 16:25 przecież wszyscy sięgają po zamienniki dlatego, że nie można posiadać, hodować i legalnie kupić MARIHUANY!!!! wypalają mózgi nie wiadomo czym zamiast móc legalnie używać, sprawdzonego od tysięcy lat "narkotyku"....Holandia, Hiszpania, Czechy...coraz częściej słychać o Kalifornii i reszcie USA....lepiej krzyż i wódę.... Odpowiedz Link Zgłoś
kretu23 Co- 08.09.10, 16:37 dziennie wieczorem joincik przed snem. Od 15 lat Lekarz z Doktoratem Pozdrawia ZALEGALIZOWAC!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sajder86 cos jest nie tak z gazetową sondą 08.09.10, 16:39 Jak glosowalem bylo 90% za i 10% przeciw. Teraz jest 70% :30%. Odpowiedz Link Zgłoś
bezebubol Marihuana?YES!!! 08.09.10, 16:46 "Legalna marihuana to ulga dla organów scigania" jak śpiewał przed laty warszawski zespół Transmisja.tyle że dla aparatu represji legalizacja jest baaardzo nie na rękę:wystarczy złapac,zatrzymac,skontrolowac[chocby pijanego małolata z piwem w parku czy pod klubem] i mamy kolejnego "kryminaliste".statystyki rosną,premia leci,pare godzin papierkowej roboty zamiast narażac dupsko na kontakt z prawdziwymi gangsterami... palę trawke ponad 2 dekady i wiem że naprawde nie uzalenia[jak jest to jest a jak jej brak to się o niej zapomina] zupełnie odwrotnie niż legalny twardy narkotyk dostępny 24h w tysiącach sklepów zwany alkoholem.a poza tym trawa ma pozytywny wpływ na postrzegania siebie i świata,wzrost kreatywności i wewnętrznej radości [oczywiście u osób bez zaburzeń osobowości którzy nie powinni miec z nią kontaktu!] a tak na koniec-KTO DAŁ PAŃSTWU PRAWO DO WSADZANIA NAS DO WIĘZIEŃ I RUJNOWANIE NASZEGO ŻYCIA ZA PALENIE NIEWINNEJ ROŚLINKI?!!PIERDOLONE ŚREDNIOWIECZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xpingus Re: Marihuana?YES!!! 08.09.10, 16:54 przestań synu takie pierdoły opowiadać, paliłem maryche 11 lat i dzień w dzień się modliłem by ją zostawić, a jakoś nie szło! Teraz jestem szczęśliwy, bo od 2 lat nie palę... dziury w głowie pozostały! Większość tutaj wypowiadających i głosujących to młodzi/starzy palacze, przez to wyniki są za. Ja jestem przeciw, bo alkohol wysrasz i jest dobrze, THC masz jeszcze 2tygodnie w organizmie! Marycha może działa "na bezsenność" i inne pierodoły podane w tym artykule, za to robi człowiekowi niezłe dziury w mózgu, poza tym od Marychy do amfetaminy to tylko mały kroczek. No comment. Skończcie więc opowiadać te banialuki, jaka to maryśka jest cool. Odpowiedz Link Zgłoś
bojownik_wolnosci Re: Marihuana?YES!!! 08.09.10, 18:18 No i znowu jakieś pół prawdy... To jakby alkoholik mówił do ludzi: Nie pijcie, bo to jest przekleństwo! Pewnie teraz dla ciebie jest, ale nie mierz ludzi swoją miarą. Te "pierdoły" które może leczyć to również SM więc nie pieprz, pozytywne efekty wygrywają nad minusami, czego o alkoholu nie można powiedzieć a legalny jest. A już ten tekst że od zielska można łatwo sięgać po inne narkotyki to już możesz na drzewo spadać z taką propagandą. A wiesz dlaczego? Bo teoria przejścia od mj do innych jest nieprawdziwa, ŻADNE badanie NAUKOWE tego nie potwierdza. Prohibicja sprawia że u dilera można dostać różne rzeczy, i jak nie ma zioła to możesz sobie kupić innego mózgo-klepa. Pozostaje jeszcze decyzja czy będziesz sięgał po coś innego, i to jest twoja wola i tylko twoja decyzja, nie zganiaj matołku na zioło. Może miałeś preferencja do uzależnienia nie będę tego roztrząsał, bo jeśli tak to z tym uzależnieniem się urodziłeś i to była tylko kwestia czasu aż na coś takiego nie wpadniesz i lipa. Odpowiedz Link Zgłoś
100hz Re: Marihuana?YES!!! 09.09.10, 00:43 xpingus = to pokazało jak bardzo nadawałeś się do leczenia, ja pale marihuanę może 5 razy w roku!!! i nikt mi nie wmówi ze jestem uzależniony, kilka razy do roku tez pije - i nikt mi nie wmówi ze jestem alkoholikiem, czy Polacy przestana wszystko sprowadzać do skrajności które zawsze są złe ,tak jak z ZA CIEPLE LATO czy za ZIMNA ZIMA... ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
zb1k Re: Marihuana?YES!!! 09.09.10, 11:03 xpingus napisał: > przestań synu takie pierdoły opowiadać, paliłem maryche 11 lat i dzień w dzień > się modliłem by ją zostawić, a jakoś nie szło! Teraz jestem szczęśliwy, bo od 2 > lat nie palę... dziury w głowie pozostały! Większość tutaj wypowiadających i g > łosujących to młodzi/starzy palacze, przez to wyniki są za. Ja jestem przeciw, > bo alkohol wysrasz i jest dobrze, THC masz jeszcze 2tygodnie w organizmie! Mary > cha może działa "na bezsenność" i inne pierodoły podane w tym artykule, za to r > obi człowiekowi niezłe dziury w mózgu, poza tym od Marychy do amfetaminy to tyl > ko mały kroczek. No comment. Skończcie więc opowiadać te banialuki, jaka to mar > yśka jest cool. nie wierze, ze paliles maryske pale od dokladnie 18 lat, przez pierwsze 3 lata dzien w dzien, pozniej roznie, raz 2 lata przerwy, a ostanie 2 lata ponownie dzien w dzien. Normalnie pracuje na stanowisku kierowniczym i nie mam "dziur". Kilku moich znajomych tez pali i nie sa "lumpami" tylko lekarzami, wykladowcami, ba nawet prawnik jest, wiec nie sciemniej tu. Odpowiedz Link Zgłoś
bojownik_wolnosci Marihuana trafiła do telewizji 08.09.10, 18:00 Cytuje: "Sondaż CNBC z kwietnia pokazał, że tylko 33 proc. Amerykanów w całym kraju jest za legalizacją, a aż 55 proc. jej się sprzeciwia." Że coooo?? To tak jak z sondażami dla bronka przed wyborami... BUHAHA Z ostatnich sondaży dla całego USA wynosi UWAGA UWAGA FANFARY: 44% !! o to dowód www.gallup.com/poll/123728/U.S.-Support-Legalizing-Marijuana-Reaches-New-High.aspx# To też dowód że Gazeta GWno wie i takie sam shit pisze:P Odpowiedz Link Zgłoś