Dodaj do ulubionych

Zeznania Kaczyńskiego: Byłem w stanie silnego s...

16.09.10, 12:55
Jeśli wtedy prezes był w szoku (co absolutnie zrozumiałe), to w czym jest teraz? Poczekajmy jeszcze trochę (najlepiej do wyborów) i dowiemy się od niego, że ciało przywieziono na furmance, zrzucono je w błoto, a obok stali Tusk z Putinem i zanosząc się śmiechem pstrykali zdjęcia.
Niech się lepiej przyzna krętacz, o czym rozmawiał z bratem przez telefon, na krótko przed katastrofą i że wspólnie ustalili lądowanie we mgle. Większym ryzykiem dla zacietrzewionych w walce z rządem bliźniaków była kompromitacja - czyli spóźnienie się na uroczystości, których sami zawzięcie się domagali...
Obserwuj wątek
    • plik00 Zeznania Kaczyńskiego: Byłem w stanie silnego s... 16.09.10, 13:18
      Szczerze Panu współczuje. Nie jest Pan politykiem z mojej bajki ale zgadzam się ze ilośc złośliwości, niechęci, nienawiści i celowych utrudnień skumulowala się wynikiem czego doszło do nieszczęścia. Trudno powiedzieć kto na co liczył i czego się spodziewał. Pewno jedni chcieli utrudnić, odebrać wiarygodność, osmieszyc a inni (KGB/gru/czy co tam teraz maja) liczyli na coś wiecej. Bez jakichś specjalnych planów- okazuje się ze same intencje wystarcza. W tym sensie zgadzam się ze rząd powinien podać się do dymisji w takim solidarnym geście poczucia odpowiedzialności i jeszcze raz starać się o legitymizacje swoich rządów. Jak pokazuje przykład wyb.prezyd. wynik nie taki oczywisty. A swoją droga to ludozerca okazuje się środowisko GW które chętnie złożyło ofiarę (nie swoją) na ołtarzu nierealnych marzeń o cudownych stosunkach z Rosja. Tam nadal rządzi Iwan Grozny-nic się od tego czasu w stos. z Polska nie zmieniło i nie zmieni. Zagraliśmy się na smierć.
      • our2 Re: Zeznania Kaczyńskiego: Byłem w stanie silnego 16.09.10, 13:40
        Ilość zlośliwości, niechęci, nienawiści i celowych utrudnień z estrony prezydenta Kaczyńskiego względem rządu skumulowała się. Nadęty balon prezydenta Kaczyńskiego pękł jak mydlana bańka 10.04. Prezydent Kaczyński winien byl podać się do dymisji ze względu na swoją haniebną antypolską i antypaństwową działalność, niestety nie zdążył postąpic honorowo, choć i tak pewnie by tak nie postąpil bo honor był mu obcy.
      • zbyszek.bejach Re: Zeznania Kaczyńskiego: Byłem w stanie silnego 16.09.10, 14:16
        plik00 napisał:

Tam nadal rządzi Iwan Grozn
        > y-nic się od tego czasu w stos. z Polska nie zmieniło i nie zmieni. Zagraliśmy
        > się na smierć.
        Kto się zagrał? Kaczyński był w szoku, nie wszystko widział był pod wpływem silnych środków, ALE WIDZIAŁ,ŻE BYŁ WYPRZEDZANY, WIEDZIAŁ, ŻE WINNY JEST TUSK I PUTIN. Więc jaka jest prawda, ale nie wg Kaczyńskiego ?
        • zenutek Re: Zeznania Kaczyńskiego: Byłem w stanie silnego 17.09.10, 01:15
          A co najwspanialsze, że widział ciało brata leżące obok "ruskiej" trumny w błocie, zastanawia się jedynie czy na noszach czy na folii... Chore...
      • big.bo13 Re: Zeznania Kaczyńskiego: Byłem w stanie silnego 16.09.10, 17:44
        nie musisz zapewniać ,że nie jesteś zwolennikiem Kaczora starszego to widać słychać i czuć jak jesteś przesiaknięty ich nienawiścią do normalnie rzadzacych
    • perski_dziadzio Szkoda Wassermanna 16.09.10, 13:51
      "- Całkowicie i bezwzględnie wykluczam możliwość, aby prezydent Lech Kaczyński mógł w jakikolwiek sposób, osobiście lub za pośrednictwem innych osób, wpływać na autonomiczne decyzje załogi samolotu co do przebiegu lotu, a w szczególności decyzji o lądowaniu w warunkach nie zapewniających bezpieczeństwa."
      Można zaklinać rzeczywistość na sto sposobów, ale faktem jest, że pilot musiał być pod presją po pamiętnym locie gruzińskim (był w nim drugim pilotem), podczas którego i po którym pilot był szykanowany przez prezydenta i jego otoczenie. Najlepiej świadczą o tym jego słowa z czarnej skrzynki ("jak nie wyląduję, to mnie ..."). Prezydent mógł zdjąć z pilota tę presję, ale głupota i pycha mu na to nie pozwoliła. Gdyby wylot nastąpił wcześniej (na co nie zgodził się prezydent, a potem dodatkowo jeszcze się spóźnił) pogoda byłaby lepsza, a przede wszystkim byłby czas na przelot na lotnisko zapasowe i dojazd z niego do Katynia.
      Nie decydując się na uwolnienie pilota spod presji, że MUSI wylądować w Smoleńsku, prezydent popełnił samobójstwo pociągając za sobą pozostałe 95 osób.
      Marnie prezydentował, marnie skończył, ale brat załatwił mu Wawel, pomniki chce stawiać i niedługo pewnie spróbuje załatwić mu beatyfikację.
      Najbardziej żałuję śmierci Wassermanna. Podobno poleciał w zastępstwie ...
      • mbppolka Re: Szkoda Wassermanna 16.09.10, 14:02
        Zachowanie się prezydenta Kaczyńskiego oraz jego brata i członków PiS względem pilotów po słynnej wizycie w Gruzji nie dają wątpliwości co do możliwości naciskow i przy tej katastrofalnej wizycie. Kaczyński, żeby nie wiem jak teraz kłamał, przeszlości nie zmieni.
    • greges58 Zeznania Kaczyńskiego: Byłem w stanie silnego s... 16.09.10, 13:53
      Nie był w żadnym " stanie " silnego szoku !
      Tylko, na prochach...

Wszystko jasne ?

Pozdrawiam ^ ^
    • michalzzkrakowa Zeznania JK obłudne, jak każde jego słowo 16.09.10, 13:56
      swoje opnie wypowiadał wielokrotnie, nigdy, minęło pięć miesięcy, nie odwołał (cóż dopiero przeprosił). Kiedy wreszcie stanie przed sądem za szkalowanie, pomawianie, mówienie nieprawdy o najwyższych organach państwa? Tym bardziej, że nie jest spadkobiercą ani dysponentem woli swojego brata.
    • mbppolka Re: Zeznania Kaczyńskiego: Byłem w stanie silnego 16.09.10, 13:57
      przecież ci wychowani na wyższej półce nagminnie się spóźniali (spóżnia) na wszelkie uroczystości, wiece, koncerty. Mamusia nie nauczyła, że spoźnianie to lekceważenie czekajacych na nich a może tak specjalnie robili (robi)?
    • kosmetyk.kosmetyk Zeznania Kaczyńskiego: Byłem w stanie silnego s... 16.09.10, 14:00
      przecież dokładnie to samo mówił w pierwszym wywiadzie od momentu katastrofy. Ale cóż, TVN potrzebuje spektakularnego ujawnienia "sensacji".
    • josif47 Zeznania Kaczyńskiego: Byłem w stanie silnego s... 16.09.10, 14:15
      Najlepiej zaslaniac sie tajemnica sledztwa. Potem jest czas na kombinacje. Nie darmo Tusk sciskal sie z Putinem. A i Kaczynski miesza. Wam,politykom,nie mozna wierzyc...jestescie klamcami...
    • 01zefka Zeznania Kaczyńskiego: Byłem w stanie silnego s... 16.09.10, 14:36
      ten mały PISiorek potrafi wszystko nagiąć do swoich marnych celów. i uczy swoich fanatyków kłamstwa i buty /wypowiedż młodej Wasserman/ .To co czyni kurdupel ,gdzie indziej nazywane jest chuligaństwem
    • zwf To był zamach samobójczy... 16.09.10, 14:45
      Moim skromnym zdaniem to był świetnie przygotowany samobójczy zamach terrorystyczny, zamach-marzenie każdego prawdziwego terrorysty, mistrzostwo świata w tej konkurencji i nikt prędko tego nie przebije...
      • 1zorro-bis Kaczy swir w szoku? 16.09.10, 15:05
        on jest w takim stanie caly czas....
        • pijpijrusku Re: Kaczy swir w szoku? 16.09.10, 17:52
          Od tego kaczego pierv dolenia caly kraj jest w szoku,ha,ha! A to kuta sidlo jeszcze sie skarzy.Juz ja bym ci zrobil karle "szok",trafilbys w moje lapska..
    • vonl leżało na jakiś noszach 16.09.10, 15:11
      Brawo Redakcja!
      • igor_uk Re: leżało na jakiś noszach 16.09.10, 15:49
        vonl napisał:

> Brawo Redakcja!<

To nie tylko trzeba mowic "Brawo" redakcji,a przedewszystkim Jarkowie.Czy juz nikt nie pamjeta,jak to mowilo sie,ze Prezydent Polski lezal w "ruskiej trumnie"? Jaroslaw naprawda byl zamroczony i to bardzo.Moze on wogule byl nie tam ,gdzie mysli.
    • ajakzupa hieny 16.09.10, 15:13
      Jak to miło żyć w kraju, w którym tajność dokumentów i prawo do tajemnicy osoby zeznającej w śledztwie mają wartość papieru klozetowego.

Cieszcie się i nie zatruwajcie sobie błogości tym, że w kraju i wasze objęte prawem tajemnicy sprawy każdy może wywlec. Chwała hienom, hańba ludziom prawym.
      • pijpijrusku Re: hieny 16.09.10, 17:50
        a jbł cie pies,bo pis cie juz wjbł
      • antropoid Re: hieny 16.09.10, 20:39
        ajakzupa napisał:

> Jak to miło żyć w kraju, w którym tajność dokumentów i prawo do tajemnicy osoby
        > zeznającej w śledztwie mają wartość papieru klozetowego.
        ---------------------
        Racja. Albo np. w takim kraju, w którym jakaś brodata łajza o wyglądzie islamskiego terrorysty, która rozwaliła WSI, wykrada tajne akta, wynosi je do domu i razem ze swoimi partyjnymi kolesiami kombinuje, kogo by tu na ich podstawie zgnoić...
    • stivi47 Zeznania Kaczyńskiego: Byłem w stanie silnego s... 16.09.10, 15:28
      Dla tego Wariata sa wszyscy Polacy wini ze ten jego Blzniak tam pod Smolenskiem wykonal polecenie prezesika ,cytuje panie prezesiku zadanie zostalo wykonane ten wariat wie dobrze ze na jego polecenie zginelo tylu dobrych Polakow a teraz sie ta Gnojowa zaslania ze Samolot byl Stary a to Skrzydlo nadciol Tusk a to Komorowski Ukradl Kola a Putin kazal Siniki uszkodzic szkoda slow na tejego Bzdury ale jak Palikot cos na tego Wariata powie to zaraz leci do Sandu i krzyczy Mamusiu ten namnie cos powiedzial dajcie temu niedorozwinientemu wiadereczko i malutka lopadke i wyslijcie tego do Piaskownicy.
    • stivi47 Zeznania Kaczyńskiego: Byłem w stanie silnego s... 16.09.10, 15:39
      Ten byly Prezydent Lech Kaczynski ktury tam pod Smolenskiem Siebie swoja Zone i tych Pozostalych Polakow tam Zabil jest winy tej Katastrofy bo tylko on nie kto iny mogl londowanie przerwac i do Polski oder na ine Lotnisko ten Samolot skierowac czy wy tam Polsce jestescie takimi Wariatami jak ten jego Blizniak bo ten Lech Kaczynski na tym pokladzie tego Samolotu mol zrobic wszystko zaden iny niemol temu sie sprzeciwic bo on byl glowa Panstwa i wszyscy na pokladzie tego Samolotu musieli wykonywac jego Polecenia Landowac czy nie Landowac chyba ze byl tak Pijany ze niewidzial ze za Oknem jest taka silna MGLA.i ten jego Braciszek wie doskonale ze ten jego Braciszek SPOWODOWAL ta KATASTROFE
      • hurdy-gurdy stivi47.... 16.09.10, 20:45
        stivi47 napisał: - chyba raczej wydukał
        To już takie nieuki dostają robotę w plac-formie?
        • zenutek Re: stivi47.... 17.09.10, 01:27
          Trzeba coś więcej wiedzieć o świecie i komputerze by być w PO, a Ty jednak tego nie posiadasz, więc popierasz PiS. Jak zrozumiesz, dlaczego ktoś nie używa polskich znaków, to może wreszcie będzie Cię stać na zmianę swojego zainteresowania politycznego.
    • 1b-os Zeznania Kaczyńskiego: Byłem w stanie silnego s... 16.09.10, 15:44
      Jak zawsze nie pamięta co opowiadał wczesniej.W słynnym wywiadzie dla Rzeczpospolitej /17 lipca br/ mówił,że brat zadzwonił z samolotu o 8.20 przez satelitę.Był pewien ,że już wylądowali w Smoleńsku.W prokuraturze JK zeznał,że rozmawiał z bratem przez satelitę o 6 rano/sic!/ i rozmawiali o stanie zdrowia matki.Znów był pewien że juz wylądowali! Czyli nawet nie wiedział o której brat miał wylecieć!?Nie wiedział o ogromnym spóźnieniu Lecha?
      JK nie odmówił Tuskowi wspólnego lotu do Smoleńska- lecz po cichutku wyczarterował samolot a do kancelarii Tuska szła informacja żeby czekali,bo JK bardzo przeżywa...No i wiele godzin czekali. A JK po prostu chciał być przed ekipą rządową na miejscu katastrofy!Ale miałby używanie! Nie udało się,stąd oskarżenia o celowym spowalnianiu przejazdu jego ekipy przez Rosjan. Naoczni swiadkowie widzieli ciało Lecha leżące w błocie, w ruskiej trumnie, na folii, na noszach...
      Myślałam,że prokuratorzy którzy przez trzy godziny przesłuchiwali JK przynajmniej dopytają która wersja jest prawdziwa...
      • arverne Re: Zeznania Kaczyńskiego: Byłem w stanie silnego 16.09.10, 20:48
        Rozmowe Jarkacza z prezydencikiem o godzinie 8,20 zaraz po katastrofie potwierdzal tv Polsat ten pyzaty pedalkowaty pieknis Bielan co na wlasne oczy widzialem i uszy slyszalem.
      • arverne Re: Zeznania Kaczyńskiego: Byłem w stanie silnego 16.09.10, 20:52
        Bezczelnosc kurdupla nie zna granic .Katastrofa sie wydarzyla bo byla zla widocznosc a ten pojeb oskarza Rzad polski i Rosje to trzeba miec niezle kuku .Tylko winny/na bank wydal polecenie prezydencikowi zeby ladowal/ szuka tak pokretnych przyczyn katastrofy.
    • morda57 Zeznania Kaczyńskiego: Byłem w stanie silnego s... 16.09.10, 16:03
      Nie wie nie znam sie!!!Mam tylko jedno pytanie do prezesa!!!!!
      Po co brat zatrudnial tylu ministrow i sekretarzy(sekretarek) i innych darmozjadow
      skoro nie umieli oni sami zorganizowac takiej prozaicznej wyprawy do Katynia?
      Co roku prezio i jego nieudacznicy tam latali i zawsze mialem wrazenie,ze byly toi wizyty zorganizowane przez sztab Lecha,a moze sie myle?
      Wiec,gdzie jst problem?Moze ktos wie wiecej?
      Te biedaki z PO maja chyba za malo nabialu w kroczu aby cos na ten temat powiedziec!
      Jedynie Palikot w tym towrzystwie wzajemnej adoracji mowi co mysli!I za to go szanuje!!!!!!
    • cmazui Zeznania Kaczyńskiego: Byłem w stanie silnego s... 16.09.10, 16:03
      Do jednych spraw, JK jest w szoku i nie pamieta, rownoczesnie do innych jest absolutnie precyzyjny w komentarzach i analizach.
      Nie trzeba byc psychologiem aby zobaczyc niescislosc.
      Zaslanianie sie ciagle chora matka jest zalosne, wszyscy maja rodziny i bliskich, no prawie wszyscy, niektorzy jedynie kota za zone.
      Reasumujac, co ten czlowiek dalej robi w polityce ?, dlaczego wciaz jest tolerowany ?
    • tykaczor Zeznania Kaczyńskiego: Byłem w stanie silnego s... 16.09.10, 16:05
      W jakim ty konusie byłeś szoku ! Jesteś cynikiem i już wtedy w tej kwadratowej główce przyszła ci myśl jak wykorzystać tę tragedię dla przejęcia władzy. Nie uroniłeś ani jednej łzy wtedy, gdy nawet obcy ludzie nie mogli powstrzymać się od płaczu. Jesteś ZWIERZĘCIEM !!!
    • ubiquitousghost88 Czym dalej, tym błota więcej... 16.09.10, 17:51
    • mata68 Moje zeznania 16.09.10, 18:10
      Nie byłam pod wpływem żadnych leków,ani alkoholu,ani papierosów,ani narkotyków kiedy zrozumiałam śmierć mojego brata i jego rodziny w ich własnym mieszkaniu .Ani wtedy,ani podczas pogrzebu nie obwiniałam nikogo za ich śmierć ,ponieważ nawet śmierć w wyniku tragicznego zdarzenia jest czymś naturalnym ,nawet jeśli mój brat miał wówczas zaledwie 20 lat .Nie urządziłam z tego tragedii narodowej,podobnie jak żołnierze ,którzy przez misje np.w Afganistanie mają porozbijane rodziny,czy giną w mało godnych warunkach.Śmierć była ,jest i będzie czymś normalnym ,panie Kaczyński.Obarczanie rządu za wolę niebios dowodzi,że nie wierzy pan Bogu:)ani nawet w Boga,bo gdyby zechciał żaden rząd nie byłby w stanie Mu przeszkodzić w darowaniu życia dla pańskiej rodziny.Co się stało-nie odstanie się.Proszę zatem zaakceptować fakty i przestać się w końcu obnosić ze swoim bólem jak wytwór nocnych koszmarów-nie pan jeden stracił bliskich w służbie dla Polski.Tyle ,że nie wszyscy zarobili na takiej stracie fortunę.Nie mam sympatii dla diabła,który żąda od innych żeby zapomnieli sami siebie ,własne cierpienie z powodu własnych strat i przeżywali wyłącznie jego ból.Proszę sie pozbierać i nie tworzyć narodowej epopei z tego co w pana wieku dawno powinno być oczywiste-życie kończy się śmiercią.Nie będę pana obrażać,ale powiem uczciwie mam pana serdecznie dość-choćby dlatego,że przeżyłam potężną stratę bez jednego środka otumaniającego,a jestem od pana dużo wrażliwsza.Wstydż się pan,panie Kaczyński.
    • stivi47 Zeznania Kaczyńskiego: Byłem w stanie silnego s... 16.09.10, 18:13
      Nie ten Tusk nie ten Prezydent byli wini ze ten Samolo sie tam rozbil tylko ten Zabity Kaczynski byl winy tej Katastrofy bo tylko on jeden mogl zakazac tam landowac ,a tym Pilotom rozkazac gdzie indziej landowac bo jako Prezydent ma ta wladze , zeby byc takim Wariatem w takich warunkach nic nie dzialac i poswiencic swoja Zone siebie samego i wielu niewinych Ludz posylajac ich na pewna Smierc to czeba byc naprawde takim Wariatem jak jest jego ten malutki prezesik normalny czlowiek o normalnych zmyslach by tego nie zrobil chyba ze na polecenie prezesika zadanie musze wykonac.
    • palpis Zeznania Kaczyńskiego + 16.09.10, 18:36
      "ruska trumna"... skonfrontować Joachima z Jarosławem !
    • hurdy-gurdy Zeznania Kaczyńskiego: Byłem w stanie silnego s... 16.09.10, 20:43
      Dziwne, ze "nie ujawniły się" zeznania pracownika MSZ, który odwoływał przygotowawczą wizytę w Rosji pracowników kancelarii prezydenta, albo zeznania osoby z MON, która zrezygnowała z rosyjskiego nawigatora w Tupolewie. Albo dokument związane z organizacją spotkania Tusk-Putin.....

Jaja jak berety, tak kręcą debeściaki a PO-lacy wszystko łykają bez zapitki.
    • antropoid Zeznania Kaczyńskiego: Byłem w stanie silnego s... 16.09.10, 20:43
      "Zeznania Kaczyńskiego: Byłem w stanie silnego szoku"
      ----------------------
      Ale stan silnego szoku miął już jakiś czas temu i został tylko dawny stan totalnego zidiocenia i nienawiści do wszystkiego co oddycha i drogę do upragnionego tronu zagradza...
    • emeryt_59 Zeznania Kaczyńskiego: Byłem w stanie silnego s... 16.09.10, 21:16
      Raczej był w innym stanie. Zrozumiał że to jego i jego brata rusofobia doprowadziła do tej wielkiej tragedii. I za wszelką cenę chce teraz siebie i brata wybielić. Wszelkie plany reelekcji Lecha tak misternie układane wzieły w łeb. Jeden z elementów kampanii wyborczej (prywatna wycieczka Lecha ) i granie na patriotycznych uczuciach Polaków doprowadziły do nieszczęścia. I trudno teraz się dziwić że Jarosław Kaczyński działa jak obłąkany. Całe jego działanie niema nic wspólnego z dobrem państwa ale ratowaniem twarzy swojej i brata za wszelką cenę. Z krzyżem jako narzędziem tych rozgrywek włącznie. Szkoda wielka tylko że tak wielu ludzi tego nie może zrozumieć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka