ossi-pol 16.09.10, 18:12 Oj będzie się działo ! To znaczy: na froncie dyplomatycznym... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
menuet1 Zatem niech !!! 16.09.10, 19:00 Zatem ja - obywatel RP - żądam natychmiastowego wycofania naszych żołnierzy z Afganistanu !!!! Oni tam niepotrzebnie giną !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anna-pendel Czyja to decyzja? 16.09.10, 19:08 Po raz czwarty już pytam, który polski urzędnik i z jakiego polskiego urzędu wyraził zgodę na Kongres Czeczenów na terytorium Polski? Dobrze, że jeszcze przed przyjazdem Zakajew zdążył arogancko pouczyć polskie władze, że MSZ musi uzgadniać z Prokuratura Generalną wydawanie wiz. Tym bardziej interesuje mnie kto zezwolił na ten Kongres w Polsce i komu trzeba będzie dziękować za ten pasztet. Nikt nie wie? Odpowiedz Link Zgłoś
flat-ower Re: Czyja to decyzja? 16.09.10, 19:20 A czyja była to decyzja przyjąć we Francji wierchuszkę "S", dać im wydawać pisma i gazety oraz książki, dawać im zasiłki, karty stałego pobytu, chronić przed SB? Coś za szybko zapominamy co inni nam kiedyś dali.... To się chyba "solidarność " nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-pendel Re: Czyja to decyzja? 16.09.10, 19:37 Pytam o kompetencje obecnych polskich urzędów państwowych. Proszę więc nie pouczać mnie co jest solidarnością a co nie i co kto komu dawał we Francji. Nie o to pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
flat-ower Re: Czyja to decyzja? 16.09.10, 20:30 Myslałem żeś mniej głupi. No więc powiem prosto: naród który doświadczył solidarności w cięzkich czasach powinien umieć się zachować tak samo gdy inni cierpią. Ale świniopasom tego tłumaczyć nie ma co. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Chamy to najlepszy materiał na terrorystów... 16.09.10, 21:26 flat-ower napisał: > Myslałem żeś mniej głupi. No więc powiem prosto: naród który doświadczył solida > rności w cięzkich czasach powinien umieć się zachować tak samo gdy inni cierpią > . Ale świniopasom tego tłumaczyć nie ma co. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Bo jak giną, nikogo głowa nie boli... 16.09.10, 21:28 ubiquitousghost88 napisał: > flat-ower napisał: > > > Myslałem żeś mniej głupi. No więc powiem prosto: naród który doświadczył > solida > > rności w cięzkich czasach powinien umieć się zachować tak samo gdy inni c > ierpią > > . Ale świniopasom tego tłumaczyć nie ma co. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Czyja to decyzja? 17.09.10, 17:36 flat-ower napisał: > Myslałem żeś mniej głupi. No więc powiem prosto: naród który doświadczył solida > rności w cięzkich czasach powinien umieć się zachować tak samo gdy inni cierpią > . Ale świniopasom tego tłumaczyć nie ma co. Posluchaj cwiercwalku..... Solidarnosc nie podkladala babeczek w miejscach publicznych wiec nie porownuj tej swoloci z soldarnoscia. Moze czeczeni maj racje ale sposoby walki ktore uzywaja sa barbarzynskie. Przymkneli go i jesli sa dowody ze finansuje(lub pmaga) takie metody walki powinni oddac go ruskim. Decyzja powinna nastapic szybko bo moze jakis pir....y pustynny murzyn wysadzi sie razem z toba w ktorys z naszych miast. Odpowiedz Link Zgłoś
trycykl Naucz się odróżniać pytanie od pouczenia. 17.09.10, 09:00 Zresztą przyda ci się to pouczenie: Nie pisz, jeśli nie myślisz. Odpowiedz Link Zgłoś
maryko.m Re: Czyja to decyzja? 17.09.10, 10:33 Nikt nie musiał wydawać żadnych zezwoleń na prywatny kongres osób, które legalnie przekroczyły granicę Polski. Tu nie Rosja ! www.youtube.com/watch?v=j1kQyeEwcfI&feature=related www.wystawa.czeczenia.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 CIA 16.09.10, 19:39 Solidarność była na garnuszku CIA. To dlatego obecne elity są tak bardzo proamerykańskie. Ale dochodził też aspekt wewnętrzny - francuski. Urzędujący wówczas prezydent Mitterrand był powszechnie uważany za króla kłamstwa - kłamał mając do tego jakiś powód, jak też i bez powodu. Dotyczyło to rozmaitych przekrętów, kochanek, "wyczynów" synalka etc. Wspieranie Solidarności dawało mu w jego oczach nieco blasku... Odpowiedz Link Zgłoś
flat-ower Re: CIA 16.09.10, 20:31 chyba cię pogięło. A setki i tysiące zwykłych ludzi, którzy zbierali dary dla Polaków? Też z CIA ? Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Hitler potrafił ogłupić 50 milionów. Ludzie = owce 16.09.10, 21:30 flat-ower napisał: > chyba cię pogięło. A setki i tysiące zwykłych ludzi, którzy zbierali dary dla P > olaków? Też z CIA ? Odpowiedz Link Zgłoś
pijpijrusku Re: Hitler potrafił ogłupić 50 milionów. Ludzie = 16.09.10, 21:55 Tak na marginesie to nie bylo 50 milionow i nalezy jeszcze dodac inne narody sku... synskie: chocby slowakow. W Hiszpanii do lat 70-tych rzadzil faszysta! Ruskie bydlo tratowalo sie na pogrzebie Stalina ,choc kazdy z nich mial w rodzinie ofiare tego gruzinskiego zayoba! To jesyt dopiero zidiocenie-wiec pytam,czy oni dzisiaj sa normalni. Odpowiedz Link Zgłoś
serwolatka5 Re: Hitler potrafił ogłupić 50 milionów. Ludzie = 18.09.10, 09:16 debil do kwadratu Odpowiedz Link Zgłoś
pijpijrusku Re: CIA 16.09.10, 21:44 eee,ruska bladz ty.. herr7- ciebie psie trza walic kijem az do smierci,bo zmadrzec kundlu,cos spod ogona ruskiej suki wypadl ,juz za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
serwolatka5 Re: CIA 18.09.10, 09:11 pijpijrusku napisała: > eee,ruska bladz ty.. herr7- ciebie psie trza walic kijem az do smierci,bo zmadr > zec kundlu,cos spod ogona ruskiej suki wypadl ,juz za pozno. Polak katolik ? czy debil ? Odpowiedz Link Zgłoś
trycykl Bo to oczywiście CIA... 17.09.10, 08:58 ...tak zmobilizowała polską policję :) Odpowiedz Link Zgłoś
serwolatka5 Re: CIA 18.09.10, 09:09 taka prawda niestety -dzisiaj to dokładnie widać , słychać i czuć. Odpowiedz Link Zgłoś
mys1acy zmartwiona anna 16.09.10, 20:59 A co boisz się że Polska narazi się Putinowi, a może boisz się o Tuska , bo nie wie jak wybrnąć z tej sytuacji, bo jest między młotem a kowadłem.. Dlaczego to dla ciebie jest takie ważne że pytasz się po raz czwarty , czym się martwisz? Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 A ty co taki odważny? Bo głupi? 16.09.10, 21:38 ...Chcesz, żeby twoje resztki ochrzczono terminem "collateral damage", jak resztki dziennikarzy chińskich w Ambasadzie Ch.R.L. w Belgradzie, gorącej clintonowej wiosny 1999 roku? A kto może Putinowi zabronić zgotować tej łachudrze czeczeńskiej taki sam los, jaki nic niewinnym Chińczykom zgotował Clinton? Jedyne, co zgrzeszyli, to to, że mówili światu prawdę o tym, co USA wyrabiało w Jugosławii... mys1acy napisał: > A co boisz się że Polska narazi się Putinowi, a może boisz się o Tuska , bo nie > wie jak wybrnąć z tej sytuacji, bo jest między młotem a kowadłem.. > Dlaczego to dla ciebie jest takie ważne że pytasz się po raz czwarty , czym się > martwisz? Odpowiedz Link Zgłoś
slowianin33 Re: Czyja to decyzja? 17.09.10, 23:06 Cofnijmy się w czasie o niecałe 5lat.Kto zorganizował Czeczenom zjazd w Pałacu Prezydenckim? Epizod ten był wpisany w prowadzoną wtedy taktykę dyplomatyczną w ramach globalnej strategii pod batutą Busza,a ówczesny establishment miał swoją rolę do odegrania,marketingowo odtrąbiono jaką to ważną rolę pełni Warszawa na arenie międzynarodowej w walce o wolność i umacnianie demokracji.Ważne są okoliczności tego typu zdarzeń i odgórny mechanizm postępowania z decyzjami politycznymi włącznie,a nie bardziej lub mniej ważny urzędnik w roli kozła ofiarnego. Odpowiedz Link Zgłoś
djenn Re: Czyja to decyzja? 18.09.10, 01:24 Wszyscy wiedzą, że to nieżyjący prezydent Lech Kaczyński - osobiście zaprosił separatystó czeczeńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
flat-ower Ahmed Zakajew jest w Warszawie 16.09.10, 19:10 Ja na jego miejscu przypłynąłbym rzeką do Domu Polonii. Wypłynięcie z zalewu zegrzyńskiego i dotarcie do Pułtuska to piękna i dyskretna wycieczka. Policja nie zobaczy, kamień z serca władzy spadnie a chłopina się pokaże na Zjeździe Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Polska kraj bezprawia? 16.09.10, 19:30 My w Polsce to wiemy ale czy trzeba tak się tym obnosić za granicą? Terrorystę nazywać żołnierzem? Odpowiedz Link Zgłoś
gollum.z.kremla Kacapia nie będzie Polsce dyktować, kogo ta ma... 17.09.10, 01:04 ...uważać za terrorystę. Paniatno? ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek-gdansk Co się stanie to sie stanie, ale najważniejsze 16.09.10, 20:03 Co się stanie to się stanie, ale najważniejsze aby mu dać szansę wystąpić na tym zjeździe, a potem można postąpić podobnie jak Dania, albo jeszcze bardziej niekonwencjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
franek-k-imono człowiek człowiekowi może zgotować taki los 16.09.10, 21:19 Zobaczcie o co walczy Zakajew www.youtube.com/watch?v=j1kQyeEwcfI&p=75D3DB44A4EF1651&index=17 Odpowiedz Link Zgłoś
pijpijrusku 1 Rusek to mily czlowiek.Stado Ruskow to Masakra. 16.09.10, 21:47 I w takiej perspektywie nalezy prowadzic polityke zagraniczna wobec tego mr.Hyde&Jackyla w najpotworniejszej postaci na Ziemi.. Odpowiedz Link Zgłoś
fair_rules A niby jesteśmy państwem prawa........... 16.09.10, 22:41 A Premier i Marszałek już z góry wiedzą że sąd podejmie decyzje i nie wyda Zakajewa chociaż nikt nie wie jakie tym razem Rosjanie przedstawią dowody i nikt tego zakajewa nawet nie przesłuchał Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Sądem - nie premier, nie marszałek 17.09.10, 23:44 "...Premier i marszałek Sejmu zapewniają, że nie zostanie on w żadnym wypadku wydany Rosji..." Pomylenie sądu z władzą wykonawczą?! Oj, premierze, oj, marszałku... Jakbyście to rzekli po rozstrzygnięciu sądu, a nie wcześniej, to nie byłoby problemu, a tak - jest. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-pendel Pytanie do normalnych Polaków 16.09.10, 23:04 Pytam po raz piąty. W kompetencjach jakiego urzędu państwowego jest udzielanie zgody na kongres Czeczenów. Gdyby ktoś z forumowiczów wiedział to proszę o informację. Zwracam się oczywiście do osób które potrafią zrozumieć znaczenie prostego w końcu pytania i które wychowały się w kręgu jako takiej kultury i są stabilne psycho-intelektualnie. Poza tym przestrzegam przed nadmierną agresją. Namierzenie szaleńca jest proste. Odpowiedz Link Zgłoś
matrioszka25 Moze byc piekny prezent dla Rosjan 17.09.10, 00:22 i odwdzieczenie sie za dochodzenie smolenskie. Nie rozumiem dlaczego Polska strzela sobie gola do wlasnej bramki -co my mamy z tych terrorystow ? Pracuja chociaz ? Mowi troche po polsku ? Pogodzmy sie z tym ze zadnej czeczeni juz nie bedzie. Majac do wyboru przyjazne stosunki z Rosja, a jakas grupa etniczna, ktora morduje dzieci i wysadza bomby w metrach - madry kraj wybiera Rosje. Polska nie moze ingnorowac miedzynarodowych nakazow scigania - a miedzynarodowy terrorysta choc ma azyl - nie moze opuszczac krjau, ktory ten azyl wydal. Rosja powinna wystapic do Niemiec o wyegekwoanie nakazu aresztowania na terenie Unii. Niewydanie Terrorysty Rosji -to obraza dla tego narodu i odmowa wizyty prezydenta w Polsce. Tak sie nie robi wobec przyjaciol. Odpowiedz Link Zgłoś
trycykl Re: Moze byc piekny prezent dla Rosjan 17.09.10, 09:06 Kogo nazywasz terrorystą? Kogoś, kto nie chce być niewolnikiem Kremla, największej gawry terrorystów? Swoją drogą powinni was nauczyć tam na Łubiance, jak używać polskich czcionek. Odpowiedz Link Zgłoś
wnec2005 Ahmed Zakajew 17.09.10, 01:47 Kto to wszystko organizowal? Mafia Czeczenska? Kto zadecydowal zeby zaprosic goscia ktory jest scigany miedzynarodowym listem gonczym? Polska to debilny kraj, ktos z rzadu wziol dobra kase aby goscic terroryste. Mogl sobie jechac do Francji a nie do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
ultra3m Ahmed pokazał jakich marnych mamy polityków 17.09.10, 02:48 Jak nie lubię tych czeczeńców to teraz się uśmiechnąłem do Ahmeda. Pokazał co cechuje naszych polityków: Indolencja, bezradność, głupota, naiwność itp itd. Wybawił ich z tego problemu nie do obejścia sam. A tak z innej beczki, dlaczego nikt nie wspomina, że coraz częściej w AFganistanie nasłuch przechwytuje rozmowy w języku rosyjskim z charakterystycznym kaukaskim akcentem....? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzio_m Ahmed Zakajew: stawię się rano w prokuraturze 17.09.10, 06:26 flat-ower napisał(a): „A czyja była to decyzja przyjąć we Francji wierchuszkę "S", dać im wydawać pisma i gazety oraz książki, dawać im zasiłki, karty stałego pobytu, chronić przed SB? Coś za szybko zapominamy co inni nam kiedyś dali.... To się chyba "solidarność " nazywa.” A potem dodał(a): „naród który doświadczył solidarności w ciężkich czasach powinien umieć się zachować tak samo gdy inni cierpią. Ale świniopasom tego tłumaczyć nie ma co.” Chciałbym dać Pani (Panu?) flat-ower pod rozwagę proste pytanie: o co walczą Czeczeni? Czy Pani (Pan) flat-ower zadał(a) sobie trud porównania tzw. bojownika czeczeńskiego z „pierwszym bojownikiem Solidarności” ot choćby takim Jarkiem K., wymachującym pistoletem na barykadach przed KC w Warszawie? Obaj walczą o narzucenie siłą swych poglądów reszcie świta, czyż nie? Tylko że w przypadku fundamentalisty katolickiego Jarka K. działania wywołują uśmiech politowania, a działania fundamentalistów mułzumańskich to realne bomby, realni zabici. Ja wiem, że Pani (Pan) flat-ower cieszy się, iż fundamentaliści Zakajewa chwilowo zbijają Rosjan ale do czasu, do czasu... Pani (Panie) flat-ower. Odpowiedz Link Zgłoś
meigui był już 3 razy 17.09.10, 08:51 skoro był już 3 razy w tym roku w Polsce i było ok, to po co robimy szopkę dla Rosjan z tym zatrzymaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
danz68 Polski premier siepaczem Putina... 17.09.10, 09:16 Wstyd i hanba...Polska staje sie na powrot satelita imperializmu Putina. Poczatek nastapil w ubieglym roku na Westerplatte,gdzie to Putin wprosil sie na obchody 1 wrzesnia i obrazajac Polakow i samego Tuskina powiedzial wyraznie kto tu rzadzi... Apogeum to spotkanie w Katyniu,farsa solidarnosci Tuska i Putina. Jak sie to wszystko skonczylo wszyscy wiedza;dowody tego zdarzenia leza na pasie w Smolensku i w moskiewskiej prokuraturze,a Tuskin-Targowica nie ma zadnych zastrzezen do prowadzonego sledztwa... Wg Tuska Polska prowadzi JAKBY suwerenna polityke... Polska bolszewia juz cieszy sie powrot pod moskiewska dominacje,a Tusk staje sie marionetka putonwskiej Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
poppers68 Przepraszam, ale Zakajew wiedział co się stanie. 17.09.10, 09:27 Przepraszam ale Zakajew doskonale o tym wiedział. Mało tego, już na parę dni przed Kongresem Czeczeńskim zarówno Policja jak i Premier sygnalizowali facetowi ,że będziemy musieli respektować europejski list gończy.... Mało tego, jeśli facet to wiedział to po diabła do Polski przyjeżdża? Może Pis to załatwił ,co? Dlatego ,że przyjazd Zakajewa ja osobiście odbieram jako najzwyklejszą prowokację wobec Polski. A Polska to nie Dania - mamy inne relacje z Rosją i nieodpowiedzialny przyjazd faceta stawia ponownie Polskę w dość kłopotliwej sytuacji. Po prostu, "Mąż Stanu" za jakiego chce uchodzić Zakajew ,nie powinien tak postępować. Niewiem, czy zarzuty przeciw niemu mają podstawy. Wiem tylko jedno, że jak pokazują doświadczenia z przeszłości,mózgami wszelkich zawirowań historycznych, rewolucji i tak dalej są nie byli ludzie mieszkający w danych krajach - celach takich działań. Lenin -Szwajcaria i Niemcy , Chomeini - Francja i cała rzesza satrap afrykańskich przyjeżdżających z "emigracji" w USA , Niemiec , czy Angli. I jeszcze jedno, Rosjanie nie są z mojej bajki ,o nie. Ale niepodoba mi się ta "Walka Narodu Czeczeńskiego", objawiająca się poprzez jawny terroryzm. Mamy krótką pamięć? Dlatego, przyjazd Zakajewa odbieram jako gest Polsce nieprzyjazny ,jako czynności ,które za pomocą (niechcianą przecież) Polski próbuje się upiec swój business. Jaki ? O tym tylko wie Pana Zakajew (który nota bene "wisi mi i powiewa"). Chcę tylko spokoju dla tego kraju a media proszę o nierobienie z drugorzędnego facecika (jakich bez liku) gwiazdy na miarę sytuacji przyjazdu Martina Scorsese ......bez przesady. Wiedział,że zostanie aresztowany - wiedział Wiedział, że Poska będzie zmuszona go deportować - wiedział. Więc o co chodzi?...... Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Policja zatrzymała Zakajewa nim zdążył dojechać... 17.09.10, 10:34 Jest takie staropolskie przysłowie: "Wyżej prezesa nie podskoczysz". Zgodnie z tym porzekadłem należy spytać Jarka co dalej w sprawie Ahmeda. Odpowiedz Link Zgłoś
ibnalqq Re: Policja zatrzymała Zakajewa nim zdążył dojech 17.09.10, 14:04 Zapytaj Michnika i rabina w synagodze. Odpowiedz Link Zgłoś
starkes72 Wykorzystajcie pozytywnie rozgłos dookoła Zakajewa 17.09.10, 10:53 Wykorzystajcie rozgłos dookoła Pana Zakajewa! Zorganizujcie w Polsce szkołę z internatem dla dzieci Czeczeńskich. Tak, żeby mogły wyrosnąć na następców Pana Zakajewa. ~Tomek72 Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Wykorzystajcie pozytywnie rozgłos dookoła Zak 17.09.10, 18:12 starkes72 napisał: > Wykorzystajcie rozgłos dookoła Pana Zakajewa! > > Zorganizujcie w Polsce szkołę z internatem dla dzieci Czeczeńskich. > > Tak, żeby mogły wyrosnąć na następców Pana Zakajewa. > > ~Tomek72 Na miejsce tej szkoly propnuje Radom,z dynamitem od mlodego niech sie oswajaja. Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu po co nam ten cyrk? 17.09.10, 12:32 co to za gra z Rosja, niech sobie czeczeni robia zjazd gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
stoneborn Policja zatrzymała Zakajewa nim zdążył dojechać... 17.09.10, 15:10 Oto komentarz czytelnika Yahoo pod wiadomoscia o zatrzymaniu Zakajewa przes polska policje: "Hey may be have blood on his hands, as much as Russia and Putin have on theirs. That's not the point. He'll get turned over only because Poland once again became a Russian puppet state." A ja mam pytanie do policji: Jesli trzeba bylo "namierzac" Zakajewa by go ztrzymac rano, kiedy juz sam udawal sie do prokuratury, dlaczego nie zatrzymano go zaraz po przekroczeniu granicy? Komus nie pasowalo. ze Zakajew dobrowolnie oddaje sie wladzom? Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Policja zatrzymała Zakajewa nim zdążył dojech 17.09.10, 18:02 stoneborn napisał: > Oto komentarz czytelnika Yahoo pod wiadomoscia o zatrzymaniu Zakajewa przes pol > ska policje: > > "Hey may be have blood on his hands, as much as Russia and Putin have on theirs > . That's not the point. He'll get turned over only because Poland once again be > came a Russian puppet state." > > A ja mam pytanie do policji: > Jesli trzeba bylo "namierzac" Zakajewa by go ztrzymac rano, kiedy juz sam udawa > l sie do prokuratury, dlaczego nie zatrzymano go zaraz po przekroczeniu granicy > ? Komus nie pasowalo. ze Zakajew dobrowolnie oddaje sie wladzom? Mnie sie wydaje ze koles nie jechal do prokuratury ,dlatego na wszelki wypadek zatrzymano go wczesniej. Po drugie kto mogl wiedziec czy idiota nie wejdzie do prokuratury oblepiony dynamitem. Ludzie nie broncie terrorystow. Juz cala Polska sra w gacie przed ta swolocia a wy bronicie ich praw obywatelskich. Odpowiedz Link Zgłoś
17janek Adwokat: jest wniosek o areszt dla Ahmeda Zakajewa 17.09.10, 16:22 Akademicki przykład totalnej niekonsekwencji, najpierw wiydają wize dla Zaikajewa a potem wniosek o areszt. Kto tak robi na świecie? wstyd, wstyd, wstyd!!! Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Adwokat: jest wniosek o areszt dla Ahmeda Zak 17.09.10, 17:49 17janek napisał: > Akademicki przykład totalnej niekonsekwencji, najpierw wiydają wize dla Zaikaje > wa a potem wniosek o areszt. Kto tak robi na świecie? wstyd, wstyd, wstyd!!! Szwajcarzy tak robia...........nie masz sie czego wstydzic. Odpowiedz Link Zgłoś
oldnick5 Czy to prawda? 17.09.10, 16:55 Czy to prawda: Że Polska utrzymuje pełne stosunki dyplomatyczne z Rosją? Że Polska nie uznaje Czeczeńskiej Republiki Iczkerii? Że konsul honorowy Czeczeńskiej Republiki Iczkerii cieszy się w Polsce specjalnymi prawami? Ludzi rozumnych i dobrych pozdrawiam serdecznie i z respektem :-) Stanisław Remuszko www.remuszko.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pedersdorfer Adwokat: jest wniosek o areszt dla Ahmeda Zakajewa 17.09.10, 17:30 Teraz widać kto steruje tą kamarylą,do tej pory P.Zakajew przyjeżdżał i było dobrze jak nie wiedzieli Rosjanie.Wcześniej prawo UE i Europejski nakaz aresztowania wam nie przeszkadzał ,a dziś przeszkadza.Tow: Tusk razem Kamarylą jesteście tylko przydupasami Moskwy ,Jaki wy nam Polakom robicie WSTYD.Cała UE będzie się z nas Śmiała że nie popieramy demokracji ,NIE szanujemy ludzi którzy o nią walczą .Taka hańba mogła nas tylko spotkać za Rządów KOLABORANCKICH .Widać jak na dłoni komu służycie zaprzańce.Niech żyje Naród CZECZEŃSKI wolny i NIEPODLEGŁY. Moskwa zarzuca mu terroryzm ,a kto pierwszy napadł na CZECZENIE.KTO 17.09.1939r napadł na POLSKĘ i wsadził nam w PLECY SIERP i MŁOT ,ilu wywieźli na SYBIR Polaków z małymi dziećmi ilu zamarzło w wagonach ile ten CZERWONY TOTALITARYZM Stalina kosztował istnień ludzkich ? to wam napisze 70-milionów Hitler wykończył tylko 7 -milionów i okrzyknięto go Zbrodniarzem.Pytam się kto był większym zbrodniarzem i Terrorysta . Niech żyje wolna Czeczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Moskiewski zjazd Wolnych Ślązaków 17.09.10, 18:20 W Moskwie został zorganizowany zjazd Wolnych Ślązaków walczących o swoją niepodległość. Przedstawiciel ślązaków Hans Kowalski nie obawia się aresztowania, mimo, ze jest poszukiwany listem gończym przez polski wymiar sprawidliwości za udział w wysadzeniu dwóch pomników, zajęcie i wysadzenie szkoły, teatru oraz szpitala onkologicznego w Gliwicach. Ktoś powie paranoja…ale czy to nam nie grozi. A potem będziemy utyskiwać nad losem Gruzji od której odłączyła się Abchazja i Osetia. Z kim walczymy w Afganistanie, czyż nie z”bohaterami” którzy chcą wolnego i islamskiego państwa? Odpowiedz Link Zgłoś
gregroyx Romaszewski ręczy za Zakajewa 17.09.10, 18:26 Hei, mam genialny pomysl dla genialnych decydentow! Zezwolcie na zorganizowanie w Polsce kongresu przywodcow Al Quaida a ja juz wszyscy przyjada to ich wylapcie. Zobaczymy co z tego wyniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Romaszewski ręczy za Zakajewa 17.09.10, 18:48 Czekają jeszcze baskowie, kurdowie, mieszkańcy korsyki itd. Zastanawia mnie dlaczego rosjanie nie korzystają z amerykańskch metod likwidacji terrorystów. Jeden predator nad Pułtuskiem i byłoby po krzyku! Polecam! –„ Jest upalna, sierpniowa noc. Na łóżku, wystawionym na dach domu w Południowym Waziristanie, leży pod kroplówką chory na nerki Baitullah Mehsud. Trzy kilometry wyżej unosi się amerykański Predator. Po drugiej stronie kuli ziemskiej, w Langley, kierownictwo CIA śledzi obraz przekazywany na żywo z kamer samolotu. O 1.30 pada rozkaz, operator naciska klawisz, Predator odpala rakietę. Gdy opada pył, na ekranie ukazuje się zwęglony trup Mehsuda i 11 innych osób, w tym jego żony, teściów i ochroniarzy.” tygodnik.onet.pl/1,51906,druk.html Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Romaszewski ręczy za Zakajewa 17.09.10, 18:51 Polska idzie tą drogą! -"Jesienią dostanie dwa zestawy samolotów bezzałogowych (nieuzbrojonych), z których jeden trafi do Afganistanu, a drugi posłuży do szkolenia w kraju. Każdy zestaw liczy po cztery aparaty latające. Wojsko kupi je w Izraelu, który testował swoją produkcję podczas operacji „Płynny Ołów” w Strefie Gazy: według źródeł palestyńskich od rakiet wystrzelonych przez drony zginęło 519 osób, głównie cywilów." *Adres artykułu: tygodnik.onet.pl/36,0,51906,artykul.html Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid A kto poręczy za Romaszewskiego? 17.09.10, 18:52 Bo zdrowy na umyśle to on raczej nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś