Dodaj do ulubionych

Uczciwi przedsiębiorcy bezsilni w walce z ZUS?

30.09.10, 14:19
Uczciwi inaczej. Przecież to centralnie kiwanie ZUS. A to, że paragrafu na to nie było...
Co innego, jak po łbie dostał ktoś, kto rzeczywiście prowadził działalność przez jakiś czas, a potem nie (sezonowo np.)...
Obserwuj wątek
    • tenochtitlan3 Polska urzędem stoi. 30.09.10, 14:32
      Pogonić wszystkich przedsiębiorców na cztery wiatry! Zatrudnić milion urzędników więcej. To z urzędów płynie siła naszej gospodarki i rośnie PKB. Trzeba zwiększać podatki i emitować obligacje. Potęga Rzeczypospolitej jest niezachwiana.
      Jeszcze tyle jest do sprzedania i sprywatyzowania, kasy starczy dla wszystkich po równo albo mniej więcej po równo.
      • khnc55 Re: Polska urzędem stoi. 30.09.10, 15:00
        > Pogonić wszystkich przedsiębiorców na cztery wiatry! Zatrudnić milion urzędników
        > więcej. To z urzędów płynie siła naszej gospodarki i rośnie PKB.

zdecydowanie :)))) jeszcze więcej urzędników w ZUSie i US. A przedsiębiorcy niech przejdą na zasiłek dla bezrobotnych i Polska stanie się potęgą gospodarczą :))))
    • khnc55 @Tom Górecki 30.09.10, 15:01
      zastanów się człowieku co piszesz
      • tom.gorecki Re: @Tom Górecki 01.10.10, 13:29
        khnc55 napisała:

> zastanów się człowieku co piszesz

Proszę, oświeć mnie jak zawieszanie i odwieszanie działalności uważasz za uczciwe w tym konkretnym przypadku?
    • alicjalawendowa Uczciwi przedsiębiorcy bezsilni w walce z ZUS? 30.09.10, 17:54
      Zyjemy w wolnym kraju i istnieje ustawa o swobodzie działalności gospodarczej więc jak Mordasewicz może mówić że nie można było zawieszać działalności?ZAwsze w Zusie było na to przyzwolenie /wiem bo działalność prowadzę od 27 lat/A Urzędniczki zwłaszcza po wejściu reformy 1w1999 roku same nam tłumaczyły jak zawiesić działalność i jakie druki należy wypełniac.W moim Zusie były szkolenia i do dziś mam na to dokumenty ,Cóż z tego skoro teraz stwierdzono że pozwolenia nie było. To tak jakby ktoś kupił np.samochód za 100000 tysięcy a po pięciu latach diler przyszedł i powiedział że cena jednak powinna być wyższa i kazał dopłacić i jescze naliczyłby odsetki za te pięć lat. A jak nie to do sądu.
    • nufatek Uczciwi przedsiębiorcy bezsilni w walce z ZUS? 30.09.10, 20:24
      kochana pomroczna
      • balajanek Re: Uczciwi przedsiębiorcy bezsilni w walce z ZUS 30.09.10, 20:44
        ZUS to jest państwowa mafia,ściąga haracz,po ściągnięciu co uważają za należne ofiara mafii zostaje emerytem.
        W przeciwieństwie do mafii przestępczej zamiast żołnierzy ma do swej dyspozycji aparat skarbowy,policyjny,sądowy,komorniczy.
        Czy ktoś słyszał,żeby mafia przestała zbierać pieniądze?
        • kognitywna Re: Uczciwi przedsiębiorcy bezsilni w walce z ZUS 30.09.10, 22:59
          Zgadzam się w 100%. W moim mieście ZUS popełnia błędy, a następnie wzywa mnie do ich prostowania za pośrednictwem wrednej pracownicy, która traktuje mnie jak kompletnego nieuka, bo to ona sama dla siebie jest wyrocznią.
          Najważniejsze wszakże, że ZUS ma marmury,fachowość jest bowiem w niższej cenie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka